Jó reggelt! (még reggel volt mikor elkezdtem írni a hsz-t:):):))
Kata, köszi, aranyos vagy:)
Szopit én is nagyon sajnálom, hogy így alakult nálatok. Én is a bimbóvédőt akartam írni, hogy azzal talán kicsit könnyebb lenne, de akkor nem mondtam volna nagy újdonságot.
Úgy látszik valahol mindenkiben okoz egy kis depit a szopi.
Én annyira szeretnék neki több tejcsit adni, de mostanra sajna be kellett lássam, hogy ez van, ennyi van és kész. Egyszerre maximum 80 ml-t sikerül „kisajtolnia” a kiscsajszimnak, utána második félének megkapja a tápit… (de ez a nyolcvan általában csak a reggeli első szopinál van, amúgy ötven és hatvan ml között van a szopi /és nagyon sokszor mellre teszem, de úgy látszik nálunk ettől még nem lesz több).
Nálunk bevált a bimbóvédő, lehet, hogy ezért sem lett cumizavaros, vagy azért, mert már szinte a kezdetektől így csináljuk (próbálkoztam többször nélküle, mert hát mégis csak úgy lenne az igazi, de nekünk is a kórházban nagyon kisebesedett, itthon is, és már inkább féltem a szopiktól mint vártam volna… De így a védővel az a kis szopi is öröm tud lenni – Astrid nagyon szépen leírtad, hogy „Ami jó benne, azok lelki dolgok: az, amikor megnyugszik szoptatáskor, kisimul az arcoskája, elernyed és elalszik szopi közben, vagy amikor mosolyog, huncutul vigyorog a mellel a szájában. Meg az a tudat, hogy valamit belőlünk adunk, amitől ő láthatóan jól növekszik, fejlődik.”)
Madar, Julcsinak jobbulást!! Apa meg siessen haza segíteni anyának! Azért te is pihizz néha egy kicsit ok?
Süti, Niki már pár napja nézegeti a kezét, először nem tudta, hogy mi az, most már úgy látom, hogy kezdi érteni, hogy az az ő keze.
A fejét már nagyon hamar megtartotta rövid ideig, meg a fej fordítás is tök hamar ment. Gügyörészés egy hete van kb., mosolygás egy pár nappal előtte.
Berninek nagy gratula, nagyon ügyes. És simi az oltáshoz!
Konakion: gyerekorvos azt mondta az egy hós találkozásunkkor, hogy adjam (pedig anno ő is mondta, hogy tápis babáknál módosul az adag), még jó, hogy azt elfelejtettem. Akkor legközelebb rákérdezek megint. Tegnap beadtam a 2. havit lehet, hogy kár volt
Ja, és nekünk nem volt benne az alapreceptekben a germicid kúp, nem is értem, hogy miért nem…
Tengdi, üdv itt.
Nagyon szép kis családod van:)
Én nem isteníteni akarom a spock-ot, de számomra eddig ez az első olyan könyv, amiben sok kérdésemre választ is kapok. Persze nem csak erre az egyre hagyatkozom, meg nem is a könyvekből akarom a gyermekemet nevelni.
Amit mi vettünk meg pár hete az egy 1998-ban átdolgozott kiadás. Nekem úgy tűnik, hogy nagyon sok mindent aktualizáltak rajta.
Dorka, sétánál a nőci (dühös-dühös szmájli…) no comment. Szerintem nagyon jól tetted, hogy beszóltál neki!
Máshol szoptatás: nekem tutira nem menne. Valahogy zsigerből elutasítottam mindig (az nem zavar, hogy más csinálja, én nem tudnám). Itthon is csakis anyum és a férjem nem zavar –sőt, nekik örülök is, legalább dumcsizunk közben-, ha szopi közben bent vannak a szobában, a gondolattól is kiráz a hideg, hogy pl. nagymamim vagy más állna felettem és nézné ahogy szopizunk.
+ mi csak fekve tudunk, próbáltuk másképp is, de nem ment sajna:(
Manó, nagyon édesek a gyerkőcök
Tara, nagy simi Annádnak!
Andi, nagyon sajnálom az éjszakátokat
Új hsz-ekkel szokás szerint le vagyok maradva…
Bocsi, ha velem lesz teli az oldal, de hoztam pár képet, nem tudtam választani
Bocsi, ha sok lettem