A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,

Kati férje vagyok, és megbízást kaptam hogy elújságoljam nektek a részleteket. Sajnálom h csak most tudok írni, de nagyon sűrű nap/napok vannak mögöttünk. :)

Tegnap hajnali 3 órakor 5 perces rendszeres fájásokra ébredtünk, majd 6 óra körül már be is értünk a szülészeti klinikára. A CTG-vel megállapították, hogy a fájások tényleg szülési fájdalmak, ezért maradtunk is. A magzatburkot meg kellett repeszteni, majd hosszú vajúdás következett erős fájdalmakkal egészen 12:30-ig. A méhszáj addigra tágult ki 5 ujjnyira, aztán következett a szülés. Minden problémamentesen zajlott, és én is végig bent voltam (büszke vagyok magamra :D ).

Tehát: Márk baba 2009.11.17-én született meg 13:13-kor, az adatai:
- 3530g
- 55cm

A gyermekorvos a mai napon megvizsgálta, és egészségesnek találta. Csatoltam pár képet magunkról, és az új jövevényről.

üdv,

Miki :roll:

Kép
Kép
Kép

katicat
Szigetszentmiklós

Dorka, Fleur gratulálok és sok boldogságot , egészséget és tejecskét kívánok nektek!

Puszi

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Enikő tényleg itt maradtunk a finishbe ketten, remélem hamarosan mi is túl leszünk rajta! De ma még csak gyenge fájások voltak, semmi jele a szülésnek! :cry: !

Lehet hogy nekünk is inni kellene egy ilyen koktélt mint Fleurnak? :lol:

Na majd még jelentkezem

Puszi

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok:)

Kicsit megváltozott a lista, mióta nem jártam erre...
íme...
Gratulálok mindenkinek!!! Sok-sok boldogságot kívánok a "novemberi babákkal", és remélem, hogy nem veszítjük el egymással a kapcsolatot...

(Hu)Szilvivel mi van? Nem jelentkezett, vagy átugrottam az ő hozzászólásán valahogy?

Szüléstörténetemen még dolgozom.

Kata, a baba a menstruáció alapján kiírt dátum után 3 nappal született, nyilván nem az alatt a három nap alatt nőtt ekkorára.
Hogy mennyire téved az UH, ékesen bizonyítja, hogy előttem 10 perccel egy babát 4,5 kg-ra becsülte ugyanaz a gép, ugyanaz az orvos, megcsászározták, és a baba 3,3 kg lett végül...

Plusz: mindenkinek az volt az elve (nekem is), hogy jobb kivárni a dolgok természetes menetét. Most is ezt mondom.
Úgy indultunk neki, hogy ha nem megy, akkor császár - de ment, és amikor feladtam volna egy időre, volt másik négy baba, akiknél a CTG rossz szívhangot mutatott. Ezek kaptak elsőbbséget, és én ezt természetesnek tartom. Remélem, így ők is kaptak egy esélyt, hogy egészséges babát hozzanak a világra, ahogy én.

Maximálisan meg vagyok elégedve a dokival ,a szülésznővel és a kórházzal is.

És a baba is gyönyörű:) Egészséges, eszik rendesen, tény, hogy jóval nagyobb mint az átlag (ki tudja miért, voltak ott a kórházban nálam 5x nagyobb termetű anyák is, 3 kg-s gyerekkel), de nem egy Góliát, csak egy icike-picike puha baba ő is.

Szilvi, Enikő, drukkolok a finishben.
Puszi
Móni Kép
monke

Miki!

Nagyon köszönjük a beszámolót és a képeket!

Örülök, hogy minden rendben veletek is!!!

Mangora

Kép
mangora

Móni!

Üdv újra köztünk, örülök, hogy veletek is minden rendben! Tényleg Dávid is csak egy pici, törékeny baba, akinek most rátok van a legnagyobb szüksége!!!

Puszi

Mangora

Kép
mangora

Kata, Miki!

Köszönjük a beszámolót!! És még egyszer gratulálunk!!

Móni!

Jaj de aranyos vagy, hogy most is tudtál a táblával foglalkozni!!
Kérünk majd Dávidról képeket!!! Természetes, hogy ő is egy törékeny baba hiszen ugyanúgy újszülött ő is!!
Várjuk a beszámolót, és tök jó, hogy így megvoltál elégedve mindennel!!

TSzilvi!

Csak nem marad a mi nevünk se sokáig üresen!!!! Bár én most egyenlőre semmi jelét nem érzem hogy lenne v.mi:((

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Most látom, hogy szegény főhősünkből pedig alig láttok valamit. Pótolom a hiányosságot... :wink:

Kép Márk

katicat
Szigetszentmiklós

Siasztok,

Gyors bejelentkezés még a kórházból. Valószínűleg holnap mehetünk haza, csak már nem bírtam nélkületek :))

Köszönjük szépen a sok-sok jókívánságot és szukolást, nagyon sokat jelentett.

Az újonnan született babácskáknak és szüleiknek sok boldogságot kívánok!

Enikő, Szilvi, nektek pedig kitartást és egy pici türelmet még. Tuti hamarosan babáztok ti is.

A szüléstörténettel, és képekkel majd jövök, minden rendben volt egyébként, csak utána szédültem kicsit és nem értem el a telómat, hogy tudjak üzenni.

A szopival küzdünk, elég nehezen indul (megint) mit sem ér a 9 hónapos gyakorlat...

Sok puszi....

R

Kép
Kép
34372

Reni!!

Nem semmi csaj vagy, még a kórházból is írsz nekünk!!!
Hallod jól beelőztél :lol:
Szopit sajnálom, de biztos sikerül kitartás. Hát igen a tapasztalat nem minden mert minden baba más és más!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!!

REni és Móni örülök hogy jelentkeztetek!!! :D

Nálunk még semmi esély a szülésre,,,,, ! :( :cry: !

SE egy fájás semmi!!! :( !

Úgy látszik Mátém nagyon jól érzi magát!!!!

Miki köszi a képeket!!!

puszi

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Miki, köszönjük a beszámolót és a képeket! Nagyon szép baba Márk, gratulálok!

