A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Jah,
most hívott a férjem, hogy úgy érzi fáj a torka (elég sokat hapcizott az elmúlt napokban, már az is gyanús volt....)!! :? :? :evil:
Király lesz ha lebetegszik, neki 40 fokos láza szokott lenni, és akkor a sulit sem tudja csinálni... Jajj bárcsak elmúlna neki! Én sem akarok betegen szülni.. :?

Kép
apkata

NA úgy látom a betegségemmel lavinát indítottam el. Dehát mit tudunk tenni bakker? Alig megyek valahova, de a férjem dolgozik, szedi a béres cseppet, c vitamint minden kézfogás után kezet mos...Ennél többet mit lehet már? Néha az az érzésem szándékosan tartják a levegőben a vírust...Pfúj.
Én sem iszom sokat, de most erőltetem, gyakorlatilag nem is ettem ma csak ittam és fogggalmam sincs milyen ünnepi terítékkel várhatnám a férjem - aki szintén mondta már hogy ne hisztizzek és én is sírással válaszoltam...
Azt hiszem LÁnyok többé-kevésbé hozzuk a nagykönyvben megírt tünetegyüttest, ha nem is mindet egyenként, de együtt biztosan :D
Vendég

Hááát, Gombi, akkor kifogytam az ötletekből... :lol: De szerintem nem kell 2-3 l-t inni, az is szép teljesítmény, ha a 1,5 lityit letuszakolod. :lol: még van esetleg az a módszer, hogy óránként beállítod a telefont ébresztőre és megiszol egy fél pohár üdítőt. Hmmmm?
Amúgy nálam lustább nem lehet senki, még beágyazni sem volt kedvem! Ülök a nagyszobába, netezek, tévézek és azon töröm a fejem mit kéne ebédelni.... :oops: :D
Jé,nálam a CTG/NST pont úgy működik, mint Apkatánál. :)
Vendég

Pumii
Hol vagy? KÉne egy kis pozitív energy!!!!!
Milyen volt a születés házában?
Vendég

anna én is imádom a meleget alapjáraton de mióta terhes vagyok főleg így a végefelé minden este morgok a párommal hogy minek fűt ennyire és nyitom az ablakot.
remélem mindenki meggyógyul kitartás már tényleg nincs sok csak sajna pont ebbe az időszakba vagyunk és ez a párás idő csak fokozza a dolgokat terjed minden.
én álltalában este vagyok nagyon szomjas valószinű ezért járok óránként pisilni.
ma is keményedik a pocakom bevettem egy magnéziumot bár tegnap se segített. :? mondtam tegnap a páromnak hogy lehet holnap szülünk erre aztmondta hogy nem kéne mert van egy csomó melója én meg mondtam hogy babóca nem fogja megkérdezni. :lol:
olga merre vagy?

Kép
Kép
anitaaa03

Gombi
a kórházban ahova jársz nem kell előre időpontot egyeztetni ctgre?
Nálunk így működik, persze hugom volt már hogy ennek ellenére várt 2 órát....Én 7re megyek csütörtökön és ha így fogok köhögni mindenki utálni fog ott, az tuti...
Vendég

én is úgy tudom hogy 2-3 lternek le kéne csúszni mert befolyásolja a tejcsit.
az jelent valamit hogy sokkal idegesebb vagyok a megszkottnál mindenen kiakadok és bizony a hasamra is hatással van a fiam is olyan mintha direkt bosszantana :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Gio, ja-ja férjem visszaidézi amikor vastag zoknival és pizsivel bújtam ágyba, mert majd le fagyott a lábam, most meg póló-bugyi is sok. :oops: Ő meg mikor kezdett hidegebb lenni elkérte a vékony takaró tetejére a vastagat -amíg nem cseréltem át- és kettő alatt aludt. :shock: Meg is haltam volna, ha nekem kell alábújnom. :)

Igen Anna, erőltetni kell, ez jó szó. Tényleg eszembe sem jut, még kaja után sem. Hát ami jól csúszna a rostos üditő, de az tele cukorral, így vízzel hígítva próbálom csökkenteni a kalóriamennyiségét, kár hogy az íze is csökken. :oops: A tea is jó lenne, de azt is ízesítve szoktam meg, ezért ha abból akarok mennyiséget inni, azzal is bemegy sok cucu, mert édesítővel, mézzel már annyira nem megy. A legjobb a víz lenne, de abból sokat? Szóval így apránként talán összejön a mennyiség, még egy kis leves is számít.

