A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 júniusi babák

Heni, kendő-ügyben én szétnéztem a vaterán is, meg a tesz-veszen is, szerintem a tesz-veszen több van. De igazából annyi fajta van már, hogy nem is tudom milyet kéne választani. Nekem a Nandu fajta van, de azt most kölcsön adtam, ráadásul úgy emlékszem, hogy elég vastag fajta volt, úgyhogy most valami vékonyabbat keresek. De árban mindenképp érdemesebb használtat venni szerintem.

Geooo, nagyon jók a képek, óriási babád van már!! :lol:
A migréned hogy van? Én 2 napig szenvedtem, ma reggelre egészen lecsillapodott. De éjszaka már azt hittem megőrülök tőle. Ráadásul nem merek semmit bevenni rá, mert a Cataflamon kívül nekem más nem nagyon használ, abból is min. 2 kell. De azért így pocakosan nem tudom szabad-e. Bár a szenvedés se biztos hogy túl jót tesz a babának. Lili előtt iszonyú migrénes voltam, heti 2 alkalommal legalább. Mikor Lilivel terhes lettem, akkor összvissz 1x!!!!! volt migrénem a terhesség alatt. Miután megszületett, volt 1x-2x, de nagyon ritkán és csak kicsi. Most viszont ez már a 3., pedig még csak az elején járok. Mi lesz így??? Reménykedtem, hogy most sem lesz migrénem. Te mit csinálsz ilyenkor a lefekvésen kívül? Én borogattam hidegvízzel, de ezen kívül nem is nagyon jutott eszembe más.

Kép
Kép
hari

Mézvirág, szerintem a 12. hét után elmúlik a nagy fáradtság. Úgyhogy kitartás. Lili lányom is beteg, úgyhogy most otthon van. Persze annyira ő sem beteg, hogy feküdne, rosszabb, mint általában. Illetve elevenebb. Szóval nehéz vele. Tegnap én voltam otthon, ráadásul mint írtam jó kis migrénnel, ma szerencsére a párom vállalta. A holnap megint az enyém lesz, már előre félek :evil:
Bár itt bent dolgozni sem jobb. Főleg, hogy nekem is elkezdett fájni a torkom, meg már megint náthás vagyok. Úgy látszik én már az egész 9 hónap alatt kínlódni fogok valami kórsággal. Úgyhogy én hiába töltöttem be a 12. hetet már rég, beoltatni nem tudom magam még mindíg. Mire valaki vállalná, remélem eltűnik a járvány.

Na mindegy, csütörtökön már megy oviba a lány, remélem addigra elmúlik a náthája. A köhögés az nem valószínű, de azt mondta a doki, hogy az "normális" ilyen időszakban. Tegnap mondjuk jó mérges is voltam magamra, hogy én vittem el a dokihoz, mert 2 órát kellett ülni a váróban és hát elég sok beteg volt, szinte éreztem, ahogy jobbról balról "támadnak" a bacik. :twisted: Legközelebb a páromat küldöm majd.

Kép
Kép
hari

sziasztok Csajok! tegnap voltam kombinált teszten és ultrahangon! végigziziztem az egész várakozást DE MINDEN RENDBEN és a piciről dvd-t is kaptunk (már)!!!! és az egész családom meghatódva nézte a kis pálcika lábakat és lehetett látni az összes LÁBUJJAIT és én úgy meghatódtam! és akkora orrocskája van (mint a páromnak :-) és mondta a doki hogy ott a nózi ... és mondtam: hogy igen azt bizony LÁTJUK :-) olyan de olyan édin úszkált! mert a doki nyomkorászta a hasam és akkor úgy libegett! ... :-) a tesztek és minden eredmény tökéletes lett pedig a sok hányás miatt meg a vitaminok kihányása miatt tiszta para voltam! most nyugalom! a következő vizsgálat dec 22 AFP! aztán 18. heti héten genetikai ultrahang! szóval halad az idő!
Bibócska én június 5-re vagyok kiírva :-) 6-án pedig Norbert! ez lesz a fiúnk neve ... :-) puszi nektek!
ui: márcsak 3 naponta hányok !!!! talán jönnek már a kilók mert idáig 3 minuszban vagyok sajnos!
Vendég

Hari, tegnap fel napot nekem is megint fajt a fejem. Ez olyan jovos menos fejfajas volt, nem a kesforgatos, nyakmegnemozditos...de nem hagyott. Ugyhogy vegul en bevettem ra gyogyszert lefekveskor, hogy legalabb aludni tudjak tole. Korabban nekem sem hatott az ami itt kb az algopirin kategoria, de most ez javallott lazra is terhessegkor ugyhogy ezt vettem be (most masodszor terhesseg alatt) es hasznal. Ez itt nincs megtiltva. (de tisztaban vagyok vele, hogy vannak orvosok akik a vegletekig hajlandok hajtogatni, hogy semmitsemmitsemmit, szerencsere egyik dokim sem volt ilyen, minden terhessegem alatt elofordult valami, most a fejfajas, korabban kislazas megfazas, ugato kohoges, es mindig kaptam ra valamit, nem hagytak hogy majd elmulik magatol)
Nekem sajna a lefekves es pihenes az keresztviz kb a fejfajasomra, az nalam nem segit :(

