A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

En a szteroidot injekcioba kaptam, kettot, egyet este mikor bementem, egyet mansnap reggel. De egyaltalan nem faj, meg a helye se, mivel a szteroid gyullladas csokkento. En a mehosszehuzodas gatlo gyogyszert kaptam infuzioban, de ha jol tudom, az Neked nincs. En csutortok este mentem be a gorcsok miatt, es hetfon delben engedtek haza, mert addigra nagyjabol elmultak, es mert nagyon konyorogtem.
Ronci- remelem Te nem kerulsz a mi sorsunkra,es az egesz csak vaklarma, de valoban jobb egy rossz hetvege a korhazban, mint egy koraszules.
geri79

vicky: én popsiba kaptam a tüdőérlelőt anno és közben folyamatosan ment a magnézium, illetve rám volt kötve az a gép amit szüléskor is feltesznek, tudod amivel nézik a fájáserősséget meg a baba szívhangját. 5-10 percenként néztek rám és aszerint növelték a magnéziumot. Halkan megsúgom 14 órán keresztül le se engedtek az ágyról, még pisilni se. Elég érdekes volt ágytálba pisilni, miközben bennem volt az infúzió, meg a hasamon az a mérő és persze járkáltak körülöttem .... :?
stephie

Köszi lányok!!!
Vicky! vénásan adják a szteroidot...de lehet, hogy úgyis szúrnak egy branült és akkor nem fognak szúrkálni...csak egyszer.. :lol:
Hát nekem most is fáj a hasam, nem görcsölget mostmár, hanem úgy spontán fáj, elsősorban jobb oldalt...
Nekem meg biztos magnéziumot akarnak majd adni..
még jó, hogy tudom mit adunk ilyenkor a kismamáknak,így nyugodtan eszegettem a magnéziumot..bár most 900mg-nál járok, de úgy látszik nem elég.. Előbb itt gondolkoztam, hogy hova szoktuk vinni a kismamákat ilyenkor: hát rendesen törnöm kellett a fejemet, pedig egyértelmű:klinika szülőszoba és onnan majd tovább passzolnak..
kicsi meg nem nagyon mozog, icipiciket mozgott csak, de la. mozgott..bár lehet, hogy ezt már leírtam?
Na jó, lassa itt a párom, össze cuccoltam egy csomó mindent, bztos ami biztos, de szerintem egy csomó dolgot kihagytam, biztos vagyok benne...de majd utánnam hozza a párom..
Majd jelentkezek, ha tudok valamit..

Kép
Kép
ronci

vicky! most Stephie elbizonytalanított..lehet, hogy fenékbe adják??? ez több, mint meglepő, mi mindig vénásan nyomjuk a szteroidot, de lehet, hogy erre más a protokoll.. ugyhogy hallgass inkább a tapasztaltakra..azaz ne rám. :lol: :lol:
mindjárt elmentek 1-2ttelo számot, hogy hogyha nem engednek haza, akkor majd megírom nektek...remélem nem lesz gond annak akinek írok...

Kép
Kép
ronci

ronci, nagyon-nagyon szorítok!!!! jelentkezz ahogy tudsz!!!!

Edit

Kép
ézsóné

geri: Köszi, egy kicsit megnyugtattál. Nekem összehúzódásaim nem voltak, remélem nem is lesznek. Talán engem is hazaengednek egy hét múlva.

stephie: A magnéziumot én egyenlőre tablettában kapom, remélem infúzióra nem lesz szükség.

ronci: Én kislányom meg teljesen be van indulva. Folyamatosan mozog.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, Ronci: sajnálom és naaaagyon szorítok , hogy minden rendben legyen!
Ronci: hétfőn megyek a Klinikákra ügyet intézni. Ajánlom, hogy addigra ne legyél ott! ;)

Bea: pocakfotó nekem még csak egyetlen egy készült, de most majd ráuszítom a férjem ;)

Linzer:
Hozzávalók
* 30 dkg liszt
* 20 dkg margarin
* 5 dkg cukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 1 tojássárgája
* 1/2 teáskanál sütőpor
* lekvár

Elkészítés
A lisztet a margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával és a sütőporral összedolgozzuk, vékonyra nyújtjuk, karikákat szaggatunk. 15-20 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben. Miután kihűltek a tésztakorongok, lekvárral kettesével összeragasztjuk.
Tapasztalatok:
Én az elején szívem szerint tettem volna bele egy kanál tejfölt, mert száraznak tűnt, de aztán addig-addig gyúrogattam, míg szépen összeállt.
A netről letöltött összes többi recept ír hűtőben pihentetést, úgyhogy én ezt is bedobtam egy fél órára.
zuzmooo

zuzmoo!!! ha ott leszek akkor megírom smsben és várlak szeretettel... :lol: :lol: de remélem nem így fogunk először talizni!