Úgy látszik csak a kismamák érzik át igazán az aggódást, a kívülállók csak hisztisnek, parásnak tartanak minket... de hát nem ők óvták, védték 8 hónapon keresztül a kis csöppséget a pocakjukban, persze, hogy nem szeretnénk már semmi gondot az utolsó hetekben.
csillag25

csillag én felválltva iszom teát,vizet,tejet.bár én sokszor csak a vizet kívánom esténként egyszerre lemegy 6dl :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

na elmosogattam, beágyaztam, és kiraktam a szemetet... az ajtó elé 8) ... majd leviszem, ha megyek bevásárolni....
Kata, van szülésznőm, és hívtam is hogy mikor lesz a ctg de nem ajánlotta fel, hogy majd ő..... no azt hiszem tényleg odamegyek jó korán...
Egyébként, lehet hogy csak bemagyarázom magunknak, de T. és én is vettünk "kézfertőtlenítőt" a Minimanóban (többféle illatban van, nem kell hozzá víz, olyan mint a hajzselé..), és rendszeresen kenjük vele a kezünket... a pub-ban is annyi mindenki megfordul, meg ugyi a tömegközlekedés... szerintem jó dolog ez a gél..
Vendég

Tényleg tej! Jó hogy írod, Anita. Régebben alig ittam, most ahhoz képest elég sok lemegy, főleg ha van mivel pl. reggelre kakaós csigához. :oops: Hát igen, az esti 6 dl víztől lehet szaladozni éjszaka. Eszembe jutott, hogy lehet én meg a narancs miatt is megyek sokszor, hiába hogy este már nem iszom, azért annak is van víztartalma.
csillag25

most mértem a pocakom a sy/fu távolság 44cm egy hete 42cm volt,a körfogat pedig 96cm és egy hete 95cm volt.ezek alapján szerintem növöget szépen babóca

Kép
Kép
anitaaa03

Sziasztok Sorstársak!

Anita a 36. hétnél nem kellett a magnéziumot abbahagyni? Nekem megmondta a doki, hogy fokozatosan hagyjam abban, mert már hagyni kell a méhet dolgozni :)

Mindenkinek jobbulást! Nálunk is mintha itt topogna a lábtörlőn a nyavaja, leghamarabb a gyerekeken lehet észre venni :( Mondhatni, nekem mindegy, ismét semicilint kell szednem 5 napig, a második tenyésztés sem lett jó :( Sajnos tudom, nem vagyok egyedül :(

Nekem is állandóan melegem van, a 18 fokos hálóban érzem jó magam éjszaka, nemtom mi lesz, ha a baba megszületik :o

Még nekünk sincs nevünk :!: :!: :shock: :shock: :shock:

Olga nem kell mennem holnap, majd jövő hét kedden ismét nst. Addig gondolom egyben maradok, bár már jósolgatok, görcsölgetek, de nagyon ritkán. Nehogy a végén leelőzzetek, és hamarabb kerülj kórházba! Tessék sokat pihenni, az anatómiához pedig gratulálok!

Üdv. Gabi
Vendég

csillag nálam nem 6deci amit iszom az csak az amit egyszerre :oops: ,olyan este 8-tól folyamatosan iszom szinte én is szoktam narancsot enni plusszba.

