A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » ! 2010 tavaszára várjuk babánkat!

:) szorítok :!:

Kép
Kép
onlány

Gota: Ne izgulj, nem lesz semmi baj! Nagyon szorítok! Gyere, ha tudsz már valamit!!!

KépKépKép
bogme

gota, nyugi!
minden okés lesz!
én is úgy tudom, hogy szólnak előtte, ha necces a eredmény, úgyhogy: NYUGI
:D
majd írj :roll:

és igen: szerintem is nagyon szalad az idő... nemsoká kezdem az uccsó trimesztert - na nem mintha bánnám :lol:

Kép

Kép
redwings

Sziasztok!

Gota nagy drukk neked, de tuti nem lesz baj!!!!!!!!!!

Redwings: Szegény gyerek, tuti rosszul is lett volna ennyi mindentől :? Bár én mondtam tesóméknak, hogy készítsék fel a kislányt, mert karácsonyra töltött káposztával fogom megetetni (akkor lesz 1 hónapos) :lol: Ne mindig azt az unalmas anyatejet igya....
Tegnap volt náluk kint a védőnő és azt mondta nem szabad sem bébivizet sem teát adni a gyereknek, elég a 3 óránkénti szopizás neki :shock:

Kép
hné29

jó reggelt!

wháááááááá Crying or Very sad ma nagyon szerencsétlen napom van és ennek tetejében annyira ideges vagyok, hogy majd kiugrik a szívem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Időben elindultam a tornára, aztán nem találtam egy helyet, mert nem akartam hinni a szememnek, hogy tényleg ott van ahol... erre megkérdeztem egy srácot, kb 16éves forma, erre azt mondja: csókolom, tetszik, stb áhhá, szal öreg vagyok Shocked Aztán bemegyek, sehol senki. Bekopogok a védőnőkhöz és azt mondja a nő, hogy ő tartaná, de mára nem érzi jól magát, így elmarad Ezért autóztam 20-20kmt! És tetejében ma megyek a sz.doli kiértékelésére, ha nem jó, át kell írni. Nagyon ideges vagyok, nem tudom, hogy lehetne levezetni. Ja aztán még a dmbe akartam bemenni. 2 szem parkolóhely van előtte, amúgy meg a többi fizetős és nagyon dolgoztak ott épp az ellenőrök! 3szor kerültem, hogy találjak parkolót (ezek egyirányú utcák) és nem találtam

Kép
Kép
onlány

hné, mondanak mindenfélét, de olyanról nem tudok, hogy nem SZABAD! Max, nem ajánlják, mert telítődik vele a gyomra. A kórházban is azzal meg cukros vízzel tömik! Ráadásul fekete teával!!!!!!!!!!!!!!!! Legalábbis a barossban. Amúgy meg semmi baja nem lesz tőle. Pláne nyáron szükséges a plusz itóka! :) Képet nem teszel fel a kis hercegnőről?
Red, igen nagyon rohan az idő http://www.youtube.com/watch?v=iEoR0WNVfpk :D én is már a 16ot taposom :shock:

Kép
Kép
onlány

Rebi baba

Kép

Kép
hné29

na megjöttünk. egészséges királylányunk van. nagyon nagyon boldogságosak vagyunk. apa persze tudta hogy lány, azt mondta hogy ő most lányt csinált.

Kép
gota79

:D hehe ilyenkor egyből tudja.... :D Gratu hozzá, szóval akkor az eredmények rendben vannak! Mondtuk!

Hné, milyen csöpp baba, egyem a szívét!!!

Kép
Kép
onlány

Gota: Gratula!

Red: Irigykedem is rendesen :) De jó neked, hogy már csak "pár" hét van hátra :)

KépKépKép
bogme

Hné:
Édes kis manóReni :D
Hát igen, olyan szerintem sincs, hogy NEM szabad, legfeljebb nem ajánlott.
Ancsapancsám őszi babó volt, az első 4,5 hónapban nem kapott sem teát, sem vizet sem semmi mást és köszönte szépen, gyönyörűen elvolt a tejcsin... (bár az is igaz, hogy nem 3 hanem másfél óránként szopott éjjel-nappal, háromhós koráig, dehát olyan kis ványadt békasúllyal született, hogy volt mit behoznia, úgyhogy mit bántam én hányszor, csak egyen...)
Szal nekünk így volt jó: csak tejecskén - de az hogy mi így csináltuk, nem azt jelenti természetesen, hogy ez lenne a mérvadó...

