A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Lemon: hát akkor egyik szongráfus sincs a toppon ott az ÁEK-ben :roll:
Tényleg sokáig dolgoztál! Le a kalappal! Mennyit utaztál? Mármint mennyire volt messze a munkahelyed???

Kata
labkat

Halihó!
Velem ma valami van...semmi erőm nincs. Semmihez. De olyan szinten, hogy már magam előtt is ciki. Kilenckor keltem, de délben visszafeküdtem és pihentem még két órát. Este meg kb. fél éjfélig bírom. Azért ennyit nem kéne aludnom, nem? Nem panaszkodni akarok, csak olyan erőtlen vagyok, amilyen nem szoktam lenni.
Remélem holnapra elmúlik, mert egy csomó mindent akarok még a hétvégén csinálni.
tedorka

Sziasztok. Csak egy oldalt sikerült visszaolvasnom :oops:

NST még nem volt, így nem tudok csatlakozni, mekkora méhösszehúzódásoknak kellene lenni...

Horkolás, nyálfolyás itt is van... Annyira ciki....

Hétfőn jön a villanyszerelő,utána indul a konyhaszekrény buli.... Remélem nem szülök, még mwg nwm lesz...

Velünk minden ok! Sómentes diéta.... Elég fránya.... De legalább nem kell befeküdnöm. Vérnyomim rendben. Minden ok.

Kép
kicsi80

Mgjöttem az Sztk-ból, amennyire meg tudom ítélni, rendben van.
Nektek is néztek alvadást(INR) ?
Nekem kellett, a lábam miatt, de az is okés.
Kicsi, ha esetleg visszanézel, miket eszel sómentes diéta alatt?
Vendég

Kicsi miért vagy sómentes diétán?
Vendég

Tedorka...a hajadban volt az erőd.... :lol:
Na de komolyra fordítva,ma töltsd a napot pihenéssel akkor inkább!

Éhen halok!
Hú de ennék Mc-os hamburgert!
Vendég

Sziasztok!

Én dec.1-én kezdem az Nst-t,majd vérvétel,EKG,altatóorvos és ultrahang,és 14-én fekszem be a kórházba szülni....
Ennyit tudtam intézni aztán majd az eredmények beszélnek...remélem addig a vérnyomásom is marad így ahogy van...
most csak erre van idöm,majd jövök...
anda-vivibaba

Judyka!
Nagyon nehéz így enni...
Sótlan főtt rizs (tejjel és befőttlével főzve)
Főtt krumpli, főtt tojás sótlanul vajjal (eddig ez a sláger!!)
Müzli tejjel, joghurt, túró (körözöttnek, só nélkül)
Sült hús (mellehúsának a közepe, széle pedig páromé, mert azt megfűszerezem)
Minden ami édes, bár ezek még csak talonban vannak (palacsinta, tejbegríz...)

Tulipános!
A kezem dagad, a lábam nem, de az arcom (állam) is pufók lett, pedig nem híztam két hét alatt sokat... Ezért kell a diéta. Vizelet negatív, vérnyomás jó ha 110/60. Reggel kötelezően dupla tejes cukros kávéval. Néztek normál vérképet is, de sokminden rossz lett. Azt mondta a doki, hogy ilyenkor már sokminden felborul. Vasat eddig szedtem, de azt mondta a doki, nem kell. Ennyi.

Kép
kicsi80

Anda-Vivibaba!
Csak 3 nappal vagy előttem :lol: Elég sok mindent elintéztél ma!!! Jól elfáradhattál.... :?

Nekem dec. 3-én kell mennem vérvételre. Hála Istennek, nem kell éhgyomorra menni. vizeletet kell vinni? Tudja valaki?

Kép
kicsi80

Kicsi jobb ha viszel pisit!Általában kell,ha meg mégsem akkor kidobod!
Hát nem lehet könnyű így étkezni!
Vendég

Szia Kicsi80!

Igen dátum szerint..csak nekem elörébb lesz hozva a szülés mert nem akarunk karácsonykor bent lenni,meg lehet a vérnyomásom se bírja addig...Így jövöhéten kezdem el a vizsgálatokat....aztán majd az eredmények megmutatják,hogy mi újság van...

nekem azt mondta a védönő hogy kell vizelet a vérvételhez...
anda-vivibaba

Köszi lányok!

