A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

jobbulást a betegeknek
makadu

BARBINAK NAGYON BOLDOGSÁGOS NÉVNAPOT KÍVÁNUNK MI IS ÉS VIRÁGNAK IS, MEG MECSINEK IS!! :oops:

kata, mostmár csak ki láballtok végre,megy a drukk!

csengi is egyzserre kapta a 15hósat a prevenár ismétlővel, de semmi baja, max az hogy ma reggel 8 helyett 10-kor ébredtünk :roll:
viszont úgy adta be a dokinéni, vagy csengi befeszített, nem tudom mi az oka, de látszik a tűiránya az izomban és a végén egy nagy dudor van.az egész piros és nyomásérzékeny ,í gy maszírozni sem tudom :? elég csúnya, de mára oszlódni látszik a folyadékgumó :?
Vendég

boni , ez tírta a gyerekorvos barátosnőm:
"Gyerekeket elvileg egy év fölött lehet, szerintem 2 év alatt nem biztos, hogy védettek is lesznek (legalábbis az egyéb oltásokból 2 év alatt spéci technikával készült oltás kell, hogy reagáljon rá az immunrendszerük, ezért volt nagy szám a Prevenar... szóval nem tudom, ha nem jártok bölcsibe, közösségbe, talán inkább nem kéne beoltani, de ha aggódsz és beoltatod, attól sem lesz baja, én csak a hatásosságában kételkedek- de akkor meg miért javasolják 1 éves kortól?--- szóval nem tudom, de ezek is szempontok lehetnek..."
Vendég

Kitti, megharaptad Levit???? Ez komoly???? :shock:
remélem csak viccelsz?!

Andi, nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 9-21 napig jelentkezhetnek utóhatások, láz, megfázás, kiütés... remélem mi is megússzuk "könnyedén", eddig még sosem kaptunk 2 oltást egyszerre.

sniky

Barbik és Virág sok ölelés Nektek! :lol:

Veros naggyon naggyon köszönöm gyönyörűek! Zsiga le is csapott már az egyikre... :wink:

Ági jó hogy előkerültél!

Kitti ..amit néha Csiga is művel... :roll:

Sniky nagyon jók a képek, főleg kalbászos :wink:

Csandi köszönöm :lol:
Vendég

Vera! Már én is kérdezni akartam, hogy hogy bírod a 90 naposat...

Nálam semmi változás, azóta mindennap 1 órát sétáltam, amikor esett az eső 20 perc RR. de most 3 napja semmi, apa itthon van. Most faltam fel egy vaníliás rizst... :( :shock: :evil:

Azt tervezem, hogy jövőhéten anyukám 2 hétig szabin lesz, elmegyek egy konditerembe tornára, meg lehet, hogy kérek személyi edzést is. Meglátjuk.

Mostmár egyre jobban el vagyok kenődve. Jövőhét pénteken főosztályi buli lesz a Trófeába, utána való pénteken meg egész céges karácsonyi banzáj. Mit fogok felvenni.... Farmerben csak nem mehetek...

Nem is síránkozom tovább....

Viszont, egy éve nem jutottam el kozmetikushoz és ma apa becsempészte a pénztárcámba az árát és rá van írva, hogy szígorúan arra költhető. :) :shock: már ismer! :shock:

Megyek én is aludni, remélem jól alszunk majd.
Vendég

Jó éjt!
Vendég

igen visszaharaptam, de ne úgy képzeld el mint a harapós kutyát. :lol: hanem érzékeltetve,h az biza fáj amit csinál.
Levim ugyanilyen bőszen rágja a kolbászt,mint Barnus. annyira édesek :D
Levventyű is múlt szerdán kapta a 15 hó+prevenárt, most lázasodott be szegénykém... :cry: , pedi adtam neki kivezetőt. :roll:

Boni Csigus mit művel?-nem csak enyém gyerek harap, csíp és hisztizik?! :roll: :lol: :shock: :lol:
makadu

Kata! Én nagyon jól bírom idáig lement 1.5 kg és ellen álltam minden csábításnak :D
Párod nagyon aranyos (kozmetika)
Boni! szívesen nálam is szarakodott egész nam a t-mobil :(
Niki!Nekem is azt mondta a védőnő hogy 5-21 között jöhetnek elő az oltás tünetei :(
vera
l.veronika

JA Kata férjed jó fej :wink:

én eddig a 4.napnál tartok, nem állok mérlegre.. annyit vétkeztem a második nap hogy megettem Zisga 2 kanál tejbepapiját, nem volt kedvem kidobni.. meg tegnap reggel, hogy ettem egy karika virslit.
délelőtt gyümölcspüré, délben zöldségpüré valamilyen maggal ,megspékelve , uzsonna párolt zöldség, vacsi 18után algás vmiylen gyümileves... madárkaadag.. :lol: de lehet bírni... 2 hét egyébként..utána szerintem jöhet a 90 napos mert az barátibb..

de basztikulár ugye ez lugosít, méregtelenít..18éves korom óta nem voltak pattanásaim.. no most vannak... :twisted:
Vendég

Kata, de aranyos a férjed:)

fogyi: lányok, ti tudjátok, de nem kínzás ez pont az ünnepek előtt, én tuti utána kezdeném a diétákat!

