A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Gio, én hozzátok is mennék ilyen menüvel!!!
Nálunk nyúlpástétom, bacon szalonnába tekert csirkemáj, húsleves... Asszem ezt csinálnak anyumék, mert mi is vendégeskedünk hétvégenként.
Vendég

Sziasztok, már megint nem voltam egy hete... sose érek ide...

De amint látom, van két babánk... de jó!!!!!! :)))

O'harának nagyon sok boldogságot Zétihez, Gabinak pedig Zalán babához! :D Én már nagyon várom, hogy megérkezzen az első babafotó is!

Anna, maximálisan megértem az érzéseidet! Egyrészt mert a fiamnál másfél éve ugyanez volt, jó nagy volt a hasam, vártuk-vártuk, csak nem indult, semmi jel sem volt, aztán meg túlhordtam még 9 napot ( csak azért annyit, mert akkor elindították), és nagyon rossz érzés volt az az időszak már, érzékeny, türelmetlen, szomorú, labilis voltam... szóval az is nagyon rossz tud lenni, ha nem akar elindulni a babó. Másrészt azért is megértem az érzéseidet, mert nekem is most hasonló méretűnek nézték hasonló korban a babát, mint Neked, és mondta is a dokim, hogy szerinte bőven 4 kg felett lesz... nekem emiatt tuti császár, mivel csak másfél éve volt az előző császárom, meg az alkatom miatt mondta, hogy nem fogom tudni megszülni. MOndjuk én az előzményeim miatt már nem is bánnám. Nagyon sok múlik azon, hogy a babád magától elindul-e, nálam az volt a gond, hogy mivel abszolút nem indult, jele sem volt, hogy meg akar születni, így indították, és nem tágultam semmit. Szóval szorítok, hogy magától induljon, mert akkor sokkal nagyobb az esély, hogy meg tudod szülni természetesen, mégha nagy is.

Kép

Kép
nóna

Hú micsoda parádés ebédek vannak mindenhol Lányok!

Briell, akkor ma nagyon egyre járt a gyomrunk:-)

Nekem annyira húz már lefelé a hasam, hogy azt hiszem olykor hogy kiesik a gyerek...Alig bírok vánszorogni...Csak hoyg növeljem a panaszáradatot.
Vendég

Manócskák is talán megszült már? Ki tudja... Tegnap mintha elindult volna nála is valami, lehet, hogy csak nem tudott értesíteni, de már ő is babázik... Kezd tényleg nagyon izgalmas lenni a helyzet itt... :)

Ilyenkor a végén már az a nehéz, hogy jön a türelmetlenség, egyrészt a kényelmetlenségek miatt, másrészt meg már mindenki olyan kíváncsi, hogy ki lakik odabent... :) Én a kisfiamnál is, és most is valahogy azt várom, hogy milyen lesz, amikor meglátom, milyen a kis arca, milyen nagy, hogy néz ki, most meg még az is, hogy hasonlít-e majd a testvérére... ez nagyon izgat :D

Nálam is egyre nehezebb a pocak, viszont semmi jel arra, hogy jönni akarna. A gondom az, hogy fél percre sem tudok a hátamra feküdni, mert elájulok, olyan légszomjam van, alig bírom ki az uh-t is, teljesen rosszul vagyok a végére. Úgyhogy elég komoly félelmem van azzal kapcsolatban, hogy a császárnál mivel feküdni kell, mi lesz... tavaly a kisfiamnál úgy éreztem szó szerint, hogy megfulladok... kérdeztem a szülésznőt, mi lesz, azt mondta, ki kell bírni... mondtam remélem nem fulladok meg, ezt mondták az altatóorvos erre azért figyel.... hát megnyugtató, hogy valójában nem fogok vlszleg megfulladni, csak így fogok érezni végig, ha egyáltalán magamnál tudok maradni... :shock:

Ja, az ikrek téma nálam is rendszeresen előjön, tőlem is szokták kérdezni, hogy tuti nem kettő van-e... én mindenkinek szépen el szoktam mondani, hogy nem, biztos nem azok! :) Úgy látszik, ez slágertéma sokmindenkinél manapság.

