A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

katy: basszus :cry: :cry: :cry: pedig nagyon szeretem boo-t :D hár hiányoltam :roll: de akkor még kell egy ideig :roll:

f.nikici

nyakkendő lesz az, a google is azt írja :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Hééééééééééééééééééééééé, nem ér puskázni!!!!! :? :? :? :? :? (Nem mintha én nem onnan jönnék. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: És találtam egy érdekességet is. :wink: )

Boo főzött vagy Apa és jól összevesztek? :roll: :roll: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

gabi1! :)

Dekoráció: :o :o :o :o :o :o :o Így tutira odatalál hozzátok a Jézuska. :lol: :lol: :lol: :lol:

ancsurti! :)

Nálad mi a helyzet, mennyira vagy dekoratív?

Kép
Kép
200907?

Bond: hagy mááán, ilyenkor ilyennel terhelni az agyamat, amire amúgy sem jövök rá az életbe sem? :lol: :lol: :lol:

"Így tutira odatalál hozzátok a Jézuska"
Én még tudtam volna egy-két dolgot feltenni, hogy biztosan ne kerülje ki a házat. :D

f.nikici

ancsurti: elég szomorúan látom én is, hogy eltűntél :cry: :twisted: :twisted:

f.nikici

Gabi 1

Jók a képek, szép a házatok nagyon, Nóri aranyos. :P

Conversano

Teki kezei :shock:

Kép
Kép
orsi777

Conversano: tekid :shock: :cry: Milyen egy csiga az ilyen??? :cry:

Nikici: ilyen gonoszak ezek a konyhaszekrények! Én a fejemet ütöttem be a munkalapba :roll: Ráadásul egész nap fájt a fejem, így különösen jól esett :roll: /jövő hétre inkább kaját rendelek :twisted: /

Boo: kölcsönadom az enyémet, bár megőszülsz, mire csinál vmit, olyan lassú :roll: :roll: De legalább nem csúszik :D

Kérdés: Ti milyen lázmérőt használtok a babáknál? Mi okosan vettünk fülhőmérőt, ami szép meg jó,csak éppen használhatatlan :roll: Egy mp- ig sem hagyja ugyanúgy a kobakját mérés közben, így hülyeségek jönnek ki :roll:
Tehát melyik a jó? És hol mérve?

Kép
agi125r

Hendegabi, f.nikici, agi125r...még valaki? :( :( :( :(

Kép
Kép
200907?

Mi?

Kép
Kép
orsi777

Bond: hmmm? :?: :P

Kép
agi125r

Bond el ne temesséééé' mááán :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :twisted:

f.nikici

Mindannyian leamortizáltátok a hátatokat mostanában.

Kép
Kép
200907?

Bond. én a kobakomat! :(

Kép
agi125r

Nem baj, akkor a hátad lesz a következő. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
200907?

A hátam "csak" le akar szakadni :twisted: Dehát muszáj ezerszer felkapkodni azt a gyereket! :lol: :lol: :lol:

Kép
agi125r

"Nem baj, akkor a hátad lesz a következő."

Ezen most sikerült egy jót röhögnöm, felébred Dorki :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Majd gondolok rád, Bond! :D

Egyébként most olvastam, hogy fülhőmérőt fél éves kor után javasolják :roll: Holnap veszek egy sima digitálisat :roll:

Kép
agi125r

agi nekünk is olyan van meg higanyos. popsiban mérem a lázát

f.nikici

Bond

[quote]N írta:em baj, akkor a hátad lesz a következő.

ez kész :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Lázmérő:

Vettem popsiba dugható lázmérőt, digitálisat, szerintem az tök jó volt.
Mikor Odettnek az első oltásoktól hőemelkedése lett, akkor apa megelégelte, hogy csak a popsiban tudjuk mérni a hőjét, erre rendelt a neten egy homlok, fül és szobahőmérőt egyben.
A koraszülött babás barátjának meg kellett gyorsan egy hőmérő este, és elkérte a popsiba dugós lázmérőt. Így történt, hogy csak a fülhőmérőt használjuk.

Kép
Kép
orsi777

agi125r! :)

1. Fülhőmérőt nem minden gyerek kultiválja. :wink: :?
2. Két pillanat és már fél évesek is vagytok. :o :) :) :)
Azzal együtt még mindig a jó öreg higanyosat tartják a legjobbnak. :wink:

Kis hétvégi vigyorgogni való :wink: :

http://www.hg.hu/cikk/epiteszet/8285-a-vilag-legviccesebb-emlekmuvei

Kép
Kép
200907?

