A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Süti, de jó, hogy írod ezeket, majd megnézem én is, mi a standard. Csak az a baj ezzel, hogy minden babó annyira máshogy fejlődik, mi meg majd kétségbeesünk. Ráadásul a védőnő azt mondta tegnap, Fruzsi úgy néz ki, mint egy négy hónapos... tartja magát a születése óta (a fejét), mostanra már derékból megtartja magát, ha a kezemben van. Kendőben sem támasztja meg a fejét, két órán keresztül is tartja, nem támasztja le. A kezét nézi, rágja nagyon, hangosan nevet, és cifrázza a gügyögést - és újabban kifröcsköli a vizet fürdésnél :lol: Lassan a csiklandozást is kezdi élvezni, már sanda félvigyorok befigyelnek, ha a pocikáját vagy a lábát puszilgatom. Nagyon csikis :lol: :lol: mondtam is neki a múltkor, hogy ezt naggggyon beszívta :lol: :lol: :lol: Más most nem jut eszembe :lol:

Kép
lili34

Jó reggelt,

hát Ákos asszem télleg elromlott...Este 1/4 10-kor már alvás volt (szokás szerint), DE 1/4 2 :!: és 1/4 6-kor ébresztő :!: Igaz csak gyors szopi és utána visszarak a kiságyba volt, na de akkor is... hiszen már milyen szépen átaludta az éjszakákat...

Bízok benne, hogy Andi nektek se volt rosszabb éjszakátok és Barni végre hagyott téged aludni. Szegénykém, most látom megint volt éjszakai műszak. :? :(

Flora, gratula Csokika szeméhez!!! :lol: Mondjuk épp tegnap néztem a képeit, hogy már nem is látszik neki annyira, még akartam is írni, erre tessék! El is múlt neki.

Móka, hasizom... arra már nem emléxem, hogy anno mennyire fájt, mikor el kezdtem tornázni, de azt tudom, hogy piszok sok meló volt oda visszavarázsolni az izmokat. (napi 1 óra csak has hosszú heteken, hónapokon át :?)
Közös képetek naon tecc.

Boboka, Konakion... nekem fel van írva a naptárba mikor kell beadni. ;) 8) Most az van, hogy havonta 1x kell... Míránál még hetente kellett adni... no komment.

Timi, legalább kiírtad magadból, még ha mi nem is olvashattuk. Terápiának ez is jó. :lol:

Kata, ne legyél már butuska!!! Mi mindannyian tudjuk min mentél keresztül. a legtöbben ilyenkor egyből táphoz nyúlnak és hagyják a francba az egészet, mert nekik fontosabb a saját mellük, mint hogy a gyereknek mi a jó. DE TE NEM ILYEN VAGY! TE MEGTETTÉL ÉS MEGTESZEL MOST IS MINDENT ÉRTE! SŐt mindezt úgy, hogy neked rengeteg fájdalommal és szenvedéssel párosul. Én éppen ezért NAGYRA BECSÜLLEK hogy nem adtad fel!
Elítélendő (számomra is) az, aki meg se próbálja szoptatni a babáját, de itt a topikban nincs egyetlen ilyen anyuka se, mert mindenki megtett mindent azért, hogy cicizhessen a babája, csak sajna vannak, akinek ez nem jött össze, de attól függetlenül ugyanolyan jó anyuka lesz belőle és a picinek se lesz tőle semmi baja.

Tengdi, jók a képek nagyon, főleg nekem az apás tecc nagyon. Meg a közös pocakos is jó.

Móni, Julcsinak jobbulást.

Felkelt a manóm, pusz.

Kép Kép
manósziget

Kép

Kép
kata05

Kata,
[quote]K írta:oszmó ellen vki itt írta a frottír türcsis dörzsölést, hát nagyon jóóóó!! Nekünk bevált sampon nélkül és nem kell vakargatni.
én voltam,én minden fürcsinél csinálom,és amikor koszmo is van akkor fürcsi előtt még a kiskeféjével is körkörösen megmaszírozom.

Tengdi,nagyon szépek a gyerekeid,a lányod tiszta te vagy!!!!
Nem alvás :( ,igyekeztem csukott szemmel olvasni ezt a részt :lol:

Madar,Julcsi már megint?????nem lehet hogy a tuti kis hétvégék után lelkileg lázasodik,hogy apa elmegy????????

Flora,neked spriccel a tejci,te meg tápizol????MINEK??????????amúgy utcán,vagy bárhol,leülsz egy padra,ráteszel a válladra egy textil pelust,ezzel eltakarva a cicit és már etethetsz is,sztem nem nehéz szoptatni sehol.....nálunk a teraszon(kávézó) sokan úgy szoptattak,hogy el se takarták magukat!!
Ja és igen ,Astrid írásáról jutott eszembe,hogy én is akartam írni a cumi zavart!!!!

Manó mindegyik kép aranyos,de ahogy Míra rámosolyog Ákosra......a könnyem csordul ki a meghatottságtól!!!!

Rita ,inkább küld a postacímet,mert apika nem jár arra felé,ajánlva adom fel,oké!!
nagyon szép lett a fotó,olyan mint egy képeslap!!!

Akinek van rá pénze,ajánlom ezt a hintát,nagyon jól írta Kata2006,tényleg sokat fejleszt!!

Móka neked is gratula a 2 hóhoz!!!
enyim babó olázik,mondom tök jó hogy spanyolul köszön :lol:
De tűl.képpen ezt majdnem naponta írhatnánk :wink:
Poci,hát én pár hete az ágyon "pattantam fel"a hasizom "segítségével" :roll: ,na utána nekem is fájt,szóval sztem még picit hagyd azt a hasizmot!!!
Mondta nekem Beatrix ,hogy miket varrnak a császárnál,megbeszélgettem a dokival,hát belül van vagy 3 varrás(méh,valami hártya,meg még valami),aztán néha zsírszövetet is varrják,és végül a külső,amit mi is látunk.....de a hasizmot valóban nem varrják,mert macerás,szóval az magától forr össze,ne sztem ezért nem használható még!!!!!!!!
A kép nagyon édes,de a baba-mama tablóra olyat kérnék,amin te is szemből látszol!!!!