Kép

Kép
nóna

A héten voltam én is nst-n, minden rendben, ja és a héten mondta egy doki, hogy annyira fent van még a hasam, hogy nem sok esély van egy közeljövőbeli szülésre.

Kép

Kép
nóna

Hát mostanság sok ikerbaba születik a lombik miatt, így már semmi nem meglepő:-)

Altattak császárnál Nóna? Nemcsal gerincbe adnak érzéstelenítést?
MEnnyi volt utána amúgy a felépülésed?

Mert elképzelni nekem vhogy sokkal egyszerűbb a császáros szülést, nincs az a hosszú kínlódás, viszont azért mégiscsak egy nagyhasi műtét, a regenerálódása gondolom hosszabb mint a hüvelynek.
Vendég

BRIELL!
Mikor Zizu nem született meg a kiírt időpontba,rá 3 napra kétségbe esve mondtam a dokinak,hogy: szerintem én nem is vagyok terhes,csak valami álvárandósság.Aztán pár órával később megszületett Zizu :D

NÓNA!
ez a fulladás félelem nem lehet,hoyg valami pánik féle.Nekem a pánikrohamaim mindig ilyenek,és anyum is komoly pánik beteg.Műtéteknél/vizsgálatoknál állandóan azon parázik,hogy ő megfullad.
Vendég

Olga: ez azért még komolyabb :lol:

Háton fekve, ha kicsit fel van támasztva a fejem, én sem nagyon kapok levegőt :? Simán vízszintben még jó, de amint kicsit összenyomódik a tüdőm, iszonyat légszomjam lesz.

Még egy vicces sztori a gyógytornásztól. Látta ahogy a kórházi folyóson egy kismama nyaggatta az orvosát, hogy "mikor fogok szülni, de mondja meg mikor fogok már szülni!", amikor egy hatalmas placcsanással elfolyt a magzatvize. Erre az orvos nyugodtan közölte vele, hogy "most". :lol:

Az almáspite tésztájának kinyújtása kicsinálta megint a derekamat. :cry:

briell

Gio, nem altattak, csak érzéstelenítés, ezért is volt, hogy végig úgy éreztem, hogy megfulladok. Az az igazság, hogy nem tudom, az olyan császár milyen, amikor csak vágnak, és veszik is ki a gyereket, mert én előtte nagyon komoly fájásokkal végigvajúdtam az éjszakát, konkrétan olyan fájásaim voltak, hogy a szülésznő szerint majd' kiakadt a fájásmérő, csak épp nem nyíltam ki... szóval mire én a műtőbe kerültem, végigcsináltam már a szenvedős részét, a tolófájásokon kívül gyakorlatilag. Nekem nem tartott szinte semeddig a felépülés, de én nem vagyok annyira mérvadó, mert korábban már volt sokkal nagyobb hasi műtétem, ez ahhoz képest nem volt valami óriási dolog. Aki szintén császáros volt, csodálkozott is rajta, hogy gyakorlatilag nem lehetett látni rajtam, hogy műtöttek, de az előzmények miatt nem biztos, hogy az én tapasztalatom mérvadó.

Sprite, nem, nem ilyesmi, hanem a hasam súlya, ha háton fekszek, elnyom egy nagy eret, és nem jut el hozzám normálisan az oxigén, ez elő szokott fordulni másnál is. Ilyenkor nem gond, mert az oldalamon fekszem, de a császárnál ugye muszáj háton, és nem tudom, hogy azt hogyan fogom megcsinálni úgy, hogy kapjak levegőt. És hiába adnak maszkon keresztül oxigént, mert nem az a gondom, hogy nem tudok magamtól levegőt venni, hanem hogy nem tud eljutni az oxigén oda, ahová kéne.. Nálam ez nem a műtétnél jön elő, hanem minden egyes háton fekvő vizsgálatnál a terhesség alatt. Műtöttek már a császáron kívül is kétszer, nem volt semmi gond, pedig az egyik nem kis műtét volt. Szóval alapból nincs semmilyen félelmem.