Móni, üdv. újra itthon :-) Mesélj majd, hogy telnek az első napok. Örülök, hogy elégedett vagy a kórházzal és a körülményekkel. Hát persze, hogy Dávid is egy ici-pici baba :-) Rá is ugyanúgy kell vigyázni, mintha csak 3 kg-val született volna. Neki is minden ugyanúgy új, ismeretlen itt kint és alkalmazkodnia kell.

Reni, de jó, hogy a kórházból is beköszöntél :-) Szopihoz kitartást, biztosan menni fog. Kíváncsi vagyok, hogy Blani mit szól majd a kishúgához.

Magunkról: ma voltunk a védőnőnél, két hetes méredzkedésen. Erre az időpontra "kell" visszanyerniük a születési súlyukat. Ez nekünk 2810 g, most pedig 2990 g :-) Szóval szépen gyarapodik a kis hercegnőnk, megdícsértek minket.
ZSófi egyébként egyre érdeklődőbb, egyre többet van ébren, szerencsére nappal. Éjjel mostanában diszkréten jelezte, ha megéhezett. A fürdésnél már kevésbé sír, a pelenkázásnál pedig már szinte soha.

Enikő, Szilvi, kitartást Nektek! Már nincsen sok hátra. Reméljük, Ti is hamarosan babázhattok.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, Dorka , Fleur
Szívből gratulálok a kicsi manócskáitokhoz, leljétek benne nagy örömötöket és jó egészséget!

vick
Kép
Kép
ervick

Milyen szép ez a tábla! Olyan megható, hogy ennyi egészséges csöppség jött erre a világra 1 hónap alatt.
Hüpp-hüpp

( Mostanában kezdek mindenen sirdogálni... ki érti ezt)

vick
Kép
Kép
ervick

Hú, Vick, ismerős nekem ez az állapot, óránként kétszer elsírom magam...

Lányok, mi van (HU) Szilvivel????? Lemaradtam annál, hogy kórházba ment, és????

Talán kimaradt nekem egy-két oldal a fórumból, de aggódom.

Reni tényleg nem semmi, hogy a kórházból is jelentkezel. :) Drukkolok a szoptatáshoz, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb összejön

Zsuzsi, tényleg csodaszépen fejlődött idekint a kislány!

Na, szüléstörténet az most nem fog összejönni, mert túl fáradt vagyok, de úgy végződött, hogy mindenki nagyon happy, baba egészséges, Zoli angyal és meghatott apuka, én nem repedtem, nem vágtak agyon, nem vákumoztak stb, és istenáldotta szülő alkatom van.
Doki és a szülésznő profik és cukik voltak.

A traumatikusabb második felvonás éjjel következett be, amikor is rájöttem, hogy nem tudok lábra állni, és iszonyúan fáj. A szeméremcsontom tágult túl a szülés során (ez normális, csak ugye a baba nem volt igazán "standard"), ez egy ritka, baromi fájdalmas tünet, állítólag 3 hét alatt elmúlik, 2 hónap múlva ortopédiai konzílium... 2 napig ágytálaztak a SOTE-n, aztán lassan jobb lett, már tudok egyenesen állni és hátrafelé közlekedni.

Nagyon vicces látvány:) az a lényeg, hogy a két térdemet nem szabad eltávolítani egymástól egy mm-re sem, tehát nincs lépcső, nincs lépés - és semmi erotikus térdtárogatás:)

Nagyon megijedtem, de napok alatt sokat javult a helyzet (bár csak most van az elviselhetőség határán) - és hát a hardcore fájdalomcsillapítás nem egyeztethető igazán össze a szoptatással.

Elengedtek haza, mert amúgy minden ok, és most itthon. főleg fekszem és szoptatok, kicsit próbálgatom a járást (nem megy...), sziszegek minden mozdulattól, és gyönyörködöm a babában.

A szoptatással az elmúlt héten nem volt gond, szinte azonnal lett tejem, a baba szép, érdeklődő, nyugodt és kis ügyes, elég normális 4 órás ritmusa van... Zoli lassan profi lesz a köldökcsonk-ápolásban stb. szinte mindent ő csinál a babával, hiszen nekem a felkelés kb. 5 percig tart és fájdalmas.

Egyébként is csodálatosan viselkedett végig, bátorított, mellettem volt a végsőkig.

És akkor íme egy kép róla meg egy még nagyon kis nyünyüke magzatmázas Dávid babáról, és egy két nappal később készült kép, már a gyerekágyról.

Enikő, Szilvi, húzzatok bele:) Szép és könnyű szülést kívánok Nektek!

Puszi
Móni Kép Kép
monke

Sziasztok,

Az előbb elment az áram és elszállt minden, amit írtam :evil:

Móni, de jó, hogy jobban vagy és örülök, hogy a humorérzéked még ebben a helyzetben sem hagyott el. Elhiszem, hogy megijedtél, nagyon rosszul hangzik, amit meséltél. Azért remélem, hogy ez a konzílium csak egy ránézés lesz és nem lesz további teendő.

Szilvi Csabija nov. 17-én 15.40-kor született, 3 kg és 54 cm. Szerintem kimaradt NEked egy oldal, de sebaj :wink:

Zolinak minden külön elismerésem, hogy ilyen jól helyt áll.

Dávid nagyon aranyos :-)

Vick, ezzel a sírással én is így vagyok. De sebaj, a hormonok okozzák biztosan. Amikoe este hárman vagyunk, mindig elsírom magam, olyan jó érzés. (Meg most is, pedig én nem is vagyok érzékeny típus.)

Na, megyünk fürdetni.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!!

NÁlunk a helyzet változatlan, semmi jele a szülésnek, sehol egy fájdalom, görcs csak jön a nyákos cucc !

Monke hát sajnálom ezt a szülés utáni dolgot de remélem minnél hamarabb felépülsz és újra a régi leszel, nagyon édi Dávid baba!! Gratulálok!!

HuSzilvinek is megszületett CSabi !!!

