A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

úgy látom ma mindenki nyűglődik. Hát mi is.... még szerencse,hogy Gréta nem sírt egész nap,csak ébren van,és úgy szívja a cumit,hogy csak na. Ha kiesik a szájából akkor van egy kis sírás... :P Úgy csinál,mint aki mindjárt éhen hal,közben pedig egész nap etetésenként benyomott 100-120 gramm tejcsit,és mégis csak tátog... de legalább nem sír!

Fleur
tündéri Dani!
tényleg kis husigolyó! :wink:

Ruhák
már nekünk is el kellett rakni az 56-os cuccokat,és elővettük/venni kellett már 62-es rucikat. Hízni is hízik szépen Grétus,de óriásit nőtt hirtelen... :D

Fejés
eleinte én fejtem,aztán meguntam,hogy semmire sincs időm. Bár úgy érzem nekem eddig szerencsém van,mert van elegendő a tej,Grétus is jól szopizik.bár néha úgy bedurranok,hogy csepeg/folyik a tejcsi,na csak ilyenkor szoktam fejni,de ekkor csak annyit,hogy ne csepegjen...

Krisztina
a barna sört próbáltad már? vagy igyál csak egyszerűen alkohol mentes sört. nekem ez is bevált,és szoktam is inni majdnem minden nap (alkoholmenteset)

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Móni
majd elfelejtettem irni! De ezt mindenkinek ajánlom. CEBION-t vegyetek. Ez folyékony C vitamin. Nagyon jó megfázáskor, vagy csak ha egyszerűen szürcsög a baba. De ebben a téli időszakban egészen áprilisig ajánlott adni. Minden nap annyi cseppet kell teába/vízbe cseppenteni ahány kg a baba. Én Grétának már 1 hónapja adom minden nap...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Kata, Marci már ezt csinálja egy hete. Délelőtt nem alszik egyáltalán, csak nyűglődik, meg a délutáni evés után is ugyanez van, nyüglődés. De ma délelőtt kimentünk a levegőre, ott egyből elaludt, most meg szintén elaludt, igaz gőgicsélt az elején, meg elég éberen alszik. (Remélem nem éjszaka lesz aktív :( ) Én ilyenkor kihozom a nappaliba a mózesbe. Erre a célra gondoltam a pihenőszéket, mert a mózes már kezd kicsi lenni :)
Kitartás!

Kriszti, honnan tudod, hogy kevés a tejci? Szerintem elértétek az egy hónapos növekedési ütemet. E kor körül is van egy ugrás az étvágyban. Tedd sűrűn cicire és pár nap alatt megint helyreáll a kereslet-kínálat!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!!

Na végre tudtam most jönni egy picit, mindig mikor írni akartam akkor kelt fel! :cry:

Hát ki vagyok ez az oltás miatt, ma voltunk a védőnőnél, és mondtam h beszeretném oltatni magam erre mondta h nem igazán ajánlja, erre felhívta a doki nénit és megkérdezte tőle erre ő is azt mondta h ne, de a körzetis dokim meg nagyon is mondja sőt még a nőgyógyászom is , hát most sztetek mi a fenét csináljak??? TEljesen idegbeteg vagyok ettől?!?!!?!? :twisted: :cry: !

Kaptunk kölcsön a védőnőtől mérleget mert szte nem elég a súlya, két napig mérni kell h mennyit eszik,de ez mérlege válogatja,... ja most evett 70grm. és látszik is rajta h növekszik, már kellett nagyobb rucit is elővenni, ja megmérte és 49cm, de akorházba 56 cm született!

Tejcsim van szerencsére, ! !!!!! :lol:

Enikő mi éjszakáink is ua így telnek, remélem egyszer lesz olyan h nem kel fel!!!

Már engem is lepisilt egy párszor,,, sőt már kaka is volt, apucit is lepukizta már,, ilyenkor megyünk a mosdóba popo mosásra, élvezi nagyon, főleg mikor üvölt tök re megnyugszik, ha nem lesz api a fürdésnél akkor még a mosdóba is megtudom őt mosdatni, de ténleg ez a fürdő háló baromi jó nem bántam meg.. pedig elöször tartottam tőle , nem csuszik a bébi a kezembe stb.. imádja, néz nagyokat a nagy szemeivel!

