A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Köszi a hiányolást, vagyok, csak zugolvasóvá váltam :oops:

Kezdenek alakulni az éjszakáink, már csak 3-szor kell kelnem, de a harmadik az már hajnal 5 után van és ha olyankor magam mellé veszem még alszunk fél 7-ig.
Így azért már sokkal szebb a világ :)

Katy

[quote]M írta:a reggel a bevásárlókocsit ringattam a margarinos pult előtt.

Miután Lőrinc szinte állandóan a kezemben van (amikor nem alszik), én MINDENT azonnal rázogatni-ringatni kezdek ami a kezembe kerül.

Pl. a kiló kenyeret a boltban. Ez nem vicc, ez tényleg így van.
:lol:

Lóci sem fér már a hurcibába, mi 0-18 kg-ig használható autósülést vettünk, az dönthető.

Gabi

Nóri micsoda kis akrobata!
Lőrinc most kezdi még csak megfogni a lábait és billegni jobbra balra...

Viszont minden gyakorlás nélkül nagyon ügyesen és (viszonylag) tisztán eszik kanálból.
Olyan aranyosan nyitogatja a szájacskáját :)
Vendég

Bond

Visszatérve a délutáni témára, nem lenne semmi egymás után két karácsonyt pocaklakóval ünnepelni. Igaz, hogy még várnék egy évet a kistesóval, de ha terhes lennék sem bánnám. :)

Én folyékony mosószert a műanyag pohárba öntöm, és úgy be a dobba. Foltot mosógépbe tevés előtt próbálom kiszedni. Mosógépbe már nem teszek :roll:

Gabi 1

Nóra nagyon-nagyon ügyi!!!!! :shock: :P :P :P

Kép
Kép
orsi777

agi:
apa-babakocsitologatás :lol: :lol: :lol:
Anyósomnak azért vannak fájdalmai, de elvan, csak el is van keseredve, és persze mi is.:(

gabi: Nóra nagyon ügyes :shock: :shock: :shock: Mi még bertináékhoz hasonlóan csak oldalra fordulgatunk néha-néha...bár barátnőm kisifa (jujj ez durva, de ezt írtam először hát hagyom, szóval kisfia) 6 hósan már állt szóval tényleg nagyon eltérő a fejlődésük. :wink:

marietta: nokedli készítés :lol: :lol: :lol: :lol: ismerős főzési szitu :twisted: :lol: :lol: :lol: Gratulálok én is DomDiesel (hasonlít rá :lol: :lol: ) féléves szülinapjához :wink:

Bond: manófüttyendáré :shock: :shock: :shock: :shock:

katy: popófeltolás nálunk is megy állandóan, de az egész felső teste lent van, kezei oldalt...ez mászás gyakorlása lenne?Még forogni sem forog :roll:
Nálunk fülbelövésnél semmit nem mondtak, mi fürdettük már aznap ugyanúgy.
Bevásárlókocsi. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Én is jártam már pontosan ugyan így, és többször!!! Orvosi arany-Bond :lol: :lol: :lol: :lol: Szinte látom az arcát ahogyan olvassa. :lol: :lol: :lol:

ronmay: nagyon édesek együtt Bodza és Roló!!! :D Barátaid :cry: :cry: :cry:

hendegabi: nagyi :shock: :shock: :shock: kösz a drukkokat!!!Örülök, hogy jobban vannak a lányok! :wink: Még még sok-sok gyógyulós ++++++ energia! :D

orsi: szenteste, anyósék, anyuméknál is voltunk. tavaly már csak hármasban itthon (hiszen már Dorki is itt volt velünk) :D Ideiről még nem volt szó :roll: Mi tavaly mindjárt teszek képet, hogy milyen fát díszítettünk... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

ancsurti: altatás nálunk is nyűglődve megy...szinte mindig....csak 10 perc? szerencsés vagy, én van hogy 1,5 óráig is altatok :twisted: :twisted: :twisted: és akkor alszik 20 percet :roll:

bertina:
besz@rás.......olyan jót röhögtem itt magamban, dettó, nálunk is...
"A gyerekem oldalra is csak akkor fordul, ha felfekvéses már a háta."
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

SZF én meg már örülök, hogy vége van :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Akárhányszor leírjátok, eszembe jut az államvizsga :lol: :lol: :lol: :lol: Én oda jártam az SZF-re.... :lol: :lol: :lol:

f.nikici

sillia: szia, de jó, már hiányoltunk, ne zugoskodj :lol: :lol: :lol: főleg ha már ilyen sokat alszol éjjelente :D :D
kenéyrringatás :lol: :lol: :lol: :lol:
Dorki is olyan szépen eszik kanállal, még előke sem kell :shock: már amikor eszik :roll: :roll: mert enni sem nagyon akar...

f.nikici

ja, gyerekülés! Nekünk van 0-18 kg-os is, azt még hamarabb megvettük, mint a hordozót...de még nem használjuk, kint van a garázsban, Dorkinak még bőven jó a hordozó, de amúgy a másik gyerekülés is dönthető, csak azzal az a bajom, hogy nem lehet kivenni, és vinni...pl. bevásárlás, egyebek.