Elküldve: 2009 November 17 Kedd - 19:52

--------------------------------------------------------------------------------

Újabb jó hír:

HuSzilvi írta:
"Megszületett Csabi 15.40-kor, 3 kg, 54 cm, baba+mama jól vannak."
--------------------------------------------------------------------------------

ezt írta Zsuzsi!!

Örülök hogy a többiek is jól vannak!! Nagyon bízok benne hogy nem sokára mi is babázunk már Enikővel!

Puszika

Szilvi

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

HI!

Traudorka, szívből gratulálok!!!!

Fleur, gratulálok! na, ennyit az 1800g-ról :lol: :lol: :lol:

Katicat, jippi-jééé-jippi-júúúúú:D ! Gratulálok!!!!
Katicat-Apu, Miki, köszönjük szépen a fotókat! Büszke is lehetsz magadra :wink: !!!!

Monke, mégegyszer szívből gratulálok! :cry: bőgő hormonjaim feltúrbózódtak írásod olvasása után. Te jó Asszony: hogy tudtál megszülni egy nagyjából fél éves gyerek méreteivel bíró babát??? esküszöm a büdös életbe nem panaszkodom többé az első szülésem utáni állapotomról! :cry: :cry: :cry: És ahogy írtad: nagytermetű kismamik a 3kg-os gyerekkel: pont ezen agyaltam, még vissza is kerestem egy régebben feltett fotódat, hogy most vagy a férjed lehet nagyobb vagy photoshop-pal lefaragtál magadból :wink: , de láttam ám, hogy nem nyúltál bele a képbe :D .
Nem értettem pontosan: tej van bőven? Remélem legalább ennyi kijár Neked, ekkora babához ugye kaptál sok tejet is?
Monke, mielőbbi felépülést kívánok Neked, történeted azt hiszem megmarad egy életre bennem.

Kép
Kép
friday

...és ha már a sírásnál tartok, egy kis öröm-sírást is szeretnék megosztani Veletek:

Kép

Kép
Kép
friday

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy zavarlak benneteket!!Csak van 2 levél felesleges Cerazette fogamzásgátló tablettám, amit szoptatás alatt is lehet szedni!A két levél együtt 2000Ft!Ha valakit érdekel írjon privit!!!

Üdv.:
Bener
bener

Köszi, Zsuzsi:) Akkor csak lemaradtam. Na de most normálisan visszaolvasok.

Gratulálok a babákhoz, Szilvi, Kata és Fleur!!!

Friday, nagyon aranyos kép, tényleg megható...
Van tejem, még több is, mint amennyit a baba megeszik, ebben nagy szerencsém van.

(igaz, a "tejkonyhás" nővérkéhez és az ipari mellszívójához volt azért szerencsém egyszer:) Zsuzsi említette korábban az ezzel kapcsolatos "élményeit".

Lányok, valakinek cumizik a babája? Az enyém egy hétig volt a csecsemőosztályon, pedig a kórház elvileg roaming-in, és kérték, hogy vigyek be cumit, néha zavarja a többit. Nagy baba, nagy hang:)

azóta itthon is cumizik. Ez gáz?

Kép
monke

Friday, nagyon édesek a gyerkőceid, tényleg megható a kép.

Móni, akkor legalább abban szerencséd van, hogy tejed van. Szóval Te is eljutottál a tejkonyhára... A hosszú hajú nővérkéhez kerültél?
Én azóta is fejek rendületlenül minden etetés után, kivéve éjszaka. Egyébként mintha már nem lenne annyi rengeteg tejem, mint az elején, vagy Zsófi eszik egyre többet. Igaz, ez meg is látszik rajta, olyan kis hurkái vannak.

Szerintem nem gáz a cumi, egy-egy rosszabb éjszakán mi is próbáltunk neki adni (pedig mi sem akartunk), de nem bírja megtartani a kis szájával :lol: Meg nem is akarjuk rászokatni, mert a befelé forduló mellbimbóim miatt csak kiemelővel tudok szoptatni, tehá muszáj tudnia, hogy neki csak ilyen "mű" módon jut tej.

Jó ez a sztori, hogy cumit kértek, mert zavarja a többieket Dávidka.

Köszönjük a friss táblát!

Beszéltem este Katával, reméli, hogy ma már haza is mehetnek.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi!

Monke, ez a cumi ügy Borsnál még nagy dilemma volt nálunk is, egészen addig, míg ki nem derült, hogy megnyugtatja. Nekem gyakorlatilag barátommá vált az a cumi. Bors 3 hónaposan magától szokott le róla. Aztán 7 hónaposan, mikor egész éjjel szopni akart én szoktattam rá vissza (sok megvetést kaptam ez miatt, de az vesse rám az első követ,aki jött éjszakai műszakba segíteni nekem és szoptatott annyi ideig, mint én...). Fogsorában nem látok semmi deformitást (pedig ezért tartottam régen a cumitól). Mára alváshoz kell csak.
Grétám, hááát, egyszer csinált idáig igazán cirkuszt, akkor nagy volt az ellenállás, másnap nyugiban próbáltam, 5 percig bent is volt a cumi, aztán kiturta.
Borsnál a szoptatást nem befolyásolta a cumi használata. Avent cumija volt elejétől, Grétámnak is először azt próbáltam, aztán egy ittenit sikerült arra a kis időre, odahaza a nuk cumik néznek így ki (elvileg mellbimbó alakjuk van :roll: ...hmmm)
Szóval, nekem nem gáz, ha cumizik egy csecsemő. Az lenne a gáz, hogyha a nővérkék nem kérdezték meg hogyan szeretnéd, cumiztatni vagy nem, megkérdezték vagy kész tények elé állítottak? (megjegyzem, ők meg anno full hangerővel bömböltették éjjel a tv-t, nem csoda ha nem alszanak a babák...)

Ha jó a babának, jó az anyukának, akkor miért ne? :wink: :D

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Itt vagyok még én is! Megvolt uh , nst minden rendben!
dokim sajna nem volt ma így csak telón beszélt a szülésznőmmel vasárnapra rendelt vissza azt mondta úgy készüljek, hogy lehet, hogy maradok......:))) Remélem szülés lesz!! Az osztály le van zárva tiszta káosz van! De legalább ott nem szedhetünk össze semmit!!