Mangora, sajnálom a Marcival a dolgokat, de ha érdekel nekem van egy nagyon jó dokim a Madarász utcai korházban, még őt mütött engem is lágyék, köldök sérvvel, sőt még az öcsémet is, és a kolléganőm kislányának is volt köldök sérve és ő gyógyította meg úgy h nem is kellett müteni ha érdekel szivesen odaadom a nevét stb.. merem őt ajánlani, már csak azért is h megnézze tényleg mennyire komoly a baj!!!

Kata sajnálom a mai napot, nekünk is szokott ilyen lenni, időjárás változás lesz, eső lehet h ezt érzi Márk!!! Kiváncsi leszek én is a mai éjszakánkra!! jó lesz ez a méregetés!!

Móni örülök h már jobban vagytok!!

Fürdés nálunk.. apa segít de nekünk ilyen állványos kiskádunk van sőt még kaptunk ilyen fürdőhálót is nagyon jó ... élvezi a kis drágám!!!

Fleur, hát minden elismerésem kitartás, majd csak beáll a rend nálatok is!!

Levegő nekünk is csodákra képes!!!

Miklosoknak utolag is boldog névnapot!! :D

Tegnap reggel leesett a köldökcsonk, juhé!!!
Pihenőszéket mi is veszünk most szombaton megy apuci megvenni!!! :lol: :lol: !

Na ennyire futotta. mert sír, letelt a 2.5 óra éhesl.... !

Puszika

Szilvi

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Hahó,

Zsuzsi, minden ok veletek? Persze nem várjuk el, hogy minden nap írj, de szoktál, és aggódom:)

Elképesztő ez a tájékoztatás influenza-ügyben:(

Figyi, Szilvi, szerintem:
Adasd be, most az a hivatalos verzió, hogy ajánlja az akadémia, a Czeizel, a szülészek szövetsége egyszóval mindenki.

Nem értem, miért ellenzi ezek után a dokid. Miért kell még jobban összezavarni az embereket?

A legrosszabb, ami történhet, hogy az oltástól lesznek meghűléses tüneteink, elmúlnak és kész. Az oltásba még nem halt bele senki. Az influenzába is csak nagyon kevesen, valljuk be. Az oltás jó esetben fölösleges és ártalmatlan, jöjjön, ha ennyire reklámozzák.

Ha nem adatjuk be, akkor se nagyon kapjuk meg, ha megkapjuk, tán észre se vesszük, mert ez egy majdnem mindig egy enyhe lefolyású influenza. Szóval ezért nem érdemes parázni....:(
Akkor ki se menjünk a házból, mindentt vannak autók, és igen, gázoltak már halálra csecsemőket és anyukákat is, nem egyet, nem kettőt. A járdán.

Azzal kapcsolatban, hogy nem engedünk be látogatókat, akkor sem, ha makkegészségesnek tűnnek, csak mert parázunk a H1N1-től.:

Én csak most tanultam meg 1 dolgot, ami lehet, hogy másnak tök evidens, nekem új volt, gondoltam, leírom.

Egy konkrét példát mondok:

Nem engedem meg, hogy a barátnőm meglátogasson, mert hátha hordoz valamit.

DE: beengedtem a sógoromat, hiszen közeli rokon - pedig
picit be volt rekedve, mert "megint vizes hajjal rohant munkába, nem csoda, hogy megfázott, minden héten ez van." Persze nem lett belőle gáz, de tök jó indulattal jött, és nem lett volna szabad neki.

Mert a dokik szerint:

NINCS olyan, hogy megfázás. Az VÍRUS. a sógornak gyenge az immunrendszere, ezért kapta meg. A babámnak még gyengébb az immunrendszere... illetve nincs.

Én most csütörtökön 5 percre kimentem lázasan az utcára (autóból ki-kórházba be), és megfájdult a torkom. Nem csoda, gondoltam, hiszen annyira le vagyok gyengülve, megfáztam a hidegben. Most már a babám is rekedt... "beoltottam" szoptatással, ami nem baj, hiszen EZT a vírust már nem fogja megkapni.

Mi meg mit teszünk? Parázunk egy influenza miatt, ami vagy van vagy nincs, de nem vesszük észre a tényleges (kisebb) veszélyeket, merthogy nem is tudunk róluk...
Mert hülyén, egyoldalúan vagyunk tájékoztatva:( Én legalábbis.