Akkor viszek...

Kép
kicsi80

Dorka
Én ugyanígy vagyok ma. És szerintem ez egyre rosszabb lesz :-) De ne aggódj: normális!
Annyi mindent szeretnék még csinálni, de a természet úgy tűnik pihenésre int. ENnyit egész kismamiság alatt nem aludtam :)
Vendég

GABI!
Köszi az infót,akkor megnyugodtam :D Pedig eszembe jutott,hogy na ez a doki sem jön össze,muszáj itthon szülnöm :D :wink: De gondolom akkor mondta volna,hogy nem lesz.Főleg,hogy magánrendelésen eemlített,hogy mikor akar vizsgálni.

JUDYKA!
Lehet,hogy írtad már,de egyáltalán nem rémlik: Mi a problém a lábaddal?

TEDORKA!
NMe csak te vagy ma ilyen.Én is iszonyúan fáradtnak érzem magam.Mondjuk én 3/4 3kor kelltem.Egszerűen nem bírtam vissza aludni.Délután sem bírtam,az nekem nagyon nehezen megy.NA de majd este bepótolom.
Vannak ilyen rossz napok,hátha holnapra jobb lesz.

Szerencsére nekem holnap sem kell főznöm,megtudtam,hogy az ovi konyháján fánkot sütnek.És én azt annyira imádom,hogy befizettem egy ebédre.Ráadásul a konyhafőnök csaj tudja mennyire imádom a fánkjukat és még plusz együtt járunk terhes tanácsadásra.Mondtam is neki,hogy jóóóóóóóóó nagy fánkokat süssön.
A heti parám: Nem ehetek karácsonykor töltött káposztát.Már a gondolatba is belebetegszem.Annyira imádom!!!

KICSI!
Én nem szoktam vinnmi vizeletet,azt mindenkor tudok produkálni,legalábbis annyit biztos amit megtudnak vizsgálni :D Hubus előszeretettel fejelgeti a hólyagom ugyanis.

Reggel megyek megint UH-ra szerencsére kaptam időpontot,nagyon bízom benne,hogy most jó is lesz a gép.

Most pedig megyek és eszek túrós-málnás rétest :D Most sült ki!
Vendég

Túrós-málnás rétes, fánk...ÁÁÁÁ SPrite kész édenkert! Nálam meg most még csoki sincs itthon...
És mákos bejglit lehet enni karácsonykor?
De gondolom ha megszültünk és kitárgyaltuk a szopcsit, akkor erről fogunk értekezni. Jajjj, már úgy várom!!

A ti bőrötök így a végefelé nem viszket? Nem az ödémától, nem is száraz és nem is a pocin, hanem karon, combon. (jah, fürdeni szoktam amúgy, tehát nem is a kosztól :D )
Vendég

Kicsi, köszi,igen a főtt rizs és a sótlan pipihusi nálam is játszott eddig, meg a zöld-zölddel. Ez jó ötlet, hogy a külsaje Apáé, a belseje a tiéd, eddig ez nem jutott eszembe.

Olgaa lábam, csak a jobb lábam, totál vísszeres, de elég durván. Részben örököltem, részben a napi 15 óra állómunka. Apumnak tavaly volt mélyvénás trombózisa, úgyhogy totál "veszélyben "vagyok. De hál' Istennek, nem fáj, legalábbis, mióta nem melózok. Tervezem a műtétet, majd szopi után.

Jó rétesezést!

[/b]
Vendég

Gio, nekem a lábam (combom)mindig viszket, pedig már egy flakon Áron-olajat elhasználtam.Biztos a növés viszket. :lol:
Vendég

Az Áronolaj a babaolaj vicces megnevezése ? :-)
Igen, lehet nem is gyermekeink hanem MI leszünk hosszúcombú amazonok szülésre :lol:
Vendég

Igen, babaolaj, csak a párom már cikizett, hogy elhasználom a gyerkőc cuccait.
Vendég

Ja, az enyém széltében nő Gio!!!!
Vendég

Olga, túrós-málnás rétes? Jaj de finom lehet! :) Gyere holnap az uhu leletekkel!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

MA valahogy azt hiszem fizikailag trutty napom van, azaz délutánom-
Veletek is előfordul, hogy így a vége felé hányingeretek van? Nem nagyon tudom eldönteni, hogy a rántott sajt hatott rám iylen rosszul, vagy csak a kicsikénk nyomja a gyomromat
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan...
Csillag puszil mindenkit, jól vannak, de sajnos hétvégén is maradnia kell a kórházban.