Kép
Kép
ronci

Nóri, epeszappant milyen üzletben árulnak?

Erusverus, én is tapasztaltam, hogy úgy éreztem fél liter minimum ki fog jönni, aztán pár csepp..

Viki, b.sszus :( Remélem pár hét és hazaengednek, táncsak nem fektetnek ott 3 hónapig!!! Szerintem ha látják, hogy nem nyílik tovább a méhszáj, akkor hazaengednek szigorú fekvés felszólítással. Nagyon szorítok!

Legyen már délelőtti tali!!!! Naaaaaaaaaa
lara

Viki nem akarlak elkeseríteni, de szerintem amíg nem látják biztosnak a babát, addig nem fognak elengedni. A kinyílt méhszáj sajnos nem záródik. Én magam nagyobb biztonságban érezném magunkat, ha ott lennék kéznél.

Ronci Én októberben együtt feküdtem egy begörcsölt csajszival. Neki magnéziumot, meg görcsoldót adtak, aztán 1 hét eseménytelen megfigyelés után mehetett haza (nálunk nagyon nehezen engednek haza mindenkit). De volt egy másik csajszi, neki összehúzódásai is voltak. Infúzió, Gynipral, megfigyelés, 2 hét. Szóval változatosak az esélyek, de ott jó helyen leszel! Nyugi.

És mindkettőtökre sokat gondolunk. Kérjetek jó könyveket, keresztrejtvényt. Aki csak tud (és tuti influenza mentes) az menjen látogatni. Sokat lendít a kedélyen.
pammut

Nah, lanyok! Milyen pentek mar ez!
Remelem, hogy mindenkinel nagyobb az ijedtseg, mint a baj.
Ronci ertetek is szoritok!

Koszonom a kommenteket a gmail-es levelemre. Teljesen igazatok van. Az elejen kellett volna inkabb tenyleg nekunk valasztanunk, nem masra bizni a dontest, amit mi is meghozhattunk volna es akkor nem kellene bizonytalansagban lenni.
Kozben Ferivel atbeszeltuk a dolgot. Feri azt mondja, hogy o meg egy honapig nem fog egy helyben topogni es idegeskedni, amikor lepni is lehet. Ha december elejen nem szuletik dontes, akkor mi dontottunk: elkezdunk albit keresni es ha talalunk, akkor amint lehet be is cuccolunk, max datum a januar eleje. Megigerte, hogy kapunk min egy, inkabb masfel csendes honapot, ami tenyleg csak a rendezkedesrol, babavarasrol fog szolni es a pihenesrol.
Ugy legyen! :D :D

Es azert jo dolgok is tortentek ma. Megerkezett Kristof karacsonyra szant rucija. Derektol felfele keszult rola foto, megmutatom nektek. (Azt a rakuldott adag nyalat ne nezzetek.)
Kép Kép

Ez pedig az orult hajas fiam:
Kép
Vendég

Bea: milyen gyönyörű, huncut-nevetős fiad van!!! :lol: (a ruha se rossz :) )
zuzmooo

pammut: Azt nekem is mondta a doki, hogy ez a méhszáj össze már nem záródik. De remélem a 30. hét után már adnak annyi esélyt a babának, hogy hazaenged a dokim. Persze nagyobb biztonságban lennénk odabent és nem is fog hazaengedni, amíg nem biztos hogy jól leszünk. Könyvet és netbookot viszek. Ha netem is lesz, akkor ugyanazt fogom csinálni odabent, mint itthon. :)

ananácska: Kristóf nagyon édes. Olyan mint egy kis keresztapa. :) És nagyon szép és huncut szeme van.
vicky79
Budapest III. kerület

Jajj nem jó hírek :roll: :roll:

Viki, Ronci
Szorítok, hogy minden rendben legyen:)

Bea
csini a kiskrapek :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

bea, nagggggyoon cukorpofaaa 8) 8) 8)

Edit

Kép
ézsóné

Viki!