Bocs, ha túl sokat írtam, nem kioktatásnak szánom - de ez engem marhára elgondolkoztatott most, és hátha másnak is új, mint nekem.

Pusz
M
monke

Sziasztok,

Gyorsba jelentkezem, csak néhány dologra reagálnék.

Fleurnak már pont írtam privit, mire olvastam Móni, hogy téged is érdekelne. Fogok írni erről, de nehéz most még megfogalmazni is.
Kicsit szégyellem, hogy nem vagyok elégedett Blanival, és fogalmam sincs, hogy mi a teendő a viselkedésével kapcs. Nem szeretnék semmi negatívumot írni a saját gyerekemről, de per. pill. mást nem nagyon tudok. Hiába minden magyarázat, puszilgatás, szeretgetés, nincs olyan állapotban, hogy megértse: a kistesó öröm és nem tragédia.

Friday, írok az uncsitesómnak, és ha megvan az anyag, jelentkezem. Lehet, hogy tényleg jobb, ha Gréti még nem utazik, olyan pincúr még. Nálatok mi a helyzet Borsnál?

Móni, örülök, hogy jobban vagytok. Szupi a kép :)
Oltás: igen, egyoldalú a tájékoztatás. A berendelt több millió oltást el kell adni, ezért az ellenzéket le kell hurrogni. Egészséges szervezet kiheveri az oltást is, mint a vírust, de bizony az arra érzékenyeknél lehetnek egészen durva mellékhatások. (a médiából ezek le vannak tiltva szerintem)
Direkt veszélynek nem szabad kitenni a babát, pl. ha valakiről tudni, hogy beteg, az nem jöhet, de mi már túlvagyunk egy sereg látogatón. Apa ügyfelezik, és Ő is hozhatja haza a vírust, így hiába is tiltanám a vendégeket. Inkább az immunrendszerünket próbáljuk erősíteni.

Zsuzsi, nem semmi ez a tejmennyiség. Tippelni sem merek, hogy pár hét múlva mennyi lesz :) Most már nem kell egy hetet várni, hogy Bibi leutánozza Zsófit. Tegnapelőtt ugyanaz volt a program este 10-től 2-ig. Mondjuk Bibi nem sír, csak ha leteszem nyög és óbégat, láthatóan fájt a pocija. Ja és utána Blani műsora jött hajnal 4-kor, játszani akart mindenáron.

Kata, nagyon jók a Mikus képek. Holnapra nyugisabb napot kívánok nektek.

A barátnőm mikor meglátott, megkérdezte köldöksérvem van-e? Jó kilátások. Szilvi, akkor lehet, hogy engem is érdekelne a doki, de azért még reménykedem, hogy mégsem az. Már azóta elég sokat visszahúzódott, és kevésbé fáj.

Csajok, én eszem helyettetek is. Pihenni nincs időm, és valahonnan kell energiát szerezni. Nem is fogytam egy dekát sem. A régi gatyóba beférőknek gratula :) Így távolról irígykedem.
Nekem az ivás nem megy annyira. Meg kell tanulnom, hogy rendes mennyiséget igyak.

Hú, késő van, megyek pihizni, mert mindjárt kel Bibi.

Puszi és jó éjt mindenkinek!
R

Kép
Kép
34372

Fleur, Reni, sajnálom a nagylányok hisztijét és teljesen egyetértek Mónival, ne priviben írjatok erről légyszi, jó tudni nekünk egygyermekeseknek is, mi vár majd ránk és tőletek amúgy is mindig csak tanulunk valamit.
Remélem, hogy néhány héten belül,legkésőbb karácsonyra rendeződnek és lenyugszanak a viszonyok mind2töknél.
Kitartást addig is.

Edina, mindig csak ámulok mikor írsz, hogy Gréti már ekkora, meg miket csináltok, aztán eszembe jut, mi is már 3 hetesek vagyunk.
a babazenés cd-kel még lógok drága, de amint normalizálódik az időjárás és babakocsival kimozdulunk, ígérem feladom postán :oops:

Mangora, édesek Marci iwiwes képei!Szép a konyhád!
Na, ha nálatok napok óta tart ez a non-stop műszak, akkor nem nyávogtam, vedd úgy légyszi.
Sérv dolgot sajnálom.
Mikulás ünnepség ennyi idősen, nem semmi, tök jó.
Levegőzésre bealvás, hurrá.Az nekünk is megy, csak ne lenn ma is ilyen pocsék idő.