Gota:
grat a hercegnőhöz :D 8)
ugye-ugye, kár volt izgulni :wink:
van már név-5letetek?

Onlány:
hát ez peches nap volt neked, szegény...
remélem jobban alakul a délutánod!
:roll:

Kép

Kép
redwings

Köszi mindenkienk.
legbelül persze reménykedtem, de ha belegondoltok a helyzetembe, ti is így lettetek volna. lényeg hogy túl vagyunk rajta, és biztosan tudjuk, hogy nincs genetikai betegsége.
amúgy voltam ma védőnőnél, meglátszott rajtam a 3 hét idegeskedés. két hét alatt minusz 2 kg.

nevünk még nincs, az elmúlt egy hónapban jegeltük a témát. apácskával nem nagyon jutottunk közös nevezőre, de még van időnk.

Kép
gota79

Persze, ráértek! :D
Nem is azért mondtam...

Nálunk is nagy csörték voltak... de most én győztem :lol: :wink:

Kép

Kép
redwings

jó reggelt!

Tegnap annyira ideges voltam attól, hogy a tanárnő mit szól majd a dolgozatomhoz -mert ugye mentem konzultációra-, hogy a liftben nagyon rosszul lettem. Egyik nagyon édes tanárom szeme kipattant, úgy megilyedt, nem akart egyedül hagyni. Végül mondtam neki, túlélem :) és végül odaértem. A tanárnő olyan szigorú pillantást vetett rám, hogy én már elkapáltam magam, aztán azt mondta, hogy ezt én írtam? :shock: Elrebegtem neki, hogy naná! Mert ez szuper :shock: :D Whá, úgy örültem neki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Úgyhogy egy gonddal kevesebb, illetve a hétvégét aarra szentelem, hogy az annotációt megcsinálom + lefordítom angolra, meg a mellékleteket összerendezem, aztán viszem kötni és hétfőn leadom. Utána meg jöhet a nagy tétel tanulás :(

Jaj Gota, tessék azt a 2kgt visszahízni! Red, mi az a csörte? :roll:

Kép
Kép
onlány

grat a szupi dogádhoz!! 8)

A vívásban egy csörte egy "menet". A csörte meghatározott idejű és mind a három fegyvernemben a férfiaknál 5, a nőknél 4 találatra vívják.
Innen vette át a köznyelv...
A csörtet ige is ugye rokon alakú, a jelentése szerint vki nagyon törtet a célja felé, pl a rinocérosz átcsörtet a bozóton.

Kép

Kép
redwings

:idea:
Nekem is meg apájának is fáj a feje, már néhány napja. Apja szénmonoxidos dologra gyanakszik, mert ha éjjel pl kinyitjuk az ablakot, jobban leszünk. Rendelt ilyen mérőt, remélem addig nem patkolunk el! Vagy hogy lehet másképp ezt valahogy mérni? sehogy nem?

Kép
Kép
onlány

kismamik algopirynt vagy aspirint szedhetnek??? vagy bármelyiket?

Kép
Kép
onlány

Módjával Algopirynt. Mire kell? A fejfájásra? Én először Panadolt szoktam bevenni, ha az nyagon nem segít, akkor egy fél Algot.

KépKépKép
bogme

igen fejfájásra kell. Már bevettem és megváltás volt számomra! Már nem láttam a fények is zavartak, tehát migrénes jellegű volt. Régen nagyon fejfájós voltam, de hála égnek kb 2 éve nem fájt!

Kép
Kép
onlány

Én is fejfájós voltam és a terhesség alatt méginkább. Most a nődoki elküldött emiatt kivizsgálásra, hogy megtudjuk mitől van.

KépKépKép
bogme

onlány:
húha, vigyázzatok ám magatokra :o , gyakori szellőztetés stb...
nehogy baj legyen

amúgy én is panadolt vagy algo-t vettem be ha muszáj volt, de nem szokott fájni a fejem hál istennek.

Kép

Kép
redwings

onlány
Gratulálok a szakdolgozathoz!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára domi001 2009.11.27 19:41-kor.

Kép
domi001

figyi, ez egy ingyenes jogsegély szolgálat:

http://www.pappugyved.hu/l/index.php?op ... 6&Itemid=1

nem tom mennyi idő alatt válaszolnak, de talán egy e-mailt megér a dolog, hogy tutkó jó választ kapj...

