A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

bakker, mire megírok egy hsz-t teleírtok két oldalt!

Bex, Tomika de ari!!!!!!!!!!!!! :):):) Pláne, hogy jó éccakátok volt, Isten tartsa meg eme jó szokásában :)

Tisz, kendő, kenguru ? ;) nálam csak úgy megy a főzés, h rám kötöm a csajszit 8) 8)

Andi, akartam mondani képek csodajók!!!!!!!!!

Manó, ó anyám micsoda finomságok..... mézeskalács sütés... nekem is neki kellene állni, de nincs erőm hozzá... Atesz a héten este jár csak haza minden nap, agytágít...

Madar, fel a fejjel! :)

Bibi?

Lina, na majd mindjárt megsasolom...

vicger

Kriszti, melyik mézeskalács recepted a tuti? Vagy mindkettő szuper?

Kép Kép
manósziget

Juujjjjjjjjjj Erika, a lelkébe gázoltál rendesen :lol: :lol: :lol:

Én is olvasom majd a recepteket!!! De hogy megcsinálni mikor fogom hát :roll:

Kép
babcika

Kriszti,kendőzni szoktam,/igaz itthon még nem kellett/,de ha elöl van akkor már nem férek el. :? Pláne,hogy Bence is segítene. Most próbáltam hátra kötni,de nem megy.Talán ha nagyobb lesz.Nem tudom biztonságosan tartani amíg kötöm.Mei tai-ban sikerült hátra,de az meg neki nem tecc.

Bocsi,most csak ennyi.

Kép

Kép
tisz

Kiszti, ááááá ez nagyon gáááz. utólag is simi neked és még szerencse, hogy nem lett baj. mi nemrég egy gémkapoccsal jártuk meg. Párom egyik pillanatban még látta Míránál... naná, hogy a szájába... utána meg sehol. kérdezzük lenyelted? Erre ő hol igent mondott hol nemet. Nesze neked egy 2 éves... Pánik elkezdődött, most mi legyen, futás az ügyelet (naná hogy este volt) vagy mi? már pakoltam össze az elmenős cuccot, mikor nagy nehezen megtaláltuk az ágy alá beesve... Valszeg mikor rá lett szólva eldobta ijedtében. :? Azt a megkönnyebbülést...

[quote="arvaerika"]K írta:arvaerikaárpótlásul, amiért ilyen bunkó volt, közöltem vele(amikor kijelentette, hogy a meleg víztől dagadt be a gyerek ujja)hogy ő is igazán berakhatná a legnemesebb testrészét a melegvízbe, igazán dagadhatna egy kicsit :oops:
:lol: :lol: :lol:

Kép Kép
manósziget

Babcika!

Fel sem vette....igazából mi állandóan hülyéskedünk otthon. kicsit olaszosan élünk, de legalább agyerekek is jókedvűek(legtöbbször)
Amúgy semmi bajom a férfiasságával, de ezt a ziccert nem hagyhattam ki :wink:

Kép
arvaerika

Gondoltam Erika, és mi is nagyjából így élünk, meg jó nagy hangon tudunk beszélgetni , hülyéskedni is :lol: :lol: , erre meg legtöbbször bedszól a gyerek, ne veszekedjetek :lol: :lol:

Kriszti!

Lényeg, hogy nem lett baj!!!

Kép
babcika

Manó a másodikat szoktam, de az első is jó :)
gémkapocs :? :? :? :?
Erika meleg víz - dagadás :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

mennyit írtatok míg sétáltam/vásároltam :shock:

Manó,hát némelyiket a felfázásra,némelyiket meg azért,mert a vizet már unom :wink:

Babcika,hasonlókat találtunk ki mi,ha lesz időm a blogba kifejtem :lol: 8na milyen jó,hogy van blogunk :D

Beatrix,Tomika nagyon figyel!!!

Madar,gyere át,felvidítalak Kép

Niki...mosógép Kép

ajjjajjjjjjjajjj,megint kimaradt hsz.........na ezt most elküldöm,aztán majd még folyt.köv.

sutimano76

[quote]A írta:ndi!

