A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Judy
de édes a párod!
És a dokid még aggódik a súly miatt?
Ma úgy vett a dokim kenetet, hogy mondta hogy ne vetkőzzek le csak gatya letol vizsgálóágyra fel és izomból kellett megtartani emelve a lábam - háát....annak ellenére hogy lábban erős voltam a bringa miatt fél perctől beremegtem. Ettől persze be is paráztam, hogy ennyire fika gyenge vagyok? Ti nem éreztek ilyesmit néha? Mármint nem lábban, hanem úgy egyáltalán hogy gyengültetek?

Uhu 25-én lesz. egy hete volt, akkor a fej 85 volt
Vendég

Judy
akkor a Te kicsidet is egy héttel öregebbnek nézik a koránál. Az enyémet is, mert azt mondta a doki hogy dec 9. Kíváncsi vagyok mi lesz igaz ezekből a jóslásokból.
Vendég

Sztem ebben van egy nagy fokú visszafogottság, hogy nem mersz jobban erőlködni. Pláne, hasizomból. Ne félj, a szülőágyon biztos előjön minden őserő belőlünk, legalábbis remélem.

Dokim már kinevet, mert szóltam neki, hogy hagyjon békén. De nagyon benne van a császár, mert szerinte a súlyom miatt, nem fogom tudni megszülni. :oops:
Van összefüggés?
Vendég

Gio! Anyóspajtás még beteg,de elkerülöm könnedén,mert 2 szinttel feljebb lakik,teljesen különálló lakások...ha a férjem felvisz valamit,azt is az ajtaja előtt hagyja,ő sem megy be. Sőt,ma a takarító csajt is előbb küldte,pedig mindig nála kezd,nehogy valahogy vírus kerüljön hozzám...szóval tényleg nagyon aranyos. Az a gáz,hogy most hétvégén akartunk felköltözni az átalakítás idejére,de várunk 1 hetet.

Nekem is egyfolytában szülhetnékem van,bárhol vagyok,még a klub wc-jében is...nem is lenne rossz,ha ott kezdenék el vajúdni...bár nem hiszem,hogy örülnének,ha az egész medencét takarítani kellene az én nyákdugóm/magzatvizem után :). Meg különbenis várnom kell jövő vasárnapig a szüléssel...úgy néz ki,prücsök se nagyon akarja elkapkodni...

Nagyon szépek a gyerekszoba fotók is,az is,ahol "csak" egy sarok lesz...én már úgy el tudom képzelni bennük a piciket :)

Jövő hét elején elmegyünk ki is a gyerekorvoshoz...kemény 100 m:). Bár mi már beszereztük az összes ilyen cuccot...recept nélkül.

Kép
pumipumi

Gioia eszméletlen ,hogy a férjed ennyi mindenhez ért!Nem egy elveszett ember!Pont az ilyen pap miatt érdemes templomba járni,mert ösztönzőleg hat az emberre! :D
Amúgy a Jánosban a közös fürdő teljes gáááááz!!!!!!Szerintem én mindig 3-4perc alatt végeztem!Jah és jótanács...reggel mindig üres...legalábbis mikor én szültem az volt!Így azért nyugiba lehet fürdeni!Na de remélem összejön az alapítványi szoba!
Én ott Dr.Pálmai Bálintnál szültem,aki szerintem jó doki....!
A szülésznőmnek a nevét nem tudom ....sajnos....pedig nagyon aranyos volt,de megpróbálok majd a levlistára feltenni róla egy képet!

Olyan izgi már,hogy fogynak a napok.... :)
Mindjárt beér a gólyám...! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pumi
ja hogy még nem költöztetek fel! Az úgy tök jó! És tényleg nagyon aranyos az anyósod, dehát ez a normális
Nálatok meg lehet venni recept nélkül ezeket az újszülöttes kenceficéket? Bár nekem a barátnőm azt mondta hogy pl. a Chiccobol minden ilyet lehetne használni első perctől, annyira profi szerek - na jó...lehet elfogult, hisz a pasija az importőr:-)

Judy
ja igen, ezt akartam még kérdezni, hogy miért mond ilyen hülyeséget (legalábbis számomra az) a doki hogy x súly fölött császár lehetősége felmerül? Nem látott még kövér kismamát? Merthogy Te nem vagy az az már tuti és ezt bármelyikünk alátámasztja. Szóval nem értem. De lehet ez csak amolyan műparáztatás mint nálam az hogyha nem eszem kevesebb csokit túl nagy lesz a gyerek. Már én is kiröhögtem a dokim
Vendég

Tulip
dejó! ha megtalálod a képet a szülésznőről akkor küldd már el. Jöhet az én emailcímemre is külön hogy a többieket a sok levél között ne zavarja.
Vendég

Hát, én sem látok összefüggést, de ő tudja!
Én érzem magamban azt az erőt, aztán majd meglátjuk. :lol:

Én speciel a szaloncukros zacsit nem bírom most eltenni. Direkt nem tettem ki tálba, de így sem tudom megállni. De már lesz...om. :oops:
Vendég

Pumi, de jó neked, takarítónő!!!
Már így is sokmindent irigylek tőled, és még ez is!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Cukormentes szaloncukrokat is találtam azoknak akik nem ehetnek cukrossakat:

http://antalvali.com/egeszseges_szaloncukor_hazilag_cukor_nelkul
Vendég

Judyka!annyi dagadt terhes nő van (és valóban dagadt,nem csak a 9 hónap alatti 15-20 kiló súlytöbblet),és nagyon sokuk megszül normálisan. Ha gyenge valaki nagyon,ténylegokozhat gondot,de sztem nem tisztességes a dokitól,hogy téged ez miatt csaszival fenyeget. De ez sajna csak akkor derül ki és sokszor nem biztos,hogy segít a jó kondi. Én,bár nem látszik most,még most is nagyon jó formában vagyok (a szüléshez,nem a kondis múlthoz), sztem guggolva,támasz nélkül simán kibírom 2 órát is,de nekem is mondta a szülésznő,hogy bár valószínüleg nem fenyeget ez a veszély,de ne bízzam el magam,mert bármikor elhagyhat az erőm,vagy eluralkodhat rajtam a fájdalom. Egy másik,kifejezetten kövér csajnak(a kórházban szül,de átjött hozzánk regisztrálni) pedig azt mondta: ne aggódj,erős vagy te! :)

Kép
pumipumi

Pumi
az olasz módi dundus :-) Te szőke is vagy, csinos is vagy így sokmindennel kivered az olasz nők biztosítékát negatívba a pasikét meg pozitívba:-)
Vendég

De gáz,hogy ilyen lassan pötyögök,nem bírok időben reagálni.
Judyka! Tényleg nagy segítség...a nagyszülőket el kell látni,már semmit nem csinálnak maguktól,itt van a csaj szinte egész nap,és így heti 2-szer nálunk is takarít,az idejéből kitellik és szinte semmibe nem kerül,bár sok dolgot nem bízok rá.

Nekem a legutóbbi UH dec 1-re helyezte át a szülést a 13 helyett,de szerencsére a doki érti a dolgát és nem változtat...ugyanis ha a legelső UH-n korának megfelelő,akkor később már nem lehetne változtatható,mert nem jelent korábbi szülést,csak nagyobb babaméretet. Kár ...

Kép
pumipumi

Na adtam az érzést a méhszájamnak hagy rövidüljön! Most végeztem: Hűtő, konyhaszekrény kitakarítva, kilincsek és egyéb fogható dolgok lefertőtlenítve, ki is mostam és kiteregettem! Asszem ennyi mára elég volt. :shock: Jól elfáradtam... :P

Gio, nálunk is úgy van, hogy ahol néha várnom kell a dokit, ott tolják szegény műtötteket. Ez nekem is olyan borzasztó, mert ilyenkor mindenki őket lesi, mintha nem lenne elég bajuk.
A férjed tényleg egy kincs! Szerencsére az én párom is univerzális és ilyenkor mindig hálát adok az égnek, hogy ő lehet a férjem! :wink: Amúgy én megkérdeztem több orvost és az oltottak nem fertőznek! Pont a múltkor mondták a tv-be is ezt a baromságot! :evil: Úgy tud ferőzni, hogy ha az alapvető higiéniai dolgokat nem tartja valaki. Tehát, ha példásul az oltott a koszos, modjuk pénzes kezével simogatja az arcodat, vagy hozzáér a kajádhoz akkor persze, hogy elhozza a vírust..... Vagyis ha valaki be van oltva attól még kell kezet mosni, ahogy ez minden normális embertől elvárható lenne akár van járvány, akár nincs.

A szüléstől néha én is beparázok, de nagyobb bennem az akarás, hogy végre láthassam a kisfiam. Annyira szeretném már, hogy szinte bekattanok a várakozástól. :roll: Akella, ezért nem nagyon izgulok, inkább minden nap várom, hogy mikor kezdődik már........ :twisted: Még ez a 13 nap is hosszúnak tűnik.

Én is pályázok az alapítványi szobára, de megígérte az orvosom és a szülésznő is, hogy max. 2 ágyasat intéznek nekem. Remélem sikerül. :wink:

Tulip, köszi aszaloncukor receptet, szerintem lehet megcsinálom, hogy meglepjem a párom és a családom. hiszen csak fog aludni a bébi és addig igyekszem kreatívkodással elütni az időt. Persze csak ha képes leszek abbahagyni őfelségében a gyönyörködést..... :lol: :lol: :lol:

Judy, ezt a császáros dolgot én sem értem. Most minden udvariaskodást és egyebet félre téve, nem vagy vágó sülyban, hogy ne tudnád megszülni. A terhesgondozáson elég nagydarab kismamival találkoztam, de te meg sem közelíted őket. Szóval fura a doki. :?