Kép

Kép
redwings

Köszi red!
bocsi csak közben gondoltam így biztonságosabb :lol:

Kép
domi001

8)
én is töröljek? :wink: de most komolyan...?

Kép

Kép
redwings

dehogy :lol:

Kép
domi001

O K
:D

szép hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
redwings

jó reggelt!

Domi, általánosban tanítasz? Hát, a kérdésedre nem igazán tudok válaszolni, mert ugye van olyan, hogy elvileg, na meg van olyan, hogy gyakorlatilag... Tehát elvileg vissza kell, hogy vegyenek, de gyakorlatilag semmi sem biztos :roll: És már most szándékukban áll felvenni valakit/kiket :?:

Kép
Kép
onlány

Sziasztok!

A munka törvénykönyve úgy rendelkezik, hogy ha 30 napnál tovább voltál pl. fizetés nélkülin, mert otthon voltál gyed/gyes-en, akkor amikor megszünteted a fizetés nélküli szabit, akkor minimum 30 napig nem mondhat fel rendes felmondással.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 30 napos védettség már a kötelezően kivett szabadság ideje alatt ketyeg.

De az is benne van a MT-ben, hogy amíg járna a gyes (vagyis jelenleg 3 évig, tartósan beteg, ikrek esetében 10 ill. iskolakezdés), addig védve vagy, függetlenül attól, hogy ténylegesen munkába álltál-e vagy sem.

Kép
hné29

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Én is ahogy nézegettem, úgy tudom, hogy Gyes alatt sőt táppénzen sem lehet elküldeni az embert, ha végleges állományba van véve. Ez nem fizetésnélüli szabadságnak számít, az más szerintem. És köteles visszavenni, míg a gyerek 3 éves nem lesz. Mint kiderül van egy szabd státuszunk is és ezért akarnak gonoldom valakit véglegesre, aztán ő majd ha mennek nyugdíjba elmehet tanítónak, én meg visszamehetek a helyemre, vagy ő megy el szülni és úgy megyek vissza. Szóval fel nem mondhat nekem ez tuti. És vissza is kell vennie ez is tuti.
De köszönöm mindenkinek!
Jó hétvégét!

Kép
domi001

kivételt képeznek ez alól azok a munkavállalók, akiket kiszervezett a cégük... (outsours vagy hogy írják)!

Kép
Kép
onlány

Sziasztok!

Pár napja már írtam, most megint jelentkezem.

Frissen felrakott holmik a teszveszen, ha érdekel valakit:

http://teszvesz.hu/myaccount/sell.php?p ... ll&p=0&p=1

Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Sziasztok!

Most találtam rátok. csatlakozhatok hozzátok?

Az én kis kukis magzatom most 21 hetes. Van egy tesója is Mátéka aki most 21 hónapos. :-)
Olvasgattalak benneteket és látom zömmel kislányok születnek. Én is nagyon szerettem volna egy kislányt, de ennek a kismanónak is nagyon örülök.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jó reggelt mindenkinek!

Üdv köztünk Viki -gondolom Vikinek hívnak- :wink: Gratulálok a kisfiadhoz! Mit lehet tudni rólad, rólatok?

Éjszakázom :shock: ma kell leadni a szakdolit, szorítsatok, hogy beleférjek az időbe!

Kép
Kép
onlány

Sziasztok!

Vikci79 üdvözlet közöttünk:)

Nem tudtam tovább aludni, nem találom azt a pózt, ami jó lenne :?
Ma megyek Terhesgondozóba, illetve megyünk, mert férjem hazajött 5 napra :D Aztán irány vérvétel :cry:

Kép
hné29

hné :D te sem tudtál mit csinálni éjjel :D én még kukorékolok :shock: Na, apája itthon?De jó!!! Afp-s vérvétel? Én 4én megyek

Kép
Kép
onlány

Vicki, naná, hogy csatlakozhatsz!!!
egy százas lesz... :wink:

onlány:
Megy a drukk - dehát eddig is minden flottul ment, nem igaz? :roll:

Hné:
5 nap apácskával? akkor most nem lesz időd netezni
:wink: :lol:

én ma dokihoz akarom vinni a csajszit, mert pöttyöspanna lett :?
holnap reggel meg vérvételre kéne mennem, de egyenlőre úgy tűnik, hogy nincs kire hagyni a lánykát, az SZTk-ba/laborba meg mégse vihetem be magammal :shock:
nemtom mit csináljak

Kép

Kép
redwings

sziasztok!

