A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

[quote="astrid"]M írta:astridanó!

Nálunk Dórinál eggyel nagyobb decemberben lesz 3. És kell még neki az etetőszék.

Hát nekem is ez a sanda gyanúm... mivel pár hónap alatt nem nő akkorát, hogy már ne kelljen....

Kép Kép
manósziget

sziasztok

buli jó..stop...babák szépek....stop....sajnálhatja aki nem jött...stop

suti,és a többiek :lol:

sutimano76

Süti!

Ez nem ér, már így is nagyon sajnáljuk. :(:(:(
Azért jó mulatást! :)

Astrid

Kép
astrid

hiszti

hát sajnos ismerős.
Nálunk kéthetente éjjelre is jut egy.
Nálunk is van, amikor kirívóan hisztis napja van, na olyankor vagy sírva fakadok, vagy a falnak öklözöm, vagy is-is. Üvöltök, hideg zuhany nálunk nem volt, csak hideg víz, viszont én már megráztam...megrángattam.... :oops: :oops: :cry: ....de őszintén megmondom nincs bűntudatom, s nektek se legyen. persze igyekszem elkerülni a jövőben, s tudom menniyre nem helyes, de ember vagyok, 3 nap alatt van hogy 10-12 óra alvással, ( mikor mindketten épp egyszerre élik rossz napjaikat. vagyis éjszakáikat ), s Ábel amiatt ilyen, mert Máté miatt nem tud aludni, hát olyankor nem tudok nyugodt lenni.

Azért gondoljatok bele, 24 órás szolgálatot teljesítünk, hiszen aludni is úgy alszunk, hogy valahol valami kis rész állandóan figyel és készenlétben van. Akiknek kelnek éjjel, azoknál meg van szakítva az alvás ritmusa, a fázisai nem normál módon működnek.
De szerintem legfárasztóbb az állandó készenlét. Ahol nagyobbak, de még kicsik is vannak a csecsemő mellett, ott már években mérhető ez, meg állandóan tudni, figyelni, hogy nincs semmi veszélyes dolog, kés, olló, forró valami, elektromos....elérhető magasságban...evett-e, ivott-e, mikor is volt peluscsere, pattanni, ha biliztetni kell, állandóan szervezni aprogramot, hogy ne alvás időre essen, ne eteteésre, összehangolni, pici szem előtt legyen, nehogy a nagy erősebben megfogja ( puszta szeretetből )....de foglalkozni is vele/velük, de főzni is, sokszor időre, van-e elég pelus otthon? ne felejtsek el vécépapírt venni, melyik mosást indítsam, mi sürgősebb? na nem is sorolom.
Ahol meg egy baba van, ott az első babával járó figyelem, ott egy picivel lehet annyi aggodalom, odafigyelés, ami a többgyerekeseknél megoszlik többfelé.

De valójában nincs egyetlen perc lazítás sem, ha nem elöl, akkor valahol hátul mindig ott van valami gyerekkel kapcsolatos gondolat. Egyszerűen minden szépsége mellett ez nagyon de nagyon fárasztó.
Na és emellett még tűrni a hisztit!!!! Hát szerintem szinte természetes, hogy szakad a cérna időnként. És még mindig hitelesebb, mintha iszonyú lefojtást látnak.

Én nyugtatni szoktam páromat, hogy ne aggódj, mire Máté tuttira kinövi a hisztis kort, addigra Ábel éppen kezdi.

Kép
Kép
tengdi

Süti ne írogass! stop. Hanem élj társasági életet! stop. Szívet fájdítani nem ér! stop. Mer' nyakon váglak! stop ;)

Kriszti és a törött tojások :lol: :lol: :lol: :lol:

Ó baszki, egymás után 20mp-en belül összetörtem 3 az az három 40ft/db tojást. M-es méretűeket :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Na ki a legbalf..szabb nagycsaládos, he?

Én.

Képzeljétek, ma voltunk turiba, s szerványoltam magamnak egy next farit, csizmagatyó, hímzett, köves csilli-villi, egy next fari kabátot, Vicának egy fekete bélelt hímzett halálfejes-strasszos, csilli-villi George gatyeszt, Gergőnek M&S terepnacit, Lucának kötött rózsaszín tunikát, galléros, kis kövekkel :)
Mindjárt mutizom :)

vicger

NA MÉG KÉT DOLOG.
nem akartam nagy betűvel.

