A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Astrid... a mézzel kapcsolatban ezt én is így tudom... :wink: :wink: :wink:

Babcika... bátor vagy... :lol: :lol: :lol: én nagyon para vagyok... de Te JANCSIKÁD ÜGYES, HOGY NEM NYELT LE SEMMIT.... :lol: :lol: :lol: hu bakker ez nagy betűre sikerült... de nem írom mégegyszer.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Süti... mi jól vagyunk Dóri nő mint a gomba... néha úgy érzem éjjel amikor be kell nyúljak érte a kiságyba, hogy beesek mellé... :? :? :? meg azt sem tudom mi lesz amikor lejjebb kell állítani a matracot.... tuti behúz magához.... :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :roll:

Manó... hol vetted/rendelted a fekete-fehér könyvszerűséget????? Olyan tök jó!!!!!

Mi kaptunk tegnap a főnökasszonyomtól egy ilyet....
Kép

És Dóriról egy szombati kép.... :)

Kép
vikiviktor

képzeljétek: kaptunk kölcsön egy mei-tait ... van olyan kötési mód, ami 2 hós babára is alkalmazható ... és Lotti úúúúúúúúúútálja: ordít, ahogy a torkán kifér ... annyira különböző, melyik babónak mi jön be :shock: :shock: :shock: ... nálunk pl a babasling nagyon jól működött _(én is egy feneketlen zsáknak érzetem kezdetben, de Lotti láthatóan jól érezte magát benne ) ... már za Xedi hordozót próbáljuk, mert valakinek mindig megtetszi az, ami éppen nekünk van :lol: :lol: :lol: :lol: ... most egy ilyet fogok lőni:

www. mobywrap.com

(apa is szeretne hordozni, de neki nem tetszik a fél vállas hordozási mód ... ezért most ezt próba cseresznye ... :lol: )

Kép

Kép
bibiesbrumi

Viki: imádom a K's Kids játékokat ... annyira jól ösztönzik a babát, hogy "játsz velem" :lol: :lol: ... nagyon szép dolgokat kaptatok , és Dóri csudiszép :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Dorka... dejótnevettem.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dorki és Csokika füveznek majd.... :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)
vikiviktor

[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi"anaaaaaaaaaaa, kéjem áloskát és nííííííííját " :):):)

Jaaaaaaaaaj de éééédes úgy bírom.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: teljesen elbírom képzelni ahogy kéri.... :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Viki esélye nem volt lenyelni ,mert nem vett semmit a szájába, ha valami nem odaillő odakerült (kaja, vagy tea ment csak) akkor addig nyújtotta a nyelvét, míg ki nem vettem a hajszálat, szöszt stb, ő ezért nem szerette a cumit sem. :D

Kép
babcika

Én éjszaka egyszer max. kétszer kelek, hogy Dóri egyen... (ő ébreszt.... :wink: :wink: ) de tegnap amikor valaki megkérdezte tőlem, hogy milyen érzés anyukának lenni... elgondolkodtam... és azt válaszoltam... olyan, mint amikor régebb buliba jártam... csak most nem én iszom.... :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Dorka! :lol: :lol: :lol:

Viki! Dóra annyira szép baba, meg persze mindegyik, de én annyira bukok a hajas, főleg a sötét hajú babákra :)

Kép
babcika

Dóri is öklendezik a cumitól.... :roll: :roll: :roll:

Értem én Babcika... nem rosszból írtam, hogy bátor vagy!!!! :wink: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Ja és ma vettem észre, hogy nőtt a haja Dórinak... meg kezd világosodni.... jaaaaaaaaaaaj és annyit tud már dumálni... megzabálom... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszi Bibi, Babcika! :oops: :oops: :oops:
vikiviktor

jaj, mire ide ülök visszaolvasni, már megint tök sokat írtok :lol:
és megint lemaradok :cry:
most szülőire kell mennem az isibe, ahova lehet beíratjuk Balázst. Kéttannyelvű lett 2 éve, hát...meglátjuk.

