A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Dodi! Nagyon brutál a történet,amit írtál! Pont múltkor beszélgettünk a gyerekorvosunkkal,neki is van egy páciense,aki szintén otthon született annak idején és azóta is mindegyik gyerekét otthon szüli a nő. De amikor megkérdezi,hogy mégis ki vezette le a szülést,nem válaszolnak.Persze neki kötelessége kimenni a szülést követő néhány órán belül és kitölteni a papírt,de a család nem hajlandó aláírni. Röhej! Akkor vállalják fel,hogy ilyen felelőtlenek voltak,hogy akár a gyerek életébe is kerülhetett volna,ha van valami gikszer. Azt mesélte,hogy itt a kerületben(XI.) nagyon ki van élezve az ÁNTSZ-es nő a Gerébre,de egyszerűen nem tudja őt elkapni. Ez is röhej,hogy mennyi hibát elkövetett már ez a nő és már nem is dolgozhat mint szüésznő,de mint dúla igen. Undorító. Mondjuk a család is megéri a pénzét... Utálom az ilyen alternatív(bocsi attól aki ilyen) gondolkodású embereket.

Mi még mindig taknyosak vagyunk,szegéyn Lilinek kétóránként szívom az orrát,de mindig tele van. Szerencsére a közérzete nem rossz,de látom,hogy alig kap levegőt szegénykém. Ma mondjuk egy kicsit hisztis.

Katy! Bond által feltett cikk szerint ködös időben nem tanácsos kivinni a piciket :wink:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond!

Nálunk dettó, relatív téraránytalanság, keskenyebb volt a medencecsontom, mint Botond feje, szóval ő onnan nem tudott volna kibújni :( .
Magyarul nők/párok szándékosan teremtenek 200 évvvel ezelőtti körülményeket a szülésükhőz.... :shock: :evil:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Ez tényleg vérlázító és egyben nagyon elkeserítő, hogy az emberek ennyire önző módon viselkednek. Persze, nagyon fontos, hogy az anya meg tudja igazán élni a szülést, de milliószor fontosabb, hogy a baba rendben legyen! Nekem sem volt a császár nagy élmény, de legalább meg tudott születni a lányom! És bár sajnos nem tudom elképzelni sem, hogy mekkora élmény, amikor a fájások egyszer csak megszűnnek és kibújik a kisbaba, de a lányom egészsége a saját élményeimnél sokkal fontosabb!

Éjszakai ébredés hetek óta: 1-körül, 4-körül, 6-7 között, amiből már nincs visszaalvás.
Ma éjjel megpróbáltam mindannyiszor visszaaltatni, nem vettem ki a kiságyból, de mire visszaértem az ágyba (kb. 4 lépés), már megint ordított, de úgy, hogy verte ököllel a matracot! :shock:
Nem akartam, hogy Apa felébredjen, mert 2 napja szarul alszik, mert tiszta nátha (nincs láza!!), és ma is késő estig dolgozni fog, ezért inkább feladtam. Kivettem az ágyból és megszoptattam. 15 perc múlva pedig megint mindenki alukált.

Lassan le kéne szoknia erről az éjszakai kajálásról, de erőszakkal nem akarom. Talán majd a hozzátáplálással magától is abbahagyja. :roll:

Kép
katy76

Breki!

8800g :shock: :lol: . Kis dumdum-golyó :lol: . Még mindig nagyon szép baba :wink: .

Nyuszi!

Geréb még csak dúlaként sem dolgozhat!!!! Nincs bejegyezve, csak ő kinevezte magát annak, ha már az orvosi diplomáját visszavonták :x .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nyuszi!
Tudom, pont azért kérdezem, hogy ez a mai annyira ködös? Mert látom, hogy köd van, de most már rálátok a szemben lévő házakra (reggel nem láttam őket).
Szóval nem tudom, hogy ez a köd elég-e ahhoz, hogy nem menjünk sétálni. :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
katy76

Breki! Ármin tündéri aranyos baba! Megzabálom!!!

Éjszakai ruci: nálunk Lili egy vékony hosszú újjú bodyban és egy ujjatlan hálószákban alszik,plusz egy pléd van ráterítve,ami nem oylan vastag. Nála 23 fok van a szobában éjjel.

Dodi! Inkább most fizess ki több pénzt a fogorvosra,hogy rendbe hozza a töméseket,és akkor egy jó pár évig nem lesz gond. Nekem szerencsére még nincs tömött fogam,így ezzel nincs gond. Ellenben elég előre áll,mivel én elég sokáig szoptam az ujjam :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi!

Köszi, mi meg Apával néztük a tablót és egyszerre mondtuk, hogy Liliből pasifaló Kiscsaj lesz! GYÖNYÖRŰ!!!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Breki! Köszi! Igen,tudja is már most rendesen mereszteni a szemeit és rebesgetni a pilláit!! :lol:

Katy! Én inkább nem vinném ma ki!

Átfrodulás: Lili még mindig nem csinál semmit. Emelgeti a lábai,de még nem fordul semerre. Hasonfekve is az égnek emeli a popóját,de ennyi. Sőt! Rájöttem,hogy bár ő mindig is hason aludt,amikor fent van,ő is utál hason lenni. Próbálom őt mindig hasra tenni,hogy a kis nyaka erősödjön,de pár perc erőlködés után,hogy vaalmit csináljon,behisztizik.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi!

Mi is megnyírtuk Ármint, erre a védőnő megjegyezte a héten, hogy már lehet, hogy vágni kellene a haját :shock: :shock: ! Erre megmutattam mennyit vágtunk a hajából....Ő meg így :shock: :shock: nézett...nagyon nő azóta!!!!

Igen nagyon husis, Anyum nevet rajta mindig, mert olyan a lába, mint régen a játékbabáknak, tudod ilyen gumis babák, akinek külön volt a combija...mindjárt szemléltetem!Folyton hahotázik hangosan, meg magyaráz, Párom mondja is, tiszta anyja, csak akkor nem beszél ha alszik!

A héten volt egy döbbenésünk, hogy milyen lelke van (ikrek pedig, de nyilván befigyel a rák is). Szóval mentünk át Budapestre, de ahova vittük volna, ott a pasinak hasmenése volt, így nem vittük, viszont mi időpontra mentünk a dokimhoz, szóval már pont kikanyarodtunk, mikor kaptuk a telefont a hasmarsról, szóval Minó kikap a kocsiból, gyorsan bedob Anyuékhoz. Telefonál Anyu, hogy Ármint alig tudták megvigasztalni és meg volt sértődve, 2 órán át egy mosoly sem volt. Hazaértünk, felkaptam és beszélgettem volna Vele, de akárhányszor ránéztem elfordította a fejét, Páromra dettó...hiába a mosoly, semmi. Este fürcsi után lefektettem magammal szembe és elkezdtem Neki elmesélni, hogy miért volt így, miért hagytuk itt, Ő meg elkezdett gagyogni szemrehányó, panaszkodó hangon, ráncolta a szemöldökét, rebegtette a szempilláját és nagyokat sóhajtott.....Anyukámmal alig tudtuk visszafogni magunkat a nevetéstől (de a gyereket nem nevetjük ki soha!!!) a szívem szakadt meg, hogy fájdalmat okoztam a kis lelkének. Felkészült, hogy megyünk és a kocsiból vissza.....nagy nehezen késő estére már elmosolyodott ránk is, addig csak a Nagyiékra!!!! Pedig előző nap is ketten mentünk Férjemmel el fél napra, de akkor Őt ugye nem készítettük, így nem érezte Magát becsapva!!!! Édes Kis Picikém...nem gondoltam, hogy ennyire érzékeny!!!! Hihetetlen ha nem látjuk a 2 szemünkkel el sem hisszük!!!!! :shock: :shock:

Tickerplayground.com
breki76

Nyuszi!
Egy pillanat alatt meggyőztél! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Semmi kedvem nem volt ma sétálni menni, de így már nyomós indokom is van!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Petra 11 óta alszik, úgyhogy most már ébresztőt fújok neki!