mindig el szoktam mondani Máténak, miután kiabálok, vagy dühös vagyok...stb, hogy akkor is nagyon szeretem. Utólag megbeszélem vele, s elmondom, hogy anya mindig nagyon szeret, akkor is, ha márges, akkor is ha kiabál....és megbeszéljük. Fontosnak tartom, hogy a szeretetem felől, ami állandó, afelől biztosítsam. Mert hiszem, hogy akkor is eszébe jut, mikor beküldöm a gyerekszobába üvöltözni s dühöngeni. Mi is ezt alkalmazzuk. Mert ha lefojtani tanítom, az nem jó, joga van kiadni a negatív érzéseit is. De azt is meg kell tanulnia, hogy tekintettel legyen másokra, mert másokat az zavar.

másik

Piciibo
mindig elfelejtettem ilyen pörgős topik mellett, hogy annyira drukkoltam/drukkolok nektek, és ez már nagyon jó hír, amit írtál!!! Ha már egyik szemére látni fog a drága kis Ákos, már az is nagyszerű. Biztos, hogy nem lesz könnyű ez az út előttetek, de hiszem, hogy amekkora a feladat, akkora erőt is adnak hozzá.
ahogy szokták mondani, ha valaki 19 és fél kiló súly elviselésére hivatott, akkor nem fog 20-at kapni. De 19-et sem. Amit kap, ahhoz viszont erőt is adnak.

puszi nektek mára

Kép
Kép
tengdi

Sziasztok!

Most értünk haza, szupeeeeeeeeeeeer volt a buli :):):)

MÓNI: MÉG EGYSZER NAGYON-NAGYON KÖSZÖNJÜK A VENDÉGLÁTÁST :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszti: én lenni nagyon irígy, várom a képeket ! :)

Tendgi: én is megrángattam már, és én is mindig bocsánatot kérek tőle utána, és elmondom neki, hogy anya nagyon fáradt, és nem szabad így viselkednie, de ne haragudjon anyára ... és akkor megpuszil, és hozzám bújik, és tudom, hogy szent a béke :) ... és hisztikor nálunk is irány a szobája, ajtó fél percre becsuk ... Lilla bent őrjöng ... fél perc után ajtó kinyit, és ha mondja, hogy mennnnnnyugi, akkor kijöhet, kap egy puszit és el van felejtve ... ha még mindig hiszti, akkor újabb fél perc "elkülönítés" ... nekünk ez bevált ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="astrid"]M írta:astridi is vagyunk... Bár a zajszint alapján már egyiknek sincs semmi baja. (Húúú, nem is tudom, mit kívánjak, csendet vagy zajt. Mondjuk a csend-egészség párosítás lenne a legjobb, de az nem nagyon működőképes. :D:D)

T-pk!

Az alapkérdés, hogy mikortól szeretnéd beleültetni (van-e alternatív lehetőség addig, amíg nem ül biztosan, de lehet benne etetni), csak etetésre használnád-e, vagy egyébként is ülnének benne.
Babci által mutatott Ikeás szerintem nagyon praktikus (műanyag, könnyű), de csak az etetéshez, egyébként üldögélni benne nem igazán. És nem összecsukható (mondjuk nem is túl nagy). Plusz gyerekkel együtt nem nagyon huzogatható.
Nekünk kettő is van, a 2. gyerektől volt mindig két eteőszékes korú gyerekünk.
A "mindent tudó" másik véglet van, de nekem kellett, hogy már azelőtt is tudjon benne ülni, hogy ténylegesen stabilan ül, gyerekkel együtt könnyen mozgatható legyen, plusz öv is kellett bele, mert nem minden pillanatban tudok ránézni (ez még Dórinál nem annyira kérdés, majd akkortól, ah már ki tudna mászni).
Az összecsukhatóság nem volt érdekes.
(Most tervezek egyébként egy Ikeásat is venni, mert a kisfiam még nem akkora, hogy jó lenne neki a sima szék, de az ő etetőszéke nagyon szét van (az már 10 éves, 4 gyerek használta) és kellene valami olcsó, de praktikus.)
Szempontok:
- összecsukható: csak akkor, ha tényleg van módod elrakni, nálunk mindig az asztal mellett van, nem is tudnám hova rakni, így ez nem kellett
- magassága állítható: fogod-e nem asztal mellett etetni, ha nem, akkor inkább az asztalmagasságot érdemes megmérni, hogy ne lógjon túl vagy ne legyen alacsony az ülés, de nem érdemes, hogy állítható legyen
- tálca (kettő csak akkor, ha nem etetésre is használva van a szék)
- kerekek: ha mozgatni akarod (ez nekünk kellett)
- dönthető: akkor, ha akkortól akarod használni, amikor még nem ül stabilan a baba
- öv: mindbe!!
- belső párna: jó lehet, főleg ha műanyag, de a szövet csak addig, amíg nincs benne etetve a baba.
Nekünk egyébként az egyik ilyen, de mint írtam a funkciók egy részét nem használjuk (összecsukható, magassága állítható), csak pl. a dönthetőség és a mozgathatóság fontos szempont volt.
Kép