luna6

sziasztok lányok...
mindenkinek nagy cuppok....
örülök hogy mindenkinél rendben volt az uh.nálunk is!!!
gentikai tanácsadáson is voltam túléltem eddig minden rendben van!!
Lali-manó egészséges!!!!!!!
és igen FFFFFFFFIIIIIIIIÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D
na nem mintha kislánynak nem örülnék csak mióta tudom hogy terhes vagyok állandóan az a megérzésem hogy kisfiút várunk.eszembe sem jutott hogy lányka lehet.vagy valóban van anyai/női megérzés vagy a vak szerencse de az uh. néni megkérdezte akarom-e tudni a nemét mert 100% meg tudja mondani..naná hogy akartam!! :D :D
és kisfiút mondott pöcörős gyerkőcünk lesz ha minden jól halad a maga útján továbbra is:::))))))

most megyek is csak annyira boldog vagyok hogy el kellett mondanom.
cupp-cupp majd még jövök.
bibócska

bibócska: ilyen hamar 100%-ra megmondták....áááááá de jóóóóó!!!
gratulálok!!! :D

Am én is már nagyon régóta úgy érzem hogy fiú......nem tudom miért egyszerűen csak érzem!!!

Mindenki vigyázzon magára!!!

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Bibocska, nagy gratula a kislegenyhez!! Meg nem hallottam olyat, hogy ilyen koran ezt bizton allitsak, de nagy orom, ha valaki tudni szeretne. (en pl szinten cseretnem :))
A Lajos nevhez is, nem lesz tucatneve a kisfickonak az biztos! A legfiatalabb Lajos akit ismerek, szamitasaim szerint olyan 40 ev koruli lehet, es mar o is exotikumszamba ment a korosztalyaban :) Nekem viszont a csaladomban nagy hagyomany volt ez a nev, batyam, apam es nagyapam is Lajos nevuek (voltak).

luna6

köszönöm mokibuci és neked is lunám....

hát a dokinéni 100%-ra mondta ezért merem én is de ha tévedne hát ez sem baj fő az egészség!!!
de úgy tudom egy jó uh. és egy hozzáértő orvos akár a 12.hétben is meg tudja mondani a nemet.
lunám nálunk is generációs név a Lajos.nekem annyira nem tettszik de a párom ragaszkodik hozzá és nem vitáztam de a lány nevet én választhattam ki :D :D
Visszamenőleg a mi babónk lesz a negyedik Lajos a családban...
Lali-manó,Lala,Lala-baba,Lui....lesznek ám becenevek :D :D
bibócska

Mézvirág,
én tavaly mézeskalács-lázban égtem, mindenkinek készítettem mézeskalács házikókat, és innen vettem a receptet, remélem neked is beválik :wink:
http://www.desszert.eu/mezeskalacs_haziko_keszites
de most majd másfélét is kipróbálok innen
http://nosalty.hu/rogton_puha_mezeskala ... ecept_2411

Hari,
nekem két napja olyan migrénem van, hogy egyfolytában fáj a fejem. van a durva, ami egy egész napon át tart, és kinyír, meg van ez,ami napokon keresztül, és folyamatos szésülés, stb. nem szabad cataflamot bevenni, én vasárnap bevettem egy algopirint, lehet h használt, lehet h placebo...
ilyenkor semmi sem használ nekem, csak az alvás. már két napja nem voltam suliban, ki fognak rúgni.. :evil:
meg januárban megyk agykontroll tanfolyamra, hátha segít..
szóval megoldást nem tudok, hát kitartás :wink:

Nanetto,
szuper lehetett az uh!! ha jól gondolom, ez a 12.heti genetikai volt ugye? én is megyek majd 10-én, nekem is lesz utána kombinált teszt. nektek kelltt az utóbbiért fizetni? :oops:

Bibócska,
ez szuper, úgy irirgyellek, hogy már tudod :D

Most, hogy ilyen sz..ul vagyok, még védőnőhöz sem tudok elmenni.. :?
Vendég

A sok generacio miatt nalunk a batyam, aki iden 64 eves a Lajoska nevre hallgat :D (na jo, csak szuk csaladban, a sajat csaladja meg az ismerosei persze nem igy nevezik, csak mi igy kulonboztettuk meg oket :))

luna6

Sziasztok!

BIBÓCSKA: Hatalmas gratula a jó eredményekhez. Jó neked, hogy már tudod a nemét is. Nálunk mindenki a kislány mellé teszi le voksot, egyedül én vagyok akiben még él némi remény, hogy talán fiú lesz. Egyébként meg teljesen mindegy. Ha lány lesz legalább nem kell túlságosan ruhatárat cserélni, mivel Bogiról rengeteg holmink maradt meg.