Kép
katy76

Nyuszi!

Ne izgulj emiatt! Mi is utáltuk Minót hasra tenni, mert mindig sírt. Aztán nem direktbe tettük hasra, hanem átgördítettük "gurul-gurul" szöveggel. És egyszer csak elkezdte élvezni. Most már elvan 10 percig is akár, nézelődik, nyáladzik, de Ő meg aludni nem szeret hason!!!!! Hidd el eljön az ideje és magától fog rájönni, hogy nem is rossz ez. Egyik gyerek ezt csinálja előbb, másik meg azt! De mi is edzettük minden nap (meg most is persze). Szerintem Ármin előbb fog ülni, mint kúszni!

Tickerplayground.com
breki76

[quote="kicsidodi"]B írta:kicsidodiond!

Nálunk dettó, relatív téraránytalanság, keskenyebb volt a medencecsontom, mint Botond feje, szóval ő onnan nem tudott volna kibújni :( .
Magyarul nők/párok szándékosan teremtenek 200 évvvel ezelőtti körülményeket a szülésükhőz.... :shock: :evil:

Tényleg! Ezt nem lehet valahogy megtudni, hogy fenáll-e? Hiszen a buksijukat lecsekkolják ultrahanggal és nagyon nem nézik be őket.

Kép
Kép
200907?

[quote="katy76"]N írta:katy76yuszi!
Tudom, pont azért kérdezem, hogy ez a mai annyira ködös? Mert látom, hogy köd van, de most már rálátok a szemben lévő házakra (reggel nem láttam őket).
Szóval nem tudom, hogy ez a köd elég-e ahhoz, hogy nem menjünk sétálni. :roll: :roll: :roll: :roll:

Részemről kivinném, ha tényleg friss levegőn lenne, nem pedig a szmogban. :wink: :roll: :roll: :roll: Egyetlen dologra kell csak vigyázni a ködben: haza találjatok. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mi este 18-20 fokban alszunk. Éjjel annyi az ideális. De Apa szerint ez nappalra vonatkozik. :? :? :? Nekem bőőőven elég a 30 fok nyáron, ő meg akkor kezdi el jól érezni magát farmerban(!), amikor már az aszfaltból os dől a forrósság. :shock: :shock: :? :? :? :x :x

Kép
Kép
200907?

Bond!
Már késő, most már nem tudsz rábeszélni a sétára! :lol: :lol: :lol: :lol:
Amúgy is most ébredt a gyerek (erős ráhatás kellett hozzá), most fog kajálni, mire elindulnánk, pont elkezd majd szürkülni. Majd holnap bepótoljuk!

Nővéremnél is téraránytalanság volt az első babánál, azért császározták. Meg ráadásul arccal előre feküdt.

Kép
katy76

F.nikici: Ez is új társasház /7 éves/, mi földszinten lakunk. Viszont ahogy kinyitom a lakásajtót, a járdát leszámítva fűre lépek, gondolom, ott jól elfejtőznek, és alkalom adtán belopóznak az ízeltlábúak :roll: Úgyhogy reménykedem még, hogy csak egy volt, de azért figyelek, Ha még látok, akkor biztosan hívok szakembert :!:
Nálatok a többi lakó nem akar megszabadulni tőlük?! :shock:

Katy: azért megkérdem a szomszédékat, náluk mi a helyzet? :D
Egy másfél órája itt már sütött a nap. Be is hoztam a babakocsit. Most kéne készülődnünk a rendes sétához, de megint köd van :roll: :evil: Lehet, hogy ma csak a teraszig jutunk :(

Dodi: :evil: Élből utálom azt a nőt, amióta hallottam először nyilatkozni :roll: Egy baba sem érdemli meg, hogy miatta meghaljon! :evil:
innen folyt.... :D

Kép
agi125r

[quote]S írta:illia:
Apa a hátam mögött felkönyökölve néz minket majd egyszercsak ijedten így szól:

Jajj fiam mit csinász?? Nem szabad úgy húúzni! El ne rontsd nekem...

:lol: :lol: :lol:

Nagyon édi mindegyik bébi :D

Lilisgabi: fél 6-kor én már kelni szoktam! :lol:
A mosható pellusról kérnék tapasztalatot!

Egy tapasztalat:
ARO Popsitörlő: vastagsága, nagysága, nedvessége megfelelő.
Kiszedni alig lehet, mert a lapkák nem (vagy nem jól) kapcsolódnak egymáshoz.
Az illata meg nagyapám barbon arcszeszére hajaz.
:D
De mivel igen jó árért lehet hozzájutni a Metroban, ajánlom a kevésbbé finnyás orrúaknak! (Egyik szomszéd csajnak kifejezetten tetszik, bár ő még nem kismama, csak tervben van....)

Köszi mindenkinek az együttérzést.
Mondhatni q...ra fájt.
(persze ennek is apa az oka, mert miért kell még este későn is az udvaron lennie, ha ittbent van, nem nekem kell felmásznom :twisted: )

A bordám alatt, ahol megcsaptam, ott már szépen lilulgat, viszont a cicim alján nem látom nyomát, de fáj (inkább csak tapintásra) most is.
Védőnénit reggel megkérdeztem, csináljak-e vele valamit, azt mondta semmit, ha fájna, belilulna, belázasodnék, mutassam meg orvosnak. :?

Vicus reggel nagyon jókedvűen ébredt (Nóci is :D ).
Felvittük Nócit az oviba, aztán beugrottunk (röpke 1 órára) védőnénihez, úgy haza. Éppen ennie kellett volna, mire hazaértünk. Kb az utolsó 20 percben aludt.
Itthon felébredt, a vetkőztetéskor sírt, én meg cicire vágtam. 2 perc szopi után először cicivel a szájában morogni kezdett, majd fuldoklani és üvölteni (egyszerre).
Azt gondoltam, biztos hasa fáj, de nem húzta magát, hasija sem volt kemény.
Hiába akartam visszatenni cicire, nem ment, csak üvöltött. :shock:
Próbáltam büfiztetni: sikerült egy hatalmasat röffennie, és már kezdtem örülni, hogy megoldódott a dolog, de ezután is csak sírt.
Pellust megnéztem, kicseréltem, kaki is volt, sírás mégsem maradt abba. Kezét rágta ezerrel.
Gyorsan langyítottam lefejt tejet, hátha a cicim miatt van (bár a nem fájósat sem fogadta el), de a cumisüveg se kellett neki.
Akkor próbáltam egy kis alma-sütőtök italt, 2-3 kanál után folytatta a bömbölést.
Újra pelenka-befigyelés (itt egy tüsszentés kíséretében sikeresen lefosott). Bőgés folytatódik.
Vissza a cicire: 1 perc után ismét üvöltés.
Na, itt megúntam, és felöltöztem, szépen a vállamra vettem a gyereket, és mondtam, nem tudom, még mit csinálhatnék, hát sírj, ha ehhez van kedved. Simiztem a hátát, és kb 10 perc alatt elaludt.
Aludt fél órát, utána nézegetett egy picit, aztán úgy dél körül jelezte, hogy már nagyon éhes..... és láss csodát, simán szopott, láthatóan jóllakott, és jókedvű lett.
:shock:

Fogalmam sincs mi volt vele, de remélem nem fog gyakran ilyeneket csinálni, mert enyhén kétségbeesem....