Kép
Kép
anitaaa03

gabi mivel a dokim szerint nem túl nagy a baba ezért aztmondta akkor hogy még 1-2 hétig szedhetem a héten jár le a 2 hét.
milyen nevekkel szemeztek ha megkérdezhetem.?de legalább nem csak mi vagyunk úgy hogy nincs véglegesítve :lol:

Kép
Kép
anitaaa03

Na most aztán azt hiszem elértem vmiféle csúcspontra....
Elmentem a gyógyzsertárba hogy visszaváltsam a rubophent, tele beteg köhögő, prüszkölő emberrel, leültem, erre kaptam egy lekicsinylő gonosz pillantást egy öreg nőtől, akkor kicipzároztam a kabátom hogy a szemével lásson...Aztán nagy nehezen a gyógyzserésznő kedvesen előrehívott. MOndta hogy recept nálül nincs algopiryn, akkor már majdnem bőgtem, mondta hogy a panadol is olyan mint a rubophen...Aztán mondta hogy na jó ad egy 10es csomagot ha már ezt mondta a dokim, erre kiderült hogy pénztárca helyett esernyőt vittem a szatyromba, ami más körülmények között vicces, de én azóta bőgök, felhívtam a férjem hogy nem érdekel honnan de szerezzen algopirynt....Ha nem lenne totál fent a hasam én már totál szülés előtti idegbeteg állapotnak titulálnám magam...És legszívesebben az összes mexikói rohadt malacot megölném, meg azokat is akik idehozták és kreálták ezt a hisztériát :cry:
Vendég

LABKAT!
Az az igazság,hogy már magamnak is gyanús vagyok :D De eldöntöttem,hogy addig nem megyek amíg nem folyik a magzatvíz.Viszont ma végig futott az agyamon,hogy max 2 hét.Lehet,hogy a tudatalattim...Az biztos,hogy valami történik.Ha nem fekszem egyből jönnek a görcsök.
NA mindegy fölösleges ezen filózni,úgyis max sodródni tudok a történésekkel.

Van kit hívnom szerencsére,de nem örülnék ha a férjem nélkül kéne szülnöm,úgyhogy szorítom a lábam erősen. :D

ANITA!
Jól írta Gabi,a MG-ot abba kell hagyni a 36. hét környékén.Hagyni kell,hogy a méh dolgozzon felkészüljön.

GABI!
Csak nem Zalán lesz?Pedig szerintem az nagyon szép név.Annyira sok időtök azért már nincs gondolkodni :D

Ivás: Képes vagyok egy kortyot sem inni egész nap.Valahogy nem kell.Aztán ha esténként hányingerem van vagy fáj a fejem olyankor jövök rá,hogy nem ittam.Lenyomok 3-4dl vizet és minden rendben.

Izzadás: Minden éjszaka csupa víz vagyok én is.Szerintem közre játszik az is,hogy azért mégiscsak felugrott jó pár kg.Na meg a hormonok...

Ma vettem 20dkg trüffeles szaloncukrot,úgy voltam vele,hogy szülés után úgysem eszem,nem kockáztatom meg székrekedést.Úgyhogy úgy döntöttem megérdemlem.Na le is csúszott mind,isteni finom volt!
Most viszont megyek vissza az ágyba,mert megint jönnek ezek a hülye görcsök.

Csak még egy kérdés: Ti kávéztok még?Én eddig nem kávéztam,csak nagyon ritkán,de az elmúlt 1-2 hétbe szinte minden nap megiszok egy capuccino-t.Annyira jól esik.. .szinte hiányzik ha nem ihatok.
Vendég

Én kávézom elejétől fogva napi egy csészét tejszínhabbal. A nap fénypontja. Ma mondjuk kihagytam, lehet ezért vagyok zizzent. de lehet, védőnőmet megkérdeztem minap
Vendég

Én is kávézom.. :!:
Nálunk igazi rituálé, és hát a 90/60-as vérnyomás mellett orvos és védőnő is "engedélyezte". A védőnő mondta, hogy napi egyet nyugodtan ihatok szoptatás alatt is :)
Másik káros szenvedélyem, néha-néha esténként egy-egy pohár vörösbor :oops: Hiszek abban, hogy kis mértékben orvosság :)

Gio egy kiadós sírás mellé javasolnám a fent leírt vörösbort, de még véletlenül sem akarok rossz tippeket adni. Próbáld valami olyasmivel tölteni a délután hátralévő részét, ami kikapcsol, és kellemesen telnek a percek vele. NÁlam az olvasás, ill. a séta szokott lenni a hangulatfokozó.