Dorka,én általában úgy sétálok,hogy egy textilpelussal betakarom a az egész nyílást,így nem tudnak benézni,csak ha én félrehúzom nekik,legalábbis eddig senki nem vette a bátorságot,hogy félrehúzza!!!

Kata,eddig nagyrészt csak részletekbe írtál erről a szopi-tejci-mell témáról,ez így egybe elég durvi,és átérzem,mert én csak is a csecsemősnővérnek köszönhetem,hogy lett mellgyuszim......Moncsie a tanúm,hogy kb fél órát álltam a zuhany alatt a a kórházba,hátha sikerül belöveltetni,de nem ,utána kb fél órát bőgtem,hogyhaa bemegyek a csecsemőshöz,akkor hogy fog fájni a maszírozás és a fejés.....de végül,fogösszeszorítva jobban félve egy műtéttől,bementem.....de itthon is kellett még maszírozni és fejni......úgyhogy én tutira megértelek!!!!!!!!!lehet emiatt nem olyan felemelő érzés nekünk a szopi!!!!

Tara,hát a portásbácsi is el mehet a sunyiba!!!!

Húúúúú,jó hosszú lettem :wink:

sutimano76

Ma éjjel én se sokat aludtam. Egér volt ay ágz alatt :shock: :x :lol: :lol: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Köszi,Lili,szóval még le is vagyunk maradva :wink: a hangos nevetés még hiánycikk :( :wink: ,de Fruzsi nagyon ügyi,hisz majdnem ő a legfiatalabb :wink:

Kata,Lőrinc mennyire ügyesen emeli magát,marha magasba!!!!
berni olyan vicces,mert még a olyan mintha szémevél próbálná meg a magaságot kicsit megnyújtani....hú ezt most lehet nem értitek...na minegy!

no,jó mostmár megyek!!!

sutimano76

Mosogatógép egyszer már lejárt, most újra beindítva, gyerekek rendbe téve, apa elindult, próbálkozom a visszaolvasással ... :oops:

Kata: kb 2 hete gyógyult meg Julcsi ... olyan furcsa ez nekem, mrt eddig alig volt beteg. Mogyorónak is orrot szívtam már reggel. :roll:

KépKép
KépKép
madar

Egér volt az ágy alatt :lol: :lol: :lol: :lol:
Fruzsikám beájult. Mióta átszoktattam a kiságyba, nem tudok magammal mit kezdeni ilyenkor. Úgy hiányzik :? Alig várom, hogy felébredjen :) Tiszta hülye vagyok?!?! Legszívesebben egész nap csókolgatnám :) Mondjuk egyre többet van ébren, meg is kapja a magáét :) Hoztam pár képet, mostanában állandóan nyújtózkodik :lol: :lol: :lol: Reggelente másfél óra mire magához tér, a másfél óra pedig a nyögdécseléses nyújtózkodással, vissza-vissza alvással telik. Én meg csak vigyorgok rajta :lol: :lol: Kép

és a sunyi feje: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili34 2009.11.17 10:12-kor.

Kép
lili34

Nem tudom magammal mit kezdeni... lehet, hogy túlaludtam magam?! :lol: a macskám kinyírja az egereket az ágy alatt :lol: :lol: így titeket fárasztalak :lol:

Kép
lili34

Szép reggelt!

Séta: ha nincs köd, nagy szél,akkor simán ki lehet vinni őket megfelelően öltöztetve. A panelunk olyan fekvésű, hogy állandóan fúj a szél, addig ráteszem az esővédőt a kocsira. Amikor a nagylányom bölcsis volt, nappal kint aludtak a teraszon minusz 5 fokig. Egyenoverall, egyensapka, nagyon trendik voltak, ahogy egyforma(kék-piros)ba öltöztetve szundiztak kint. Kopp-kopp Viki -annak ellenére, hogy pici kora óta mindig közösségben volt, soha semmit nem kapott el, még bárányhimlős sem volt, pedig elég sok baris gyerekkel találkozott.

Oltás: mi dokink ajánlja, holnap megyünk 2 hós oltásra, meglátjuk...apa Szerbiában van 3 napra. :cry:

Lotti tegnap óta új dolgot tanult: háton hidban megfeszíti magát és úgy tolja magát. :lol:

Kép
arvaerika

Fruzsi de édes!!!És ahogy rád néz, nem csoda ha elolvadsz tőle......

Kép
arvaerika

Hasizom... bevallom nekem eszembe sem jutott. Mondjuk van pocakom, de nem izgat :lol: :lol: :lol: Mióta a dokinéni azt mondta a 6 hetes ellenőrzésen, hogy minden ok, és még huncutkodni is lehet apával, hááát majdnem folyamatos izomlázzal küzdünk :lol: :lol: :lol: A fogamzásgátlásról írtatok nemrég, nekem gyogyit ajánlott - mivel én is idegenkedem a spiráltól. Semmi bajom a fogamzásgátló tablettákkal. Yasminelle nevűt írt fel, azt mondta, most ez a legjobb szerinte. Én + bízom benne. Ugyan még mindig nem jött meg, így még nem szedem. Ti hogy álltok ezzel? Már aki nem tud szoptatni és császáros? Már megjött?

Kép
lili34

Madar!

Julcsinak sok gyógypuszi, remélem hamar meggyógyul.

Kata!

Lőrinc de ügyes, jó kis hátizma lesz! Valamit nagyon figyuzik!

Anna!

Elő a macskával :lol:

Kép
arvaerika

Hát nem mondom hogy jó reggelt,de derűs napot Istennők!

Aztaaaa,Lóci hogy tartja a fejét :shock: :shock: :shock: Nagyon ügyes Kép

Mano,sajnálom,hogy nálatok sem teljes az éjszaka.Mindenki azzal nyugtat,hogy majd 3 hónapos korában elmúlik.Nekünk az még kicsit odébb van :(

Móka,jó kis program Diana Krall.Nem is tudtam,hogy megint itt lesz.Nagyon jó szórakozást (mi is naon szeressük őt).

