A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Babcika,menj el orvoshoz,vagy hívd házhoz!!!!!!!

Blogot nem tudtam renesen megnézni,mert az oldal szerint új progit kéne letölteni,hogy rendesen fusson :(

sutimano76

Rita: ügyes nagyfiúk. Kép

Babcika:
én márkaszervízben kikapcsoltattam, mert sokat kell egyedül utaznom vele, de ha legalább Julcsi is velünk van, akkor hátul utazik a nagysasszony. Német autógyártók többsége nem támogatják a kapcsoljuk ki a légzsákot gyakorlatot, ezért a legtöbb német autóban csak márkaszervíz tudja ki-be kapcsolni.
TESSÉK VHOGY MEGOLDANI ÉS ELMENNI ORVOSHOZ!!! Istenbiz odamegyek és elviszlek, és amíg bent leszel, sétálok a gyerekekkel.

KépKép
KépKép
madar

Rita, örülök, hogy minden rendben volt az oltásnál. Ma mértem le Ákost, 62 cm.... súlyra nemtom, de 2 hete volt 6 kiló, szval kb hasonlóan állunk télleg, mint ti. :lol:

Kép Kép
manósziget

Manó: Sajnálom, hogy nem sikerült ma nyélbeütni a szemészetet. Remélem dokinő jövő hétre meggyógyul és akkor jó híreket kaptok majd.

Madar: Kár, hogy nem olvastál vissza, pedig pont neked írtad egy nagyon hosszú hsz-t a sport témában. :( Ha érdekel, nézz vissza, mert nem tudom leírni még egyszer. :wink: Roni nevetése biztos nagyon helyes lehetett... :lol:

Babcika: Nálunk is "egyedül" utazik Máté hátul, azaz pontosabban Andrissal. Én nem férek be közéjük, előre nem akarjuk tenni, így marad ez. Andris általában alszik a kocsiban, így nem oszt, nem szoroz, hogy ott van mellette. Ha sír és nem hagyja abba, akkor félreállunk, de általában nincs gond, 1-2 perc és csönd van. Azért a gyógymanókat küldöm gyógyítani. :lol:

Boboka: Niki nagyon édes! Máskor is hozz képeket. Én sem jövök túl sokat, csak ha a fiúk épp alszanak ebéd után, meg este, mikor Apa a saját dolgait teszi-veszi. Egykezezni nem tudok, mert Máté nem szereti ha kézben van és ülünk vele. Akkor séta van... :roll: :lol:

Anna: Jobbulást a gyerekeknek!

Brumi: Örülök, hogy csak kicsi a gond, és gyorsan orvosolható. Remélem sikerül megoldást találnotok

Kép

Kép
hgrita

Manó,és persze mindenki más....
szőlőt két teás kanál vizben megpárolsz,és roston pipihúsra rakod,krumplipürével a legfincsább!!!

sutimano76

[quote="manósziget"]R írta:manószigetita, örülök, hogy minden rendben volt az oltásnál. Ma mértem le Ákost, 62 cm.... súlyra nemtom, de 2 hete volt 6 kiló, szval kb hasonlóan állunk télleg, mint ti. :lol:

Mondtam én, hogy klóntesók... :lol:

Kép

Kép
hgrita

Móni! Apa munkájából adódóan ki tudja itthon is kapcsolni, csak akkor ha mégis vissza akarjuk kapcsoltatni akkor állítólag folyton világítani fog a jelzőfény, mert úgy érzékeli,hogy ....jaj mittom én, apa tudja, de tegnap már ráripakodtam ,hogy kapcsolja ki akkor is!! Meg hát nekem még csak 1 éve van jogsim és kb. 1000km-t vezettem még csak, így nem vagyok annyira magabiztos Db-ben egyedül. :roll:

Kép
babcika

Manó: mi van még a husihoz? sajt/zöldség/bármi, amivel lehet játszani? Van egy ötletem, ami könnyű és gyors, de
1. kell hozzá póréhagyma és
2. kell, hogy szeressétek a póréhagymát. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Rita,nagy puszi mindkét skaccnak az ügyességért :D

sutimano76

Rita: ne haragudj, nem tudtam, de jó, hogy most jelzed, mert így tuti, visszaolvasom, csak este, mert most készülődni kezdek, 4-kor indulok suliba. köszönöm. :)

KépKép
KépKép
madar

Manó, most olvasom a hallásvizsgálatot... Szuppper! :lol:

H1N1: A kismama sógornőméknél halt meg a kórházban. :cry: Ő a főnővér az intenzív osztályon.

Tisz: Engem is érdekelnek a karácsonyi sk ötletek, hozd csak őket, de izibe... :wink: :lol:

Nálunk mindenki nevében én találom ki + szerzem be mindkét fiú ajándékát, így már két hete állandóan webáruházakat lesek, számolok, árat ellenőrzök... Már kezdek beleőszülni. :lol: De ma este leadom a rendeléseket és akkor már csak a családnak kell kitalálni mit kapnak. Szerintem eddigi képeinket írom ki DVDre, hozzá sk borító és valami csokiféle.

Kép

Kép
hgrita

Babcika: aha, így már értem. :wink:

Süti: jó ötletet adtál ezzel a szőlővel nekem is. :wink:

KépKép
KépKép
madar

A töltött tojásomra senki nem figyelt fel????nagyon semmitmondónak tűnik,de az íze annál jobb!!!!

sutimano76

Se szőlő, se póré...

Kép Kép
manósziget

Madar,igazából a múltkori tel.beszélgetésünk után jutott eszembe,mert hamar kész,hisz a szőlőt csak 5 percig kell párolni,akár borban is lehet sztem,és nem átlagos :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.12.02 15:25-kor.

sutimano76

Manó: sajt? megtölteni, sütni, sütőlét kis tejszínnel felönteni, szaftot ráönteni???? Hmmmm???

KépKép
KépKép
madar

Vatera-teszvesz: Azért tényleg ne legyetek nagyon naívak... :wink: Nagyon sok átverés van és a helyek ilyen esetben nem tesznek semmit, max te adsz egy negatívat, X negatív után kitiltják, más névvel újra reg-el és garázdálkodik tovább. :evil: Tényleg csak olyantól szabad rendelni, akinek a pozitívjai döntő többségben vannak, nem csak néhány értékelése van, vagy pedig személyes átvétel és jól megnézni a cuccost. Vagy csak annyit költeni, ami ha elvész nem ingatja meg a költségvetésünket.

Kép

Kép
hgrita

nem biza ... :D :D :D apát meglepem vele, ha hazajön, mert holnap reggel el .. és csak vasárnap jön újra

KépKép
KépKép
madar

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76 töltött tojásomra senki nem figyelt fel????nagyon semmitmondónak tűnik,de az íze annál jobb!!!!

Én - szánom-bánom -, de nem olvastam. Mivel töltöd meg?

Kép

Kép
hgrita

Süti, télleg jól hangzik... Áááááá most olyan éhes lettem.... :( :(

Szóval vmi sajtosat ennék meg van itthon sok fini sali...

Kép Kép
manósziget

Móni, tegnap volt hasonló, mint amit írtál... husi megkenve pesztóval rá egy rúd sajt, felteker és ehhez fini tejszines-fehérboros szoszó...

Kép Kép
manósziget

Rita a picen van a recept.....

sutimano76

Manó,rántott sajt????én ma sajtkrémlevest,rántott sajtot ebédeltem :lol:

sutimano76

fűszeres darálthússal töltött burgonya,tepsiben sütva :?:

sutimano76

[quote="manósziget"]S írta:manószigete szőlő, se póré...

sajt-tejföl-vaj-szerecsendió?

vagy:

sajt-tejföl-bacon szeletelve?