Gabi1:nagyon-nagyon gyönyörű,meseszép a házatok,a kert,a koszorú,a gyerekek,minden és mindenki. :D Szépek vagytok!Én alvás után állítom össze a koszorút a Lilivel.Eddig ablakotpucoltunk,teleragasztotta az alját,amit elér téli matricákkal,függönymostunk.Megvettük az alkatrlszeket a koszorúhoz.Meg lecseréltük a virágföldbe szúrható nyári díszeket télire.És az emeleten átrendeztük a hálót és a gyerekszobát.Végre tegnap éjjel már nem velünk aludt a Lili.Jól megünnepeltük apával,gyorsan elaludtunk. :lol: Reggel ébredek,és ott a gyerek köztünk. :shock: Észre sem vettem,hogy átjött. :oops:

most ennyi

nagyon örülök a sírós pasinak,aki énekel a Csillagba,mert most összekapta magát,aztamindenit!Olyan frankó volt,hogy csak lestem. :shock: A Don't stop me now-a fazonra gondolok. :wink:
Vendég

Sziasztok! 8)

Bond: képek :lol:

tudom már kérdeztem: szóval akkor mennyit, hogyan mikor, mivel adjam a Cebion cseppet? :lol: :lol:

lilisgabi: de jó Nektek! Nekünk még adventi koszorúnk nincsen :roll: Apa 10kor ért haza délelőtt, még alszik...nekem meg kocsit is kellene mosni, szóval nem unatkoznék :lol: szerintem is jó volt a csillagos pasas :wink:

f.nikici

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

Kép Fürcsi
Kép elmélázva...
Kép apával :)
Kép Az új etetőszék. Azonnal nekikezdett alaposan megvizsgálni és megszerelni :D
Vendég

Köszi Bond, enyém hát fél fokkal jobb. Lábzsibi is kevesebbszer vesz elő.
Újra kérdem: Halász Jutka koncertre sikerült a jegy?

Viszont: imént lett újratelepítve a gép, mert elkapott egy jóóóó kis vírust. (H1N1 :roll: )

Szóval MSNM-en kaptam egy ismimtől egy hivatkozást. Vagyis nem is ő küldte, mint kiderült, hanem a vírus automatikusan. Azt hittem, fotókat tett fel valahova, azt kell lesni, mert a hivatkozás címében benn volt a photo szó.
Én meg rákattintottam, aztán már meg is voltam fertőzve. Köv bejelentkezésnél meg automatice figyelte a többi ismerősömet, és aki be volt jelentkezve, annak már akarta is küldeni. Remélem még időben kiléptem, nem adtam tovább.

Másik dolog. És itt Ancsurtira lenne szükségem, mert ha jól emlékszem, neki volt hasonló, de már nem emlékszem pontosan.Persze mástól is jöhet segítség.

Szóval: a 3. cicigyuszi után, mikor már gyógyultnak mondhattam a melleim, feltűnt, hogy szoptatáskor is, de főleg fejéskor eléggé féj a jobb bimbim. Sőt, mostanában elég sokszor érintésre (akár a melltartóra) is érzékeny, és tövig belenyilall.
Jól megnézve a bimbó leg hegyén van egy iciri-piciri kis valami, egy fehér pontocska, mint egy gombostű feje. Na, ha ahhoz ér valami, akkor van a nyilalló érzés.
Ancsurti, ha itt vagy, nálad mi volt ezzel?
Lehet, hogy ezért viselem már ennyire nehezen a szoptatást?

Gabi1: jók a képek. Házatok nagyon szép lett. És az adventi koszorúk is.
Akartam kérdezni. Múltkor írtad, hogy nem lövellt be egyszer éjjel a tejed. Azóta minden ok ezen a téren?

Sillia: Dalma meggyógyult?

Lilisgabi: ti most jól vagytok?
Félek, hogy megint kering valami ezekben a gyerekekben, mert igen nyügi ma mindkettő.
Egyébként veled álmodtam az éjjel. Sokra nem emlékszem, csak arra, hogy Vicának és Lottinak egyforma nacit vettünk :roll: :lol: :lol:

Cunci: megfejtésekkel lekéstem. :(
De ebbe a körbe tartozik ez is: foltos nyakorján. Kár hogy Boo nem tud jönni, ez neki való feladat. :D

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi

Dalma már meggyógyult, szerencsére "csak" a szokásos mandulagyulladása volt.

