A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

addig jó anita amig alacsony...
anda-vivibaba

Pókica, a három tünet a magas vérnyomás, ödéma, fehérje a vizeletben. Ez mind a három kritérium. Nekem tavaly figyelték, sztem ha nem mindegyik van meg, akkor csak sűrűn figyelnek. Nekem kétnaponta kellett laborba és NST-re menni, ahol figyelték a vizeletet is. De nem lett végül semmi.

Kép

Kép
nóna

Megjöttem, húh, egy órát kellett várni a dokira.

Méretek:-buksi: 99mm !!!!!!!
-combi: 79mm
-hasi: 335mm

súly 3500gr

Minden más oké, az a 99 sztem jó nagy, nem? Jézusom, hogy fog kiférni?
Ja, és azt írták a papírra: kiviselt gravida. Ezen fél órát röhögtem, mint egy viseltes cipő, vagy ilyesmi.
Mi a lósz..t jelent ez?
Vendég

judyka gratula.kiviselt gravida szerintem azt jelenti hogy kifejlődött a bébi befejezted a heteket. szóval irány szülni :D
andi annyira nem jó volt belőle problámán a közepe felé mert állandóan szédültem és ájuldoztam szóval az sem az igazi. 82/50 volt és az bizony nagyon kevés

Kép
Kép
anitaaa03

Hú, Judy, a 99 tényleg szép nagy! Tutira a miénk is akkora lesz már ezen a héten, múlt héten volt 98, úgyhogy van rá esély, hogy átlépjük a 10 centis álomhatárt. :lol:

A kiviselt gravida szerintem azt jelentheti, hogy a végén tartasz, de tényleg elég kreténül hangzik. Nekem inkább azt kéne ráírni, hogy megviselt gravida. :lol:

/
lemonsong

anita,igen igy hogy rosszul voltál persze hogy nem jó...
anda-vivibaba

Judy
gratulálok! ELérted az ideális babaméretet, úgyhogy mostmár szülhetsz!
Szerintem totál reálisan hangzik a hétvégi szülés, ahogy terveztétek apával.
A gravida úgy tudom azt jelenti kismama.
Gyakorlatilag közölték hogy game over, Áron indulhat? :)
Hogy érzed magad amúgy bármi jel?

Anda
nem lehetett semmi ez az állandóan emelkedő vérnyomás. Amúgy mikor nem vagy kismami teljesen normális?
Vendég

Gio'ia:hát az az igazság hogy az első terhességem elött,nem mértem rendszeresen csak a vérnyomás csökkentöt szedtem..
A szülés után se méregettem sokat,de mikor mértem akkor jó volt...

13-14 éves koromtól volt magas a vérnyomásom és nem derült ki hogy mitöl volt magas...így szedtem a gyógyszert...
anda-vivibaba

gio a gravida a terhességi hetet jelenti

Kép
Kép
anitaaa03

Jelent kismamát is - régi latinban:-)
De ha meg hetet akkor megszavaszhatunk egy hétvégi szülést simán Judynak:-)
Vendég

Tényleg sz*r ma a freemail...nem nyitja meg az üzeneteket, ráadásul állandóan azt írja, hogy kommunikációs hiba.
A megviselt gravidán jót röhögtem...tényleg. A gravida terhest jelent, vagy nem? A kiviselt meg arra utalhat, hogy kifejlett gyerkőc csücsül odabent. De a megviselt tényleg jobb.
Ja, és azt nem is írtam, hogy reggel mérlegre álltam (azt hiszem utoljára a terhesség alatt)...20 kiló. HÚSZ kiló...annyi vagyok, mint még soha, bár ezt ugyebár tíz kilónál is elmondhattam. Most nem az zavar, hogy hogy megy majd le, hanem az egészségügyi problémák, amik a jelentős súlytöbbletből adódhatnak. Hülyeségek miatt aggódom :shock:
tedorka

Köszi, köszi!!

Egyébként a "kiviselt" hangzott idiótán nagyon, de persze értem, csak nem hiszem, hogy nincs erre vmi jobb szó. :lol:

Érezni még mindig semmi különöset nem érzek, azon kívül, hogy Manó sokat csuklik, és szereti a szaloncukrot. Persze csak módjával, de utána olyan pörgés van, biztos, nem azért, mert nem szereti. :shock:
Vendég

gio ok megszavaztuk de nekem is megszavazhatnátok :roll:
tedorka ne aggódj az első terhességemnél én is így voltam de túléltem :wink:

Kép
Kép
anitaaa03

judyka az én babóm is így van a csokiféleségekkel ha eszem tuti beindul

Kép
Kép
anitaaa03

Hát Dorka, most vagy retusálod a képeidet vagy nem tudom:-), de én sehogysem látom azt a 20 kilót. Vizesedsz nagyon? Nem lesz semmi gond, dokid nem csesztet, ez a lényeg. A mérleg meg mondjon le!