Kép

Kép
bibiesbrumi

Kitaláltam. :) Husi megken mustárral, majd zabkorpába beleforgat majd tojci majd reszelt sajt és sütőben megsütöm. Gyors, eccerű.

Azért köszi az ötleteket, figyeltem és észben tartom.

Jut eszembe össze kéne a mézesem tésztáját is dobni, hogy holnap tudjuk sütni Mírával....

Kép Kép
manósziget

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Vatera-teszvesz: Azért tényleg ne legyetek nagyon naívak... :wink: Nagyon sok átverés van és a helyek ilyen esetben nem tesznek semmit, max te adsz egy negatívat, X negatív után kitiltják, más névvel újra reg-el és garázdálkodik tovább. :evil: Tényleg csak olyantól szabad rendelni, akinek a pozitívjai döntő többségben vannak, nem csak néhány értékelése van, vagy pedig személyes átvétel és jól megnézni a cuccost. Vagy csak annyit költeni, ami ha elvész nem ingatja meg a költségvetésünket.

igen, ezért is nem szeretem annyira ... ebay-jel még nem jártam meg eddig csak 1szer ... egyetlen egyszer, másfél év rendszeres használat alatt .. én a vaterán inkább eladni szeretek :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="manósziget"]K írta:manószigetitaláltam. :) Husi megken mustárral, majd zabkorpába beleforgat majd tojci majd reszelt sajt és sütőben megsütöm. Gyors, eccerű.

Azért köszi az ötleteket, figyeltem és észben tartom.

Jut eszembe össze kéne a mézesem tésztáját is dobni, hogy holnap tudjuk sütni Mírával....

husit klopfolni, sózni, borsozni, szerecsendiózni ... vajon zsirjára sütni ... tűzálló tálba rétegezve lerakni: hús-tejföl-szelet sajt, sajttal befejezni, és amiben sült vajat a tetejére önteni ... sütőben össszesütni ... krumplipürével a legjobb ,de a rizs is megy hozzá .... naaaaaaaaaaaagyon fincsa, csak naaaaaaaaaaaaagyon hízlal... :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

móni: megcsináltam a csirkemájpástétomot ... csak metaxa volt itthon, azt löttyintettem bele és szeletelt bacon helyett házi füstölt szalonna került bele ... olajat mindehhez már nem tettem, és kevesebb vajjal csináltam, mint a megadott :):):) ... húúúúúú, csuda fini lett! ... szilveszteri menü egyik része lesz :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Én meg itten zug-sportszeletezek.... :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Én egyszer nagyon-nagon jóól jártam az ebayen! ;) 8) Tavaly júliusban lőttem csomit Mírának... volt vagy 15-20 ruci biztos... olyan tizeskörül volt az ára, pontosan már nemtom. Nyah szóval eltelt egy hét, eltelt kettő... na itt már kezdtem aggódni mi van. Sorban írtam a leveleket, csaj ba...ott válaszolni... Már augusztus volt mire nagykegyesen írt, hogy bocsi, de elvitte a postára és mégse jó egy csomiban, hanem kettőben, de másnap tuti feladja. mondom ok. Megint teltek a hetek, sorban írtam neki a leveleket, amikre természetesen nem válaszolt.
Erre fogtam magam és panaszt tettem a főmuftiknál, akik kivizsgálták az ügyet (mivel mindent le kellett írni, meg minden levelezés ebayen keresztűl ment). Eredmény: jogosan reklamálok és visszautalják nekem a lóvét. Ami pár nap múlva meg is történt... Erre rá 1 hétre kb. (már javában szeptember volt) megjöttek a csomik. :lol: Én meg voltam olyan genyó, hogy nem szóltam a feladónak... igaz ő se keresett azóta... :oops: 8)

Kép Kép
manósziget

bibi: zegnap Petra is megcsinálta. :wink: :wink: :wink:

de jókat írtatok ... húúú, de éhes lettem ... Krisztitől meg minnyáááá kapunk ... :wink:

na, húzok, mert elkések ... Kép ... este jövök. :D

KépKép
KépKép
madar

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

A lányaim ezt hallgatják :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Kép Kép
manósziget

Hát Manó nemtom,szerintem ha egy polót hordasz egy napig,majd szétvágod,és a fejéhez teszel a pingpong labdát,ugyanaz........én nem hiszek ennek :?

sutimano76

Eszméletlen mennyit tudunk alkotni egy nap....