Móni!

Nem gáz a cumi ha a szopiba nem zavarja meg akkor ne idegesítsd rajta magad!
Anna azt sem tudta hogy kell szívni annó, de a fürdés után olyan hisztiket csapott mindig, hogy csak az nyugtatta meg. Így mi "szoktattuk" rá, És nem lett cumi függő csak alváshoz kérte, és egyik napról a másikra el is hagyta!!

Friday!

Nagyon édes az a kép!!!!!!
Nagyon szereti a kistesót!!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Megnyugtattatok a cumival kapcsolatban:)

A csecsemősök csak megemlítették, hogy nem ártana, de nem tuszkolták a szájába (mi döntöttünk úgy, hogy veszünk)

Tényleg vicces szitu volt, hogy azt mondták, zavarja a többieket, előrevetítette a későbbieket, hogy "Anyuka, Dávidka rendetlenkedett az iskolában" stb...

Na de most egy rózsaszín DM-s cumink van (férjem nem szexista, ez akadt a kezébe), majd beszerzünk helyette valami profi mellbimbóformájút...

Zsuzsi, a tejkonyha nálam ágyhoz jött, egy roppant férfias szemüveges néni (asszem Zsuzsika) és a gép formájában. Ellenkezni se mertem.

Enikő, a férjed/családod azért bemehet veled?
Egyébként tényleg van jó oldala is, ha ilyenkor látogatási tilalom van. Drukkolok a vasárnapért - túl sokáig már úgy sem várathat magára a kissrác...

Szilvi, mi újság?

Nagyon várom vissza Katát és az első beszámolókat:)
Na meg Fleurt és a többieket is persze.
Vajon Reni szülése mennyire lett villám végül?
monke

Móni!

nekünk avent cumink volt az fogszabályzós, van méretezve a legkissebb 0-3 hóig van. De volt tigex is az is jó volt az talán 0-6 hóig van!

Hát elvileg még papás szülés se lehet ilyenkor, de állítólag(más kismamáktól hallottam)hogy a dokim megszokta engedni.
Viszont az osztályon teljes tilalom van senkivel nem lehet találkozni. Behozhatnak cuccot, de csengetni kell, és a nővér hozza be!!!

Hát kiváncsi vagyok kivárjuk e a vasárnapot, mert most úgy be van indulva ez a gyerek majd szét feszít alul, és jön a hidegfront is :wink:

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Móni!

Bocs arra nem is reagáltam, hogy mennyire sajnálom, hogy így jártál!!
Remélem azért már jobban vagy! És hogy a következő vizsgálaton, már minden rendben lesz!!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Ja, értem már, Móni, hát persze, hogy házhoz jött neked a tejkonyha. Jobban jártál, hogy nem tiltakoztál, hidd el, szépen beindult a tejed. Nem, ez nem az a hölgy, de ő is nagyon rendes, azt mondták a többiek.

Na, majd Reni elmeséli, hogy mennyire volt gyors a szülés. Ha jól tudom, meg volt tervezve, hogy 15-én vasárnap burkot repesztenek, mert félő volt, hogy ha beindul magától, akkor akár be sem érnek :-) A végeredményből csak annyit tudunk, hogy megszületett Bíborka. :-)

Enikő, azért a vasárnap legalább egy biztos pont. Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen. Reméljük, legalább a szülésre bemehet a férjed.

Bajban vagyok, holnap jönnek Anyósomék és fogalmam sincs, hogy mikor fogok nekik főzni valamit + hogyan fogom őket kiszolgálni stb. :shock:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!

Mi is még egyben vagyunk!!! De már megjártuk kora reggel a korházat!!

Éjjel kettőkor éreztem valami folyást átlátszó valami volt , aztán egyre több jött a végén már rozsaszínes véres lett, ja és még fájt is a hasam riasztottam a páromat és így bementünk fél 7 re akorházba , ahol megvizsgált a doki és persze akkor semmi véres cucc nem jött, de mondta h zárt vagyok de csináljunk egy ctg szerencsére minden okés mert a nyákdugó kezd leválni azóta is jön ilyen rozsaszínes valami nyák , de nagyon megijedtem és elkeseredett lettem! :cry: !
Ha valami lesz akkor bekell mennem és jön ha az ügyeletes megállapítja h szülés van, vasárnap ő az ügyeletes, ha a hétvégén nem lesz semmi akkor hétfőn kell mennem megint és akkor megbeszéljük a továbbiakat!! :D !

Nagyon elfáradtam és szomorú is lettem, nehogy valami baja legyen a kicsikémnek, mert nekem vérzéssel indult a terhesség!! De azt mondta a doki h ez természetes dolog ami nekem van most, csak kíváncsi leszek h meddig fog jönni ez a véres nyák!!!

Enikő örülök h neked már legalább van valami esemény!!

Zsuzsi... ügyi vagy és megoldod majd vendéglátást.. fözzél valami gyorsat pácolt husit, amit elő tudsz készíteni stb.. !

Móni tök jó hogy újra itt vagy velünk!!!

Én is kiváncsi vagyok már a többiek élménybeszámolójukra!

Mi mam cumit vettünk meg cumisüveget is , bnőm ezt ajánlotta!!!

Olyan szomorú vagyok!!! :( :cry:

Ja és egy grm hely nem volt se a szülőszobán se a korterembe , telt ház volt!!!

na megyek pihizek,

bocsi ha nem reagáltam valakinek!!

puszik

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Móni, jó hogy újra itt vagy köztünk! Hát, csajszi nem semmi, ami átmentél/mész. Zoli tök jó, hogy ennyit tud segíteni. Én párom feladta a kakis pelusnál, az rám marad :) Meddig tud otthon lenni veled, utána lesz segítséged? Meddig nem kelhetsz fel (és kell zárt térddel közlekedned)?