Anita, dec.2án vagy 3-án telihold!!!
Lehet senki nem lesz itt? :)Nna az lenne az igazi csapatszellem! :twisted:
Vendég

a mérleg, Gio, jót nevettem :lol:
Vendég

Na megérkeztem a dokitól,most szerencsére ott volt és fél óra alatt be is jutottam.
Szóval: 3000-es a méhszáj,viszont Hubus útra készen,beilleszkedett a feje.Elmondta,hogy a jóslófájások egyáltalán nem jelentik,hogy a méhszáj nyílna,viszont a szülés közelségét azt jelzik.Így az elmondott dologk és a mért adatok alapján azt mondta,hogy dec 10 körüli lesz a szülés, tuti nem húzom karácsonyig.Ja meg megnyugtatott,hogy max 3700g lesz.Na erre azért kíváncsi leszek,mert ezt nem Uh alapján hanem a mért adatok alapján mondta.Nem hiszek én ezekbe a sacc adatokba...
Ja és azt is mondta,hogy egyelőre úgy néz ki elég lazák a szövetek ahhoz,hogy megússzam gátmetszés nélkül,de ha kell is majd az is nagyon kicsi lesz.
Csütörtökön NST,UH aztán legközelebb 2 hét múlva vizsgálat,ha addig meg nem indul a szülés.

Most csak ennyi,bocsi,de megek vacsiztatom Zizut.
Vendég

Dorka, én +18 vagyok. Szerintem mostmár mindegy!!

Olga, de jó, ha előbb szülhetsz, persze, ha Hubus teljesen készen áll.

Anita, meg van szavazva!!

Andi, ha nem titok, hány éves vagy?
Vendég

Sprite
ezek nagyon jó hírek!! És még totál zárt is vagy? Őrület hogy mégis milyen fájdalmaid voltak/vannak, nem?
Azért gondolom megnyugodtál. És ha a gátvédelem is sikerül az annyira királyság lesz - látva hugimat. És gondolom jól is jönne ha szülés után már rögtön emberként mozoghatnál hisz Zizu így máfél évesen nem biztos hogy megérti anya miért nem veszi fel épp 8)
Vendég

sziasztok
zajlik az élet úgy látom :)

Olga,
gratula az eredményhez, mármint hogy Hubus útra kész. Ez olyan izgalmas már!!

Én ma olyan helyeken takarítottam a lakásban, amikről kvázi nem is tudtam hogy léteznek... :shock: És azon agyalok, hogyan lehetne még átrendezni a babasarkot. Ez jelent valamit? :lol: Ezt hívják fészekrakó ösztönnek vajh?....

Üdv Andi!

Judy írj majd ha mentek szülni hadd izguljunk! :D

Kép
apkata

Szia apkata... :lol:

én 33 éves vagyok.. :oops:
anda-vivibaba

Csajok... ha hamarabb nem,akkor rám is számítsatok,hogy jövő vasárnap Sári megérkezik... a dokim nem engedi túlhordani. :)
Már mindenki szülni akar... :)
Szerintem mindenkinek szavazzuk meg a kivánt napot és meglátjuk mi lesz belőle :)

Pókica! úgy sajnálom a rossz leletet,de majd a dokid megmondja mi a legjobb!! Tudod,én ismerem,és imádom is! :) Bizz benne!!

Jó,hogy mondjátok a csokit... van egy adag somlói a hűtőben... megyek gyorsan leküldöm Sárinak :D

Olga,de jó! akkor nálad már bármikor várható a nagy nap :)
Vendég

Andi,ne pironkodj a korod miatt.. sokan vagyunk itt ilyen korúak :)
Vendég

Kata, tuti fogok szólni, de arért hétvégéig még neee!

Andi, de jó, eleinte én is így terveztem, hogy ekkorra már a második csemete jöjjön, de csúszunk egy kicsit. :D

Gátvédelemről én már nem is álmodok ekkora bukóval, pláne, hogy a dok sem szereti első gyerkőcnél.

Na, megyek nézem az egyetlen műsort, amit mostanában elviselek.(széf)
Vendég

Olga ezek jó hírek, örülök, hogy minden okés!
Ha a mi (még anonymus) fiunk késik egy kicsit, akkor még van remény a közös szobára :wink: de én holnap jövök majd a friss infókkal!