Majd leszek bőbeszédűbb is, csak most küzdünk még a géppel...
Most pakolok sorban mindent vissza...

Szerencsére semmi adatunk nem veszett el
:)
Vendég

[quote="f.nikici"]S írta:f.nikiciziasztok! 8)

Bond: képek :lol:

tudom már kérdeztem: szóval akkor mennyit, hogyan mikor, mivel adjam a Cebion cseppet? :lol: :lol:

Igen kérdezted, úgyhogy ejnye-bejnye. :roll: ( :twisted: )
Mennyit: naponta 10 csepp elég. Breki76 védőnője mondott egy okosságot. Érdemes két részletben adni, hogy ne egyszerre ürüljön ki a szervezetből. :!:
Mikor: bármikor lehet. (És ne felejtsd el a Vigantolt sem, ahogy a többiek. :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: )
Mivel: mivel Dorka Jót tesz Dorkának. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sillia! :)

:D :D :D :D :D

hendegabi! :)

Bocs, hogy nem válaszoltam, de mostanában látod, nemigen tudok érdemben jönni, értelmesen válaszolni. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Szóval, nem sikerült sajnos. Így marad a következő évi. :roll:

Vírus: :evil: :evil: :evil:

Cici gond: nem tejköved van véletlenül? :roll: :?:

http://www.lll.hu/node/190

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szoptatas__264174-ilyen-ritka-a-dolog-tejko-sehogysem-talalok-ra-megoldast

http://www.babazunk.hu/problemak_szo.htm

http://www.kismama.hu/baba/mellgyulladas/3227/

Kép
Kép
200907?

Conversano nyerte a mezei pirospontot. :lol: ,mert Ő találta ki elsőnek mind a három megfejtést. Többiek is ügyesek voltak.:D

1.nyakkendő
2.vonat
3.zsepi

Akik beütötték magukat, jobban vagytok???

Hendegabi! Vírus:evil: Megfejtés: :?: :?: :?: :oops: :oops:

Boo! Remélem nem sokáig kell nélkülöznünk a társaságod. Hiányzol! :wink:
cunci

Sillia! Olyan jó nézegetni a tablót. KÖSZÖNJÜK!!!! :wink:

Lóci milyen aranyos, kis érdeklődő cukipofa. :lol:

Hendegabi! Remélem nem lesznek betegek a csajok!
cunci

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 16:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

HGabi:Sajnalom ezt a cicibimbi mizeriat es a fajdalmas szoptatast.....nagyon szenvedtem en is vele mar egy parszor,es igen,nekem is vannak feher pottyok a bimbomon,de csak a jobb oldalon,de erdekes modon ez meg sosem fajt,allandoan a bal oldalival voltak gondjaim.Az teny hogy nekem is erzekenyek sokszor,plane mostanaban annyira faradt vagyok,hogy maratoni fekveszopik vannak hajnaltol :roll: :oops: .....ma reggel is igy ebredtem,tenyleg neha a gondolattol is faj :?
Ezek a kis zsircsomo szerusegek eddig nem zavartak,bar elgondolkodtattak,de most hogy irtad,ezt talaltam rola
http://gigi1976.freeblog.hu/archives/20 ... _kezelese/

.....Bond is irta hogy tejcsatorna dugulas,tejko lehet.....meg nezelodok,remelem talalunk valami megoldast :wink:

Kép
Kép
ancsurti

sillia: szuper a tabló :wink: és Lóci is csodaszép. Dorki pont így szereli mindig az öveket :lol: :lol: :lol:

Bond: Vigantolt mindig fürdetés után adom, így nem felejtem el. ma megcsúszott a kezem, szóval kapott +3 cseppet úgyhogy most nem kap pár napig, csak ezt el ne felejtsem.. :lol: :lol:
Muszáj volt megkérdezem a C-vitamint, mindenki mást írt...ez összegző kérdés volt, nem ismétlő :lol: :lol: de köszi a válaszod :wink:

boo: de jóóóó, hiányoztál :D várom a sztorikat, biztos van már egy pár ennyi idő alatt :lol: :lol:

ancsurti: Neked is örülök :D de nem voltál vmi bőbeszédű :twisted: hogy vagytok, mesélj!