Kép
Kép]
hendegabi

Dodi

Nem akarok bele "vau"-ni, de jól meggondoltad, hogy kicsi korkülönbség? nem a kor miatt, hanem hogy ugye a következő is csaszi lenne, és ha az is fiú???lányt nem szeretnétek?aszem 3 csaszit nem nagyon engednek vagy kockázatos, és ha két csaszid van... :roll: ,
de ha vártok még, akkor könnyen lehetne normál szülés, és ha esetleg öcsi érkezik, akkor ott van még a lehetőség hármaskának... :roll: :roll:
:wink:

Roló 20-21 fokban alszik, mert mi a hideget szeretjük, jobban is alszik, és ez pont tegnap derült ki. Voltam tesóméknál ahol két gyerek van 24 fok, délelőtti alvásnál szegény csórikámnak csatakokban csüngött a haja, pedig egy rövid body volt rajta csak :!: gyorsan felöltöztettem és kivágtam a teraszra, ahol 5 másodperc alatt elaludt. Hiába imádja a hideget :lol: vagy csak ehhez szokott...nem tom..de az is biztos hoyg izzadós fajta.. :roll: :lol:

Mi minden reggel és du sétálunk, a mózest kinőtte, így maradt a dönthetős sportrész. De imádja! :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Most, néhány perce megint elaludt, pedig lassan meg szopizni kellene, hogy időben indulhassunk Nóciért az oviba.

Dodi: megdöbbentett a történet, amit írtál.
Lehet, hogy gyöpös vagyok, de magyarázza már el nekem valaki, miért is jó otthon szülni?
Se a gyerekem, sem magam nem tenném ki ennek.

Kép
Kép]
hendegabi

Katy!

Nekem így is élmény volt a szülés, hiszen világra jött akisfiam, és mivel nem szültem még spontán, fogalmam sincs,hogy az mennyivel jobb :roll: . Nincs összehasonlítási alapom, így nem izgat...De ez is relatív, mert anyu pl. spontán szült mindkettőnket, de ott is kisebb téraránytalanság volt, tesómmal 20 órát vajúdott, velem 16-ot, és mindkettőnknek eltört a kulcscsonja, mert különben nem fértünk volna ki :? . Tesómmal majd' belehalt a szülésbe, szóval ha őt megkérdeznéd, nem pozitív élményként beszélne róla :roll: . Ő az elejétől kezdve császárt akart nekem, mert nem akarta, hogy én is úgy szenvedjek, mint ő! Vagy ott van Boo, akinek szintén nem volt egy leányálom :? . Nekem két ismerősöm is van ezen kívül, akik 18-22 órát vajúdtak,és az egyikük ezért vár tovább, a másik meg nem is akar kistesót, annyira retteg az újabb szüléstől... Persze, spontán szeretten volna szülni, de Isten látja lelkem, kicsit sem bánom, hogy másképp alakult! :wink: (Tudom, ott a másik oldal is, pl. Moncsy)
De te még amúgyis szülhetsz spontán másodszorra :wink: .

Breki!

Botond is szokott ilyet csinálni :shock: :D . Rendesen megsértődik!!! És pont, ahogy írod, olyankor elfordítja rólunk a fejét, és komolyan duzzog :shock: :lol: . neki van egy panaszkodós hangja, amit akkor vesz elő, ha már megunta az aktuális játokot/pózt. Ilyenkor nem sír, csak panaszkodik. Ha nem veszük ki időbe, akkor szokott megsértődni, hogy mért nem foglalkozunk vele, annyira édes :lol: . Meg nálunk az is újdonság, hogy ha olyan idegent lát, aki nem szimpi neki, akkor "belebújik" a mellkasomba, mintha szégyellősködne, megzabálom :lol: . Amúgy rajta tökre látszik már most, hogy lelkis lesz, meg esküszöm olyan időnként, mintha meg akarna nekünk feleni :shock: . Pl. mikor megijed valamitől,mindig egyből mondjuk neki, hogy nincsen semmi baj.....ne sírjon, erre látom a fején, hogy baromira igyekszik visszatartani, de aztán pármásodperc múlve mégis kirobban belőle. Meg mikor leteszem aludni, de még nem elég fáradt, akkor rendesen erőlködik, hogy elaludjon, izomból csukja a szemeit, megtúrja a fejét, akkor is ha nem megy neki :shock: . Nem tudom mennyire érthető, de tényleg tökre érezni rajta... Majd oda kell ráfigyelni, hogy ki tudja fejezni az érzelmeit, ezt Boo is írta a horoszkópjában, és már most látszik, hogy sokmindenben igaza volt :wink: .

Bond!

Nálam úgy volt, hogy a fejméretet ugye tudtuk Uh-ról, aztán hiába volt már hetek óta folyamatosan jóslóm, nem akart beilleszkedni, pedig elvileg ennek az a szerepe. Aztán pár nappal a szülés előtt megvizsgált a dokim és mondta, hogy teljesen kimozdítható a baba feje, szte téraránytalanság lesz, de majd meglátjuk. Aztán már szülésnél, mikor 3 ujjnyi volt a méhszájam, még mindig "lebegett" Botond feje, erre mondta, hogy akkor műtét, mert ez bizony téraránytalanság! Elvileg meg lehet így is szűlni egy babaát, de nagyon kínkeservesen az anya és a baba számára is, mert teljesen el kell hogy deformálódjon a pici feje, hogy ki tudjon jönni. Sajnos ilyenkor sokszor vákuum a vége :( . N, ezt nem akartam berizikózni! Ikokának ugyanez volt, de neki nem néztek uh-t ( :shock: ) így szegénykém végigszenvedett vagy másfél napot :( .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy

Éjszaka :cry:
Nem akarok vészjósló lenni de nekünkis így kezdődött..(ezért mondtam , hogy az egyet még ki lehet bírni, de ahogy sűrűsödik.. :roll: )
Mi már 20-20,30-reggel 6 ig alszunk, 5 körül hallok egy-két dünnyögést(de nem is minden nap), de kb 1 perc és néma csend 6ig, ma 6,30ig. Már nem megyek át hozzá egy jó néhány napja, mivel 1-3percnél több nem szokott lenni, és nem is sírás....
De ez egy folyamat volt... :wink:

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay!

Sajnos nekem a második már csak csaszi lehet :( . Nálamlegalább5 dolog van, amimár önmagában is indikála a császármetszést némely dokiknál, de így már fel sem merül :( . Én eredetileg kislányt szerettem vonla, de most már mindegy, mert annyira szeretem ezt a kis kukist,hogy abszolút nem bánnék még egyet :lol: . Amúgy teljesen igazad van (sajnos :( ), de a 3.-at úgyis csakévek múlva vállalnám újra, addigra meg remélem regenerálódok annyit....
Amúgy legkorábban janurában vágnánk neki, mint Tabatiék, de ez még baromi képlékeny, csak egy ötlet volt :wink: . amúgy azért is gondoltunk erre, mert Botond tényleg elég lelkisnek tűnik, és szerintem nem viselné jól 3 éves kora körül a kistesót! Így neki sokkal könyebb lenne! De majd meglátjuk...mindenképp úgy akarjuk összehozni, hogy neki a legjobb legyen!