Nem küldöd át a számodat esetleg gmailre? Asszem a múltkor nem volt még benne a táblázatban. Akkor néha Rád küldenénk egy sms-t!
Persze hamar hazajössz, de akkoris! :roll: :roll:
Vendég

Bea, nagyon édes kisfiad van :D
lara

nóri: Mindjárt beírom a táblába.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, Ronci, sajnálom és megy a drukk!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csajok! Ezek tényleg nem jó hírek, de én is azt mondom, hogy inkább ott jó kezekben, mint otthon valami baj legyen. Mennek a pozitív energiák :lol: Engem is lehet sms-el és hívással is nyugodtan zaklatni. :P

Bea! Hát tüneményes kis krapekod van :lol:

Na megyek pancsizni és bújok be az embőc mellé.

Jó éjt mindenkinek

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Ronci, Viki!
Nagggyon szorítok, hogy semmi baj ne legyen a továbbiakban és ha megfelelő az állapototok, engedjenek haza Benneteket!

Évi!
Üdv közöttünk!

Bea!
Köszi a szülésznő ajánlást. Felhívom hétfőn ezt a Vikit és pénteken ha megyek a 32 hetes UH-ra próbálok vele talizni. A dokim Mihályi István, de csak SZTK rendelésre járok hozzá, -nekem már elegem van a megánrendelős dokikból- így érthető, hogy nem ugráltatom.
Gyönyörű kisfiad van és csini a ruci.

Kattkat! Én nem tudok erre a fotótára belépni, lehetne, h ide is teszel egy pocifotót, hogy láthassam? Az én körfogatom is már 106 cm-nél jár :D

Katica! Tavasszal babóstól jöhetnétek is hozzánk, sőt a többiek is, és jót sétálnánk itt az Üvegtigris körül a tónál, meg ennénk, innánk :D

Ja egyébként UM szerint nekem is február 7-én kellene szülnöm, de UH adatok szerint dokibácsi módosította jan. 28-ra. Hát majd meglátjuk.

Mi úgy fürdettünk fürdetőkrémmel. hogy pelenkázón bemasszíroztuk a bőrükbe, utána törcsibe csavarva vittük a kiskádba és ott csak lemostuk már róluk. Mert különben csak lebegett a krém a víz tetején.

A sok folyadék tényleg vízhajtó, de csak a sima víz. Meg a csalántea és a petrezselyem. Csalán forrázva, petrezselyem mindenbe beleszórva.

Jujj, csajok, ez a gyomorsav téma nagyon megy nálam. Alig van olyan amitől ne égne a nyelőcsövem. Eddig használt a homeos bogyó, de ma este nem akar. :(

Hát innen jön a nehezebb része de már nincs sok hátra senkinek.

Jó hétvégét!

Móni

Kép
kokonya

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:21-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: nem tortenhetett olyan, hogy be voltal jelentkezve a kozos gmail-be es ugy kattintottal a Nori alatti linkre?
Csak azert, mert ha bejelentkezve kattintottal, akkor a bongeszod azt a sajat keptaradkent ismerte fel, azert lattad. En most nem bejelentkezve hiaba probalom behivni a linket, csak annyit dob ki, hogy nincs a felhasznalonak nyilvanos albuma...
Vendég

Halihó!

Imént írtam egy jó hosszú hszt, erre elszállt :evil:

Megpróbálom újra...

Viki, Ronci! Szorítok nektek! A barátnőmnek ikrekkel szeptemberben nyílt ki a méhszája...decemberben születtek a kiírt időpont előtt max. 2 héttel! Ha szót fogadtok a dokitoknak nem lesz gond (Ő így csinálta)!

Lara! Mi általában Zétinek, néha Zézének, vagy egyszerűen csak Zé-nek becézzük manócskánkat :D Ha visszont rosszcsontkodik, akkor "Zétény Bertalan" a megszólítása...s ilyenkor próbálok szigort vinni a hangomba :wink:

Ktc! Én már most is szoktam "Borizni" a lányomat :arrow: na, nekem meg ez a furcsa...kimondani, hogy a "lányom"...hiszen nekem csak fiam van/volt eddig :P

Mosás: én még mindig külön mosom Zéti cuccait :oops: ...valamiért képtelen vagyok együtt kezelni a miénkkel...és még mindig mindent vasalok is neki :oops: Úgy egy éves koráig Dreftet használtam...azóta Arielt...+ Sensitive öblítőt ecettel. Épp most kezdek áttérni /Nóri és Viki hatására/ a mosódió+mosószóda+mosóparfüm egyvelegre. A zöldabc.hu vecsési cég :P

Bea! Nagyon vagány és huncutka a fiad!

