A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

[quote="dorkamartini"]a írta:dorkamartinimúgy egy dolgot nem értek...... attól, hogy beoltódik valaki..... aaaz nem olyan mint a szunyogirtó, hogy akkor elkerülik a szunyogok.....
a baci akkor is simán ráülhet és behordozhatja a lakásba......szóval attól hogy x oltva van...... a vele élő y-t még ultrabrutál befertőzheti......

sztem ez olyan mint a placebo...... - így aki megkapta megnyugodott.. azt jóvan....

ne utáljatok ki...:)))) tudom sokan beadattátok.....

de megnézetném én azt az anyagot mi is van benne.....
teljesen egyetértek.... :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Kata... szuper a hajad.... Kép
vikiviktor

egykezezek.... :? :? :?

Peppino... dejól néztek ki Tomikával... Kép
vikiviktor

Hahó Istennők!

Kicsit havazok, de minden ok! Próbálok lépést tartani, néha sikerül is :D

Voltunk tegnap 2 hós oltáson, kisori hős volt, picit sírt, aztán nézelődött. Utána bealudt, 15:30-20, 21-03, 03-09, 09 mostanáig, most 12:00...
6030 a súlya és minden okés vele :D

Ja, és zombi vagyok, mert mikor végre aludhatnánk, vagy bármit csinálhatnánk apával, akkor hajnalig játszottunk a gépen :D ez van hehe

Kapunk ismerőstől egy rakás babaholmit, ruhát meg játékokat, ma megyünk megnézni, olyan kivi vagyok!!!

Puszi nektek, nem tudom, mikor sikerül visszaolvasnom.......
8)

floranan

Timi, Viki: én nem vagyok orvos, így csak arra tudok hagyatkozni, amit hallottam, láttam, olvastam ... tehát lehet, hogy ezt valaki meg fogja, meg tudja cáfolni, de én úgy tudom, hogy:

Várandósok esetében "A magzat a véráramon keresztül fog kapni az általad termelt antitestekből, vagyis jó eséllyel védetten fog születni, a szoptatott babád pedig az anyatejen keresztül juthat antitestekhez, ezért van az, hogy a szoptatott csecsemők nem szoktak olyan fertőzéseket elkapni, amelyekre az anyukájuk immunis."

De én azt gondolom, hogy itt is sokat hat a psziché ... ha valaki elhiszi, hogy az oltás segíteni fog neki, és így nyugodtabb, oltasson, ha pedig nem, akkor ne oltasson ...

KépKép
KépKép
madar

Flora: na, rohanj! :) Nem nómális család. Tessék aludni!!! Csokikának pussz, ügyes volt. :)

Én is megyek, most jön a "délutáni műszak", Veronika mindjárt ébred, aztán szopi, játék, beszélgetünk, aztán vásárlás, főzés, ovi, tenisz .... és ezzel vége is a napnak.

KépKép
KépKép
madar

Viki :féltékenység, szerintem félre értetted amit írtam 8) :? nnnya mindegy

tv: népszerűség ide, népszerűség oda :lol: :lol: :lol: :lol:, amit meg lehet csinálni egy csemetével, azt egyáltalán nem biztos, hogy kivitelezhető x gyereknél /nem a pelenkázásnál mondókázós dolgokra gondolok :). Persze lehet mondani, hogy nem kell x gyereket vállalni :P 8) De itt megint tovább lehet vinni, hogy mi miért történik, s ami történik, arra lehet e minősítő jelzőt tenni.
Mert lehet, hogy az agyon foglalkozott gyerek pl másfél évesen olvas, s akkor mondjuk h húúúúúúúú de jó, aztán 2 év múlva ez a gyerek az oviban magányos és kiközösített, akkor mondjuk, hogy húúúú szegény, aztán 3 év múlva a magányos kiközösített gyerek a suliban eminens, akkor mondjuk hogy húúúúú de jó, aztán ez a gyerek 2 hónap múlva gyomorfekélyt kap a stressztől és stb-től akkor megint mondjuk hogy húúúúúúúúú szegény. Szóval értitek, lehet ezt így játszani a végtelenségig :) nem szabad, lehet minősíteni, mert bőven bele lehet keveredni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

Bibi: engem érdekel a BE dvd , de hogyan tovább? Elküldöd?
Priviben megbeszéljük, ha jó neked...

Apa-főzés: na nálunk ő nem főz. Válogatós?? Csak annyira, hogy vega :lol: :lol:

Ma voltunk 3 hós oltásón és doki megnézte a lányokat és Flóra babát elküldte ortopédiára a csípőjével, és akkor már visszük Jázmint is - azt mondta, hogy szerinte csak tornásztatni kell - lehet még jól jön nekünk is egy Dévényis tornász...
Remélem egyébként az oltástól nem lázasodnak be megint :?

t-pk

[quote="madar"][ írta:madarb]Timi, Viki: én nem vagyok orvos, így csak arra tudok hagyatkozni, amit hallottam, láttam, olvastam ... tehát lehet, hogy ezt valaki meg fogja, meg tudja cáfolni, de én úgy tudom, hogy:

Várandósok esetében "A magzat a véráramon keresztül fog kapni az általad termelt antitestekből, vagyis jó eséllyel védetten fog születni, a szoptatott babád pedig az anyatejen keresztül juthat antitestekhez, ezért van az, hogy a szoptatott csecsemők nem szoktak olyan fertőzéseket elkapni, amelyekre az anyukájuk immunis."