Breki!

Ti mikorra tervezitek a kistesót?

Hgabi!

Botond két napja totál zizi! Baromi nyűgös, alig alszik, összevissza eszik :? . sztem az időjárás viseli meg őket. Nem lehet?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy

Még az jutott eszembe, hogy nem lehet hogy melege van és azért ébred mert szomjas?Írtad aszem, hogy 25 fok van...

KépKép

KépKép
ronmay

Dodi

Ja értem.... Ez az összevissza evés nálunk is divat mostanság :wink: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

folyt:
Igaz, hogy még nem írtam le a szüléssztorit, de a lényeg dióhéjban: Babó ugye ellinkeskedte a világrajövetelt, ezért kórházba kellett feküdnöm. Pedig ki nem állhatom a kórházakat! Nincs úgy rossz élményem vagy ilyesmi, egyszerűen bezárva érzem ott magam, az meg nem nekem való :D Na szóval elindították a szülést oxitocinnal meg miegymással, jöttek a fájások ezerrel. Tágulás 3 ujjnyi. Reggel kilenctől délig. Doki mondta, ebből császár lesz. Mondom, ok, csak legyen már valami! Fájások voltak ezerrel, tágulás meg semmi :( Meg kellett várni a fődokit, mert ő adhat csak engedélyt csaszira. Megjött, megvizsgált, mondta adjanak még vmi cuccot az infúzióba meg ne a lasztin, hanem állva vajúdjak. Anyád! De azért szót fogadtam. Fél- egy óra múlva visszajön, vizsgál, majd szomorú arccal közili, hogy sajna császár lesz, mert még mindig nem tágult. OK! Be műtőbe, stáb már bekészült. Műtét közben mondja a dokim, hogy a babó arccal felfele volt! Tehát nem lett volna egyszerű a kijövetele sem szegénykémnek, ha tágulok is... :roll:
Úgyhogy kedves Geréb Ágnes meg a rajongói elmehetnek a sunyiba, mert Kata sem jött volna a világra egészségesen, ha nincs ott a kórház és a dokik hada. S ha az én babámra azt merné mondani, hogy nem életképes /54 cm, 4040 g volt születésekor/, úgy rúgnám valagba, hogy Ukrajnáig repülne!
Remélem, egyszer lesz egy olyan bíró, aki nemcsak engedélyét veszi, hanem még le is sitteli, mert amit csinál, az gyilkosság! :evil:

Bond: mármint álmodban nem volt olyan nagy arc? :lol:

Breki: Ármin nagyon szép kispasi! :lol: :lol:

Hgabi: Virág mai műsora :shock: Talán csak álmosabb, mint szokott. Tegnap Kata is elaludt. amikor pedig nem szokott, és keltenem kellett hogy fürcsi meg kaja legyen. Még egy órát rá is húzott a szokásos időhöz képest, mégis bömbölde volt. Igaz, fürcsi közben már csak magyarázott, meg már olyan aranyos babahangon modta a magáét, majd megzabáltam! :lol: :lol: De a bömbölde az álmosságtól volt,az tuti! Talán Vica a hidegfront miatt álmosabb a szokásosnál...

Csaszi után szülés: nekem a dokim azt mondta, hogy fél év múlva ismét lehet próbálkozni már! :lol:

Séta: egyre nagyobb lett a köd, így a teraszig jutottunk csak el. Én nem bírtam sokáig, Kata még ott alszik :D Én innen sasolom :D

Kép
agi125r

Hugi egyre nehezebb. Különösebben nem tűnt fel, de most, hogy visszagondolok a szültése utánra, hogy milyen volt megemelni: :shock: :shock: :shock: :D :D :D

agi125r! :)

Elég zavaros álom volt, de nem ebből kiindulva írtam. :lol:
A Szilágyi Tibornak volt egy nagyon jó beszélgetős műsora, ahová olyan kvalitású embereket hívott meg, mint pl. Vágó István (több nem jut eszembe, de nem Annácska színvonalúak voltak :lol: :evil: )
Az egyik alkalommal pedig a Balázs volt a vendég. Teljesen kulturált, intelligens volt, nyoma sem volt annak, hogy ÉnVagyokAJani. Semmi idétlenkedés, jópofizás viszont nagyon kellemes hangulatú beszélgetés.
Mondott egy érdekes dolgot, amiben szerintem van valami. :roll: Arról beszélt, hogy asszem :oops: :oops: :oops: a buddhista felfogás szerint ha valakinek nem szereted valamilyen tulajdonságát és haragszol rá ezért, akkor tulajdonképpen magadat utálod.
Mindenkiben van valami, amit nem szeret magában. És ha ugyanezzel a viselkedésmóddal találkozik, akkor azért kezdi el utálni a másikat, mert benne is megvan az a gyengeség, amit igyekszik vagy eltitkolni vagy pedig csak a tudatalattijában éli meg.
De ha felismeri, hogy mi a probléma, miért utálja az adott tulajdonságát és szembenéz vele, változtat rajta, akkor már másban sem fogja zavarni, mert ő már megbirkózott vele.
(Remélem, érthető volt :roll: :roll: :oops: :oops: )

Kép
Kép
200907?

Bond: érthető volt :D Van is benne igazság, ha jobban belegondolok... :D Az inverzét tekintve: a saját jó tulajdonságomat szeretem a másikban? De akkor hogy jön ide az "ellentétek vonzzák egymást" nézet? :D

Kép
agi125r

[quote="200907?"]
írta:
200907?Az egyik alkalommal pedig a Balázs volt a vendég. Teljesen kulturált, intelligens volt, nyoma sem volt annak, hogy ÉnVagyokAJani.

Nem is, a Jani a haverja! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

Dodi!
Persze, a lényeg, hogy megszületett Petra, de nekem azért volt egy kis hiányérzetem.
Pl. mikor kiemelték Petrust, nem emelték magasba, hogy lássam. Egyszer csak azt hallom, hogy valaki mondja, hogy 9 óra 4 perc, mire rákérdeztem, hogy kint van?????? Igen. Mondom, akkor miért nem sír? És abban a pillanatban felsírt, de akkor már ott volt a csecsemősöknél, ahol a Gábor is volt.
Aztán csak akkor láttam, amikor már be volt öltöztetve.
Szóval én nem élhettem át azt a pillanatot, amikor magzatmázosan megmutatják, rád teszik, stb. Apa nem lehetett ott velem, mert nem az ÁÉK-ban nem engedik be őket a műtőbe, egy ablakon keresztül nézhetik a műtétet.
És fogalmam nincs, milyen a vajúdás. :roll: :roll:
Persze, aki sokat szenvedett, az lehet, hogy azt mondja, hogy örüljek neki, de nekem mégis van egy kis hiányérzetem.

Nem beszélve arról, hogy az első napon 2x negyed órára láthattam a lányom úgy, hogy meg se lehetett moccanni. :(

Mindez nyilván nem változtat a végeredményen, de azért más egy császáros szülés.

Ronmay!
Lehet, hogy melege van, simán el tudom képzelni. Csak akkor miért csak ennyiszer ébred fel? :roll:
Ma nem adok a hálózsák alá bodyt, majd kiderül, hogy jobb-e neki.