Anda 32 múltam én is, csak nekem első baba :oops: de már régebben kitárgyaltuk, sajnos eddig tartott a potenciális apa megtalálása.

Dorka a betöltött 20 kiló óta én sem állok már a mérlegre :cry: megfogadtam, mostmár csak akkor fogok, ha hazajöttünk szülés után a kórházból 8)

Üdv. Gabi
Vendég

Gabi!!!
Nagyon várunk téged holnap a hírekkel!!! :)
Mostmár tényleg nagyon izgalmas minden nap.
Vendég

Mindenkinek üdv.Csak Gombit keresem!!!!Mi van,lyány,csak nem??!?!!??Nem jeleztél ma????

Anda,szia!!!Hűha,te ám bátor vagy!!!!Mármint szülői segítség nélkül 2 picivel...ügyes vagy!!!!

Olga,én is így néztem :shock: hogy teljesen zárt vagy!!!!Én holnap megyek,kíváncsi leszek!!!!

Pókica,csak nem toxémia már!!!!Az azonnal császár lenne pedig :cry:

És Anna????

Jóccaka

Kép Kép
meli1118

Judy
hát ma elkaptam a SZéf végét...azért a mamus meg a lánya nem voltak hétköznapi jelenségek 8)
Bukó...:-) Ezen jót vigyorogtam. A múltkor olvasott 5 kilós gyerek természetes megszülése után én már mindent elhiszek , úgyhogy menni fog ez síímán Judy!
Jól rémlik hogy Pókinak vagy Spritenak volt 99-es a baba feje valahogy szülés körül?
Vendég

Sziasztok!

Ma voltam uh-on és dokinál. Visszarendeltek holnap uh-ra! Nagyon mocorogtak a babák, és az uh-os nő is úgy kapkodta az uh vizsgáló fejet, hogy csak na. Alig láttam én is valamit. Elvileg Bálint baba harántba fordult. A szívhant és az áramlás jó, de Bálint babának picit több a magzatvize (amire azt mondták, hogy nem gond). Ráadásul elég hülyék a méretek. Míg 3 hete szinte teljesen egyformák voltak, most elég érdekes méretek lettek:

Gergő-Bálint most (három hete)
BPD: 91-82 (82-80)
THQ: 91-88 (77-75)
FL: 66-62 (60-60)

Holnap Hajdú doktornőhöz küldött a doki. Akárhogy néztük a dokival, ő is azt mondta, hogy furák lettek az értékek. A mellkas átmérőjük szinte ugyan úgy nőtt, a lábuk meg a fejük nagyon másképp.

NAGYON REMÉLEM, HOGY CSAK ELMÉRTE A CSAJ AZ EGÉSZET, DE MOST KISSÉ AGGÓDOK! Volt DORKA, LEMON valakinek ilyen?

Egyébként a méhszáj teljesen zárt!

Kata
labkat

Ha eleve alig bírta nézni az uhus csaj mert akkora volt a pörgés odabent akkor simán elmérhette Kata,nem?
De majd Hajdú dokinő sztem úgyis megnyugtat. És gratulálok hogy még zárt a rendszer!!
Vendég

Sziasztok!
Anda, üdv. köztünk!

Olga, én is meglepődtem, már vártam hogy haladnak a dolgok Nálad. El is kezdtem inni a málnalevelet a Te értékeden felbuzdulva. :lol: Meglátjuk most pénteken mi lesz. (nst, kenetvétel, gondolom meg is vizsgál) Mondjuk nekem félidőtől C2000 az értékem.

Judyka, ez tök jó hír! A buksi tényleg nem kicsi, szerintem nálunk is nagy lesz, már csak az uh-kép alapján is. Mióta olvastalak azóta azzal nyúzom apát, hogy én is kiviselt gravidát szeretnék jövő pénteken, 38 hetesen az uh-n. :oops: 8)

Gabi, nagyon várjuk a friss infókat! Olyan izgi már minden nap...