Az én apukám és bátyám is Lajos, sőt bátyám nagyobbik fia is.

MOKIBUCI: Üdv! Jó régen voltál már itt köztünk. Minden rendben nálatok?

HARI: Sajnálom, hogy ilyen fejfájós vagy. A kislányodnak jobbulást. A kendővásárlást nem akarom elkapkodni. Folyamatosan keresni fogom és majd a legjobb ajánlatra lecsapok.

NANETTO: Osztozom veled a boldogságodban! Olyan jó, hogy egyre többen jöttök a jobbnál jobb hírekkel. Nálunk nem az orr volt a muris, hanema hosszúság, és a viszonylag hosszú talp - apuci is magas és nagylábon él :) :)

MÉZVIRÁG: Nekem kb. a 10. héten múlt el az iszonyatos nagy fáradtság. Azóta úgy érzem, hogy egyre jobban tele vagyok energiával és akár egy hegyet is elbírnék hordani. De azért óvatos vagyok, amint érzem, hogy fáradok, rögtön leülök egy 10-15 percre - ez általában segít.
Vendég

jaaj Geoo, jobbulast neked!!! Remeljuk azert csak nem rugnak ki a sulibol, vagy katalogus miatt szivoznak esetleg? Es ha viszel orvosi igazolast? Bar gyanitom, a tul sok hianyzast anno nekem sem neztek volna el, nalunk is kotelezo volt megjelenni is. (en naagy hassal allamvizsgastam, juni vegen, a csaj meg augusztus legelejen erkezett, szoval kellokeppen elefant voltam mar akkor, plane a diplomaoszton :D)
hmmm, lehet ki kene probalni a mezeskalacsot is, bar ugye en iden a bejglire hajtok :)
En is akartam menni agykontrollra a nyaron mig odahaza voltunk, de mivel ket hetvege es kozte is volt egy szunet az idopontokban, sehogy sem fert bele az idobe :( De hatha egyszer ossze tudom hozni valamikor.

luna6

ooooo köszönöm kérdésed HENIBABY!! :D

hatodik héten volt egy kis vérzés,azóta 3X2Utrogestan,ezen kívül szerencsére semmi komoly.

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Fú sokat írtatok! még nem jutottam a végére, de:
Mézvirág: nem tudom szedsz e terhes vitamint... én szedek és hiába itt a gyerek, engem ez a fáradság dolog nem érint... esetleg próbáld meg, hátha... egyébként ha egyet kihagynék az elvonás miatt én is olyan lennék mint a mosott szar...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok,

Rég nem írtam nektek, de mindíg olvasgattam.

Nekünk ma volt a 12hetes ultrahang, és minden rendben van. Nem nagyon akart úgy feküdni hogy a dokinéni meg tudja mérni mindenét. A párom nagyon bízott benne hogy megmondja a doki hogy kislány-e, ugyanis ő nagyon lány párti, de nem jött össze majd a következőnél remélem már fogjuk tuni.

Szeretnék én is feliratkozni a táblázatba:)
Barbi vagyok ,24 éves, Bp. XIV.kerület, 1.baba és 2010.júni.11-re vagyunk kiírva.

Az oltással kapcsolatban csak annyi hogy az én nőgyógyászom ajánlja meg a háziorvosom is. Én beoltatom magam , mostmár tutira.

üdv mindenkinek
Barbi
barbizugló
Budapest XIV. kerület

Sziasztok!

Üdv a régieknek és az újaknak. Minden nap olvaslak benneteket csak nem volt túl sok érdekes dolog amiről írhattam volna.
A múlt hét csütörtökön megvolt a 12. hetes uh. Minden rendben van.
December 17-én kell majd a védőnénihez menni, meg AFP szűrésre.

Tudom, hogy hülye kérdés de nem olvasott valaki hosszú távú előrejelzést, lesz hó karácsonykor?

Ami pedig a bacikat illeti ha lenne pár napig, hétig tartós mínusz, eltűnne mind.

Henibaby, szeretnék bekerülni a táblázatba
mire babó érkezik 28 leszek
várható dátum 2010.06.03
a Siófok Városi Kórházban szülök
ügyfélszolgálati ügyintéző vagyok
ha fiú (apa nagyon szeretné, de valami miatt én is úgy érzem) akkor Dániel
ha lány akkor több tipp van de legvalószínűbb a Blanka (lehet még Boglárka, Enikő)

Szép estét mindenkinek!

Vigyázzatok magatokra!

Puszi

Kép
timcsi81*

Kép
Vendég

Sziasztok!

Jó nagy volt itt a pörgés. :o

Ma elkezdtem dolgozni, végre, valami hasznosat is csinálok, és elmondtam bent a nagy hírt. Nagyon örültek, így megkönnyebbültem.