Pénzzel mi lett, visszakaptad?
ebből is kimaradtam!!!

a másikat csak figyelmetlenül :oops: olvastam,mert Berni a járókába é oda kell néha mennem felhúzni eztazt :D

sutimano76

Az Andi a pént visszakapta e, arról én sem tudok semmit???

Kép
babcika

Süti, én megfejtettem, Andi nem vett semmit, és nem is vitt vissza semmit, hogy a pénzt visszakapja, hanem Dani lenyelt egy 10-est és szerintem erre kérdezte Erika, hogy visszakapta e??? :lol: :lol:

Kép
babcika

Madar!

Köszi!
Már azt hittem, nem tűnt fel senkinek, hogy Dóra ilyen ügyi (nem megsértődősen, de annyi hozzászólás volt, hogy simán elsikadhatott), és én meg napszámra hallgathatom a "Hull a pelyhest". :D Ö még nem unja!! :D:D De azt még nem tudom, én mikor némítom el valahogy, bár egyenlőre még élvezem, hogy ilyen ügyi. :)

Ja és még valami: tegyétek meg légyszi nekem, hogy velem kapcsolatban simán és konkrétan megmondjátok, ha valakinek valami baja van velem, nem reagáltam (vagy nem is szoktam), stb. Nagyon nincs időm gondolkodni azon, hogy vajon xyz mit gondolhat rólam, kellően kedves voltam-e, szoktam-e szólni hozzá, vagy most azt gondolja rólam... Szóval ha NEM jól tenném valakivel kapcsolatban (ami bőven előfordulhat, mert az esetek egy rászében csak be-beszólok a társalgásba), és ez valakit bánt, akkor szóljatok, OK? Nem vagyok sértődős! :):)

Rita!

Boldog Andris napot! :)

Lenyelés: mi egyszerre pénzzel jártunk úgy, mint Manó a gémkapoccsal, csak mi nem tudtuk, mennyi pénz volt nála, és csak azt láttuk, hogy egy része kijön. Úgyhogy orvos, röntgen lett. De nem nyelte le...

Kriszi!

Már mézeskalács? Én csak kb. 1 héttel karácsony előtt fogok elkezdeni mindefélét sütni. Bár most nem fogok sokat, régebben ajándékba adtuk, de most anyámék épp nyaralnak majd (telelnek :D), apám ... (blogbaillő). Ha lesz kedvem, akkor a barátainkra gondolva sütök és ajándékozok (van leg. 6 fémdoboz a szekrény tetején, direkt erre a célra, tavaly nem sikerült elhasználni).

Astrid

Kép
astrid

Hát a mai mézeskalács-sütésemből se lett semmi. :? Ákos naná, hogy nem alszik. :twisted: Déltől 1/2 3-ig nyekergés volt, majd elaludt, de már egy negyed órája fent van megint... Áááááá

Astrid, mi a mézest is meg különböző aprósütiket (vaníliás kifli, stollen, linzer) már 1. adventre meg szoktuk sütni.

Kép Kép
manósziget

[quote="babcika"]S írta:babcikaüti, én megfejtettem, Andi nem vett semmit, és nem is vitt vissza semmit, hogy a pénzt visszakapja, hanem Dani lenyelt egy 10-est és szerintem erre kérdezte Erika, hogy visszakapta e??? :lol: :lol:

Babcika,jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :roll: :roll: :roll:

sutimano76

[quote="babcika"]A írta:babcikaz Andi a pént visszakapta e, arról én sem tudok semmit???

Hát,az én kis perselyem 10 nap után kikakiltaKép Kép .Azóta is őrzöm.