Úgy megkívántam valami sósat, de nincs itthon semmi. Apa nincs még itthon, Petra alszik, úgyhogy esélyem sincs vásárolni menni, így gondoltam összedobok egy sós perecet. Most kel a tészta a konyhában, remélem, hogy jól sikerül, mert már nagyon kívánom. Még sose csináltam... :roll: :roll:

Kép
katy76

Őszintén szólva, én nem feltétlenül hiszek ebben a mondásban. De ha van is benne valami, akkor fogjuk a tudatalattinkra. (Az olyan kényelmes. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Inkább közelebb áll hozzám a lányok voltaképpen az apjukat, a fiúk pedig az anyjukat keresik a párválasztás során. :roll:

Kép
Kép
200907?

Mai ebéd:
DAGOBERT PIZZA (fokhagymás besamelalap, kacsasült, szárított paradicsom, sajt, vargánya)

:shock: :) :) :) :)

Nem rossz, de nekem nem elég fűszeres, úgyhogy legközelebb asszem kihagyom. :roll:

Halálom, ha a tojásos és tésztás kaják kihűlnek. :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

(Apa 2,5 évvel az esküvő után kinyögte: "Szépen néztél ki". Ezt még az ominózus napon sem mondta. Amikor először látott meg teljes menetfelszerelésban, akkor sem. :shock: :? :? :( :( De legalább az "Igennel" nem várt. :lol: :lol: :lol: :lol: )

Ehhez képest mostani szerkó: szabadidő nadrág + póló. Ez okés. De -egyrészt fázom a 21 fokban :? , másrészt meg ezt bukja ikább le Hugi :twisted: - ezen ott figyel egy vastagabb, frottír fürdőköppeny :oops: :oops: :oops: :oops: Hajam mosásra vár, addig is csirkebélgumival :oops: :oops: :oops: (a befőttes nem fogja össze rendesen :roll: :oops: :oops: :oops: :? :? :? ) van a tarkómra copfozva. Plusz szemüveg - bár Apa szerint ez jobban áll, mintha nincs rajtam. :shock: :roll: :roll: :roll: Szóval, nem ugranék magamra. :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
200907?

Dodi!

Márciuson gondolkodtunk legkorábban, de olyan gyorsan eltelt ez az 5 hónap és én még annyira élvezném CSAK Minócskát, viszont sok dolog miatt nem akarunk tovább várni.

1., nem biztos, hogy rögtön összejön
2., járhatok úgy, mint az első babával
3., 34 éves leszek tavasszal
4., a cukor+pajzsmirigy most még megfelelő egy újabb terhességhez!

Decemberben megyek majd rákszűrésre, nyilván ettől is sok függ!

Amúgy régen gondolkodtunk, hogy elmegyünk talán még Spanyolba is, hogy lány legyen a következő, de most már bízom a gondviselésben...tudják ott fent, hogy miért úgy lesz, ahogy lesz!!!!!! Legyen úgy, ahogy Minónak a legjobb!!!!!!! :D :D :D

Tickerplayground.com
breki76

Katy

Azt hogy miért ennyiszer fogalmam sincs.... :roll:
igazad van a szüléssel kapcsolatban, nekem csupa +++++ és fantasztikus érzés volt. Igaz 5 óra volt az egész. A fájdalomra konkrétan hogy milyen volt arra nem is emlékszem csak arra hogy fájt, de túl lehet élni...dee elmondhatatlan érzés az amikor kibújik. :wink: Én bőgtem, de Apa is az oldalamon, pedig őt még nem láttam sírni.... :roll: :wink:
Én várom hogy mégegyszer(mégkétszer :?: :roll: :lol: ) átéljem.
Mi 2011 januárjában kezdünk hozzá, mikor Roló 1,5 éves lesz...
Hogy miért csak akkor?Mászni akarok, meg januártól újra versenyben leszek.... :lol: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

megjöttem :lol:

Jelentem nem vagyok álmos,aludtam du. 2 órát a csajokkal.Lili megint fullad,annyira sz@r ez! :evil: Tényleg havonta fullad ez a rohadt ovi miatt.Komolyan tiszta ideg vagyok,amikor belépünk az oviba,és hallom,hogy ott nem egy gyerek úgy köhög,mint a tüdőbetegek.Sjanálom őket,és nem igaz,hogy mindegyiknek dolgoznak szegény szülei...Csak jobb,ha az a gyerek ott van,és nem otthon.Legalább nincs vele gond. :evil:
Szóval megint pumpálunk.Kiváncsi leszek az éjszakára.És még valamit észrevettem:csak hétvégén tud fulladni a gyerek,amikor csak a kórházba lehet menni,és onnan nem is engednek ki,csak leghamarabb hétfőn.Na,nem!!!!!!!!!!

HGabi:Most van apa a pelusokért,amint hazajön,kimosom őket,reggelre megszáradnak,és már adom is rá! :D Majd holnap beszámolok,de nem hinném,hogy elsőre azonnal profin ráadom,nem folyik ki,stb...majd belejövök...

Breki:Gyönyörű szép a te kisfiad is!!!!!!!!!!!!! :D

Dodi:Geréb sztori megint durva. :( Nem értem,hogy miért nem ítélik el?Nincs rá bizonyíték?Vagy a szülők titkolják?Ha nekem miatta(vagy bárki más miatt) meghalna a gyerekem,nem lenne szükség tárgyalásra sem :oops: ,nem érné meg :oops: .Így is amit átéltem a Lilivel,azért a mai napig lakol az a dokim.Mindenhol leírtam már mennyire sz@rul végezte a dolgát.És nálam nem fér bele az,hogy neki is lehet rossz napja,tévedése!Aki emberéletekkel játszik/dolgozik/foglalkozik,annak ne legyen rossz napja,rossz húzása,tévedése,semmilye sem!!!!!!!!!Nem tüzesbottal kergetnek senkit az egyetemekre...na,befejezem,de ezek a sztorik mindig felháborítanak,mert egyszer egy orvos miatt 4 napig élet-halál között volt a gyerekem(és én sem voltam túl jól,de az le van sz.rva)! :evil:

Azért hadd dicsekedjek is:édes kis dundi mancikám ha nem is megfordult,de teljesen ellenkező irányba pörgött,mint,ahogy letettük.És lestük a Lilivel csendben,majd mikor jelzett,hogy na,ezt tettem,gyertek azonnal,akkor nagyon megdícsértük,tapsoltunk,örültünk neki elég látványosan,főleg a Lili. :lol:
És hátról oldalra fordul,nem tud a hasára,mert a keze alatta marad.Majd rájön.Már mi is a fejlődésneu. közelében állunk :oops: .

Tenisz sajna elmaradt,öcsém reggel hívott,hogy a balesetiben van. :( Arra ébredt hajnalban,hogy a talpa rettenetesen fáj,görcsöl,nem bírt rálépni.Kiderült,begyulladt ott valami,amihez nem értek,remélem azért érthető?Még elment dolgozni,pedig fekvést javasolnak,de volt mára tárgyalása.Szegény,egyedül lakik,lehet,hogy holnap átmegyek hozzá a csajokkal,viszünk neki finom ebédet.Apa úgyis dolgozik egész hétvégén. :?

Jaj,még valami,ebédeltem a Lilivel,persze hisztizett,közben nyelt,így félrenyelt,majd megfulladt,lilult a feje,nem kapott levegőt,felkaptam,ütüttem a hátát,semmi,felemeltem,fejjel lefelé lógattam,ráztam,ütögettem,hányt,végül kihányt mindenfélét,és kapott újra levegőt.Akkor fel sem fogtam,csak csináltam,amit tanultam,aztán leültem,akkor kezdett el remegni a lábam :? .