Pumi, jófej az anyósod! Mondjuk ez lenne a természetes, de sok helyen sajna nem így van... Jobbulást neki is. :)
Vendég

Pumi, képzeld nekem is az uh a múlt héten már azt mutatta, hogy 39-40 hetes a terhesség. :D Szóval elméletileg már szülnöm kéne.... :? Ezért is jó lenne,ha babó előbb megmutatná magát , mert én is félek, hogy túl nagy lesz és nem fog kiférni.. :oops: :D
Vendég

Höhö. Nekem már most, a 35. héten azt mutatja az uh, hogy 39-40 hetes. Még szerencse, hogy nekem csak a 38. hétig kell visszaszámolnom. Akkor is olyan lesz,mintha 2 héttel túlhordtam volna.

Tényleg Pumi, méretbeli határ nincs a születésházban?

Erőnléthez: én még még mindig gyalog járok általában, úgyhogy azzal nincs gond. Viszont úgy érzem, hogy nekem valószínűleg pont ezért nem is tágult semmit a csípőm, szerintem ezért is maradtak ki nálam a szeméremcsont/derék/medence fájdalmak, mivel azok pont azt jeleznék, hogy rendeződnek át a csontok. Meg olvastam is, hogy a sportos életmód gátolja a tágulást, mert túl kötöttek maradnak az izmok, nem tudom hogy igaz-e. De én olyat biztos nem hallottam, hogy valaki azért nem tudott volna szülni, mert túl kövér. Ez szerintem is valami jól bevált paráztatós szöveg lehet.

/
lemonsong

Pont ezt mondtam,hogy ha az első UH ok,akkor az összes többi eredmény nem jelenti azt,hogy hamarabb "kész" a baba,hanem hogy normál időben,de nagyobb méretekkel születik. Ne aggódj Lemon,mondtam,a te fiad lesz majd a testőre a mi csajainknak :) Van határ a születésházban,de a mamára vonatkozik: max 16 kiló plusz. És azt hiszem,nem lehet menni,ha az előző babák 4 kiló fölött születtek. Amúgy nagyon sokszor veszélyes/sikertelen a term szülès,ha kövér a nő...aki egy 5fokú lépcső után lihegve dől ki...ez létezik...de valódi kövérekre igaz.

Kép
pumipumi

Köszi csajok, jobban érzem magam, bár magam sem értem a dok elméletét. Pláne, hogy (lekopogom) totál problémamentes a terhességem, az első naptól.
Vendég

Igen, ez tényleg csak a nagyon kövéreknél lehet probléma, a fényképek alapján itt meg senki sem az. :lol:

/
lemonsong

Én sportoltam sokat,és finoman,de valamit most is csinálok...a fejlett izomzat sztem egyáltalán nem jelenti annak kötöttségét,sőt,ellenkezőleg...szinte gondolatra tágulnak,nagyon rugalmasak.egy nem edzett izom nem képes nyúlni,egy edzett viszont bármit könnyedén megcsinál,oda-vissza irányban. Nekem sem voltak/vannak egyáltalán ilyen fájdalmaim,de nem azért,mert az edzettségtől nem tudnak elmozdulni a csontok,hanem mert vagy nincs rá szükség,vagy pedig észrevétlenül lassan és fájdalommentesen történik...pont az edzettség miatt.

Kép
pumipumi

Pumi, bírom, hogy mindennel kapcsolatban milyen optimista vagy! :lol:

/
lemonsong

Örülök, hogy jobban vagytok lányok! :)

Látogatási tilalom van hétvégétől a mi kórházunkban is! :evil: Csak nézelődtem a neten hol vezettek be ilyen, erre látom, hogy 15-től megelőzési céllal nálunk is. Most már maradjon babó, amíg lecseng ez a dolog.
csillag25

Sziasztok!

Nem nagyon van energiám visszaolvasni! Volt valami esemény???

Kata
labkat

szia!

Senki nem szült....Kata... :lol:
Te hogy vagy?
Vendég

Szia Tulip!

Köszi az infót!

Hát fáj a csípőm tegnap óta. Ráadaásul a pocakom alján megjelent egy dudor, ami olyan, mintha egy ér duzzadna ki, de nem az. Elég érzékeny, gondolom jól szét van ott repedve a bőröm. :(

Amúgy egész nap pakoltam, olyan helyeken, amiket az ember ritkán ürít, vagy tesz rendbe. Előkerült egy-két régen nem talált dolog :D

Betegség sincs?