azután még hiányzik valaki, DODI, nem ám Te is eltűnsz?! :twisted:

ja hoztam képeket is:
Kép

Kép

Kép

Ez én vagyok 4,5 hónaposan :D

f.nikici

Jut eszembe meg....nalam masfel honapig tartott az eszeveszett fajdalom,nyilalt egeszen a lapockamig,de mivel nem volt se csomo,se voros folt a cicimen,en azt hittem csak ennyire elb@szott a bal cickom :roll: ,es majd idovel csillapodik a fajdalom.....aztan a 6 hetes kontrollon megmutattam a dokimnak,es eszrevett egy pici hegesedo sebet....en ugy lattam ez mar begyogyult,de nem....es ezen keresztul bejutott a fertozes Hangi szajabaol,ami ugyan nem volt szajpeneszes,de mivel az anyatej elo,a nyelven levo tejcsi lepedek megfertozott.....
Na ekkor kaptam olyan antibigyot,amit szopi alatt szedhettem,de nem szopiztathattam abbol,amig meg nem gyogyult...Hat gondolhatod mennyire fajt a fejes is :?
Aztan ezutan volt megint hogy egy pontban kisebesedett a bimbom,eloszor ugy nezett ki mint egy pattanas,aztan ki is sebesedett(pedig tenyleg jo a technikaja Hanginak szopikor)na akkor szivott le szegenykem vagy 70ml tejet verrel :shock: vegyitve,mert akkor csattant szet a husom....A tovabb fertozest mar igyekeztem megelozni,fejtem megint mint a barom....
Azota szerencsere megint jobb,de tenyleg elegge erzekeny a bimbom,barminemu erintesre...
A feher pontok miatt(3db)gyanakodtam szajpeneszre is,de az tenyleg nincsen,a doki is es a dulam is megnezte Hangi szajat,persze en is....mindenesetre a grapefruit-mag kivonat es a cink szedese segit a gombasodas megelozeseben,gyogyitasaban....(es tenyleg nekem a masik oldalon van,nem a problemas cicimen...)

Kép
Kép
ancsurti

Lilisgabi,Nikici.....koszi,jol vagyunk!Majd jovok......

Bond:meg nem diszitettem :cry: talan jovoheten mar megoldom....

Kép
Kép
ancsurti

F.Nikici

Dorkili olyan édes abban a kapucnis ruciban, olyan mint egy kis karácsonyi mézeskalács :lol: :lol: :lol:

Ancsurti

Már aggódtam...Jó hogy jöttél :)
Vendég

sillia: az nem Dorki, hanem én (4,5 hósan) :shock: :lol:

ancsurti: várunk :wink: még én sem díszítettem, pedig már jó lenne. :roll:

f.nikici

furcsa volt hogy olyan kopottas a kép, dehát ilyet már lehet csinálni is.
És olvastam az írást hogy "én vagyok" de a szemem csak a képet látta és azon szerintem Dorkili van :lol:

Most, hogy részleteket is nézek, csipketerítőt pl. nem szoktak varázsolni egy képre....
Vendég

Sziasztok!

Gabi! Nagyon szép a házatok!

Boo! Már megijedtem,hogy nem jössz egy darabig! Nem te lettél volna,ha nem történik megint valami :D

Nálunk úgy tűnik,újra megjött Lili étvágya,mert szombat óta elég sokat szopzik,csodálkoztam is,hogy termelődik még a tejem,mivel az elmúlt napokban nagyon keveseket evett. De szerencsére nincs gond vele. Ahhoz képest,hogy alig szopizott múlt héten,180 grammot hízott 1 hét alatt :lol:
Viszont észrevettem,hogy szegénykém,ahogy betesszük a kádba,egyből elkezdi vakarni a felsőtestét,tiszta vörös lesz neki egy perc alatt. Egyből Gabiékra gondoltam,hogy lehet,hogy ekcéma. Kicsit érdes is a bőre,úgyhogy szerintem ki van csak száradva neki,úgyhogy most napjában többször le fogom neki olajozni,és ha nem jön helyre 1-2 napon belül,akkor felhívom a dokit. Mi születésétől fogva ugyanazt a mosószert és fürdetőt használjuk és eddig nem volt gond,ezért gondolom,hogy csak ki van száradva. Remélem igazam lesz.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Kép olyan nagyot nem is tévedtem :)
Vendég