Móni, tök jól írtál a betegségekkel kapcsolatban...Én is csak a szűk rokonságot akartam az első hetekben, a barátainkat nem, aztán ahogy kijöttünk a kórházból, rá 2 napra sógornőmék idehozták a köhögő gyereket.A barátnőim meg azon drukkolnak, hogy január elejére, mire "hivatalosan" látogathatóak leszünk, nehogy lebetegedjenek, erről ennyit.

Oltást én 1 hete már hogy megkaptam, tünetem eddig nem volt, remélem nem is lesz már.
Sztem adassa be, aki jónak látja, de csak úgy van értelme, ha a család is beadatja.

Zsuzsi, nem semmi ez a tejmennyiség.Nem akarsz leadni belőle?
Terpeszbetétes pelenkát szokja már Zsófika?
Párodnak is boldog névnapot!

ToldiSzilvi, köldökcsonk, hurrá.A mienk is ma reggel már letyeg, 1 hajszálnyi tartja, úgy látszik mi a 4 hétig is elnyúló turnusba tartozunk!

Ja, a TAJ kártyánk csak tegnap jött meg, ti már intézkedtetek?Mennyi idő kb az anyasági és családi pótlék folyósítása aleadástól számítva?

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, kajálás téma, elég sokat eszek, többet mint terhesség előtt, és napi 4 liter folyadék mindig lemegy.
Hétvégén mértem magam, 59 kg, 55el lettem terhes, tehát azért még van mit letornáznom nekem is.

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Influenza: Szerintem felfújják az egészet, de aki tart tőle oltasson.

Kata
Én beadtam a papírokat, illetve postáztam. A netről letölthetőek a nyomtatványok és az anyakönyvin kívül mindenről elég a másolat.
Csatolod hozzá és kész. Talán egyszerűbb, mint kivárni magad előtt 60 embert. Azt mondták, hogy kb. 1 hónap az átfutás. Amire vigyázni kell, a családit csak 2 hónapra visszamenőleg térítik meg!

Majd még jövök.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Mindjárt visszaolvasok és reagálok, ha hagynak...

Tegnap borzasztó napunk volt, Zsófi délután 1-től éjfélig ordított, semmit nem akudt, ölben is csak úgyahogy volt el. Estére teljesen kiborulam, együtt zokogtunk. Az a hülye terpeszpelus az oka szerintem. Éjjelre levettem, hogy tudjon valamit pihenni. Ma fél 7-től rajta van, egész jól bírja.

Fél 8-ra mentem magam oltatni, remélem, nem lesz semmi mellékhatás, mert már csak az hiányozna.

A páromat nem tudták beoltani, mert meg van fázva és távol kell magát tartania a gyerektől :-( Szóval még ez is.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

Na, látom, hogy mindenkinek jó napja volt tegnap :-( Lehetett valami a levegőben a terpeszpelus csak lökött rajta.
Mos itt alszik a kis drágám a kanapén. Mindjárt nekikezdek vasalni, mert nincs már pelusunk. :-( Bár lehet, hogy inkább fejni kellene, mert a mellem is mindjárt leszakad.

Ja, az még kimaradt, hogy a párom is kiakadt estére, hogy akkor ő most csődött mondott Apaként, hogy nem tud nekünk/ nekem segíteni.

Enikő, én úgy csinálom, hogy azt a mellet fejem ki, amelyikből szoptattam.

Többgyermekes anyukák: minden elismerésem a Tietek, nem lehet egyszerű. Tényleg ne kíméljetek minket az "élményekkel". Nagyon sajnálom a hiszti dolgot, nem a Ti hibátok, így vannak kódolva a gyerekek. Nagyon kevés ember mondta eddig, hogy a nagytestvér odavolt a kicsiért.