Tali: én is mennék szívesen, de csak akkor tudom megoldani, ha Apa tud vigyázni Zétire...az meg így előre még nem biztos :?

Erről jut eszembe: valaki elküldi nekem a gmail-es elérhetőséget? Oda majd írok magunkról bővebben is...

Valamit még tuti akartam...de hogy mit is :roll: ?

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Egyebkent nezzetek be a keptarba, ha tudtok, ugyanis az osszes itt a forumon publikalt kepet felraktam a pocakfotokhoz. Pontosabban az osszeset, amit megtalaltam.
Mivel a neten mar ugyis nyilvanossa tettetek, igy megsem vartam tovabbi beleegyezesre a keptarba helyezesre, elvegre ott csak mi latjuk, a korabbi forumos feltoltes miatt itt pedig az, aki csak akarja.
Ettol fuggetlenul:
-ha valaki nem szeretne ott latni, akkor nyugodtan torolje
-ha valakinek hianyzik fotoja, akkor toltse fel potlolagosan, mert lehet, hogy maradt ki
-ha barmilyen zurzavar van, esetleg osszecsereltem a pocakokat a nevekkel ( :lol: :lol: ), akkor elnezest kerek es javitsatok
-az elnevezeseknel a megkezdett heteket irtam ki es nem a heteket plusz pontos napokat, a terhessegi kort pedig a vonalzok es a kep forumos megjelenese alapjan sakkoztam, igy boven elofordulhat, hogy tevedtem. Javitsatok.
-a feltoltott fajloknak ugyanaz a neve, mint a kepalairas, tehat felhasznalonev es megkezdett hetek szama. Ha toltotok fel ujabb fotokat, akkor legyszi ti is ezt az egyseget hasznaljatok mar a falj elnevezesekor is feltoltes elott, ne csak a kepalairasnal, mert jelenleg nev szerint vannak rendezve a fotok az albumon belul. Igy oldhato meg konnyen, hogy egymas fotoit szepen sorban lathassuk es ne keveredjenek a kulonbozo pocakok. :D :D

Kristof mindenkitol koszoni szepen a dicseretet. Amennyit mondogatom neki szerintem mar most tisztaban van azzal, hogy cuki pofa es imadni valo. :lol: :lol:
Vendég

Ja, igen. Fürdetés: Zéti is szereti kenegetni, maszatolni a fürdetőkrémet, így mi azt is használunk + J. vagy G. fürdetőt, mert csak így érzem kellően illatosnak a fenekét is :lol:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

A gumitorta receptjevel meg logok.
(Hatalmas bonyolult receptje van am.) :D

4 rétegű, tortaformában elkészítve
Elkészítés:
Sárga: 1 evőkanál zselatint elkeverni 1 dl forró vízzel, majd 2 tojást,
3 evőkanál porcukrot, 1 vaníliás cukorral felverni és összekeverni a megolvasztott zselatinnal. A mélyhűtőben fagyasztani.
Barna: 1 evőkanál zselatin, 1 dl forró víz, 2 tojást, 3 evőkanál cukorral felverni, 3 evőkanál kakaó, bele a zselatin. Hűtőbe.
Fehér: 1 evőkanál zselatin, 1 dl forró víz, 1 tejföl, 3 kanál porcukor, 1 vanília bele a zselatin. Hűtőbe.
Ennek a tetejére a gyümölcsöt. Hűtőbe.
Tetejére amilyen szörp van: 1 evőkanál zselatin, 1 dl forró víz, 2 dl bármilyen szörp. Összekeverni, ráönteni. Hűtőben megdermeszteni.

Ezt a netrol kopiztam, en kicsit maskepp csinalom. Teglalap alaku 2,5 literes dobozt folpack-oztam ki, ebbe ontottem a retegeket. Mennyisegre tobbet csinaltam, ugy igyekeztem mixelni, hogy egy reteg kb fel liternyi legyen. A tejfolhoz peldaul negy dl tejfolt hasznaltam egy dl zselatinos vizzel. A zselatinbol a zacskon levo utasitas szerint annyit raktam egy-egy reteghez, amennyi fel literhez kell (pontosabban kicsit tobbet, hogy tutira szilard legyen). Melyhutobe raktam szilardulasig, igy gyorsabb volt, es ment ra a kovetkezo.

VAlamint kismamabaratta tettem, merthogy eredetileg nyers tojas van benne. Nekem a sarga reteg vanilia puding lett (ebbe is ment zselatin, mert a puding nem kotne meg ilyen jol), a barna reteg szinten vanilia puding lett sok-sok kakaoporral keverve (en ezt jobban szeretem, mint a csokipudingot).