Vera, próbáltalak is hívni, de nem voltál elérhető du.:(

Boni, pont ez a lényeg, hogy méregtelenít, ne add fel, pattik a tisztulás részei;)

sniky

Kitti, te tudod, de ez akkor is nagyon durva... nem hiszem, hogy ne lenne más mód rá, hogy kordában tartsd Levikét. A harapás az harapás, ha kicsi, ha nagy, ha üvöltött, akkor gondolom fájt is neki. Ez nem garancia arra, hogy legközelebb nem fogja megpróbálni, sőt az agresszió agressziót szül!
Ne haragudj, de ezt nem bírtam szó nélkül hagyni!

sniky

Sziasztok Csajok!

Sniky nagyon édesek a képek egytől egyig!

Nekem nem volt energiám még a mérlegre állni, viszont elkeseredésemben elővettem Boni által egyszer átküldött Aludj jól, én álmodom című könyvet!

Van valaki aki kipróbálta, mert most elolvastam, és nekünk lehet, hogy kényelmes, de abban nem vagyok biztos, hogy ez a gyereknek is humánus...viszont a suttogóban is hasonlót írnak, nem tudom bele merjünk-e vágni...azt mondja mese, szopi, elmondani neki, hogy nagyon szeretjük aztán kimenni a szobából...ajtót nyitva hagyni, de eltorlaszolni, hogy ne tudjon kijönni....először egy perc múlva majd 3 percenként lehet bemenni, újból elmagyarázni neki ugyanazt, letenni az ágyra, majd újra kijönni.....azt írja max. egy hét, és végig alussza az éjszakát....viszont mi még soha életében nem hagytuk sírni....szerintem ez nagyon megviseli a gyerekeket...szerintetek?

Köszi a kávés hozzászólásokat, most abban maradtunk, hogy próbaidőn vagyok néhány napig, aztán meglátjuk.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!Én se hagytam soha sírni és nekem nem tetszik ez a módszer.Nekem azt mondta a védőnő hogy ha abbahagyják a szopizást akkor fogják átaludni az éjszakát!
Nem szopizók hányszor kellnek éjszaka??
vera
l.veronika

háhá a fiam már május óta nem szopizik kb de éjszaka felkel vizért!!!! 8)

lehet hogy nem kéne kávét innom? :mrgreen:

na viccet félretéve amíg szoptattam én is kevés kávét ittam,,kipróbáltam elhagyását de az se számított... :roll:

az összes módszert kipróbáltam, fejre is állhatok CSiga mán csak ilyen..barátnőmék nagylánya 7 éves koráig felkelt éjszaka.. a kicsi 3 hónapos korától átalussza éjszakát :wink:

Kitti pofoz, üt, harap és közben kiröhög.. .nem tudom miért csinálja... hiába mondom neki hogy anyát nem kellene.. játéknak fogja fel... majd kinövi addig maradnak a lila foltok :oops:
Vendég

Jo reggelt!

Latom Boni te sem tudsz aludni...en is mar ket napja 5 korul felebredek es nem tudok visszaaludni...:( Este meg mar 8-kor mint a mosott rongy...Hogy vagy?

En jol vagyok, idonkent hanyingerem van es faj egy kicsit a hasam,eleg faradekony vagyok, de ezenkivul nincs semmi gond. Ez a 7. het, szerdan megyunk majd UH-ra, elvileg akkor mar valamit kellene latnunk :)

Az oltason en is nagyon gondolkozom, pont be akartam adatni, amikor kiderult, hogy babat varok, igy nem adattam. En is hallottam mar mindent az elso trimeszterrol, de azt hiszem, megvarom a 13. hetet es utana en is beadatom. Ritus - megkaptad az oltast? Sajnalom, hogy a ferjed igy allt a dologhoz...:( Az erzeseidet at tudom erezni, bennem is felmerultek hasonloak, biztos a hormonok...DE NEM FOGJUK ELKAPNI ES NEM LESZ SEMMI BAJUNK!

Egyebkent nalunk Laura be van oltva, nalunk a doki ajanlotta. Mi jovo heten utazunk fel Europan keresztul es nem szeretnem, ha Tallinn-ba kellene a korhazban kikotni vele. Mi is a magyar oltoanyagot kaptuk. (En is Agival ertek egyet, hogy amitol meg lehet kimelni, inkabb kimeljuk meg. De pl. baranyhimlo ellen nem oltatnam be - mert az jobb, ha kisgyerek korban megkapja, mint esetleg felnott korban, akkor sokkal rosszabb lenne. Szerintem valahol a kozeputat kell megtalalni, es ezt mindenkinek maganak kell eldontenie, hogy mit lat jonak).