Geo: gyönyörű a kép a babátokról, ezt kinyomtatva kaptad? vagy kérni kellett? magán orvosod van? Bocs a sok kérdésért, csak érdekel, hogy tudok majd én is képet szerezni. :oops:

Védőoltás: én is be fogom oltatni magam a 13. hét után

Bibócska: gratulálok, jó lehet tudni, hogy milyen nemű lesz a baba 8)

Henibaby: én is szeretnék bekerülni most már a táblázatba

27 leszek, mire megszületik a pici
ügyfélszolgálati ügyintéző
Szte női klinika
2010.06.26.
első baba
?/?

ja és írok privit

Sajnos hétfőn nem láthattam a picurt, de 16-án fogom. Már "csak" két hét.

Ja, és eddig egy falatot is alig tudtam lenyelni, ma pedig megérkezett a rettegett szörny: egyfolytában farkas éhes vagyok... :roll:

Puszi
foltivspicur

TIMCSI: Örülök, hogy ti is jól vagytok. A hóesésnek nem sok az esélye. Én is azt mondom lehetne legalább két hét kemény hideg, kemény mínuszokkal, akkor tényleg nem sok vírus, baci maradna.

GEOOO: Nagyon tuti a mézeskalács-házikó. El is mentettem az oldalt a könyvjelzőim közé. Mindent úgy csináltál, ahogy a receptben le van írva? A végeredmény jól sikerült?

FOLTIVSPICUR: Rettegett szörny...??? :D :D Éhség? Ismerős állapot. Bár én mostanság már nem falok annyira, mint a legelején. Mivel nem voltam soha rosszul, nem émelyegtem, sőt a szagok sem zavartak így ezerrel vetettem bele magam a kajálásba. Mostanra már normalizálódott a helyzet és megelégszem kevesebbel is.
Uh kép: Én nemrég voltam a 12. heti uh-n de nem az én dokim csinálta. Kértem a dokit, hogy legalább egy pici képet kaphatok-e? Erre jött a válasz: nem adhatunk képet. De míg várakoztam az uh-ra kettten is kijöttek képpel a kezükben a SAJÁT orvosuk kíséretében. Úgy gondolom kép csak a kiváltságosoknak jár. De próbáld meg, hátha szerencsével jársz.

Kép
Vendég

Bibócska
Gratula a kisfiúhoz!!! Olyan jó, hogy ti már tudjátok :D szeretném én is megtudni majd.

Gondolkodott már valaki azon, hogy 4d-t csináltat? Én ezen gondolkodom, kb 1 hete. Szeretném decemberben megcsináltatni, mert legközelebb csak januárban leszek uh-on, és egyébként is hátha én is megtudnám kisfiúnk lesz vagy kislányunk :lol:

Heni
Eddig kétszer voltam uh-on és mindig annyira izgultam, hogy mi lesz, hogy eszembe se jutott, hogy megkérdezzem kaphatok-e képet. De ha a doki felajánlotta volna, nem utasítottam volna vissza :D
Azért rendes volt a doki, neked nem adott képet, másnak meg igen :(

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Én is szeretnék bekerülni a táblázatba:
26 éves vagyok, mire a babánk megszületik, addigra 27
első baba
2010. 05. 28.
neve:?/? fel tudnék sorolni legalább 10 fiú- és 10 lánynevet :D
A kistarcsai kórházban fogok szülni
óvónő vagyok
pest megyében lakom.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Luna,
az orvosi igazolás sajnos nem segít... jan.10-én derül ki h kirúgnak e v sem. h lesz e elég kreditem :?
húú tegnap kb 8kor lefeküdtem aludni, most keltemm fel, és migrénnek nyoma sincs :lol: végre el tudok kezdeni tanulni :)
van vmi jó bejglirecepted? hát én tavaly olyan keményet sütöttem :D

Barbi,
ezek a hírek nagyon jók :wink:

Timcsi,
rég voltál már itt :wink:
előrejelzést nem olvastam, de nagyon jó lenne végre egy fehér karácsony :P gyerekkoromban sokkal több hó volt, mint a mostani időkben.. :x

Foltivspicur,
igen, magándokim van, és minden terhesgondozáskor(na jó, eddig még csak 2szer voltam :oops: )a vizsgálat végén nyomtat egyet, és a kezembenyomja :D
de ha ezek után már nem adna magától, hát tuti kérnék, de sztem fog :)

Henibaby,
igen, mindent a ecept szerint csináltam, vagyis nem tudom láttad e, de van hozzá videó is, és együtt csináltam a videóval :) a végeredmény pedig nagyon tuti lett, tavaly ezt szórtam a távolabbi rokonoknak, mindenki el volt ájulva 8)
sok sikert hozzá, majd írd meg milyen lett :lol:

én is zabáltam nagyon, de most már türtőztetem magam, és azzal, hogy nem eszek annyit, mint egy disznófarm, fogytam 1kilót..

Talinn,
én szeretnék majd csináltatni 4d-t, az öcsémről is készült, és nagyon szuper volt nézni :lol:
de elvileg a 16.éttől a nem tudom meddig ideális(már elfelejtettem). szóval nekem ez kb január :)

én most tornázom egyet, majd hajmosás, és tanulok, mert egykor zh-zok...
mindenkinek szép napot! :wink:
Vendég

Sziasztok!