Most gyors rólunk,utána visszaolvas.
Oltást nem kaptunk :( Érzetem már hajnalban,és délelőtt is,hogy Barni homloka nem az igazi.Jól sejtettem,hőemelkedése van.Dottore megvizsgálta,mindene rendben,az ínye kicsit be van duzzadva :shock: (Daninak 4 hónaposan jött az első foga),de inkább várunk egy hetet.Ha lázas lesz este,akkor nem tudni,hogy az oltás okozta e vagy más.Így ha lázas lesz,akkor hívom,és jön,ha nem,akkor egy hét múlva megkapja Barni az oltást.

Tavaly,amikor költöztünk,akkor a lakásom közüzemi díjait nulláztuk.Az új tulaj hagyott üzenetet,hogy a díjbeszedőnél állítólag túlfizetésünk van :lol: :lol: Wáóóó,mondom,soha jobbkor.Telefonon csak annyit mondtak,közel 80 ezer forint.Kiugrottam a bugyimból örömömben. :lol: :lol:

Na,menek visszaolvasni...

Kép
v.andi

Jaj,de jó Andi,látod látod,figyelnek fentről!!!!

Barni,remélem semmi komoly!!!!!

sutimano76

Süti én is elég nagy parasztvakításnak találom, azért nevettem... Gondold el hányan bedőlnek neki...

Barnikám, drága, csak nem azok a fránya fogacskák bántották már eddig is??? Lehet hogy nem is a pocija fájt sokszor éjjelente hanem a fogacskák dolgoztak már bent? Húú, de jó korán lenne... persze z még nem azt jelenti hogy holnap kibújik. Mírának 8 hósan bújt ki az első. Viburcol van otthon? Ez homeós és nekünk (bár hála az égnek nem sok szenvedés) de ez vált csak be.
Lóvé, hurrá soha jobbkor. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára manósziget 2009.12.02 16:17-kor.

Kép Kép
manósziget

Na, látom már, h merénylet készült ellenem :? :? :? :? :? :? :? ennyi kaja.... ráadásul mindegyik részletezve......... :? :? :?
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Gyümölcsnap: aha, lehet enni minden gyümölcsöt korlátlan mennyiségben. De egy idő után ez már nem olyan vonzó opció ;) aszalt fügét és sárgabarackot nyomatom Anna ;)

h1n1: asszem beoltatom magam... Atesz nem nagyon szeretné beoltatni magát, mert van egy gyulladásban lévő bölcsességfoga, amit doki kezel /még mindig/, s így gázos lehet a védőoltás, legalábbis a magyar... na de külhonit honnan lehet szerezni, s vajon az is döglött víruson alapuló?
Nem tudom mit csináljak, de ha bármi történik, akkor azt soha nem bocsátom meg magamnak.... jajajajaj tényleg mit csináljak?????????

vicger

Andi, de jóóóóóóóóóóóóóó! Azért meg ne fázz ;)
Barnusnak remélem semmi baja!!!!

