A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Sziasztok!

Ma én érzem olyan kegyetlenül fáradtnak magamat, mint tegnap DORKA. Mintha valami leszívná az energiáimat - és tényleg :D
Délelőtt elég korán kimentem a lányokkal levegőzni. Jól esett ez a hűvös pihegés, bár a lábaim fájtak, de azért sétáltunk egyet, és nem volt vészes. Aztán meg főztem gombalevest, és Stahlos tekercset csináltam, kakaósat, de nem valami nyerő. Azért csak elfogy majd. A lányok meg már pihegnek, Johi tutira alszik, Vera tán még küzd. Én is olvasok egy kicsit, és azt hiszem alszok utána.

Egész éjjel görcsöltem, de inkább a csípős savanyú paprikának köszönhetően, mintsem fájások miatt. No meg gondolom a kiwi se tett jót az enyhe hasmenésemnek. Nem is csoda, hogy nem igen hízok. :roll: De amúgy sokat keményedik a pocó...

Éjjel megint arról álmodtam, hogy megszültem. Két szép nagy kislányunk született :D :D :D vagy legalább is az egyik tutira kislány volt. :D

Reggel félkómásan véletlenül másfél szem Gravidát vettem be a magnézium helyett, úh volt egy kis hánytatás... bár azt mondta védőnő, ha egyszer ez így előfordul, nagy baj nem lesz belőle. De alapjáraton is tök rosszul lettem, mert nekem nem lehet a Gravidát éhgyomrorra bevenni, különben kidobom a taccsot!

Na ennyit rólunk! Most olvasok!

RÉKÁNAK örültem, hogy jelentkezett! Remélem minden jól alakul majd T-vel!!!

MILLA kisbabája pedig nagyon édes kis husi pofa :D

Kata
labkat

Húúúúúúú GABINÁL esemény van????? :D na olvasok tovább! Szülőszoba megvan... :D és Zalán is megérkezett. A második baba :D Csuda jó hírek :D :D :D

GABI, HATALMAS GRATULA NEKTEK! SOK SOK BOLDOGSÁGOT, NÖVEKEDÉST, ÉS TEJCIT KÍVÁNOK!

ANNA: ne izgulj, a te picikédnek is eljön az ideje, hogy kibújjon :)

MILLA: a fali dekorációról is küldjél majd képeket, érdekel :wink:

BRIELL: szerintem több mint 4 body-t vigyél a kórházba ha vinned kell, mert ha hányós baba, bizony nem lesz annyi elég. Mosni meg ott nem hinném, hogy lesz majd energiád, kedved. Dupla mennyiséget javaslok, inkább legyen több, mint kevesebb alapon!

PÓKI: távozott a nyákdugó??? Erről lemaradtam. :roll: A két hetet én is hallottam már. Többet tényleg nem jelent!

AKELA: ugyan már, lehet hogy én is kihúzom dec 31-ig :D NEM VAGY EGYEDÜL :D

SPRIET: hát ez nekem nagyon érdekes. A mi nagyfejű fiunknak már nagyobb a BPD-je :shock:
Pihenjél, bár ha beindulna a szülés, még te lehetnél a harmadik dobogós helyen :D :D :D

Kata
labkat

apkata szép nagy a Ti babótok is! Már neked is csak napok vannak hátra :wink:

labkat
szerintem Nektek meg van rá az esély, hogy hamarabb kerültök sorra, de én is kivárom a soromat :lol:

Kép
Kép
akella

Én is megyek pihenni, úgy látszik ma mindenkinek ilyen napja van :lol:

Kép
Kép
akella

Hurrá!!!!Már két Z-betűs fiúcskánk van!!!!Gratulálok Gabinak és családjának!!!!

És látom történnek az események,Pókinál nyákdugó...Manócskák??Én azt hittem te leszel a 2.!!!!

Anita,gyanús ez már...ez nem csak hidegfront,szerintem....