A fiammal voltunk 4D-n, akkor azt mondták, hogy a 22-24 hét körül ideális, addigra már elég nagy, de utána már túl nagy... :)
Nekünk 40 perc volt és tényleg nagyon jó élmény volt, megnyugtattak, hogy "minden darab csigolya" megvan...stb... és utána még sokat vissza is néztük, míg meg nem szültem.
sztem most is majd elmegyünk, legalábbis én szeretném, de ez még sokminden függvénye addig.

Annyit még az oltásról: akinek ajánlották, mikortól? EGyből ahogy betöltjük a 12. hetet már mehet is??? Én mielőbb szeretném, már alig bírom kivárni, azért kérdem... :?

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
mézvirág

Heni, azt olvastam, a virusok valami minusz otvenvalahany fokig koszonik jol vannak, szoval egy kis minusz 10 meg tizenot valoszinuleg nem artana sokat nekik :( En mondjuk marhara orulok, hogy itt nalunk nincsenek minuszok (csak mutatoban telen es ejszaka, de nappal sosem), de erdekes modon a virus is ott terjedt jobban keletebbik europafelben ahol meg hidegebbek vannak mint nalunk. (na majd jon ide is tuti, de egyelore nem annyira ossznepi meg mint odahaza)

geoo: anyum kuldott at asszem ketfele bejglireceptet is, o minden evben sut de nem egy konkret receptbol hanem azt mondta szokta oket varialni, marmint egybealkot ket receptet es ugy :) Mindenesetre majd probalkozom. Az o baja sosem az, hogy kemeny lesz, hanem az, hogy kireped, de nem esik azert szet, no meg en kanallalis megennem :) Csak sikeruljon makot beszereznem. Valamennyi van meg nekem idehaza de az keves, ezek a nepek meg azt gondoljak, hogy kabitoszer (marmint nem hivatalosan hiszik, hanem a nep hite ez) ugyhogy emberemis fenyegetozott velem, hogy ha otthonrol hozok, o engem nem ismer mert a repteren baj lesz :lol: Persze, hogy sosem volt ebbol semmi baj :D (en meg epp a kreditrendszer elott diplomaztam, igy ehez nem ertek. ha nincs eleg akkor vegleg kitesznek? de ez meg nem a bejarastol fugg nem? hanem a jegyeidtol)

mez: nalunk 12. het a hatar szinten, szerintem attol kezdve jelentkezhetek be a dokinal, itt mondjuk aztan visszahivnak idopontra. Gyanitom ott meg elmesz a korzetidhez es kered. Ja, nekem kell majd valami igazolas a nogyogytol, hogy betoltottem a megfelelo kort hozza.

milyen nagy tolongas van itt ma megint :) (gyomrom megint fejjel lefele, labai kalimpalnak az egben :))

luna6

sziasztok kismamik...
geo örülök hogy jól vagy..remélem az állásod is megmarad de én úgy tudom tápénz alatt nem lehetne elküldeni a kismamát..nem tudom...

nos csajok én úgy döntöttem beadatom az új vírus elleni vakcinát.
már meg is kaptam sőt a szezonálisat is!!
ha nem várnék babát nem foglalkoznék ezzel a kérdéssel de most nem csak magamért vagyok felelős hanem a babáért akit várok.
lehet hogy a média is sok mindent felfúj de tegnap azért megijedtem a kismama és baba elvesztése miatt...
remélem így megúszhatjuk a bajt vagy ha mégse enyhébb lefolyású lesz és nem lesznek szövődmények.
most 2 hét mire kialakul a védettség addig megpróbálok vigyázni magamra.
mi így döntöttünk a párommal és nem bánom hogy megtettem.
bibócska

Bibocska, geoot nem a munkahelye akarja elkuldeni, hanem az egyetem kirakni, es a tanulmanyi elomenetele miatt, ennek sajna nincs koze a terhessegehez, ott az nem gatlo tenyezo elvileg.

Huhh, jo neked, hogy dontesed utan mar cselekedhettel is es letudtad!! Igyexem enis a nyomdokaidba lepni, csak nekem meg az elotte levo ket hetet is ki kell bekkelnem :)

Amugy jol vagytok? Neked mar helyes kis pocakezdemenyed kell, hogy legyen :)

luna6

sziasztok lányok!