Scooper:no hari :wink: én lenni érzékeny mostanában :oops:

Kép
arvaerika

[quote="babcika"]E írta:babcikazt néztem ki 6 hós kerszetlányomnak karira meg még majd mellé kap valamit, de lehet Blanki is ezt kapja

Kép

bár neki ezt néztem ki eredetileg:

Kép

van ilyenünk, és Lilla imádta, még most is játszi vele időnként ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="vikiviktor"] írta:vikiviktor
[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi"anaaaaaaaaaaa, kéjem áloskát és nííííííííját " :):):)

Jaaaaaaaaaj de éééédes úgy bírom.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: teljesen elbírom képzelni ahogy kéri.... :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: ... a másik kedvencem: ül az ölemben a gép előtt és "kejess ana apikát" ... mármint fotót apáról a gépen :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Ja, és a tali részünkről kétséges :(:(.
A két középső lázas, először azt gondoltam, hogy nem H1N1, de aztán elolvastam ezt:
http://velvet.hu/poronty/2009/11/23/ot_ ... _h1n1-tol/
és ezután még nem vagyok biztos benne. Az enyéimek elég magas lázzal kezdték, de csillapítható volt, a nagyobb nem is lázas most, kicsinek még hőemelkedése volt, de eben a posztban is így kezdődött... :( Persze a nagyobbnak kértünk oltást, de még nem kapta meg, nem siették el sajnos az oviban, jobb lett volna a gyerekorvosnál beoltatni, hisz a két nagyobbnak a papír visszaküldése után már 1 héttel oltottak is, azóta jóeséllyel ki is alakulta védettségük, az oviban meg még mindig nem).
És ha egy kicsi lehetőség fennáll, hogy valami bajuk van, fertőznek, stb., akkor kisbabák közé nem megyünk!

Astrid

Kép
astrid

Brumi, a kockák vannak Lillának?

Olyan édesek tudnak lenni, és én rendesen élveztem mikor csak én értettem még hogy mit akar mondani. :lol:

Kép
babcika

Amúgy nem szoktam ilyet olvasgatni, csak mivel ugye nálunk is láz volt, érdekelt, hogy vajon egy oylan, aki közelről érintett (és nem csak általános tüneteket mond) az mit ír a betegség lefolyásáról.
astrid

Flora, én nem olvasom fel ezt a verset, így is van, akivel minden este megküzdünk a zuhanyozásért :lol: :lol: :lol:

Kriszti és a többiek, kár, hogy most nem találkozhatunk.

Viki, nem semmi szöveged van! :lol: :lol: :lol:

ja, ezt mé meg akartam írni: délelőtt beront hozzám Hetény: "Anya, sír a kisbabád!"

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

[quote="astrid"]S írta:astridcoop!

A mézben nem az allergia a ciki, hanem egy benne lévő baktérium által termelt toxin okozta mérgezés, a botulizmus miatt:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Botulizmus
Itt nem írnak a mézről, de a mézben is lehet!! Úgyan hőérzékeny baktérium, de emnynire meleg teába teszed a mézet??
Én úgy tudom, 1 éves (van, ahol 2 mondanak) kor alatt tilos mézet adni a gyereknek!

én úgy csinálom, hogy pohárba 1 deci víz, másfél mokkás méz, ánizsmag, teszem a mikróba, és felforralom...ennek elég melegnek kell lennie, szerintem...

KépKép
Kép
scooper

Hát Astrid! Én most bőgök, mert folyamatosan az jár az eszemben, hogy emiatt a hülye vírus miatt elveszthetem a gyerekeimet :cry: :cry: :cry: , de a férjem hajthatatlan, ő nem olttat, de én lehet elmegyek és viszem a nagyot is és beoltatom kettőnket legalább, mert sohasem bocsátanám meg magamnak :cry: :cry:

Kép
babcika

Hát sajna nincs időm olvasni,mert apika mindjárt viszi szervízbe a gépet........remélem ma még visszakapjuk,de nem bizti!!!!!

sutimano76

Jó sokat tudtok írni!
Vagy én maradtam le nagyon? :wink:

Képek nagyon jók!

Tali
Mi kihagyjuk :cry:

Fütyi
Egy éves kor alatt nem szabad bántani, ha nincs vizelési akadály. Utána nagyon jó a fehér mályva leveléből készült tea!!!!

Vicger
Hozzád könnyebben el tudok ugrani...kakaóscsigáért :wink:

Madar
Apanélküliség :cry:
Apa még nem nagyon csinált semmit se kinn. Mire odaért :roll: :roll: :roll: Az időeltolódás, a repülés fáradalmai, szinte átaludta a hétvégét. Majd ma fog intézni dolgokat. (még most kezdődik ott szinte nap...olyan fél 10 van ott :wink: )

Babcika
Én nem szoktam pucérkodni :oops:

Piciibo
Mire jutottatok Pesten???????

Erika
Zuhany...nem tesz rossz anyává!
(Az én "személyiségzavarom" onnan ered, hogy az egyik nagy hisztimnél a pszichológus apukám rácsapott a fenekemre. :wink: )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.23 16:45-kor.
Vendég

Na ,elolvastam............köszi Astrid,hogy így állsz hozzá..........de remélem csak kicsi megfázás!!!!!!!!!!!