Rólunk annyit, hogy negyedórás rendszeres fájásaim vannak :) Ha reggel nem jelentkezem, akkor majd Olga jön a hírekkel :)

Olga holnapi uh-d után lehet ott találkozunk :wink: de majd reggel küldök sms-t.

Üdv. Gabi
Vendég

Gio! Én is kb úgy érzem magam ahogy te. De én nem csak ma , hanem napok óta. Én is mindenhol viszketek kb 1 hete, de főleg a hasam kezem melleim. És hiába kenem nem használ. Azt mondta a védőnő hogy a hormonok. Ja és nekem is hányingerem van már pár heteé s volt egy párszor hogy este ki is jött belőlem. Szóval most már elég szenvedés nekem, alig várom a végét!!!!!!!!!!!!
Vendég

Gabi!!!!!!!!!!!! De jó!!!! Annyira izgulok!!!!! Nagyon szorítok és várjuk a híreket!!
Vendég

Gaaaabiiii! Hajrá! Drukkolunk!!
Vendég

Gabi
nagyon drukkolok én is!!!

Melinda
hát akkor közel a vég:-)És mondott vki vmit a hányingerre vagy ez az "ezzel jár anyuka" típ. választ kaptad?
Vendég

Hajrá Gabi!!! 8)

Kép
apkata

Húúú Gabi, ez nagyon izgi! Drukkolok én is!

Ebédre paradicsomosat ettem...ez kettőkor volt, és még mindig ég a gyomrom tőle. Most megettem egy Rennie-t, hátha jobb lesz. Tényleg nem vagyok ma a toppon. Lassan elpakolom magam aludni, hogy legyen vége a mai napnak.
tedorka

Most értem haza, még utoljára gyerekmentesen találkoztam a barátnőimmel, tök jó volt. A veszélye az, hogy ilyenkor mindig lőttek a diétának, még egy kis tortát is ettem. :oops: De néha muszáj bűnözni kicsit. A gyerkőc be is pörgött tőle rendesen, szegény ritkán jut rendes cukorhoz, így nagy hatással van rá. :lol:

Kicsi, azért ez a sómentes kajálás sem lehet semmi! Elég keménynek tűnik!

Jól látom, Gabi szül?? Hajrá, drukkolok!

/
lemonsong

Hajrá Gabi!!! Drukkolok !!! :):)
Vendég

Gio! Nem mondtak semmi különöset a hányingerre. Max annyit hogy a savtól van és hogy jobban nyitva avan a gyomorszáj. És hogy próbáljak félig ülő helyzetben aludni. De az nem megy!
Vendég

Na, egy kicsit megnyugodtam, ahogy most visszaolvastam..

Én is folyton viszketek, hiába kenem magam. Ma meg úgy elhagyott az erőm miután utoljára írtam a fórumba, hogy rendesen megijedtem. Szédelegtem, le kellett feküdnöm, mert még hányingerem is volt! De akkor ezek szerint nem vagyok vele egyedül... :wink:

Gabi, úgy örülök, de jó neked! Remélem ma vagy hajnalban már újabb pocaklakó nézi már kívülről az anyukáját. :D De durva csak egy nappal vagy előttem és lehet ma meg is szülsz!
Én hiába várok türelmesen, az én kicsikém még teljesen meg van elégedve a jelenlegi otthonával, és esze ágában sincs lecserélni a jól megszokott környezetét... :? Holnap mehetek is NST-re... :? Tök jó... :? Kicsit unom már... :roll:

Gio, olvastam az előző oldalon, amit a sok okos ember mondott neked,kérdezett tőled. 100 %, hogy Dóri babának semmi baja nem lett a láztól, mert már kifejlődött mindene a kisdrágának és, aki mást mond az egy ....... :wink:

Dorka,hozzád hasonlóan engem is bombáznak a nagyon értelmes kérdéssel, mi szerint ikreket várok-e. Mindig mondom ilyenkor: persze és csak mindig az egyik látszódik az uh-n és egyszerre dobog a szívük az NST-n, mert akkora lehet köztük az összhang. :shock: Sok nagyon okos! :twisted:

Judyka, Kicsi, durva lehet ez a sómentes diéta! Elismerésem , szerintem ti hősök vagytok!!!!