sillia: szuper, köszi :D Szerintem nem hasonlít rám egyáltalán, pedig többen mondják, hogy igen, én nem látom, még így egymás mellé téve sem. :shock: :D

nyuszi: nálunk is volt ilyen Dorki bőrével, de a gyógyszertáras füredtő helyre hozta, még ha simán bekened vele, nem fürdésnél az is nagyon jó. S nálunk is pontosan szombaton jött meg Dorki étvágya :shock: lehet a szuri miatt nem evett, de ő is 40eket evett...azt is 5 óránként, ha nem több, most már megeszik 80akat is 3 óránként

f.nikici

Ancsurti, de örülök neked :P :P :P

Kép
Kép
orsi777

D O D I ? ? ?

f.nikici

Nyuszi!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehet, hogy a tejpép okozza a bőrproblémát? Ha jól emlékszem, a múlt héten kezdted el adni Lilinek. :roll: :roll: :roll: :roll:

Nikici!
Még nem láttam a kép alatti feliratot, de már akkor néztem, hogy olyan '70-80-as évekbeli képnek tűnik. Viszont hasonlítasz Dorkára! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A mi dokinőnk úgy javasolja a Cebion adását, hogy testsúly kg-ként 1 csepp, de max. 10 csepp.

Én meg fürdetés előtt adom a Vigantolt. :D Amióta így adom, azóta egyszer sem felejtettem el. Ott van a fürdetőkrém mellett, így nem tudom elfelejteni. Azelőtt volt olyan, hogy nem emlékeztem, hogy aznap adtam-e már, de így már könnyű fejben tartani.
A Cebiont meg reggeli előtt adom, amikor átöltöztetem, lemosdatom, átpelusozom, stb.
Ezek a kis mini szertartások segítenek észben tartani, hogy be kell adnom a cseppeket.

Még a cseppekről jut eszembe:
Elfogyott a Konakion, és én azt hittem, hogy akkor ennyi elég is volt. Még jó, hogy rákérdeztem, mert kell még adnom, addig mindenképpen, amíg csak anyatejet kap.

H.Gabi!
Én is tejkőre tippeltem, ahogy olvastam a soraid! Én lehet, hogy megmutatnám a védőnőnek. Bár pont most kapsz új védőnőt, igaz?

Boo!
Örömmel látom, hogy újra vagy! Kiszáradt a laptop? (Egyszer a céges telefonom beleesett egy vödör flóraszeptes vízbe, jól elmerült benne, mire észrevettem. Mikor kivettem nem volt se kép se hang. Szétszedtem és másnapra olyan jól kiszáradt, hogy kutya baja nem volt. :wink: )

Kép
katy76

Nikici!

Aranyos vagy :D , nem tűntem el, csak a hétvége mindig pörgősebb. Mindjárt jövök, és mesélek, csak leteszem lassan Boborjánt :lol: . Most itt ül az ölemben :roll: .
Bobó! Köszönj szépen a lányoknak!

j4kii2jsooppppppsssssmlépln kiuolzuiiiii

Ez a sziasztok babául, gondolom :roll: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nnna, gyerek szundít, anya garázdálkodhat 8) :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Van pár dolog, amit már többször akartam írni, csak mindig elfelejtem :oops: . (Pedig ez már nem "kismama-agy", eredendően vagyok ilyen :oops: :lol: )