f.nikici

Katy

Én is szoktam a bevásárlókocsit tologatni. Volt olyan , hogy a páromnál volt Odett, én közben beszélgettem a szomszédnőmmel, és ringattam a csípőm, pont úgy , mintha a kezemben lenne Odett. Még jó, hogy nem tettem csípőre a kezem, akkor lejtettem volna egy csárdást az utcán. :lol:

Kép
Kép
orsi777

orsi és íme a tavalyi karácsonyfás képek :oops: :D Apa feltette az Ő pici lányát, felültette az ágra, mondván Ő nekünk a legszebb ajándék... :D :D :D S milyen igaz....a legszebb :wink:

Kép

Kép

f.nikici

orsi:
"akkor lejtettem volna egy csárdást az utcán"
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

ja, én még a korokhoz akartam írni, hogy én 23 éves múltam májusban, szóval nem én vagyok a legfiatalabb itt.:)

f.nikici

Nikici

De aranyos Dorkili apája. Egyedi karácsonyfadísz :P

Bond

Akkor honnan van a baba :roll: ?
Segítséget adsz :wink: ?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára orsi777 2009.12.03 23:15-kor.

Kép
Kép
orsi777

Már most feldíszíteném a fát, hogy gyönyörködjön benne Odi.

Kép
Kép
orsi777

orsi Te mikor díszítesz? Én 23-án éjjelre gondoltam, aztán majd lehet 24én lesz belőle amikor Dorki sétálni lesz

f.nikici

Lehet, hogy mindent előkészítek 24 délelőttre, 23-án este. Pl égősor , gyöngysor kibogozása, szép díszek kiválogatása.

Kép
Kép
orsi777

az sem roszz ötlet csak főznöm is akkor kell majd :roll:

f.nikici

Nekem attól függ, hogy főzök -e , hogy mi lesz a program. Lehet megbeszélem a párommal, hogy ebédeljünk meg anyósnál 24-én délben. Jöjjünk haza ebéd után, és este már csak mi legyünk együtt. Szerintem ezzel nem lehet baja az anyósnak. Nekünk sok helyre kell így is mennünk anyuékhoz, apukámhoz, párom apukájénak (aki meghalt) élettársához, páom nagymamajához.
Szerintem mindenhol sok ennivaló lesz, sőt ilyenkor csomagolnak is nekünk otthonra. Éhen halni nem fogunk :roll:

Kép
Kép
orsi777

akkor így nem. Nálunk más a helyzet az én egész rokonságom min. 40 km-re lakik, oda nem hiszem, hogy megyünk, anyósom meg ugye beteg..sógornőmék Bp-n laknak...

f.nikici

Vagyok néha :) Persze totál reménytelen, hogy akár napi 15 hsz-szel is akár lépést tartsak.

Dönci remekül elvan, bírja a gyűrődést, ami muszáj is. Általában üvöltenek a nagyok a fülébe és a 'játék' sem olyan, amilyent az ember elképzelne egy csecsemővel. Különösen Szabira kell felügyelni, még akkor is ér meglepetés, amikor Danit a kezemben tartve figyelem, miféle csínytevésen töri a fejét. Valamelyik nap a bölcsiben egy hirtelen mozdulattal megradadta a babakocsi fogantyúját, rácsimpaszkodott és felborította. Dani kimeredt szemekkel lógott, lábai az égnek meredtek. Én világcsúcsot döntöttem hármas ugrásból, gyorsan felállítottam és néztem körbe, hogy tárcsázza-e már valaki a gyermekvédelmet. Mivel Dani meg se nyikkan - kommandós kiképzés eredménye - senkinek se tűnt fel.

Gabi,
:shock: azok a képek :shock: Mi még csak ott tartunk, hogy a kezét húzva rásegít a felülésre.

Szilárd kaja még nincs. A gondolattól, hogy jövő hónaptól, szeretem vagy sem, kezdeni kell a pepecselést, hát nem vagyok boldog.

Kép KépKép
lorca

Lorca

De jó, hogy jöttél :P :P :P

Babakocsi felborítós sztori előadása :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzátápival én is így vagyok, habár még nincs tapasztalatom a pepecseléssel kapcsolatban. Mennyivel könnyebb még a dolgunk , hogy csak rárakjuk cicire. Ezután már csak az lesz jobb, ha már mindent ehet.

Kép
Kép
orsi777

lorca: üdv :D Szabi akciója nem semmi :shock: Én egészen biztosan frászt kaptam volna :lol: :lol: 3 gyerek mellett nem is csodálkozom, hogy nincs időd lépést tartani, sokszor nekem sem :lol: :lol: pedig "csak" egy kislányom van... :D
Én úgy szeretem a pepecselést, olyan ügyesen eszik, ha eszik, csak nem nagyon szeret enni :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára f.nikici 2009.12.03 23:45-kor.

f.nikici

nem is meséltem...tegnap délutáni alvásnál felfedeztem, hogy úgy alszik Dorka, mint néhány naposan, de ezt a pózt azóta nem is láttam. olyan cuki, mintha nem is Ő lenne :roll: :lol: :lol:

Kép

Kép

f.nikici

Nikici

Dorkili milyen jóízűen alszik.