De én azt gondolom, hogy itt is sokat hat a psziché ... ha valaki elhiszi, hogy az oltás segíteni fog neki, és így nyugodtabb, oltasson, ha pedig nem, akkor ne oltasson ...

Ebben egyetértünk... :wink: :wink:
vikiviktor

Viki: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Most rohanóban: CSak ennyi

Tpk: Napelenzőt nézd meg a postán a postaboltban, én már 2* vettem ott, egyszer Verdásat, egyszer meg cicásat, és ócsó, 1000 alatt van.

Kép
babcika

Két történet komment nélkül...

1. Párom féltesója előbb felismerte a betüket, mint hogy elhagyja kaksikor a pelust (2,5-3 évesen)... Kvázi elolvasott minden nagybetűst, csak össze olvasni nem tudta. Hüledezett is mindenki. Elsőben unatkozott a suliban, mert már egy csomó mindent tudott... most 10 éves és úúútál iskolába járni, és nagyon-de-nagyon nem szeret írni...

2. Ismerősöm, kislányát égre földre hordta különórákra ovis korában (úszni, lovagolni, angolra, torna... asszem ennyi)... persze azt nem kérdezte meg a lánytól, hogy akar-e menni... mennie kellet és punktum. Eljött az iskolaérettséget vizsgáló felmérés... nem javasolták neki, hogy menjen suliba, mert nem tud figyelni, nem összeszedett. Erre anyuka mit csinált? Beíratta a város legkeményebb sulijába, mert nehogy már xy fia az mehet suliba, az ő lánya meg nem... Ekkor kezdődtek a kislánynál a betegségek... folyamatosan fájt a hasa, görcsölt... Anyuka, mert allergiás.... aztán orvosról orvosra jártak... mígnem kiderült az ég világon nincs semmi baja a kislánynak... szervi baja és allergiája nincs, pusztán ideges és az húzódik a gyomrára, mivel anyucinak meg akar felelni... És akkor innentől pszihomókushoz jártak meg korrepetálásokra...

Kép Kép
manósziget

Móni... köszi akkor már tényleg neki kellene ugornom ennek a csoki tortának... :wink: :lol: :lol: :lol:

Andi... tv-ügyileg... nálam sem lettél népszerűtlen.... :wink: :wink: :wink:

T-pk... én sem tudok sajna segíteni.... :? :? :?

Flora... kisCsoki súlya se semmi... :shock: :shock: Kép

Kriszti... szerintem nem értettelek félre... :wink: :wink: csak nem jól reagáltam... és nem voltam érthető... :wink: :wink: :wink: értem én, hogy mit mondasz... :wink: :wink: (Nekem például van egy személy aki ha Dórihoz érne sikítófrászt kapnék.... :? :? :? :shock: :shock: :shock: :shock: DE eddig még nem ért hozzá... Kép )
vikiviktor

Hát igen Manó, ez így van. Én értem a lényeget!!

Kép
babcika

Flora :) KisOri, nem is olyan kicsi ;) s naná, hogy hős, hisz nomen est omen :D:D:D:D:D:D

enyém Luca ma megen ölbebaba :? 8) 8) 8) 8) 8) hülye frontok :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

vicger

gyerekhez való hozzáérés témában mindjárt írok a blogba, gyertek majd!!

Kép
babcika

Csajok!

A napokban szöget ütött vmi a fejemben. Kíváncsi vagyok mit gondoltok róla...
Ákosomat ugye figyelgetjük, mint állat, hogy mikor hogy változik a szemmozgása, mire hogyan reagál stb... Na, és a napokban arra lettem figyelmes, hogy ha pl. Míra tőle nem messze kicsit felemeli a hangját, akkor nem fordítja a fejét abba az irányba, hanem csak a szemével próbálja megkeresni... tökre elkezd neki jobbra-balra járni a szeme :roll: ... Lehet még a végén nem is a szemével lesz baj, hanem hogy nem tudja úgy odafordítani a fejét (mert nem tudja hogy oda kell vagy mittomén) a tárgyakhoz vagy a hang felé?? Mert alapból forgatja a fejét, csak ilyen esetekben... Idegorvosi vizsgálat mondjuk kiterjedt ilyenekre is, hogy tapsolt neki oldalt és figyelte hogyan reagál... de nem mondta hogy gond lenne.... De ugye egy anyuka az túúúd variálni meg elméleteket kitalálni...
Kicsit zavaros, de remélem értitek mire gondolok...
Meg mostanában itt is nagyon sok szó volt a dévény-féle vizsgálatokról... lehet nekünk is el kellene vinni egy ilyen helyre, nem?

Kép Kép
manósziget

Sziasztok!