Kép
v.andi

Manó,akkor nálatok nem csak karikor van sütizabálás,hanem egész decemberbe,na nem csodálom,hogy januártól 90 napozol :lol: :lol: :lol:

Astrid nekem no problemo,sok tanácsodat megfogadtam :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.11.30 16:46-kor.

sutimano76

[quote="sutimano76"]M írta:sutimano76anó,akkor nálatok csak karikor van sütizabálás,hanem egész decemberbe,na nem csodálom,hogy januártól 90 napozol :lol: :lol: :lol:
:oops: :oops: 8) 8) :lol: :lol:

Kép Kép
manósziget

jaj én olyan büszke vagyok Bernire,már tök sokszor alszik el cumi nélkül,és ennek anya annyira örül!!!!
de azért kap egy új cumit.......azt olvastam,hogí 2-3 havonta illik cserélni a cumit,pont most vettek másikat anyósék!!!!Na jó párszor még fogjuk használni.....

sutimano76

Na Manó, tudtam én hogy jó családba kell nősülni/férjhez menni, tanítsd Mirát, Janó cereti s sütit, meg anyós is , mámint én :lol: :lol:

Andi, jó sokáig emészt a fiad :lol: :lol:

Kép
babcika

Manó!

Aha. Lenne is gondom méginkább a súlyommal, mert ki enné meg? :D:D (Persze mindenki, de mivel nincs mindenki itthon napközben, én meg igen...)
Én csak karácsonyra szoktam. És arra is szoktam figyelni, hogy mikor megyünk oda, ahová vinném, mert a legtöbbnek kell pár nap, míg a legtökéletesebb lesz (linzeralap, mézeskalács megpuhul), de nem szabad több, mint 1 hétnek eltelnie a sütés és ajándékozás között, mert akkor már veszít a minőségéből.

Süti!

:D

Jaj, hogy mi nem jut a fiam eszébe. Most talált egy kissöprűt és mindent söpör (szekrény, Dóra feje, bili belseje, még jó, hogy legalább ez volt a sorrend és nem fordítva (jó, fertőtlenítettem használat után a bilit, de akkor is)).

Astrid

Kép
astrid

[quote="v.andi"] írta:v.andi
[quote="babcika"]A írta:babcikaz Andi a pént visszakapta e, arról én sem tudok semmit???

10 nap??? :shock: :shock: :shock: mit csinált addig,kamatoztatta????? :lol:

sutimano76

Andi: a 3. manó a tesóm lánya

Sutimano: csíkosban flóra, rózsaszínben Jázmin :lol: :lol:
Most hogy belegondolok nincs is nagyon baba-mamás képünk :roll: :cry:

t-pk

Astrid! :oops: :oops: Tényleg nagyon ügyes Dóra , és én írni is akartam, csak közben elgondolkodtam, hogy nekünk is kellene valami felhúzós zenélős, és utána elfelejtettem :lol:

Kép
babcika

Astrid,sorrend Kép :lol: :lol: :lol:

Manó,ne szégyenkezz,nálunk egész évben karácsony van,főleg mikor anyós nem dolgozik...

most is van előttem kétfajta süti!!! :oops: :oops: :oops:
a múltkor háromfajtát küldött!!!

sutimano76

Egy gyors kaja... legalábbis nem macerás. Ez lesz ma nálunk a vacsi.

Pestós göngyölt karaj
Hozzávalók:
• 8 szelet karaj
• 4 evőkanál pesto
• 10 dkg trappista sajt
• 1 evőkanál sütőmargarin
• 3 dl tejszín
• 1 dl fehérbor
• 1 evőkanál citromlé
• 2 evőkanál liszt
• só
• bors
• szerecsendió

Elkészítés: A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd az egyik felüket vékonyan megkenjük pestóval. A sajtot kb. 1 cm-es rudakra vágjuk, a hússzeletek közepére helyezzük, feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a margarint, ráhelyezzük a feltekert hússzeleteket, és minden oldalról átsütjük.
Ezután kivesszük őket egy tányérra, a visszamaradt margarint megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel, hozzátesszük a citromlevet, a fehérbort és a fűszereket, csomómentesre összekeverjük. Ezután visszatesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
Köreként főtt tészta, rizs, esetleg krumplipüré illik hozzá.

Kép Kép
manósziget

[quote="v.andi"] írta:v.andi

perselyKép

vicger

Csak azért vagyok ám ennyit, mert öcsike übernyűgi és ölben... :?