Süti, a blogot így is tudod használni, de ha frissíted a mozzillát, akkor az új bejegyzés szerkesztőt tudod használni, amúgy pedig a régit

vicger

Na Kriszti látom Te is eljutottál ide H1N1-el kapcs. Nekem csak az a bajom ezzel, hogy pont én nem járok közösségbe, tehát én vagyok legkevésbé az aki lefertőzheti a családot. De én is gondolkodom rajta,hogy ha már apa nem hajlandó és Janó sem kapta, ( ők vannak pedig közösségben) akkor nekem kellene, mert hát legalább ha majd lebetegszenek egy legény legyen a gáton.. De most tuti azt sem, míg nem tudom mi ez a nyakamon, mert ha erre beadják ki tudja mi a jó nyavaja lesz velem :roll: :roll:

Kép
babcika

Andi!!

:shock: :shock: , de jó nektek, nekem is hozhatna valamit a díjbeszedő, de mindig csak vinni akar.

Fogacska ?? Nem semmi...

Kép
babcika

Brumi,örülök,hogy minden okés veletek!Lilla eszméletlen,hogy így eldőlt.

Scoop,éljen éljen,nálatok is minden okés.

Vicger,ha gondolod,gyere át,nálunk is lenne mit rendszerezni :lol: :lol: :lol:

Babcika,ne gondolkodj a dokin,sipirc!!!!Te is fontos van!

Móka,irigy az éjszakátokra :wink: Jóga milyen volt?

Niki,ennél nagyobb kádat nem tudunk betenni a fürdibe,így marad a kelés éjjel :lol: :lol: :lol:

Boboka,én nem kapkodok,és nem akarok mindent egyszerre megcsinálni.Amire nem marad idő,azt megcsinálom másnap,vagy harmadnap.Ma csak mosogattam,teregettem,és csináltam gyors ebédet.Holnap a többit,amit ma nem.

Anna,úgy kell kommentelni,hogy a bejegyzés címe alatt vagy azt látod,hogy hány komment van,vagy azt,hogy még nincs.Erre a feliratra katt,és megnyílik az az ablak,ahol kommentelni lehet.
Sok sok gyógypuszi a gyerekeknek,gyógyuljatok meg hamar.
Ilyen mennyezetre vetítős órát akar a férjem.

Viki,egy GAP kocsicipőt és egy GAP pulcsit :oops: :oops: :oops:

Kacagás,tegnapelőtt én is kaptam jó hangosat fürdés után.Nagyon boldog voltam :wink: :lol:

Mano,de jó,hogy Ákossal rendben volt ma minden.Igazán rendesek voltak,hogy felajánlották,hogy később is megnéznek.

Tisz,nooormális??? Szerinted kinek a bejegyzésével kezdődik a blogunk????? 8) :lol: :lol: :lol: irgumburgum.Háhogyispersze hogy a tieddel :wink:

Rita,szuperek a fiúk,ügyesek voltatok.
Én eddig csak vateráztam,kétszer ebay,és soha nem csalódtam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.12.02 16:37-kor.

Kép
v.andi

Babcika!

Én inkább hátrateszem Dórit (pedig ki lehet kapcsolni a légzsákot), oda könnyebb betenni (mögém). Hát nem mindig szereti, a múltkor ha csak megérezte a popsija alatt az ülést, már feszített ki. Pedig a pihiszékben jól elvan...

Kariajándék: én már kész vagyok majdnem teljesen. A gyerekeknek a nagyját 1,5 hónapja megvettem, jobb szeretem, ha előre megvan, nem a végén kell gondolkodni. Egyébkéntis olyan vagyok, hogy ahogy eltelik az egyik karácsony, már minden ötletet, ami felmerül, felírok, hogy legyen miből válogatni. Aztán mégis a legtöbbször Lego van. :D:D Na jó, mondjuk úgy, az mindig van más dolgok mellett.
A nagyiknak való dolgokon is gondolkodnom kell, mert az mindig kézzel és a gyerekek nagyfokú közreműködésével készült dolog. Tavaly porcelánt festettünk, de öntöttünk már gyertyát, sütöttünk egyedi sütiket (most többre nem emlékszem), idén textilfestünk.

Oltás:
Ma megkapta az ovisom is. Már csak a két kicsi nincs oltva...