Kisgyerekeseknek kulon ajanlom, mert en kolyokkent voltam odaig meg vissza ezert, suthetett nekem anyukam barmilyen pitet, a gumitortanak jobban orultunk. Most epp nosztalgiabol keszult.

Jah, kb ket oraval az utolso reteg felhelyezese utan csak siman kiboritottam es lehuztam a folpackot, tokeletesen szeletelheto volt mar akkor. Es kevesebb, mint egy nap alatt elfogyott.
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2011.04.13 20:21-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Lányok,
imát, drukkot, pozitív energiát kérek Roncinak, kinek-kinek hite szerint.
Tüdőérlelőt, magnéziumot kap, ctg-n van, de ami jó hír, zárt a méhszáj. Reménykedik a mielőbbi hazajutásban.
Majd írok, ha tudom mi van velük. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Kattkat: akkor nem szóltam! :oops: :oops:
Vendég

Jó reggelt!

Ronci: megy a sok-sok pozitív energia ++++++++++++++++++++!

Bea: nagyon jó lett a pocakos összeállítás :) Jó sok munkád lehetett vele! Köszönjük!
zuzmooo

Töltöttem fel én is 22. heti pocak képet. (remélem mindent jól csináltam) :)
zuzmooo

Jó reggelt!

Én is szorítok mindkét báránykánknak. :lol: Gyertek haza hamar.

A betegeskedők is remélem már jobban vannak.

Az embőc mindjárt hozza nekem a reggelit :lol: majd megyek takarítani meg ágyneműt cserélni :shock:

Szép napot mindenkinek

bellerreni
Eger

A linzer és a gumitorta receptek hozzáadva a gmail gyűjteményhez :)
zuzmooo

ronci: Mennek a drukkok, hogy minden rendben legyen. Én még itthon nyomom az ágyat,holnap délelőtt fekszem be.

Gumitorta nagyon tetszik, biztos finom is. Az én pocakfotóim is felkerültek a gmailre.
vicky79
Budapest III. kerület

jó reggelt!

Kezdjük a folyamatos műszakot :D ?

Beneildi Köszi a híreket Ronciról, az egész topik Ronciért és Vikiért aggódik és intenzíven gondol rájuk. Összehúzódásai is vannak? Remélem nincs!

Tegnap lányomat elvittem dokihoz, mert még mindig köhög. Doki néni megnézte, meghallgatta és semmi kórosat nem talált, így beoltotta. De attól még köhög.
pammut

Megy a sok gondolat Roncinak, s Vikinek! :idea: :idea: :idea: :idea:
ktc

sziasztok!

Bea: nagyon jó ötlet volt ez a pocifotós album, és lehet igazatok van le is szedem innen a nyilvános képeket, előletek nem titok :) Nagyon huncut a kiskrapekod, remélem a miénk is ilyen kis vagány lesz, eddig csak csajokkal van tapasztalatom.
Közben én is bővítettem a pocifotót és az esküvős albumot is.

zuzmoo: ha jól emlékszem te is szerkeszted a babatáblát, akkor átküldöm az adataimat

ronci: csak nem te is nyíregyi vagy? :)

vicky, ronci majd én is imádkozom értetek, csak gondolkodjatok pozitívan :)

ktc: de hisz már a 3. harmadban vagyok :) Lehet én is csinálok centit
stephie

Én egész jól el vagyok, még mindig nem érzek semmi különöset, csak Barbus aktívkodik. Legalább tudom hogy jól van és jó erős. Meg szerintem a fekvéstől ég a gyomrom. Tegnap a nagy pánikomban megrendeltem a bababútort és még egy pár apróságot, úgyhogy a pároméknak vasárnap már csak el kell hozni őket. Még jól is jártam, mert már csak egy kiságy volt abból amit kinéztük, igaz hogy ez nem ágynemű tartós. Mindegy, majd veszek műanyag dobozokat és abba pakolok. És még tegnap megvettük a függönyt is, pont volt egy olyan méretű varrva a piacon, így csak az anyagot kellett kifizetni, a varrást ajándékba kaptuk. Olyan aranyos, szivárványos Micimackós. Most már ami nagy összegű dolog, az csak a légzésfigyelő. A szopis párnát is elintéztem, elküldi nekem a csajszi postán a személyes árvétel helyett. A net segítségével fogom szerintem a karácsonyi ajándékot is elintézni, bár a legnagyobb ajándék az lenne, ha Barbus még bent lenne akkor.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok!