Kép

Kép
nóna

http://blog.egyetlenem.hu/categories/ujszulott/

Gyönyörködöm, gyönyörködöm, de igazából nem is tudom még mindig elhinni, hogy nekem is lesz egy ilyenem, csak folynak a könnyeim a gondolattól :cry: :cry: :cry:

briell

Na gondoltam benézek, hátha valaki megint jelez, hogy jön a baba :D

Képzeljétek, egy ikres kismama mondta, aki kb úgy szült, ahol én most tartok, hogy neki is úgy kezdődött a szülés beindulása, hogy keményedett, és gyomorbántalmai voltak, aztán egy hét múlva megint, és ment is szülni :shock:

No azt azért remélem, hogy DORKÁVAL nem szülünk egy napon, ne strapáljuk agyon a dokit. Vagy akkor szüljünk egy szobában :lol: :lol: :lol:

JUDY: az igen vicces lenne, ha Gergő előbb kibújna mint Bálint :lol: :lol: :lol: Bár sorrendileg így fognak kibújni :wink:

BRIELL: ez így igaz, minden hét ajándék a babának odabent. Szóval tényleg ne siettesse senki az idejét. Nehéz, de minden nap a javára válik :) Én most főzök bolgnait holnapra :D

SPRITE: még simán el is mérhették, mint múltkor nekem. Bár egy kisebb babát tényleg könnyebb lehet megszülni :) Kint meg majd megnőnek :) Tényleg azóta nem görcsölsz, hogy haza jöttél???

ANNA: NST nem mutatott fájásokat??? Egyébként átérzem a helyzeted, én is sokszor olyan nyomorultul érzem magamat! Esetleg egy jó alapos takarítás, lépcsőzés, szex??? Mindez beindíthatja a szülést!

Mi vasárnap a földszinten vendégeskedünk anyukáméknál, mert itt búcsú lesz, és most ünneplik az Erzsébet napot anyuék...

NÓNA: nem csoda hogy az iker téma ennyire kérdés manapság, mert eléggé sok a beültetések miatt az ikresedés. Egyébként tőlem meg mindig azt kérdezik, hogy spontán sikerült e...

GIO: én részben ezért nem szeretnék csaszit, mert tényleg hosszabb a felépülési idő, másrészt persze nincs fájdalom szüléskor. Mindemellett az is nagyon rossz, hogy míg rendes szüléskor a babát a mamára teszik, rögtön megölelheti, megszeretheti, majd két órán keresztül apa, anya és a baba együtt lehetnek, csaszinál ez viszont nincs. Elviszik a babát rögtön, és csak egy pár percre láthatja az anyuka :( Jobb esetben az apuka lehet vele, anyuka pedig csendes magányba burkolózhat, mert nem moccanhat az érzéstelenítés miatt :(

Kata
labkat

Csajok,mindenki menüje tökjó!Gyertek el vasárnap,hozzatok belőle,az enyémből meg teszek el :lol: :lol:

Jajj,én is már úgy várom,hogy megszülessen!!!Nem azért már,amiért eddig,mert kényelmetlen,meg panaszok sokasága,gyomorégés és társai....átlendültem a nagyon vágyom már kézben tartani-kategóriába...

Nóna,Olga,ez a pánikos dolog nagyon rossz lehet....háton feküdni én egyáltalán nem tudok,annyira elnyom a manó egy eret,hogy nem kapok levegőt és érzem,ahogy szédülök.Azonnal hányingerem is lesz.

Gio,jó ötlet ez a sok husi bepanírozása.Mondjuk én a bő olajban sülteket nem szeretem,csak a rántott husit nagyon néha....azért most bemenne.....

Briell,sztori jóóóó!!!