Hátha tudok pár dologra reagálni, amíg fel nem ébrednek a fiúk...

Madar: Hát igen, nagy dilemma ez a sportoljon/zenéljen a gyerek "komolyabban". Én 10 éves koromban kezdtem igazán komolyan atletizálni, én kértem, elvittek, bemutattak és utána egyedül jártam 18 éves koromig. Ez persze már 23 éve volt, akkor még mertek hagyni a szülők egyedül buszozni suli után. :roll: Szerintem a gyereknek érdemes dönteni ebben is, azaz pl. én határozottan tudtam mit akarok, nem megvitatni akartam a szüleimmel, hanem már a konkrét lépésben segítettek. Az egész onnan jött, hogy mindig is nagyon aktív, ügyes gyerek voltam, másztam, lótottam-futottam állandóan, ovistorna, úszás, tánc, aztán általánosban annyi pozitív dolgot tapasztaltam tornaórán, különsporton, hogy tudtam, nekem ezt öröm lenne csinálni, akár a "játék rovására" is. Én eleinte heti 3x jártam, utána már 14 éves koromtól heti 6x (szombaton is, hajnali hazaesés után, másnaposan :wink: ), suli után rögtön, és hazaértem, tanultam (jó tanuló voltam, itt eléggé kiütött a szűz-szűz horoszkópom :) ). Játszótérre hétvégén jártam a barátokkal, bulizni később mindig eljutottam, de nem bántam, hogy nem az egész délutánomat a számítógép, TV, videó előtt töltöm (a barátaim nagy többségeígy tett). És a sport nekem rengeteget adott, pont a legérzékenyebb periódusomban. Magabiztosságot, büszkeséget, kitartást, fegyelmet, rendszerességre és rendszeretetre nevelt. Voltak társaim, akikkel szinte egy kis családdá váltunk, edző, akire lehetett számítani és sok irigyem is. :roll: :oops: :lol: Nem azt mondom, hogy minden gyereknek jót tesz az ilyen fajta élet, az ha minden idejét egyvalamire szánja, de ha benne a szikrája is megvan a lelkesedésnek, az odaadásnak, akkor érdemes belevágni. Szerintem... :wink: Aztán jött a pályaválasztás, és itt a "civil" pálya mellett döntöttem. És a sors akarta így, mert egy évre rá derült ki a pajzsmirigy betegségem, ami miatt biztosan abba kellett volna hagyni a versenysportot (egy időre még a hobbisportot is), és akkor nagy bajban lettem volna, hogy mi legyen. Bocs, hogy hosszú voltam, de így kerek a történet. :lol:

Kép

Kép
hgrita

Nooo és akkor egy kicsit rólunk.... :)

Napok óta motoszkált bennem egy gondolat, de nem tudtam még magamnak sem megfogalmazni, hogy mi a csuda a bajom.... :? :? :? aztán jött Brumi... és leírta, hogy neki Lotti babánál mik most a "félelmei" .... egész éjjel agyaltam, mert nálunk is hasonló a helyzet.... :? :? :? :?
Nálunk Dóra a nap 80 %-ban ökölben tartja a kezét, de annyira, hogy az ujj végei fehérek... és amikor öltöztetem teljesen magához szorítja a karjait és alig bírom a bodyt vagy bármit ráadni... jaaaaaaaaaaa és közben úgy ordít, mint akit ölnek... nooo én azt gondoltam, hogy utál öltözködni.... :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? DE ma reggel néztem a tv-ben a Reggeli műsort... (nooo mire jó a tv... :wink: :wink: ) és ez volt tulajdonképpen az i-re a pont.... a Héder Barna és családja volt benne egy riport erejéig.... és náluk hasonló volt a szitu (már elég hamar tartotta a fejét hason magasba... de ez azért volt, mert az izmai megvoltak feszülve... vagy miaszösz.... )a kisebbik gyereknél... és azt mondták, hogy kell ehhez már szakember!!! Nooo akkor én fogtam a telot és hívtam a gyerekdokit.... és beszéltem vele... Ő megdicsért, hogy szóltam és mondta, hogy kérjek időpontot sztk-s rendelésre a Gyermek Fejlődés Neurológiára.... és amikor meg van az időpont menjen be valaki a beutalóért... nooo én teloztam tovább... de csak délután 2 után kérhetek időpontot, mert akkor van rendelés.... úgyhogy várok....
Remélem nem januárra kapok időpontot, mert akkor tuti keresek valami maxek megoldást... :wink:

Nooo ennyi velünk.... :oops: :oops:
vikiviktor

Rita, hű de komolyan űzted!

annyi minden befolyásol egy sorsot: szülők, nagyszülők, gyerek jelleme, genetika, szűkebb-tágabb környezet, falun él e, v városon, keleten-nyugaton stb.... van e tesó, nincsen, ha igen mennyi... stb stb stb :)

vicger

kész a bejegyzésem

Kép
babcika

Még nem olvastam vissza, de nézzetek be a boltunkba, hátha valamelyikőtöknek megtetszik az ajándék és részt venne a pontvadászat játékunkban (a játék ott is leírt célja a reklám :D).
Ez egyébként az ajándék (pontos leírása ott):
Kép
(Nem akarok ám tolakodó lenni, én sem nagyon szeretem a reklámdolgokat itt a topikban, de az se lenne ellenemre, ha valaki innen kapná meg az ajándékot. :D:D)

Nekikezdek az ebédfőzésnek, és jövök, mert látom jó téma van.