Örülök, hogy felhoztátok ezt az oltási témát, mert engem is foglalkoztat, és azon voltam hogy leírom én is amit megtudtam, azaz az egyik batátunk aki orvos, azt mondta hogy hívjam fel a László kórház infektológiai szakambulanciáján a Kulcsár Andreát és amit ő mond azt higgyem el.
Felhívtam és egyértelműen azt mondta oltassam magam, ezen a kívül a nőgyógyászati szakmai koll. vezetője is azt mondta(tv-ben), hogy nincs semmi hatása a babára, és oltani kell. szerintem náluk hozzáértőbb nem nagyon van, teszem hozzá a nőgyógyászom ezelőtt kb1 hónappal lebeszélt róla de én most nem is közöltem vele a döntésemet!
csatlakozom Bibócskához mert engem is ma beoltottak még a szezonálissal is,
Mézvirág ha gondolod hívd fel ezt a számot:(megpróbálom kimásolni a címet)

Klinikai Védőoltási Szaktanácsadás
Szent László Kórház - 1097 Budapest, Gyáli út 5-7. - 1. épület - C oldal

Telefon: 06-1/ 455-82-56

Vezető főorvos: Dr. Kulcsár Andrea

további szép napot
:)

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

Henibaby!
ha beférek még a táblázatba beraknál engem is?!

zsuzsa36
39éves
3.gyermek
Kistarcsa/ Flór Ferenc kórház
tanár
Pest megye

Köszi: zs

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

értem luna de azért sajnálom ha nem lesz munkája geonak..
de azt hiszem ez bárkivel elő fordulhat sajnos.
minket is ijesztgettek a melóhelyen ezerrel:-( remélem most egy darabig nem lesz erre gondom.
ez van...

pocikép?????
hát este készült egy apácska csinálta...
de ide nem jó a mérete alapján átalakítom és megmutatom :D
bibócska

lunám:
H1N1: azt hiszem nem volt mire várnom..
tegnapi híradás kicsit nagyon megijesztett és elhatároztuk ma pedig beszéltem a háziorvosommal és azt monta adassam be.
így csak el kellett mennem hozzá és kaptam is.

na lássuk a poci képet :D
még csak ekkorka.... Kép
bibócska

Sziasztok!

Ma voltam a központi terhesgondozóban. A hivatalos terhességi korom: betöltött 15. hét. Úgyhogy már ki is javítottam a vonalzómat. Hát...nem valószínű, hogy júniusi baba lesz. De azért nem megyek át a májusi topikba :( , mert itt már megszoktalak és megkedveltelek benneteket :wink:
Jövőhéten pénteken megyek vérvételre. Vagy 6 ampullával vesznek vért, köztük az afp-re is.

A táblázatot máris helyre rakom, illetve pótolom a még hiányzó kismamikat.

Én nem bejglit szoktam sütni karácsonykor, hanem diós és mákos kalácsot. Azt jobban szeretjük.

További szép napot mindenkinek!
Vendég

Bibocska, en nem ertem :) geoo tanul mint diak... iskolas, kiteszik es nem lesz iskolas :) Szoval nem munkahelyrol van szo nala :) (meg az is eselyes, hogy o fizet a suliert, de neki nem fizetnek ezert) (ettol meg persze nem vidam dolog, de remeljuk meglesznek a kreditjei es mehet a diplomaert!)

Te meg tuti vedett vagy... hacsak a posta ugye meg nem szunik ido kozben, de annak nem sok eselyet latom :)

Kivancsi vagyok a kepre, biztos helyre kis pocak mar! :)

luna6

Nekem is hatalmas pocakom volt Bogival. Máris mutatom.... Kép 35 hetesen
Vendég

ZSUZSA: Megadnád, hogy a szülés várható időpontja mikor van? Köszönöm.
Kép
Vendég

Hat szep nagyra sikerult... es meg csak a 35.-en., volt ez akkor meg nagyobb is :) Ket terhessegem utan van egy azaz egy darab terhesfoto osszesen, az is hivatalos a diplomaosztomrol, na akkor lehettem talan en is 35 hetes... hat megredito egy kep szamomra :lol:
En egyelore meg siman a normal gatyamat hordom, sot meg mindig ovvel, anelkul leesne... de hozzatartozik, hogy ez most nagy is, mert eleg sok plussz lement az evben, es ez meg a nagyobb meretu nadrag, asszem 42-es... de a 38.asba is meg vigan elferek, eddig meg nem hiztam semmit. Na de jon meg kutyara villamos :)

luna6

jhajj kismamik, asszem el kell meséljem nektek, hogy ma valaki egy orbitális nagy hülyeséget mondott nekem(vagyis sztem az):
hogy ne simizzem sokat a pocakom, mert leválhat a placenta... :shock:
én úgy tudom, hogy a baba mostmár érzi ha simizzük a pocit, és annyira tetszik neki, hogy oda is úszik, illetve ez a kommunikáció egyik fajtája magzat és anyukája közt. de javítsatok ki, ha rosszul tudom.. és a placenta leválhat, pl erős rázkódástól, nade nem a simitőőől :shock: :shock:

Luna,
x mennyiségű kretitet teljesíteni kell..
és ez a jegyektől függ, ha 2-es, akkor a kredit is megvan, csak sokan nem adnak jegyet ha hiányoztál, még igazolással sem.. :?
de a legjobbakat remélem :wink: és sokat tanulok :lol:

Bibócska,
irigyellek, hogy már az oltáson is túl vagy...
ja és Lunának igaza van, a suli akar kitenni, mert nem vettem fel megfelelő mennyiségű tantárgyat. de ez bonyolult, mert kétféleképpen számítják a limitet, és én eddig csak az egyikről tudtam... :evil:
jelenleg államilag finanszírozottan vagyok, de sokat gondolkodom a levelezőn is...ami meg fizetős, nade most még maradok ahol vagyok. elte, francia szak :D
pontosan hány hetesnek kell lenni az oltáshoz?
tényleg látszik a pocakod :wink:

fhúú Henibaby,
15 hét, na az már komoly :P
Vendég

Hello Mindenkinek!