Egyet értek Astriddal: nekünk is van egy mindent tudó, Lilla még most is ezt használja, Lotti pedig ebben kezd majd ... DE: nekem az a véleményem, hogy ha pihiszék van, akkor abban meg lehet etetni őket kezdeeben, és ha nem akarsz mindent tudót venni, akkor az IKEA féle tökéletesen tudja azt, amit a többi félig mindent tudó ... csak töredék árban van ... a párnával tökéletesen kényelmes, csak sehol nem lehet állítani ... de amikor már fixen tud ülni, akkor ez annyira nem zavaró ... nagyszülőknél az van nekünk is ... a "mindent tudót" pedig ajándékba kaptuk, ilyen:

http://www.chicco.com/novita/polly/index.asp

vaterán 20 eFt körül lehet lőni használtan, annyit nagyon megér !!! ... az új ára viszont húzós :(

Kép

Kép
bibiesbrumi

jaaaaaaaaa, és még valamit elújságolok: BIG LOVE van szövődőben ... Lőrinc és Lottiska között ... az anyák ma délután megegyeztek ... hihi ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ... L&L :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket Anna nevében!

Katáknak utólag boldog névnapot!

Most többre nem futja irtóra fáj a fejem, amit tudtam visszaolvastam, irigy-irigy a tali miatt :( De majd jövőre bizti összejön :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Gálék: csodaszépek vagytok, csúúúúúcs az elszundizós sorozat, és Kriszti: igaz a mondás : a lélek szépsége kiül az arcra ... tök jól nézel ki !!!!!!!!!!!!!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

íme :)

Kép

Kép

Kép

Kép

Bibi, tök jó, h ilyen jól éreztétek magatokat :)

vicger

köszi :oops: :oops:

Istenem, hát nem lehet elég korán kezdeni ;)

Manó együttérzek! Simi Neked, mindjárt holnap! ;)

Hiszti: pont most délután alakított Ati, megmostam az arcát hideg vízzel, aztán h nem használt beküldtem a szobába, üvöltsön ott, nekem nincs rá szükségem. fél perc után csend volt s gagyarászás :)

vicger

Manó: kitartás ... néha én is azt érzem: ki tudnék szaladni a világból ... holnap biztosan jobb lesz!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Mi is szerencsésen hazaértünk!

Madar, nagyon köszönjük a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat, már várom az ismétlést! :lol:

Brumi, igen szerelem kezdett szövödni L&L között! Férjuradtól elfelejtettem engedélyt kérni Lőrinc nevében! :lol:

Etetőszék, én tettem be múltkor ezt a linket, nekem nagyon szimpi!
http://www.babydesign.hu/pepe.html

Manó, pedig világos a szeme, és egyre inkább kékül.

Kép
kata05

Sziasztok!

Mikor nem vagyok, rengeteget írtok...akkor meg senki sincs, mikor itt ülök... :cry:

Kriszti, Anna
Csak a fotózás kedvéért lett így felkötve Molli! Nekem egyébként az elöl, összebújós formáció jön be! :wink:
Hátul a hátizsák szokott lenni!
Én is le szoktam enni a gyereket :oops:

Scooper
Miért gyűjtögetsz ennyi tejet? Ha felesleged van, miért nem adod le??? :roll:

Piciibo
Drukkolok Ákosnak!
Vendég

Képek szuperek!!!!!
Olyan jó nézegetni a szeptemberi termést :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mabe, nálunk lassanként a hátamra kell kerülnie Lucának, mert ha elöl van, akkor már akadályoz a főzésben...
Párod hogy van?

vicger

hazaértünk....vissza még nem olvastam :oops:

most csak pár szó,szuper volt a buli,Móniköszi a vendéglátást,nagyon fincsi volt minden :lol: és ÉN nem készítettem fotót a kajáról :wink:
Andi köszi a fuvart.......

Képek a pic-en :lol: :lol: :lol:

sutimano76

Petráról tudtok valamit ????

PETRA merre vagy ?????????????????

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok.

Kriszti: nekem nagyon tecc a rucik, főleg a kis rózsaszín tunika! :wink: :wink:

Manó: ma Adri is hisztis volt. (nem kicsit). Úgy üvöltött, hogy én is meglepődtem. Nóri is csatlakozott, csak akkor lett csendben, amikor Adri is lecsitult. Úgy látszik együtt sírnak, együtt nevetnek. Pedig nem akartam nagy dolgot, csak tisztába tenni. (szerintem mostanában szégyenli, ha kaki van.) Nem akarja engedni a peluscserét. Ennek ma meg is lett a következménye: ruhacsere, összekent ágy...stb.