És olyan,de olyan jól vagyok,ma egész nap mentem,délelőtt Dénessel nagyot sétáltunk,aztán ebéd után mentem a masszőrömhöz és egész nap csinálnék valakmit...olyan vagyok,mint terhesség előtt,mindegy,csak mozogjak valamit....Nem is értem...

És ahangulatom is kiváló,hallgatom kedvenc zenéim,egyet meg is osztanék,ha nem bánjátok....úgyis aktualitása van....

http://www.youtube.com/watch?v=7K2Rbuc8 ... re=related

Kép Kép
meli1118

Briell,a szülőszobára mindenképpen vidd a kissapit,kiskesztyűt,zoknit!!!Nekem szülésznőm kihangsúlyozta!!!!!Bodyt se árt,én azt is tettem be!!!!!De jó lenne együtt szülni....

Drága Gombi....nem tudom,mit írjak...

Kép Kép
meli1118

Meli: zokni is kell? nekem azt sehol nem mondták.

Simán szülhetünk együtt :lol: Én 12-e előtt nem fogok, az tuti :wink: :lol:

briell

Megütötte valami a szememet, de lehet, hogy már zizis vagyok.
Ha a Z-betűs prücskök jönnek elsőre, az nem azt jelenti UGYE, hogy Áron majd csak Szilveszterre????
Na, jó, ez csak vicc, remélem, ti is tudtok nevetni rajta!
Vendég

Van Zoé, hú, de kinek is?
Vendég

Judy :lol: :lol: akkor én a közepén leszek a sornak.....

Briell,nektek van már konkrét?????Mármint név????Zokni a kiskezére,ha kesztyű nincs.Én kesztyűt csak hazahozós tatyóba tettem.Azért zokni....Jó lenne együtt szülni,de én nem várnék 12-éig....én is megszülnék a a névnapomon :lol: :lol: :lol: (dec.2.)

Kép Kép
meli1118

:lol: :lol: Ez jó Judy!
Akkor inkább mondjuk azt hogy előbb a fiúk kívánkoznak kifelé , így akár Áron is érkezhet már holnap! :wink:
Mert a férfiak álllandóan rohannak... :)

Gombi , én is gondolok rád, remélem jól telik a nap anyóssal fűszerezve :o
No és Csillag. Téged meg bentfogtak. Kíváncsi vagyok hazaengednek-e még 2in1 :)

Meli
de király hogy ilyen fitt vagy! Irigy-irigy. Én egyik szobából a másikba élek. Egyiket felporszívózom, majd leülök pihenni...Döbbenet. Van még front amúgy? Mert az idő itt a nagyfaluban nagyon trutyi
Vendég

Miért akar mindenki ilyen korán szülni? :shock:
Én azt hittem, ez csak a 39., de legfeljebb a 38. hét után jellemző.

Én mondjuk 12-ére még házibulit tervezek, de utána már mennék is szülni :lol: Egy előadáson mondta az előadó, hogy ő azoknak, akik siettetnék már a szülést, mindig azt szokta mondani, hogy milyen fontos az az utolsó két hét is a tüdő érése szempontjából. Valahogy azért én is úgy vagyok vele, hogy inkább kicsit később, mint előbb jöjjön.

briell

Én nem szeretnék még szülni Briell. Megvárnám a kiírt időpontot, már dec.10 után sem vágyakozom mint egy hónappal ezelőtt.
Valszleg mert be vagyok tojva :) Meg akkor még mindenre van idő. Nálunk még az elköv. 2 hétvége- most meg a jövő hét - a párom gyerekeivel telik, úgyhogy közben nem akarok elmenni szülni, mert szétszedik a kéglit :shock: :D Viszont utána már csak dec végén jönnek, tehát mindenre lesz idő. Utsó takarítás, szülés, hazaérkezés, anyum jön egy hétre, karácsony és év végére tán még alvázilag is ember leszek, tehát tudok jönni-menni adott esetben.
Hm...Milyen szép tervek. 8)
Vendég

Lányok!