Lorca

Raksz fel képet a gyerkőcökről?

Kép
Kép
orsi777

orsi ja, sokszor még a nyála is csurog :lol: :lol: :lol: :lol:

f.nikici

Elbúcsúzok, jó éjszakát mindenkinek. (én is olyan jól akarok aludni,mint Dorkili.) 8)

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok!

Remelem mindenki jol van!

Nem tudok sajnos visszaolvasni, tobb mint 1 heti adagot kene, es nagyon sokat irtatok!

Viszont az elozo oldalt lattam es wooow, Gabi1, Nori nagyon-nagyon ugyes!!!! :lol: Buszke lehetsz ra!!!
Mi meg csak a gurulgatasnal tartunk!

Most mar itt vagyunk a hazikoban, de ne tudjatok meg... szinte kozepkori korulmenyek vannak, az egy dolog, hogy mindenhol dobozok, de kipakolni se nagyon tudok, mert a furdok sincsenek kesz, epp csak a kadasban lehet zuhanyozni oszt' annyi. De hat en hiaba pofaztam apanak anno, hogy igyekezzen a munkalatokkal.... :roll: Most mindenhol szerszamok, anyagok szanaszet... SZoval most orulhetek, ha karacsonyra rendezodnek a hadi allapotok. Azert eleg gaz ilyen korulmenyek kozott most egy 5 honapossal, de hat ez van.

Amugy most par napja elkezdtem neki adni estere tejpepet, mert alig hizott ebben a honapabn, es azota 1x kel ejjel, nem orankent mint elotte.
Holnap megyunk 9-re a dokihoz, kivancsi leszek, hogy O mit fog mondani a hozzataplalassal kapcsolatosan (mivel alig hiztunk). Ugy gondoltam, hogy kb. karacsony kornyeken (mikorra rendezodik a haz is) elkezdenem, mert akkor mar majdnem fel eves lesz.

Bond, a Te egyik irasodnal megakadt a szemem: szaritokendo. A ruhak tetejere kell dobni a szaritogepbe, amolyan oblito funkciot tolt be, a ruhak puhak, illatosak lesznek tole, es nem toltodnek fel elektromossaggal.
En nagyon imadom a szaritogepet! Ha idoben kiszeded a rucikat, akkor nem kell vasalni :lol: (utalok vasalni).
Gondolom Ancsurti azert mossa at mindig a mosogepet, mert nemcsak Ok hasznaljak, hanem masok is a hazon belul... en is atmosnam. Sot, igy is at szoktam, de en ecettel, es forro vizzel.

Ancsurti, hogy vagytok? Hangi hogy viselkedik napkozben?

Orsi, Veletek mizujs?

Ja es kepzeljetek, holnapra bejelentkeztem fodraszhoz, itt van tolunk 1km-re kb, tehat gyalog is megkozelitheto. Lengyel csajszik dolgoznak ott, remelem jok lesznek. Szules ota most jutok el eloszor, mar iszonyat gazul nezek ki, ugyhogy ramfer...

Ki hogyan keszul a karacsonyra? A szilvesztert hogyan unneplitek majd?

Megyek, pakolaszok tovabb... bar mar nagyon nem tudok hova, egy felkesz hazban... :evil: :evil: :evil:
Vendég

Sziasztok!!!

Gabi, nagyon ügyes Nóri. Mennyit számít, hogy az első babák egyike volt!

Lorca, Dani is nagyon ügyi, ha már húzza magát ülésbe!!! Szabi :lol: :lol: :lol: Én mindig annyira becsülöm a háromgyermekes anyukákat. Tegnap vigyáztam tesóm fiára is (ő tíz hetes), és azért annyira nem volt könnyű három fiúval. Lehet nem a legjobb megoldást választottam, de leültünk Szomszédokat nézni.:oops: És közben nyugtatott a tudat, hogy tesóm hazajön. Így már egyre biztosabb vagyok abban, hogy a harmadik nálunk évek múlva fog érkezni.

Így ma reggel én is lepisiltem egy tesztet, mert amikor Bendő 8 hetes volt megjött. Azóta nem, ugyan tüneteim nem voltak, csak gondoltam azért bizti, ami bizti.

Niki, nagyon édesen alszik Dorkili!!! És nagyon szép és egyedi karácsonyfa díszetek volt!!!

Bond: babát anyukád vette annak idején neked majd eltette Huginak. :wink: Bár ez a megoldás már bizti volt. Mosószert a dobba rakom, az öblítőt is, amikor odaér a mosás. Amúgy Persilt használok zöldet a fehérhez, kéket a színeshez, fekete Pervolt a fekete ruhákhoz, és színes Pervolt a kényes ruhákhoz. :oops: És fehér Lenort.

K vitamin: ez az összevisszaság valami borzalmas. Marcinak még hetente kellett adni. Bendő kapott a kórházban, majd rá egy hétre itthon, majd minden hónapban egyet. Viszont addig kell, amíg csak anytejet kap. A D vitamint nekünk két éves koráig kell adni. Sőt Marcinak is kell most télen. De Marcinak például a kutacsa is 20 hónapos korára forrt össze, tehát nem is lett volna elég egy éves koráig adni.