Kata, mi még mindig nem intéztük el a papírokat :-( Ki vannak töltve, csak még a postára nem volt kinek elvinnie... :evil:

Ajándék: szerintem sem haragszik meg a baba, ha nem kap külön ajándékot. Valamit úgyis kap, mert mindig kell valami, majd ráfogjuk. Most pihenőszékre "licitálok" a teszveszen. Ha nem lesz Karácsonyig, akkor megvesszük újonnan.

Látogatók: eddig nekünk is csak szülők és a testvérek voltak, de barátnőmék már kétszer ajánlkoztak. Eléggé húzódozok, nem vagyok szalonképes állapotban, főleg, hogy sosem lehet tudni, hogy milyen napunk lesz. A többi látogatónak kerep-perec megmondtuk, hogy majd januárban.

Móni, teljesen egyetértek azzal, amit írtál a látogatók, vírus kapcsán.
Hogy vagytok? LÁzad? Dávika? Szegénykém, sajnálom, hogy elkapta.

Szilvi, a magasságra írtam korábban, hogy másként mérik a kórházban, mint egyébként, ez az eltérés oka. A kórházban minden gyerek nagyobb.

Tejleadás: gondolkodom rajta, de ahhoz el kell mennem HIV szűrésre a Heim Pálba, illetve tüdőszűrésre, ezeket egyelőre még nem tudtam megoldani. Ja, és kell székletvizsgálat, amihez ma kérhettem volna beutalót a háziorvostól, de persze csak most jut eszembe. :evil:

Na, hátha tudok még jönni...

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Úgy volt hogy én is oltatok ma,de aztán mégsem....nem tudom eldönteni.

Látogatók:
Eddig senkit nem engedtünk,és januárig nem is nagyon akarunk,gyereket meg véletlenül sem engedek a közelébe.A kórházba azt mondták ők a legveszélyesebbek a babára.

Kép

Kép
krisztinaa

:)
Zsuzsi, engem sajnálj... nekem úgy tűnik, Dávidka elég jól van, leszámítva a rekedtséget, és talán most már mástól nem kapja meg hozzá a fájdalmat is.
Viszont:

A hangja, mint Darth Vaderé:( Egész nap hörgött, mindig oda kellett nézni, hogy meggyőződjek róla: békésen gőgicsél valójában csak így hangzik. Persze éjjel-nappal percenként ugrunk hozzá...

Szóval mi is készen vagyunk. DE: Lázam már nincs, a torkom is jobb. Terveztem, hogy ma lemegyek sétálni, de persze szar az idő.

Sajnálom amúgy a tegnapi napotokat, próbálj meg nem kibukni nagyon:( ha meg a barátnőddel szívesen beszélgetnél stb - nehogy már az legyen a szempont, hogy "nem vagy szalonképes állapotban"... úgy érted, hogy nem voltál fodrásznál, vagy úgy, hogy rossz színsorban vannak a törölközők már megint???

Én is ki szoktam akadni, de van egy mottóm (a Porontyon volt egy cikk címe annó).
Nem tudom, kinek mennyire érthető, a mi szakmai zsargonunkban (IT-support) fergeteges:

"A gyereksírás nem BUG hanem FEATURE"

:P

(szóval nem rendszerhiba, hanem alapfunkció:)

Kitartást és sok türelmet mindenkinek...
M.
monke

Sziasztok!

Szilvi, kérlek add meg a doki nevét és esetleg elérhetőségét, ha az is megvan. Nekem is az a véleményem, hogy inkább lássa több doki, megnyugtatóbb. És az, hogy még műteni sem kellene - hát tényleg szuper lenne!!!

Nagytesók féltékenységi rohamaihoz mindenkinek kitartás!!! Így egy gyerkővel is nehéz nekem, nemhogy többel... Bár később biztos nagyon szuper lesz, gondoljatok erre!!!

Csajok, akinél hasfájósa pici, azoknál előfordul, hogy álmában is nyögdécsel és fel-fel sír, de nem ébred fel rá??? Olyan nehéz ezt hallgatni, hogy így "szenved".

Az időjárás biztos hatással van a babákra is, ma nekünk is elég szar volt a délelőttünk (és este is csak kb éjfélkor lehetett letenni, pedig 8-kor kelt előtte), csak akkor volt el, ha ölben volt és ringattam. Mondjuk ebben nagyi is szuper, úgyhogy felváltva csináltuk és még élvezte is! Csak fél, hogy leejti! De inkább legyenek ilyen délelőttjeink és aludjon jól éjszaka!!! Csak így meg nincs semmire időm napközben... De túl leszünk ezen is!!!

