A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Viki! Az ökölbe szorított kézről azt olvastam, hogy 3 hónapos kortól kezdik el kinyitogatni a babák, de tesóm azt mondta, nyitogassam ki Tomika kezét azért, hogy szokja... néha ki szoktam neki nyitni. Igaz, Tomi már nem csak ökölbe tartja a kezét, de többet úgy, mint nyitva.
De ne aggódj, biztos nincs semmi probléma, azért majd meséld el, mit mondtak a vizsgálaton!

Egyébként én sem szeretem, ha babám nézi a tévét, de esténként be van kapcsolva... és őt meg vonzza a mozgás meg a színek benne... azért próbálgatjuk elfordítani őt, elterelni a tekintetét a tévéről, mert gondolom a szemének sem tesz jót.

Peppino
Kép

Kép
peppino

aha csak mivel mosógépre se telik így küldj egy jegyet, de csak olyan országba, ahonnan nincs kiadatás Mo.-nak :lol: :lol:

Kép
babcika

Babcika, mi a búbánatot csináltál vele? Szűrő nincs eldugulva? Víz elzárva? :lol: 8) :?

egyébiránt én sem rontottam még el mosómasát. digit konyhai mérleget igen 8) vagyis nem tudom, egyszer csak nem volt már jó.

vicger

Babcika... mit csináltál a mosógéppel??? :lol: :lol: :lol: 18 fok???? :shock: :shock: :shock: :shock: dejó Nektek!!!!

Húúú én múltkor a mikrót "rontottam" el.... nálunk Dóri van, hogy nagyon ordított akkor is ha magamhoz öleltem... viszont ha porszívót vagy hajszárítót hall egyből kussol... nooo kint voltunk a konyhába... Dóri pihiszékben... elkezdett ordítani... mit csinál erre hüle anyja... :? :? benyomja a mikró ajtót üresen!!!!! és rátekeri... nnnnnoooo a mikrónk szikrázott füstölt... én meg azt sem tudtam merre fussak a gyerekkel... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Gyors kinyitottam az ajtaját... az a füst mennyiség ami onnan kijött az beillett egy diszkóba anno... :lol: :lol: :lol: :lol:
Igenám... apika hazajött én pedig közöltem vele, hogy kell vegyünk egy új mikrót, mert a régi feladta és füstölt szikrázott.... (többet nem mertem közölni... :oops: :oops: :oops: :oops: )
Erre ő kipróbálta ... és beletett egy pohár vizet... és semmi baja nem volt a mikrónak :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: azóta sincs semmi baja.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nnnno én akkor bevallottam apikának, hogy mekkora hülyeséget csináltam.... Kép
vikiviktor

[quote="vicger"]B írta:vicgerabcika, mi a búbánatot csináltál vele? Szűrő nincs eldugulva? Víz elzárva? :lol: 8) :?

egyébiránt én sem rontottam még el mosómasát. digit konyhai mérleget igen 8) vagyis nem tudom, egyszer csak nem volt már jó.

A digi konyhai mérleg nálunk is megadta magát. Vonzotta a föld középpontja... :roll: :lol:

Kép

Kép
hgrita

Kriszti, elem? :roll:

Kép Kép
manósziget

[quote="vicger"]a írta:vicgerz ökölbe szorított kéz is teljesen normális dolog az első 3 hónapban csajok!!!!!!! A lényeg, hogy ne folyamatosan legyen ökölben, legyenek lazán kinyújtott ujjas időszakok is :)

Dórinak nagyon keveset van elernyedve a keze..... szinte csak amikor alszik.... :? :?
vikiviktor

Babcika! Hú, tuttti Te rontottad el?? Mert azért az nem megy olyan könnyen úgy tudom... mit csinál? folyik alul? vagy nem működik abszolút??

Viki!
Mikrós sztori... :D :D :D én se mertem volna bevallani, az tuti.. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.12.01 13:48-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Viki drága, eddig is hangoztattad, hogy a konyha idegen terep, de gondoltam akkor a mikró jó barátod... :wink:

Kép

Kép
hgrita

A mosógépet valszínüleg túlpakoltam és elindítottam ment egy darabig de az első centri után koppant egyet és megállt. A szűrő ok,már ellenőriztem, a fele rucit kipakoltam és úgysenem indul el, a víz megvan nyitva azt is néztem már. Most kipakolok mindent és megpróbálom úgy....

folyt.köv.