Fa díszítés: Nálunk nagyon bevált, hogy 23-án este díszítjük. Nyugalom és csönd van. Én nem szeretem összecsapni, márpedig Marci annak idején nem volt egy alvóbajnok napközben (mondjuk mostmár az lett, de nehezített a helyzet egy Bendőnyivel).

kispiskóta

Sziasztok!

Bond! Köszi a linket,elolvastam :lol: DE,be kell valljam,hogy előjött a szőke nő énem,mert amikor olvastam Orsi hsz-ét,hogy ők még csak most vették ki a szűkítőt,akkor rájöttem,hogy JAAAAAAAAAA,tényleg,milyen igaza van,erre nem is gondoltam :oops: Ami viszont meglepett,hogy apa sem,pedig ő elég kreatív ilyen dolgokban(is). Úgyhogy tegnap meg is ejtettük a szűkítő kivételét és már tényleg sokkal jobb :lol: :lol:

Gabi! Azta mindenit,Nóra nem egyszerű ahogy próbálkozik... Nagyon cuki :lol:

Fa díszités: mi szerintem 23-án este fogjuk,miután Lili elaludt,de majd még eldöntöm,mert lehet akkor még sütni fogok :lol:

Végülis tegnap nem adtam neki tápzert,mert miután 2 és fél órát aludt kint a teraszon délután,gondoltam lemérem utána,hogy mégis mennyit eszik 1 ciciből:190-et :shock: :shock: Így néztem! Ez volt 3-kor,aztán fél 7-kor még evett 160-at,aztán fürcsi után alvás,de 3/4 2-kor már fent volt. Nem értem miért nem bír ki többet

KépKép
KépKép
nyuszi81

már 6 oldallal vagyok lemaradva,tegnap vendégem volt,ma is lesznek,sütnöm kell,takarítanom,most nem olvasok vissza,de láttam Dorkilit,csudaédesenalszik :D

barátnőm a császárosműtőben,ezekben a percekben már kint lehet Sári,úgy izgulok,lesem a telóm,én viszem a hírt a decemberieknek,ahol a napokban egy 5 kilós baba született,egészséges :shock: :D :D :D :D
Vendég

Sziasztok

Köszi lányok, hát ezen én is nagyon meglepődtem, ugyan is ezt 2 napja kezdte el, és baromi gyorsan fejlődik, ha így folytatja karácsonyra mászni fog szerintem, de még az is lehet hogy addigra fel áll. Kitudja.

Képzeljétek el, tegnap iszonyat ordítás volt egész nap, nem nagyon evett, legalább is annyit nem int szokott. Erre este szopott két ciciből, csak ordított, megcsináltam neki 100 ml tápszert, és rácuppant, addig ki se köpte amíg az egészet mind meg nem ette, nem tudom így mennyit ehetett de 140-160 között tuti. Utána elaludt és hajnal 2-ig fel sem ébredt, akkor szopi, alvás 6-ig, aztán reggel 8-kor kelt. Ma meg semmi baja.

A fát mi 23-án este szoktuk díszíteni és reggel mire felkelnek a gyerekek addigra ott a szép fa, szép ruhába öltöznek a gyerekek.
És nálunk nem este jön a Jézuska hanem délelőtt. Kibontjuk az ajándékokat, aztán játszunk, majd én főzök, gyerekek meg az apjukkal játszanak addig.
Most anyuék is meg tesómék is itt laknak már ugye, így mi nem megyünk sehova. Anyósékkal nem beszélünk így oda nem megyünk. Nagymamát hozzuk majd el.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Katy:Mielőtt ismét elsiklanék kérdésed felett,mert abban már rutinom van :lol: ,szóval fülbevalót nem kell félteni,nem olyan nagy az a seb,érheti víz.Direkt nem kell mosni,áztatni,de,ha rámegy,nem lesz gond. :wink: Én reggel-délben-este alkoholos vattával megtörölgettem neki,és csók.Lotti/Lili születésükkor kapták meg.Most karira mindketten egyforma(tudom Dodi úúúúúúútállod)fülbevalót kapnak tőlünk,ami Walt Disney-s,Tapsi Hapsi-s. :lol:

Gabi1:Nóra ügyi,jó,hogy ennyien együtt laktok,irigyellek ám!

HGabi:Értem,nem tudtam,hogy Nóci nagycsopis.Nálunk most van ott az oviban,délelőtt a Mikulás,annyira izgulok!!!!!!!!!

még nem jött sms a barátnőmtől,remélem minden rendben

és grat magunknak az 500.oldalhoz! :lol: mémaradtamleróla :twisted:
Vendég

sziasztok!

csak gyorsan katynak a fülbelövéshez...nekünk nem mondták,hogy
fürdetésnél ne érje víz és csak annyi az ápolás,hogy pörgeni kell
naponta egyszer a fülbevalót kicsit és 6 hét múlva lehet is már cserélni...