Enikő, jó hír a vasárnap, égre látod a végét! Reméljük párod azért a szülésre beengedik, és ha hazamentetek láthatja majd mindenki más a babát! Jobb az elővigyázatosság, bár gondolom azért szar lesz egyedül az a pár nap (meg kell mondjam, nekem fárasztó volt a látogatás, pedig nem voltak sokan nálunk).

Zsuzsi, anyósodék elvárják, hogy még főzzél is???? Ááááá!!! Én mindenkinek mondtam, hogy jöhet, de vendéglátsára ne számítsanak :) Inkább hozzanak magukkal kaját nekünk :) Még magunkra főzni is alig jut időm, nemhogy vendéglátásra. Jövp hétttől párom már dolgozik, úgyhogy rendeltem magamnak kaját. Legalább annyival is több időm jut Marcira meg a pihenésre.

Tegnap járt nálunk egy szoptatási tanácsadó, azt ajánlotta tegyem sűrűbben mellre, akár két óránként Marcit, de nem ébred ám fel magától annyi idő alatt, így elég macerás, ezt nem tudjuk tartani. Viszont megmutatta hogyan kell rendesen szoptatni, ez nagyon hasznos volt. Még a fekve szopizást is megtaultuk, ez jól is jött ma éjszaka, mert nagyon nyafi volt szegénykém, szinte az égész éjszakát mellettem töltötte így, meg is lett az eredménye, mert utána reggel olyan hulla voltam, hogy még muszály voltam visszafeküdni (persze már nem vele) az ágyba egyet aludni. Azóta már jobb :) Kíváncsi vagyok mi lesz. Azt mondta a tanácsadó, hogy kb 1 hét és be kell induljon a tejcsi rendesen, ha gyaran szopizik és most hogy már megvan a megfelelő technikánk :)

TSzilvi! Örülök, hogy nincs baja a kicsinek és kitartás! Lehet, hogy tényleg a héten meglesz minden babánk??? :) De jó lenne!!! Kitartás!!!

Friday, a közös kép nagyon aranyos!!! Hogy babusgatja nagytesó a kicsit :)

Móni, Dávid is nagyon édes baba!!!

Na, most megyek ebédelni!

Mangora

Kép
mangora

Mangora, örülök, hogy hasznos volt a szoptatási tanácsadó. A barátnőmnek ugyanezt javasolta (mármint gyakori mellretételt) és nagyon megindult a teje. Remélem, Neked is hasznos lesz.
Jövő hétre már én is rendeltem kaját, jól tetted, hogy Te is. Egy két hetes pici baba mellett nem lehet napi szinten főzni.
Sajnálom a rossz éjszakát.

A védőnő nekem is azt javasolta, hogy két óránként tegyem mellre, épp azért, hogy fogyjon a tej, ne fájjon annyira a mellem, aztán meg fejjem le a maradékot. Na, ez nekem nem megy. Eleve min. 20 perc a szoptatás + 10 a büfiztetés + 20 a fejés... Akkor az egész napom csak ebből állna.

Szilvi, remélem, hétfőn biztató híreket kapsz Te is. Addig is bizakodjunk, hogy a nyákdugó után jön Máté is és nem kell tovább várnod.

Anyósomék ilyenek :-( Köszönöm a biztatást. A húgom jött ma délután, és hozott húst a hentestől, csirkecombot és mellét fogok befűszerezni és lesütni, ez lesz tört krumplival. Ő segítene, de ma este elutazik egy hosszú hétvégére. A párom meg dolgozik éjjel-nappal, nincsenek rá tekintettel, hogy pici babánk van. Ma 6-ig van valami tréningen és aztán még megbeszélés :-( Hétfő, kedden szabadságon van, de kedden 5-re újabb vezetőségi értekezletre kell bemennie. Hiába, itt az év vége.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Szívből gratula az új babákhoz!!!

Megint kétségbe estem!Annának nem elég egy cici egy evéshez,kiszívja mind a kettőt!!!!!Próbáltam kifejni utánna fe full üres volt :( félek kevés lesz a tejcsi.3820g-nál tartunk,kis éhenkórász állandóan.

Éjszaka én mindig fekve szoptatok,nem kényelmes ,de hamarabb végez és könyebben vissza alszik.
A köldökünk is végre helyre jött,és elkezdtünk rendesen fürödni,kiderült,hogy imádja a drágám.Ahogy vizet ér a popsi csend van és élvezi,de csak a 40 fokos vizet,ha hidegebb nem tetszik.

Jártatok már úgy hogy lekaksizott a baba??
Én már 2. alkalommal.palankázáskor mikor felemelem a lábát,szembelő kakival,a legutóbbinál teljes ruhát kellett magamon cserélni :D

A kis lelkem kezd helyreállni.bár még mindig vannak sírós napok.

Szerintetek mikortól lehet fürödni kádban ???Már nagyon hiányzik....

Iszik valaki tejszaporító teát??Nem hiszek benne,de most én is el akarom kezdeni,hátha segít.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok lányok,

hazajöttünk ma végre, minden rendben, együtt a kis 3 tagú családunk, a fiúk együtt alukálnak most a franciaágyban.

Huszilvi, Dorka, Fleur, gratula a bébikhez!
Enikő, ToldiSzilvi,kitartást!

Hétvégén remélem tudok jönni és beszámolni illetve reagálni nektek, most megyek az én 2 kis szerelmemhez....

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Krisztina
Nekem is kevesebb a tejem, mint kellene. Miután mérlegre tettem Vincét evés előtt és után kiderült, nem mindig eszi meg a kellő mennyiséget. Az egyik mellemben kevesebb van mindig, mint a másikban, így én is szoktam hozzászoptatni a másikból. Most másfél, 2 óránként etetm, hogy termelődjön több.
Én iszom a laktoherbet napi 1-2 litert is, nem tudom segít-e, rontani nem ront.

A fürdővízzel is így vagyunk, már a lányoknál is ezt tapasztaltam, hogy azt a melegséget szeretik, amit én, amiben én fürödtem várandósan.

Képzeld! Nekünk a doktor néninek kakált a drágám egy oltárit, szegén csak lesett. :D A pelenkázó lett csak kakis,de úgy rendesen.