Valaki dobna nekem egy telószámos táblázatot? Nem találom... :? :? :?
Vendég

Aludtam Zizuval 1,5órát.Nem is tudom mikor volt ilyan.A görcsölés elmúlt szerencsére.
egyáltalán nem olyan volt mintha szülni készülnék,csak majd szét szakadtam.A rohangálás már nem az én műfajom :oops:

GIO!
Nem találkoztam Gabival,mert mikor én bent voltam ő még a szülőszobán volt megfigyelésen.Meg igazából nem is zargattam volna,ilyen frissen szülés után.Mikor meg legközelebb megyek ő már itthon fog babázni.

LABKAT!
Én is meglepődtem,hogy ilyen picike még Hubus,de nagyon örülök neki,hogy az eddigi adatok szerint lesz egy kicsi kisbabám.Persze ha megint rövid és tömzsi lenne mint Zizu volt,annak is örültem volna :oops:
Vendég

Alvázilag... :lol:
Vendég

Megvan :) mégis megtaláltam...
Vendég

Küldtem egy táblázatot a levlistára
Vendég

Köszi Timi!!! :)
Vendég

visszatértem én is aludtam Andréval de nem lett sokkal jobb :(
olga akkor megnyugodtál hogy nem lessz túl nagy Huba.
ez a vissza felé abc nekem sem jön be bár még nem eldöntött hogy Olivér vagy Botond.
manócskákat én is hiányolom lehet esemény van nála?
gabicika akkor legkésőbb pénteken babázol gratula biztos jobb így h már biztosra tudod.
meli jó neked h ennyi az energiád én már 1-2 napja szinte képtelen vagyok bármire is annyira fáradt vagyok ma meg még plusszba ez a kóvájgás is.de szerintem nem betegség mert nem utalrá semmi se láz semmi .de akkor mi?

Kép
Kép
anitaaa03

nekem még mindig nem nyitja meg a gépem a táblázatokat amit küldtök :( de mindegy tulinak tudom a számát ha valami van majd vele üzenek

Kép
Kép
anitaaa03

Anita, én is sokkal fáradtabb vagyok már ezen a héten,mint előtte.. dehát lassan itt az időnk.. nem kell már pörögni :)
Vendég

Húúúúúú csajok.. a hoxán a decemberieknél bébidömping van :D:D Ma már a harmadik vagy negyedik babáról jött a hír :):)
Vendég

Nagy-nagy gratula Gabinak!!!!!
Már alig vártam ,hogy internethez jussak Gabi hírek miatt! :)

Judyka akkor én leszek a sorban az utolsó Ajsával??? :lol: :lol: :lol:
Vendég

gabicika front van :D de ránk nem hat úgy látszik.bár manócskákról még mindig nincs hír

Kép
Kép
anitaaa03

Milla, mikor jönnek a képek a festésről??
Vendég

Hát látom néhányan nem bírtok magatokkal és már nagyon szülnétek:)
Én is sokkal kóválygósabb vagyok, pedig még majdnem van 3 hét. Dehát ez a normális, nem?
Most Melivel cserélnék azért fittállapotot, olyan sízvesen nézelődnék karácsonyi vásárokban...MOndjuk ha lecsatolhatnám 2-3 órára az egyre nagyobb pocakot, úgyis jó lenne:-)
Vendég

Most értem haza, nyitom a gépet és látom a jó hírt!
Nagy-nagy gratula Gabinak és Zalán babának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Végre már két babánk is van! :wink: Hajrá csajok! :lol:

Én reggel voltam NST-n és szerencsére megint jók lettek az eredményeink. Hétfőn megint mennem kell, és ha a kiírt időponton vagyis 2-án szerdán nem születik meg, akkor szerdán reggel mennem kell magzatvíz vizsgálatra. Nekem még nem esett szó befektetésről, csak annyit mondott azülésznő, hogy szerdától minden másnap menni kell magzatvíz vizsgálatra és max 9.-ig hagyják bent a bébit, de az orvosom valószínűleg nem fog addig várni.
Szóval bízom benne, hogy a kisördögöm 2-ig kibújik, mert nagyon nincs kedvem 2 naponta a kórházasdihoz, meg a cső feldugdosáshoz, meg ilyenek..... :? Egy kicsit el vagyok kenődve emiatt..... :oops: :?