Kriszti, tuti ráálltál nem, jaj de genya vagyok Kép

Viki, mikró, hát Te is tudsz akkor.

Kép
babcika

Rita.... jó barátom... csak nem üresen.... Kép de ugyanúgy "tele" jó barátom a hűtő is.... Kép
vikiviktor

Üresen sem megy a gyors progi. (ja azért lesz szétrugva a nem éppen kis picskulínóm, mert a múltkor már egyszer túlpakoltam ,de akkor megoldottuk, kivettem a felesleget és újraindult.

Kép
babcika

[quote="babcika"]A írta:babcika mosógépet valszínüleg túlpakoltam és elindítottam ment egy darabig de az első centri után koppant egyet és megállt. A szűrő ok,már ellenőriztem, a fele rucit kipakoltam és úgysenem indul el, a víz megvan nyitva azt is néztem már. Most kipakolok mindent és megpróbálom úgy....

folyt.köv.

Babcika... tényleg genya vagy... Kép Bocs Kriszti... :oops: :oops: :oops: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2009.12.01 13:53-kor.
vikiviktor

Viki, mikrós story. :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
manósziget

Babcika... bakker ha már múlkoris túlterhelted... akkor ma mi a lópikuláért nem raktál bele normál adagot???? Kép
vikiviktor

A nagy koppanás... lehet, h. leszakadt benne valami?? Szegény mosógép, nem szereti, ha megerőszakolják... :lol: bocs...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.12.01 13:54-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Babcika, áram van falban?, tesóm így járt a múlthéten azt kiderült az az áramkör le volt csapódva! :lol:

Brumi, én is így vagyok a tv-vel, megzakkanék ha nem lenne vmi alapzaj otthon. Ez néha a tv, néha rádió! És Lőrinc figyeli, van h elfordítom van h hagyom nézni! Remélem kis mennyemmel minden ok!

Móka, köszi a képet!!

Manó, Viki köszi a hajdicsit. Manó váll alá érő volt a hajam!

Tara, drukk az ortopédiára!!

Előbb elkezdett pici gyermekem síkitva sírni. Én rohanok, kikapom a hordozóból, hát bent ragadt egy büfi.... :(

Ti éjszaka meddig büfiztetitek a babát? Kinek bukós a babája? Éjszaka nem féltek h bukik és félrenyeli?

Kép
kata05

Na!!!! Hosszú program üresen!!!! Meeeeeeeeegy!!! Jeeeeee!!!! Kép csak most várnom kell 1.5 órát és addig megy üresen a gép, mert nem merem leállítani, majd jelentkezem, remélem nem ér haza apa addig, ma rövid nap lesz, mert elkéredzkedik Janóért!! Kép

Kép
babcika

Viki azért pakoltam túl már megint, mert Kriszti ráállt a konyhamérlegére, és így nem tudta kölcsönadni, hogy megmérjem mennyi is az 5 kg. ruha Kép Kép

Kép
babcika

Kata! Az én babám bukós!! Én kb 2-3 büfit szoktam kivárni, és van, hogy 1-2 órával kaja után is büfizik még... éjszaka még nem volt gond a bukásból, de van elfordulásgátló, az pont arra van, hogy ne nyelje le.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Kata: nekem kicsit bukós Máté, de éjszaka fotelben szopi, felállok vele, megvárom míg szuszog a vállamon és leteszem. Szinte sosem büfizik ilyenkor. Ő hason alszik, így annyira nem aggódom, csak onnan tudom, hogy bukott, hogy reggel büdi a kobakja. :oops: :roll:

Kép

Kép
hgrita

Ja és kösz a blogon a válaszokat, szerintem én megtaláltam az értelmét a blognak, azt ide nem szívesen írtam vóna :?

Kép
babcika

Jaj lányok, annyira jók ezek a szmájlik, mentegetem le őket. Aztán bocs, ha elcsórom majd idővel... :lol:

Kép

Kép
hgrita

Kata, enyém bukós... de csak nappal. Szerencsére se az esti se az éjszakai szopinál semmi nem jön vissza. Így éjjel is a szopi után csak vállra veszem, mindjárt jön is a büfi és vissza hasra a kiságyba. Ott mindig szűz is marad a pelu.

Kép Kép
manósziget

Blanka nem bukós baba, de 2 büfit mindig megvárok!!!