Olyan sz@r ezt olvasni! Nem lesz koraszülés. Megmondtam! Kész! Ehhez tartsátok magatokat! :oops:
Remélem Roncinak valami protokoll szerint jártak csak el. Mármint ha zárt a méhszáj, akkor talán csak "nehogy baj legyen" címszóval kap ilyesmiket!

Viki, Te is viselkedjél rendesen, és remélem még bőven karácsony előtt kivágnak a kórházból! :roll:

Apát feltettem a gépre. Itthon kicsit még bőgtem, de ott teljesen képben voltam! :D

Utána elmentem a fotócuccoshoz. Nem kérdeztem, nem vertem az asztalt. Közöltem, hogy jöttem cserélni, a kollégával meg van beszélve! :lol: :lol: Nem merte azt mondani, hogy milyen kollégával, meg ki, mikor és hogy. Kicserélték és kész.

Lara! Epeszappan folttisztító. www.zoldabc.hu de a Müllerben is kapni, meg bioboltokban is.
A talira nekem is jobb lett volna a délelőtt, de már átszerveztem az egész napomat. Így viszont hozom Lujzát. Ha esetleg el tudnál szabadulni, hazavinnélek Vácra szívesen, mert cuki után anyuékhoz megyünk!
Vendég

Szép leányok!

Egy napig nem járok erre, és máris megindul a nép a kórházba???? Nem örülök neki. Hányszor mondjam el, hogy jobb otthon? Viccen kívül Ronci, Vicky gondolok rátok! Nem szorítok, hogy engedjenek haza, mert nyitott méhszáj nem vicc, csak akkor járkáljatok ha tényleg nagyon fontos. És legalább Vicky, most már tényleg nyugi és fekvés. Bár akitől vettem a Bulcsinak ruhákat, ő a 3. harmadot kórházban töltötte nyitott méhszájjal, viszont a szülés piszok könnyű és gyors volt, hiszen eleve nyitottan kezdte. Hm, minden rosszban valami jó is legyen!

Bea! Helyes az őrült kisfiú!

Párom csinált nagyon szép beállított művészi pocakfotót, amikor hazamegyünk felrakom a gmailre. Még a fekete fehér képen is remekül látszik a linea negra :(

Pénteken voltam kismama klubban. Hát persze, jól gondoltátok Pécsen. Hol máshol. Anyatejleadásról beszélgettünk. Hogy érdemes lenne átgondolni. A csajszi azért kezdte fejni magát, mert az első gyermekénél 3 hónaposan elapadt a teje. Ezért a második gyermeknél már tejbelövellés után elkezdte a fejést. És a fejés jó volt tejszaporításra. Saját babójának mindig volt elég teje. És a végén már tudja, hogy ki a tejtestvére a kisfiának, mert a tejleadó állomás közvetlenül oda szállítja ki. És nagyon sok kis koraszülött babának szüksége van tejre, nem tápszerre. Most a gondom az, hogy szerintem Kváron nincs tejleadás. Tényleg Katica, te mint szakabb ember, mit szólsz a dologhoz? Honnan lehet megtudni hogy van e itt tejleadás? Erősen gondolkodom, hogy megcsináltatni a vizsgálatokat előre, aztán meglátjuk hogy sikerül a dolog.

Ja most meg Hévízen wellnesezem. Vagyis eddig feküdtünk az ágyban mert hiába van itten szolárium, szauna és gyógyfürdő (minden fürdő a gyógyvízzel megy :( ) egyik sem aktuális nálam. Na elindultunk csavarogni. Pá!

És meg ne próbálja még valaki Vickyt utánozni!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

zarja

zarja: Most lehet utánozni, olyan szigorúan fekszem, mint a kis angyal. :) Holnap megkapom a szurikat és fekszem sokat. Még majd az apasági nyilatkozatot kell valahogy elintéznünk, de azt csak akkor ha már nem veszélyezteti ennyire a babát a pici kora. Legfeljebb megcsináltatjuk utána. Így macerásabb, de már nem kell aggódni a szülés miatt. Nektek jó wellnesezést, most nagyon irigyellek. Én is szívesebben áztatnám most magam. Majd jövő nyáron a babával.
vicky79
Budapest III. kerület

Zarja! Örülök, hogy érdekel a téma! A tejadás hivatalos feltételeit itt olvashatod: http://www.heimpalkorhaz.hu/anyatej/