Labkat, Gio, azért köszi a bíztatást! :wink:

Judyka, cuki a maci, és nyugi nem csak te vagy ilyen "infantilis"! :D

Olga, most egy időre elég volt a "sportolásból", próbálj minél többet pihizni. :wink: Amúgy olyan gáz, hogy így avége felé ennyit kell az ember lányának rohangálni, amikor már a legnehezebb!!! :?

Briell, én egy külön bőröndöt készítettem össze Noelnek, mert nekünk vinni kell a ruhát , meg nyugodtabb vagyok ha a sajátjában van. Egy napra 4 bodyt és rugit tettem be, sosem lehet tudni... Egy kiskesztyűt és egy kissapkát na meg egy bodyt és eyg rugit viszont a vajúdos cucchoz készítettem, hogy a születése után rögtön azt adják rá.
Vendég

Én azért nem pakolok saját kisruhát, mert azt hallottam simán eltűnhet a Jánosban, nem figyelnek, átöltöztetik és megy a ruci a nagy közösbe mosásra. Hát ezt nem!

Magzatvizet hogy vizsgálnak? Nem lehet kellemes 2 naponta :shock: Nálunk a betöltött 40. hét után 2naponta ctg van és méhszájnézegetés max.
Vendég

És hogy érzed magad Anna?
Vmi jóslófájás?
Vendég

Van még idő szerdáig, Anna! :wink: Ne is gondolj, a többire, ráérsz akkor elkenődni, ha szerdáig nem jön. De nagyon akkor sem kell.

Hehe, nekünk nincs is annyi cuccunk, hogy napi négy garnitúrát pakoljak :shock: :lol: Amúgy én is tartok tőle, hogy nem tűnnek-e el. Ennek ellenére persze nem a használtakat készítettem be...

briell

GIO!
A magzatvízvizsgálat igen-igen kellemetlen valami.De előszeretettel csinálják a dokik túlhordás esetén,mert megindulhat attól is a szülés.Én minden egyes ilyen vizsgálat után véreztem egy kicsit.És valami iszonyat sz*r dolog.

Holnap fejedelmi kaja lesz anyuméknál: körömpöri!!!Annyira szeretem...attól tartok lezabálás lesz belőle :oops: :D
Ma megleptem magam egy téli csizmivel.Évek óta nem vette magamnak téli csizmát.Kissé lelkiismeret furdalásom is van,pedig nem volt sok 3500FT,de abból mennyi minden mást is tudtam volna venni.De remélem ennyit megengedhetek magamnak.
Olyan érdekes,hogy amíg nem volt gyerkőcünk minden gond nélkül vásárolgattam rucikat meg mindefélét magunknak.Most meg inkább Zizunak,még ha nincs is szükség rá,akkor is.
Bár gondolom ezzel mindenki így van,vagy lesz rövid időn belül :D

Én még Pumit hiányolom......
Vendég

Sprite ezzel én is így vagyok,mióta gyerekek vannak a legnagyobb örömöm a gyerekosztályon való nézelődés,és fosztogatás.... :lol:

Óóó egy új csizmának én is úgy örülnék....és egy kabátnak is!
Vendég

Olga, a ruhavásárlással én is ugyanígy vagyok! Nekem is már régóta nincs téli csizmám,hiába nem vágna hanyatt az a pár ezer ft, de valahogy mégis inkább megveszem az ezredik ruhát valamelyik gyereknek, minthogy magamnak vegyek bármit is. Annyira jó nézni, ahogy örülnek mindennek! :D Szóval megértelek.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Én is csak 1 body-1 rugi-t tettem be, állítólag a Kútvölgyi-ben is adnak rucit. Ha meg mégis kellene, majd hoznak be.

Jujj, akkor ezt a magzatvíz-vizsgálatot jó lenne elkerülni. :mrgreen:

Én kénytelen voltam venni egy csizmát, ugyanis a vizesedéstől nem jött fel a zippzár egyiken sem. :oops: De semmi mást nem vettem egy ideje, én is már inkább a babacuccokat skubizom.