Kép
babcika

Bukás-büfi: én 120-ig szoktam elszámolni és utána teszem csak le őket. Nálunk Jázmin volt bukós, neki meg is emeltem az ágyát, de már nincs úgy - kinőtte :lol: :lol:

Én már rontottam el a mosógépet :lol: :lol: : nem volt teljesen jó - mondtam apának bizti csapágyas, mert olyan hangja van - erre ő, na persze én már csak tudom...kihívtuk a szerelőt, jó barátunk, megállpította, hogy csapágyas - na ezt én is tudtam, apa mondta is utána, hogy a mérnök kisasszony megmondta. A szerelő szerint nem érdemes megjavítani, használjam amíg bírom, amíg megy. Ok. Egy hétre rá, betettem 3 pár cipőt, az amúgy is rossz mosógépbe - fél óra után füstölt :lol: :lol:
Apának előadtam, hogy nem várhattam meg amíg magától elromlik, mert mi lesz ha akkor romlik el, amikor már meglesznek a lányok -ez nyáron volt- és akkor nem tudok rájuk mosni esetleg, amíg nem veszünk újat...

t-pk

[quote="babcika"]A írta:babcika mosógépet valszínüleg túlpakoltam és elindítottam ment egy darabig de az első centri után koppant egyet és megállt. A szűrő ok,már ellenőriztem, a fele rucit kipakoltam és úgysenem indul el, a víz megvan nyitva azt is néztem már. Most kipakolok mindent és megpróbálom úgy....

folyt.köv.

szemét dög :twisted: :twisted: :twisted: Kép
:):):):):):):) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

[quote="vikiviktor"]N írta:vikiviktorooo és akkor egy kicsit rólunk.... :)

Napok óta motoszkált bennem egy gondolat, de nem tudtam még magamnak sem megfogalmazni, hogy mi a csuda a bajom.... :? :? :? aztán jött Brumi... és leírta, hogy neki Lotti babánál mik most a "félelmei" .... egész éjjel agyaltam, mert nálunk is hasonló a helyzet.... :? :? :? :?
Nálunk Dóra a nap 80 %-ban ökölben tartja a kezét, de annyira, hogy az ujj végei fehérek... és amikor öltöztetem teljesen magához szorítja a karjait és alig bírom a bodyt vagy bármit ráadni... jaaaaaaaaaaa és közben úgy ordít, mint akit ölnek... nooo én azt gondoltam, hogy utál öltözködni.... :shock: :shock: :shock: :? :? :? :? DE ma reggel néztem a tv-ben a Reggeli műsort... (nooo mire jó a tv... :wink: :wink: ) és ez volt tulajdonképpen az i-re a pont.... a Héder Barna és családja volt benne egy riport erejéig.... és náluk hasonló volt a szitu (már elég hamar tartotta a fejét hason magasba... de ez azért volt, mert az izmai megvoltak feszülve... vagy miaszösz.... )a kisebbik gyereknél... és azt mondták, hogy kell ehhez már szakember!!! Nooo akkor én fogtam a telot és hívtam a gyerekdokit.... és beszéltem vele... Ő megdicsért, hogy szóltam és mondta, hogy kérjek időpontot sztk-s rendelésre a Gyermek Fejlődés Neurológiára.... és amikor meg van az időpont menjen be valaki a beutalóért... nooo én teloztam tovább... de csak délután 2 után kérhetek időpontot, mert akkor van rendelés.... úgyhogy várok....
Remélem nem januárra kapok időpontot, mert akkor tuti keresek valami maxek megoldást... :wink:

Nooo ennyi velünk.... :oops: :oops:

VIKI: nyugi ... a Héder családnál a kislánynak a felső testi merevség mellett tök lazák voltak a csípőizületei ... szerintem az sokkal komolyabb eset, mint Lotti, vagy Viki ... de igen, pontosan erről írtam: mi vagyunk a babákkal egész nap, nekünk kell észrevenni, ha valami nem okés, ezzel hiába várunk az orvosra, vagy a védőnőre :? ... szóval: reggel megnézik, és okosabbak leszünk ... nekünk azt írta a gyermekorvos a beutalóra: fokozott (felxiós) izomtónus ... ja, és Viki: ha nem kapsz időpontot még karácsony előtt, én nem várnék egy hónapot ... ha gond van, az nagyon sok idő ... mi is megyünk magánba, ha nem tudja vállalni mostantól ...