Flora,tudom,hogy nem vagyunk egyformák,de ha szánsz rá időt,és belejöttök a szopiba,akkor szerintem sokkal jobb,mint a tápit és a hozzávalókat kutyulgatni.Én sem szoktam bevásárlóközpont közepén,de autóban már többször,orvosi rendelőben.Szerintem megéri.Én nagyon imádom,mert nagy kincs.Ne forduljon elő,de ha véletlenül otthon marad valami a tápihoz,az állati nagy stresszt váltana ki belőlem.Biztos eret vágnék.

Boboka,én is 4 hetesen adtam be az 1 hetest.Most kapja majd a másodikat,ha el nem felejtem :oops: :oops: :oops:

Tengdi,nagyon édes Ábel,remélem azért majd hozol friss képeket is.Szép család vagytok!

Lili,átjönnél Barnihoz,amíg én alszom 2 órát??? :lol: :lol:

Anna,egér :shock: ???

No,hát én nem tudom nálunk mi a franc van,de megint 11-12 között menetrendszerűen jön a nyűg,és reggelig tart.Pocakfájás van közben,de ugyanakkor ha megszüntetem a problémát (lásd óriáspuki,összefosi,anya lefosi),marad továbbra is az üvöltés.Sehogy nem jó,és semmi olyan nem jó,ami nappal működik.Csak cici,ami viszont egy idő után már egyáltalán nem élvezetes,amikor is 4-5 órája érzem magam játszó cuminak.

SZivesen fogadok okos tippeket,tanácsokat,mi a fenét csináljak?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.11.17 10:21-kor.

Kép
v.andi

Ügyesek nagyon a gyerekeitek! :D

Bocs,de nem tudok képet felrakni. Nem tudom, hogzan kell. NEm tudná valaki beírni a Google-ba a kicsinyítést, meg a többit, hiányoztam, amikor a topikban szó volt róla :cry: :cry: :cry:

Julcsinak gyógyulást!

Babcika, a macskatáp sokkal jobb, a macskák kényesebbek, mint a kutyák, nem esznek meg akármit! :wink: :lol: :lol:

MIkor van a találkozó? Én nem vagyok képben..

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Andi, alvó játszócumi próbáltál már lenni? Nekem nagyon bejön :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Lili: Fruzsi angyalka :D :D
Mogyoró is csikis, olyanokat kacag olyankor. :)

Astrid: szépen írtál a szotatás lelki oldaláról. :)

Kata: Lőrinc elképesztően ügyes, erős kispasi. :D

Süti:
már én is gondoltam, hogy lelki oka lehet, mert Veronika érkezése óta lett ilyen "beteges", 2,5 hónap alatt ez a harmadik betegség. :roll: Pedig úgy éreztem, hogy a mostani ötletünk nagyon sokat segített. Pár hete azt csináljuk, hogy amikor apa itthon van, akkor nagyon siet haza, hogy Veronikát itt tudjam hagyni neki és egyedül menjek Julcsiért az oviba és utána sokat tudjak"csak" vele foglalkozni. Ez úgy látszik, hogy nagyon sokat segített, újra vidám, cserfes, megszűnt a hiperérzékenység ... erre tessék ... lehet, hogy tényleg, most, hogy apa megint el ... talán tudja, hogy kevesebb idő jut rá .... lehet .... de ezt is meg kell tanulnia, ezzel együtt élni, hisz nem csinálhatunk úgy, mintha nem változott volna meg az életünk, igen, kevesebb idő jut rá, mert Veronika is van ... de igazad lehet, hogy a lelki problémák állhatnak a betegség hátterében ...

KépKép
KépKép
madar

Anna Kép Kép Kép
Az a baj,hogy nem tudok elaludni,amíg játszócumi vagyok.Mellettem alszik éjjel elvileg Barni.A kezemmel támasztom a fejem,mint a kocsmában,fekve szopizunk.Amikor már hulla vagyok,persze elalszom,de felkelek arra,hogy leesett a fejem,ilyenkor pedig megijedek,hogy lefejeltem a gyereket :lol: :lol: :lol: Tudom,zűrös vagyok :roll: :wink: 8)

Kép
v.andi

Madar,nem vagyok egy nagy megfejtő,de én is inkább lelki okra tippelnék.MOdnjuk én minden betegségről ezt gondolom,de egy példa:Amikor már nagyon a terhesség vége fele jártam,akkor tényleg minden Barni körül forgott.Megvan e minden,hogy mint lesz a kórházba menetel,és mi lesz utána.Ezt megérezte Dani is,pedig álmomban nem gondoltam volna,hogy megtörténhet.Lebetegedett.Sima takonykór,köhögéssel,pici hőemelkedés.Még a kanalas orvosságot is nekem kellett beadnom,annyira kellettem neki :oops: Azóta sokkal "többet" foglalkozom vele. :roll: Pedig előtte sem volt elhanyagolva,ahogy nálatok sem.

Kép
v.andi

Andi, basszus, én már kész lennék tutira. Bárcsak tudnék valami okosat mondani. Az egyik barátnőmnek annyira sírós volt a babája éjjel, mint kb. Barni, így apa autózott vele éjjel, amíg anya kicsit aludt :? :?

Kép
lili34

Andi, tedd le a fejed!!!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Mónika, ha Julcsi mindig akkor betegszik meg, amikor az apja elmegy, akkor szerintem apa-baja van!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Lili,tegnap reggel 5 kor beöltöztettem,és kimentem vele a teraszra,hátha megcsapja a friss reggeli csömöri levegő,de nem :lol: :lol: :lol: én kurvára fáztam,mert pizsiben voltam :oops: :lol:

Anna,megpróbálom,és majd referálok. :wink:

Kép
v.andi

Lányok, köszi babám nevében is! Mindennap gyakoroljuk, azért ilyen ügyi már. :D

Andi, mellbimbód bírja még?? Esetleg nappal ébreszteni, vagyis nehagyd 3 óránál tovább aludni. Nincs melege éjszaka, nem száraz a levegő? És ha beadod a cumit a szájába és teljesen magadhoz öleled (Lőrincnél műkszik napközben ha nagyon nyügi)a cicidhez? Vagy pelenkát anyatejjel picit átitatni és a nózijához dugni? Más nem jut eszembe, de gondolkodom.