Én is nagyon gondolkodom az oltáson. Holnap megbeszélem a nődokival.

Geooo, pedig nagyon szeretnék fehér karácsonyt. Attól félek, hogy a gyerekeink már csak hírből fogják ismerni a havat, vagy el kell külföldre utazni ahhoz, hogy tudjanak szánkózni.
Pedig mi mennyit szánkóztunk még általános iskolás koromba, sőt még később is.

Majd holnap jelentkezem mint mondott a doki.

Henibaby, köszi, hogy bekerülhettem a táblába.

Szép estét mindenkinek!

Kép
timcsi81*

zsuzsa, jó, hogy írtad a tel. számot. Holnap fel is hívom. Én teljesen magam alatt vagyok. Tudom, hogy abban maradtunk annak idején, hogy hanyagoljuk a témát, de ha már ennyien felhozták, akkor én is elmondom a nyűgöm. Én is megijedtem a hírektől és mindenképp szeretném beoltatni magam. De SEHOL nem akarnak beoltani! Mondtam, hogy kicsit náthás vagyok és fáj a torkom. Erre közölték, hogy lázasan nem oltanak. Mondom nem vagyok lázas, csak náthás. Akkor sem, előbb gyógyuljak meg. És utána is kéne pár nap tünetmentesség. De könyörgöm, amióta pocakos vagyok, nem volt pár nap tünetmentességem, mert rögtön újra elkapok valami nyavaját!!!!! Akkor most mit kéne csinálnom szerintetek? Vitamint szedek, gyümölcsöt, zöldséget eszem, igyekszem vigyázni magamra, mégis minden baci megtalál...
Na mindegy, végül is az én bajom, csak annyira ezen jár az agyam, hogy ki akartam adni magamból. De legalább a migrénem elmúlt. Már az is valami.

Kép
Kép
hari

Geooo, te pedig simizd nyugodtan a pocakodat, tényleg vannak "bolond" emberek :lol:

Kép
Kép
hari

Hari, itt nalunk sem oltanak be csak ha teljesen tunetmentesnek latszol/vagy. Meg igy is lehet benned bujkalva akarmi. Nem csak orrdugulasod van? Rendesen orrfolyos torokfajos nathad?

geoo, nalunk betoltott 12 het a hatar, szerintem odahaza is annyi.
hat ez a pocaksimogatos sztori nem semmi :lol: :lol: Total automatikus, hogy a mamak a pocakot simogatjak meg tartjak, meg fogjak... ha ez mind gondot okozott volna mar nem lenne emberiseg :)

luna6

Heny!
itt a pótlás: 2010.06.12
Bocs, és köszi

Kép
Kép
Kép
zsuzsa36

jó reggelt Csajok!Geooo nekem a genetikai szűrés és ultrahang fizetős volt!miután az egyik legdrágább helyre járok (istenhegyi géndiagnosztika!) fizetünk nagyon nagyon sokat!az az igazság hogy mint ahogy anno ideirtam mi 3 évet vártunk a babura és hát előtte egy irtó ritka fájdalmas brutál betegségem volt amit az itteni dokim tudott teljesen meggyógyítani ezek után mi már nem váltottunk dokit! es hát amig vártuk babut folyamatosan gyűjtöttünk csak erre a célra!viszont a kiszolgálás több mint 1 osztály sőőőt!úgyhogy nem bánjuk és hálaég én is és a párom is nagyon jól keres úgyhogy mi most erre "áldozunk" hogy jó kezekben menjen végig minden ha már előtte ennyi kálváriánk volt! hozzátéve az állami orvosokhoz is valamit! 1 évig nem találták a bajomat a dokik xy kórházban mire a magándoki a végén rájött hogy olyan súlyos tüszös mandulagyulladásom van hogy majdnem belehaltam! mert a genny az egész testemben szétfolyt a szivem is megtámadta arról nem beszélve milyen volt bőröm és kihullott mind egy szálig a hajam! szóval... mi maradunk a magánnál kerül amibe kerül!!! persze sokan elítélnek emiatt! ... de ezelőtt a nődokim előtt is sima szakrendelésen voltam és mindenféle rákkal meg egyéb dologgal rámhozták a frászt!!!! szóval mi mindig belenyúltunk!...
Vendég