Astrid

Kép
astrid

[quote="manósziget"]C írta:manószigetsajok!

A napokban szöget ütött vmi a fejemben. Kíváncsi vagyok mit gondoltok róla...
Ákosomat ugye figyelgetjük, mint állat, hogy mikor hogy változik a szemmozgása, mire hogyan reagál stb... Na, és a napokban arra lettem figyelmes, hogy ha pl. Míra tőle nem messze kicsit felemeli a hangját, akkor nem fordítja a fejét abba az irányba, hanem csak a szemével próbálja megkeresni... tökre elkezd neki jobbra-balra járni a szeme :roll: ... Lehet még a végén nem is a szemével lesz baj, hanem hogy nem tudja úgy odafordítani a fejét (mert nem tudja hogy oda kell vagy mittomén) a tárgyakhoz vagy a hang felé?? Mert alapból forgatja a fejét, csak ilyen esetekben... Idegorvosi vizsgálat mondjuk kiterjedt ilyenekre is, hogy tapsolt neki oldalt és figyelte hogyan reagál... de nem mondta hogy gond lenne.... De ugye egy anyuka az túúúd variálni meg elméleteket kitalálni...
Kicsit zavaros, de remélem értitek mire gondolok...
Meg mostanában itt is nagyon sok szó volt a dévény-féle vizsgálatokról... lehet nekünk is el kellene vinni egy ilyen helyre, nem?

Manó, pont tegnap beszélgettünk erről Apával. :lol: Máté is nagyon ügyesen fordítja a fejét balra, teljesen ki is tud tekeredni, de ha jobbról beszélünk neki, akkor olyan nehézkesen fordítja, van, hogy csak a szemével les. Holnap én is megkérdezem a dokinénit, bár nem tudom, ő mennyire parás ilyenekben. Eddig mindig azt mondta, minden rendben, szóval lehet, nem is kéne vele foglalkoznunk. Ha mi Dévényessel megvizsgáltatjuk, az csak is az első, zuglói gyógytornászunk lehet. Én a központba nem akarom vinni, nem bízom 100%ban a óz ítéletükben. :oops: :roll: A kerületi pedig :twisted: :evil: :x :( Andrist 2től 9 hónapos koráig izzasztották, de ő tényleg nagyon féloldalas volt, még számunkra is láthatóan. Máténál már lehet, csak beképzelem. :oops: No, mág vaccilálunk rajta. Ha téged megnyugtat, vidd el, mutasd meg, néhány hónapnyi torna csodákra képes (ha tényleg szükséges).

Kép

Kép
hgrita

[quote="vicger"]V írta:vicgeriki :féltékenység, szerintem félre értetted amit írtam 8) :? nnnya mindegy

tv: népszerűség ide, népszerűség oda :lol: :lol: :lol: :lol:, amit meg lehet csinálni egy csemetével, azt egyáltalán nem biztos, hogy kivitelezhető x gyereknél /nem a pelenkázásnál mondókázós dolgokra gondolok :). Persze lehet mondani, hogy nem kell x gyereket vállalni :P 8) De itt megint tovább lehet vinni, hogy mi miért történik, s ami történik, arra lehet e minősítő jelzőt tenni.
Mert lehet, hogy az agyon foglalkozott gyerek pl másfél évesen olvas, s akkor mondjuk h húúúúúúúú de jó, aztán 2 év múlva ez a gyerek az oviban magányos és kiközösített, akkor mondjuk, hogy húúúú szegény, aztán 3 év múlva a magányos kiközösített gyerek a suliban eminens, akkor mondjuk hogy húúúúú de jó, aztán ez a gyerek 2 hónap múlva gyomorfekélyt kap a stressztől és stb-től akkor megint mondjuk hogy húúúúúúúúú szegény. Szóval értitek, lehet ezt így játszani a végtelenségig :) nem szabad, lehet minősíteni, mert bőven bele lehet keveredni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:):):) ... lehet, tényleg egy PROVOKATŐR vagyok :):):) ... már megint egy jó kis vitatéma :):):)

ranschburg vagy vekerdy mondja: a tv elektronikus póráz, és ez nagyon igaz !!! ...

másfelől: én egyáltalán nem akartam tv-t az otthonunkba, de nem ment: egész nap egyedül vagyok, nekem szükségem van az alapzajra, és a rádió nem elég ... és igen: ahogy ovis lesz, nem tudod megóvni, mert egyszerűen NEM FOGJA ÉRTENI, hogy a többiek miről beszélnek ... ő lesz az outsider, na, ezt végképp nem szeretném ...