Karacsonyfa - nalunk "cserepes" lesz,vettem mar egy karacsonyi takarot a bodonre. Igy eleg stabil lesz es utana ki tudjuk ultetni a kertbe. Szerintem mi meg jovo heten feldiszitjuk, mielott elutazunk. Mi is majd egyutt fogjuk disziteni a fenyofat Lauraval es kesobb a kistestverrel. Nalunk regen a csengo szolt, az jelezte, hogy az angyalkak meghoztak az ajandekokat. Esztorszagban ilyenkor jar a Mikulas - tavaly az aposom be is oltozott Telaponak Laura kedveert. Van egy nagy zsak, amibe az ajandekok kerulnek, ra van irva a nev, hogy kinek szol - es kell enekelni egy eneket, hogy megkaphasd az ajandekot. Igy nagyon hangulatos az este, ugyhogy szerintem mi is majd ezt a szokast fogjuk megtartani itthon.

Hiszti: Laura nalunk is probalkozik a toporzekolassal, o is idonkent leveti magat, bar o vigyaz ra, hogy a fejet azert ne usse meg...:) Nem veszek rola tudomast, igy gyorsan befejezi. Probalom elterelni a figyelmet, hogy nezd mi van itt, vagy gyere hozz nekem valamit es ez altalaban kizokkenti a hisztibol. Nalunk is beprobalkozik tobbszor, de ha minidg erelyesen szolsz ra,akkor a keze mar a levegoben megall, mielott tenylegesen hozzanyulna pl. a konektorhoz. Csak baromi sok turelem kell hozza. (Sajnos a szamitogepem nyomogatasrol nem nagyon sikerul leszoktatnom...:( ) Szerintem raverni nem a legjobb - azt olvastam egy konyvben, hogy utana majd o is visszaut, ha neki nem tetszik valami, vagy eppen duhos rad valamiert. Laura szerencsere nem utoget es nem is harap. Regebben probalkozott, akkor erosen elkaptam a kezet es a szemebe nezve mondtam neki szigoruan, hogy ezt nem szabad, mert faj anyanak. Probalt nevetni, de en komoly maradtam - ha nagyon nevetnem kellett, akkor utana kinevettem magam, amikor mar nem latta.Nalunk ez bevalt. Azert lesznek meg nehez napjaink, azt hiszem...

Jo hosszu lettem - kellemes hetveget es jo Talapo varast! (Nalunk elmaradnak a ceges Mikulas unnepek, pedig keszultunk ra).

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Az elobb meg elfelejtettem, hogy utolag is boldog nevnapot mindenkinek, aki most unnepelt! :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sok boldogságot a most ünneplőknek!

Zsombi múlt hétfőn kapta a 15 hós + bárányhimlő (2.) oltást és csütörtöktől hol hőemelkedése, hol láza volt négy napig és azóta is nyűgös és étvágytalan. Pedig eddig is kettessével kapta az oltást és eddig egyiktől sem volt semmi baja.

Kávé téma: én is iszom, igaz csak reggel és délben egy 50%-ost. Féléves koráig kb nem ittam, hát akkor se aludt rendesen. Egyszer kipróbáltam, hogy két hétig nem ittam egyáltalán kávét: alvásban semmi változás. Így nem kínoztam magam tovább, mert én szeretem is, meg a nem alvás miatt nagyon is szükségem van rá.
Sziszka, én nem hagynám sírni Zsombit azért, hogy megtanuljon elaludni, de ez az én véleményem. Jobban tartok attól, hogy így rossz élmények kapcsolódnak majd az elalváshoz, mint amennyire fárasztó az éjszakai kelés. Zéti sem volt jó alvó, két és fél éves volt, amikor átaludta az éjszakát. Nem tanítottam soha az egyedül elalvásra, de most már csak elköszönök tőle este, villany lekapcs és szépen elalszik magától. és nem jön ki még ötször, hogy ez kell, meg az... csak hogy láthasson minket, mint azt hallom nagyon sok nagyobb gyerekes ismerősömtől. De mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja :)

Niki, szeretnék már én is találkozni veletek. Mostanában általában reggel 9 körül már útra készen vagyunk, amikor viszem Zétit oviba és 5 körül megyek érte, a kettő között ráérünk. Én hamarabb akartam menni Zétiért, de rámszólt, hogy nem tud eleget játszani, menjek később :) Nagyon szupi az ovi, tegnap egy olyan hosszú Télapós verset mondott el hibátlanul, hogy csak lestünk :shock: és úszáson megdícsérték, hogy ő a legügyesebb és legbátrabb, pedig nyári pancsolásokon kívűl nem sokszor voltunk vele vízközelben. Ja és jók a képek, a kolbász Zsombinak is bejön, csak ritkán jut hozzá itthon, mert mi nem nagyon esszük.

Jövő hétre Ágiékkal tervrzünk még egy állatkertezést valamelyik nap. Van kedve valakinek csatlakozni?

Mazska, a számítógépet azért "kezeli" Laura, mert te is ezt csinálod. Ők még utánzással tanulnak, anya fogat mos, én is, anya sepreget, én is, anya gépezik.... :) Zsombi is meg van bolondulva érte. Majd szólj, ha van kedved velünk találkozni.