Etetőszék: nekünk Ikeás van. Én nagyon szerettem. A tálca részt le lehet venni, így az asztalhoz is könnyen oda lehet rakni. Nem túl nehéz, alu lábai vannak. Be lehet kötni a gyerkőcöt, ami nem utolsó, amikor épp az asztalon át akar távozni. A szék lábait ki lehet venni. Ezt akkor használtuk, amikor vidékre is vinni kellett a széket. Nekünk ennyi elég is volt.

Talisok: remélem a tavaszi talin már mi is be tudunk mutatkozni!! :lol: :lol: Addig is várjuk az élményeket és a képeket!

spickey

Kriszti,szupi cuccok!!!!

Manó,mindjárt vége a napnak kitartás.

Kiváncsi vagyok a mienk hogy alakul....Berni érdekeseket aludt a vendégségbe,viszont 20 óra óta szunyál,remélem reggel nyolcig nyomjuk,mondjuk max.2 szopival..... :roll: :roll: :roll:

Nem írtatok nagyon sokat........

Anna,Bex,Móka,Kata tesója jó volt megismerni titeket személyesen :D

remélem hamar lesz a kövi buli....én is rendeznék,de sztem ennyien nem férnénk el....na azért majd megpróbáljuk egyszer :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.11.26 20:46-kor.

sutimano76

Derűs estét!

Mi is hazaértünk.

Madar,nagyon köszönjük a jól tartást,nagyon jól éreztük magunkat.Örülök,hogy végre találkoztunk "mindenkivel".
Én is rakok fel képeket.

Kép
v.andi

Sütikém, nem írtunk, nem írtunk! cöh... hát nem értünk ám rá! nem csak csavargásból, meg netezésből áll az élet ;)

vicger

De szépek vagytok mindannyian!!!!!!!!!!!!! Még még képeket!!!!

vicger

Anna, annyira szépek a gyermekeid!!!!!!!!! :):):)

vicger

Jóvanna Kriszti!!!!De akkor ezek szerint a netes keménymag ment csavarogni???????
Különben is én azt csodálom,hogy neked van időd 4 gyerkőc mellett blogozni,fórumozni,háztartást vezetni,főzni,stb....nekem egy mellett is csak negezn,bár tény hogy én osztom be rosszul az időm,meghát lustaság is van a pakliban :roll: ,remélem kinövöm,mert 2 gyerkőc mellett nem fogok tudni helyt állni!!!

sutimano76

nem is meséltem,küldtem a dokimnak képet mélen,de nem egyet,és hát írtam hogy" sajna ,nem tudtam választani,ezért a több"...válaszolt,hogy köszöni és hogy-hogy "sajna"...inkább hál'isten....és sok boldogságot a szép kis családhoz. Annyira kedves hogy így válaszolt!!!!

na megyek a picre nézelődni...

sutimano76

Én nemtom mivan,de most estére olyan puha lett a jobbik cicim,remélem nem apadt el a tejem,most ezerrel iszom a laktoherbet!!!!!

sutimano76

Voltam a picen,azt hittem Andi már felpakolt,de még nem.......Móka is tuti képeket csinált,ráadásul nála lesz közös baba-mama kép......

sutimano76

Vannak új képek a taliról!!!!

sutimano76

Andi,könyörgöm feliratozd őket holnap légyszilégyszilégyszi

sutimano76

Az utolsó képen Julcsi,azta de gyönyörű kiscsaj....hát Móni és Apa felkötni a gatyót...árokásás,stb!!!!!

sutimano76

Na akkor mostmár teleírom ezt az oldalt és megkaparintom a kövin a laptetőt!!!!!!

sutimano76

De jó lehetett a tali és szuperek a képek! Én is szerettem volna kérni, hogy feliratozzátok a képeket, mert szégyen, nem szégyen, van akit nem ismerek fel. :oops:

Manó: Köszi Máté dícséretet, ari vagy! Gyerkőceidről frissek? "Tokabarátunkat" szívesen látnám újra. :wink: A hiszti miatt részvétem. Nálunk szerencsére ma elmaradt. Nem irigyellek, főleg a nyilvános balhé miatt. Andris itthont kivéve hála a jó égnek nem csinál nagy balhét, így még nem kerültem ilyen szituba (eddig). Rángatás nálunk is volt már, de akkor úgy éreztem máshogy nem tudom kezelni a helyzetet. :oops: Mi is mindig megbeszéljük a dolgot utána. Minap, mikor épp porszívóztam és közben majd szétrepedt a fejem, úgy fájt, ő elkezdett a motorjával száguldozni és túlüvöltötte még a porszívót is. Én üvöltöttem neki, hogy csönd legyen, de nem használt, szerintem nem is hallotta. :roll: Nálunk ilyenek vannak, és akkor bírjam birkatürelemmel. :?