és most elköszönök mert szét kell szednem a gépet,mármint le róla zsinórokat....

sutimano76

[quote="scooper"] írta:scooper
[quote="astrid"]S írta:astridcoop!

A mézben nem az allergia a ciki, hanem egy benne lévő baktérium által termelt toxin okozta mérgezés, a botulizmus miatt:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Botulizmus
Itt nem írnak a mézről, de a mézben is lehet!! Úgyan hőérzékeny baktérium, de emnynire meleg teába teszed a mézet??
Én úgy tudom, 1 éves (van, ahol 2 mondanak) kor alatt tilos mézet adni a gyereknek!

én úgy csinálom, hogy pohárba 1 deci víz, másfél mokkás méz, ánizsmag, teszem a mikróba, és felforralom...ennek elég melegnek kell lennie, szerintem...

A fertőzést a baktérium spórája okozza. Az nagyon ellenálló! Kb. fél órás, legalább 120 fokos hőkezeléssel pusztul el!
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Lányom így eszi a Lamaze Teknőcöt, azt hiszem annak idején érdemes volt gyűjteni a pontokat :lol:

Kép

Kép
babcika

Imola!!

Nagyon édesek vagytok!!! :P

Kép
babcika

Hahó!

Megjártuk a hivatalosakat! (Viki: Földhivatal és Idegenrendészet)
Kisori aludt édesen.
Nem is meséltem, szombaton 20-4:20-ig aludt!!! Juhé:D

DorkaTimiiiiii, én már rég jeleztem, h Dorkára hajtunk!!! Nem reagáltál, úgy vettem, kosarat kaptunk hüppögő szmájli :(
Süti, Manó, végén még ki kell hirdetni 3 próbatételt Dorka kegyeiért!
Büdi ellenszere jöhet, én írtam!

Viki, Apa már megjött, jövő héten meg utána megy újra. :)

Manó
, mire írtad, h időre etetek? Már nem emlékszem! (Amúgy nem!)

Scooper, igen, csak gonoszkodok :wink: ölelő szmájli

Füves cigi… engem nem izgat a téma, de párom nagyon ugrik rá… mivel ő nem él vele, és sokszor összekapcsolják a cigivel a haja miatt… a sztereotípiák. Egyáltalán nem szív, pedig sok barátja igen. Tehát, ha egyszer találkoztok vele, nehogy említsétek, azért írom, mert szokták neki mondani, poénkodnak ezen (nehogy megsértődjetek, lehet, én is tenném, ha nem lennék benne, mert „adott”), illetve kérnek tőle. :shock: Szóval remélhetőleg Csokika cigi nélkül is el tudja majd hallgattatni Dorkát, és itt nem a lecapoeirázásra gondolok :lol: :lol:
Szelídíteni azt tutkó jól tud majd :wink: hehe

Bibi, hogy kell 2 hónapossal felkötni a mei tait????

Anna, ne olvasd fel nekik, de a you tube-on portugálul meghallgathatják :wink:
Hetény :lol:

Mabe, kép éééééédes!!!

floranan

Madar: Köszi Anna nevében!
Nagyon örült neki!!!!!! :lol: :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Bibi:
Kép
Ezt néztem ki. Itthon majdnem 17 ezer. Elvileg van Angliában páromnak egy uncsitesója, szerinted érdemes lenne vele beszélni? Lehet, hogy még újonan is megérné onnan?

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Füves cigi :lol: Párocskám próbálta mert volt egy haverja aki hordta Pestről, érdekes élményekről számolt be :lol: :lol: :lol:

Flora! Bár esélytelen a találka vele, de én nem fogom említeni neki :lol:

Tara!

Annának nagyon boldog szülinapot!!!

És persze kedvesz nászuramnak is!!! :lol: :lol: , bár ez már kétséges, mert Ákosom félre kacsingat, de remélem kisori rámordul és elzavarja,hogy nekünk is maradjon férjünk!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