Na,mi jöhet még?

És vártuk egész délelőtt a védőnőt,2 percenként a konyhaablakban voltam,néztem,ha ugattak a kutyák(nekünk nincs),ablakot is kinyitottam,ha kiabálna,puccba vágva vártuk,friss törcsivel,kapuccsínóval,csomó kérdés összeírva,Lili ajándékot készített neki,szépen összepakolt,felpószívóztunk.Semmi.Délben sógornőm jött,kimentem hozzá,belenézek a postaládába,mit látok?
-Kis fecnin:Gabikám,itt jártam,kiabáltam,biztos halkan?Telefonszámát nem hoztam sajnos.
-sajnos :evil: :evil: :evil: :evil:
Én imádom őt,tudja,hogy itthon vagyunk,és bánt,mert lestem egész délelőtt.

Mi jöhet még mára?Egy péntek 13 kutyaf@sza ehhez képest. :lol:

Ma már nem jövök,vagyis lehet,mert SZÖKÉS!!!!!!!!!!lesz. :lol: :lol:
Vendég

Pereckék készen vannak, finomak lettek! :D

Kép
katy76

Sziasztok!

Nem olvastam vegig az iromanyokat,de azert megakadtam kisse......
Azert tenyleg nagyon szomoru hogy kisbabak halnak meg rossz dontesek miatt,de rengeteg rossz dontes hoznak orvosok is!!! :evil:
Hangi sem tudott volna megszuletni otthon!!!Csak is ha KIVAGJAK belolem!Es meg be is kakilt a magzatvizbe es rogotn mentunk a korhazba,ahol hagytak meg 4 oran keresztul vajudni,mikozben veres es zold viz szivargott belolem :evil: .....
Azert semmi rosszat nem latok abban,ha komplikacio mentes a varandossag,hogy otthon szuljon az akinek lehet....es ha netan gond van,akkor rogotn irany a korhaz!
En szerintem a fasza orvosok nalam sem hoztak jo dontest,pedig nem itthon szultem...ezekrol is lehetne beszelni,bar nem vagyok Gereb Agi fan........de masok neve miert nem szerepel a "feketelistan"???Es ha velunk a korhaz ellenere tortenik valami???Nem,en akkor sem hiszek az orvosokban,megha Hangi itt van velem egeszsegesen!!!
Es nem az itteni dolgokrol beszelek,hanem az otthoniakrol.....
Azert en valtozatlanul ki nem allahtom az orvosakat,megha nekik is koszonhetem Hangikamat!
Es en meg attol vagyok rosszul,hogy sokan "ezeket"istenitik.....
En igen is hive vagyok az alternativ orvoslasnak!!!Nem egy rosszul kezelt betegsegrol hallottam mar,rossz es rengeteg gyogyszerrol,rossz diagnozisrol,felesleges oltasokrol....Bar mindenki ugy cselekszik ahogyan akar,de azert az orvosok nem istenek!!!Szamomra semmi esetre sem!!!
Akkor mar le sem irom,hogy csontkovacsnal jartunk tegnap es igen,Hangit kezeltek!Es hogy nagyon nem szeretnek neki tobb oltast beadatni :evil: .....

Kép
Kép
ancsurti

Dodi!

Jut eszembe, olvastad Böszörményi Gyula, Rákos Péter szerzőpárostól a Gyerekasztrológiát? Nagyon aranyos stílusban írja le a gyerekek tipizálását. Na ez alapján is biztosra állítom, hogy Minó nem tipikus ikrek. A Rák a legérzékenyebb jegy, viszont az ikrek....baromi nehéz!!!! Egyenlőre nagyon vegyes felvágott!!! Végül is lett borostyánlánca Bobónak???? Én nem tudom eldönteni, hogy jó -e, Minó 3 hónapos kora óta hordja, csak nem a nyakláncot (azt nem mertem....fisi-fosi anyuka :lol: ), hanem karkötőt kapott a bokájára! Persze, ha majd menni fog és cipő kell, akkor már biztos nyomni fogja, de én nem mernék a nyakába tenni semmit!

Fogak: Én 22 voltam, amikor a régi töméseimet kicseréltettem szépen sorban. 1 amalgánom maradt egy hátsó nagyőrlőben. Azt nem merem cseréltetni, mivel régen hatalmas töméseket nyomtak bele, így félek, hogy szétrepedne a fog. De most a terhesség után sem volt 1 lyukas fogam sem Hála Istennek (baromi háklis vagyok a fogaimra)! Amúgy meg igazad van, mert ha rendesen megcsinálják, akkor tényleg nincs rá gond jó sokáig (na nyilván itt is bejátszhat a genetika is), így megéri rájuk áldozni!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Lilisgabi!
Ennyire környezettudatos vagy, vagy más az oka a pelusnak? :roll:

Kép
katy76

Geréb Ágnes...NO COMMENT!!!!!!!!

Én ugye nagy ellenzője voltam a H1N1 oltásnak...na Férjem sikeresen hazahozott valamit, ami azért nálam is felütötte a fejét! Láz nem volt, csak köhögés, fejfájás. Szóval rendesen beijedtem. És akkor indult a telefonhadjárat!

Védőnőnk (imádom) rögtön beoltatta Magát, most születtek iker unokái, mindkét fiát is beoltotta.

Diabetológusom: Beoltatta Magát és az egész Családját (nagyon bízom Benne)

Férjem gyógyszerész ismerőse (nagyon alapos, félős nő): Szezonális és H1 n1 oltást is felvette.

Férjem belgyógyász főorvos ismerőse: 8 hónapos kisbabája van+3 éves a másik gyerek, mindketten felvették az oltást a nejével...

Így hosszas, nagyon hosszas vacillálás után mégis az oltás mellett döntöttünk 2 napja...magunk miatt soha nem tettük volna, csak a Gyerek miatt! Reméljük, mint ahogy nem igaz a tömeghisztéria a "nagy járvány" miatt sem, úgy a későbbi káros hatásról sem (ez az átkozott politika mindenütt ott van és megbolondítják az embereket)...szóval majd szólok, ha mégis gebasz lesz....akkor így jártunk......
Amúgy mi is mindig nyomjuk a citrofortot, az oscillococcinumot, méz, propolisz etc.

Tickerplayground.com
breki76

Sziasztok!

Benneteket utolérni..képtelenség:)
Hgabi! Még olvasni is rossz volt a félrelépésed!
Geréb ügy: Iszony. Az is,hogy mennyi felelőtlen ember van,aki bevállalja az otthon szülést. Nekem így is szívás volt a szülés,ha ezt otthon játszottuk volna el,nem biztos,hogy a fiam túléli.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 15:15-kor.

KépKép

KépKép
boo

Csajok! Ti hányszor mostok fogat naponta? :roll:

Kép
Kép
200907?

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Bond;5x legalabb :P

Kép
Kép
ancsurti

007!

Ja, nem általános az összenövés? :oops: Akkor csak túl sok ilyet hallottam. Hát, így nekem tuti nincs semmi ilyesmi. :P :lol: :wink:

Fogmosás...ahányszor sikerül... :oops: 2x tuti, a többi sokmindentől függ. Régen vittem magammal mindig fogkefét, ma már nem. Meg gyümi után sem mosok fogat, mert azt mondják akkor nem jó közvetlen, várni kell picit, én meg akkorra már elfelejtem. :oops:

Sillia!