beszédfejlődés: Lillának kb 2 hetes korától mondókázok, beszélek hozzá, akár mit csinálok, közben meg a diskurzus :)... 10 hósan magabiztosan, és tévedés nélkül tudott 15 különféle állathangot utánozni, és olyan is volt közte, mint a bálna, meg a gorilla ... ezeket a BEből tanulta :):):) ... és utána lelassult a fejlődés: most, amikor Lotti megszületett ezdett el mondatokban beszélni ... pedig folyamatosan foglalkoztam vele, zenebölcsibe jártunk, mindenféle ölbéli játékot ismerek, imádta őket ... de nem bánkódom, mert szintén ranschburgtól olvastam, hogy az ,hogy a gyerek mikor kezd el beszélni, nem mértéke annak, mennyire okos ... VAGYIS: az, hogy nem kezd el másfél évesen mondatokban beszélni, nem jelenti azt, hogy butább lenne :)

Andi: nem bántódok, csak felajánlottam valamit, ez nem a "tuti", annak, aki szeretné szívesen elküldöm, ennyi ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Ja, még annyit a különóra, sport, stb témához... Ugye- mint Kriszti is írta - nagyon sokat nyom a latba a szülők és a család hatása, saját elvárásaik, álmaik... Nálunk Apu-Anyu zenei antitalentum, így azt sosem forszírozták, DE én nagyon muzikális vagyok, szinte folyamatosan énekeltem otthon, fel is vettem magnóra, állandóan színházba jártunk, musical-ek, bármi, irigykedtem a színházban éneklő-szereplő gyerekekre, mondogattam is otthon, de süket fülekre találtam. A mai napig bánom, hogy nem tanítattak énekelni, vagy zongorázni vagy nem jártam színitanodába. :roll: :oops: :) Ez lett volna a másik utam, szerintem... Én szeretném, ha a gyerekeim sportolnának. Nem erőltetni akarom, de ha kicsit is ránk ütöttek, akkor nem is lesz ellenükre. Andris már most is lót-fut egész nap, nem tud megnyugodni, csak estefelé. Amint érdeklődik, el szeretnénk vinni sportversenyekre, hogy saját szemével lássa, melyik sport milyen, érezze a hangulatot és így hátha talál neki tetsző dolgot. lehet ez bármi, kivéve a balett vagy a társastánc... :lol: :wink:

Kép

Kép
hgrita

[quote="astrid"]M írta:astridég nem olvastam vissza, de nézzetek be a boltunkba, hátha valamelyikőtöknek megtetszik az ajándék és részt venne a pontvadászat játékunkban (a játék ott is leírt célja a reklám :D).
Ez egyébként az ajándék (pontos leírása ott):
Kép
(Nem akarok ám tolakodó lenni, én sem nagyon szeretem a reklámdolgokat itt a topikban, de az se lenne ellenemre, ha valaki innen kapná meg az ajándékot. :D:D)

Nekikezdek az ebédfőzésnek, és jövök, mert látom jó téma van.

Astrid, benézek majd este, nagyon tuti a cucc... :lol:

Kép

Kép
hgrita

Aastrid, privi ment.

Kép Kép
manósziget

Ökölbe szorított kéz: Jázmin is ezt csinálja és mivel már tegnap is esett szó róla és megkérdeztem és megmutattam a gyerekdokinak - azt mondta, hogy még a fejletlenségnek :shock: a jele és semmi gond sincs vele, ha picit idősebb lesz, akkor fogja tudni jobban elernyeszteni az izmait.
Hát nem tom...
Mindenesetre jövő héten megyünk ortopédiára és meglátom ott mit mondanak a csípőre és utána lehet mi is megmutatjuk a dévényisnek...

Lányok azóta alszanak mióta hazajöttünk doki nénitől, pedig reggel 8kor ettek utoljára - lassan fel kellene keltenem őket...

t-pk

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Manó, pont tegnap beszélgettünk erről Apával. :lol: Máté is nagyon ügyesen fordítja a fejét balra, teljesen ki is tud tekeredni, de ha jobbról beszélünk neki, akkor olyan nehézkesen fordítja, van, hogy csak a szemével les. Holnap én is megkérdezem a dokinénit, bár nem tudom, ő mennyire parás ilyenekben. Eddig mindig azt mondta, minden rendben, szóval lehet, nem is kéne vele foglalkoznunk. Ha mi Dévényessel megvizsgáltatjuk, az csak is az első, zuglói gyógytornászunk lehet. Én a központba nem akarom vinni, nem bízom 100%ban a óz ítéletükben. :oops: :roll: A kerületi pedig :twisted: :evil: :x :( Andrist 2től 9 hónapos koráig izzasztották, de ő tényleg nagyon féloldalas volt, még számunkra is láthatóan. Máténál már lehet, csak beképzelem. :oops: No, mág vaccilálunk rajta. Ha téged megnyugtat, vidd el, mutasd meg, néhány hónapnyi torna csodákra képes (ha tényleg szükséges).

Látod, még ebben is hasonlítanak. ;) Kár hogy olyan messze vagytok, nagy haverság alakulna ki köztük sztem. :)
Holnap megyünk Pécsre arra spéci vizsgálatra... asszem megemlítem ezt a doktornőnek, hátha.... és inkább menjünk többhelyre megnézetni, mint hogy baj legyen.