Körülnéztem a neten, volt/van Kaposváron is háztól-házig anyatejes kezdeményezés, de volt hamisítás, ami miatt egy kissé szkeptikusak a védőnők. Viszont ha találsz a környezetedben (akár a védőnőd segítségével) olyan mamát és babát, akiknek szüksége van női tejre (idegen anya tejét női tejnek hívják, s aki adja, donor :roll: ), meg lehet szervezni a tejtestvérséget. Elgondolkodtató a dolog, mert egyrészt valóban szükség van női tejre, másrészt elég jól lehet keresni vele (1800Ft/liter). Én most úgy terveztem, hogy végre nem szórakozom a fejéssel, de kiderült, hogy a tejtestvérünknek is lesz kistesója, s számít ránk az anyuka. Persze elsősorban tanácsokra van szüksége, hogy végre a 4. gyermekét tudja szoptatni. Nála tej volt mindig kis mennyiségben, a mellre helyezés nem ment, így fejt, s azt kapták a gyerekek. Csak hát a fejés nem egyenlő a szoptatással, s hiába volt teje a kisfiú 2 éves koráig, annak mennyisége nem volt elegendő, ezért kellett a miénk. Szóval most úgy vagyok vele, hogy meggondolandó. Nekem amúgy is szívügyem a dolog, hiszen ha nem lett volna tejem, a PIC-en (ÁEK) szigorúan csak női tejet adnak a kora babóknak, nem tápszert. Örök hálám ezért nekik! És ha leadok tejet, tudom, hogy az oda (is) megy, s tudom, milyen fontos. Ja, és létezik olyan szolgáltatás is, ahol a lefagyasztott tejet közvetítik, nem a legjobb, de végső esetben jobb a tápszernél. Egyébként ha valakinek nincs vagy nem elegendő a teje, a másik megoldás sosem a tápszer kell legyen. A tejtestvérünkéknek is járt női tej, a gyerekorvos írta fel nekik receptre! Kár, hogy ezt a lehetőséget nem hangsúlyozzák ki eléggé!

Itt, a Babaneten is volt/van szó anyatejadásról: https://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... ef76180c47

Ők hirdették magukat, róluk hallottam már: http://anyatejmisszio.shp.hu/hpc/web.ph ... H4g4Zs36jg
ktc

Hát én is szívesen segítenék máson az anyatejemmel, ha lenne olyan sok. Ha úgy fogok állni tuti átgodnolom ezt a megoldást. Jól fog esni a kis lelkemnek a tudat, hogy segíthetek máson. És ahogy elnézem a pénztárcámnak is jól fog esni... :lol: Nem tudtam, hogy ilyen drága. :roll:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

ktc: Azt jó tudni, hogy az ÁEK-ban anyatejet adnak a korababáknak, bár remélem elkerüljük hogy meg kelljen tapasztalnunk. Nekem egy bajom van a tejleadással. Tudom, hogy szükséges az a sok vizsgálat, amit el kell végeztetni. De miért nem könnyítik ezt meg? Pici baba mellől menjen az ember szűrővizsgálatokra, meg ÁNTSZ-be, meg ilyesmi. Szerintem egy csomó vizsgálatot meg lehetne úgy csinálni, hogy a háziorvos vagy a védőnő/gyerekorvos levenné otthon a vért és elküldené oda, ahová kell. Szerintem sokan ezért nem adják le a tejet. Az igaz, hogyha koraszülött lesz a baba esetleg, akkor nekem nem fog beindulni a tejem? Mit lehet tenni, hogy ez ne így legyen.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky: sajnálom, hogy rákényszerültél a fekvésre, de most legalább betartod.

Érdekes mert pont azt mondták, hogy 3 vizsgálat kell. Nem értettem mindent tisztán, de nem akartam akadékoskodni. Állítólag a 37. héten van egy kötelező vérvétel, ha a háziorvosoddal (ebben nem vagyok teljesen tisztában) egyeztetsz, és ő alkalmasnak ítél, akkor ad egy beutalót, és a 37. héten tartandó kötelező vérvételen eggyel több fiolával vesznek le, azt kell továbbítani az Ántsz-nek. Itt Pécsen a tüdőszűrő szülés után van, és az anyatejeseknek elsőbbségük van. Tehát amikor te odamész jelentkezni, akkor az anyatejesek felkísérnek a röntgenre, és ott nem kell várni, te vagy a következő. Pont ezért említették nekünk így szülés előtt.

