A receptet már ide adták, de még nem váltottam ki, mert csak 14-én megyek! Valahol olvastam, hogy kanalat is kell vinni? Akkor tényleg lehet, hogy lesz hányás, de az nem baj?
2004.08.24 08:33
Hanem úgy, hogy éhesen lenyomni 75 g szőlőcukrot 3 dl vízzel...utána egy kicsit hányingere van az embernek.
Persze én vittem citromot. Tudod mi az érdekes, hogy az elején még elég jó limonádé íze volt...de csak a tetejének, ennyi cukrot nem lehet citrommal átitatni rendesen.
De tényleg ki lehet bírni. Utána kb. 1 1/2 órával vesznek vért, én pl. addig elmentem mászkálni, csak majd éhen haltam. Alig vártam, hogy ehessek.
...Most beszéltem velük, úgy néz ki, hogy én is akkor megyek. Meg is beszélhetjük, hogy hánykor találkozzunk ott, ha van kedved, kicsit dumcsizhatnánk.
Nekem is van egy "remek" történetem. Nekem, amikor pozitív lett a tesztem, elmentem az SZTK-ba, ahol kedvesen közölte a doki, hogy valóban baba, csináljam meg ezeket+ezeket a vizsgálatokat, és jöjjek vissza kb. a 12-13. héten, addig nincs mit csinálni...meg ugye addig még bármi történhet.
Hát ez egy kicsit elszomorított. Hogy, az ember örömét gyorsan el is veszik azzal, hogy "ne örüljön, úgy sem biztos, hogy megmarad." És ue-t megkaptam UH-on is. Na ekkor eldöntöttem, hogy OK, akkor megyek máshova, de sürgősen! Ettől a dokitól sem lehetett semmit kérdezni, mondván, hogy akkor kérdezzek, ha visszajöttem kb. 8-10 hét múlva. Hát ilyenek ezek. Nekem is volt rossz tapasztalatom, de a mostani dokimmal teljesen elégedett vagyok, mindig oda figyel rám, és nagyon kedves...és a Margit KH is tök jó. 2004.08.24 08:34
(Zsombinal en is protekcios voltam, most azt mondtak, az elozo terhesegnel mert adatok miatt kihagyhatom a 12. hetit
)Amit a Terhesgondozoban kaptal tobb oldalas osszetuzott gepelt papirt, arra pontosan le van irva a vizsgalat menete, es hogy mit szabad es mit nem es mikor. Tenyleg erdemes azt a nehany oldalt alaposan vegigolvasni...
2004.08.24 08:34
2004.08.24 08:39
Engem ez motivalt abban, hogy benttartsam...
2004.08.24 08:47

Bár nem járok jobban, ha "befogom a fülem". Köszi2004.08.24 09:23
Akkor majd a 16. es a 26. heten kiprobalhatod, milyen is ez.
es akkor kevesbe omlasz ossze az elso megprobaltatasnal...
. Es egy kis hatarozottsag es informaltsag se art a korhazba kerules elott.
De masfel ev tavlatabol sok dolgot maskent latok, es bevallom, van par dolog, amit en is maskent csinalnek, es akkor biztosan nem lennenek olyan elmenyeim, mint voltak.
)

2004.08.24 09:34
Na mindegy! Így sem volt rossz, csak jobb lenne, ha mindenkinek ua-t mérnék.
Aztán majd legyen nálad rózsa, hogy megismerjelek.
Na jó, egy tábla is jó lesz a nyakadban!
Már várom, hogy dumcsizzunk egy kicsit.
Mondjuk az el kell, hogy mondjam, hogy a drága férjem néha már ki van, amikor mesélem a rémtörténeteket. Mindig mondja, hogy jó lenne, ha nem foglalkoznék ilyenekkel. Végülis igaza van, csak én úgy vagyok vele, hogy minden rosszban van valami "jó". Ha csak az, hogy az ember hall róla, már az is megéri. Én nekem pl. már van egy csomó kérdésem a dokimhoz. Még jó, hogy én vagyok az első.
Az sok, ugye? Úgy félek, hogy nagyon elhízom, pedig nagyon nem akarok. Na ne értsetek félre, soha nem voltam egy nádszál, kockás has meg minden...de olyan pont jó volt.
Nem vagyok ám beképzelt!
És most annyi embertől hallottam, hogy hiába a kevés evés, kevés édesség, mégis hízott 20-22 kg. El sem tudom képzelni, hogy néznék úgy ki. Lehet, hogy már gurulva közlekednék. Ui. 160 cm vagyok.
2004.08.24 10:05
Ez tetszett! A profilodban nincs e-mailcím, ha gondolod tudok küldeni képet magamról...
Nem szeretnék 10 kilónál többet hízni, de én is mindenkitől sokkal többet hallok!
2004.08.24 10:24
, ez is le van irva a Terhesgondozoban kapott papirra.