Holnap védőnőhöz kell mennem. Ma egész nap azon gondolkodtam, hogy kéne a mérlegelést kikerülni. :oops: Nem akarok újabb 3-4 kilóval nagyobb értéket látni a kiskönyvemben. Persze így is látom a mérlegen, de ha még dokumentálva is lesz. :shock: :x Remélem a vérnyomásom nála sem megy 140/90 fölé, mert akkor még a végén dokihoz fog küldeni. Délután 135/80 volt.
csillag25

Csillag
vigyázz magadra, no meg a vérnyomidra is.
Már eléggé a végén jársz, hívd el magatokhoz a védőnőt, mondd azt hogy nem tudsz elmenni már hozzá. És hát nálad meg mit ad Isten nincs otthon mérleg. Biztos nem viszi magával az sztkból.
Nekem a 35.héttől már nem kellett hozzá mennem, mondta pihizzek inkább és ő jött.
Vendég

Kata szerintem se aggódj, még egy babát is nehéz megmérni ha mocorog, nem még kettőt és ráadásul pontosan! Holnap majd kiderül, hogy minden rendben van a fiúkkal.
csillag25

Gio, aranyos vagy, de hogy vigyázzak magamra? Ne egyek? :) Akkor legalább a súly nem emelkedik. A vérnyomásra max. a sóbevitellel vagy idegeskedéssel tudok vigyázni. A poén, hogy egyáltalán nem zabálok, nem értem miért megy egyre följebb a mérleg nyelve? :shock: Az utóbbi napokban már rendesen visszafogtam magam, hát ha visszamegy 1-2 kg holnapig. :oops: Tudom, hülye vagyok...
Az idehívás jó ötlet, már multkor is említette, hogy most még megyek hozzá, aztán megbeszéljük ő mikor jön. De hogy nincs nálunk mérleg, azt ő sem hinné el. :lol: Egyébként mérlegtől függetlenül jó lenne ha ő jönne, már egész rövid távon is rendesen keményedik a hasam. Felhívom holnap. Köszi az 5letet! :wink:
csillag25

Szia Meli!Hát köszönöm szépen,igyekszem,remélem megtudom majd oldani egyedül a dolgokat..de vannak barátok és a lányom keresztapja aki tud majd segíteni ha valamire szükségem lesz majd.
..
Én aránylag betartottam a havi 1 kg hízást,de volt olyan hónapom hogy 3 kg híztam és egyből nem tetszett a dokimnak,mert az nem normális.de hál égnek vissza álltam és 10 kg híztam úgy mint az első babánál...
anda-vivibaba

Kata! Szerintem is simán elmérhették a fiúkat,de majd holnap mondanak biztosat,és tuti minden rendben lesz!

Csillag,tényleg hivd el magadhoz a védőnőt,és otthon nincs mérleg :)

Az előbb írtam egy csomót,de elszállt az egész.. most mérges vagyok :twisted:
Vendég

Gabici, Vasárnap, szuper!!!

Gio, ja, nem volt semmi a mamó a Széfben.
Antonio-t, írtam, megosztom veled, jó?

Kata, szerintem is lehet elmérés, ne izgulj!

Csillag, drukkolok, hogy te is kiviselt legyél!!!

Jó éjjelet nektek!!
Vendég

Csillag! Nekünk valóban nincs itthon mérlegünk.. lehet meglepő,de ez van.. ugyhogy simán elhiheti,h nektek sincs :) szerintem
Vendég

Csillag
és most a trutyi idő is kedvez annak, hogy ne Te menj a nagy pocakoddal. Azt már én is észrevettem, hogy sokkal kevesebbet eszem mégsem fogyok. Nahát :shock: De gondolom a gyerek azért növexik bennünk , ezért nő a súlyunk vagy épp stagnál a mérleg.
Igen, a vigyázást az idegskedésre értettem:-) Hisz a stressza legnagyobb vérnyomiemelő.
Nekem egyszer volt 133/vmennyi a dokinál és mondta hogy mérjem minden nap, mertc ha feljebb megy még 3x akkor az már kezelendő :shock: De mivel mindig inkább alacsony volt, egy idő után nemfoglalkoztam vele. Gondolom azért valamelyest normális is hogy a végére a nagy teher miatt már emelkedik a vérnyomásunk, nem?
Vendég

Judy
jó! :oops: Apáknak meg egy szót sem. Bár biztos nem most törne ki rajtuk így 15-20 kg-os plusszunkat tekintve a féltékenységi láz Antoniot illetően:-)Jó éjt!
Vendég

Anda, akkor Te nagyon ügyi vagy! Nekem egyáltalán nem volt egyenletes a hízás, (elején fogyás a hányás miatt, aztán visszajött a ledobott pár kiló, stagnálás, majd erős gyarapodás) de nem is terrorizált vele a védőnő szerencsére, azt mondta a 2. és 3. trimeszterben nagyobb ütemben hízik a mama (baba). De lehet, ez már neki is sok lenne. :oops:

Gabicika, sajnálom a sok írást, tudom milyen idegesítő tud lenni, ha elszáll. :( :evil:

Köszi Judy!
csillag25

Na most vagyok túl egy kiadós bőgésen..
délután 2-től le se tettem a popsimat, az egész lakás csillog villog, főztem egy csomó mindent és nekiláttam palacsintát sütni. eddig semmi gond...
de nem megy a palacsinta sütés teljesen kiborultam!!!!!!!!!!!!
Ugyanúgy csinálom a tésztát, ahogy Tibinek, ő mégis simán kisüti nekem meg tapad ragad leég és muszáj a palacsinta...
Vki jöjjön ide és süsse meg nekem :cry: :cry: :cry:
Vendég

Csillag, egyébként a vizesedéstől is hízhatsz elég szépen... sajna én is az utolsó 2 hétben a víz miatt felszedtem 2,5kg-ot.. bár még igy is csak összesen 6 kilónál tartok,de már nem is érdekel... ez az utolsó másfél hét és kész.. :)
Vendég

Na még egy pill.

Én stresszeltem a súlyom miatt 8 hónapon át. Híztam, csak híztam. Egyszercsak azt mondtam, már nem érdekel, és láss csodát, 2 hete nem híztam semmit.
Pedig tolok édeset is, de nem eszek kenyeret, és a köret az csak zöld lehet. Meg piros. :lol: Persze sótalanul.
Vendég

Kata, ne aggódj, simán lehet, hogy elmérték a gyerkőcöket, sőt, ha nemrég még normálisabbak voltak az arányok, akkor szinte tuti. Nekem is elég furcsán alakul, vannak hetek, mikor csak a feje nő, van mikor csak a lába, amit alig hinnék. :lol: Mivel egy térbeli dolgot próbálnak síkban mérni, ami ráadásul mozog közben, szerintem sose teljesen pontos a dolog.

A vérnyomásom nekem orvosnál továbbra is mindig magas, sőt, egyre magasabb ahogy egyre idegesebb vagyok tőle, úgyhogy kaptam rá gyógyszert. Itthon reggel orvosmentes környezetben 112/82 volt, szóval remélem a gyogyi nem viszi azért nagyon sokkal lejjebb. :lol:

/
lemonsong

Ma voltam dokinál. 2100 a méhszáj. Minden ok, maradt a nagy súly. 2700 gramm felett járunk. Nem semmi... Most is vérezgetek vizsgálat után, mint két hete. Jövő hétfőn kell mennem megint, hétvégén pedig beszélek a szülésznővel is.teljes sómentes diétára fogott, mert vizesedem. Nem tudom, milyen lesz... Már tényleg nem sok van hátra. Alig várom a végét... Kitartást nektek is!

Puszi nektek!

Kép
kicsi80

Hát igen Gio, főleg, hogy már a híradóban is benne vagyunk iskola/óvoda bezárás+kórház látogatási tilalom ügyén. :x Egyébként nyugis vagyok, most is csak a súly mérgesít kicsit, mivel ha heti 200-250 grammot hízik is a baba, az havi szinten még csak 1 kiló plusz lenne, nem 3-4!
Gabicika, tényleg meglepő. :)
csillag25

Gabicika, a vízre már gondoltam én is, bár annyira nem veszem észre magamon, egy kis bokadagadást látok csak.
Judyka gratula az önuralomhoz! Nekem kell a kenyérféle legalább reggelire. Mivel már nehezemre esik főzni, ezért a husi zöldkörettel típusú kaják megfogyatkoztak, lehet ez is a baj. Többször van az "azt eszek amit találok" eset. :(
csillag25

Gombi, ne keseregj, főleg ne egy palacsinta sütés miatt. Én mennék szívesen, de velem nem lennél előre, se lángos-, se palacsinta-, se buktasütő tudományom nem fényeztem még. :oops: Viszont Neked már pihenned kellene ilyen keményedések meg fájások után, nem csúszni-mászni egész nap. :!: Hogy vigyázol Te magadra? :?:
csillag25

most vagyok túl a második bőgésen...
felívtam T-t, hogy mondja már meg mit csinálok rosszul, erre elkezd velem kiabálni, hogy hagyjam már a kib... palacsintával stb...
röhej, hogy így kiborít egy nyamvadt palacsinta sütés, de itt zokogok...
és nem akarom, hogy jöjjön az anyukája, egyszerűen nem akarom, de közben meg lelkifurdalásom van, mert ő T anyukája de hiába telnek a hónapok, nem múlik az ellenérzés, hogy ő azt mondta hogy beteg a kislányunk és most ő akar idejönni, meg játszani a jóságos nagymamát, egyzerűen nem bírom :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?