Na franyó, írtam egy csomót azt elszállt...
Csilla, Hari: nem az lenne a rosszhír, ha lány lenne, hanem az ha bajt találnának. Én Így értettem.
Fiú, lány kérdés: már írtam korábban is, átgondoltam a dolgokat és a két gyerek érdekében és a kapcsolatukat tekintve szeretnék fiút. Ha magamnak akarnék jót, akkor lányt szeretnék, de inkább a két gyerek legyen jól meg egymással, ha már mi nem leszünk és erre úgy látok több esélyt, ha mindkettő fiú. Illetve ha 3an lennének - mert ezt is úgy gondolom, hogy 3 testvérben van valami fura összetartó erő, főleg ha még úgy is nevelik őket, hogy fontos a család.
A kettőből ha egy kihúz az már 50%, de ha 3ból egy kihúz azt a másik kettő még visszahúzhatja. Én így látom, mert így tapasztaltam. Ha Marcell lány lenne, akkor mindegy lenne, de ő nem az az óvó,féltő típusú báty lenne, hanem a kicsinálom, verjük meg a hugit típus.
Jaj ma volt a mikulás előadás, hát úgy sajnáltam szegénykét:
1.: egy játéknál hívták ki a gyerekeket és kérdeztem tőle, hogy kimész e, mondta igen - hát erre kiment a teremből...

én meg futottam át az előadáson ki érte
2.: kiment hogy ő is mond a Mikulásnak verset, de meg se szólították, biztos nem gondolták, hogy ilyen kicsi és mond verset, én hülye meg nem kísértem oda, hogy segítsek neki
de nagyon bátor volt és egyedül ment ki a mikuláshoz.
Mosható pelus: hát igen, környezet barát, de én azt hiszem még is az eldobhatót választom, főleg így két kicsivel... illetve ahogy írtad Luna, anyáink is ezt csinálták... de a tejes laza kakit elég gáz kimaszatolni a pelusból... sőt igazán csak 7-8 hónaptól van esély arra, hogy masszívabb legyen a kaki, mert húst csak onnantól ehet, de ha sok zöldséget eszik mellé, akkor esély sincs a nudli vagy bogyó szerű kakira, így én kihagynám, hogy napi 1 órát is töltsek összességében azzal, mire kimaszatolom a kakit mindből... főleg hogy ezt azonnal kezelni is kell... nem állhat ott egy percet se. Illetve rendben, hogy lehet mosni környezet barát módon is, de úgy gondolom, hogy egy pelus mosásához, azért teljes, magas hőmérsékletű mosás kell és azért ez is energia és víz pazarlás - bár tudom, hogy a szennyvizet meg újra visszaforgatják... meg Duna, meg egyebek... de ilyen szempontból én most akkor is a kényelmet választom.
Illetve olyanról is hallottam, hogy akinek van még kazánja, az a használt pelusokat ott égette el... azért ha szépen össze van csavarva ahogy kell, jó kis masszív csomag és jól ég, jobban mint a színes szórólapok, ami meg sehogy...
Szóval én ezt választom inkább, de mindenki szíve joga!
Nekem anno a fürdetővödör se nyerte el a tetszésem. Arra szerintem tényleg jó, hogy hasfájós babának jót tesz a melegvíz, mert beindítja a kakit, a beleket megmozgatja és anya méh feeling... de fürdetni nehézkes benne. Én mindennap fürdetés párti vagyok, főleg mert hogy láttam olyat, aki minden másnap csak törlőkendővel törölte át a gyerekbőrét - na a törlőkendő lehet akár milyen szuper és márkás, azért azt a trutyit intenzíven nem kenném bele a gyerek pórusaiba, elég a fenekét áztatni vele. Én szigorú fürdetőkrémes vagyok! Azt használtuk 1,5 évig. És sose volt semmi bőr gond, koszmó és egyéb. Illetve a fiúknak a kukiját szintén minden nap meg kell mosni és huzogatni - tudom, hogy ez is nagy vita kérdés az orvosok közt, de mi ezt is betartottuk és elejétől kezdve huzogattuk, mozgattuk, hogy ne tapadjon le, vízben mostuk. hát ez ebben a vödörben számomra nehéz. vagy a lábújjai közt kimosni, vagy fülét... nekem inkább bejött az a fektető tartó, vagy szimpatikus a olyan kád aminek forma kialakítású az alja, vagy a szivacs betét... majd a hátát a Luna által említett kórházban használt fogással csináltam én is... bár nekünk 2. naptól kezdve egy fénypont volt a fürdés, majd később a 2-3 hónapos kori esti hiszti is ezzel szűnt meg. remélem most a nyári estéken alvással tudom majd áthidalni ezt a 3 hónapos hiszti kort. volt olyan akinek nem volt (én nem ismertem senkit) ?
Majd hasfájásra ajánlom az Espumisan és Grip water cseppeket - ez utóbbi főleg szuper, mivel hűtőben kell tartani és így hidegen még jobb. De vegyük úgy hogy senkinek sem lesz pocó fájós babája, mindenki odafigyel az étkezésére és akkor nem lesz gond.
Na gyerek kakkantott, úgy hogy vége a litáliámnak...
Ja még oltás: én sajna legkorábban jövő-jövő szerdán tudok menni
Ú de csikar a hasam. Délutáni szieszta után, két dolgot kívántam: habos süti és kovi ubi - ez utóbbi mellett döntöttem és tessék. Sebaj mindjárt megyünk anyóshoz húslevest enni
Tegnap meg sógornőméknél volt tatár de hát ugye nekem azt nem lehet enni

szomorú is voltam, pedig ettem volna!