Olga nagggyyyon szorítsd lábaidat, nehogy megelőzz!

Névileg még bizonytalanok vagyunk, a Zalán volt eddig a választás, de valahogy nem érezzük igazinak. Lehet, még vajúdás alatt is ezen fogunk hezitálni, addig nem is baj, amíg együtt ott tudunk lenni. De ha ma szülnék, akkor egyedül lennék, enyém apa épen úton van Zala megye fele :?

Üdv. Gabi
Vendég

Sprite, egy capuccino nekem is lecsúszik minden nap és imádom!! Jó sok tejjel iszom.... és úgy csinálom, mint kiskoromban a Maci-kávét!
Gio: kitartás!!!!! A malacok meg menjenek a fenébe, azokkal együtt, akik ezt a pánikot gerjesztették!!!
Lemaradtam, miért váltod vissza a rub-t?
Tudom, nem vigasztal, de nekem mostanában semmi nem kell ahhoz hogy bőgjek.. megy az magától is... egyszerűen állandóan "túl vagyok csordulva" :roll:
Vendég

Olga,
én kávézok minden reggel, és nagggyon jól esik! :)
Na, ma én is lustadisznó vagyok: éreztem hogy ebédelni kéne, erre felbontottam egy Lindt bonbont.... csak meg ne egyem mindet! Van benne 21 db (már csak 17 :lol: ).

Kép
apkata

Nyugi Gio! Sírj egy nagyot és utána jobb lesz! Én két naponta borulok ki, tudom mennyire rossz, amikor minden összejön.... :evil:

Olga, én koffeinmentes habos kávéba folytom bánatom szinte minden nap. :D

Csillag, Anita, én is rá vagyok kattanva a tejre, de ebbe a nyálkás trutyi időben nem merem inni, mert szuper kis környezetet tud teremteni a baciknak, vagyis növeli a nyáktermelődést a torokban. Sajna én hajlamaos vagyok a torok, illetve mandula problémákra, így nem iszom mostanában nehogy baj legyen... :evil: Pedig nagyon kívánom! :roll:

Küldtem én is végre pocakos fotót a levlistára!. Most kreáltam őket. :lol: Pumi is küldött tök jó képeket a születésházról, hát elég fullos környezet. Kicsit irigy, hogy neki van lehetősége ott szülni, persze mellette örülök, hogy sikerült bejutnia, ahogy szerette volna! :wink: És persze nagyon kíváncsi vagyok majd a tapasztalataira. :D
Vendég

Gio: szegény :( Ez így szokott lenni.

Én fél órája kókuszos recepteket keresek, mert annyira rosszul vagyok, hogy csak egy süti tudná megnyugtatni a gyomromat (legalábbis ez az elméletem...) Végre megtaláltam a legegyszerűbbet. Gyorsan hajat szárítok, és megyek a boltba, megvenni a hozzávalókat :D

Kávé nekem is megy, minden reggel. Tök vicces, hogy az első három hónapban nem tudtam ránézni sem.

Olga: ne már, hogy elkezdj szülni!! :shock: Alig vagy előttem. Babuci mekkora már? Ő is pár héttel nagyobb a koránál?

Úgy szeretném tudni, én Picúrom mennyit nőtt. De szerintem 38. hét előtt nem lesz uh. :( Addig inkább ne jöjjön...

briell

hahooooo, szevasztok ! jovok mindjart, csak megint le kell mennem, mert elfelejtettema nevet annaka dolgonak, amiert irok :oops:

Anna! Tevedsz, van toled lustabb is :):) nem agyaztal be? En ma a wc-n kivul meg ki sem masztam az agybol...es nem is fogok, be-be-beeeee :):):) pedig tok jol vagyok, csak lusti diszno :twisted:

Kép
pumipumi

apkata: ugye neked sem kell fizetned azért, hogy a szülésznő csinálja a ctg-t? És a szülőszobán csinálja? nekem valami olyasmit mondott, hogy fenn az osztályon? Lehet, fel is hívom, hogy megbeszéljük hányra menjek csütörtökön.