Karácsonyfa: nekünk mindig nagy fa van, mindenféle dísszel, meg a nagyszülőknál is és nem volt soha gond, most sem aggódok emiatt.
Vendég

Megtaláltam a verset, amit Zéti mondott, nagyon aranyos, elküldöm nektek is :)

Kedves öreg Télapóka,
azért írok levelet,
Rakj bebe a kis csizmámba
mindent, amit szeretek

papírból egy kis hajót,
csokoládét, pralinét
Ha az öcskös nagyon kéri,
neki adom a felét

S ha kéred, cserébe
én is adok valamit
soha többé hangos szóval
nem bántom meg a mamit

Szót fogadok a papának,
megeszem a vacsorát
Nem nyafogok, ha vasárnap
nem kirándul a család

Kedves, öreg Télapóka,
zárom ezt a levelet
Pattanj gyorsan a szánkóra,
repüld át a hegyeket.
Vendég

Mazska köszönöm0, most már jobban :wink:

nálunk drnéni nem javallta ezt az oltást, vizsont a bárányhimlőre azt mondta hoyg annyira elkurvult bocsi a kifejezésért, hogy ő inkább azét javasolná..és arra a teóriára, hogy nálunk ha baris lett egy gyerek a többit is elvitte hogy mielőbb elkapja azt mondta hogy ezt ne csináljam, 2 éves koráig jobb ha nem kapja el...

állatkertezésben elvileg mi is benne...
Vendég

CSenge ez a vers tünemény!
Vendég

kolbász: mi sem esszük, csak nagynénéméknél mindennapos és Barnus nem bírt ellenállni, de az egy kivételes alkalom volt, egy falat erejéig, a csirkecomb viszont annál nagyobb kedvenc:))

Csenge, nagyon szép ez a vers és Zéti igazán nagyon ügyes, hogy olyan szépen elmondta.

Andi, Csengi oltás helyét szerintem jobb, ha nem masszírozgatod, nekünk a dokinéni azt mondta, hogy nem szabad nyomkodni, csak óvatosan letörölni. Még a vattát sem szabadott rányomni, csak óvatosan letörölni.

tegnap esténk elég balszerencsésre sikeredett: hiába a csúszásgátló, Barnus egy hatalmasat esett a kádban, mer tneki persze fel kell benne állnia, szóval nekiesett a kád szélének arccal és a felső fogából letört egy pici darab:(((( olyan szomorú vagyok miatta, tudom, hogy ez "csak" tejfog, de akkor is. Remélem nem lesz neki érzékeny és nem fog fájni. Szerintetek érdemes emiatt elvinni fogorvoshoz?

nap vicce:

anyósom: már akartam mondani, hogy ne fürödjetek esténként Barnuskával olyan sokáig (ált. fél órát pancsolunk), mert kiszívja a gyereket a víz és fogy:))))))

sniky

Sziasztok!

Köszi csajok!!!!Mindent!

Málnus kávé nélkül 5 X kelt éjszaka :(
Azt 100% biztosan tudom, egy pohár rövid ital kb.3 óra alatt ürül ki a szervezetből (rendőr a barátnőm) Ebből kiindulva én sem hiszem, egy kávénak sokkal több kellene, egyszer kb. fél éve már én is abbahagytam, akkor sem volt változás..szerintem most sem lesz, de a férjem kedvéért zombizok néhány napig :(
Hm, egy állatkertezés de jó lenne.....

Boni, egyébként a barátnőd valószínűleg ugyanazt a hibát követte el, amit én, és az én barátnőm is...amikor Málnus megnyikkant a kiságyban rögtön rohantunk be hozzá, megnézni mi van vele, meggyőződésem, hogy ezzel zökkentettük ki az alvásból, és ha nem megyünk be, akkor simán vissza aludt volna, azóta viszont minden nyikkanásnál várja, hogy menjünk be. A másodiknál tuti nem fogok rögtön berohanni, ahogy valószínűleg se te se az én barátnőm nem rohant, azért jobb alvók a második gyerekek...legalábbis ez az én elméletem...
Mert Málnus nem csak szopizni ébred fel, hanem sokszor csak úgy is....

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, mi sem hagytuk soha sírni Barnust, ha nem is rögtön, de picit "megkésve" mentünk be hozzá, pont azért, hogy hátha visszaalszik magától, de így sem lett jobb a helyzet. Szóval szerintem ez is abszolút gyerekfüggő. Lehet, hogy ha már nem szopiznak könnyebben átalusszák az éjszakát, de erre is van ellenpéldám: egyik ismerős kisfia 3 éves, és egy fél éve még azt mondta, arra hogy mi kb. 2-3 óránként kelünk, hogy az csodálatos:) ő szegény óránként kel....

Szóval, akiknek a gyerkőce szépen alszik éjjel, az igazán örülhet a szerencséjének, elég ritka szerintem és nem a szülőn múlik.