Na, csajok, szép hétvégét, mindenki vigyázzon magára, én most ledőlök, kifáradtam a vacsikészítésben. :oops:
pusz, Judy
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.27 18:38-kor.
Vendég

Köszi csajok. Csak az a baj, hogy lelkileg már nehezen bírom. mindennap pityergek egy kicsit és magamat is nehezn bírom elviselni. Nagyon nehéz a pocakom és már tényleg hatalmas... Kezdek besokallni és úgy érzem sosem jön el a nagy nap..... :cry: ( na tessék most is folyik a könnyem... :evil: ) Nagyon várom már a kisfiamat... :oops:
Ráadásul se jósló fájás, semmi , egy nagy büdös semmi... Egyedül keményedéseket érzek, de az sem fáj. Na mindegy abbahagyom mert már magamat unom. Bocsi, hogy nem vagyok valami pozitív. :?

A magzatvíz vizsgálat , ahogy Olga is írta elég kellemetlen. Feldugnak egy csövet a kacsa behelyezése után és annak a végén lévő lámpával világitanak a burokba, hogy lássák mennyire zavaros a víz. Ha tiszta még hagyják babót, ha zavaros akkor pedig megindítják.... :?

Nálunk úgy van, hogy a nap 24 órájában velem van a baba, szóval senki nem fogja rajtam kívül tisztába tenni, ellátni, így nem is nyúlhatnak a cuccaihoz. Csak a pelenkát hozzák neki.
Vendég

Köszi csajok. Csak az a baj, hogy lelkileg már nehezen bírom. mindennap pityergek egy kicsit és magamat is nehezn bírom elviselni. Nagyon nehéz a pocakom és már tényleg hatalmas... Kezdek besokallni és úgy érzem sosem jön el a nagy nap..... :cry: ( na tessék most is folyik a könnyem... :evil: ) Nagyon várom már a kisfiamat... :oops:
Ráadásul se jósló fájás, semmi , egy nagy büdös semmi... Egyedül keményedéseket érzek, de az sem fáj. Na mindegy abbahagyom mert már magamat unom. Bocsi, hogy nem vagyok valami pozitív. :?

A magzatvíz vizsgálat , ahogy Olga is írta elég kellemetlen. Feldugnak egy csövet a kacsa behelyezése után és annak a végén lévő lámpával világitanak a burokba, hogy lássák mennyire zavaros a víz. Ha tiszta még hagyják babót, ha zavaros akkor pedig megindítják.... :?

Nálunk úgy van, hogy a nap 24 órájában velem van a baba, szóval senki nem fogja rajtam kívül tisztába tenni, ellátni, így nem is nyúlhatnak a cuccaihoz. Csak a pelenkát hozzák neki.
Vendég

Jó pihit Judy!!

Sprite, de vmi eszközzel nézegetik a magzatvizet vagy hogy van ez?
Körömpöri...Húhh. Legyen nálad a szülési csomagod!;-)

Pumit én is hiányolom. Eccercsak majd jön a bébifotókkal:-)
Vendég

Bocsi duplán ment el!
Vendég

Drága ANna!!!
Az nagyon jó hogy nincs kellemetlenséged, hidd el!! Élvezd inkább még ezeket a napokat a pocilakóval, meglásd kicsit még hiányozni is fog a pocó ha kibújik, a belső mozgolódások
Vendég

Ez a magzatvízvizsgálat brutál:-( Bár nyilván hasznos. MIndjárt fel is hívom hugim hoyg neki volt-e ilyen, mert nem mesélte, pedig mindkettőt túlhordta.
Vendég

Az apás felkészítőn mesélte a csaj, aki tartotta (illusztrálandó a kismamák lelkiállapotát a végefelé), hogy egyszer az egyik kismama, aki már a 40. héten volt, felhívta,. és drámai hangon, teljesen komolyan közölte vele, hogy "Úgy néz ki, én nem fogok szülni" :lol:
Nagyon jót nevettünk rajta. Dehát az ember tényleg nagyon megváltozott tudatállapotba kerül már az egész terhességgel is, ami csak fokozódik így a vége felé.