Születésházra valóban lehet irigykedni azt hiszem. Nagyon nem kórházi környezet :? Na jó, nem is Magyarország :) A kád egyre jobban vonz(ana). Hétvégén néztünk férjemmel pár szülésvideót, és volt köztük vízben szüléses is. Tetszett. Kár, hogy itt nincsen.

briell

Ja, igen, tettem fel par kepet tegnaprol. nem nagyon elvezkedtunk, a kadat sem toltottuk mopst fel...a masik szobaban epp egy ujdonsult kis csalad aludt bekesen, oda vittek at a cuccok nagy reszet (szulomatrac, labda...), igy sokat gyakorolni sem tudtunk. A 2 szobara ezekbol sajna meg csak 1-1 db van. A szulesznok mondtak is, hogy ok nem fogadnak el zsebbe sem penzt, ha akarunk valamit, akkor ilyesmi dolgokat lehet adomanyozni a szuleteshaznak.

Nna, a lenyeg. Ott volt az a szuleszno is, aki homeopata is, es o javasolta az Apermus nevu golyokat, amiben mindhartom cucc benne van, amiket szoktak szedni es ti is irtatok. A Loacker gyartja,, es ok nagyon dicserik, mindenkinek mindig ezt ajanljak...azt nem ertem, nekem miert nem ajanlottak elobb, hiszen ezt mar a 32. hettol kell szedni...miert csak most mondta, mikor rakerdeztem, ez raadasul mar nincs is eleg idom, de mindegy, azert gyorsanb elkezdtem, vegulis semmibe nem kerul. napi 3-szor 10 bogyesz, szules kozben talan 15 percenkent, de azt mondta nekem, mivel en sokat iszom (napi kozel 5 liter), hogy nekem majd vizben oldanak mindig es folyamatosan mehet.

Anita! Azt hiszem, te irtad, hogy elso babanal nem erezted az elofajasokat es most erzed erosebben es ezert aggodsz, hogy a szules alatt is nehezebb lesz. SAJNOS (marmint nekem sajnos) ezek nem igazan fuggenek ossze. A terhesseg es a szules alatti dolgoknak a legtobb esetben kozuk nincs egymashoz..lehet, vki semmit nem erzett elotte, es utana szenved, mint egy diszno, es forditva. Ha most vannak mar, csak nem erzed oket fajdalmasnak (mint ahogy nekem is nagyon eros hullamaim vannak, de meg sosem fajt), annak 2 oka van: egyreszt a meh es az izmok kedvezo allapota, amihez nagy merteku lelki nyugalom is kapcsolodik, illetve az agy-test remekl osszmunkaja...az agy nem kuld meg fajdalomimpulzusokat, mert hiaba mukodnek az izmok, tudja, hogy ez meg nem szules. SZoval, ez miatt aztan nem kell felned.

Kép
pumipumi

Briell,
én a klinikán sosem fizetek semmiért. 8) Lesz ez még így se... :)

Vízben szülés:
én, mint halak jegyben született, imádom a vizet, megnyugtat, olyan közeg amiben teljesen jól érzem magam. Mégsem szeretnék vízben szülni első babát (vajúdni igen, az más), az egyik bnőm külföldön (Ny-Eu) szült, sztem hasonló szupi helyen mint az olasz születésház, vízben, és mivel így a személyzet nem látja olyan közelről a dolgokat és vágni sem tudnak, a 4 kilós babája szétszakította iszonyat csúnyán - felfelé is!!!!!! :shock: Három hónap múlva sem tért magához...
Bár lehet hogy ez a példa nem releváns.
Egyébként több helyen lehet itthon is vízben vajúdni, max a kitolásra ki kell mászni a jó kis kádból. :D

Kép
apkata

Csillag! Lattam, Briell irta, hogy elkuldte neked az anyagot a gatmasszazzsal kapcsolatban, de priviben kicsit kesobb leirom neked mezei nyelven, ugy, ahogy csinaljuk, igy talan erthetobb lesz, mert tenyleg bakfitty az egesz :)

Briell! Nektek meg kitartast hozza, hidd el, nem sokaig lesz kellemetlen...en pl mar az eg vilagon smemit nem erzek, sot, altalaban el is durmolok alatta :):) Akinek esetleg azon aggalyai vannak, hogy az izmok kinyulnak, az is nyugodtan kezdjen hozza: nem lazabbak, nyultabbak lesznek az izmok, hanem rugalmasabbak...vagyis ugyanott, ugyanugy maradnak, szorosan, csak konnyen szetnyilnak, ha az ember lanya engedi es nem szorit/nyom.