Gio: jobban vagytok? Épp most hallottam, hogy a barátnőm magas lázzal fekszik otthon. A negyedik szomszédban lakik, szóval ki tudja mennyi idő, de lehet hogy hamarosan hozzánk is eljut valami vacak. Mit használtál lázcsillapításra? Csak algopirint??? Tudod, homeos dolgokon kívül minden érdekel!!!

Kata
labkat

Kata akkor inkább pihenned kéne pakolászás helyett...!Főleg ha fáj a csípőd!Azt pihentetni kell,mert minnél többet mozgatod annál rosszab lesz!
Vendég

Na átfutom azért nagyjából mi volt tegnap óta....

Musty: csuda édes a babaszoba :) Ide én is szívesen megszületnék :) A füles meg fenomenális. Nekem is ő a kedvencem, no meg Tigris :D

Látom szó volt a maszkról. Apunak említettem, hogy ha megyünk dokihoz hétfőn, akkor vajon hogy legyen? Mert haza felé be akarunk menni a Corába - vennék már pár karácsonyi ajándékot is (pl. a férjemét). Apám persze nem hajlandó maszkot venni. Egy házban lakunk, szóval nem látom értelmét, hogy én felvegyem a maszkot, ha ő sz....k rá. Bár nem akkor megyünk, amikor sokan vannak az áruházakban!

Anna: nagyon helyes a kis babaágy :)

Két doboz Milka szaloncukor már nekünk is ott fityeg a polcon :wink:

Dorka: köszi az infót kórházi zárlat ügyben. Hát akkor talán érdemes már most bevinnem a babák cuccát? Gondolom azért ha mehetünk majd haza, akkor csak megengedik, hogy a férjem beadja a babacuccokat meg a hordozókat, és segítsen levinni a babákat?????

Lemon: a 38. héten neked is megindítják a szülést??? Biztos császár vagy lehet természetes is???
Kiváncsi vagyok nekem hétfőn mit mutat majd az uh. Hogy még mindig nagyobbak e a fiúk a koruknál! jÓ lenne!!! Bár ikreknél 500g-os eltérés is lehet a becsült súlynál :roll:

Kata
labkat

Kata! Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy ez a hivatalos álláspont. Nem hiszem, hogy ehhez olyan nagyon nagy mértékben tartaná magát a kórház, hogy pl. nem engedik fel a gyerekhordóval apát, hiszen az utcán mégse teheted bele az újszülöttedet. Csak azt akartam mondani a dologgal, hogy megoldható hogy bejussanak hozzád dolgok, amiket otthon hagytál még akkor is, ha zárlat van. Mert ezt a kórház megoldja.
Többen írták itt is, hogy azért nagy tömegek fordultak meg korábbi évek tapasztalatai alapján a kórházi szobákban még zárlat alatt is.
tedorka

Pumi
az izomügyben ellent kell mondjak. A sportos lét arra jó hogy szüléskor több a szufla, de a kötött izmok valóban nehezebben nyúlnak - lsd. pl. Rubint Réka - és nehezebb a tágulás. Ha valaki hát ő is igazán tudatosan tolta kismamiság előtt és alatt is. Le a kalappal aki az ő kismamatornáját végig tudja zokszó nélkül csinálni :-)
Ez végülis anatómiailag is érthető és logikus. Soxor egy lazább, ducibb nő sokkal könnyebben és gyorsabban kitol egy babát mint az aki előtte alatta sportolt. Kérdés hogy a kismamiság előtt milyen sportot űzött az ember lánya. Egy barátnőm nb1es kézis volt, neki 2 császára volt, mert az izmaitól nem tágult, nem pedig azért mert nem bírt felmenni 5 lépcsőfokot.
Szóval általános szabály nincs, bár a tegnapi lázlevitelem után azt gondolom sokminden agyban dől el. Az edzettség miatt nem tágul fájdalommentesebben a csont:-) Miért tenné? Én évek óta bringával járok, elég edzett az alsófertályom és a lábam, no meg a hasam is az volt és mégsincs összefüggés ha belül a medencecsont szűk esetlegesen. Ezt kívűlről sajna nem láthatjuk.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.19 21:10-kor.
Vendég

gio
te végül nem a szentimrében szülsz? :roll:

Kép
apkata

Kata,
a homeosból a szirupot azért ajánlanám ,mert úgy tűnik a légcsőhurutra hat:-) Egyébként csak algopirin volt, meg c vitamin, meg több liter mézes citromos tea és az örök NAGYBETŰS gyógyszer: a HÚSLEVES.