Még a fősulin... hát nem tudom, de azt hiszem ma éltem át életem legszarabb napját:
egész éjjel fenn voltam, hogy a dogám a végső formáját elnyerje. Kimentettem cdre és az annotációt is. Kinyomtattam Gyula munkahelyén, vágták rendesen a képeket... Aztán mikor útban voltunk a kötőhöz, észre vettem, hogy nem kevés hibát ejtettem. Sebaj... Megérkeztem a copi generalba, ahol közölték velem, hogy nem készült el, nem tudják miért :shock: :twisted: A vicc, hogy megálmodtam azt, hogy nagy gebaszok lesznek ma... Megcsinálták, a srác összevissza nyomtatott nekem, persze ki kellett fizetnem. Erre az ajtóba érek, szólnak, hogy a mittom én mit nem fizettem ki (kötést) Mondom akkor mi a fenét fizettem???? Hát a színes nyomtatást. Otthagytam 13.000ftot. Valamit hákolt a srác a cdmmel is, mondja azért csekkoljam le,mielőtt beadom. Jó. Suli könyvtára. Cd betesz, nem ismeri a gép fel a cdt, feketehalált halt... Cd nem jön ki. Ja délre kellett volna leadni a cuccost, hát ideértem fél 3ra a srác miatt :twisted: Aztán szóltam a könyvtárosnak, hogy varázsolja ki de izibe, míg én felmegyek a tanulmányishoz meg a tanáromhoz (itt megjegyezném, hogy senki nem vette fel a telefont és nem reagált az emailjeimra csütörtök óta! Ottmaradt a tanárnál a konzultációs lap) Hát bekopogok a záróvizsgaközpontba, egy idegbeteg csaj visít, hogy nem tudok olvasni??? De mondom, csak direkt a lelkemre kötötte a kolleganője, hogy idehozzam a cuccot. Köszönés nélkül jöttem el. Ekkorra már sírásra állt a szemem eléggé. A kiírt szobába bementem, normálisan fogadott a csaj, mondta, hogy holnap 10ig legkésőbb itt legyen minden (végre valami jó a mai napba), mondom okés, de a konzultációs lap nem kell? Akkorát nézett, azt mondja, anélkül nem tudja elfogadni. Fasza. Felrongyolás a 4.re, kop kop, sehol senki, egyszer csak a semmiből előtűnik a tanárnő kollegája, mondja megnézi a szobáját, hátha otthagyta... Nem volt sehol :( felírta a számom és azt mondta, rámcsörren, ha megtud valamit. Mondom kb mikorra várható. Erre, hát azt ne kérdezzem :shock:
Ja, annyit kell tudni, hogy ebben a suliban közel 1millió forintom van és ez a legeslegutolsó lehetőségem a leadásra, mert lusta disznó voltam és halasztgattam, toltam minél későbbre a dolgot.
És hogy még egy infarktust kapjak... a copis srác nem tett bele elő és hátlapot :shock:

Kép
Kép
onlány

Huhh!
Ez de durva!
:shock:
Nem csoda hogy kivagy!

MZ/X küldöm a nyugtató enerdzsit, nyiss ablakot...

Kép

Kép
redwings

Onlány,

ez nem semmi :shock: :shock:
még így elolvasva is nagyon durva.

Kép
gota79

onlány
Kiartás. Túl leszel rajta és akkor már csak a babára gondolhatsz. :lol:
Azóta mióta beszéltünk róla oltatta be magát valaki még?

Kép
domi001

onlány:
mizu a doliddal?

domi: én azóta sem merem bevállalni :oops:

Kép

Kép
redwings

red
Még én sem, de amiket már hallani, meg ugye meghalt ma az a kismama. Szóval egyre inkább hajlok felé. NEm mintha nem tartanék tőle, de a munkahelyemen erősen ki vagyok téve annak, hogy esetleg elkapjam a sok vitamin és higiénia ellenére. És állítólag még ezután jön a java, szóval nem nagyon merem kockáztatni. Nem tudom este mit mond a doki, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Kép
domi001

majd írd meg mit mondott.
nálunk totál vegyes véleményen vannak a dokik, mindegyik mást mond :(

én most azon (is :D) parázok, hogy nagy eséllyel látogatási tilalom lesz a kh-ban mikor szülök...
nemakarooooom :cry:

Kép

Kép
redwings

Na megjöttünk. Azt mondta minden rendben van és ha nem érzem a mozgást, akkor jövő héten UH. De mindenhogy elmegyek, ha addig érzem, akkor is. :lol:
Az oltásról azt mondta, hogy igazából ők sem tudnak semmit az oltásról, de nem gondolja, hogy ettől bármi baj lenne és ha dolgozom, akkor azt mondja ő is, hogy oltassam be magam. De őszintén nem volt túl meggyőző :cry: Bár azt mondta, hogy már ő is adott be kismamának, mert a háziorvos nem akrta neki beadni és ő adta be. Azt mondta, ha nekem sem akarja beadni ő beadja, ha elviszem az oltóanyagot. Szóval nem hiszem, hogy baj lenne akkor belőle. De azért elég fura, ahelyett, hogy az orvosokat tájékoztatnák már erről az anyagról, csak a médiában megy a népriogatás minden áldott nap.
Holnap reggel megyek védőnőhöz, még tőle is megkérdezem. Azt is persze, hogy hány kismamáról tud, aki beadatta magának, aztán döntök talán.

Kép
domi001

Domi,

nekem eszembe se jut az oltás. mondjuk én mindig is ellene voltam. Itt nálunk a védőnők ellene vannak. bár ezt csak úgy egymás között mondták, az az utasítás hogy nem mondhatnak véleményt. legalábbis ez volt vagy két hónapja. most már lehet más a helyzet. engem leginkább az riaszt el, hogy teljes vírust adnak be.
amúgy még az a véleményem róla, hogy "sima" influenza minden évben van. mindig van sok beteg, és néhányan meg is hallnak. lehet volt köztük kismama is. csak évekkel ezelőtt ezeknek nem volt ilyen hírértéke. szerintem....

Kép
gota79

Én is ezzel vigasztaltam magam és ezért bizonytalankodom még mindig. Két hónapja az aén védőnőm is ellene volt, kíváncsi vagyok ma mit mond. A reggeliben a kismama kezelőorvosa azt mondta, hogy ezzel a vírussal az a baj, hogy nagyon gyors lefolyású és gyorsan jönnek a szövődmények, ezért kell oltani. Persze ő is hozzátette, hogy mint minden oltásnak ennek is van veszélye. NA ez az, hogy ezek után legyen okos az ember.
Gota
Te egyébként dolgozol vagy otthon vagy?

Kép
domi001

Jó reggelt!

Tegnapi nap egy kálvária volt, majd később elmesélem... csak nincs most sok időm. Csak reagálni akarok az influenzára:

Meghalt az egyik h1n1es kismami, szegény! Viszont véleményem szerint csak most keltenek ekkora feneket ennek, mivel korábban is tuti betegedtek meg nagyon kismamik influenzával, viszont kicsit beparáztam, hog.... ezért lemondtam a bécsi utat is. Félek olyan tömegbe menni, meg gyorsan le kéne tudni a karivásárlást, hogy ne az utolsó pillanatra maradjon, amikor bazinagy tömeg van.
Reggel ha látta valaki a mokkát, a végén a sote igazgatójával készítettek egy interjút, amiben a végén rákérdeztek, hogy emgúszta volna a halált, ha beoltja magát? A válasz alól persze kitért, de befejezésképp nem azt mondta, hogy igen, hanem azt hogy valószínűbb, hogy enyhébb lefolyású lett volna.... Szal döntse el az ember...........

Kép
Kép
onlány

ja és tegnap hallottam azt, hogy az oltást higannyal tartósítják :roll: , ezért veszélyes a kisgyerekere a védőoltás, ezért alakulhat ki akármilyen agyi szövődmény vagy mi, tehát mi a konzekvencia??? A magzat meg még kisebb :roll: na jó inkább nem folytatom. Csak annyira ideges vagyok, meg hányingerem van szó szerint ezektől a tvs hírektől. AZ EMBERT SZÓ SZERINT SOKKOLJÁK! Tudom, hogy tanító hatással akarnak hatni... NA eldugultam

Kép
Kép
onlány

[quote]a írta:múgy még az a véleményem róla, hogy "sima" influenza minden évben van. mindig van sok beteg, és néhányan meg is hallnak. lehet volt köztük kismama is. csak évekkel ezelőtt ezeknek nem volt ilyen hírértéke. szerintem....
Gota írta!
Na tessék, én is pont ezt írtam, pedig nem olvastam vissza. Megnyugodtam, hogy nem csak én látom így

Kép
Kép
onlány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?