) 2004.08.24 10:34
De, amikor én először voltam, határozottan azt mondta a vérvevős csajszi, hogy 1 1/2 óra múlva jöjjek vissza, és akkor kopogás nélkül menjek be, hogy levegyék a 2. vért. Több kismamával is beszéltem akkor, és nekik is ezt mondták.
Majd én is nézek valami remekbe szabott fotót magamról.
Én is mindig azt szoktam mondani, amikor kérdezik, hogy milyen magas vagyok, hogy 160 cm alacsony.
2004.08.24 10:59
A masfel orat nekem azert mondta, mert adatrogzites vagy mi a szosz miatt ott kell lenni fel oraval korabban. De akkor is csak olyankor vettek le a vert, mikor letelt a 2 ora. Ez azert eleg hulyen hangzik...marmint hogy Nektek miert mondtak mast.
(Ujra eloszedtem a papirkaimat is, ott is 2 ora szerepel.) 2004.08.24 11:48
2004.08.24 13:18
2004.08.24 14:57
2004.08.24 15:08
2004.08.24 20:18
Ez 2002 novemberében történt. Párom igent mondott a munkára engem pedig a nőgyógyászom 2003 januárjában átirányitott a Kaáli intézetben. Persze megijedtem kicsit, nem tudtam mit tegyek? Neki merjek vágni egyedül úgy hogy a Párom külföldön van? Ráadásul mivel a munkahelyemen őszintén megmondtam, hogy mi elött állok fel akartak mondani... Nos, végül úgy döntöttünk megcsinálom az első lombikot, ez többnyire még csak puhatolózás hogy miként reagál a szervezetem a hormonokra aztán majd ha úgy érzem nekifutok újra és valamikor sikerülni fog 
A terhességem boldog volt de elég zaklatott. Az első UH szerint egy élő, egy halott magzatot regisztráltak a második UH-on két élő magzatot láttak de egyikük oly pici volt, hogy azt mondták ne számitsunk Rá, egy babánk lesz. Nos, én ezt akkor már nem hittem... A 12. heti UH-on két élő magzatot láttak de egyikük annyira kicsi volt, hogy úgy gondolták fel fog szivódni ill.genetikai rendellenességre gyanakodtak. Nos ekkor elmentem egy 4D-s UH-ra ahol látták a különbséget, de nem találták kórosnak. Ez a cirkusz húzódott végig a terhességemen. Az AFP eredmény katasztrófális lett, az ismétlés mégkatasztrófálisabb. Lillus (B magzat)folyamatosan lemaradt és a különbség köztük egyre nagyobb lett. A 24. héten magzatviz vizsgálatot javasoltak a SOTE-n de én akkor már nem engedtem mivel túlságosan előrehaladott volt a terhességem és féltem a vetéléstől, nem akartam két babát vesziteni egy esetleges "gyanú" miatt. Aztán a 27. hét +3 napon ismételt genetikai UH-on voltam a SOTE-n mikor kiderült, hogy Lilluska haldoklik. Behivatott a genetikus és közölte, döntsem el, hogy kivegyék-e mindkét magzatot élve, vagy hagyják a B magzatot meghalni méhen belül és ha nem reped meg a burok az A magzat esetleg tovább fejlődhet még... Megfordult velem a világ. Én teljesen jól voltam mert ennek sajna nincs előjele... Csak annyit tudtam kinyögni, hogy a nagyobb túlélés felé mozduljunk. Ekkor befektettek és 10 napig a SOTE-n voltam, rengeteg infúzióval sikerült Lillus keringését átmenetileg visszahozni. 10 nap után kiengedtek és a saját orvosomhoz átjöttem ide a Margitba aki befektetett a korházba ahol szigoruan ellenőrizték a flowmetriát (keringést) és a peteleszivástól számitott 31.hét +0 napján sajnos Lillus keringése újra blokkolódott, félő volt, hogy méhen belül meghalhat igy a pici súlyú koraszülöttekre való tekintettel rohammentővel átszállitottak a SOTE I-re ahol császármetszéssel befejezték a terhességemet. A férjem sajnos 1000 km-re tőlünk távol volt és lekéste a születésüket... Gergő (A magzat)1700 g-al 43cm-el, Lillus (B magzat)1150 g-al 40-cm-el született meg. Két hónap intenziv osztályon való tartózkodás után, lélegeztető gépek, inkubátor, cukorbetegség, légzési nehézség, emésztési és táplási gondok, tüdőgyulladás, 3-3 tranzfúzió után végül hazavihettük a babákat.Én ahol már engedték bent feküdtem a babákkal a korházban, etettem vagy csak simogattam őket az inkubátorban, énekeltem, meséltem,beszéltem hozzájuk és lám-lám... néha az orvostudomány is tévedhet. A profilomban látszik ez a két kis HŐS (mert nekem kétségtelenül azok) Lilluska aki nem halt meg, nem szivódott fel és nem lett genetikai rendellenességes ahogy azt sejteni engedték...