Kép Kép
manósziget

Manó, kegyetlen vagy :P :) hűűű ez az egész decemberi sütievés nagyon szimpi :):):):):)

Astrid, ááá hol van még az én mézeskalácsom, kábé a Holdban 8) 8) 8) Engem se zavart még mikor beszósz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Éhes vagyok.. 8) Ma karifolpörköltet csináltam ebédre, hozzá barna rizst /zöldség nap van ugye/, nagyon fini lett, de már várom a vacsit :):):):)

Ti nem vagytok úgy ha más nyúl a babátokhoz,nagyi, anyós, nagyanyós, sóginő, stb, hogy féltékenyek vagytok? Nem is féltékeny, hanem a jóégtudja mi,... szóval, hogy nem a legszívesebben adod oda, ha kéri s hasonlók.
Én így vagyok vele.... :oops: :oops: :oops:

vicger

T-pk,
[quote]S írta:utimano: csíkosban flóra, rózsaszínben Jázmin
na ezért nem lottózok :lol:

sutimano76

De ,Kriszti, én folyton így vagyok vele, és már láttam anyukámnak rosszul is esik, node, az én gyerkőcöm nem ölbebaba, egyszerüen pár perc után elkezd feszengeni, ígyse jó, úgyse jót, leteszem,és játszunk, az a jó, és akkor azt a kis időt míg büfizik eszik én akarom vele tölteni :oops:

Karfiol pöri, nekem meg nem küldesz!!! Na jóóóóóvan!!! :lol: :lol:

Astrid!! Engem sem bántottál még, nem is fogsz, rólam minden lepereg :lol: :lol:

Valamit észrevettem, Brumit sem láttam, hallottam azóta szinte, most akkor mi van??? Brumi jelentkezz, és persze Te is Imola!!!

Kép
babcika

Miért mi lesz a vacsid ma?

Csináltam fogyis mappát a picre... lehet nyomatni oda a recepteket. ;)

Kép Kép
manósziget

Kriszti,féltékenység,van mikor mindenkinél ezt érzem,de van hogy csak bizonyos embereknél :oops: :oops: :oops: ,de tény mindenki aki babát akar ölelgetni,az szüljön magának :oops:

Karfiolpöri receptet kérem,én azt nem ismerem,de a karfiolt imádom

sutimano76

Fogyis mappa engem is érdekel és én is fogok fogyizni, január 1-től indul a 90 napos!!! Szóljatok majd, ki kezdi akkor, vagy inkább 2-től??? Nos, lesz társam???

Kriszti, téged irigyellek,hogy már csak jan 23-ig kell csinálnod, és hogy ilyen jól állsz súlyilag. Dorka, titeket nem, mert a karit nehéz lesz átvészelni mondjuk ha 25 . -e gyüminap, hát én harakirit követnék el , csak az tart vissza,hogy a családot akkor elöntené a zsír a hasamról :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

Ma bezárták az ovit, feltehetőleg a VÍRUS miatt, de semmit nem tudunk.... :cry:

Kép
arvaerika

[quote="arvaerika"]M írta:arvaerikaa bezárták az ovit, feltehetőleg a VÍRUS miatt, de semmit nem tudunk.... :cry:
:shock:

sutimano76

[quote="sutimano76"][ írta:sutimano76color=orange]Karfiolpöri receptet kérem[/color],én azt nem ismerem,de a karfiolt imádom

Én ugyanúgy szoktam csinálni, mint a rendes pörit...

Kép Kép
manósziget

[quote="arvaerika"]M írta:arvaerikaa bezárták az ovit, feltehetőleg a VÍRUS miatt, de semmit nem tudunk.... :cry:

Pff... :?

Kép Kép
manósziget

Lina,írtam választ a blogba....

Babcika,leírtam a tényállást a blogba meló ügyben(persze más is elolvashatja :lol:

sutimano76

Ez az ovi bezárás, hát :shock: :shock: :shock:

Karfiolpörit én is mint a normált, és nokedlivel esszük.

Süti válaszoltam is. Ja és most meg fekete a betü, de az még olvashatatlanabb, mint a kék, hogy van ez???

Kép
babcika

Ja és tök jó!!! Erikáéknál bezárják az ovit a járvány miatt, nálunk meg holnap viszik az egész ovit a Lovardába egy mesejátékra, és máshonnan is lesznek ott gyerekek,jó sokan, háááááááttttttt :? :?