Gio, es mindenki, aki nathas! Kitartast nektek is, pihizzetek sokat, es tenyleg literszam tea sok citrommal es mezzel...es borogatas. Remelem, hamar kimasztok belole...banatban pedig 1-1 szelet suti, vagy akar 2 poharnyi cappuccino :):) MI fel evvel a babprojektre kiszemelt honap elott mar mindketten abbahagytuk a simat es csak koffeinmenteset ittunk, en az egesz terhessegem alatt meg azt sem, egyszer sem...de nem fog megartani napi egy alkalommal, az biztos.

Kép
pumipumi

Igen, nekem is ez az egy nem tetszett abban a szülésvideóban, hogy látszott, hogy nem igazán látják, mi történik odalent. De vajúdni kellemes lehet ott.

Pumi: meg is néztem ezt az Apermust gyorsan, de sajna magyar oldal nem jött be, csak olasz :) Pedig nekem is szimpibb lenne egy ilyen kombinált bogyó, mint ötven félét venni.

briell

Apkata! Ez tenyleg nem relevans..szerencsere :):) Es az is biztos, hogy nagyon felkeszult szulesznek kell lenni, mert masok a szabalyok a vizben szuleskor...es az alany is jo, ha tud egy csomo dolgot. En is rengeteg helyen olvastam magyarorszagi korhazakrol, hogy lehet kadban vajudni. A szules pillanata is nagyon szep a babanak, ha vizbe erkezik, de a szulo no szempontjabol igazan a vajudas kozben segit sokat, meg tul sok idot egy huzamban kulonben sem lehet eltolteni benne, ugyhogy sztem mar az is nagyon aldasos. A kitolasi szakaszban csak gatvedo szerepe fontos az anyanak, meg ugye a banak a szuletes pillanata, de a kemeny melo nagy resze, amiben a kad segit, az ugyos a vajudasi szakasz.

Kép
pumipumi

Hú, de pörög ma.

Hú, kakaóscsiga, abban nincs só, igaz? :lol: :lol:

Gio,
gyógyulgassatok, és ne idegeskedj! Egyébként, megy csirke-zöldség duó, avval nincs gond, nem sózok, csak azt nem tudom, hogy hat-e, mert tegnap óta él a dolog.

Kávé, hát persze, mindennap, de csak lazán, kizárólag du.3-ig.

Viszont nekem nem szólt a dok, hogy álljak le a magneB6-tal. De akkor most leállok.

Én tegnap voltam iszonyú lusta, úgyhogy kajarendelés volt Apának, de ma már sül neki az óvári cuccos.

A boltból, ahová járok, eltűnt a kedvenc hentesfiú, és egy tapló gyökér van helyette. Megkérdezte, melyik karajból legyen a 4 szelet, rámutattam egyre, ami tetszett. Mikor kértem, vegye ki csontot, beszólt, hogy szólhattam volna előbb, akkor csont nélküliből vág. Erre mondtam, akkor minek kérdezte meg, hogy melyikből kérek, legfőképpen miért nem kérdezte meg előre, kell-e nekem a hülye csontja!

De nem borított ki, csak nem értettem, mi baja.

Olga, grat. a dolgozathoz!

Nekem is van hőhullámom, és mindig melegem van. Takaró éjjel csak a lábam között, egyébként megőrülnék.

Most megyek, megnézem pumi képeit, aztán jövök.
Vendég

Pumi, egyetértünk.
Hányan segítenek nektek a szülésnél? (lehet már írtad régebben, akkor bocsánat)

Kép
apkata

Kar, gondoltam, hogy lehet nalun k is kapni...azt hiszem, hogy talan nemet vagy holland ceg, nem olasz.