Kép
Kép
csibe83

még a fülbevalóhoz:nekünk egyből azt tették bele,ami maradt is,bármilyen lehetett :roll: és tényleg kellett pörgetni :roll: a Liliét még pörgettük,volt rá idő,most nem pörgettem a minikémnek,és nem volt baj :oops: :lol:

Lottu elaludt.Mostanában alig alszik,ha el is tud aludni,10-20 perc után felébred,sokat sír,éjjel 2-szer szopik 1 hónapja :shock: ,pedig 5 hetes korától végigaludta az éjjeleket.Nem baj,tuti a foga.Sajnálom,úgyhogy ma már fogok neki adni homeós golyókat a tápszerbe,ami 11 felé lesz,vagy délben,attól függ,meddig alszik. :wink:

basszus,most jut eszembe,hogy egy bazi nagy szatyorral vásároltam,és még nem pakoltam ki.erre szoktátok mondani,kismamaagy,aha,már értem,és még a szapora is rámjött,a lili mikulásozása és a barátnőm miatt,nagyon izgibizgi vagyok,rohanokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.................. :oops: :lol:
Vendég

Lilisgabi

drukkolok a barátnődnek! :P

Nyuszi

Akkor jó, ha még jó az ülés, én nagyon csodálkoztam, hogy már cserélni akarjátók.

Norkili

Köszi, jól vagyunk.
Tudom, hogy nem tudtál visszaolvasni, de csak megnyugtatásként írom, hogy most nem csak a te babád állt le a súlygyarapodással. Pl. Odett is már vagy 3 hete csak 6 kiló! Védőnőnk tegnap megnyugtatott, hogy teljesen normális jelenség, néha megtorpannak a hízásban a babák. Mi azt a tanácsot kaptuk, hogy továbbra is csak szopizzon Odett. :P

Kép
Kép
orsi777

Ancsurti

Most, hogy ilyen képeket és videót láttam Hangiról, nehéz elképzelni hogy olyan kis sírós..

Nagyon tündéri izgi-mozgi tüzes kiscsaj :wink:

Valakinek valamit akartam, de kinek és mit is? :roll:

Lorca

Jó hogy bejelentkeztél :) Nem teszel fel Daniról képet?

Lányok!

Felétek is ilyen undormány idő van??? :evil:

Kép Lóci eszik :)
Vendég

...és hozom a gólyahírt:...
Megszületett Sára Gréta,54 cm,és 3350 gr(ez nem biztos,nagyon izgultam) .Gabi is,Sári is jól vannak,semmi gond,apuka hívott telefonon!Nagyon örülök,és itt is kívánok boldogságot a családnak a kicsi Sárihoz!
Vendég

Lóci édes! :D
Lotti még alszik. 8)
Mi is kevesebbet hízunk,7030 gr volt tegnap,4 hós oltáson 6700 körül.2 hét múlva rota oltás,akkor megmérik ismét,kiváncsi leszek mit hízik 1 hó alatt?Bár már 30 dkg-nál jár,addigra meg lesz a fél kg. :lol:

Egy napi kajálása:3 felé szopik,6 felé szopik,9 fél adag tápszer,11 tápszer,2 felé szopik,5 tápszer,8 felé szopik+tápszer,ha még sír.És a gyümit bepréselem valahová,amikor unatkozik,vagy nem jó neki semmi.Azzal lefoglalom,hogy kanalazunk,nem nagy kedvvel.És tejpép vagy van,vagy nincs,nem erőltetem,nem komálja. :?
Vendég

Sziasztok!

Azt hiszem, a mi rejtélyünk megoldódott: úgy tűnik jön Botond foga :shock: :? . Anyu azt mondja, hogy 6 hónapos kor előtt nagyon ritkán bújik ki az első fogacska, de minden jel arra utal... Szóval vagy rendhagyó lesz ilyen téren a fiam, vagy másfél hónap szenvedésnek nézünk elébe :( . Tegnap tetőzött az agyrém: egy újabb pocsék éjszaka után reggel 7től gyakorlatilag folyamatosan üvöltött a kisfiúcska fél kettőig, amikor történetesen beájult a fáradtságtól :( . Elszaladtam gyógyszertárba, és utána kapott fájdalomcsillapítót, amitől adélután már rendben volt, éjszakára meg kapott kúpot, amivel nagyon jól aludt, egyszer kelt enni, és kész. Már rég volt ilyen :wink: .
Tudom, hogy korai még, de minden jel a fogára utal: 3 napja sokkal veszettebbül rág, mint eddig, patakokban folyik a nyála, zuborog a hasa, ami fogzásnál gyakori, és valamilye fáj, mert tipikusan úgy sír. De nem a hasa az, szóval csak a fogára tudok gondolni. Reggel is kapott cseppet, most alszik, semmi baja. De nem élhet gyógyszereken :evil: !

Norka (vagy bárki)!

Leírnád kérlek megint annak a bogyónak a nevét, amit Jázmin kap? Anyuék mennek ki Ausztriába, és tudnának hozni...
Nagyon köszi, előre is :wink: .

Nikici!