Kép Kép
manósziget

[quote="vikiviktor"]N írta:vikiviktorooo és akkor egy kicsit rólunk.... :)

Napok óta motoszkált bennem egy gondolat, de nem tudtam még magamnak sem megfogalmazni, hogy mi a csuda a bajom.... :? :? :? aztán jött Brumi... és leírta, hogy neki Lotti babánál mik most a "félelmei" .... egész éjjel agyaltam, mert nálunk is hasonló a helyzet.... :? :? :? :?
Nálunk Dóra a nap 80 %-ban ökölben tartja a kezét, de annyira, hogy az ujj végei fehérek... és amikor öltöztetem teljesen magához szorítja a karjait és alig bírom a bodyt vagy bármit ráadni... jaaaaaaaaaaa és közben úgy ordít, mint akit ölnek... nooo én azt gondoltam, hogy utál öltözködni.... :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? DE ma reggel néztem a tv-ben a Reggeli műsort... (nooo mire jó a tv... :wink: :wink: ) és ez volt tulajdonképpen az i-re a pont.... a Héder Barna és családja volt benne egy riport erejéig.... és náluk hasonló volt a szitu (már elég hamar tartotta a fejét hason magasba... de ez azért volt, mert az izmai megvoltak feszülve... vagy miaszösz.... )a kisebbik gyereknél... és azt mondták, hogy kell ehhez már szakember!!! Nooo akkor én fogtam a telot és hívtam a gyerekdokit.... és beszéltem vele... Ő megdicsért, hogy szóltam és mondta, hogy kérjek időpontot sztk-s rendelésre a Gyermek Fejlődés Neurológiára.... és amikor meg van az időpont menjen be valaki a beutalóért... nooo én teloztam tovább... de csak délután 2 után kérhetek időpontot, mert akkor van rendelés.... úgyhogy várok....
Remélem nem januárra kapok időpontot, mert akkor tuti keresek valami maxek megoldást... :wink:

Nooo ennyi velünk.... :oops: :oops:

Jól tetted/teszed Viki. Ha bármi rossz érzésed, félelmed van, utána kell járni... A fejlődésneurológia is segíthet, nem kell feltétetlen Dévény módszer. Mikor Andrissal már jó ideje Dévényeztünk, utána többfelé elmentünk, több szem-többet lát alapon... A pestieknek mondom, hogy van a HRG központ, ők is végeznek vizsgálatot, más egy kicsit, mint a Dévény. Náluk van egészséges gyerek torna is, úszás (nem babaúszás, hanem terápiás), lehet, hogy ők tudnak segíteni. Mi akkor mentünk el vizsgálatra hozzájuk, mikor elegünk lett a kerületi Dévényes csajsziból, ők mindent rendben találtak, csak itthonra adtak feladatokat. Aztán voltunk neurológián a Tűzoltó utcában, ott is adtak gyakorlatokat itthonra, azokat is csináltuk vele. Ezeknél nem volt sírás, stressz nekem, szóval ha nem akkora a baj, más út is van. Ez tényleg csak saját tapasztalat, csinálja mindenki, ahogy jónak látja. :lol:

Kép

Kép
hgrita

[quote="manósziget"] írta:manósziget
[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Manó, pont tegnap beszélgettünk erről Apával. :lol: Máté is nagyon ügyesen fordítja a fejét balra, teljesen ki is tud tekeredni, de ha jobbról beszélünk neki, akkor olyan nehézkesen fordítja, van, hogy csak a szemével les. Holnap én is megkérdezem a dokinénit, bár nem tudom, ő mennyire parás ilyenekben. Eddig mindig azt mondta, minden rendben, szóval lehet, nem is kéne vele foglalkoznunk. Ha mi Dévényessel megvizsgáltatjuk, az csak is az első, zuglói gyógytornászunk lehet. Én a központba nem akarom vinni, nem bízom 100%ban a óz ítéletükben. :oops: :roll: A kerületi pedig :twisted: :evil: :x :( Andrist 2től 9 hónapos koráig izzasztották, de ő tényleg nagyon féloldalas volt, még számunkra is láthatóan. Máténál már lehet, csak beképzelem. :oops: No, mág vaccilálunk rajta. Ha téged megnyugtat, vidd el, mutasd meg, néhány hónapnyi torna csodákra képes (ha tényleg szükséges).

Látod, még ebben is hasonlítanak. ;) Kár hogy olyan messze vagytok, nagy haverság alakulna ki köztük sztem. :)
Holnap megyünk Pécsre arra spéci vizsgálatra... asszem megemlítem ezt a doktornőnek, hátha.... és inkább menjünk többhelyre megnézetni, mint hogy baj legyen.

Én is mindig mutizom Ákost (persze Mírát is) Gábornak, hogy ő az, aki a mi kis klónunk a távolban. :lol: Szerintem is jól összeillenén(e)k. :wink: :lol:

Kép

Kép
hgrita

Manó... én is megnézetném a helyedben... mint ahogy Rita is írta több szem többet lát... és legalább te is megnyugszol... :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Astrid... húúú én már nézelődöm is... :roll: :roll: :roll: meg már be is raktam egy helyre... :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Manó és mindenki más!