Móni, én is veled értek egyet! Úgy vagyok vele, hogy ha burokba zárom, akkor sem lesz jobb a helyzet, mert ha más nem, akkor a párom így is úgy is haza hozza a betegséget. Nekem is fájt a torkom a múlt héten, de túl vagyunk rajta. Akkor meg miért nem mehetne emberek közé? Nem fogja senki agyon puszilgatni meg taperolni, mert azt nem engedem!!!

Na, megyek én is pihizni, most épp alszik Marci!!!

Mangora

Kép
mangora

Igen, egyetértek Krisztinával: a (kis)gyerekek a legveszélyesebbek! Ne jöjjenek, sluszz.

Nagy kár, hogy (akárcsak Viki, Kata stb. ) esetében, a rokonok valamiért azt hiszik, hogy a rokon gyerekek NEM veszélyesek...

Szóval nálunk már járt kérdezés nélkül óvodás gyerek, nem mondták, hogy mosson kezet és biztatták, hogy simogassa meg a babát stb.

Ezek után mit mondjak? Én beadatom azt a fos oltást, amint éppen nem lesz lázam és képes vagyok lemenni a rendelőbe saját lábon, nehogy a nagy készlet rájuk romoljon...

DE
Nincs már egyszerűen energiám minden vírustípuson külön parázni. Muszáj bíznom benne, hogy talán, esetleg túléljük ezt a telet...

Pusz
M
monke

Móni,csak óvatosan,várd meg míg elég erős leszel.Azt mondta a dokim hogy tökéletes immunrendszer kell az oltáshoz,én azért nem merem most.Múlt héten volt herpeszem és bizony ez annak a jele hogy le vagyok gyengülve.

Kép

Kép
krisztinaa

:) Jogos... de mire én lemászok a rendelőig, január lesz, és a hisztériának réges-régen vége...
Remélem.

Vigyázok, persze, amíg beteg vagyok, úgyse adja be a házidoki.

Pusz
M
monke

Sziasztok,
Blani levonult Anyuhoz, Bibi alszik, takarítani kellene, de ahhoz nincs erőm...szóval titeket olvaslak :)

Köszi a bíztatást :) Sógornőm szerint kb. 2 év volt, mire összenőttek a gyerkőcei. Hurrá, már csak 1 év 11 hó és 1 hét :)
Vannak egyébként jobb napok, egy szavam sem lehet. Mindig arra gondolok, hogy pont annyi erőt kapok a dolgok megoldásához, amennyi kell.

Mangora, amúgy mitől lehet egy kisbabának sérve? Ezen gondolkodtam.

Móni, kedves tőled, hogy támogatod az oltóanyaggyártást :) Mi is volt az a hely, ahol a hordozókendőt rendelted? Még csak most jutottam idáig. Igaz, eddig nem nagyon kellett.

Én nem terveztem pihenőszéket, de már annyit volt téma, hogy elkezdett motoszkálni a gondolat :)

Kata, látszik a fotókon, hogy egy deka felesleg sincs rajtad :) Annyi kell :)

Bíborka egyébként Blanihoz képest nagyon nyugodt baba. Ha fent van, akkor is sokszor elnézelődik, vagy olvas, diafilmet néz velünk. (mármint ott kuksol mellettünk) Egyedül akkor balhézik nagyon, ha éhes, etetés előtt nem lehet se pelenkázni, se fürdetni, de még megigazítani sem a ruháját, azonnal kaja kell. Ha jóllakott rögtön csendben van, még a csuklás sem zavarja. Ha fáj a pocija, az sem szokott sokáig tartani, ha sikerül kakilnia, már alszik is utána.

Vick, nálatok milyen a testvérhelyzet?

Puszi mindenkinek,
R

Kép
Kép
34372

Reni, nem támogatom, csak ha már van az a sok jó szer, ne vesszen kárba...:)

Egyébként tényleg be fogom adatni, de tényleg, csak ha jól leszek teljesen, ahogy Krisztina mondta.