Kriszti: Szuper cuccok, ügyi vagy!

Kép

Kép
hgrita

Most nézem, ez a Julcsi milyen gyönyörű!!! :lol: A szavam eláll...

Kép

Kép
hgrita

Na-na Süti, enyém lesz a laptető! Már pár éjszaka óta bejött a múltkori 2. Fekvés 7kor, ébredés 1kor és reggel 7 és 8 között. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hgrita 2009.11.26 21:29-kor.

Kép

Kép
hgrita

Azért olvassatok vissza ám, mert igaz nem sokat írtunk, de benne volt a dicsekvésem, hogy Máté ma nyúlt először a pihiszékes játékok után. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
hgrita

Madar vagy bárki aki tud segíteni: Tudsz nekem néhány vendégváró finomság ötletet mondani? Amik az ÖTYE-n voltak, pl. Szombaton jönnek a keresztszülők köszönteni Andrist és kéne valami finiség.

Kép

Kép
hgrita

Rita, nagyon ügyes Máté.....én még hiába tuszkolom Berni kezébe a rágókát,nem fogja meg.......ezt azért várom mert akkor még jobban le tudja kötni magát,amíg én házi munkázok!!!Na de ti azért 2 héttel idősebbek vagytok......... :wink:

sutimano76

Rita a csirkepástétomank fent van a receptje,az valami fantasztikusan finom volt....még most is csorog a nyálam ha rá gondolok!!!!!!!

sutimano76

Azt nem írtam, hogy megfogja, csak nyúl érte. :lol: És ahogy koncentrál, hogy felemelje a kis kezét és odairányítsa, ahol a cucc van... Olyan édi! :lol:

Kép

Kép
hgrita

Sütike drága!

Akkor mostmár reggel mire felkelek itt legyen ám az új frizurádról a kép!!! :!: :!: :!: :!: :!:

Kép
babcika

Hát az is valami!!!!!mire újból talizunk addigra már meg is fogja!!! :D Mostanában nem vettem észre hogy Berni nézegetné a kezét,akkor este párszor csinálta,azóta már nem annyira tudatos,meg néha nem látom hogy azt vagy mögötte mást néz!!!!

sutimano76

Ja, és frankón panaszkodik is már. Ma elmentem vásárolni vacsira és holnap ebédre valót, addig Anyum pesztrálta. Mikor visszajöttem, még csak a cipőmet vettem le kint az előszobában, hallotta a hangom és már keresett, intenzíven rugdosott is a pihiszékben. Mikor felvettem, elkezdett olyan hangon gügyörészni, hogy abban nem volt más, csak panasz. Mint aki elmondja, hogy mit képzelek én, hogy csak úgy itt hagyom, stb. Komolyan, szégyelltem magam. :oops:

Kép

Kép
hgrita

Süti, lehet, hogy azóta mást gyakorol titokban, a kéznézegetést már megunta. :wink:

Kép

Kép
hgrita

Sziasztok! Csak gyorsan átfutni volt időm a mai nap termését, majd holnap alaposabban és bővebben reagálok, addig csak néhány:

KÖSZÖNÖM, HOGY ELJOTTETEK, ÖRÜLÖK, HOGY ITT VOLTATOK ÉS JÓL ÉREZTÉTEK MAGATOK, MI IS. :) :) :) BULI FOLYT.KÖV. :lol: :lol: :lol:

Enyim képek csak holnap kerülnek fel, bocs :oops:

Rita: holnap délelőtt rakok fel recepteceket, remélem, nem késő.

Bibi: minnyá megy privi

KépKép
KépKép
madar

Babcika:
Kép

mindenesetre nagyon nehéz saját magad fotózni,nekem vagy 50 ből ez sikerült szalonképesre :lol: :lol: :lol:

sutimano76

Rita, Madar csak úgy beugrott és elhappolta a laptetőt ,remélem legalább bejön neki!!! :wink:

sutimano76

Megnéztem a fotókat. :D Olyan jó volt újra nézegetni Őket. Szépek vagyunk. :D

Remélem, Annáék is rendben hazaértek. Most megyek alukálni, de holnap jövök. :)

KépKép
KépKép
madar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?