Kép
babcika

Nemtom ki ügyködik, de sárga betű király szerintem!!!

Kép
babcika

Süti a karfiolpöri dettó ua, mint a rendes pöri ;) ebbe teszek fokhagymát is

tehát: hagyma olajon /én oliván/ megdinsztel, majd bele a fokhagyma, őrölt paprika, vegeta, só, kockára vágott pritamin paprika, kockára vágott paradicsom, végül a karfiol rózsáira szedve, kevés víz /nem leves lesz;). Na most itthon nem volt pritamin egészben, csak darálva, azt tettem bele, meg pari helyett sűrített paradicsomot /szintén nem volt itthon paradicsom/ Jelentem valami mennyei lett, ráadásul alig 20 perc alatt kész volt. Nem diétázva lehet rá tenni kis tejfölt, tejszínt. Elvileg tésztával tálaljuk, zöldségnapon barna rizzsel is tökéletes ;)

Manó a vacsi is ez lesz :) mindig az a vacsi, ami az ebéd a 90 naposnál

vicger

:? :?

Milyen természetes módszerekkel előzhetjük meg az influenzát?

Az influenza vagy a szájon, vagy az orron keresztül fertőz. A rendszeres kézmosás, főleg evés előtt ezért is nagyon hasznos. Lehetőleg ne együnk a buszmegállóban piszkos kézzel gyrost.

A torkot karban lehet tartani sós vizes gargalizálással (naponta), még jobb, ha teszünk a vízbe pár csepp tiszta (nem a párologtatóba való, hanem gyógyszertári minőségű) teafaolajat. Ha tudunk ilyet szerezni, egy-két cseppet naponta bevehetünk belőle, kis mézzel. Barátunk, a H1N1 2-3 napig is elidőzik az orrüregben és a torokban, mielőtt munkája eredménye láthatóvá válna. A meleg tea is kimossa a szájüreget, és a béltraktusban a másvilágra küldi a vírust.

A teafaolaj olívaolajjal, vagy mandulaolajjal hígítva az orr belső átkenéséhez is jó, de a tengervizes spray is megteszi. Inhalálni is lehet vele.

Napközben, ha a kolléga tüsszög mellettünk, vagy behozzák a náthás gyereket az óviba, nagyon jó vírusölő a citromolaj. Párologtatva. Nyugtat is, de úgy, hogy a szellemi kapacitást serkenti.

Az influenzát ne hordjuk ki lábon, egyrészt, mert fertőző betegség, másrészt, mert ilyenkor lesznek elhúzódó szövődményei. Az immunrendszer nagy munkát végez, tegyük lehetővé, hogy a feladatra koncentrálhasson. Feküdjünk, pihenjünk, fogyasszunk sok folyadékot, a közepes lázat ne csillapítsuk, mert ez a legjobb vírusölő, és könnyű ételeket együnk.

Mit szedjünk, hogy immunrendszerünk harcra kész legyen?

A jó öreg C-vitamin mindig legyen kéznél, de H1N1 a D vitaminnal sincs barátságban. Az Echinacea (kasvirág) növény homeopátiás alacsony hígítása (5 CH) is nagyon jó immunerősítő. A Vincetoxicumkimondottan influenzaellenes hatású, szintén alacsony (5 CH) homeopátiás hígításban javasolt. Az influenzára leggyakrabban rendelt homeopátiás szer az oscillococcinum, heti egyszer szedve felkészíti a szervezetet a vírussal való találkozásra.

Homeopátiás megelőzés az egész családnak (várandósok és kisbabák is kaphatják)

Immunerősítés:

Echinacea angustifolia 5 CH, a téli szezon alatt. 10 napig szedjük, napi 2x5 golyócska adagban, utána hagyjunk 5 nap szünetet, és így folytassuk egész télen keresztül.

Oscillococcinum, felkészíti a szervezetet az influenzavírussal való találkozásra. Heti 1 tubus adagban adható az egész családnak a járványos időszakban.