Anna,hát igen,ha 2 hete volt közel 4 kiló,akkor már több azóta...de reméljük minden gond nélkül szülöd majd meg :lol: :lol:

Kép Kép
meli1118

Igen, Meli, ugyanez van nálam a hátonfekvésnél... emiatt tartok a műtéttől, mert akkor hosszabb időt kell háton feküdni. Pontosan ugyanezt érzem, amit Te írtál.

Labkat, nálam a családtagok kérdezték többször, a hasam mérete miatt, hogy nem ikrek-e, hiába mondtam, hogy tuti nem. :) Mármint az ikres témát arra értettem, hogy sokmindenkitől kérdeztek ilyesmit itt a fórumon akkor is,ha tudták, hogy nem ikrek, csak a pocakméret miatt. :)

Kép

Kép
nóna

Gio, igen, ahogy labkat írta, a császárnál nem tehetik a hasadra a kicsit, bár nekem utána 1-2 órán belül odahozták, és mellre tették, ez nagyon jó volt, de úgy hallottam, hogy ez extra ritka, valahol csak majdnem egy nap után vitték anyukához a kicsit. És műtét után 8 óráig nem mozdíthattam a fejem, a picurka ott volt a kezemben, és csak úgy tudtam megnézni az arcát, hogy a telefonommal próbáltam lefotózni elölről, miközben a feje búbját láttam, a kis hajacskáját. Bár olyan jó volt, hogy ott volt a kezemben, hogy ez már nem is zavart, akkor ezen már nem problémáztam. Az olyan különleges egy helyzet, különleges érzések, olyan, mintha egy más világba csöppentem volna, valami varázslatos, nem is igazán tudom leírni. Nekem pl. akkor nem meghatottság volt bennem, hanem valami nagy újdonság, hatalmas kíváncsiság, újdonság-érzés. Na ez most csak úgy eszembe jutott. :)

Kép

Kép
nóna

Ó de jó, hogy visszanéztem, Briell, micsoda gyönyörűséget linkeltél nekünk!!
Vendég

Sziasztok!
Anna: nyugodj meg, még nem biztos a császár. De ha az is lesz belőle, szerintem ne aggódj. Anno én is 10 napot túlhordtam a gyerkőcöt (előtte sose volt jóslófájásom), megindították (sajnos zselét nem alkalmazott a kórház, így ballonnal), de mivel a fájások ellenére nem akart megszületni, megcsászároztak. És a 6 hetes kontrollra már nagyon vártunk apával, hogy feloldassék a no szex tilalom. :oops: :lol: Szerintem jobb egy jól kontrollált császár, mint hogy egy óriás babát kipréselj magadból mindenféle szakadások árán. Ha megy minden természetesen, akkor az a legjobb, de ha segítség kell, ne ijedj meg tőle!
És annyiban szerencsésebb (?!) voltam nónatól, hogy nekem kb. 6 óra elteltével kötelezően fel kellett kelnem megfürödni. A gyerkőcöt nekünk is hozták 1-2 órán belül (du.1 körül szültem), meg este is és éjjel is- reggel pedig már végleg odaadták. De ez bababarát kórház volt.
Remélem segítettem, és nem megrémítettelek :shock: :P
Pusz,
M.

macianyu

MAcianyu
jó látni! Hogy vagytok?
Vendég

Sziasztok!
Gabi és Zalán, gratulálunk :D :D :D

A mai nap több mint érdekesen indult...
Tegnap este úgy készültünk, hogy ma délelőtt 11kor érkeznek a vendégek.. szépen elterveztem, kispapíron :) (foglalkozási ártalom+az őrült feledékenység, muszáj jegyzetelnem), hogy 9kor felébresztem magunkat, és 11ig összepakolok, előkészülök az ebéddel, stb.
Reggel fél9kor csörög T. mobilja, és miért hívták? Hogy itt vannak a ház előtt!!!! :shock:
Persze a hívásra ébredtünk.. azt hittem felrobbanok...
Fantasztikus volt így kelni, kimaradt a nálam elmaradhatatlan reggeli zuhany, azt sem tudtam fiú vagyok-e vagy lány...
Egyébként aranyosak voltak, hoztak nekünk egy csomó mindent, de azért vélmény nyivánítás is volt csupa jóindulatból. Nem untatnálak vele Benneteket...