Nem tudom már, hol vettem a kendőt, de az Árkádban a Brendonban van pont olyan, olcsóbban:)

M
monke

Sziasztok!!

Na végre most tudtam jönni picit! Ma egész nyugis napunk van egész nap szinte alszik, úgy hogy ezt ki is használtam mert takarítottam picit, sajnos anyukám náthás lett így nem tudott jönni segíteni , de megoldottam ügyi fiu volt ma Máté! :lol: !

Ez a mérlegelés nem semmi, éjjel is szegénykém azt se tudta hol van , átlagban 40-70 grm között eszik de inkább 50 ami megy neki, de sajna mindig bealszik és az istenért se lehet felkelteni! :cry: , már nem tudok vele mit csinálni kis álommanó! :D !Szerintetek elég ez a mennyiség neki?

Mangora a gyerekdoki a Madarász utcai korházba : Dr Sült Tamás , nagyon jó doki!! jA ÉS milyen mázlink van a szüléssel kapcsolatban mert 5 től látogatási tilalom van a korházba ! főleg nekem van mázlim még a szülés terén is!! HU hálát adok az istennek, ahogy ki tudunk mozdulni megyek is a templomba! :lol:

Egész jól alszik napközben de éjjel ez a 1-2 közötti kelésnél mindig nyüglödik, sír, és majdnem két órát van fent,,, nem tudom mi van ilyenkor vele de már nagyon kész vagyok tőle. utána meg mintha elvágták volna és minden okés!! :roll: !

Apa megy holnap intézi a tgyást, anyaságit, családit, ja tök jó volt ha a papírokat a picinek a korház elintézte.. még haza se értünk és meg volt már az születési, anyakönyvi kivonat, meg a lakcím kártya, tegnap jött a tb . de az adó kártyája még nem jött! :cry:
Ja és vesz pihiszéket, már várom nagyon mert a hordozóba egész jól el van már amikor elvittük a védőnőhöz meg mikor haza hoztuk a korházból végig aludta az utat!!

Az oltásra visszatérve igazad van Móni, de a körzetim azt mondta h az kerül be az anyatejbe amire a picinek szüksége van!

Hetente mennyit kellene hizniuk a piciknek???

Kata szupi a köldökcsonk,, csak még továbbra is kezelni kell, de olyan rossz érzés!! Tök jól nézel ki!!

Én is már leadtam 10 kgt, még van felesleg 12 kg... ! :( ! De majd lemegy!
Szedi valaki a homeos s tej serkentős bogyót ???
Én nagyon gondolkozom h elkezdem !!!

Akinek két gyereke van le a kalappal előttük mert én látom itt a sogornőméknél h nem egyszerű de majd kialakul a harmonia, de olyan édesek együtt mikor már nagyobbak!! CSak türelem kell !!

Zsuzsi,, Zsófi hogy viseli a terpesz pelust, a kerilányom is kapott két éve.. de ő se bírt aludni vele így éjjel nem kapta meg csak nappalra, ja és sokat maszírozta a sogornőm és helyre a pici csipője!!! Nyugi kitartás!! Ja a bnőm ad le tejet a heim pálba mert neki is sok van és viszik is tőle úgy h sztem érdemes lenne ha van hozzá energiád csinálni, meséli h nagyon jó érzés h tud másokon segíteni!!! :D !

Móni köszi a beszámolot,,, nagyon jó ! Örülök h már jobban vagytok!!
Lehet h beoltom magam én is!!de még nem találtam egy olyan cikket sehol ahol leírják h a szoptatos anyukáknak is ajánjlák!!! :(

Na mennem kell hív a picim .!

Majd jövök holnap is ha tudok!!

Puszika,
Kitartás mindenkinek!

SZ

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Szilvi, köszi a biztatást. Ma jobban viselte Zsófi a pelust, este volt kicsit nyűgös, de máskor is szokott. Most aludt el a terpeszpelusban. Ha nem bírja majd éjjel, leveszem róla. A masszírozást még nem mondták, de érdekelne,
Egy hónapos kor után 150 g-t "kell" hízni a babáknak.

Ja, a SOTE-n is határozatlan ideig tartó látogatási tilalom van. Tiszta kihalt volt az egész, ahogy mentem be meghosszabbítani a mellszívót.