Neked akartam írni az altatásról....
Botondnak tényleg két perc az alvás, vagy ha több is, akkor is csak megfordul, nézelődik, meg motoszkál, aztán kiabál, hogy fordítsam vissza hasra (az még nem megy neki :lol: ), és alszik :wink: . Sztem ez 50%-ban az ő érdeme, 50%-ban a miénk. Én az elejétől kezdve nagyon következetes voltam az altatás terén, mert sok rossz példát láttam, és meg akartam előzni a "bajt". Botond is bepróbálkozott minden olyan dologgal, amivel akármelyik baba, de tény, hogy jól nevelhető is! (Bár a Suttogó szerint 3 nap alatt minden rossz szokás leküzdhető!!!)
Arra nagyon ügyeltem például, hogy itthon mindig a kiságyban aludjon el! Persze, én is imádom, ha időnként hozzám bújik, és hallom a lélegzetén, meg ahogy elernyed a kis teste, hogy közeleg az alvás, de mielőtt álomba merülne, mindig leteszem. Mostanra annyira természetes neki, hogy a kiságy az alvás helye, hogy még cicin sem alszik el, hanem kiköpi a cicit, megdözsölgeti a szemét, jelezvén hogy álmos, és ha akarnám se tudnám már a cicit a szájába tuszkolni :lol: . Ilyenkor leteszem, és pillanatok múlva már szuszog :wink: .
Persze nagyritkán előfordul, hogy nyomat egy kis hisztit, mint pl. az előbb :? . Láttam, hogy álmos, ezért bevittem aludni. A hátára vágta magát és nézelődött egy darabig. Utána kiabált, hogy fordítsam vissza ( :lol: ), megtettem, erre nyivákolásba kezdett :shock: . Kivettem, megnyugtattam, de teljesen biztos voltam benne, hogy csak hiszti, mert mostara meg tudom különböztetni a valódi sírást, meg a hisztis sírást (gondolom ti is) :wink: . Visszatettem, kezdte újra. Na jó, akkor viszlát, nem szórakozunk egymással. Ahogy becsuktam az ajtót (!) csöndbe maradt és elaludt (üveges az ajtaja :wink: ). A kis sz@ros, mi? :lol:
Tegnap este detto! Bevittem lefeküdni, de nem akart aludni. Semmi baj, ha nem akar, nem muszáj. Kivittem magunkhoz, erre kiflibe megfeszülve vinnyogni kezdett (tipikus hisztipóz), oké, ha nem tud normálisan viselkedni, akkor lehet egyedül hisztizni a szobájában :twisted: . Két percig nyüszögött (ez szó szerint nyüszögés) , újra bementem és megmondtam neki, hogy ha tud normálisan viselkedni, akkor kijöhet hozzánk. Kivettem, és még fél órán át, mint a kisangyal úgy viselkedett, aztán simán elaludt :wink: :lol: .
Tudom röhejesen hangzik, hogy így viselkedek egy ilyen pici gyerekkel, de esküszöm érti :shock: . Ahogyan a hisztijük is teljesen tudatos már, éppúgy szerintem a mi viselkedésünket is sokszor megértik :wink: . Ráadásul, ha már most így nevelem, ez lesz neki természetes. Két évesen már nehéz lenne bevezetni a következetességet, meg ezeket a módszereket sztem.
Eleve sokan vallják, hogy a babákkal úgy kell viselkedni, mint a nagyobb gyerekekkel, nem kell gügyörészni meg ilyenek. Én ebben azért nem hiszek, de tény hogy ilyen téren nekem ez bevált.
Meg ugye a SUTTOGÓ :roll: . Én magamtól tényleg nem tudtam volna kitalálni bizonyos dolgokat, úgyhogy alapvetően nagyon sokat köszönhetünk annak a módszernek! Látod, Boonak is mennyire bejött :wink: . És nem csak a mi életünket könnyíti meg, hogy többnyire "szót értünk" a gyerekünkkel, hanem a babák is sokkal kiegyensúlyozottabbak ettől :D .
Kivéve ha jön a foguk :evil: :lol: :lol: ...

Olvasolvasolvas....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi látod ezzel nem értek egyet anyukáddal. én nagyon sokaktól hallom hogy 4 hónaposan foga van.
És nálunk is beigazolódott. Norbinak 5 hónaposan volt foga Rékámnak 4 hónaposan. A szomszédunknak a fiának 4 hónapos és 2 foga van. És Nórának is jön a foga. Szóval simán lehet nálatok is fogzás.

Kép

gabi1

Marietta!

Nagggyon boldog fél éves szülinapot Dominak!
Fél éves.... Te jó ég! Alig fogunk feleszmélni és érettségiznek :lol: .

Bond!

Manó fütyizés :oops: :lol: :lol: :lol: . Barátnőm kislánya már nem pelusos, ő a plüssállatait dörzsöli a puncijához :oops: :lol: . Ők sem akarják érte leszidni, hiszen ez elvileg tök természetes, de nyomatékosan megkérték, hogy mások előtt, főleg vendégségben ha lehet ne gyakorolja a "hobbiját" :twisted: :lol: :lol: :lol: .
Nekem amúgy 9 éves koromból rémlenek az első ilyen emlékeim :oops: . Biztos előbb is voltak, csak aztán elfelejtődött, és 9 évesen jött elő újra....

Gabi!

De ügyes Nóri :D . Mi ebbe ott tartunk, hogy Bobó maga alá húzza a térdeit, így megemelkedik a popsija, és ringatja :wink: . Persze hasra még nem fordul :twisted: :lol: .