Olga, ne kínozz a fánkkal, mert már alig bírom visszanyelni a nyálamat! De azért jó étvágyat nektek holnap hozzá. :wink: :lol:

Én nem értem. Egész nap, ha lehetne édeset ennék(süti, csoki,stb) és gyümölcsöket. Ínyenckedik a kismanóm! :D
Vendég

Gabii mindent bele!Aztán gyere a hírekkel mihamarabb!!!Gyors és problémamentes szülést!!!!
:)

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Én is elköszönök, hátha tudok ma aludni! :roll:
Jóccakát lányok!
Vendég

GABI! DRUKKOLUNK!! :)

Képzeljétek, ma a házidokim felhívott telefonon!
Azt mondta, ne menjek be a rendelőbe, mert nagyon sok a beteg köhécselő ember. Inkább apuval küldi a papíromat, és legközelebb egy hónap múlva várja a hívásomat, hogy megszületetett a picurom, és akkor majd lezárja a táppénzt.
Nagyon jól esett, hogy ennyire figyel rám! - persze már 15 éve a dokim, de ez akkor is meglepett, hogy ilyen nagyon figyelmes! :)

Hmm... napok óta nálam is hányinger a napi menü... és folyton éhes vagyok, pedig semmit nem tudok rendesen enni... Tiszta nosztalgia, olyan, mint az első hetekben :)

Ma festettünk a barátnőmmel a gyerekszoba falára. :) Nagyon tuti lett, jövő héten még több színnel festünk még pár állatot.
Apa este meglátta, nagyon tetszett neki, és rendelt közvetlen a kiságy és a képek közé egy színes komplett abc-t :) meg számokat. MOndván, ha a gyerek már állni fog, had nézegesse a betűket és számokat, had tanulja, mert nem lehet elég korán kezdeni :))))
Tiszta édes volt! :)
Szerintem számítógépes asztalt kellett volna mindjárt felfestenem ikonokkal, start menüvel, programokkal... azt sem lehet elég korán kezdeni... :D

Levlistán küldök fotót a mai alkotásról. Nem sok, de nagyon ari! :D

Milla

Kép

Kép
millababa

Sziasztok,
Gabi nagyon drukkolok! Olyan természetességgel írtad ("Rólunk annyit"), mintha azt írtad volna, hogy mit ebédeltek, teljes lelki nyugalommal :)
Mindjárt írok a levlistára...
Vendég

Milla
bébi nagggyon édes!! Olyan kis cuki pufi pofija van, teljesen elérzékenyültem!

Akkor többeknél visszatért a hányinger? Én is úgy vagyok hogy ennék-ennék, de nem bírok...Akkor éreztem magam a legjobban mikor napi egy tábla csoki lecsúszott. Dúúúrva! 8)

Anna
készülj te is szívem, jövő héten szülés!

Gabikám, remélem a párod feltesz nekünk egy tuti szüléstörténetet, bár Ti ottvagytok egymásnak ráadásul Sprtitetal is ami tök jó!!
Már úgy izgulok, mintha legalábbis án szülnék, pedig ma nem szüléses hangulatú napom van. Már megőrülök attól hogy ez mindig változik, bár mostmár csak félnaponta.
Elég későn érő típus vagyok úgy tűnik...

Briell
akartam mondani, hogy nagggyon örülök hogy jók a cicifixek!!És egy hős vagy, hogy olyan sokáig bírtad azt a napot.
Vendég

Húúú éreztem én, hogy fel kell néznem!!!
Hajrá Gabiii! várjuk a híreket

Kép
Kép
Kép
endaaj

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, még itthon 8)

Tehát jövök kicsit részletesebben, 2 fájás között 8)

Délután fél 2kor volt az első, majd a következő csak 1 óra múlva. 6 körül félóránként éreztem, majd egyre sűrűbben. Még most is 10-12 percesek, csak egyre erősebbek. Ha már eddig kibírtam itthon, akkor még 1-2 órát szeretnék maradni, és akkor már a reggeli ébresztés környékén lehetünk bent a kórházban.