Szerintem a módszer kipróbálásával már lehet nem sokra mész, de azért meg lehet próbálni, hátha. Nekem nem lenne hozzá szívem, türelmem. Szerintem nagyok ők már ahhoz, hogy most hirtelen másképp legyen az alvás, mármint úgy értem, hogy biztos nagy lenne a sírás, ellenállás. Szóval marad a kitartás és én szolidarítok veled, ha ez egy picit vígasztal;)

sniky

Sziszka! Csak, akkor csináld ezt a módszert, ha valóban meg vagy győzödve, hogy kibírod, mert attól nincs rossza, hogy elkezditek és aztán félbehagyjátok, mert akkor aztán végképp nem tudja Málnus, hogy i van.

Én is fáradt vagyok, bár mi csak 2-3* kelünk, abból 1-2 cici, de nem akarom kényszerrel megváltoztatni.

Snikyvel egyetértek lehet, hogy már késő is.

Mi arra jutottunk apával, hogy megszokta azokat a cicizős időpontokat és percere pontosan mindig akkor kel éjjel, így a mi esetünkben nem segít más csak ha lemegyek, néha az is elég, hogy 1-2 percig az ölembe van, visszarakom és alszik is.

Mondjuk nekünk az elalvással, altatással sosm volt gond, engem örökölt. :shock: :D

Makadu! A nevelés mindennapi művészete és a nagy gyermek kalaut is azt írja, hogy bántás esetén, meg kell fogni a kezét és azt mondani, hogy "nem, ezt nem szabad" nálunk egész jól bevált, bár apát rendszeresen aprítja, de szerintem ennek az is az oka, hogy apa másképp játszik vele, bírkoznak, meg ilyesmi és ilyenkor akaratlanul is belendül.

Vera! A 1,5 kiló szuper, de Neked csak 5 kiló a terv, nem 10.

Ja! Egyébként ma én kezdtem dögrováson lenni, apa Kisded makk egészséges, én meg nyomm az ágyat.

Sniky! Igen normál esetben én is kari után kezdeném, de már elviselhetetlen ez az állapototm, meg mit veszek fel karácsonykor...

Na mentem is aludni.
Vendég

Hát csajok, szerintem Málnus sírna bent én meg kint, csak apa lenne, aki kellő határozottsággal 3 percenként bemenne hozzá, mert én nem tudnám azt sugallni, hogy ez így jó, és ennek így kell lennie...
De nem is magam miatt vannak kétségeim, hanem miatta, ráadásul, amikor nem alszik éjjel, akkor köztünk sem alszik, ha odaveszem (legalábbis nagyon változó) szóval nem hiszem, hogy csak azt akarja elérni, hogy velünk lehessen...

Ezért is vannak kétségeim :(

Kata, kúráld ki magad gyorsan!

Sniky, vígasztal, köszi ;) Az előző hozzászólásodat csak most olvasom, szegény Barnus :( szerintem ilyenkor nem sok mindent tud csinálni a fogorvos, de azt olvastam, hogy ha az egész tejfog kiesik, azt vissza tudják tenni, csak a kiesett fogat be kell valami folyékonyba tenni, nyál vagy tej vagy ilyesmi, és elvinni a dokinak, visszateszi és visszanő :D
Anyódos :shock: honnan von le ilyen következtetéseket :lol: :lol:

Kata, te reggel 11-kor is alszol? Ha én is tudnék, akkor nem is kellene kávé, most is tiszta nyomi vagyok, annyira érzem, hogy nem ittam kávét, de az ebéd már kész,apa meg Málnussal sétál :)

Őket várom haza.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Vera, megkaptad a mailt, amit tegnap írtam????

Valahogyan szeretném meghálálni az angyal ruhát!

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Sziszka, hú, ezt még múltkor tetézte azzal, hogy Barnus este hisztizett egy fél órát, mert nem akart aludni, én meg nem engedtem át hozzá játszani, - hozzáteszem, este 11 óra volt - akkor azt mondta, hogy legközelebb ne hagyjam ennyi ideig sírni (hiszti!), mert a fiúknál az nagyon veszélyes, lágyéksérvet okozhat:)))))))
nem tudom, honnan veszi, de ilyenkor legalább jól szórakozom a hülyeségein:))

sniky

Kata, neked gyors jobbulást kívánok!!!

sniky

Sziszka!
Bocsi csak most olvastam,nagyon édes Málnus ahogy szorongatja :D
Ha legközelebb összefutunk meghívsz egy kávéra.(igy jó lesz?)

Kata! jobbulást gyógyulj meg mihamarabb!

Niki!jegyzeteld légyszi anyós aranyköpéseit :D
l.veronika

Hát igen, fogyókúra kari után egyszerűbb lett volna, de hát így még nagyobb kihívás :lol: de már előre látom, ahogy anyukám bejglirudacskái a nevemen fognak szólítani! :lol:

KAta jobbulást!

Acconitum napellus 5 ch ilyen esetben tök jó.. ja nekem a gripp heel ami nagyon bevált..