Móni
Remélem hamarosan felépülsz, nem lehet könnyű, de muszáj szót fogadni, hogy rendesen helyreálljon a tested. Kitartás!

Mangora
Megnyugtattál, hogy ezt mondta a tanácsadó, remélem nekem is segít! :wink:

Friday
Tündérek a képen a gyerekek, nagyon megható!Olyan gyengéd Bors, látszik rajta.

Szép estét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Kata, üdv újra köztünk :) Várjuk hétvégén a beszámolót!

Vick, örülök, hogy megerősíthettelek, és Kriszti, biztos neked is használ, ha adsz a másik ciciből is neki!
Vick, te hogy bírod, hogy másfél-két óránként eteted??? Nekem nem megy, azért is jöttem, hogy elújságoljam, nekem ez így totál gáz. A szépen kialakított napirendünk, ami már kezdett beállni totál felborult. Nálunk egy szopizás eltart kb egy-másfél órát. Emellett így semmire nincs időm... Totál gáz. Ma estére tisztára kiborultam, bőgtem páromnak rendesen! Ma még arra sem volt időm, hogy lezuhanyozzak, mert azért nekünk is kell kajálnunk... Szóval kudarcot vallottam...

Amúgy Kriszti 7 és 14 nap között van a babáknak egy növekedési ugrásuk, biztos Anna is ezt éli át. Én látom MArcin is, hogy nő az étvágya az elmúlt napokban. Elméletileg két-három nap és a cici rááll a megnövekedett igényre és helyre áll a kereslet-kínálat!

Fürdővizet nálunk is a jó meleget szereti :) De én már a köldöksebbel is belefektettem a kádba, csak kevés vízbe, hogy ne érje a hasát víz és a kis fejecskéjét meg a hátát támasztottam az egyik kézzel, míg a másikkal mosdattam.

Kriszti, nekem azt mondta a doki, hogy kádban fürdés hat hét múlva :( Már én is nagyon várom, de mondjuk nekem császár volt, nem tudom nálad volt-e varrás???

Zsuzsi, anyósékhoz kitartás, húgod megint tök rendi, hogy ennyit is segített. Párod meg kár, hogy ennyit dolgozik, bár hétfőtől nálunk is ez lesz :(

Mangora

Kép
mangora

Nekem is hat hetet mondott a doki, igaz most be se tudok mászni a kádba.
de a Zsuzsié mintha 1-2 hetet mondott volna, nem? Mitől függ ez?

Zsuzsi, nem irigyellek ezért a vendéglátás dologért, és bocs, hogy beleszólok, de nem most kellene benne tudatosítani, hogy ez nem így működik? Hogy mostantól áthelyeződött a hangsúly másra??? Ha már nem látja, vagy totál evidens neki, hogy egy párhetes babát gondozol szinte teljesen egyedül.

Ez a másfél-két órás etetés biztos hatásos a tejszaporítás szempontjából, de meddig lehet ezt csinálni? Ez tényleg totál gáz... mondjuk 1-2 hétig talán érdemes erőltetni. De hogy ebből rendszer legyen, az elég rettenetes.

Fürdetni még nem mertük Dávidot, csak mosogatjuk szivaccsal, lavórral stb.
Kicsit para nekem a köldökcsonk.

Vick, Mangora, nem KELL feltétlenül feküdnöm és összetett térdekkel mozognom, csak máshogy nem tudok, annyira fáj. Előre lépni se tudok 1 cm-nél többet, iszonyúan fájdalmas. Így hát általában fekszem vagy kiülök egy székre. Van ott elöl vmi álizület, ami túltágult, annak vissza kell alakulnia/porcosodnia, és az időbe telik.
Zolinak dec. 3-án vissza kell mennie dolgozni, feltett szándékom, hogy addigra megtanulok járni.

Mangora, nehogy ilyeneket írj/gondolj, hogy "kudarcot vallottál", ugye nem gondolod komolyan???
Mi ez, valami verseny???
Pihenj, nyugi, a napirend nem alakul ki egyik percről a másikra, és nem te alakítod, hanem egy kisbaba... ja és "hasi légzés"
:lol: [/b]
monke

Kata, nagyon kis édes a Márk, most láttam a képeket a wiw-en!!!
Welcome home:)
monke

Sziasztok!

Mindenki babázik......???

Szilvi?????

Kata!

Én is néztem a képeidet!!
Nagyon édesek!!

Mangora!

Hidd el jó anya vagy, persze ilyenkor szerintem a legkissebb problémánál biztos mindenkinek ez jut az eszébe:(( De az első pár hét ilyen szokni kell egymás!!
És hát tényleg szinte az egész nap szoptatásból és pelenkázásból áll!!!

Reni, Fleur!!!???

Kiváncsi vagyok hogy állnak a lányok a tesóhoz???

Én kicsit aggódok, hogy fog menni két gyerekkel, ahogy írjátok is most éled fel újra az emlék hogy tényleg volt olyan , hogy du tudtam csak felöltözni, meg először enni stb....

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!!

A helyzet változatlan még mindig egyben vagyunk , de szerencsére reggelre elmúlt ez véres rozsaszínes nyákos dolog ! :lol: Remélem nem is jön vissza! Egyenlőre fájások vannak de néha és összevissza és pozició váltással elmúlnak, de főleg ha ülök vagy állok akkor feszít ott lent és fáj!! de ha lefekszek akkor jó! DE a hasam még tökre fönt van ! abba bízok h lehet h hétfőn a kis hideg front bezavar neki! és kibújik

Kata nagyon édi MÁrk láttam a képeket!! Gratulálok !

Enikő látom még te is egyben vagy!! Kitartás remélem hogy már nem sok van nekünk is hátra.. olyan jó a többieknek már hogy babáznak, úgy irigylem őket!!

Magnora, nyugi,, ki fog alakulni minden, úgy ahogy ahogy a többiek írták az összeszokás nem egyik pillanatról a másikra fog történni meg kell ismernetek egymást! Hidd el jó anyuka vagy !!!