Sziasztok! Én is magánhoz járok, mert a baba meddőségi kp-ban sikerült, és ott igazából a szívcsőpulzálásig jogosult az ottmaradás... de mivel több veszítésünk volt már, nálam nem volt ilyen egyszerű, hogy "végre pulzálás és viszlát". Úgyhogy még specialistához járok privát, aki a jövő hét kedden még megnéz (akkorra betöltött 12. héten leszek) és ha minden O.K. (jaj, csak úgy legyen!!!) akkor kerülök a szintén privát "átlagos" tehát nem meddőségi spec. orvosomhoz. Alig várom, mert már az egy nagy lépcső lesz, ha simán őhozzá járhatok. Nos, emiatt, én midnen egyes UH-na kaptam képet, és volt is bőven UH-m: 5., 6., 7., 9., 10,5. héten, és most jön majd a 12+, a jövő kedden.
Reméyneim szerint jó híreim lesznek, és onnantól bátorkodok majd a táblába is helyet kérni ;)
Más. Képzeljétek, tegnap megvettem az áhított bandázst, 2 db-ot is, egy M-est (ez a méretem) és egy L-est, emrt oylan jól néz ki, később biztosan kell... Babona ide vagy oda, muszáj volt, uis. nekem tényleg nagy a hasam, ugyanakkor sok rövidebb felsőm van, így most tökjól hordhatók egy darabig az övvel. (vegyétek fenyegetésnek :D : ha az UH-n minden O.K., hasfotót is teszek ám :)) Na, és annyira klassz a nagyobbik bandázs /C&A-s/: fekete, és elől 2 fehér tappancs van rajta... ezt majd később hordom csak, a kisebbet, sima feketét tervezem egyelőre. De a tappancsost sem bírtam ott hagyni, nekem nagyon tetszik...
Sziasztok!
detti_10

detti, rám ijesztettél! A vaterán licitálok, egy olyan bandázsra, amint 2 tappancs van és már azt hittem azt vitted el előlem :twisted: De most megnéztem és még megvan, úgyhogy szerencséd.... :lol:
Ha megnyerem, akkor egyforma bandázsban fogunk feszíteni :lol:

heni, micsoda pocak!! Én már nem is emlékszem mekkora volt az enyém, majd keresek fotót. De szerintem azért nem volt ekkora. Most viszont már elég nagy ahhoz képest, hogy mennyi idős.

Náthám stagnál, de legalább nem rosszabb egyelőre. Kúrálgatom magam, majd csak lesz valami. Igazából nincs is náthám, inkább csak rettentő orrhangom és rekedtség, meg köhögés és torokfájás. Vagy inkább légcsőfájás. De legalább nem kell orrot fújnom :lol: A lényeg, hogy mindig meglássuk a pozitívumot.

Kép
Kép
hari

Sziasztok,

Nekem ingyen csinálták a kombinált tesztet a bolgárkerék utcában, elvileg ma lesz eredménye. Ha az nem lesz jó, akkor én nem rizikóztatok, megyek egyből amniora, de ilyen úgysem lehet :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Ja, és ma beadatom magamnak a H1N1-t, úgyhogy ez egy ilyen orvosos-leletes nap :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Hát, Nanetto,
nem semmi miken mentetek keresztül, a lényeg, hogy most jó kezekben vagy :wink: nekem is magándokim van, biztosan nem cserélnm le.. vicces, hgy az ideális fodrászt még keresem, de nődokim már egy életre megvan :oops: :D

Detti,
várjuk a képet, biztos jó híreket kapsz majd :wink:
Vendég

Heni!
15. het??? Amindenit! Gratula

Geo
Ez az ember nagyon, de nagyon hulye lehetett! En is sokat simogatom a pocakom, hagyd a hulyeket, es csak magadra, es a babara figyelj! :wink:

Bocsanat, ha nevre nem emlekszem, de nem nagyon van most idom visszaolvasni. Valaki kerdezte, hogy mihez kepest duplazodik meg a magzat merete a 11. heten: a het vegere a het elejehez kepest lesz kb dupla nagy a magzat. Egyebkent ezeket az okossagokat nem en talalom ki, fent vannak a babaneten: "[a magzat] a hét elején még csak kb. 21-25 mm hosszú, de a hét végére már elérheti a 44-51 mm-t és a 7 grammos súlyt is" Itt kerek bocsanatot azoktol, aki ezt a szakaszt mar "reg" ateltek, es mar meretekben is nagyon mashol tartanak!

Heni!
Meg egy, tudom hulyeseg, de atirnad a foglalkozasomat titkarnorol asszisztensre? Sosem szerettem a titkarno besorolast, es most, hogy nemsokara hivatalosan is elhagyhatom ezt a skatulyat, igazan boldog leszek. :roll: Koszi

Zsuzsa!
Udv itt! Latom gyerekszamban nagyon hasonlitunk, bar azert nalad egesz mas a korok megoszlasa. Udv a csapatban!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Geo
En mar megtalaltam az idealis fodraszt, es azzal a lendulettel ott is hagytam Bp-en. Ha gondolod, priviben elkuldom a szamat. Imadom. Es nagyon ugyes.

Nanetto
Megertelek, es szoritok, hogy minden rendben menjen nalatok. Rokakoma?

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?