Astrid

Kép
astrid

Kriszti,én is pont úgy vacilálok,mint Te.Egyik nap oltatok,másik nap nem.Egyik nap csak Danit,másik nap a férjemet is.Kamaszomat is le fogom tiltani a tivornyákról,mert tököm tudja mikor kivel csókolózik vagymi.Jáááá,úúútálom,hogy nem tudom eldönteni...én is ez mondogatom magamnak,hogy ha meg baj lenne,sose bocsátanám meg magamnak:
Na de ahogy Babci is írta,én nem is járok sehova.A múlt heti csütörtöki tali óta egyszer mozdultam ki úgy,hogy emberek között voltam. :evil:

Kép
v.andi

oltás: nézzetek utána a Fluarix-nek, sokan nem tudják, de az orvosok állítólag a családjukat ezzel oltják, nem a Fluval-lal.És 6 hónapos kortól lehet. Mindjárt linkelek ide

Kép
arvaerika

Kata,haj nagyon jó lett,letagadhatsz pár évet.

sutimano76

hú,de bunkó vagyok,a minap kérdezte valaki hogy hogyan raktam fel videót......őőőőőőőőőőő most így hirtelen nem is tudom,de talán a pices progival,és csak olyat,ami nem túl hosszú(mert 3 percest már nem enged),és én fényképezővel csináltam.

sutimano76

Fluarix vakcina a 6-35 hónapos csecsemők és kisgyermekek oltására (10 000 adag)
a. Az oltóanyag összetétele, letöltése, csomagolása
A Fluarix vakcina hasított, inaktivált, trivalens oltóanyag. Adagonként (0,5 ml) előírt
mennyiségű H1N1 és H3N2 altípusú influenza A, továbbá az influenza B vírusokból
származó antigént tartalmaz. A H1N1 alkotórész az influenza A/Brisbane/59/2007
(H1N1)-szerű IVR-148 reasszortáns törzs, a H3N2 alkotórész az influenza
A/Brisbane/10/2007 (H3N2) törzsnek megfelelő A/Uruguay/716/2007 (NYMC X-
175 C) reasszortáns törzs, az influenza B alkotórész pedig a B/Brisbane/60/2008
törzs.
A vakcina megfelel a WHO ajánlásainak (északi félteke) és az EU követelményeinek
a 2009/2010-es influenza szezonra.
A vakcina egyadagos kiszerelésű, előretöltött fecskendőben.
b. Az oltóanyag adagja és adagolási módja:
* az oltóanyag adagja:
*6-35 hónapos gyermekek esetében 1 x 0,25 ml vagy 0,5ml
*Az első alkalommal oltandó gyermekeknek, vagyis akik korábban még nem
voltak beoltva, egy második adag is adandó, legalább 4 héttel az első oltás
után.
* a vakcinát intramuscularisan vagy mélyen subcutan kell adni.
c. Az oltandók körének meghatározása
A gyermek influenza elleni védőoltására vonatokozó nemzetközi ajánlásokat és a
rendelkezésre álló oltóanyag mennyiségét figyelembe véve az alábbi 6-35 hónapos
korú csecsemők és gyermekek az alábbi prioritási sorrendben olthatók a
térítésmentes oltóanyag felhasználásával:
 krónikus szív-, légző-rendszeri betegedésben szenvedő gyermekek (beleértve a
bronchopulmonáris dysplasiát, cysticus fibrosist és asthmat), akiknek az állapota
rendszeres orvosi ellenőrzést vagy kórházi kezelést igényel;
 veleszületett vagy másodlagos immundeficienciában szenvedő gyermekek;
 vesebeteg gyermekek;
 anaemiában, hemoglobinopathiában szenvedő gyermekek;
 hosszantartó acetilszalicilsav terápiában részesülő gyermekek;
 egyéb krónikus betegségben szenvedők (diabetesek, anyagcsere betegek)
2

Kép
arvaerika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?