Zsuzsi remélem jól sikerült a vendéglátás és a husit is sikerült megcsinálni!!

puszika

Sz

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Enikő!!

HOLNAP gondolok rád, de kérlek jelezzél ha lesz valami történés!!

PUSZIKA

sZ

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Enikő, én is drukkolok!!!

Szilvi, ez a rózaszínes folyás nekem kb. egy hétig, a szülésig tartott - azt mondták normális, ha a nyákdugó lassan távozik.

Kitartás, és gondolok Rátok!

Nálunk most épp nyugi van, de egész éjjel nem aludtunk (baba nyöszörgött, férjem nem tudta megnyugtatni, én meg nagyon nehezen mozgok), úgyhogy most hullák vagyunk:(

Puszi
M.
monke

Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok,

Igen, nekem az orvos egy hetet mondott a fürdére, de én sem merészkedtem még be a kádba, majd ha letelik a 6 hét.
Na, nem mintha időm lenne rá egyébként, úgy vagyok mint Mangora, volt, hogy a zuhany is kimaradt egyik reggel :oops: Van, hogy 11-kor reggelizek és 1 is van, mire fogot mosok, mert úgy repül az idő :oops:
Szóval Mangora, fel a fejjel, megcsináljuk :P (A párom mindig ezt mondogattatja velem, hogy megcsináljuk, megcsináljuk...) Azért teremtett minket a jó Isten nőnek, hogy mindent elvégezzünk, amit el kell.

Vendéglátás: Anyósom hozott kaját (sült kacsa- én nem eszek kacsát), de csak nekünk. :shock: Még jó, hogy ez ma reggel kiderült. Erre kérdeztem, hogy és ők mit fognak ebédelni??? Végül lett sült csirkecomb, krumplipüré és kaptunk egy nagy doboz linzert is. Bár a párom felajánlotta, hogy rendel valamit valahonnan, de ha már itt volt a hús, nem tartott semmiből a sütés. A párom volt a házigazda, terített, tálalt, mosogatott stb. :-)

Móni, dehogy szólsz bele, azért írtam le mindent, hogy megírjátok a véleményeteket. Tudod, én olyan vagyok, aki mindig mindent jól akar csinálni, és nem szól semmiért.
Sajnálom a rossz éjszakát :-(

Zsófi nekünk 6 órától nyüglődik, nem tudom, mi baja lehet. Néha olyan hangosan ordít, hogy attól tartok, kihívják a szomszédok a gyámhivatalt... :cry: Most beletettük a mózeskosárba, behoztuk a nappaliba, billegtetjük a kosarat (van ilyen ringató funkciója).
Hulla vagyok én is, két óránál többet nem tudom, hogy mikor aludtam egy huzamban. Plusz fáj a fogam :-( Legalább 15 éve nem fájt, szóval eléggé vacakul vagyok. Bevettem egy Algopyrint, most jobb.

Enikő, nagyon szorítok holnapra!
ToldiSzilvi, kitartást!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ja, a fürdetés: mi kis vízbe fektetjük, ugyanúgy ahogy Mangora is írta. A köldökcsonk nekünk még megvan, pedig már leeshetne. Igaz, az sem bizalomgerjesztő, ami alatta van.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
gyors bekukk....

Fleur, Dorka, HuSzilvi, Kata gratulálok a babákhoz :)
Gyönyörűek a képeken.

Tényleg megható a tábla :) Kata, még az új vonalzódon is meghatódtam :)))

Enikő, TSzilvi, gondolok rátok sokat.
Mindenki hiányzik, de egyelőre, hogy Apa itthon van, és Anyu is segít, így is kb. pár percem van, úgyhogy egyelőre nem úgy néz ki, hogy gyakran fogok jönni.

Most csak címszavakban: Szülés csodás élmény volt, a kórházi tartózkodás horror. Többször annyira felháborodtam, hogy csoda, nem ütöttem le 1-2 nővért.
Bíborka gyönyörű, kis édes baba. Kicsit sárga, ezért aluszékony. Elalszik a cicin, kvázi kevés a tej, etetés óránként. Szóval Mangora kitarás...vagyunk még így páran.
Blani tündér, életem legboldogabb perce volt, mikor a Tesók találkoztak. Blani ugrált, énekelt örömében, még most is sírok, ha eszembe jut. Egyedül hagyni őket egy másodpercre sem lehet, mert pl. ha wc-n vagyok vagyok, vagy kidobom a pelust, Blani rögtön rohan a fellépőjével Bíborkához. Én meg utána...
Még nem tudom, hogy hogyan fogom ezeket a dolgokat megoldani, ha Apa visszamegy dolgozni.
A szülésből pár nap alatt felépültem, gátsebbel újfent szerencsém volt, két nap után nem is éreztem. Már csak tisztasági betétet kell hordanom.
Bejátszott viszont egy kemény mellgyulladás ami annyira fájt, hogy bőgtem folyamatosan. (szerencsére hamar túlestem rajta (volt már gyakorlatom benne)
A szülés összes súlyvesztesége 3 kg. nálam amit újfent nem értek :oops:
Vendégek jönnek egyfolytában, meg sem kérdezik alkalmas-e? Először kiakadtam, de most már inkább megpróbálom kihasználni, ha megjelenik valaki. Legalább figyel a gyerkőcökre és addig kiteregetek, vagy eszem. A vendéglátást meg konkrétan le...szom... :oops: Ott a hűtő, ehet, ihat...
Elhiszem, hogy mindenki kíváncsi Bibire, de azért féltem...nagyon pici még.
Móni, szurkolok, hogy hamar felépülj. Van valami, ami lendít a dolgon? (jóga, homeos bogyó?)