Voltam háziorvosnál, hálIsten egyelőre nem látja okát hogy antibiot írjon fel, mert a tüdőm tiszta, légcsőhurutfélém van, írt is fel vmit, de még nem tudom kiváltom-e, vmi köhögésszaggató. Ha ez a hurutos köhögés nem múlik hétfőig akkor vmi gyengébb antibiotikumot fel kell írnia azt mondta
Vendég

Nem. A Szt. Jánosban szülök. Nem is volt szó az Imréről. Bár Szent-Szent:)
Ha nem a Jánosban lenne a dokim, akkor a Szt Imrét választottam volna, mert nagyon tetszik az egész milliő illetve sztem az egyik - ha nem a legjobb - bababarát kórház. Te hol szülsz Kata? (meg kéne nézzem a táblázatot, tudom :oops:)
Vendég

akkor a szent kavart be... :lol:
Én: SE, I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

Kép
apkata

Sziasztok, lányok!

Bocsi a bekukuccsért, Gioiát itt találtam meg.
Egyébként az én Réka lányom is decemberi baba, csak éppen 2007-es évjárat. Klassz gyerekek a decemberiek, mindenkinek boldog hajrát kívánok a babavárásban.

Gioia: Látom, jobban vagy, örülök neki. Írtad, hogy ha kórházban vagy, nem vágysz szülni. Na ezzel én is így vagyok ám!
:lol: Most voltam uh-n és hirtelen nem is értettem, hogy EHHEZ az intézményhez kötődik életem egyik legnagyobb élménye, a szülés? Hirtelen fura volt. De persze amikor szültem, ott volt Apa, a szülésznő és a doki, meg persze a fájások.....úgyhogy nem érdekelt nagyon hol vagyok. :lol: :lol: Cupp!
jaimee1

Gio! Azert kell, hogy ellentmondjak (meg mindig izomugyben), mert az, amit te irsz, es amirol mi beszeltunk, az 2 kulonallo dolog. SZerintem egyikunk sincs azon a szinten izomilag, mint az elsportolok...naluk az izmok kotottsege egeszen mast jelent...foleg, mert el tudjuk kepzelni, hogy mi az o "izmuk", amit minden tart, csak a termeszetes hus nem. Az azert nagyon altalanosan igaz, hogy egy kover sokkal nehezebben szul, mint egy edzett....es nem azert, mert lazabbak a szovetei es jobban tagul (tagulni csak azok az izmok tudnak, amik elotte mar tagulva voltak arra a szintre), mert egyszeruen szetfolyik, hanem mert nincs benne ero, kitartas fizikailag, es maga sziv nem birja a megeroltetest. Kivetelek persze vannak, de biztosan sokat nyom a latban egy altalanos edzettseg (ami a masik gyerek utani rohangalast is jelentheti, nem feltetlenul elsportot...sot...), es sokat ront a koverseg. Ez mellett ismetlem, nekem is azt mondta, hogy barmikor elhagyhat az erom, a ducit pedig inkabb biztatta. En igy gondolom...valahogy nem felek egyaltalan attol, hogy artottam magamnak azzal, hogy sportoltam elotte, es kozben sem punnyadtam...csak erre a tipusu izomzatra gondoltam, a komolyakat nem is ismerem, de abban az esetben konnyen el tudom kepzelni, amit irsz, mert latszatra akkor is majd' szetrobbannak, ha csak levegot vesznek, nemhogy erolkodnenek.

SZerintem ha azt mondta a dokid, hogy tiszta a tudo, nincs gond, en varnek par napot a gyogyszerrel...ilyen kohoges megmaradhat utana is, nem? marmint akkor is kohogsz meg utana, ha mar nincs baj...
Barcsak igazad lenne, es minden agyban dolne el!!! ...akkor tutira nyernek :lol: Sajnos azert nem mindig igy van :) Nna de a mi agyunkon aztan nem fog mulni smemi :)

Kata! Szerintem annyira nem gaz a tesco, egha zart hely is, ha nem masznak rad az emberek, az a lenyeg, hogy ne erintkezz kozvetlenul, meg ne tusszogjenek az arcodba...eleg, ha orron keresztul lelegzel, es nem beszelsz, az ugyis eleg jol szur (marmint u ket vonallal...de sz.r hogy nincs ekezetem...ki tudja, neha miket olvastok ki abbol, amit irok :):))

Huuuu, de keso van...hogyhogy nem alszom meg?

Kép
pumipumi

SZerintem is igy lesz valahogy a szulesnel...ha konnyu a szules, ugyis mindent rozsaszinben latsz (nna jo, ne tulozzunk, de azert csak nem annyira idegesitoek a dolgok, emberek)..ha meg nehez a szules, akkor kisebb gondunk is nagyobb òlesz annal, mintsemhogy emberek maszkalnak korulottunk. De a vege ugyis egy, es az nagyon jo!!! :):):) jajj de varom mar!!

na jo, huzok, jo ejt mindenkinek :)