Én lányom is előnyben részesíti az egyik oldalra figyelést, és van hogy carik rám, hiába már kiabálok neki a másik oldalról akkor is csak a szemét próbálja arra mereszteni. De mivel mi voltunk neurológián, így én ezt elhessegettem. Ha fogom és a játékot amit bal oldalon néz átrakom a másik oldalára akkor rögtön utánafordul, könnyedén, de azon az oldalon már nem olyan érdekes és visszafordul. A babaágyban is inkább balra nézett sokáig, mert hát a jobb oldalon a pucér fal van, de mára már alvásnál is sokszor befordul jobbra és oda néz. Én mivel terpesz pelusak vagyunk a lábát próbálgatom mindig kihúzni és összehasonlítani,hogy rövidebb e, és néha igen, néha nem, na akkor állítom le magam. A keze ha be akarja kapni szorosan ökölben van, ha játékot fogdos ami lelóg elé nincs ökölben, és van olyan is hogy IT-zik azaz csak a mutatóujjával bököd valamit, ezért ez sem aggaszt. Karjait van,hogy leszorítja maga mellé, olyankor kicsit megrázogatom őket, és akkor hagyja elernyedni és azt csinálok vele amit akarok. Jancsikánál is voltak hasonló tünetek, de akkor nem olvastam senkit semmit, így hagytam, had alakuljon, és a gyerek rendben volt, 6 hónaposan állt, 7 hónaposan kapaszkodva járt. Én most ezen nem aggódom inkább, mert most leköt a csípőficam, bár apa szerint hülye vagyok és azért lesz az, mert bebeszélem a gyerekbe, hogy beteg a csípője, na ehhez mit szóltok???

Kép
babcika

féloldalazás: időnként tegyétek le a lurkót fordítva a kiságyba, hogy forduljon a buksija a másik oldalára is

vicger

Rita... tudtam, hogy akartam Neked írni... csak a hüle kismami agy még itt van a fülem mögött.... :wink: :wink: Nagyon tetszik a blogod!!!! És nagyon becsüllek, hogy ennyi energiád van!!! (ugyanígy Krisztit is... és akik még blogot írnak.... :wink: :wink: )

Nooo megyek gyors bekapok valamit....
vikiviktor

Madar: Oltás ügyben szívemből szóltál... :wink: Én is így vagyok nyugodt, hogy mindannyian oltva vagyunk...

Flora: KisOri nagy hős! Ügyi volt! Szépek a méretek is! :wink: Emilt megkaptam, tudomásul véve, csak lusti voltam válaszolni... :wink: :oops:

Kép

Kép
hgrita

Tényleg Kriszti, ezt mi is csináltuk, csak mi azért,mert egyik fülét elaludta, a másikat meg nem és ritka carul nézett ki az egyébként makulátlan külsejű gyönyörűséges macimókuskám :D

Kép
babcika

Írás-olvasás: Szerintem nálunk általános elsőben év elején én voltam az egyetlen, aki semmit nem tudott leírni (még a nevemet sem), sem olvasni. Így legalább nem unatkoztam... :wink: És első végére a legjobban olvastam-írtam az osztályban, a figyelmemmel és ami szerintem nagyon fontos, a szöveg (élő és írott is) -értelmezésemmel pedig sosem volt gond. Értelmező olvasás... Mostanában mindig azt hallani, hogy ez a legnagyobb gond a sulisokkal; nem értik, amit olvasnak... Andrist "szerencsére" még nem érdeklik a betűk, számok, nem is bánom. Egyik ismerősöm 3 éves kisfia pedig mást nem akar rajzolni, csak betűket vagy számokat... Ebben is mennyire eltérnek a gyerekek. :shock: :roll:

Kép

Kép
hgrita

De nekem nem féloldalaz a gyerekem... Meg ha csak úgy magában elvan, akkor is forgatja mindkét irányba... nekem csak akkor nem fordítja, ha vmi erősebb hangot hall... ilyenkor csak először kimereszti a szemét, majd elkezd neki járni...

Kép Kép
manósziget

Manó!

Én nem vagyok se gyógytornász se semmi ,de szerintem ez még nem baj, te is tudsz nem odafigyelni egy nagy zajra, ha közben más jobban érdekel!!