Mano: nektek is érdemes lenne dévényest keresni ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Manó, nem elem gondja volt.... elzsírosodott, mint én... ugye Babcikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???????????????Kép
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

[quote="vicger"] írta:vicger
[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="vicger"]V írta:vicgeriki :féltékenység, szerintem félre értetted amit írtam 8) :? nnnya mindegy

tv: népszerűség ide, népszerűség oda :lol: :lol: :lol: :lol:, amit meg lehet csinálni egy csemetével, azt egyáltalán nem biztos, hogy kivitelezhető x gyereknél /nem a pelenkázásnál mondókázós dolgokra gondolok :). Persze lehet mondani, hogy nem kell x gyereket vállalni :P 8) De itt megint tovább lehet vinni, hogy mi miért történik, s ami történik, arra lehet e minősítő jelzőt tenni.
Mert lehet, hogy az agyon foglalkozott gyerek pl másfél évesen olvas, s akkor mondjuk h húúúúúúúú de jó, aztán 2 év múlva ez a gyerek az oviban magányos és kiközösített, akkor mondjuk, hogy húúúú szegény, aztán 3 év múlva a magányos kiközösített gyerek a suliban eminens, akkor mondjuk hogy húúúúú de jó, aztán ez a gyerek 2 hónap múlva gyomorfekélyt kap a stressztől és stb-től akkor megint mondjuk hogy húúúúúúúúú szegény. Szóval értitek, lehet ezt így játszani a végtelenségig :) nem szabad, lehet minősíteni, mert bőven bele lehet keveredni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:):):) ... lehet, tényleg egy PROVOKATŐR vagyok :):):) ... már megint egy jó kis vitatéma :):):)

ranschburg vagy vekerdy mondja: a tv elektronikus póráz, és ez nagyon igaz !!! ...

másfelől: én egyáltalán nem akartam tv-t az otthonunkba, de nem ment: egész nap egyedül vagyok, nekem szükségem van az alapzajra, és a rádió nem elég ... és igen: ahogy ovis lesz, nem tudod megóvni, mert egyszerűen NEM FOGJA ÉRTENI, hogy a többiek miről beszélnek ... ő lesz az outsider, na, ezt végképp nem szeretném ...

beszédfejlődés: Lillának kb 2 hetes korától mondókázok, beszélek hozzá, akár mit csinálok, közben meg a diskurzus :)... 10 hósan magabiztosan, és tévedés nélkül tudott 15 különféle állathangot utánozni, és olyan is volt közte, mint a bálna, meg a gorilla ... ezeket a BEből tanulta :):):) ... és utána lelassult a fejlődés: most, amikor Lotti megszületett ezdett el mondatokban beszélni ... pedig folyamatosan foglalkoztam vele, zenebölcsibe jártunk, mindenféle ölbéli játékot ismerek, imádta őket ... de nem bánkódom, mert szintén ranschburgtól olvastam, hogy az ,hogy a gyerek mikor kezd el beszélni, nem mértéke annak, mennyire okos ... VAGYIS: az, hogy nem kezd el másfél évesen mondatokban beszélni, nem jelenti azt, hogy butább lenne :)

Andi: nem bántódok, csak felajánlottam valamit, ez nem a "tuti", annak, aki szeretné szívesen elküldöm, ennyi ...

A beszédfejlődés öt szakasza:

1. A kiáltások szakasza, 0-2 hónapos korig, a csecsemő az őt érő kellemetlen ingerekre sírással, kiáltozással reagál.
2. A gagyogás szakasza, mely 3-4 hónapos korban kezdődik. A baba a jó közérzetét is kifejezi, de hangadási kísérletei még távol állnak a tudatos, szándékos közléstől. A gagyogás második szakasza 6-8 hónapos korban jelenik meg, amikorra kialakul az anyanyelv artikulációs bázisa. Ez az önutánzás korszaka.
3. Az utánzás korszaka 9 hónapos kor körül kezdődik, amikor a gyermek elkezdi utánozni a környezetének hangjait. Eleinte a beszéd ritmusát, hanglejtését, dallamát. Majd 1 éves kor körül elkezdi a környezete által előmondott szavakat után mondani (echolálni), de ezek jelentését még nem érti.
4. A beszéd megértésének időszaka, mely egy ún. látszat megértéssel kezdődik, melyben a gyermek a gesztusra, a hanglejtésre, a helyzetre reagál és nem a szó értelmére. Majd 12 hónapos kor körül kezdi észlelni, hogy azonos emberi hangjelenségek mindig azonos tárgyakat, tevékenységeket, indulatokat jelölnek. Ez a szakasz kb. a második életév feléig tart.
5. A beszéd önálló fejlődési szakasza, melyben a szókincs akkor növekszik, amikor a gyermek s dolgok nevére kezd rákérdezni. A szókincs másfél éves korra kb. 80-100 szó, mely a harmadik életév elejére kb. 350-400 szóra növekszik. A szókincs növekedésében nagy szerepe van a környezetnek. A harmadik életév végére megjelennek a két- és többszavas mondatok. A szórendazonban még gyakran hibás.

A negyedik év végére kialakulnak a nyelvtani formák, és szabályok. A gyermek szókincse ugrásszerűen megnő.

naugyehogyuegy :):):) ... Kriszti: annyira szeretem, hogy mindenre, ami a fejlődéssel kapcsolatos ilyen kimerítő és pontos leírást tudsz adni csuklóból ... igen, én is így tudtam kb, cak nem rémlett, hol olvastam ... :) ... ezek szerint nem vagyunk lemaradva, csak "átlagosak" vagyunk, ami egyáltalán nem baj ... :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi, örülök, h megnyugi :)

vicger

[quote="vicger"]a írta:vicgerz ökölbe szorított kéz is teljesen normális dolog az első 3 hónapban csajok!!!!!!! A lényeg, hogy ne folyamatosan legyen ökölben, legyenek lazán kinyújtott ujjas időszakok is :)

nekem is ezt mondta a gyerekorvos, DE a 3. hó végére lazulnia kell ... és Lotti a lábujjait is úgy tartja ...

de nem is ez aggaszt leginkább, hanem az, hogy felfelé nem tudom kinyújtani a karját (tehát amikor a body ujjába csúsztatom bele a kezét ... ) ... és neem is akkor sokszor sír, pedig amúgy nem izgatja az öltözködés, vetkőzés ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Kriszti nehari!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
babcika

lazulnia kell, igen, ezért írtam, h legyenek lazán kinyújtott ujjas időszakok is.
Van h Lucának is merevek öltöztetéskor a kezei, de ezek alkalomszerűek, s pusztán csak azért van, mert esze ágában sincs épp akkor öltözködni.
Lottinak folyamatosan merevek, vagy tulképpen mi is van?

vicger

[quote="peppino"]A írta:peppino nagy koppanás... lehet, h. leszakadt benne valami?? Szegény mosógép, nem szereti, ha megerőszakolják... :lol: bocs...

ékszíjcsere ??? :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="babcika"]K írta:babcikariszti nehari!!!! :lol: :lol: :lol:

nem röhög!!! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

basszus, dec elseje van :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

ma az ebédfőzésen és a mosáson kívül semmit nem csináltam 8) 8) 8) 8)

vicger

[quote="vicger"]l írta:vicgerazulnia kell, igen, ezért írtam, h legyenek lazán kinyújtott ujjas időszakok is.
Van h Lucának is merevek öltöztetéskor a kezei, de ezek alkalomszerűek, s pusztán csak azért van, mert esze ágában sincs épp akkor öltözködni.
Lottinak folyamatosan merevek, vagy tulképpen mi is van?

öltözésnél folyton merev, alig tudom annyira behajlítani, hogy bedugjam a body ujjába ... semmit nem lazult születése óta ... és ez nem a sima tónusos izom, hogy van ellentartás, hanem egyszerűen nem tudom kinyújtani neki a karját felfelé ... igaz, nem is nagyon próbálom, mert nem merem erőltetni, nehogy valami bajt csináljak ... olyan, mintha egy borítékot szorítana a hóna alatt, nem tudom jobban megfogalmazni ... de ehhez hasonlítható legjobban ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi... igen én is így gondoltam, hogy ha nem kapok egy hónapon belül... akkor viszem magánba... :wink: :wink: DE kaptam! Ezt figyeljétek!!!! December 16, 14 óra 12 perc!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nem semmi időbeosztásuk van!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Nnnnoooo a lényeg, hogy kaptam időpontot...
vikiviktor

Rakott zöldbab a sütőben végre.
Na, akkor reakicó:

Bibi!