Szisz Zsigámal az a baj, hogy ha hagyom sírni, egy idő után hányásig durvul-.... de! ő már kicsi kora óta magától alszik no ringatás.. nappal babakocsiban viszont eleinte ringatni kellett.. aztán most erőt vettem magamon és átszoktattam a kiságyba nappal is.. az elején katasztrófa volt .. de elmondatom, hogy jók vagyunk, mert most már pár nap után elég csak bevinnem, cumisüvegben víz, aztán pár korty után alvás... igaz csak 1,5 óra, de az is kiságyban!

hú csajok képzeljétek hogy jártam, találtam 25750ft értékű kúltúra utalványomat egy dobozomban elrakva 12.31 én jár le.. a sors keze basztikulár hogy nem januárban-.. aztán az Anima könyvesboltban levásárolható, már meg is rendeltem apámnak 2 könyvet, magamnak 3at, Zsigámnak meg 5öt illetve jövő héten megyek állatkertbe és veszek magamnak éves bérletet

:oops: :lol: de mintha valaki írta volna hogy kedvezményesen jár

ja ma és holnap az állatkertben is van Mikulás vonattal jár körbe..ez nem zárt tér, ha valaki szerné hogy Miklóssal talizzon gyermek.

fényképezésre nem mentünk el, mert apa dolgozik, bkv-val meg nem akartam.. majd szerkesztek szép karihátteret magunknak..

:lol: Kép Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.05 12:51-kor.
Vendég

Snicky sajnálom Barnust..pároméknál tradíció hogy a családban lévő gyerekeknek valamilyen okból letörik az egyik foga elől.. én is számítok rá, mert nincs kivétel 8) szerintem megnézetheted.

Vera Zsiga nem engedi el mézeskalácsemberkét :lol: szerintem szívedet is belevarrod, amiatt :wink: már nagyon várom bábokat :lol:
Vendég

jaj és elkészültek a Dmben előhivatott képek 100 db! és annyira jó nézegetni ZSigacsiga fényképalbumát a pozitív tesztektől kezdve.. nekem ez már alapból karácsonyi ajándék, mert jobban szeretemm albumban őket :lol:

eldugultam :oops:
Vendég

szisz, én valahol olvastam valamelyik szoptatási tanácsadó füzetben vag yilyesmi, hogy kb.két hétig kering a gyerekben a koffein, mert ő nemtudja olyan gyorsan lebontani mint mi.én egyébként egyértelműen áttam a gyereken a hatását, ha néha bepróbálkoztam rendes kávéval.és nekem két nap fejfájással jár a koffeinelvonás, még akkor is ha csak ricorét ittam napokig,ami ugye csökkentett koffeintartalmú...
szóval szerintem próba cseresznye, de akkor tovább kellene bírnod mint két hét :(
viszont az is lehet, hogy már nagyon megszokta ezeket az időpontokat éjszakai ébredésnek és akkor mitől változna ez meg?sajnálom, hogy ilyen nehéz, de tarts ki!!
csengi akkor kezdett el egyedül elaludni amikor leszokott a ciciről.addig csak cicin tudott elaludni max.babakocsiban.viszont ahogy elfogyott a cici nem is akart a karomban maradni, így betettem az ágyba.ez egy kicsit a nem tetszését váltotta ki, de nem sírt vagy üvőltött csak nyöszizett 2percig aztán bekapta az ujját és lefeküdt még 3perc és el is alud.mondjuk én a helyiségben voltam csitítgattam amíg kellett, hallotta a hangom, de nem látott ,mivel el van függönyözve.
persze tudom szerencsés vagyok mert nem igazán akarnok tipus ő elég elfogadó alakat...
remélem sikerrel jársz!!
a barátnőm is ezt a módszert választotta, de még 6hós korában és 1 éveskoráig szoptatott.ők így akarták megtanítani az önnnáló elalvásra.1hétig sírás volt(de ő az üvöltős tipus)aztán azóta minden ok.az első napokban ő is sírt lent a konyhában hallgatva gyermekét, de azt állítja, hogy muszáj tűrni a gyereked sírását, mert különben folyton zsarolni fog vele...
hát szóval ilyen is van.szégyen nem szégyen , de nekem ez nem ment soha.van olyan nyöszörgés ami bírható, de ha köönnyekkel sír az azért van mert fáj neki valami vagy fizikálisan vagy lelkileg.nálunk legalábbis így van, mert könnyekkel ritkán sír csangi, bár az utobbi időben kezd neki is alakulni az akarata, de még én vagyok az erősebb :D
Vendég

Enikőm kb 6 hónapos korától normál esetben átalussza az éjszakát, kivéve ha beteg, vagy jön a foga (mint most az első szemfoga), de úgy, hogy a mi ágyunkon alszik el, mellé kell feküdni, és ha már alszik, akkor tesszük át az ágyába. Ebben a hónapban veszünk neki nagyágyat, már meg van rendelve, ha meglesz, akkor remélem sikerül rászoktatni, hogy abban aludjon el, mert már kicsit nehéz cipelni a 12 kilója :oops: De ha fent van éjszaka, akkor csak köztünk alszik vissza, és mostanában este is sokszor csak fél 10 - 10 felé alszik el, pedig nap közben max másfél órát alszik csak... Szóval sajnálom a gyakori kelőket, de sajnos tényleg minden gyerek más. Tartok tőle hogy majd a másodikkal nekünk is kevesebb szerencsénk lesz :roll: :wink:

Eni most alszik, délelőtt itt volt a kis unokaöcsije (olyan édesek voltak együtt), ha felkel, akkor meg megyünk Anyumékhoz, ott vannak a bátyámék a két unokanővérkével :)

Oltás: még beszélek pár emberrel a témáról, de lehet hogy jövő héten beoltatom magam... Bár a háziorvosom nem ajánlja igazán, mert ő homeopátia-párti, de egyre jobban parázok :shock:

yuyu79

Barbiknak boldog névnapot :!: Bocsi a késésért :oops:

Betegek gyógyuljanak meg gyorsan :!:

Sziszka, a könyv megjött, majd kapjátok, ha sikerül valamikor talizni :wink:

yuyu79

Kata!

Kedves férjedtől a kozmetikusos dolog! Jobbulást neked!

Kitti! Én jót mosolyogtam a harapásodon. Nem gondolom, hogy lelki törést okoztál a gyerekednek, és ha azóta meg nem harap, akkor hatásos is volt.

Alvás: RÉka azóta alussza át az éjjjeleket, mióta nem szopizik. ELőtte is mondjuk volt már egy héten kb 2-3 nap amikor nem kelt.
Én se rohanok be hozzá, ha sírni kezd, várok, mert sokszor abbahagyja, és visszaalszik magától. De mondjuk ezt már sztem minden szülő meg tudja állapítani, hogy mikor kell bemenni hozzá, mert tényleg segítség kell. Rékának rakok pótcumit az ágyába, meg a csőrös itatóban vizet, mert van, hogy csak szomjas, vagy nem találja a cumit, azért nyüszög. Most már tudjam, hogy hol a vizecske, rátalál a másik cumira is ha az eelalvásos elkallódott, és megy a szunya tovább. De tényleg minden gyerek más és más.
BOni! Nektek nem segít ha reksz be vizet Csigusznak?

Szisz! Ha nem vagy elég erős, tényleg nem nagyon van értelme elkezdeni. Hátha Apa.... Azt olvastam a múgy,hogy az is megoldás lehet nemalvásra, ha anya helyett mindig apa megy be hozzá éjjel. Persze ő szoptatni nem tud, esetleg érdemes megpróbálni más babaitalt, vagy tápit. Persze csak ha az éjjeli szopi-elhagyás a cél.

Kázrecsapás: Van hogy RÉkának is elég az emelt hangnem, de van, hogy tojik rá. Mikor milyen kedve van.

Fő téren itt BUdán van karácsonyi vásár, találkoztunk Mikulás bácsival is (igaz elég gagyi volt), RÉka félt tőle, bújt az ölembe :)

Állatkertezés jól hangzik, szóljatok mindenképpen, ha tudunk, megyünk mi is.

Mecsi! Tegnap te kimaradtál! Neked is boldogat!

panna1

Sziasztok!

Allatkertbe mi is mennenk, nekunk a kedd esetleg a csutortok delelott lenne jo. Nekem is van meg kultura utalvanyom, en is berletet akarok venni - most olcsobb a berlet.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Boni! Utalvány király!

Niki! Barnus szegényke! Tényleg kell nagyon vigyázni ezekkel a csúszásokkal. Én is megnézetném fogdokival.
Anyós aranyköpések :lol: . Nálunk csak a "hadd ordítson, legalább erősödik a tüdeje" klasszikus menő anyósnál...

Dm képakció már nincs? Nkeünk is kellene hívatni, csak időm nincs válogatni... :cry:

panna1

Csenge! Ügyes Zéti! Jó hogy jól érzi magát az oviban!

panna1

sziasztok!

Panna megnyugtattál,már kezdtem magam rosszul érezni, de a gyereknek biztos,h nem okoztam vele törést és azóta nem harap. a megfogom a kezét és elmondom,h nem szabad az akkor épp segít,de a következő pillanatban már megint "rosszalkodik".
jah és visszatérve a harapásra,h olvastam valamelyik gyerkőcös újságban,h az anyuci szopiztatott és a kisfia megharapta-ő jót nevetett rajta-mondván azzal elcsapja a dolgot- és onnantól kezdve a gyerek harapott, mindenkit és mindenkor-az ő kisfiúk lett a harapós gyerek a böliben és az oviban. ahány embert megkérdezett mindenki azt mondta neki,h akkor rögtön kellett volna visszaharapnia és akkor érezte volna a gyerek,h mit tesz. ezért tettem amit tettem.

Alvás.Levim átalussza az éjszakákat mostmár,hogy leszokott a hajnali tápiról,bár korábban is átaludta, de rászoktattam botor módon a hajnali tápira. viszont nálunk is altatás van, éjszaka nagyágyban mellette fekvéssel, nappal kezemben ringatva énekelve.

Boni irigykedem a fnyképalbumra....tök jó,h megtaláltad az utalványokat!!
makadu

Sziasztok!