Kép
pumipumi

Pumi
végülis ha meggondolom igazat kell adjak izomelmélkedésünk tárgyában:-) Az élsportolók valóban külön kategória és én őket hoztam fel példának.
És talán ebben is más és más a szakma véleménye is, mert van olyan ismerősöm is aki ugyan intenzíven balettozott 13 évig, majd 10 évig nem és a szülésznő azt mondta ezért volt nehezebb a tágulása :shock:A lány ettől persze meg is nyugodott 8)
Jah, és félre ne érts! Minden tiszteletem a tied amiért mozogsz, jógázol, úszol a kismamiság alatt mert szerintem ezek nagyon-nagyon klassz dolgok! Én csak szégyellni tudom magam, hogy inkább azzal voltam elfoglalva hogy fáj a szeméremcsontom és nem tudok mozogni, ahelyett hogy valahogy mégis erőt vettem volna magamon :oops:
Hát akkor zsupsz az ágyba! Jó éjszakát!
Vendég

Jah, a dokim nekem is azt mondta hogy az első uhuhoz kiszámolt születési dátumot nem változtatja meg, az a kiindulási pont akkor is ha a méretek azt sugallják hogy 1 héttel előrébb tart a babó a gyarapodásban. Az "csak" annyit jelent hogy a baba nagyobb lesz és már korábban eléri az ún. szülési átlagsúlyt a 3,5 kilót.
Hát nagyon kíváncsi vagyok ki mekkora babát hoz a világra ezek után hisz mindannyiunk gyermekét öregbíti a mérete:-)
Vendég

Sziasztok!

Kövérség: Ha egy kövér kismamit császároznak az az esetek nagy részében nem azért van mert kövér,hanem mert a nagy súlyfelesleg miatt a vérnyomása is rossz.Már pedig ha egy kismaminak rossz a vérnyomása- ha túlsúlyos ha nem- akkor császár.

tilalom: Tegnap már leírtam,de akkor mégegyszer: Elmondták a tv-ben is és én is így tudtam,hogy HA kórházi látogatási tilalom van,a kispapa akkor is bemehet a szülésre.Látogatni is mehet,de csak szájmaszkban és max 15 percre.

vásárlás: Az még nekünk is előttünk van,megaarom várni vele a decemberi gyedet.Aztán T*sco.Arra nem is gondoltam,hogy ott össze szedek valami nyavaját,viszont most lesz esedékes a vérvétel és hát ott aztán van mindenféle népség.Az összes idős,göthös oda jár és bunkó módon egymás arcába krákog.Nagyon izgalmas lesz....

baba méret: nem igazán van olyan orvos aki módosítaná a szülés időpontját minden egyes UH alapján.A 12 heteshez szokták nézni,mivel a babók olyankor még egy teljesen átlag méretet adnak.Onnantól kezdve ha idősebbnek látják,az nem feltétlenül azt jelenti,hogy hamarabb is születik meg,csak valószínűleg nagyobb az "átlagnál"

Nekünk a mai sétánk is ugrott,esik az eső :cry: Sebaj,majd séta helyett sütök grízes-mézest.Úgyis régen készülök rá.
Vendég

Gio! ne aggodj, egyaltalan nem ertettem felre, nem is magam mellett akartam kiallni, mert aztan az en sportos eletem tenyleg nincs kozel egy szinten sem az ovekevel, tudom, hogy nem rolam beszeltunk...En most a legnagyobb joindulattal sem vagyok izmosnak, vagy edzettnek mondhato...nna jo, ahhoz kepest vagyok fitt, hogy allapotos vagyok...de szerintem csimota jelenlegi izomzata joval fejlettebb az enyemnel :lol:
ma este megyunk UH-ra, mar nagyon varom, total be vagyok zsongva, mert legutobb, 10 napja nem neztuk meg..remelem, nem igazan nott :(

Olga! Jo kis progit talaltal, mennyivel jobb sutni, mint esoben setalni...
Persze, ez, es hasonlo okok miatt rossz a koverseg, mivel naluk nagyobb esellyel fordulnak elo ezek a bajok. nalunk is kapasbol csaszar, ha magas a vernyomas...joggal. En merem is boszen, naponta min 5-szor, mert kb 1 honapja 140/80 volt a szuleteshazban...persze, tok izgi volt minden...de mindig inkabb alacsonyra, max normalisra jon ki, de azert merem, mert be is fostam, hogy tenyleg magas lehet, aztan ezzel erdemes inkabb vigyazni.
En nem vasarolok, juhejj!!!!!

Kép
pumipumi

Szép jó reggelt!

Látom Sprite már megelőzött :D Már arra gondoltam, hogy azt írod, hogy mentek szülni :D

Köhögés: nekem sajnos most apukám köhög mint egy tüdőbeteg. Pedig szed rá valamit, sőt szaunázgat is. De ami nagyon bosszant, hogy most hajnalban egy órát legalább krákogott, már azt hittem megfullad - a mi hálónk alatt van az övéké. Közben meg puszilgatja állandóan a lányokat, és nem figyel oda, hogy a kezét a szája elé tegye :x :x :x De ma szépen kedvesem megkérem rá. A kezére azért már próbál figyelni, mert azért korábban szóltam, de tegnap pl megjegyezte, hogy Johi nem akart neki puszit adni. Még jó hogy nem!!!
Én egyébként ezt utálom, hogy néha a saját szüleim is ilyen nehéz esetek!!!