Mi alapján állítod össze, hogy a tablóban kik legyenek egymás mellett, felett? Véletlenszerű? Csak érdekel. :wink:

Katy!

Lustik vagytok! :P :P :lol: Én is vaciláltam a sétán, de végül mentünk, és olyan jól elaludt NOé, hogy sajnáltam felkelteni mikor hazaértünk, de fel kellett sajna, mert már besötétedett, nem maradhattunk kint tovább.

Kép
Kép
tabati

Bond!

Balázst én is hallottam már "komolyan" nyilatkozni, és szerintem is nagyon normális. Nekem az is tetszik benne, hogy attól hogy sprituálisan nagyon nyitott és van egy "vallása", még tud "viccesfiú" is lenni. szerintem ezzel pont felkelti ezekre a dolgokra az emberek érdeklődését, mert sajnos mai napig él az emberekben az az előítélet, hogy aki hívő (bármilyen), az csak sótlan, egysíkú, és unalmas lehet :? . Azon is gondolkodtam, hogy talán elolvasom a könyvét...Amúgy nekem a felesége, Viki, kolléganőm volt a Viva-ban, és ő is nagyon jó fej, intelligens csaj, így gondoltam, hogy a férje sem lehet egy s*ggfej :roll: :lol: .

Katy!

Persze, így megértelek, mert én négy órát vajúdtam, és így azért részese lehettem az egésznek. Az Istvánban még csak üvegen keresztül sem nézhet az apuka, kint van a folyósón :? ! Viszont ahogy kivették a bébit nekem megmutatták, aztán anyu elszaladt vele, de láttam őket, gyorsan megvizsgálta, és aztán odahozták a mellkasomra pár percre :wink: . Aztán engem összestoppoltak, közben apa megfürdette, és felöltöztette a babát :D . Nekünk így nagyon jó élmény maradt hála Istennek. Tudom, ez nem vígasztal, de sokszor a spontán szüléseknél sem úgy alakul, ahogy szeretnék :? . Ezért érdemes a dokival előre lebeszélni, hogy mit hogyan szeretnél!
Amúgy sokan az ilyen negatív tapasztalatok miatt választják az otthonszülést, de sztem van középút :roll: .

"Nem beszélve arról, hogy az első napon 2x negyed órára láthattam a lányom úgy, hogy meg se lehetett moccanni."
Mivaaaan?!?!?!?!?!?!!?!??!?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Hááát, szerintem legközelebb ne az ÁEK-ban szülj :roll: . Velem végig ott volt a baba és nem azért mert "csókos" vagyok, ott így szokás. Este bejött egy nővér, hogy akkor ő elviszi a babát. Mondom, mert? Hát, hogy tudjak pihenni. Szépen megköszöntem a kedvességét, de megmondtam neki, hogy az én fiamat nem viszi senki sehova, neki mellettem a helye, és majd ha segítség kell, szólok, köszönöm. Én mondjuk estére már tök jól voltam, fel tudtam kelni hozzá, ha kellett, és el tudtam látni :D . Mondjuk futóversenyen nem indultam volna, de még Ikoka is megdícsért, hogy milyen jól bírom 8) :lol: . Na, ezt csak ezért mondom, mert ott ha valaki lassabban gyógyul, vagy nagyon kimerült, "leadhatja" a babát, de elvileg veled van, és segítenek, ha kell :wink: .
Ezek szerint nem véletlenül díjnyertes ez az osztály évek óta :shock: :D .

Bond!

Na, ez fasza... Amit leszűrtem a mondataid alapján:
A saját rossz tulajdonságaimat nem szeretem másokban :arrow: anyósom minden utált tulajdonsága bennem is megvan.
A fiúk az anyjuk az keresik a párjukban :arrow: a Ricsi bennem találta meg az anyját.
Olyan vagyok, mint anyósóóóóm?!?!?!?!?!?! :shock: :shock: :evil: :evil: :evil:
Majd időben szóljatok, hogy költözzek egyedül Szumátrára, mielőtt tönkretenném a szeretteim életét :twisted: :lol: .

Breki!

elmegyünk talán még Spanyolba is, hogy lány legyen a következő
Mi az összefüggés :roll: ? Én amúgy most tényleg úgy vagyok vele, hogy ha majd abbahagyom a szoptatást, akkor gondolkodunk, hogy mi legyen, mert terhesen nem akarok szoptatni, Botondtól meg ezért nem vonnám meg a tejcsit.

Amúgy képzeljétek, Bobó sem tegnap sem ma nem ette meg a leolvasztott tejet :shock: . Tegnap apával volt, de nem evett, ma meg barátkoztunk, de el kellett vonulnom szoptatni, mert nem evett cumiból. A múltkor mensinél ugyanez volt, és megint mintha kevesebb lenne a tejem, szóval lehet hogy megint meg fog jönni? :shock:

Lilisgabi!

Geréb minden "betegénél" kiköti, hogy az ő neve sehol sem merülhet fel, baj esetén sem :evil: ! Na szerinted, aki annyira biztos a dolgában, és helyesnek véli amit csinál, az gond esetén lefarcol, meg eliszkol, mint vmi patkány?!?! :evil: Effektív nem vállalja a felelősséget, mossa kezeit, hiszen ezért foglakozás körében elkövetett gondatlan emerölés-ért lecsukhatják! Orvosokat hurcolnak meg műhibaperekkel (sokszor jogosan), ő meg elbújdosik, sőt letagadja a jelenlétét?! Igazi jellem ez a nő! Kedvelem :evil: :twisted: :lol: .

Katy!

Cnaaj, pereckét akarooook :roll: :lol: !

Ancsurti!