Ja, és barátnőm a kiírt nap előtt még strandolt, mert annyira nem volt semmi jele semmilyen szülésnek, aztán másnap meg megjött a bébi :wink: :D

briell

Igazatok van , csak tényleg nehezen viselem lekileg, én sem hittem volna, hogy ilyen hiszérika leszek és gyogyós a vége felé. :oops:

Olga, amit írtál, már nálam is működik, mert kizárólag csak a bébi boltok kirakatát lesem és azt tevezgetem, mit és mikor fogok neki majd venni, meg vajon fog-e neki tetszeni ez meg az. :D
Vendég

Anna, szerintem egyáltalán nem vagy hisztérika.
Ez olyan befeléfordulós időszak. És írd csak le nyugodtan miket érzel, és hidd el mi is hasonlóan "gyogyósodunk" :-)

Briell
ez nagyon édes kis történet a 40. hétben lévő kismamáról:-)
Vendég

Briell,én dec.2-án a 37-et töltöm és igazad van,h a tüdő szempontjából nem árt és neki benn a legjobb,de ha maradna kiírásig,akkor talán 4 kiló fölé mennénk bőven és azt meg nem akarom.Még a dokim is azt mondta,h egy betöltött 38 héttel ő is kiegyezne,mert akkor már érett és még nem túl nagy a súlya.És,mint látjátok,Dénes már ilyenkor elmúlt egy hetes.de nála egészségesebb,erősebb és rosszabb :lol: :lol: kölköt nehéz találni.Szóval mindegy,csak egészséges legyen...

Anna,ha nekem lenne hátra 5 napom,én is sírnék minden nap...Nagyon fárasztó lehet..

Gio :lol: :lol: jójó,én nem porszívózok...ezeket a melókat már réges rég K csinálja...de valóban nagyonm friss voltam ma és most is úgy értzem,h erejem teljében vagyok....kell is az energia,holnap ismét vendégség lesz nálunk!!!

na,it is akartam még....

Mit főztök hétvégén??
Én fokhagymakrémlevest cipóban pirított,füstölt tarjával.
2.fogás.Sült malachús fokhagymásan egész krumplival.
desszert.Leveles tésztában(bolti
:roll: )sült túrós és almás süti....

Remélem holn ap is ilyen aktív leszek,igaz minden elő van készítve,hús fűszerezve,tűzdelve,krumpli fokhagyma megpucolva....

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!

Megint zavarok köztetek egy picit. Raktam fel teszvesz-re jó néhány kinőtt holminkat, ha érdekel valaki nézze meg -lett lehet lapozni két oldalon vannak az aukciók:

http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Olcsók és tökéletes állapotban vannak a rucik.
Folyamatosan töltök fel még ruhákat 56-os, 62-es, 68-as méreteket is.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Egy vendéggel több vagy kevesebb Meli: jövööök!!!! :D

Olvasva a menüt olyan farkaséhség jött rám hogy mindjárt leesek a székről, pedig már nem akartam enni, délben bolognai spaghettit csináltam és alig bírtam utána mozdulni:-)

Holnap a férjemet akarom rávenni hoyg csináljon almás pitét és pizzát:-)
Aztán vasárnap sztem rántott husi lesz, mert nem tudom hány kilót bepanírozott előre.
Vendég

Amit írtál Meli, ettől is tartok, mert két hete mondták, hogy kb 3,8 kg. Akkor mekkora lesz még szerdáig. Hogy fogom megszülni a kis óriás babámat???? Félek nehogy császár legyen a vége.... :?
A menü pedig nagyon jól hangzik!! Nyami! :lol:
Vendég

Én most csinálom az almáspitét, délben meg bolognait ettem :lol:
De Meli menüje nagyon komoly. :D
Mi holnap vendégségbe megyünk, csak sajna sógornőm három gyerek mellett sem tanult meg jól főzni. De az is valami, hogy nem nekem kell kaját csinálnom...

briell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?