Ha szokasosan, tudatlanul csinaljak a vizben szulest, akar nagyon veszelyes is lehet, ezert kellene, hogy mindenkit alaposan kioktassanak rola, mert tenyleg nem csak annyi, hogy a no kenyelmesen ellubickol a fincsi meleg vizben. Fontos, hogy milyen helyzetben, meddig merulve lehet a kadban lenni bizonyos helyzetekben, fajdalmakkor, pulzusszamkor, bla-bla. Amugy eppen ezert korhazban nalunk is csak a vajudast engedik, a szulest csak akkor, ha van hozza speci szuleszno is...meg persze gyakorolnunk is kellett...aztan majd meglatjuk, hogy fog Azzurrka szuletni...lehet, a foldon, a matracon :):) nekem mindegy, ahol jon :):)

Nna jo, visszapunnyadok az agyba, csak ezt a bogyot akartam gyorsan megirni. Olyan dog lusta vagyok ma...de olyan jolesik :):) Vegulis semmi dolgom :):)

Kép
pumipumi

Kata! 2 szuleszno van bent, plusz a parom...a dolog nagy reszet (mar mint a segitseg kivulrol) a ferjem vegzi majd, amig minden rendben alakul, addig a szuleszek "csak" megfigyelok, es nincsenek is bent vegig.

Kép
pumipumi

Gombi
nekem dokker meg védőnő azt mondta hogy inkább algopiryn. Aztán persze tök ellentmondásos dolgokat olvastam a neten. De aztán beszélgettem egy két kisgyermekes barátnőmmel aki megnyugtatott hogy mehet a rubo és helyrerázott kicsit a nagy sebnyalogatásban. Ennyire azért még a kismamiság alatt nem gyengültem el. Lázas vagyok sajna, de még tea, cvitamin és nemsokára langyos tus, majd izzadás és ha estig nem használ akkor beveszek egy bogyót...

Pumi
szenzációsak a képek!! Elképesztő jól nézel ki és látszik hogy teljes eufóriában éled a kismamiságot

Itthon a Szt. Imre kórházban lehet vízben szülni, egy barátnőmnek amolyan mennyeienncsodálatosan sikerült tavaly, mikor olvastam a szüléstörténetét el is bőgtem magam. Szval ez is mitől függ? Ki tudja.
Vendég

Apkata, én is halak vagyok és nekem is szimpi a vízes vajúdás. Hál Istennek van rá lehetőség a kórházban, lehet ki is használom!

Pumi, most, hogy mondod, szerintem én is visszafekszem,ha már nem ágyaztam be, meg amúgy sincs valami jó hangulatom és teljesen be vagyok punnyadva! :roll:

Most ettem szűzérmét sült krumplival! Tegnap meg pizzát vacsira!
Én sem vagyok teljesen normális, mert már tényleg kiakad a mérleg. 88-89 kiló! Ez kész! De egyszerűen nem tudom megállni!!!!
Pedig régen soha nem volt gond az akaraterőmmel, most meg zabálok ilyeneket, amokr diétáznom kéne! De gáááááááááááz! :evil:
Vendég

Én is tejfölös bundáskenyérbe vetettem bánatom és lázam,mert nagyon imádom teával.
Húslevest akartam csinálni, de annyira gyenge vagyok hogy egyszerűen nem tudom rávenni magam.
Vendég

Megnéztem a képeket. Pumi, tök jó lesz majd abban a kádban!

Anna, eddig azt hittem, az én pocim nagy, hát tévedtem. :lol:

Most én is punnyadok egyet, GIO, jó izzadást, gondolok rád!
Vendég

Most telefonált apum, hogy holnap végre megérkezik a kiságy (már csak az hiányzott a babacuccok közül)!!!!!!!!! Végre! Holnap össze is állítjuk,lefertőtlenítem, szépen beágyazok a kisbébinknek, és utána már jöhet is! :lol: Remélem csak a kiságyára várt eddig! :lol: :lol: :lol: :P
Vendég