Nappali alvás:
Boo, asszem te írtad, hogy mostanában kicsit zizi Zsiri, úgyhogy lehet nálatok is ez van... :wink:
Eddig Botond úgy "működött", hogy 2 órát volt ébren, majd 40 percet aludt, 2 óra ébren, 40 perc alvás....ez így ment egész nap. Aztán a 40 perceket 1-1,5 órára emelte. Kb. egy hete elkezdte azt, hogy mikor letettem, kis vergődés után ugyan elaludt, de 15-20 perc múlva felkelt :shock: . Emiatt persze nyűgös volt, de visszaludni nem bírt :( . Eszembe jutott, hogy régebben azt olvastam a Suttogóban, hogy 4-5 hónap körül megváltozik a babák alvásigénye: éjszaka 10-12 óra (1-2 ébredéssel), napközben egy délelőtti, és egy délutáni alvás. Így elkezdtünk szépen átállni: Egyre tovább tartottam ébren, bár nem volt nehéz dolgom, mert kézben bármeddig elvan, még ha fáradt, vagy éhes is :wink: . Babakocsiban altattam, így ha rövid időn belül felébredt, gyorsan visszaringattam, mert ez ugye a kiságyban nem megy :roll: :lol: . A délutáni alvás előtt nem sokkal pedig megetettem, hogy az éhség ne keltse fel korán. Így most úgy néz ki a napunk, hogy 7-fél8 fele kel (vagyis csak gondoljuk, mert mikor apa felébred magától, Botond már mindig ébren van, csak mivel már meg tud fordulni, a hátára vágja magát, nézelődik, molyol, meg magyaráz a forgójának, nagyon édes :D ), aztán 10 körül leteszem, másfél órát alszik, megebédel, egy óra múlva kapja a gyümölcsöt, két óra múlva eszik, és megy aludni. 2-3 órát szunyál, utána eszik, játszunk, ilyesmi, fél8 körül fürdés, fél 9 felé alvás :wink: . És mióta erre átálltunk, megint egy hang nélkül alszik el :D :D :D .
Szóval, ha valakinek mostanában kezdtek a nappali alvások zűrösek lenni, annál lehet hogy szintén "babaátállás" van :lol: .

Fiúügyek:
Nálatok hogy "áll" a fütyi-dolog :lol: ? Mármint a fitymára gondolok...
Mikor Botond egész pici volt, alig lehetett neki felhúzni, kb. 2-3 milliméternyi rést tudtunk produkálni. Icipicit tovább ment már azóta, de nem jelentősen. Erre apa valamelyik nap mutatja, hogy ő felhúzta Botondnak :shock: . A babának egy nyikkja nem volt, két helyen picit kipirosodtt a bőr, de egy napig fújkáltam Aloe First-tel, és semmi baja :wink: . Nem csíp, nem fáj neki, és teljesen fel lehet húzni :D :wink: . Apa 10 évesen magának tépte fel, és begyulladt neki, mint állat, a szomszéd kisfiúnak meg 2 évesen tépték fel, és egy hétig visítva pisilt úgy fájt neki :( . Apa kezébe vette a dolgokat ( :lol: ), és addig húzta, amíg Botond engedte, és végig engedte :D . Szóval ezen túlvagyunk. Most minden fürdésnél felhúzzuk, megmossuk neki, így szerintem már nem fog újra letapadni!
Boo! Golyszlik?

Jaaaj, mit akartam még :roll: .
Ja, igen.

Gyümölcs:
Azt már tudjuk, hogy az én fiam tankönyvi gyerek, mindent akkor csinál, amikor a szakirodalom írja :shock: :lol: . Biztos ő is olvassa :lol: . De ennek most nem örülök... :?
Elvileg egy baba 12 óra alatt emészti meg a kaját, és természetesen a kicsi fiam pont ennyi idő alatt teszi. Ezzel semmi baj nem lenne, ha nem 4 körül enné a gyümölcsöt :roll: :? :? :lol: . Ez azt jelenti ugyanis, hogy hajnali 4-kor teljes éberséggel készül a zudításra, és úgy gondolja velem is megosztja ezeket a feledhetetlen perceket :? :lol: . Szóval napok óta 4-től 5-ig várjuk a kakit! Ami menetrendszerűen diadalittasan meg is érkezik, peluscsere, és alvás. De azért ez így nem az igazi :roll: . Szóval áttérünk a délelőtti gyümizésre, hogy ne éjszaka jöjjön a gyerekre a szapora :lol: . Amúgy nem fosik, tök normális széklete van, aminek nagyon örülünk, de azért nem hajnali 4-kor :? .