Én nem értek hozzá, Katica jobban tudja: de a Kriszta is azt mondta, hogy azért fejte magát, mert félt, hogy kevés lesz a teje. Tehát ha a tejbelövellés után apránként el kezded fejni (eleinte 50-60 mililityit) akkor a baba és a fejés miatt több lesz a tejed, mint amennyi a babónak kell. Mert ugye szegény szervezeted átvered, azt hiszi, hogy több kell (baba+fejés) ezért többet termel.
De én sem vagyok biztos magamban. Lehet, hogy elmegyek vizsgálatra, aztán meglátjuk, hogy alakul a dolog. Az tuti, hogy pont a fentiek miatt megpróbálkozom a kézi fejéssel. Eleinte félrerakom, aztán meg meglátjuk a többit.

zarja

zarja: Csak egy másik fórumban kap most a csaj a sógornőjétől tejet és ő mondta, hogy a sógornőjétől elvárják, hogy az 1 hónapos kis csaj mellől menjen vizsgálatokra. Azt meg szerintem nem nagyon tudja előre az ember, hogy lesz-e annyi teje, hogy még ásnak is jusson, még lehet hogy a sajátnak sem elég. Ez a csajszi is korábban szült és ugyan van teje és most már 6 hét után a baba is próbál szopizni, de nem lett elég a tejcsi, pedig már a kórházban is mellszívóval fejte. Szerintem ezt előre nem lehet tudni.
vicky79
Budapest III. kerület

Anita: kiegészítettem a táblázatot ;) Ronci nem nyíregyi, hanem debreceni. De ha nem lennétek mindketten ágyba kényszerítve, találkozhatnánk (:) vagy inkább :( ?)

Én ma is jól elfáradtam, de ilyenkor eszembe jut Viki és Ronci és gyorsan leülök/fekszek picit pihenni. :oops: Végre elkezdtük kifesteni a gyerekszobát, megvan az alapozás, holnap remélem befejezzük a 2. réteget. Korábban inda-mintát akartam a két szín közé, de aztán találtam a neten vonatosat és az Szabinak is jobban tetszik.
Valami ilyesmire gondoltam:
Kép
A húzott kocsikba esetleg beírni a neve betűit (ha már tudnánk a nevét :lol: )

A fw-re Movie-ba feltöltöttem néhány POM-POM mesét! 1258827283.8201.txt
(most töltődik a második adag)
zuzmooo

[quote]A írta:z igaz, hogyha koraszülött lesz a baba esetleg, akkor nekem nem fog beindulni a tejem? Mit lehet tenni, hogy ez ne így legyen?
Leginkább nem agyalni ezen. Nekem sosem volt kérdés, hogy szoptatni fogok (pedig anyum bátyámat csak pár napig, engem egyáltalán nem szoptatott), így ezen nem gondolkodtam. Nincs összefüggés a koraszülöttség és a kevés tej között, erre én vagyok az élő példa. Az szokott inkább gond lenni, hogy bizonyos helyeken (a Szabolcs utca ilyen volt, gondolom az ÁEK is továbbvitte) nem lehet az inkubátorból kivenni a babákat. Tehát addig marad a fejés. Én 3 óránként fejtem, még éjjel is. Így, amire magamhoz ölelhettem s megszoptathattam Borit (5 hetes volt), addigra már rengeteg tejem volt. Egyébként nem kell nagyon pici baba mellől elmenni, mert kell jó pár hónap, amire kiderül, tényleg lesz-e felesleges tej. Beáll a kereslet-kínálat, addig az ember a saját gyermekének teszi el, fagyasztja le a felesleges tejcsit (később a főzelékeknél fel lehet használni). Én pl. Bori 3 hónapos korától lettem anyatejadó. Addigra tele volt a kicsi hűtőnk mélyhűtője lefagyasztott tejjel. :lol: Van, ami vizsgálatot előre meg lehet csináltatni, van, amit frissen kell. Nem olyan nagy kunszt ám ez, nekem, ha jól emlékszem, csak a HIV szűréses vérvételre kellett bemennem a Heim Pálba, minden mást a helyi laborban ill. az amúgy is kötelező védőnői látogatáson megejtettünk.
ktc

Nóri!

Ezt neked küldöm: Kép Azt hiszem Te kerestél hányós szmájlit.

Remélem tetszik. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nmarya 2009.11.21 20:47-kor.

Annamari
Kép
Kép
Kép
Kép
nmarya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?