Lili, nagyon jó a nyújtózkodós kép!!!!!

Erika, a tv-t bámulta. :oops: Nem tudod kamerázni ahogy hidazik Lotti? Múltkori privit megkaptam, de siettem és nem válaszoltam. :oops: De most megteszem.

Peppino?????

Süti, hasról-hátra fordul(aminek a védőnénik nem örülnek, de nem tudom hasra ragasztani h csak a fejét emelje), gügyög ezerrel, oldalra fordul hátról. Kezdi nézegetni a kezeit. Játékait nagyon figyeli és magyaráz nekik. De minden baba más.

Astrid, köszönöm én is amit a szoptatásról írtál, mert mind igaz.....

Kép
kata05

Kata,ezt az anyatejes pelust kiprószálom.Igazából a bimbóval semmi "baj",mert jól kapja be,de a szopi inger és a játszó cumi inger nem ugyanaz,és hulla fáradtan a második már nem esik jól,sőt.Legszívesebben kitépném a szájából.Sajnos a játszó cumm éjjel nem műxik,csak nappal.

Kép
v.andi

Andi, remélem segít! Ha bármiben tudok segíteni szólj nyugodtan!!

Kép
kata05

Kriszti: ludaskása - alapja a libaleves és annak a zsírján megfuttatott rízst felöntöm a levessel és fehérborral, megfőzöm a rízst, ha kész leveszöldség, plussz libahús összevágva bele a rízsbe (fűszerek a főzés közben, só, ha nem elég sós a húslé, bors, szegfübors, friss petrezselyem), szóval amolyan rizseshús csak Márton-napivá aktualizálva. Ha rizottós irányba akarja valaki elvinni, akkor reszelt parmezán is mehet bele. :) - Sikere volt tegnap. :)

Tara: gitáróra, tanár néni, portás :evil: :evil: :evil:

Anna: örülök, hogy vagy. :)
sikerült azóta visszaállítani a billentyűzetet? Én ezt annyira nem értem ... 1. miért kell valamit elállítani, amit használ valaki néhány percig, ami nem az övé? 2. ha már elállítja, miért nem állítja használat után vissza? :?
Keresztelő szép lehetett. :)
Fokhagyma-gyömbér-méz mixet kipróbálom Julcsinál, ha felébred.
Samuka :)

t-pk:
szépek a játszószőnyegek :) ... hamarosan fel is fedezik a lányok. :wink:

Boboka: gyakorlott , gyors pakoló vagyok ... tudod, sokat utazunk :D de azért figyelnem kellett közben nagyon, most ez még rutinból nem ment :wink:
Én mindennap kiteszem a babakocsit az udvarra, ja és benne persze Mogyorót is, néha csak félóra-egyóra, de sokszor 2-3 vagy még több órát is kinn van, kivétel egyetlen, az eső

Babcika:
jó kis játékok azok, ügyesek vagytok :)

Andi:
tejleadó reflex - szomjúság nálam is :) :wink:
szoptatós székem mellett meg mindig van egy nagy flakkon víz :)

Manó: Ákos naon komolyan olvasgat :D jó ez a "könyv"

KépKép
KépKép
madar

Jaj, Manó, és Míra-Ákos képen én is elérzékenyültem ... ahogy néznek egymásra és ahogy Míra fogja Ákos kezecskéjét :)

KépKép
KépKép
madar

Csörgő, rágókák... hétvégén én is előkukáztam Míra régi dolgait. majd tisztítom és lehet is használni őket. Bár gyanítom eleinte Míra többet fog újra velük játszani, mint Ákos. :lol:

Astrid, meglestem ám a webshopotokat.;) Húú, de jó dolgok vannak... csak időm lenne több :roll: Próbáltam belemélyedni a digitálisba, de egyszerűen nincs rá időm mostanában. :( Sok sikert a bóthoz! :lol:

Süti, http://www.rtlklub.hu/most/5809_showder_klub_09-11-16 A végét én is elaludtam, de ha ma lesz egy nyugodt fél órám megnézem.
"3 hónapos korban a baba felfedezi a kezét, a szeme elé tartja és nézegeti, ez lesz a legfontosabb játéka."

Kata, aztaaaa Lőrinc nem semmi ezzel a fejemeléssel! :shock:

Anna, egér. :? És mi lett vele:

Lili, Fruzsid tényleg egy angyal, édes lehet ahogy hangosan nevet. Ákos is még csak hébe-hóba ad ki hozzá hangot. De hát az köztudott, hogy a csajok a cserfesebbek. ;)
Jöhetsz hozzánk segíteni... itt tuti nem unatkoznál. :lol:

Erika, majd lefotózod nekünk Lottit? Már rég láttam róla egyébként is képet. :(

Andi, éjszakák... hmmmm... talán ha ne könyökelnél, hanem ténylegesen feküdnél, akkor sikerülne aludnod... régebben nekünk az ebéd utáni alvás volt így... igaz egy idő után felébredtem, de akkora már öcsike mélyen szunyált és simán be tudtam rakni a helyére.

Kép Kép
manósziget

Kép
v.andi

Kata,miért nem örül a védőnéni????Enyim is átfordul és én nagyon meg is dícsérem érte,oké hogya nagykönyvben ezt nem 2 hósan hanem már 3 hósan kéne csinálni.de hát meg tényleg nem lehet tiltani,max ha körbe párnázzuk,hogy nem tudja megcsinálni....na de bennem felmerül a kérdés,ezzel nem a fejlődését akadályoznám,és ha emiatt később nem csinálja????
Kíváncsi vagyok védőnéninek mi a baja ezzel????

Andi,én max csak azt tudom tanácsolni,hogy nappal kevesebb nyugicici,és inkább nappal menjen a műsor,bár ennek az a hátulütője,hogyha estére nagyon kifárad,akkor meg azért fog műsorozni!!!Szóval,lehet egy szakembert kéne megkérdezni,hogy hogyan tovább...............mert a 3 hó még messze van,hogy Te és Domi folyton éjszakázzatok,főleg hogy nappal nem tudsz aludni!!!!De ha jól tudom a műsor sokszor inkább csak duma ,nem???????