Olyan rossz érzés, de én már úgy szülnék! Tudom, hogy a babónak az lenne a legjobb ha sokáig bent maradna, de most már olyan nehezen bírom... úgy látszik ez nem a hasmérettől függ... Maja teljesen kitölt, ha csak egy kicsit is moccan, már keményedik a hasam, stb... szóval a hisztisség mindenkinél befigyel...
Vendég

Jó reggelt lányok!

Mindenki alszik még,vagy főztök,vagy elmentetek szülni? :) :)
Én ma marhahúslevest főzök és vadast :)

Éss,ma betöltöttük a 39hetet :):)
Vendég

Gabi!!!! Nagyon nagy gratula a "kis" Zalánhoz! Sok boldogságot az egész családnak!!
Vendég

Gabici! Akkor nekünk 1 nap különbséggel lesz a császárunk?
Vendég

Melinda hááát... nagyon úgy néz ki... :) :)
Vendég

Sziasztok!

Tényleg ilyenkor már vagy fél oldalnyi hsz van :D Én olyan hulla vagyok!Pedig régen aludtam ilyen jót mint most éjszaka,lehet,hogy pont az a baj.

GABICIKA,MELINDA!
Akkor most ti vagytok a sorosak?Hacsak valakinek a pocaklakója máshogy nem gondolja :D Annyiba azért jó a ti helyzetetek,hogy biztosra tudjátok mikor babáztok már!
Vendég

Jó regg!
Semmi eseméééény??? Na, majd a jövő hét!

Gombi, hát érdekes lehetett a reggeli ébrsztő, de jó, hogy itt vagy!

Olgaérdekes, én is tök jól aludtam! :D
Vendég

jó reggelt!

Tényleg nem indult be ma még a fórum, de ez azt jelenti remélem, hogy mindenki lustizik az ágyikóba. Legalábbis eddig én azt tettem... :D Fél 6 körül megint keltem és úgy éreztem nem tudok visszaaludni aztán ettem pár falatot, ittam is és szépen visszacsicsikáltam. De jó is, ha az ember tud aludni! :D

visszaolvastam a tegnap esti hsz.-eket és köszönöm mindenkinek az írottakat.
Kata, szerintem most már bevetjük a jól bevált módszereket. A férjem reggel elment vásárolni és mondta, hogy vesz nekem 2l tonicok, és vigyorogva hozzátette este pedig hancúrozunk ha lesz erőm hozzá... :lol: Egyem a szívét mostanában elhanyagoltam, de már ülni sem esik jól igazán nemhogy az ágyban akrobatikázni. Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel?

Macianyu, egyáltalán nem rettentettél el. :wink: Én sem irtózom már annyira a császártól, a lényeg, hogy egészségben kint legyen Noel, a többi már nem igazán érdekel... Nónához és hozzád hasonlóan 5 hónapja szült unokanővérem császárral mert egyszerűen nem akart rendesen tágulni és ő is hamar regenerálódott. Szóval csak nem lehet annyira vészes, reméljük a legjobbakat! :oops: Én lennék, ha legboldogabb, ha a dokim azt mondaná , ha nem születik meg szerdán, hogy jól van anyuka, holnap reggel 8-kor tessék bejönni és megejtjük a császárt... :oops:

Gombi, jó, hogy itt vagy!
Csodás lehetett erre kelni! :evil: Na , de mindegy nemsokára túl leszel a vendégeskedésen.... :wink:
Úgy látszik mindenki nyűglődik már. Remélem nem én raktam rátok ezt a hangulatot!!! :shock: Sebaj csajok, állítólag bent még nem maradt a babóca, idővel mindannyian a karunkban tarthatjuk a csöppségeket. :wink: :lol: Csak ezt a hónapot kell túlvészelni... :roll: :D Na megyek megreggeliztetem magunkat.
Vendég