Gergő aki pedig remekül érezte bent magát a pocakban sokkot kapott a megszületéstől mert nem számitott rá szegénykém... 
A lényeg most már, hogy itt vannak, egészségesek,boldogok és mi is azok vagyunk
A "pofonokat" melyeket az emberi hozzáállás során kaptunk (és nem a Margit kh-ban) mostanra kihevertük és tényleg nagyon őszintén irom, hogy a Margit kh személyzete kiemelkedően emberséges, segitőkész volt. Nem érdemes sokat rágódni az elszenvedett sérelmeken, bár tény, hogy nehéz túlépni rajtuk... Magam részéről a koraszülés "rémét" nem sikerült még ledolgoznom... Egyvalamit tényleg hiányolok. Miért nincs egy pszichológiai háttér ezeknek az intézményeknek a keretein belül akihez az ember adott esetben fordulhatna...??? Én az első néhány napban nagyon elesett voltam, talán jól jött volna egy kis segitség
Nem akartalak ám untatni a leirásommal csak több kérdést is feltettél és igy teljes a válasz
Nem kell magad elszégyelni, teljesen normális, hogy a magunk baja a legnagyobb
Sajnos itt a fórumon is akadnak nálam sokkal nagyobb fájdalmakat elszenvedett emberek...bár ne lennének. Szerintem nyugodtan nevezhetjük az én esetemet egy igazi kis sikertörténetnek ami a mi számunkra maga a CSODA

2004.08.25 06:55
2004.08.25 08:07
De, ha így is jó, akkor nekem mindegy.
Egyébként tényleg elég agyament tudok lenni, bár most a babóc óta egy kicsit visszafogott lettem.
Egyébként férjem detto ugyan ilyen, eléggé ki tudjuk párban akasztani a környezetünket.
Egyébként tegnap voltam dokinál, én voltam az első, és bent voltam vagy fél órát...csak úgy bombáztam a kérdéseimmel, még a vetkőző fülkéből is kérdeztem.
Pl. van néha, hogy feszül a hasam, meg egy kicsit fáj, de megnyugtatott, hogy ez természetes, és, hogy nem kell aggódnom, mert minden rendben van. Akkor megtudtam, hogy érdemes-e szülésznőt választani...érdemes (már nevet is kaptam). Kaptam beutalót terhes tornára is...stb. Tovább is van, mondjam még? Meghallgattuk a szívhangot is, minden rendben van. 2004.08.25 08:12
Másrészről én nagyon régóta járok a Nőgyógyászomhoz akit szeretek, tisztelek, nagyra becsülök és pozitiv tapasztalataim vannak a Margit kh-al kapcsolatban. A lombikot itthon csináltuk és eszembe sem jutott terhesen megválni az orvosomtól mikor ilyen előzményei voltak a dolognak és én maximálisan megbizom Benne. Belekostolhattam más korházi intézmények ellátásába is, igy bátran irom le, a Margit kh nagyon-nagyon-nagyon "jó" hely persze az emberi hozzáállás nem egyforma de azt vagy le kell nyelni - ha tudja az ember - vagy azonnal szóvá kell tenni mert egyébként nem remélhetjük, hogy valami is alakulni fog.
Köszi, jól vagyok, az endom is megvan, ahogy érzem a menzik idején de ennyi fájdalmat bőven el lehet viselni
2004.08.25 08:22
2004.08.25 08:49
. Lehet, hogy ő végez titkon kutatásokat, hogy letegye a doktoriját. A dokimban pedig maximálisan megbízom. De semmi gond. 3 hét múlva 2 óra múlva fogok betoppanni, megoldom én.
Azért lehet, hogy megkérdezem a Gyurit megint. Egyébként kérdeztem már a Gyurit, hogy a 6-os érték jó-e (mert nekem ennyi lett), és ő azt mondta, hogy teljesen. Így megnyugtat, mert nekem ezt a legmagasabb ponton vették le, fél óra múlva még kevesebb lett volna.
De azért ne mérgelődjél!
2004.08.25 08:51
2004.08.25 09:12
2004.08.25 09:19
Ui. nem mindenki érti mindig a poénjaimat, de mostanában valahogy, vagy fölfejlődtek hozzám, vagy én lettem szolidabb viccelődő.
2004.08.25 12:45
2004.08.25 13:02
2004.08.26 06:08
Mi febr. végére várjuk a babát! Már voltál az első vizsgálatokon, UH-n?
2004.08.26 07:54
Korábban sem azért nem akartam megadni, mert titok, csak annyira nem szeretem ezeket a regisztrációkat, hogy igazából soha nem olvasom végig, és így csak a szükséges infok kerülnek be.
Szegény! 2004.08.26 08:16
2004.08.26 08:42
A kicsi (Liló) nem tudom, hogy mitől ilyen edzett, de nagyon bátor. 
2004.08.26 09:00
2004.08.26 09:22
2004.08.26 13:59

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|