Anna,egérke :shock: ,kéne egy cica!!
Tali még csak elméleti stádiumba!!!!

sutimano76

Sziasztok,

nagyon lemaradtam, nem is tudok visszaolvasni mindent, de a képeket mind megnéztem. Olyan szép minden baba és gyerek!

Magunkról: egy budapesti orvos ismerősünk beszélt egy szemésszel, aki bármelyik kedden fogadna minket, azt hiszem, éppen a Sote szemészetén. Most már csak az a gond, hogy jutunk oda. Normális körülmények között ez egy 12 órás autóút, de egy ekkorka babával...
A másik probléma, hogy az autósülésünk nem alkalmas ekkora útra, nagyon kényelmetlen lenne Ákosnak, úgyhogy szereznünk kéne egy mózeskosarat, ami ráadásul bbe is köthető és nem kerül egy vagyonba.
Ákossal a tegnap a bőrgyógyászaton voltunk, mert az ekcéma, ami a múltkor az arcán volt, most megint előjött, ráadásul az egész testén.
Szerencsére már szépen javul, mert nagyon durva volt. A másik dolog, ami gondot okozott, hogy több, mint egy hétig olyan folyós volt a kakája, hogy mindig nyakig kakás lett. A tegnap megelégeltem, és vettem másfajta pelust, hátha az jobban megtartja, erre ma megint visszatért a normál "kenőcsös" állagú kaka. :D
Ja, és a tegnap hallottam egy történetet. Egy lány a városunkban szintén szeptemberben szült, és nemrég elvitte a babát a nagyanjához. Az öregasszony meg szépen megetette almával.
:shock: A gyerek fuldokolni kezdett, és mire a kórházba értek, agyvérzést kapott. Szerencsére életben maradt, de nem lehet tudni, milyen károsodást szenvedett az agya.
Hát én agyonüttem volna azt a nőszemélyt, bár az is kérdés, hol volt az anyuka, amíg a gyerekét almával etették?

Kép
piciibo

Na és egy kép:
Kép

Kép
piciibo

Mabe: várom a H1N1 híreket :wink: apa :( :( :(

Rita: ez a képeslap ... :)

Móka: Diana Krall koncert - húúúú, de irigy vagyok, de nekem suli :( majd hazafelé az autóban hallgatom cd-n, bár az nem ua. ... Érezzétek jól magatokat! :)
felülést még nem próbáltam, de ha Mogyoró nem lesz a kezemben, kipróbálom :wink:
szépek vagytok. :D

Boboka: sztem nyugodtan szólj a vendégeknek, égjen az Ő fejük a figyelmetlenségük miatt

Andi: láttam az éjszakát ... hatalmas simi Nektek ... ezek szerint nem kaja ... még bő 1 hónap ... kitartás!!!

Tengdi:
gyönyörűek a gyermekeitek, szép család vagytok :)

Erika:
mi apáink egyszerre utaznak mindig? :D :wink: enyim is három nap múlva jön :(
Lotti :D dokumentálás kérünk, képet!!!

Andi: nagyobbik "betegsége" - köszönöm, megerősített, hogy jó az út, türelem, törődés, sok-sok szeretet és idő ... :)

Anna: látom, már műxik a gép :)
Julcsi - apa-baj ... lehet, bár nehéz megállapítani, mert apa sokat utazik, de ennyire azért eddig nem vettem észre az összefüggést, inkább azt, hogy azóta "betegesebb", mióta Veronika megérkezett ... emlékszem Mogyoró születését követő napon este apának orvost kellett hívni hozzá (láz, hányinger, öklendezés) .... bár az is tény, hogy mióta apa próbál besegíteni, hogy még többet lehessek "csak" Julcsiva, értelemszerűen apa kevesebbet tud Julcsival lenni, hisz akkor Ő vigyáz Veronikára ... húúúú, azt hiszem ez egy "ördögi kör" ... talán tényleg csak a türelem és a szeretetünk ereje fog neki segíteni abban, hogy megtanulja ezt a helyzetet elfogadni, azt hogy attól, hogy szeretünk mást is, nem szeretjük őt kevésbé ...

KépKép
KépKép
madar

Piciibo: Ákosod tünemény :D
ez a történet ... nagyon-nagyon szomorú :cry:
Nem lehet a környéketeken kölcsönözni ilyen mózeskosarat? Nekem van egy "felesleges" mózes, de sajnos nem beköthető :(

KépKép
KépKép
madar

Andi!

Összegyűrt kispárna a kezed helyett támasztékul? Akkor "nem esik le" :D:D a fejed, ha elalszol, kényelmesebb is. Én sokkal jobban szeretek fekve szoptatni, akkor pihenhetek én is. Ha már kéynnelmetlen a szopi, vedd ki a szájából, valószínű ha belealszik, kijebb csúszik a szájából, és ár nincs jól bent, azért fáj a szopi.

Madar!

Hát igen, ezt most neki szoknia kell, tényleg nem tehettek úgy, mintha Veronika nem lenne. Szokták mondani az a hasonlatot, hogy mi lenne ha a férjünk egy másik nővel állítna haza, stb. de én ezt nem szeretem, mert mi nem vetélytársat hoztunk haza a kórházból, hanem egy testvért. Egy jó testvér pedig nagy kincs!
És persze a naggyal is sokat kell foglalkozni, de azért azt se felejtsük el, a kicsinek is nehezebb dolga van, mint első gyerekként, hisz ő se kap osztatlan figyelmet, törődést. (Pl. Dórinak tudnia kell zajban aludni, soha nincs körülötte teljes csend, csak max. éjszaka.)
És az, ha megtanulja, hogy osztoznia kell tudni, összedolgozni, együtt megoldani dolgokat, indulatok nélkül rendezni konfliktusokat, ez társadalmi szinten is fontos dolog.
Szóval egyrészt benned sem legyen az, hogy elveszel valamit Julcsitől, másrészt erősítsd azt, hogy ő ezzel több lett. Pl. én az olyan mondatokra (nem Julcsi mondta, csak ilyeneket szoktak), hogy "te már nem figyelsz rám", "engem nem is szeretsz" szóval nem is válaszolnék inkább többet ölelném, stb. Nem akarnék egy "szeretlek-e eléggé" játszmába belemenni... Persze beszélgetni fontos ezekről, de nem akkor, amikor épp úgy érzi, hogy el van hanyagolva, hanem szabad, derűs pillanatokban.
Nem okoskodni akarok ám...