Most értem haza, csajos estét tartottunk a barátnőmnél, de amióta Málna megvan azóta sosem a nagy beszélgetésekről szólnak az esték, hanem róla, de nem baj, jól van ez így, amikor elálmosodik beteszem az autóba, és aljövünk haza, általában simán be tudom tenni az ágyba...így volt ez ma, de azért jó volt.

Vera, kávé oké ;)

Sniky, szerintem is írd fel, ezeket (anyós) legalább olyan jó lesz visszaolvasni, mint Barnus aranyköpéseit :)

Julcsi, összehozunk valamikor egy találkozót :) Örülök, hogy jól vagytok!

Panna, ezt az anya helyett apa megy be, ezt már próbáltuk, sajnos nálunk nem működik, még a cumit sem fogadja el, viszont ez a több cumi dolog jó ötlet, ezt kipróbálom!

Kitti, szerintem sem kell rosszul érezned magad, mindig az adott pillanat dönti el, hogy a leghelyesebb nevelési módszer, és ha így láttad jónak és be is vált, akkor ne legyen lelkiismeret furdalásod!

Köszönöm a hozzászólásokat csajok!!!

Boni, jók a képeslapok, ilyen utalványt én is találhatnék ;) Mi pont így vagyunk a Vera által készített Macival, mint ti a mézeskalács emberrel, mindenhova jön velünk :D

Mi hétfőn találkozunk a Mikulással, kíváncsi leszek Málnus reakcióira!

nem tudom mit akartam még.....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Jó reggelt!

Kép :lol:
Vendég

Hozzánk már megjött :) bár még csak a felét találták meg a gyerekek az ajándékoknak, mert a kiscipőben is van még meglepi az ablakban :)

lenne egy gyors kérdésem ha jár erre valaki: ma hol van valami jó mikus program? Nem volt időm eddig ezzel foglalkozni, meg úgy volt, hogy nem is érünk rá hétvégén. Talán az állatkertbe is jön a nagyszakálú? Ha nem adtok jobb ötletet akkor oda megyünk azt hiszem.

Megyek sütök amerikai palacsintát előbb :)
Vendég

Sziasztok!

Újra itt!

Sziszka! Nem saját kényelmemre feküdtem le... :( a tegnapi napot ágyban töltöttem lázasan, plussz hánytam ás hasimasi is volt. :) Este már retteenetesen fájt a derekam, alig bírtam elaludni, apa maszírozta. Ma reggelre jól lettem, még nem emrek enni, csak eddig 2,5 háztartási kekszet, apa már felrakta a krumplit, nézzük a jó oldalát, éegalább lemegy a hasam, meg 1-2 kiló :) ez kellett nekem! :shock:
Egyébként én sem szoktam napközben aludni, csak hétvégén. A tegnapi napot apa csinálta végig szeerncsére ők már nagyon jól vannak. Gondolhatjátok mi volt ma reggel a konyha és étkező környékén, de legalább el volt mosogatva. :)
Vendég

Csenge! Milyen ez a palacsinta?

Boni! Köszi, de pont heel nem volt a patikába, így csak c-vitaminnal és belladonnával nyomultam.

A karácsonnyal még tartozom....
Vendég

Nos a karácsony:

Nekünk évek óta műfenyőnk van, szalma díszekkel és törhetetlen gömbökkel, így ez idén is marad, a szüleimnél meg figyelünk. :shock:
Vendég

boldog Mikulást Mindenkinek
hoztam pár friss, ropogos képet rólunk:
Kép Kép Kép
makadu

Sziasztok!

Boldog mikulást mindenkinek!

Csandi, hogy van Csengi oltásának a helye, van változás?

Kata :oops: remélem tényleg túl vagy rajta!

Kitti, nagyon szuperek a képek, és olyan lelkiismeret furdalásom van miattad, nem felejtettelek ám teljesen el, csak amikor írtad, hogy mp3-at nem tudtok lejátszani, akkor megakadtam, mert ahonnan mi töltjük, onnan csak így tudjuk, szóval egy része meg is van annak amit kértél, csak nem tudom, hogy juttassam el hozzád...van ötleted? Gondolom felénk ritkán jártok...de mind mp3.

Én is ki vagyok teljesen, második napja totál fejfájás, valószínűleg a kávé mentesség okán, Csandi meg is jósolta nekem, pocsékul vagyok, és 70/40 volt délután a vérnyomásom....Málnus persze most sem aludt éjjel, fél óránként felsírt :(

Viszont a Mikulás hozott nekem színházjegyet Pécsre, a Légy jó mindhalálig Musicelre (apától egy kettesben eltöltött estét kértem szülinapomra, és azóta próbálja megszervezni) szóval a délután 3 órás előadásra megyünk Málnust addig bevállalják a tesójáék, ahol van 3 kislány, és imádják egymást, biztos el lesz Málnus a csajokkal, mi meg legkésőbb fél 7-re itthon leszünk, teljesen be vagyok sózva :D

Koadri, írj, hogy mi volt pesten!!!!

na lépek....

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!
Éljen a színház rendes Mikulásod van!
Kitti!
Szuperek a képek!
l.veronika

Vissza: Várandósság