Zsuzsi, neked is tökre bírom a hozzáállásodat :) Persze, hogy mindenki megcsinálja.
Blanival nekem elég nehéz volt belelendülni a dolgokba, és így utólag olyan hamar eltelt, hogy visszasírom. Ezért most én vagyok a világ legboldogabb embere, hogy ilyen feladatot kaptam, hogy két ilyen kis tündérrel kell boldogulnom :) Néha egy kis agytorna is kell, hogy hogyan oldjunk meg dolgokat, de főleg rangsor (fontossági sorrend) Aztán amire nem marad idő, törölni kell, mint felesleges dolgot, esetleg elhalasztani a majd egyszer megcsinálom teendők közé...
Puszilok mindenkit, azért jönni fogok, ha tudok és hozom a képet is :)
R

Kép
Kép
34372

Sziasztok,

első éjszaka rémes volt idehaza, ezért nem is jöttem...
Márk nagyon hasfájós, este 9től óriási görcsök kínozták, hajnali fél 2-re siekrült lenyugodnia és végül a franciaágyban kötött ki kettőnk közt, hajnalban még egyet szopiztunk és tök jól elalukáltunk reggelig.
Férjem éjfélkor már nem bírta nézni, hogy én is meg a baba is sírunk, elmet az ügyeletes gyógyszertárba, ami persze csak 10ig volt nyitva, jellemző.
Ma reggel aztán hozott Infacol cseppet meg édeskömény teát, remélem bevállik a picinél, d.u ugyanzt a nyüglődést végigcsináltuk még1x mint este, kész voltam tőle.
Majdnem d.u.4 óra volt, mire megebédeltem.

Enikő, ToldiSzilvi, kitartást kívánok, a jövő hét biztosan meghozza a két utolsó fiúbébit!

Köszi a dícséreteket kép ügyben!

Többieknek majd holnap reagálok, este, anyósék és sógornőmék jönnek már d.e, kaját hoznak, remélem nyugis napunk lesz.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Végre itthon!!!! :D jajj annyira jó már :D Lilla tündér volt mikor hazaértünk.

Képek:
http://picasaweb.google.com/gikan76/Dan ... irectlink#

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Kata, nagyon sajnálom a rossz éjszakát. :( Remélem, az Infacol beválik. Mi is adjuk minden etetés előtt, biztos, ami biztos. Fel a fejjel, belenősz Te is a feladatba, egymáshoz szoktok, Márik is akklimatizálódik. Remélem, napközben tudsz kicsit pihenni, használj ki minden fél órát is egy kis szunyókálásra.

Reni, Blani tündéri lehet :-) Várjuk majd a képeket. A mellgyulladást sajnálom, de lényeg, hogy tudtad kezelni. Reméljük, lesz tejed is idővel, az óránkénti etetés borzasztó lehet. Mennyi ideig tartott a szülés? Burokrepesztéssel infult végül, ugye?

Fleur, megnéztem a képeket. Nagyon aranyos Dani. Szegénykémet tényleg megviselte kicsit a szülés. Majd kérjük a részleteket!

Képzeljétek, Zsófi már 3-szor visszabukta az ételt :-( Nagyon megijedtünk, ilyen még nem fordult elő eddig. Most lecsökkentettem a szoptatás idejét 20-ról 15 percre. Megfigyeltem, a kis drágám addig nyel, amíg a (mű)mellbimbó a szájában van, magától soha nem hagyná abba. A gyerekorvos azt mondta, hogy az első 5 percben kiszívják a szükséges mennyiség 80%-át, plusz már nem is pihen szopizás közben, eszik, mint aki sosem evett. Szerintetek mennyi ideig kell szoptatni???

Nekem is bejelentkeztek a Keresztanyámék még a múlt hétvégére látogatóba, de végül nem jöttek. Nem is értem, hogy miért kell egy 1-2 hetes kisbabát látogatni... Több vendéglátás nálunk sincs, mármint kapnak inni és valami nasit, de főtt kaját csak a szülők.

Mindenkinek kitartást!

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Na engem haza küldött dokikám!
Szerintem a szülésznő értette úgy hogy ma szülünk.....mert mondta a doki, hogy amíg nincs rá ok addig ő nem híve annak, hogy indítson. Nézett méhszájat, de az is változatlan a múlt hetihez képest:(
Holnaptól lehet menni naponta Nst Uh. Persze még hosszú a anp akár mi is lehet!

Kata!

Sajnálom a hasfájást:( az infacol nekünk bejött Annával.

Látogatás!!! Én sem értem miért kell ilyen hamar, főleg ebben a járványos időszakban!! Mi már kikötöttük, hogy nem fogadunk senkit!!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok!

Fleur, aranyosak a képek nagyon!

Reni édesek lehetnek a tesók, nem csodálom, ha elsírod magad! Majd kialakul minden nálatok is!

Nálunk úgy, hogy nem ébresztgetem fel egy óra alvás után Marcit, most helyreállni látszik a béke. Tejcim ici-picit lett csak több a két napos (és éjszakás) szenvedés után, így nem igazán volt értelme. Mert hát Marci étvágya is emelkedik. El kell fogadjam, hogy ennyi tej van, nem lesz több, hiába minden boszorkányság, a mérleg nem mutat gyarapodást a szopik után vagy csak nagyon minimálisat... Ez van.

Tegnap elmentünk a corába apával egy gyors bevásárlásra, Marcival együtt. Végigaludta a drágám az egész utat a hordozóba én nekem is nagyon jót tett a kimozdulás végre! Utána párom elment mekibe és hozott kaját. Az ebéd kb 7-8 körülre esett nálam :)

Nálunk rokonlátogatás szerencsére (vagy szerencsétlenségünkre) nem nagoyn van, mert apukámékon kívül nincs más, aki jönne csak a barátok. Nekik meg van annyi eszük, hogy várjanak egy kicsit, hogy kialakuljon körülöttünk minden, úgyhogy addig nem jönnek, míg nem szólunk :)

Az éjszaka ma nálunk sírósan alakult, éjféltől 1-ig föl-fölsírdogált, utána meg jött a hiszti.Ezért magamhoz vettem az ágyba és rajtam elaludt, utána már simán le tudtam rakni a kiságyba és aludhattam én is :) Néha ez is kell nekik, anya közelsége!

Ma reggel meg hányt egy nagyot Marci is. Ilyen még nem volt... :( Ő is nagyon mohón eszik, amíg látja addig

Most megyek, mert felébredt! A többit később!

Kitartás mindenkinek!!!

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?