Pumi, Sprite: köszi a megnyugtató válaszokat vásárlás téren. Hát akkor nem én vagyok az egyetlen aki még fog menni. Muszáj most letutni, és akkor a második körben majd csak a férjemet küldöm. Meg is beszélem vele estére, hogy inkább beugrok pár helyre, és megveszem amit tudok, és amit ő tudom hogy nem tudna egyedül, aztán meg majd beszerzi azt, ami lemaradt. Úh ma összeírom ki mit kap karácsonyra!!!

baba méret: érdekes amit írtál Sprite, mert nekem ugye a 12. heti uh-on még más dokim volt. Akkor egy nappal mondta az ikreket idősebbnek... vagy a fene se tudja, de onnantól számítom úgy, hogy szerda a fordulónapom. Amúgy csütörtök lenne. Tudom csak egy nap eltérés, de máig kérdés bennem, hogy ha mondjuk szerda éjjel indul be a szülés, mit mondjak, betöltött 33. hét vagy még csak 32.??? De komolyan te mit mondanál???

Gio: homeos cuccot tutira nem próbálok ki, de kedves az ajánlás :) Az algopyrinnél és a teánál maradok, azt birom én is. Most úgy tűnik viszont, hogy nekem használt a köhögésre a hársfa-csipkebogyó tea - csak úgy ízesítetlenül ittam jobbára már hidegen. Valamint a kamillás-sós inhalálás! Ez utóbbi nagyon hatásos szerintem, mert egy-egy inhalálás után klasszisokkal jobban voltam.
Amúgy örülök, hogy jobban vagy :) Remélem elmarad az antibiotikum kúra!!!

Szép napot mindenkinek :)

Kata
labkat

Hát Jóreggelt koránkelők:-)
Sprite,
hogy vagy ma? Éjszaka voltak jóslók?

Azt hiszem végre nálam is elkezdődött valami vagy csak nem tudom értelmezni mert olyan mikor megyek néha mintha a pici fúrná lejjebb a fejét és ilyenkor gúvadt szemekkel meg kell állnom. Pár pillanatig tart, aztán újraindul, tegnap volt ilyen vagy 5 , de ez szerintem még mindig nem jósló mert köze nincs a mensifájdalomhoz.
Meg kell valljam még mindig nagyobb a félelem bennem a szülést illetően mint a várakozás. Lesz ez még így se remélem.

Kata
Nagyon vigyázni kell most tényleg mindenre, mert nálunk pikk-pakk mindenki elkapta ezt a nyavalyát és ugyan a férjemnek már kutyabaja, a lázam nekem is lement ,de totál be vagyok taknyosodva ami a szülés szempontjából nem lenne jó. A kamillás-sós inhalálásban milyen és mennyi sót teszel a kamillába?

Nekem is kéne még vásárolnom, de annyira nincs kedvem tömegben róni bevásárlóközpontokba. Most kéne sztem elmenni a Tescoba, de férjem még édesdeden alszik, nincs szívem felébreszteni
Vendég

Hali!!

Olga,te egy merényletet követsz el ellenem ezekkel a sütéseiddel :lol: :lol: :lol: ÓÓÓ,de várom a szülést,mekkore sütit fogok betolni......

Kata,miért nem bízol a homeopátiában???Nagyon sok hasznos gyógyszer van és teljesne természetesek.Unokatesóim tesók.Egyikük esküszik rá,tesója humbuknak tartja,meg kuruzslásnak :lol: én neki azt mondtam,h mennyivel bízik jobban a kígyóméregből előállított gyógyszerben,mint a gyógynövényben?Látod,te meg esküszöl a teákra és valóban,egy csipke,hárs simán gyógyhatású...Én bízom mindkettőben,de gyógyszer előtt mindenképpen homeózok.Ha nem jön be,csak azután váltok...

Gio,Pumi.Szerintem meg mindketten mondtok olyan érveket izomtémában,ami megállja a helyét.Az is igaz,ami a vérnyomásról szól.Lényeg:még egy baba sem maradt benn,így vagy úgy,de megszületnek.Ha nem tud valaki tágulni,a babának jobba császár.Nem sérüla bukója a szülőcsatornában.Én Dénest természetes úton szültem,de mindig azt mondom,ha az ő érdeke úgy kívánja császározzanak csak nyugodtan...

Apkata,te is Sotés vagy????Akkor még akár együtt is szülhetünk :lol: egy páran....