Én sose istenítettem az orvosak, pedig anyu is az! Egy kőművest sem emelünk piedesztálra, amiért elvégzi a munkáját :lol: ! És a hangsúly pont nem is az orvosokon van, hanem a helyszínen! Geréb orvos, de eszközök nélkül tehetetlen!!!! Nekem a gondom az elvvel van, hogy véres szájjal szídják az orvosokat, meg a kórházakat, és ezért képesek kockára tenni a gyerekük életét!
Nálad hibás döntést hoztak, ezt én is így gondolom, írtam annak idején is! De sztem elég fura, hogy kijelented, hogy globálisan utálod az orvosokat, mikor effektív nekik köszönheted, hogy egészséges a kislányod :roll: ! Ez olyan mintha azt mondanám, hogy utálom a kőműveseket, csak mert egyszer velem paraszt volt egy! Persze, regeteg olyan esetet hallunk, hogy idióta az orvos, de azért ehhez vedd hozzá azt is, amikor jó munkát végeznek! Csak az nem emlegetjük, mert az a dolguk! Esküszöm neked, hogy még anyunak is vannak fenntartásai az orvosokkal, mert némelyikük tényleg egy s*gg! De nem szabad túlzásokba esni! Ha nincsenek az orvosok, illetve az orvostudomány, én kb 8 évesen meghaltam volna a cukrom miatt, ahogy apám nagynénje meg is halt a 40-es években, a tesóm szintén, mert ő is cukros, apámat elvitte volna egy agyvérzés, anyám már vért hányna a gyomorfekélyétől, a kisfiam pedig talán sose jön a vilgra élve!!!! És én most nem sarkítottam!!!
Sokan amúgy azzal védekeznek, hogy 'dehát a kórházban is meghalnak babák'. Persze, de nézzük már meg az arányokat könyörgöm! A Geréb-babák zöme valószínüleg megmenthető lett volna, a kórházban meghalt babáknak viszont egyike sem maradt volna meg attól, ha otthon születik.
Egy tisztességgel gondozott, problémamentes terhességnél én sem látom akadályát az otthonszülésnek (bár továbbra sem tartom ésszerű, vagy felelősségteljes döntésnek), ugyanakkor ezek a terhességek általában problémásak, csak a szülők így is bevállalják, mert a Geréb bátorítja őket! A szülők nincsenek objektíven tájékoztatva, pedig ez az ő dolga lenne!!!!! Na, mindegy kár ezen vitázni, engem úgysem tud arról senki sem meggyőzni, hogy ez a nő bűntelen!
Terhesen találkoztam egy pasival, akinek a felesége otthon akart szülni a Gerébbel. 46 órája vajdott (!!!!), mikor elkezdtek gondolkodni, hogy lehet, hogy valami nem stimmel ( :shock: :evil: ) kórházba mentek, és azonnal megcsászározták a csajt. Már nem tudom, mi volt a baj, de nagyon kevésen múlt a baba élete! Megkérdeztem a pasit, mi lett volna, ha nem érnek be időben és emiatt meghal a ma 2 éves imádott kislánya. "Hát, akkor vlsz. nem volt elég életre való"-ez volt a válasz :shock: :evil: :evil: ! Ők mindenre ezt mondják, ez a standard-szöveg! Képes ilyet mondani a saját lányáról!!!!! Hát menjen az ilyen a jódkjvbsdvbsdhvb-ba..... Ááááá, csak megint felhúzom magam!!!!!
Jaaa, kérdezem mikor lesz kistesó? Nem lesz, mert az asszony annyira megszenvedte a szülést, hogy nem akar többet! Nesze neked szülésélmény!!!!!Pfffffffff :evil: :evil: :evil: .
Amúgy tőlem abszolút nem áll távol a te szemléleted, és látok rációt a homeopátiában, a gyógynövényekben, és a "nemoltásban" is abszolút. Akár meg is leht győzni :wink: , de ebben a témában hajthatatlan vagyok :roll: :lol: !

Breki!

Én csak Bootól tudom, amit az asztrológiáról tudok :lol: ! Láncunk még nincs, de szeretnék, mire jön a foga. Van akinél bejön, van akinél nem... De ne ezen múljon :wink: .
Nekem is bazinagyok az amalgámok :evil: :evil: :evil: . Terhesen már gondoltam rá, hogy kicserélem, de akkor nem szabad :shock: . Biztos jó egészséges :evil: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!
Igazából nem tudom, hogy mi a gyakorlat az ÁÉK-ban. :roll:
Nekem 2x fél órára hozták oda Petrát kiskocsiban. Én nem mozoghattam estig (10 órát), így gondolhatod, hogy mennyit láttam a gyerekből. Ő meg szegénykém ordított, úgyhogy délután én kértem, hogy vigyék vissza, mert egyrészt nem látok belőle semmit, másrészt a szívem szakadt meg a sírásától, illetve attól, hogy nem tudok segíteni rajta.

A nővérem 2 hete szült ugyanott, és kb. 13 órától végig vele volt a baba. Neki betették az ágyba, így bár ő se mozoghatott, simogatni tudta, és érezhették egymás közelségét. Szerintem ahány csecsemős, annyi gyakorlat.
Az első éjszakára tőle is elvitték.

Ma már szólnék, hogy tegyék be mellém az ágyba, hogy együtt lehessünk.

Ééééés, hoztam Neked perecet!
:D
:D Kép

Kép
katy76

Katy!

Én most nem tudom eldönteni, hogy ilyen jófej vagy, hogy hoztál perecet, vagy ilyen gonosz, mert most még jobban kívánom? :twisted: :lol: :lol:
Sjnálom, de ezzel elérted, hogy a következő babatalira csak pereccel jöhetsz :lol: . (már ha lesz egyáltalán :roll: )

Bond!

Tudom, hogy vérciki, de minek hazudjak nektek: én másfélszer mosok fogat naponta :oops: . A reggeli azért csak fél, mert félkómásan nem vagyok túl alapos, de lefekvés előtt rendesen megmosom. Plusz heti egyszer fogselyem. Ezek állandóak, de hihhetetlenül gyűlölöm, ha érzem, hogy lepedékes a fogam és bizonyos kaják után érzem (tejes dolgok főleg), és akkor soron kívül is megmosom, de elég hanyag vagyok ilyen téren sajnos :oops: :oops: :oops: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi!

Úgy tudom, hogy mid Angliában, mind pedig Spanyolban hivatalosan engedélyezett a nem megválasztása (gondolom jó pénzért) még idáig nem jutottam, hogy utána nézzek!

A lánccal én is így voltam, Párom kollégája mondta, hogy náluk nagyon bejött, hát gondoltam legyen, de aztán olyat is olvastam neten, hogy Németországban a játszótéren egy Kisfiú beleakadt valamibe és megfulladt :? :shock: ! Szóval így Mátyás király meséje: Kapott is láncot, meg nem is. Bármit megadnék Neki, hogy semmit ne érezzen a foga miatt, de én ilyen parázós vagyok!
Nekem pontosan 28 nap múlva volt a 2. mensim! Örülök neki nagyon. Viszont most már nem fejek, mert jött vagy 5ml újabban....meg most már az oltás miatt sem fejnék, de azért oltattam, mert már csak ennyi volt a tej!!!!!

Én meg azt határoztam el, hogy valahogy ráveszem az agyam, hogy a következő Bébit sikerülni fog szoptatni, sőt annyira nagy tejcsarnok leszek, hogy még Árminnak is fogok adni!!!!

Katy!
Jól is laktam! Nyami-nyami, ügyi vagy!

Sillia!

Köszi szépen, hogy Ármin beraktad a tablóba...és a Tesó mellé :lol: :lol: :lol:

Dodi!
a 2 cukrinak hajas Tökösük van...annyira vicces....vajon a Lányaink milyenek lesznek???? Én hiszek az álmaimban!!!!

Tickerplayground.com
breki76

Dodi!
Természetesen ilyen jófej vagyok!!!! :lol:
Ööööö, nem lehetne holnap a babatali, akkor elhozhatnám ezt az adag perecet, és nem kéne legközelebb csinálnom! :roll: :roll: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fogmosás: reggel és este. Ebéd után akkor, ha olyat eszem. Egyébként ez tök érdekes, mert amíg dolgoztam, mindig fogat mostam ebéd után is. Én haza szoktam jönni ebédelni, mert 5 perc kocsival és egy órába belefér, hogy kényelmesen ebédeljek (ha meg kések, akkor max. megszidom saját magam). Szóval annak idején mindig megmostam a fogam ebéd után is, aztán szülés után valahogy ezt elhagytam. Fogalmam sincs, hogy miért szoktam le róla, de eddig fel se tűnt. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Akartam már kérdezni: a Ti gyerekeitek nem néznek benneteket fogmosás közben? Petra tátott szájjal néz minket olyankor.

Kép
katy76

katy76! :)

Sose értettem, hogy házilag ilyen szabályos cuccokat csinálni, nekünk még formával sem sikerült. :roll: :?:

Egyébként meg pofátlanul jól néz ki. :twisted: :twisted: :twisted: :wink: :wink:

Sajnos, kénytelen vagyok a bánatomat Anyám-féle tócsniba folytani. Ha még ettetek kúúúúúúúva jóóót... :wink:

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?