Még akartam írni, hogy a mai eszemmel, nem mennénk bele a MIkulás, angyal, húsvéti nyuszi mesékbe (a tesóm akkor volt először ateista (3 évesen), amikor apa elismerte, hogy a szomszéd fiú volt a mikulás). Én nem akarok hazudni a gyerekeimnek. Sajnos gondolkodás nélkül vettem át a hagyományt annak idején.
Másrészt karácsonnyal kapcsolatban megtanítottam nekik a rendes angelológiát (az angyalokról szóló tan):
1. Vannak angyalok, akik mindig Isten előtt szolgálnak, és sosem jönnek a földre.
2. Vannak angyalok, akik általában Isten előtt vannak, és csak egy-egy küldetésre jönnek a földre (mint pl. aki figyelmeztette Bálám szamarát, vagy Gábriel, aki megjelent Keresztelő János apjának és Máriának)
3. Az angyal szó görög eredetű, azt jelenti: küldött, követ. Mi is angyalok vagyunk, lehetünk, ha jót teszünk, ha megmutatjuk a szeretetünket, ha Isten követségében járunk.
Tavaly már segítettek a fát díszíteni, idén meg már az ajándékokat is mi adjuk - illetve ez a nagyokkal van, a kicsik nem is tudom, mit gondolnak.
A mesében az is rossz volt, hogy akkor mi (apa-anya) nem is adtunk semmit - szerintük

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Manó, azt gondoltam délután, hogy vissza kéne festetni a hajadat szőkére, túl sok gond jár a barnasággal :wink:

Én úgy vagyok, hogy mindent elolvasok, aztán két nap múlva reagálok arra,a mit olvastam :oops: :oops: :oops: - már ami eszembe jut, mert nagyon szita fejű vagyok mostanában.

Remélem Piciiboék jó utaztak és holnap mondanak nekik valami bíztatót.

Mi végül négyen megyünk és 11-től kb. 1-ig tudunk maradni, mert a gyerekorvos sajna pénteken nem rendel és csüt. du.fél 4-re adott időpontot.

Eszembe jutott. az intimtorna tanfolyamon azt mondták, hogy a tamponhasználat csak a gyártóknak jó :?

Mennem kell, nyafi van. Jó éjt!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

dorki alszik (rajtam) az éjszakai vadászat éjjel kettőkor kezdődik:)))
persze azt is anya csinálja:)) lasan odalopózik a hűtőajtóhoz..csendben kinyitja , majd egy gyors mozdulattal elkapja a cumisüveget. ezután az elejtett zsákmányt elcipeli a mikró nevű helyre ahol kölykének megfelelő hőmérsékletűvé teszi.

pill kimenek megnézem a csodaszagtalanító elnevezését:
nna figy..eez van a dobozon...remélem ez a neve:)))) és nem csak valami gyógyszertári bigyó..
sparsorium antisudoricum - izzadás elleni hintőpor

KépKép
dorkamartini

basszus nem is mondtam:)))))))))
én is barna vagyok ám:))))) aaaazaz olyan hamvas barnás szőkés mizé....:)

de akkor ééén sem mutizom

KépKép
dorkamartini

floranan ezt nem mondod komolyan?! tényleg jelezted? hol? hogyan? valami brázil jelrendszerben nem vagyunk ám otthon:))))
tessék magyarán megmondani...:))))

aztán meg csak csokika szolizzon én meg mosom a fehérítővel a lánykát és akkor csinálunk majd róluk olyan fincsi milkacsokis képeket:))
különben is én neveztem el még a legelején csokinak:))) szóval jár nekünk a kiscsákó nnnnya...:)))

KépKép
dorkamartini

húúú anna nekem túl bonyesz ez a sokangyalos dolog...eccerűbb a mikulás.....
amúgy meg..... én nemtom..... én élveztem ezeket a titkolózásokat....

a becsalingázós télapó nekem nem volt meg..... mi kitettük a csimmát a ablakba.... de szerintem a kéménybemászós krapektól én is frászt kaptam volna:)))

szóval nekem tetszett ez a mesedolog....
mert egy gyerek élete arról szól, hogy kitalál dolgokat.. eljátszik dolgokat.... lényegében az első 10 évünk szerepjátékok sora..... szóval miért lenne baj ha eccer eccer egy évben anya és apa is kitalálna valami játékot....
hmmm... én így gondolom

KépKép
dorkamartini

Anna Dórának
Nagyon boldog szülinapot!
Kép
Vendég

mabe az a cucc molli előtt micsoda? tök jó dolognak tűnik:))
amúgy lánykád nagyon édes:) mindig az jut róla eszembe hogy imád élni:))) nnna nem úgy mint dorki:)))) hogy eeeezerrrrel bele az életbe hanem olyan buddhásan nyugisan minden happy lányka:)))

ja... igazából
csak kipróbálom ezt scoopos feeelinget:))))

meg olyan szép az a csík ott dorkival:))))))))))

a mesehold - amikor olyan igazi c betű szerű a hold.... A mesékben mindig így ábrázolják és rajzolnak mellé még 3 csillagot..... eeez az este jele:))))
ma már nem annyira olyan..
de nekünk tök jó mert ha párommal messze vagyunk és éppen mesehold van akkor tutti rácsörgünk a másikra..:))) és akkor olyan jó érzés, hogy egy holdat nézünk...