Kép
babcika

[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="vicger"]V írta:vicgeriki :féltékenység, szerintem félre értetted amit írtam 8) :? nnnya mindegy

:):):) ... lehet, tényleg egy PROVOKATŐR vagyok :):):) ... már megint egy jó kis vitatéma :):):)

ranschburg vagy vekerdy mondja: a tv elektronikus póráz, és ez nagyon igaz !!! ...

másfelől: én egyáltalán nem akartam tv-t az otthonunkba, de nem ment: egész nap egyedül vagyok, nekem szükségem van az alapzajra, és a rádió nem elég ... és igen: ahogy ovis lesz, nem tudod megóvni, mert egyszerűen NEM FOGJA ÉRTENI, hogy a többiek miről beszélnek ... ő lesz az outsider, na, ezt végképp nem szeretném ...

beszédfejlődés: Lillának kb 2 hetes korától mondókázok, beszélek hozzá, akár mit csinálok, közben meg a diskurzus :)... 10 hósan magabiztosan, és tévedés nélkül tudott 15 különféle állathangot utánozni, és olyan is volt közte, mint a bálna, meg a gorilla ... ezeket a BEből tanulta :):):) ... és utána lelassult a fejlődés: most, amikor Lotti megszületett ezdett el mondatokban beszélni ... pedig folyamatosan foglalkoztam vele, zenebölcsibe jártunk, mindenféle ölbéli játékot ismerek, imádta őket ... de nem bánkódom, mert szintén ranschburgtól olvastam, hogy az ,hogy a gyerek mikor kezd el beszélni, nem mértéke annak, mennyire okos ... VAGYIS: az, hogy nem kezd el másfél évesen mondatokban beszélni, nem jelenti azt, hogy butább lenne :)

Andi: nem bántódok, csak felajánlottam valamit, ez nem a "tuti", annak, aki szeretné szívesen elküldöm, ennyi ...

A beszédfejlődés öt szakasza:

1. A kiáltások szakasza, 0-2 hónapos korig, a csecsemő az őt érő kellemetlen ingerekre sírással, kiáltozással reagál.
2. A gagyogás szakasza, mely 3-4 hónapos korban kezdődik. A baba a jó közérzetét is kifejezi, de hangadási kísérletei még távol állnak a tudatos, szándékos közléstől. A gagyogás második szakasza 6-8 hónapos korban jelenik meg, amikorra kialakul az anyanyelv artikulációs bázisa. Ez az önutánzás korszaka.
3. Az utánzás korszaka 9 hónapos kor körül kezdődik, amikor a gyermek elkezdi utánozni a környezetének hangjait. Eleinte a beszéd ritmusát, hanglejtését, dallamát. Majd 1 éves kor körül elkezdi a környezete által előmondott szavakat után mondani (echolálni), de ezek jelentését még nem érti.
4. A beszéd megértésének időszaka, mely egy ún. látszat megértéssel kezdődik, melyben a gyermek a gesztusra, a hanglejtésre, a helyzetre reagál és nem a szó értelmére. Majd 12 hónapos kor körül kezdi észlelni, hogy azonos emberi hangjelenségek mindig azonos tárgyakat, tevékenységeket, indulatokat jelölnek. Ez a szakasz kb. a második életév feléig tart.
5. A beszéd önálló fejlődési szakasza, melyben a szókincs akkor növekszik, amikor a gyermek s dolgok nevére kezd rákérdezni. A szókincs másfél éves korra kb. 80-100 szó, mely a harmadik életév elejére kb. 350-400 szóra növekszik. A szókincs növekedésében nagy szerepe van a környezetnek. A harmadik életév végére megjelennek a két- és többszavas mondatok. A szórend azonban még gyakran hibás.

A negyedik év végére kialakulnak a nyelvtani formák, és szabályok. A gyermek szókincse ugrásszerűen megnő.

vicger

Lányok!

Rontotta el már valaki a mosógépet, mikor éppen le voltatok égve? Mert én most valszínüleg igen, és akkor várom a tippeket, hogy mit mondtatok apának??? Lehet a blogba is,ha nem meritek itt bevállalni :lol:

Kép
babcika

18 fok van nálunk

Kép
babcika

[quote="babcika"]M írta:babcikaanó!

Én nem vagyok se gyógytornász se semmi ,de szerintem ez még nem baj, te is tudsz nem odafigyelni egy nagy zajra, ha közben más jobban érdekel!!

Persze, csak ugye nálunk még nincs meg az oka, hogy miért mozog-rezeg a szeme... :? Én meg próbálom megfejteni... :oops:

Kép Kép
manósziget

[quote="babcika"]L írta:babcikaányok!

Rontotta el már valaki a mosógépet, mikor éppen le voltatok égve? Mert én most valszínüleg igen, és akkor várom a tippeket, hogy mit mondtatok apának??? Lehet a blogba is,ha nem meritek itt bevállalni :lol:

Nem, de akkor valószínű eret vágnék vagy elbujdokolnék, mondjuk Kolumbiába... :lol: :wink:

Kép

Kép
hgrita

Ok, Rita küldheted a repjegyet!!!

Kép
babcika

az ökölbe szorított kéz is teljesen normális dolog az első 3 hónapban csajok!!!!!!! A lényeg, hogy ne folyamatosan legyen ökölben, legyenek lazán kinyújtott ujjas időszakok is :)

vicger

Na lett egy laptetőm ,kéri valaki!!!

Manó!

Igen tudom, más a szitu!! És szorítok Pécs miatt, és mindig gondolok a "családra", a kis közös családunkra!!!

Kép
babcika

Szóval ez a verzió tetszett jobban... :wink:

Kép

Kép
hgrita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?