Egyébként teljesen nyugodt vagyok, átadtam magam az előttem álló feladatnak :) Eszem ágában sem volt szülni ma, én nagyon a vasárnapra készültem, sajnos ma sem apuka, sem családtagjaim nem érnek rá napközben :cry:

A sok sor között írom ismét, hogy Csillag puszil mindenkit, 6 körül kaptam tőle az sms-t. Írtam Neki, hogy mind vele vagyunk lélekben, aminek nagyon örül :)
Én is nagyon örülök, hogy ennyire drukkoltok nekem, jó érzés így szenvedni.

Hamarosan valamilyen formában jelentkezem, mire felébredtek, valamerre alakulunk. Gondolom, ennyi óra után már nem maradnak annyiban fájások...

Üdv. Gabi
Vendég

Jelentem: még nem kaptam, sms-t Gabitól.De fél 10-re megyek be a kórházba Uh-ra,majd előkerítem valahonnan :D Hacsak addig nem ír semmit.

MELINDA!
Nekem is vannak napok,hogy iszonyatosan gyötör a hányinger.
Egyébként sok kismamitól hallodtam már,hogy a terhesség vége fele ahogy ababó rúgott úgy hánytak.Úgyhogy szerintem a babó is tud olyat odasózni a gyomornak.

Ebben a pillanatban jött egy sms Gabitól,hogy szülőszobán van,szól ha megszületetett Zalán!
Vendég

Ez egyre izgibb, hajrá, Zalán!

Egyik barátnőmnél, aki kicsit (pár nappal) későbbre van kiírva mint én, úgy tűnik szintén beindult a szülés, legalábbis a nyákdugó kijött, most fekszik, tömi magába a magnéziumot és izgul. Bár gyakorlatilag már ott sem nagyon lehet semmi probléma.

/
lemonsong

nagyon várjuk a híreket!!!

Kép
Kép
Kép
endaaj

Gabi, hajrá, szorítok, lehet már meg is született a kis Zalán? :wink: Micsoda jó hír ma reggelre! :D Látom már itt fogok csücsülni egész délelőtt, míg Olga nem jön a hírekkel. :D

Lemon, pont most akartam írni, hogy belőlem tegnap este kijött egy kisebb darab nyákdugó, ma reggel egy másik nagyobb darab. De ez nem jelent semmit, még simán lehet túlhordás is belőle. Ez így önmagában nem jelzi a szülés beindulását, tehát ha a barátnődnek nincs más tünete, akkor annyira nem kell izgulnia.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Tegnap este pakolgattam a Picúr kórházi pakkját, és az jutott eszembe, hogy a kissapkát, meg a kesztyűt a vajúdós csomagba rakjam? Mert ugye ott egyből felöltöztetik. Vagy akár még egy bodyt is rakjak be? És 4 body tényleg elég lesz a három napra?

briell

Húúhhhaaaa,mire lépek én itt be ma reggel :):):)

Hajrá Gabi! Nagyon várjuk már a híreket!!

Picit levagyok maradva csajok,apa tegnap "megtakarította" a gépemet,hogy mire be kell feküdnöm nehogy begajduljon :D:D

Pókica! De jó,már te is haladsz :) Én úgy tudom,hogy a nyákdugó távozásától 2 héten belül várható a szülés.. na de lehet nem jól tudom.. nekem ilyen sem volt Ádival,és most sem.. Sőt semmi jele nincs,hogy Sári ki akarna jönni :) szerintem mi megvárjuk a jövő pénteket :)
Vendég

Briell: úgy emlékszem te is SOTE-s vagy.. nektek vinni kell ruhát a babának? Ekkora különbség lenne a SOTE I és a II.között? :shock: :?
Vendég

Úgy néz ki, ugyanannyi különbség van, mint bármilyen másik két kórház között... :? Azt tudom, hogy itt pólyában vannak a babák, de bodyt kell vinni nekik, meg sapkát, kiskesztyűt. Ja, és pelenkát és popsitörlőt is.

briell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?