Folyt...babázok :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Lilisgabi! Oda értél időben??? :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Barátnődnek és családjának:GRATULÁLOK!!!!!

Dodi! Szerintem is igazad van , hogy megértenek minket ezek a kis hóhányók. Én is szoktam mondani Esztinek, hogy ne hisztizzen :roll: :roll: és megérti :shock: :shock: :shock: :shock:

Sillia! Nálunk is sz@r az idő.

Megyek Lauráért az oviba. Komolyan mondom én kíváncsibb vagyok, hogy mit hozott a Mikulás , mint Ő :oops: :oops: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Betegeknek :arrow: jobbulást.

agi125r! Nem tudom, hogy lenyalja-e a dentinoxot vagy megvárja míg hat, de csöndbe van utána. :shock: :shock: :shock: :wink:
cunci

Gabi!

Igen, anyu is felhívta a körzeti orvos bnőjét, és ő is azt mondta, hogy előfordul. Csak anyu személyesen még nem talákozott ilyennel. Mondjuk tény, hogy anyu kórházi orvos, kevés "nagyobb" betege van.

Katy!

Én azt vettem észre többször, hogy ha Botond hosszabb ideig a kezemben volt, akkor utána is ringatom a csípőm :lol: :lol: .

Orsi!

Pont úgy, ahogy írod :lol: .

Kor:
Én 22 vagyok, szóval asszem Szisz a legfiatalabb :wink: .

Karácsony:
Én úgy terveztem, hogy Botnd tiszteletére áttesszük az ünnep "székhelyét" hozzánk, és Szenteste itt lett volna anyám, bátyám, anyósom, sógorom, meg mi. de neeem. Mivel Ricsi fúj a bátyámra, nem akarja hogy ide jöjjön :? . De a családi béke érdekében, arra hajlandó, hogy anyunál együtt legyünk. (Férfiak wazzeg, így ugyanúgy találkozik vele :evil: . Jó tudom, így van menekülési útvonal :twisted: :lol: ). Eddig úgy volt, hogy 24-én anyósnál ebéd. Anyunál vacsi. 26-én a nagyszüleimnél nagycsalád banzáj (immár 4 generációs :wink: ). Lehet, hogy idén is így lesz, és akkor a 25-e lesz a miénk 3-asban. Vagy a tököm tudja :roll: .
Szilveszterkor eddig mindig nálunk volt buli, és sztem most is itt lesz :wink: . Csak az eddigi ereszdelahajam helyett, amolyan nyugdíjas puncsszürcsölös lesz :lol: . Nekünk ugye itt a bébi, a legjobb barátainknál januárban jön a baba, másik barátaink eddig is szolidan nyomták, sógoromnak mindegy, legyen kivel beszélgetni, meg legyen pia....aki meg nem akar alkalmazkodni az mehet dudorogni kultúrdiszkóra :lol: . Mi majd nézzük a szeszélyes évszakokat, meg a Saskabarét :twisted: :lol: :lol: .

Lilsgabi!

Megkönnyeztem Sári érkezését :shock: :D ! Hatalmas gratula a szülőknek! Ricsi nagyon preferálja a Sára nevet :wink: . Eddig úgy volt, ha lányunk lesz, Dorottya lesz, de már nem akarja. Én egyelőre nem vagyok elragadtatva a Sárától, pedig tetszik... :roll:
Mondjuk a Botond mellé illik egy Sára, meg a Sarkadi Sára se rossz :roll: ...
Amúgy ha eszembe jut a keresztlányunk januári érkezése, akkor is mindig bekönnyezek :oops: . Alig várom már :D !

Sillia!
Lóci milyen filozófikusan eszik, tök cuki :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi Rékával nagyon megszenvedtünk annó. 6 hétig azért ordított mert a hasa fájt. Aztán 8 hetesen megkezdte a fogzást és egészen 10 hónapos koráig minden éjjel 10-től fél 2-ig ordított. 10 hónapos korára kint volt mind a 20 foga, akkor mintha elvágták volna jó kislány lett. Viszont a korai fogzásának meglett az eredménye tavaly már kihullott az első két foga és azóta is már több, már vagy 6 foga csont fog.

sillia Lóci nagyon édes ahogy eszik:)

És úgy néz ki nem oltatunk.

Kép

gabi1

Sziasztok!

Gabi: :shock: nagyon ügyes Nóra :D , hihetetlen!!

Nikici: köszi :D , DomDiesel az meg ki a frász :roll: :oops: ? Nagyon jó volt a karácsonyfadísz! Akkor most rakjuk a gyereket a fa alá, mert most is Ő a legszebb és legnagyobb ajándék :lol: :lol: !

Sillia: Lóci nagyon édes :D !!

Lilisgabi: hatalmas gratula a barátnődnek :D :D . Jó egészséget kívánok mindkettőjüknek :wink: .

Dodi: köszike :D ! Osanit a neve a bogyónak. Nekünk nagyon tetszik a Dorottya és Dorka lánynév. Csak egy kislány kellene hozzá :roll: :lol: .

Hendegabi: hogy vagytok :roll: ?