Sprite! Hát nehéz eldönteni mi a jobb. Szerintem mindegyiknek megvan az előnye és hátránya is. Én először nagyon elkeseredtem a császár miatt, aztán most már belenyugodtam sőt néha már nem is bánom. Persze tudom ez utána fáj jobban. Nekem altatás lesz, és ott még az is rossz hogy nem láthatom rögtön a babánkat. Hát szóval vannak félelemeim!
Vendég

Melinda, mikorra is van kiírva a programozott császár neked?
Vendég

Hali,
tényleg nincs túl nagy mozgolódás:-)
Mi nagyon sokáig aludtunk, majdnem délben reggeliztünk, most Tankcsapdára szoktatjuk a gyereket épp:-) Azaz úgy tűnik nagyon tetszik neki :shock: :D Hogy mik vannak. Első félévben komolyzenében utaztunk, lazultunk a pocakzene projektben , úgy tűnik most a végére bekeményít 8)
Látom senki nem szült, majd jól összetorlódunk. Férjem is tök izgatott már, a matekfejével mindig azt számolgatja, hogy de mostmár naponta kellene jönnie egy bébinek itt a fórumon 8)
Vendég

Gombikám
jól vagy? A család még a nyakatokon? Helyzet?

Jó pihenést MIndenkinek. Itt a nagy trutyi idő és sötétség kedvez a henyélésnek:-)
Vendég

Gratulálok Gabinak! Zalán babának pedig sok boldogságot, egészséget és minden jót kívánok!

Képtelen vagyok követni a történéseket. Megpróbálok pár oldalt visszaolvasni, de sosem érek a végére.

Nálunk fiúk még mindig náthásak, nem tudom mikor fogy már ki a cucc belőlük. Rengeteg energiámat emészti fel az orrszívás meg a bírkózás. Nem mintha túl sok energiám lenne, két lépés után már úgy fújtatok, mint egy gőzgép.

tücsökbogár

Anna! Csütörtökre, egy nappal utánad ha jól számoltam! :D 1-2 nap lesz a Noeljeink között! :D
Vendég

Jó "reggelt" Mindenkinek!
Mi is nemrég keltünk... olyan jól aludtam, egyszer sem kellett felkelnem éjjel arra a bizonyos ingerre :D
Most csak egyedül vagyok itthon, T. elment dolgozni.
Helyzet változatlan, a nagy beszélgetésre holnap kerítek sort..
Anyósoméknak nem tudtam megjátszani a "mindenrendbenvan" életet, de nem is érdekel.
HJa azt nem is írtam, hogy mit hoztak (többek között)? Egy üveg bort!!!! :shock:
Na megyek, csinálok egy fini teát... ma egész nap lustálkodás lesz a program, főleg ha kinézek az ablakon, még felöltözni sincs kedvem :roll:
Vendég

Utálatos egy idő van!Reggel sütött a nap,mostmeg szakad az eső.A férjem meg elment focizni,persze szabadtéri és a hüyék megtartják szakadó esőbe is.Ha ebből nem lesz megfázás semmiből...
Az én fejem meg majd szét robban úgy fáj!A panadol gyakorlatilag semmit nem ér.
Ráadásul én okosan reggel neki estem a hűtőnek leengedni,Már majdnem kész,de akonyha úgy néz ki mint ahol bomba robbant.

TÜCSÖKBOGÁR!
Mihamarabbi jobbulást nektek!Az az orszívás borzalmas harc tud lenni.Szerencsére Zizu már csinálja magának,de jó sokáig lefogós-üvöltős volt.

MELINDA!
Véleményem szerint jobb az altatás mint az EDA.De csak azért,mert én rettegnék attól,hogy hátba szúrjanak.Tuti nem engedném!Akkor már inkább altatás.Iszonyatosan rettegek ettől a tűt a hátba dologtól :shock:
Vendég

Sprite
lányod már egyedül orrszívózik? Azta de kis ügyes és bátor!!