Vincetoxicum 5 CH heti 1x5 golyó.

A betegség első jeleinél:

Echinacea 5 CH, akár félóránként

Oscillococcinum, első nap 3 tubus, második nap 2 tubus, harmadik nap 1 tubus.

Az egyéni tünetek alapján az alábbiakkal lehet kiegészíteni :
lásd a linket!

http://csemeteledel.blogspot.com/2009/11/h1n1-ellen-homeopatiaval.html

vicger

Erika!

De már több mindet bezártak korábban H1N1 miatt, nem? (Talán a Hétvezérről hallottam 1-2 hete... Ja csak, azért figyeltem fel a hírre, mert vagy 14 évig Szfváron laktam, félig ott jártam általánosba és ott érettségiztem.)

Astrid

Kép
astrid

[quote="babcika"]D írta:babcikae ,Kriszti, én folyton így vagyok vele, és már láttam anyukámnak rosszul is esik, node, az én gyerkőcöm nem ölbebaba, egyszerüen pár perc után elkezd feszengeni, ígyse jó, úgyse jót, leteszem,és játszunk, az a jó, és akkor azt a kis időt míg büfizik eszik én akarom vele tölteni :oops:

Karfiol pöri, nekem meg nem küldesz!!! Na jóóóóóvan!!! :lol: :lol:

Astrid!! Engem sem bántottál még, nem is fogsz, rólam minden lepereg :lol: :lol:

Valamit észrevettem, Brumit sem láttam, hallottam azóta szinte, most akkor mi van??? Brumi jelentkezz, és persze Te is Imola!!!

Halihó, itt vagyok :) Köszi a hiányolást, de tőlem nem zabadultok meg olyan könnyen ... haha :)

Amúgy azt gondolom, senkit semmivel nem bántottam meg itt (kivéve Imola, amikor a homeos témában egyszer nem bírtam lakatot tenni a számra ... de ott ő is nem éppen szép hangnemben "szólt le" engem .. én akkor, az után tőle bocsánatot kértem, de ő tőlem soha, pedig neki is lenne miért, és itt nem csak magamra gondolok !!! ... ) ... DE HA BÁRKIT IS BÁRMIVEL BÁRMIKOR akaratomon kívül mebántottam volna, bocsánatát kérem :):):)

Nem jöttem, mert egyedül vagyok a manókkal, hét végén több "szabadságom" van ... visszaolvastam, de annyi volt, hogy nem tudok reagálni, ne hari :(

Csak egy dolog: Lotti látszólag rendben fejlődik, időben emelte a fejét, szépen tartja magát, DE én észrevettem, hogy túl görcsösek a vállizmai, karizmai, szorítja magához a kezét, alig lehet ráadni a bodyt ... mutattam a gyerekorvosnak, reakció: igen, ezt meg kell mutatni szakembernek ... szerda reggelre kaptunk időpontot, csak azt szeretném ezzel mondani: ha ez most nem lenne, én akkor is elvinném DÉVÉNYES gyógytornászhoz, mert laikusként nem láthatjuk, ha nincs minden rendben !!! .. lehet, még a gyerekorvos sem vesz észre olyan apróbb eltérést, ami a mozgásfejlődésben mégis visszaveti majd a babót ... és a mozgásfejlődés azért nagyon fontos, mert összefügg az értelmi fejlődéssel !!! ... aki csak teheti, nézesse meg a manóját szakemberrel, mert nagyon sok későbbi probléma forrását szüntetheti meg ezzel ... a saját problémánk pedig remélem gyógytornával rövid időn belül orvosolható lesz ... egyébként SÜTI is pont erről írt orábban, és én csak megerősíteni tudom: megéri őket ilyen korban megnézetni :)

Lottis is übernyűgi ma, úgyhogy én most el, és rácsatlakoztatom a kisbocimat a cicire :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="vicger"] írta:vicger

:? :?

Milyen természetes módszerekkel előzhetjük meg az influenzát?

Az influenza vagy a szájon, vagy az orron keresztül fertőz. A rendszeres kézmosás, főleg evés előtt ezért is nagyon hasznos. Lehetőleg ne együnk a buszmegállóban piszkos kézzel gyrost.