Kép Kép
meli1118

Tényleg dejó akik egy kórházban vagytok, hisz simán megvan az esélye annak hogy egyszerre lesztek bent! Akkor megkeressétek ám egymást és csináljatok közös fotókat. Buli lenne:-)
Kata nemrégiben leírta miért nem hisz a homeoban, azaz mi az ami meggyőzte ebben az irányban. Nem rosszak azok az érvek, soxor én is ráolvasásnak tartom, elbizonytalanodom, ugyanakkor meg ha választanom kell hogy antibio vagy ez akkor ez. És mivel most úgy tűnik a légcsőhurutomra pl. a szirup jó hatással van, bízom benne hogy jövő héten nem kell antibio. A gyógynövények még áldásosabbak persze, csak tudni kell mit mivel.

Nna én is bővítem a vizesedős társaságot. Jövök a klubba. Tegnap láttam meg - mert egyelőre érezni nem is éreztem mit művelt egy teljesen normális zokni a lábammal...Úgyhogy a súlytöbbletet ami elérte a 14 kg-t immár kénytelen leszek erre fogni :) :oops:
Vendég

Meli,
én tudom kik a sotésok rajtam kívül, viszont elég nagy az eltérés mindenkivel terhességi korban - emiatt valszeg nem fogunk talizni... :( Pedig olyan jó lenne!! Egyszer Briell-el lehet, hogy egyszerre voltunk szülésfelkészítőn, de csak utólag jöttünk rá.

Kép
apkata

Tényleg Briell!

Mi volt tegnap a kórházban? Jó lett minden, pörgött a pici?
Vendég

Szép reggelt!

Ma reggel megvalósult az első közös főzés. :D Összedobtunk egy zöldbabfőzit, ami hétvégén elmaradt. Most meg tuszkolom ki az uram az ajtón, hogy időben beérjen. :oops:
Az éjszakám pocsék volt, csomószor voltam pisilni és forduláskor állandóan bekeményedett a hasam, sőt fájdogált is, babó is mocorgott. Nem is merem elkezdeni a málnalevelet, majd csak jövő héttől...
csillag25

Jóreggelt Csillag!!
És az a köldök feletti fájdalom megvan még?
Én sem merem még elkezdeni a teát, mert minimális szülésbeindulást sem kockáztatnék ilyen takony-üzemmódban.
Vendég

Jó reggelt! :D

Milyen ronda köd van, szinte ki sem látni az ablakon. :cry:

Az edzettséges véleményeket olvasva szerintem mindkettőtöknél ott az igazság, de alapjaiban véve én is úgy tudom mint Gio. Ezenkívül nálam totál bejött, életemben két botot nem tettem edzés terén keresztbe és közel 4,5 kilós babámat olyan simán megszültem 1 óra 45 perc alatt, hogy csak pislogtam. Itthon fájdalom nélkül kitágultam 4 ujjnyira.
A lányom is gyorsan, 5 óra alatt született meg.
Az egyik ismerősöm hasonló "edzettségnek" örvend mint én és két napja ő is kevesebb mint két óra alatt világra hozta 4 kilós babáját.
Aztán lehet, hogy ez mind véletlen.
Persze ettől még lusta disznó vagyok, hogy nem mozgok, ez a szüléses dolog nem kibúvó.

Gio, nagyon örülök, hogy már jobban vagy, izgultam miattad!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Gio: lehet hogy túl nagyok az elvárásaid jóslófájást illetően? A baba feje meg már simán nyomulhat lefelé... Az az 5 micsoda, milyen volt pontosan? Volt benne rendszer???
Kamillás-sós inhalálás kb egy liter vizet forralok, amivel nyakon öntök kb 3 púpos kanál kamillát és 1 púpos kanál sót. Aztán szépen kb 10 percig fölé hajolok úgy, hogy letakarom a fejemet egy törcsivel. Tovább nem nagyon bírom a hőt!!! Naponta többször is csinálhatod uazzal a löttyel, mert nem veszít az erejéből, hasznosságából. Csak ugye a kamilla gyorsan poshad, így azért 2 naponta legalább érdemes cserélni a főzetet!

meli: ahogy gio írta, már leírtam. Röviden az egész alapja egy olyan ember kiötlésén nyugszik, aki maga is azt vallotta, hogy nem a bogyókban levő hatóanyagok a mérvadók, hisz agyon hígítják és szinte már molekulányi rész sincs a gyógynövényből benne, hanem az a kozmikus energia, amivel készítés közben felruházzák különféle rázogatások hatására, az gyógyít... Na ezért is tartom placebónak és mindemellett nem tiszta a háttere. Inkább a sima füvek, amiket nem hígítok agyon. Ennyi röviden!

Hát én is reménykedek, hogy vagy Lemonnal, vagy Dorkával együtt szülünk :D

Kata
labkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?