Hú én meg az altatástól félnék jobban azt hiszem, bár a tű is gáz...de akkor legalább látom babót azonnal.

Amúgy meg a lényeg hogy minden rendben menjen és jövő hétvégén már vígan babáznak néhányan, miközben mi itt majd jól irigykedünk.

Gombi
MOndd hogy a bor tartson ki szülésig,mert az Neked kell ha jönnek a fájások, hogy el tudd dönteni hogy igaziak-e vagy jóslók :wink:

Itt meg hirtelen vhonnan előbukkant a naaap!!!
Vendég

Egy gyülekezeti sorstársam, aki tegnap este még ott ült bibliaórán, mára meg is szült :shock: Egyelőre csak ennyit tudok, de nem lehetett őrült hosszú a szülése ha este még vígan templomozott.
Irigy-irigy vagyok :D
Vendég

Sziasztok, én is megvagyok. Az egész család kidőlt, kicsi-nagy, mindenki alszik. :) Még ilyen sem volt, lehet készülnek az újszülött fogadására, ha esetleg sokat lesz éjjel ébren. :D

De várom a jövő hetet, olyan sok baba fog érkezni. :D
Gabi is hazajön, szerintem O'hara otthon van már, talán jelentkezik a sok elfoglaltság mellett egy-egy képpel. :wink:

Anna, vessetek be mindent apával, hátha holnap már kapjuk a híreket tőled! :wink: :D

Melinda, a tű helyett én is inkább az altatást választanám. De én a fejfájás miatt tartanék nagyon tőle, nehogy beleessek abba a százalékba, akinél borzasztó fejfájás lép fel mellékhatásként. Nagyon migrénes vagyok amúgy is.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

A fejfájás csak akkor van, ha idő előtt felkel az ember, nem? Vagy ez is hajlam kérdése?
No majd kiderül - mert én nem tartom kizártnak hogy eljön az a pillanat hogy kérek EDAt és nem lesz tőle lelkifurdim. Meg a dokim mondta hogy a helyzet dönti el, hugimnak sokat lendített a szülésén, mert alig akart tágulni. Meglátjuk.
No meg biztos félelem ellen is hatékony tud lenni 8)
Vendég

Gio, őszintén szólva ahogy közeledik a szülés, már bennem is felmerült az EDA, bár egyik gyereknél sem volt semmilyen fájdalomcsillapításom. Talán épp ezért. :wink: Szerdán megyek a szülésznőhöz és fel is dobom majd az ötletet. Nem hiszem, hogy ez a döntés miatt lelkiismeret furdalásnak kellene lennie és az sem dicsőség, ha valaki fájdalomcsillapító nélkül szül. Szerintem teljesen mindegy, a gyerek megszületése a lényeg. Az, maga a tény a dicsőség.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Póki
az utolsó 2 mondatod bevonul a képzeletbeli idézetes könyvembe!
Kéne aludni kicsit. De úgy ennék csokit...és nincs itthon :-(
Vendég

sziasztok!

Én a lányomat császárral szültem,és a gerincbe kaptam a szurit...attól féltem a legjobban,de semmit nem éreztem...szerintem ne féljetek tőle...most is császárt tervezünk,ami úgy néz ki 14-én lesz.. :lol:
anda-vivibaba

Sziasztok!

Én is tuti nem adatok be EDA-t magamnak,mert félek attól,hogy rossz helyre szúrják!
Na de Sprite,te attól félsz,hogy tű a hátadba???És a tetkók?Zita nagyon ügyi akkor!!!Pár napja az én fiam is jön és tartja az orrát,hogy szívjam neki!
Pókica nem akarlak elkeseríteni,de azt hallottam hogy nem igazán adják be az EDA-t az Imrében csak igérgetik...!