Piciibo!

Szerintem ekkora útra semmiképpen sem mózesben vigyétek, az nem alkalmas rá, az autósüléseket direkt babahordozásra találták ki. És hát semmiképpen nem egyben kellene megtenni az utat, én vittem egyszer 10 hónapos gyereket hosszú útra autóval, és hát nagyon sok volt a 11 óra, amit utaztunk, pedig többször megálltunk. Ha meg lehet oldani, inkább több részletben kellene, valahol félúton megállva (nincs valaki, akinél meg tudnátok szállni egy éjszakára?).

Astrid

Kép
astrid

Andi,ha hazajöttünk elolvasom linket!!!

Manó,köszi,de sajna nem műxik a hang a számítógépen,annyira meg nem megy a szájról olvasás!! :lol: :lol:

Madar,én inkább onnan közelíteném meg a dolgot,hogy azért betegszik le Julcsi,mert nem apa hiánya lesz,hanem tudja,hogy te nem fogsz eléggé ráérni,mert apa nem vigyáz Mogyoróra!!!!
Én nem is gondoltam volna hogy ilyen nehéz túl jutni,én balga azt hittem csak 3-4 hét max és túljutnak a kistesók ezeken a dolgokon!!!

sutimano76

Lassan indulunk a szurira,nem én kapom mégis kezd összerándulni a gyomrom,pedig eddig ha belegondoltam se volt semmi rossz érzésem.....na,de túl teszem magam rajta,hogy ne ragasszam át a gyerköcre!!!! :D

sutimano76

Sziasztok!

Köszi a TGYÁS válaszokat! Én nem tudom, h. megkaptam-e, kivonat még nem jött a banktól. De valaki valamit utalt az tuti...

Kata, köszönöm a hiányolást, jólesett! Képzeld, a napokban megint volt mellgyuszim, mostmár gyógyulok. Megint a balban, ugyanis mondtam a nődokimnak, h. fáj a bimbóm, erre azt mondta, 2 napig ne szoptassak belőle, csak fejjem, és neogranormonnal kenegessem. Szerencsére csak 1 napig nem szoptattam, még így is begyulladt, pedig fejtem is... Azóta azért jobb, inkább szenvedek a fájdalomtól, de szoptatok, mert még egy mellgyuszit a hátam közepére kívánok csak! Lőrinc tényleg nagyon ügyes!!

Mostanában Tomi elég nyűgös, még délelőtt jól elvan az ágyában, de kb. 15 után kezdi a műsort... Mondjuk éjszaka alszik rendesen, hála az égnek, csak kétszer kel fel, egyik nap először 5-kor :shock: :shock: az éjféli szopi után, teljesen ledöbbentem, de örültem, mint kiskutya a farkának... de most éjjel már nem így volt, de elégedett vagyok. :)

Piciboo! Tényleg jó lenne, ha el tudnátok menni a SOTE-ra!!

Peppino
Kép

Kép
peppino

[quote="piciibo"]N írta:piciiboa és egy kép:
Kép

Nagyon aranyos a kép!!!!!!!!!!!nagy maci vigyáz rá!! :D

sutimano76

amint reggel kiléptem, a húgomtól várt az e-mail, hogy a hétvégi képeket küldte, s le is kicsinyítette, így megúsztam...tehát friss képek..
bocsi, de nem tudtam választani
nem akarok átesni aló túlsó oldalára, hogy most meg velem legyen tele minden oldal...ill velünk

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
tengdi

Sziasztok!

Gyors reagálás:

Boboka, ha tápit is kap, nem kell a K vitamin!
Nekem azt mondta doki és a védőnő, h kell egy hetesen, majd havonta fél évig.
Tábla jó ötlet!!

Andi, sajnálom ezeket a hosszú éjszakákat :( Doki nem tud vmi tanácsot adni? Sztem ez már nem függ attól, te mit eszel!!

Kata, szopi-történet :(
Lőrinc fejtartása szuper!!!!!!!!!!!!!!

SZOPI:
Lehet, h nem írtam egyértelműen:
Mindig minden pozíción végigmegyünk, ölben, hónaljtartás, fekve, fölülről mellétérdelve, ezt 2x ugye, a két cicin. Ma már be sem hajlandó kapni, 1 centire közel kerül, üvölt, beleteszem a szájába, el sem kapja, de ölben volt, és nyalogatta a pólómat a cicinél, mikor felhúztam, ellökte :cry: :cry: :cry:
Így elég nehéz lenne bárhol nyilvánosan, ha simán menne minden, nem érdekelne, higgyétek el!
2 dolgot próbálok most meg:
Veszek bimbóvédőt, bár nem sebesedek egyáltalán, hátha ha cumira hasonlít a szilikon „borítás”’, és úgy kell neki. (Vicces, ennek fordítva kéne mennie…)
Illetve, mivel közelítek és ellöki, lehet, h nem használom az új dezodort, kb 3 napos, lehet, h az illata irritálja… semmi más új nincs rajtam.
Én is gondoltam már arra, h szoptatási tanácsadónál rákérdezek.
Süti, adok tápit, mert spriccel, de még nem jött vissza a mennyiség, amit meghamizik minden alkalommal.
De nem adom fel!

LÁNYOK!!!!!
Apa azt mondta, hogy mivel nálunk mini a hely, szóval max hármasával jöhetnétek, ha valaki megszervezi, akkor összejövünk valakinél és ő főz nekünk!!!!!!!!!!!

Tengdi, nagyon szép család vagytok, te is nagyon jól nézel ki!!