Tévé:
A fiam tévébuzi :evil: . Menthetetlenül az! Most már hiába barikádozom el előle, addig forog, meg kúszik, amíg meg nem látja a tévét :? . És ha kikapcsolom, akkor is szuggerálja, és aztán kikéri magának, hogy mért nem megy. Ilyenkor elviszem máshová, vagy játszok vele, de ez akkor is idegesítő :? . Két fegyverem van: égőket tettem az ablakra, pont a járóka mellé, azzal most elég jól elvan, meg ha nagyon tévézni akar, beültetem a kandalló elé, oszt nézzed wazzeg, ahogy lobog a tűz! *aszt neked tévé :twisted: .
A másik, hogy mikor apával boxolnak, mindig megy valami zene, általában Pink, vagy Lady Gaga, és esküszöm nektek a gyerek már felismeri :shock: . A nappaliban is zene szokott menni, és a múltkor ment a VIVa-n egy Lady Gaga szám, a bébi meg nagyokat kurjongatott, meg röhögött, meg ficánkolt. Na oké, biztos véleten. De azóta ezt már sokszor eljátszotta, felismeri a számokat, amiket már sokszor hallott!!!! És szerintem ez simán lehetséges is, hiszen a magzatok is felismerik elvileg, ő meg már mégiscsak 4 hónapos! Annyira édes :D
Ja, és vettem neki babazenét, mondván neki való zenét is halljon, de nem szereti :roll: :lol: . A gyorsabb tempójú komolyzenét csípi még, meg Ákost, de a szimfónikus változatát :wink: .

Még volt pár dolog, majd eszembe jut, biztos...

Breki!

Megvettem az Anyák lapját, Minócska nagyon cuki :D :wink: . Az ügynökségen kereszül kerültetek az újságba?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Kép
Kép
200907?

Ha valaki kedvet kapott volna hozzá, de nem tudja, hogy hogyan kell, akkor itt a recept. :wink: (Képekkel sajnos nem tudom illusztrálni. :( :( :( )

Adventi koszorú készítése

Hozzávalók:
- mohakoszorú
- 4 db gyertya
- fenyőágak
- oldószeres ragasztó vagy ragasztópisztoly
- drótok,mécses a drót melegítéséhez
- organza szalag
- pár rúd fahéj, száraz termések
- virágkötő drót
- csípőfogó
- filcdíszek
- facsillagok, akrilfesték a fa csillagokhoz, ecset
- „töltött cukor” filc gyöngy

A drótokat felvágjuk akkora darabokra hogy „U” formára hajlítva a fenyőágacskákat átölelve megfelelő hosszúsággal beleszúródjanak a mohakoszorúba.

Az a lényeg, hogy ne szúródjon át a koszorú másik oldalán mégis erősen rögzítse a fenyőágakat.

Ezután kb. 5-6 cm-es drótokat vágunk. Harapófogóval fogjunk meg egy drótot, majd egyik végét a mécses lángján forrósítsuk meg. A forró drótvéget szúrjuk bele a gyertya aljába. Célszerű 3-4 ilyen illesztéket „gyártani” a gyertya aljára, hogy amikor beleszúrjuk a koszorúba stabilan megálljon a helyén.

Amikor megvagyunk a gyertyákkal és beleszúrtuk mindegyiket a koszorú megfelelő helyére függőlegesen,. FONTOS hogy mozgassuk meg őket, hogy inognak-e. A dülöngélő, nem függőlegesen álló gyertya tűzveszélyes!!!!! Addig próbálkozzunk a gyertyák felszúrásával, amíg stabilan, függőlegesen nem állnak

A natúr fadíszeket akrilfestékkel befestjük. Megvárjuk míg megszárad, majd a ragasztó segítségével a filcdíszekkel, száraz termésekkel és szalagokkal együtt ráragasztjuk ízlésünknek megfelelően a koszorúra.

Alapanyagok és további ötletek beszerezhetők weboldalunkon a webáruházban vagy üzleteinkben:
www.hobbymuvesz.hu rendeles@hobbymuvesz.hu

Hobbyművész Üzleteink:
1085 Bp. Üllői út 32. Tel.: 267-2194
1024 Bp. Lövőház u. 2-6. Mammut I. 3. emelet a mozi mellett Tel.: 345-8050
1113 Bp. Bartók Béla út 62. Tel.: 209-4147
1117 Bp. Hunyadi János út 19. Savoya park bevásárló központ Tel: 20/553-5259

Art-Export BOVA Raktáráruház (kis- és nagyker):
1106 Budapest, Maglódi út 25. Tel.: 284-5855

Sok sikert! :wink:

sillia! :)

Fénykép fel(nem)ismerés: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Lehet, hogy ez nem a te napod lesz? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol:

Huginak folyik a bal füle. :o :roll: :(

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?