Előre is köszi Pumi! :wink:
Megyek én is punnyadni, úgy látszik most ilyen nap van. :) Még jó, hogy Ti itt vagytok nekem és látom hasonlóan telnek az utolsó napok. Ki tudja, magamban már bedepiztem volna, de így látom, hogy mindenki ugyanazzal küszködik, így teljesen más, szinte megmosolyogtató.
csillag25

pumi köszi a megnyugtató szavakat :wink:
gio ne idegeskedj ennyit mert a végén baj lessz.próbálj meg aludni egyet.
olga tényleg elég gyanús vagy azért ne csak akkor indulj ha elfojt a víz mert lehet késő lessz.
igazából nekem is keményedik folyamatosan mostanáig feküdtem és most hogy fekelltem megint kezdi.pedig a hétvégig nem szeretnék szülni.ezért is vettem be magnéziumot pedig tényleg hagyni kéne már az izmokat :oops:

Kép
Kép
anitaaa03

Na közben beszéltem a házidokimmal is aki először pánikba esett a 38,3tól, amikor mondtam neki hogy 36. hét akkor meg kisimult, hogy akkor már nem lesz baj...Megerősítette az algopyrint és a rubot is.
Bocs, én ma csak erről tudok írni, mert rendesen be vagyok sz...va.
Lázzal küzdöttetek már kismamiság alatt? Antibiot írt rá a dokitok? Nekem azt mondta hogy egyelőre nem szükséges.
Vendég

én gulyás levest főztem mindjárt kész.

Kép
Kép
anitaaa03

gio én szerencsére még csak megfázva se voltam pedig a család többi tagja volt.szerintem pihenj sokat melegbe és meleg tea hátha gyorsan átmegy :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

A fenébe! Nekem sehogy nem jön össze ez, hogy több dolgot intézzek egyszerre. Pénteken a dokim nem lesz -valószínű már addig sem- így kenetvétel kilőve, pedig épp akkor töltöm a 36. hetet és azt mondta ne húzzam, hogy meglegyen az eredménye szülésre. Csak vérvételért nem vitetem magam a férjemmel. Hétfőn műt, kedden a szülésznő nem lesz, szerda még kérdéses és akkor már lassan a 37. hetet töltöm, amikor az első NST-t lehetne. Ilyen szempontból nem lenne rossz a jövő hét vége (első NST, szülőszoba látogatás, vérvétel, kenetvétel) csak félek az utóbbi kettőnek késő lesz, de ez van. Nem lehet minden nap külön mászkálni (vitetni magam) valamiért és nem is érdemes. :roll:
csillag25

Hát nekem sem volt eddig még egy kis torokkaparás sem..
Még egy kérdésem had legyen,aztán úgyis dugulok el az ágyba

Ilyenkor a hasra kell hideg vizes ruhát tenni elsősorban?
Vendég

csillag énn csütörtökön megyek kenetre és már a 38. hetet fogom kezdeni.szerintem ne aggódj ezen.annó nekem nem is csináltak 3 éve.
gio én erről még nem halottam :?

Kép
Kép
anitaaa03

Ok, akkor lenyugszom. :wink:
Gio, én inkább csuklóra, karra, nyakba tenném, bár nem volt még szükségem rá.
csillag25

Anna: nekem is vannak hőhullámaim. Főleg éjjel, állandóan leizzadok! Pedig ez nem jellemző rám, de szoptatásnál is így volt!

Gio: nem csodálom, hogy kiborultál. Én kisebben is kiborultam volna. De próbálj meg ne aggódni, tényleg olyan szép időben vagy már, hogy nem lehet gond! Vigyáznak rátok tudod! Antibigyót kaphatsz nyugodtan, ha muszáj!

Kata
labkat

Gio, szerintem nem kell tenni a hasadra.... :? A homlokodra, csuklódra, vagy a tarkódra kell tenni, nem? Én 1,5 hete szedtem az antibiotikumot, azért, hogy ne legyen súlyosabb a torokgyusziból, vagyis ne terjedjen tovább a baci a mandulára, légcsőre, stb. de Panadolt is írt napi 2x1-et és 3 napig azt is szedtem, mert nem csak láz, hanem gyulladáscsökkentő is. emellé persze a többi: C vitamin, mézes citromos gyümi tea, fekvés, stb.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?