Madar, kitartás! Julcsinak jobbulást!!

Képzeljétek, ha kisorit úgy fogjuk, hogy a lába a földet éri, szabályos lépéseket kezd tenni, ez normális 7 hetesen? Én mindenesetre nagyon büszke vagyok :D Apja azt mondta, edzi, és 8 hónaposan járni fog! :D

Anna, egér :D
Eszmbe jut, hogy egyszer nem voltam itthon, és Gil mesélte, hogy Anyu rohant át hozzánk, hogy Giiil, gyere, Mickey Mouse, Mickey Mouse :lol: ez volt az egér a garázsban :lol: de megértették egymást :lol:

Lili, képektől elájultam !!!!!

Mennem kell, folyt köv később!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára floranan 2009.11.17 13:18-kor.

floranan

nem tudom Ranschburg, Popper vagy Vekerdy könyvben olvstam, hogy nem is kell rá törekedni, hogy egyformán figyeljünk oda a gyerekekre, mert ez úgysem lehetséges, eleve életkor miatt eleve nem, a személyiségük miatt szintén nem, azonkívül megérzik, hogy erre törekszik a szülő, meg megérzik az emiatti görcsöt, s elkezdik figyelni, és így mi magunk szoktatjuk rá őket, hogy felfigyeljenek rá, ha a másik kap valamit, ők meg nem. Mármint nemcsak fizikálisan vmit, hanem odafigyelést, mesét....
nekem ezen nagyon nehéz túllépni, mindig résen kell lennem, hajlamos vagyok görcsösen akarni jól csinálni, amiből épp az ellenkezője sül ki...de javulok...

azt gondolom én is Móni, hogy abszolút lelki oka van Julcsi betegeskedésének, ha makkegészséges, akkor könnyebben mondod, hogy édesem tedd ezt vagy azt, míg ha beteg akkor vele csinálod, vagy helyette, ez egyszerűen óhatatlan, hopgy a beteg gyermekével többet foglalkozik az ember...és ezt ők tudják, s betegek lesznek.

Manó, Kriszti, Erika, Rita

És nem tudom még kinek van cirka Mátémmal hasonló korú nagyobbik csemetéje....nálatok a tesvérféltékenység működik? Nyíltan vagy rejtve? Mi változott mióta ott a pici? Hogy kezelitek?

Kép
Kép
tengdi

Flora,igen normális.Nálunk a gyerekdoki,amikor legelőször kijött megmutatta a pelenkázón,hogy a 6 napos gyerek hogy rakja egymás elé a lábait :wink:

Kép
v.andi

[quote="floranan"]
írta:
florananEszmbe jut, hogy egyszer nem voltam itthon, és Gil mesélte, hogy Anyu rohant át hozzánk, hogy Giiil, gyere, Mickey Mouse, Mickey Muse :lol: ez volt az egér a garázsban :lol: de megértették egymást :lol:

Kép KépKép

Kép
v.andi

Látszik,hogy nappal alszik a gyerekem,velem van tele az óóódal.

Cumibentartós,szerintem.Az alvókendő keze tarja a cumit:
Kép

Kép
v.andi

Anna

Nekem Jetta okozott olyan meglepetéseket, hogy hozott haza egeret, s bebújtatta a heverőbe, de hát rájöttem a zajból...volt, hogy sünt találtam bent éjszaka, madárfiókát azt rendszeresen, és volt mikor reggel ágyaztam be az ágyát, s ott voltak a tojások bebugyolálva...de nem tudom hogy aludt úgy, hogy aludt is, de nem törtek össze!!!! ki akarta kelteni őket, ahogy dédimamától látta hogy kelteti a tyúkkal a kiscsirkét...
na akkor én is egeret vadásztam hajnalig, mert a macska nem óhajtotta megfogni. Megijedt tőle :lol:

piciibo
nagyon édes Ákos a nagy macival! Húú hosszú útért nem irigyellek titeket, nekünk a 200 km is elég volt mindig. Nekünk azt mondta a drnő, ha sokat eszik lehet olyan híg a kakija, mert pár napon keresztül vizesen hígat és sokat kakilt és nyakig meg bokáig. De nyálkás nem volt. Az nem jó.

na mennem kell hívnak

Kép
Kép
tengdi

Jó reggelt! (még reggel volt mikor elkezdtem írni a hsz-t:):):))

Kata, köszi, aranyos vagy:)

Szopit én is nagyon sajnálom, hogy így alakult nálatok. Én is a bimbóvédőt akartam írni, hogy azzal talán kicsit könnyebb lenne, de akkor nem mondtam volna nagy újdonságot.

Úgy látszik valahol mindenkiben okoz egy kis depit a szopi.
Én annyira szeretnék neki több tejcsit adni, de mostanra sajna be kellett lássam, hogy ez van, ennyi van és kész. Egyszerre maximum 80 ml-t sikerül „kisajtolnia” a kiscsajszimnak, utána második félének megkapja a tápit… (de ez a nyolcvan általában csak a reggeli első szopinál van, amúgy ötven és hatvan ml között van a szopi /és nagyon sokszor mellre teszem, de úgy látszik nálunk ettől még nem lesz több).
Nálunk bevált a bimbóvédő, lehet, hogy ezért sem lett cumizavaros, vagy azért, mert már szinte a kezdetektől így csináljuk (próbálkoztam többször nélküle, mert hát mégis csak úgy lenne az igazi, de nekünk is a kórházban nagyon kisebesedett, itthon is, és már inkább féltem a szopiktól mint vártam volna… De így a védővel az a kis szopi is öröm tud lenni – Astrid nagyon szépen leírtad, hogy „Ami jó benne, azok lelki dolgok: az, amikor megnyugszik szoptatáskor, kisimul az arcoskája, elernyed és elalszik szopi közben, vagy amikor mosolyog, huncutul vigyorog a mellel a szájában. Meg az a tudat, hogy valamit belőlünk adunk, amitől ő láthatóan jól növekszik, fejlődik.”)

Madar, Julcsinak jobbulást!! Apa meg siessen haza segíteni anyának! Azért te is pihizz néha egy kicsit ok?