Az fontos, hogy te mit látsz a gyereken, de azért nem szabad túlaggódni sem a dolgot. Minden gyerek másképp fejlődik... Igaz, a napokban én is megpróbáltam megnézni, hogy Dóra lát-e a bal szemével, mert mintha jobboldalasnak tűnt volna (az első játék, amivel foglalkozott, jobb oldalon volt, és úgy vettem észre, mintha arra jobban figyelne). De másik szem letakarásával a bal szemmel is követett tárgyat, szóval gondolom minden rendben. Azért ha itt lesz az ideje, elviszem szemészetre.

Timi!

Hát igen, az már nagyon rosszul hangzik, ha ilyeneket csinálnak valakivel (oxigenizálás), de azért épp egy kismama esetében reménykedik az ember, hogy hátha. Vagy legalább amíg a baba nagyobb nem lesz...
Nem sikerült. :(
És nem akarok oltásvitát kavarni, de ilyen hírek hallatán elég nehéz egyik vagy másik oldal mellé is állni. Mert mi a rosszabb, egy esetleges nem ismert mellékhatás (ebben ugye benne van az is, hogy esetleg egy sérült baba születik), vagy az, hogy valaki megbetegszik és meghal. Egyik sem jó. Vajon ezek a kismamák megkérdezték az orvosukat és az mit mondott? És kinek a felelőssége? Vagy ők is úgy voltak, hogy reméljük mi nem leszünk azok között, akik elkapják??? Húúú, nehéz kérdés ez az egész... :(:(
Ja, egyébként a baci nem hordozására meg igyekszünk alapvető higiéniai rendszabályokat tartani (pl. rendszeres kézmosás, nálunk a gyerekeknél is az első a kézmosás és házi ruhába öltözés, ha hazajönnek a suliból).

Süti!

Annával teljesen egyetértek, ne hagyd, hogy így maradjon a légkör.

Kriszti!

Szerintem nem jó a sorrend. Kamasszal már nem mész semmire a korlátozóval, nevelni (és szilárd dolgokat adni, határokat szabni) előbb kell.

Az én nagyfiam 4,5 évesen folyékonyan olvasott. Nem volt elvárás és nem is tanítottuk soha. Én azért örültem neki, mert így még azelőtt kzébe tudtam adni pl. kötelező olvasmányokat, mielőtt azok ténylegesen azok lennének és így nincs ellenérzése velük, a könyveket magukért olvassa és élvezi. Viszont elég későn kezdett beszélni.
Pont okosaktól megint (Vekerdy): a gyerek legfejlesztőbb tevékenysége a szabad játék.

Dévény: valaki írta a múltkor, hogy szkeptikus lenne, mert nehogy csak a pénz kelljen nekik. Ma már divat ilyen vizsgálatra elvinni, és divat találni is náluk valamit. Ezzel nem az ellen vagyok, hogy valaki elvigye... Csak tuti megbízható helyre...

Astrid

Kép
astrid

Ígértem, hogy nem köszöntök csak 1 évesen... :oops: :oops: :oops: DE ezt nem hagyhatom ki... Dórám druszája :wink: boldog hófordulót... (Astrid Dórája.... ) :oops: :oops: :oops:
Kép
vikiviktor

Viki, az igen! :D A lényeg h van időpont!

Brumi, hát az már tényleg nem jó ha nem tudod kinyújtani a karját! :( Fürcsi után hogy törlöd ki a hónalját így?

Bukós válaszokat köszönöm.Én reggel veszem észre a pelenkán h eksön volt. :? Ma reggelre tiszta nedves volt a pelenka.... Így elkezdtem parázni már most az estén.

Kép
kata05

Kriszti, Kép Kép én már röhögve sírok, mert nem tom mi lesz a mosógéppel Kép

Kép
babcika

[quote="kata05"]V írta:kata05iki, az igen! :D A lényeg h van időpont!

Brumi, hát az már tényleg nem jó ha nem tudod kinyújtani a karját! :( Fürcsi után hogy törlöd ki a hónalját így?