Ági: kérünk ám képet a fülbevalós Katáról!! Jut eszembe Katytől is Petráról képet, képet….!!!!!

Szenteste: csakis hármasban, bőgni tuti fogok, nem is én lennék ha nem :oops: :oops: !
marietta1982

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.03 21:14-kor.
Vendég

Hoztam nektek néhány képet :D !

Botond így szórakozik:

Star Wars-nézés :oops: :lol:
Kép

Nem volt betakarva, ő húzta magára a takarót :shock:
Kép

Gyúrás :lol:
Kép Kép

Így eszik:
Kép Kép

Így alszik :shock: :lol: :
Kép
Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

Marietta!
Köszi :wink:

Czigka!

Nálunk eredetileg tuti ez volt a baj, én egy időre rendbe is jött a tejpéptől, csak most meg a fogmizéria :? . (Botond az ölemben ül és úgy rágja az ujjamat, hogy majd' besz@rok :shock: :shock: :shock: :lol: .)
Sajnos muszáj volt a pép, mert hiába van csomó tejem a hűtőben, nem eszi meg se cumiból, se pohárból, sem sehogy, pedig mást igen szóval az íze nem jön be neki :( .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Fényképek? Hááááát, elég ha azt mondom, hogy eddig KETTŐ darab van kinyomtatva? Az is csak azért, mert a szomszéd csinálta és ő adta ide nekünk. :oops:

Czigka,
Az, hogy a gyerek felkel-e éjszaka, nem tejfüggő. Van olyan, hogy látványosan nincs elég tej, mégsem kel fel a gyerek. Ez jobban látszik, mint a fordítottja. De persze lehet az is az indok.

Dodi,
Anyukáddal én sem értek egyet, Natinak 6 hó előtt jött a foga. Két korosztályos topicot is végigkövettem fogzás idején, elég jelentős százalékban jön korábban, azt hiszem 3 hós volt a legfiatalabb. Tág ismerősi körből pedig 3 baba ünnepelte az első születésnapját fogatlanul. 4 hónapos fogzó baba nekem még csak extrém korainak sem hangzik. Ha pechetek van, eltarthat a bevezető szakasz akár hetekig is.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Na vééééééééégre már, lorca! :D :D :D :D :D :D :D

Babakocsi borogatás: ajjaj. Ilyenkor igazán szép az anyaság. :lol: :lol: :lol: :lol:

Okosság:

http://www.babazo.hu/tervezo/20091201-avitamin-retinol-vitamin-farkasvaksag-karotin.html

Kép
Kép
200907?

katy76! :)

Akkor térjünk vissza a te kedvenc színészedre is. Esetleg megismetélnéd, hogy mit lehet róla tudni? :roll:

Baba.
Ezekből nagyjából már egész jól össze lehet gyúrni :wink: :lol: :

"a retro-babat anyukad "feljavitotta",es szulinapod alkalmabol megkapta Hugi

A babát Te kaptad, amikor megszülettél????

babát anyukád vette annak idején neked majd eltette Huginak."

Mindjárt töltök fel egy képet Manóról, és elmesélem.

Kép
Kép
200907?

Lóci és Botond aranyosak, és már olyan nagyok :P

Akkor már nem nagy dolog ha leírom, hogy testvérem gyerekének
is 4 hónaposan jöt ki a foga, egyszerre mind a kettő alsó :wink: .

Extrém, párom kollégájának a kisfiának 3 hetesen bújt ki foga :shock: :shock: :lol:

Kép
Kép
orsi777

Bond

Sajnos nem pénz kérdés ez már. Szomorú de tuti meghaltak, a holtest van, hogy csak évek múlva kerül elő, főleg ha vmi gleccser szakadékban vannak...szar..ezért nem vagyok én hegymászó, "csak" szikla, persze ott is megvannak a veszélyek, de jobban kiküszöbölhető..persze nézőpont kérdése..Az egyik fiú 28 éves volt.... :cry: :cry:

Orsi

miért kellene tudni, no para.... :lol:

Czigka
Szerintem nem jó este megtömni a gyereket, mert hamarabb lesz éhes, nem véletlen, hogy mindenkinek kevesebb a teje este felé..gondolj csak bele ha te tele hassal fekszel le reggel nem éhesebben kelsz fel?Nálunk az utolsó(vacsi) nagy kaja 18kor van, lefekvéskor(20ó) akkor cici csak, de 100nál többet nem eszik akkor már, bár nem mérem már régóta..és viszonylag jól alszik, én tömtem már meg is és akkor mindig hamarabb kelt...de ez csak az én tippem, gyakorlatilag csak találgatni lehet kinél mi miatt... :roll: :wink:

Norkili

5hós adatok:
5750g 66cm :shock:

gyakorlatilag a fiam egy hónap alatt csak "hízott" bár ezt a kemény 290g-ot nem nevezném annak...bár tudom, hogy most már csökken a hízás mértéke, szépen néznénk is ki ha heti 200-kat hízna..

Vki említette a tej mínőségét. Na az én tejem tuti híg, mert Roló ugye nagy mennyiségeket szopizik éss mégse hízik sokat!!Szal a mínőség fontosabb

KépKép

KépKép
ronmay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?