Süti, Niki már pár napja nézegeti a kezét, először nem tudta, hogy mi az, most már úgy látom, hogy kezdi érteni, hogy az az ő keze.
A fejét már nagyon hamar megtartotta rövid ideig, meg a fej fordítás is tök hamar ment. Gügyörészés egy hete van kb., mosolygás egy pár nappal előtte.
Berninek nagy gratula, nagyon ügyes. És simi az oltáshoz!

Konakion: gyerekorvos azt mondta az egy hós találkozásunkkor, hogy adjam (pedig anno ő is mondta, hogy tápis babáknál módosul az adag), még jó, hogy azt elfelejtettem. Akkor legközelebb rákérdezek megint. Tegnap beadtam a 2. havit lehet, hogy kár volt

Ja, és nekünk nem volt benne az alapreceptekben a germicid kúp, nem is értem, hogy miért nem…

Tengdi, üdv itt.
Nagyon szép kis családod van:)
Én nem isteníteni akarom a spock-ot, de számomra eddig ez az első olyan könyv, amiben sok kérdésemre választ is kapok. Persze nem csak erre az egyre hagyatkozom, meg nem is a könyvekből akarom a gyermekemet nevelni.
Amit mi vettünk meg pár hete az egy 1998-ban átdolgozott kiadás. Nekem úgy tűnik, hogy nagyon sok mindent aktualizáltak rajta.

Dorka, sétánál a nőci (dühös-dühös szmájli…) no comment. Szerintem nagyon jól tetted, hogy beszóltál neki!

Máshol szoptatás: nekem tutira nem menne. Valahogy zsigerből elutasítottam mindig (az nem zavar, hogy más csinálja, én nem tudnám). Itthon is csakis anyum és a férjem nem zavar –sőt, nekik örülök is, legalább dumcsizunk közben-, ha szopi közben bent vannak a szobában, a gondolattól is kiráz a hideg, hogy pl. nagymamim vagy más állna felettem és nézné ahogy szopizunk.
+ mi csak fekve tudunk, próbáltuk másképp is, de nem ment sajna:(

Manó, nagyon édesek a gyerkőcök

Tara, nagy simi Annádnak!

Andi, nagyon sajnálom az éjszakátokat

Új hsz-ekkel szokás szerint le vagyok maradva…

Bocsi, ha velem lesz teli az oldal, de hoztam pár képet, nem tudtam választani

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Bocsi, ha sok lettem :oops: :oops: :) :) :)
Vendég

Sziasztok!

Délelőtt Andris megkapta az oltást és olyan büszke voltam rá, mert egy mukk nélkül viselte. 8) Pedig - csak halkan jegyzem meg - én meg voltam győződve róla, hogy patália lesz. :oops:

Dokinéni mondta, hogy ma 150 gyereket oltott be egy kerületi suliban és hogy egyre többen oltatnak.

Babák nagyon szépek: Niki, Barni (az a nyunyókendős kép valami nagyon édes :lol: ), Lörinc (fejemelés :shock: :lol: ), Ákos (nagymacis kép édes), Tengdi-család (lányod csodaszép),

Szopi: Érdekes dolog, mert anno Andrissal nagyon nehezen indult, megküzdöttem érte hosszú-hosszú hetekig segítség nélkül, aztán minden ment, mint a karikacsapás egy éves koráig. Mátéval eddig hasonlóan jó minden, nekem semmi depit nem okoz. :wink: Szerintem az a "titkom", hogy nem csinálok belőle ügyet, annyira természetes, hogy ez van, amíg szeretné, így nem agyalok, nem is lelkizek rajta. Én egy kényelmes etetési módként kezelem, bárhol megetetem (már jónéhány helyszínre volt példa), szinte bárki előtt, oszt ennyi. Persze imádom, ha vigyorog közben, ha elszenderül, vagy beájul a vállamon és ott szuszog, de ha nem szoptathatnám, nem hiszem, hogy összedőlne a világ. Viszont én tuti itthon hagynék valamit a tápikészítéshez, így abban az esetben éhezne. :) :oops:

Andi: Éjszaka :? :roll: :x Gábor nálunk úgy csinálja este, hogy miután én megszopiztattam, leül vele a fotelba, cumi be, és szorosan maga felé fordítja fekve, kvázi szopi pózban. Ilyenkor gyorsan elszenderül, és Gábor addig vár, amíg kiesik a cumi, elveszi és susogni kezd nagyon halkan. Pár perc múlva feláll vele, pozíció marad, intenzívebb susogás és oldalra hintázás. Mikor már mélyen alszik ( kb 20 perccel a kezdés után), akkor leteszi az ágyába. 10ből 8szor bejön. Én közben Andrist fürdetek, vacsit készítek. Nincs türelmem a félhomályban dekkolni. :oops: Aztán éjszaka már könnyű, felkel, 7 perc szopi kb, majd vissza letesz és alszik.

Tudom, mindig mindenki elégedetlen valamivel, de én a jó éjszakák ellenére szeretném már végigaludni az éjfél és reggel 6-7 közötti időszakot. Ami érdekes, hogy nappal simán 4 óránként eszik, éjszaka viszont néhány napja 3 óránként fixen kel. :? Így eszik estétől 7-11-2-5-8. Gondoltam arra, hogy a 2 körülire beküldöm Apát, hogy adjon neki cumit és susogjon, hátha visszaalszik.

Madar: Julcsinak jobbulást! Hasonlót sejtek, mint amit a többiek írtak. Nekem egy időszakban volt állandó hasfájásom és hasmenésem, már ki is vizsgáltattam magam, de minden negatív volt. mikor a lelkem rendbe lett rakva, elmúlt. Okosat én aztán tényleg nem tudok írni, mert mi is küzdünk még sokszor. :roll:

Kép

Kép
hgrita

[quote="v.andi"]F írta:v.andilora,igen normális.Nálunk a gyerekdoki,amikor legelőször kijött megmutatta a pelenkázón,hogy a 6 napos gyerek hogy rakja egymás elé a lábait :wink:

Nekem is!!!!

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?