Tegnap mi vérvételen voltunk a picivel a kórházi gyerekosztályon(2évessel),mert van egy 3naponta visszatérő hasmenése és ezt próbálják kideríteni mitől van! :cry:
Szegénytől vettek vért 4 üvegcsébe és ő.....könnyek nélkül türte,sőőőt érdeklődve nézte! :shock:
Hát nagyon édes volt!
Remélem valami kiderül!
Jól le is cseszett a doki mert nyáron volt egy szalmonella fertőzése és,hogy erre miért nem gondoltam....mondtam én gondoltam ,de a házidoki azt mondta ez nem lehet az..és nem adott székletdobozt! :x !!!
Azt mondta,hogy ha az, sürgössen nekem is nézni kell,mert nagyon veszélyes lehet a babára!?Ki is buktam rendesen!Valószínű lecserélem a gyerekorvosomat!
Tegnap meg a nagyfiamnak a hónalján vettem észre gombás fertőzést :shock: !!!!Hát én estére úgy kiborultam!Alig tudott párom megvígasztalni!
Vendég

Nekem elég friss Szt.Imrés infom van, október 10én szült ott egy bnőm, és simán kapott EDAt. Végül szegénykének császár lett, mert ettől függetlenül nem tágult, de nem csak ígérgették neki - annak mi értelme van? Honnan hallottad ezt Tulip?

Sajnálom gyerkőceidet..:-( Remélem hamar rendbejönnek, ne kelljen aggódva bevonulnod szülni.
Vendég

Egyik barátnőm ott szült,és ő mondta...mert szeretett volna...de csak húzták-halasztották neki,amíg már nem kapott,mert felesleges lett volna!És neki is az egyik ismerőse dettó!

Köszi Gioia!Én is remélem,hogy hamar rendbejönnek!
Vendég

Párod dolgozik Gioia?[/img]
Vendég

Tulip
Mármint ma? Most léptek el a gyerkőkkel bibliórára, én ma kihagyom, a holnapi Istentiszteletre gyúrok, hogy kibírjak 2 órát a padban :shock: :)
Miért?
Vendég

Nekem is két ismerősöm is szült idén az Imrében és mindkettő megkapta az EDA-t mikor kérte.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hát lányok, akkor egy kórházon belül is mennyi féle variáció lehet :shock: Nem lehet itt semmit kiszámítani, bárhogy is szeretnénk. Én azt gondoltam hogy aki már a 2. 3. 4. gyermeket szüli sokkal bátrabban vagy higgadtabban vág neki a szülésnek, de látom, hallom, tapasztalom családon belül is hogy egyáltalán nem így van. Néhány dolgon nyilván kevesebb az agyalás hisz ottvannak a már kibújt növésben lévő apróságok, de amúgy ugyanolyan ismeretlen tud lenni minden, hisz egy test is képes különféle dolgokat produkálni x szülés esetén is.
Nos..Most nyilván semmi újat nem mondtam persze, de jó volt okoskodni:-) :-)

Manócskák vajon?
Vendég

Gioia,igen ma! :) Csak mert írtad,hogy sokat dolgozik ahogy jönnek az ünnepek!

Hát úgy legyen Pókica!Lehet,hogy akkor csak nekik nem volt "szerencséjük" az EDA-val!
Vendég

Jah, igen. A héten adventre készülve minden este volt a hivatali idő után biblióra, én is ellátogattam olykor, de annyira kényelmetlen székek vannak, hogy alig bírok ülni rajtuk...Röhej, de ez van.
Aztán holnap úrvacsorás hosszú IT.Jövő hét az aránylag nyugis - azaz én nem tudok semmi izgalmat. Hétvégén ismét jönnek a gyerekei, után azt hiszem lesz gyerekkarácsony, ajándékkészítés, ismét bibliaórák, majd már hipp-hopp és itt is a karácsony amikor minden nap van IT (istentisztelet). Ezért lenne jó ha max. a kiírtig tényleg megszületne a kislányunk és akkor apa is tudna több időt velünklenni.
MA olyan kis punnyadt a lányunk. Nektek mennyire pörgősek a pocaklakók?
Vendég

OLVASSÁTOK A LEVLISTÁT!!!! VALAKI BEJELENTKEZETT!!!! :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?