A torkot karban lehet tartani sós vizes gargalizálással (naponta), még jobb, ha teszünk a vízbe pár csepp tiszta (nem a párologtatóba való, hanem gyógyszertári minőségű) teafaolajat. Ha tudunk ilyet szerezni, egy-két cseppet naponta bevehetünk belőle, kis mézzel. Barátunk, a H1N1 2-3 napig is elidőzik az orrüregben és a torokban, mielőtt munkája eredménye láthatóvá válna. A meleg tea is kimossa a szájüreget, és a béltraktusban a másvilágra küldi a vírust.

A teafaolaj olívaolajjal, vagy mandulaolajjal hígítva az orr belső átkenéséhez is jó, de a tengervizes spray is megteszi. Inhalálni is lehet vele.

Napközben, ha a kolléga tüsszög mellettünk, vagy behozzák a náthás gyereket az óviba, nagyon jó vírusölő a citromolaj. Párologtatva. Nyugtat is, de úgy, hogy a szellemi kapacitást serkenti.

Az influenzát ne hordjuk ki lábon, egyrészt, mert fertőző betegség, másrészt, mert ilyenkor lesznek elhúzódó szövődményei. Az immunrendszer nagy munkát végez, tegyük lehetővé, hogy a feladatra koncentrálhasson. Feküdjünk, pihenjünk, fogyasszunk sok folyadékot, a közepes lázat ne csillapítsuk, mert ez a legjobb vírusölő, és könnyű ételeket együnk.

Mit szedjünk, hogy immunrendszerünk harcra kész legyen?

A jó öreg C-vitamin mindig legyen kéznél, de H1N1 a D vitaminnal sincs barátságban. Az Echinacea (kasvirág) növény homeopátiás alacsony hígítása (5 CH) is nagyon jó immunerősítő. A Vincetoxicumkimondottan influenzaellenes hatású, szintén alacsony (5 CH) homeopátiás hígításban javasolt. Az influenzára leggyakrabban rendelt homeopátiás szer az oscillococcinum, heti egyszer szedve felkészíti a szervezetet a vírussal való találkozásra.

Homeopátiás megelőzés az egész családnak (várandósok és kisbabák is kaphatják)

Immunerősítés:

Echinacea angustifolia 5 CH, a téli szezon alatt. 10 napig szedjük, napi 2x5 golyócska adagban, utána hagyjunk 5 nap szünetet, és így folytassuk egész télen keresztül.

Oscillococcinum, felkészíti a szervezetet az influenzavírussal való találkozásra. Heti 1 tubus adagban adható az egész családnak a járványos időszakban.

Vincetoxicum 5 CH heti 1x5 golyó.

A betegség első jeleinél:

Echinacea 5 CH, akár félóránként

Oscillococcinum, első nap 3 tubus, második nap 2 tubus, harmadik nap 1 tubus.

Az egyéni tünetek alapján az alábbiakkal lehet kiegészíteni :
lásd a linket!

http://csemeteledel.blogspot.com/2009/11/h1n1-ellen-homeopatiaval.html

Mi: Influenzinum, Oscillococcinum heti egyszer egy adag és C vitamin napi rendszerességgel ... Lilla is így kapja :) ... jó még az Engistol nevű szer az Influenzinum helyett, ezt itthon is lehet kapni, a másikat rendelni kell ... az Engistolból napi egy bogyót kell elszopogatni !

Kép

Kép
bibiesbrumi

Laptetőőőőőőő :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Csajok, tettem egy bejegyzést a blogba, kéretik megnézni ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Találtam egy jó idézetet:

"Ha nem létezne megbocsátás, senkinek sem volnának barátai."

Arfred Capus

Imola: nagyon fogod bánni, ha most nem jössz vissza, amikor még simán megtehetnéd ... magaddal szúrsz ki (meg persze itt mindenkivel, aki kedvel téged ... és még nekem is hiányozni fogsz, ha nem jössz vissza ... )
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bibiesbrumi 2009.11.30 19:08-kor.

Kép

Kép
bibiesbrumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?