Bukós válaszokat köszönöm.Én reggel veszem észre a pelenkán h eksön volt. :? Ma reggelre tiszta nedves volt a pelenka.... Így elkezdtem parázni már most az estén.

nehezen, sírósan ... és ugye én fürcsi előtt be is olajozom, DE A VÍZBEN ELLAZUL !!!, tehát az olajat kimosni könnyű ... tényleg, ez csak most esik le, hogy a vízben teljesen laza ... remélem, ez jó jel :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="astrid"]R írta:astridakott zöldbab a sütőben végre.
Na, akkor reakicó:

Bibi!

Az fontos, hogy te mit látsz a gyereken, de azért nem szabad túlaggódni sem a dolgot. Minden gyerek másképp fejlődik... Igaz, a napokban én is megpróbáltam megnézni, hogy Dóra lát-e a bal szemével, mert mintha jobboldalasnak tűnt volna (az első játék, amivel foglalkozott, jobb oldalon volt, és úgy vettem észre, mintha arra jobban figyelne). De másik szem letakarásával a bal szemmel is követett tárgyat, szóval gondolom minden rendben. Azért ha itt lesz az ideje, elviszem szemészetre.

Timi!

Hát igen, az már nagyon rosszul hangzik, ha ilyeneket csinálnak valakivel (oxigenizálás), de azért épp egy kismama esetében reménykedik az ember, hogy hátha. Vagy legalább amíg a baba nagyobb nem lesz...
Nem sikerült. :(
És nem akarok oltásvitát kavarni, de ilyen hírek hallatán elég nehéz egyik vagy másik oldal mellé is állni. Mert mi a rosszabb, egy esetleges nem ismert mellékhatás (ebben ugye benne van az is, hogy esetleg egy sérült baba születik), vagy az, hogy valaki megbetegszik és meghal. Egyik sem jó. Vajon ezek a kismamák megkérdezték az orvosukat és az mit mondott? És kinek a felelőssége? Vagy ők is úgy voltak, hogy reméljük mi nem leszünk azok között, akik elkapják??? Húúú, nehéz kérdés ez az egész... :(:(
Ja, egyébként a baci nem hordozására meg igyekszünk alapvető higiéniai rendszabályokat tartani (pl. rendszeres kézmosás, nálunk a gyerekeknél is az első a kézmosás és házi ruhába öltözés, ha hazajönnek a suliból).

Süti!

Annával teljesen egyetértek, ne hagyd, hogy így maradjon a légkör.

Kriszti!

Szerintem nem jó a sorrend. Kamasszal már nem mész semmire a korlátozóval, nevelni (és szilárd dolgokat adni, határokat szabni) előbb kell.

Az én nagyfiam 4,5 évesen folyékonyan olvasott. Nem volt elvárás és nem is tanítottuk soha. Én azért örültem neki, mert így még azelőtt kzébe tudtam adni pl. kötelező olvasmányokat, mielőtt azok ténylegesen azok lennének és így nincs ellenérzése velük, a könyveket magukért olvassa és élvezi. Viszont elég későn kezdett beszélni.
Pont okosaktól megint (Vekerdy): a gyerek legfejlesztőbb tevékenysége a szabad játék.

Dévény: valaki írta a múltkor, hogy szkeptikus lenne, mert nehogy csak a pénz kelljen nekik. Ma már divat ilyen vizsgálatra elvinni, és divat találni is náluk valamit. Ezzel nem az ellen vagyok, hogy valaki elvigye... Csak tuti megbízható helyre...

köszi a nyugatást, és igazad van, nem kell túlaggódni ... de itt valami nem stimm, az tuti ... :cry:

Kép

Kép
bibiesbrumi

szerintetek???????????

kaptam nagyanyóstól két törölközőt, most elindítottam a fehér mosást, beletettem ezeket is, hát nem ereszti a színét????????????????????????????????????????? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ó hogyazabúbánatosqrvahóbelebanosfenevinnéabúsbaaz!!!

vicger

Vicger, a fehér ereszti a színét? :roll:

Brumi, én is olajozom. :D

Kép
kata05

Astrid, a dackorszakra írtam a meleg-korlátozót, a kamaszkorra a tekintélyelvet alkalmi szinten ;)

vicger

Kata, nem, volt benne minta :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Bibi, ahhha, most már világos!

Babcika, de hisz megy a mosómasa, nem? :):):)

vicger

Kata: lehet, hogy a nyála is folyik és nem csak bukás, az amit reggel találsz a peluson

t-pk

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?