ez most mabe-nak nem naon jönne be mert ha rácsörögne párjára hogy nézz fel szívem az égre akkor az max megvakulna a napsütéstől.....:))))).....bár lehet utáánnna látná a csillagokat..... de a meseholdat fix hogy akkor sem:))

azzé látszik, hogy pár napja már csak 3 órákat alszom:)))titta hüle vagyok:))))

KépKép
dorkamartini

Karácsonyi ajándékozás
Én abban nőttem fel, hogy igenis tudtam, hogy egymást ajándékozzuk meg a Megváltó megszületése miatt érzett örömben.
Nem hinném, hogy ettől kevesebb értéke lett volna a mi karácsonyunknak :wink:
Vendég

Vitay Georgina: Megjött a Jézuska! Ékszeresdobozt hozott a testvérnek!
Zsuzsanna: Ékszert? Az lehetetlen! Nem szeretem, ha úgy beszélsz a Megváltóról, mint egy kisbabáról!
Vitay Georgina: Csak megismerem az ékszeresdobozt!

(Abigél) :wink:
Vendég

Dorka
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az... a pihiszék játékállványa... :wink:
Vendég

[quote="floranan"]S írta:florananziasztok Istennők!

Timidorka, én is izzadok :( csinálhatok bármit :(
Plusz a hajam is kezd hullani picit… :cry:
Katica-dobálás :lol:
Érdeklődnék, hogy eljegyezhetjük-e Dorkát? :D

.

Dorka
hát itt történt a vallomás!!!
ok, nem volt olyan rég, de akkor is elsőként!
ezért minimum egy randi jár!!!

floranan

ééés, Dorka, milyen az a mesehold, írtad, de nem láttam!!

floranan

te floranan..:)))))))))))))))))
kidőltem a lánykérésedtől:))))))))))))))))

én nemtom nálatok, hogyan szokás......:))) de mifelénk nem úgy dívik..hogy szeva..... büdös vagyok meg hullik a hajam! hozzámadod a lányodat?:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
......

KépKép
dorkamartini

Sziasztok!

Most csak gyorsan, mert tennivaló van:

Timi: Kérdeztelek már, de gondolom átsiklottál felette :wink: : meghalt a fényképezőnk és a Jézuska esetleg hozna egyet. Hogyan válogasson a kínálatból? Mire/Milyen jellemzőkre érdemes odafigyelni? A nagyon alapok érdekelnek (hányszoros zoom, stb), mert abszolút analfabéta vagyok. Egy jó hobbigép kellene, ami szép képeket csinál, és nem kerül egy kisebb vagyonba.

Plusz, (ez tudom Babcikát is érdekelte), hogyan lehet olyan képet csinálni, ahol az előtér éles, a háttér pedig elmosódott? Remélem érted mire gondolok. :) Ehhez speckó gép kell, vagy valamilyen technika?

Kép

Kép
hgrita

És egy laptető is, hurrá!

Bibi: Drukkolok nektek is, hogy összejöjjön a nyugodt éjszaka. :) KisLillla édes lehet, ahogy dumál. :D

Mabe: Apud pszichológus? Molli tündéri!

Kép

Kép
hgrita

Viki: Kismenyem még mindig dögönyöznivalóan édes! Köszi kérdésed, a taéálkozó jül sikerült. Dédi csak úgy áradozott. :lol: Képek sajnos nincsenek, mert pont akkor és ott adta meg magát végleg a gépünk. :( :x Hogy haladtok a házfelújítással? Képek nincsenek még?

Kép

Kép
hgrita

Asszem front van :( Apa is rosszul van, kisori is ölbensírdogálós baba, én derekam leszakad

Babcika, ok, morgunk!! Ákosnak esélye sem lesz :wink:

Dorka nászjelöltem, köszi a hintőport és a meseholdat!!
Lánykérés, hát így sikerült :D))))))))))))))))))))))))))))))) :lol: két babasírás között, nem romantikus, de lényegre törő :D romantikát pótolom, felírtam :wink:
buddhásan nyugis Molli :D

Rita, héten nem fog összejönni a séta :(, sokan jönnek hozzánk hirtelen, de utána sztem igen!! De legalább találkozunk a héten amúgy is!!!

floranan

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?