Nekünk már van adókártya is, de egyelőre még nem tudtjuk mire használni :wink: Hihetetlen, hogy ezt automatikusan kiállítják, nem is kértük és ez ér ide leghamarabb.

Móni, persze, Téged sajnállak. Meg örülök, hogy már ugrálsz picihez és sétálni is készülsz. Ezek szerint jobban vagy valamivel? Hogy megy a járás? Fel tusz menni a harmadikra majd?
Milyen is az a hordozókendő, amit vettél? Mert már a pihenőszék mellett abba is gondolkodom. Le fog szakadni a karom, ha Zsófi ilyen ütemben gyarapodik.

Ha még egyszer első szülő anyuka lennék, biztosan nem vennék meg 4 cumisüveget, mellszívót, sterilizálót, gátmasszászolajat, mellbimbóvédőt, tejszaporító teákat stb., hanem kivárnám, hogy mire is van szükség valójában. :wink: Ezek mind ott vannak bontatlanul.

Barátnő: igazából most arra gondolok, hogy néha elég magamat elviselnem és nem lehet kiszámolni, hogy ez az állapot mikor jön el... Fodrász? Majd ha Zsófi érettségizik, szerintem. :wink:

Mangora, akkor jó, ha Nagyi is tud segíteni a ringatásban.
Zsófi is szokott álmában nyögdécselni, felsírni. Néha akkorákat nyög, hogy egy felnőtt is megirigyelhetné. Egyszer pedig annyira sírt szegénykém, alig tudtam felkelteni.

Reni, akkor kitartást! Minden nappal egyre kevesebb van! :wink: Nem tudom, hogy a Madarászban fogadnak-e felnőtteket is. :wink: Bibihez gratulálok, a második babák sokkal szívósabbak, alkalmazkodniuk kell a környezethez.

Jó éjt mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Lányok, az anyasági és családi pótlék papírjait pontosan melyik címre kell küldeni, a központi Váci útira?
Mert nem találom regionálisan hova tartozunk...
Most írtam nekik, remélem válaszolnak.
Majd jövök még,pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!!

Jó reggelt!!

Látom még mindenki alszik! :wink: !

Rémes egy éjszakánk volt.. hajnali 3 tól fent volt reggel fél 6 ig egyfolytában sírt , pedig evett 80 grm. lehet h túl sok volt neki mert eddig nem evett ennyit... de puki, büfi, kakis pelus is volt tehát a pocakja nem lehetett!!! Ma reggelre meg a homlokán és pofiján jöttek sok pötyök.. hmm szegénykém lehet h miattam mert ettem, mogyorót, tejfölt, majonézt lehet h nem kellett volna na meg a panirba tettem fél dl tejet lehet h inkább az volt a bünös ?!?!!

Zsuzsi én ezért nem vásároltam nagyon be előre bizonyos dolgokból mert feleslegesnek tartottam. én csak egy cumit, egy cumisüveget vettem csak, na jó egyet meg kaptunk de ott áll a szekrénybe! :D
Mi úgy altatjuk el MÁtét h betesszük a kiságyba és beindítjuk a zenélőt neki és egy két percig hisztizik de elalszik a védőnőnk is mondta h ez jló mert még most tudod őt át állítani arra h egyedül aldujon el mert ha nagyobb lesz akkor nehezebb!! Mert képes lenne egész nap v cicin v rajtunk lenni, de úgy néz ki h ez beválik, szörnyű halgatni ahogy sír de saját magát lenyugtatja és elalszik!!

Most nagyon el vagyok keseredve mert este fürdés elött rátettük a mérlegre pucéran és annyi volt a súlya mint amikor hazajöttünka korházból ! hmmm ezt most nem értem egy másfél hét alatt nem hízott semmit?????!!! :cry: hétfőn a védőnőnél 3300 grm volt.. !

Reni a Madarászba csak gyerekeket fogadnak!
DE tudok ajánlani egy jó orvost aki sérveket müt söt van egy napos mütét is a papámat most mütötték 5 óra múlva otthon volt ha érdekel megadom a doki számát!!

Na mennem kell majd még megprobálok jönni!!

Puszika
Sz

Ti miket esztek mondjatok vmi jó ötletett.... mert én már kifogytam belölük!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Majd később jövök, csak akartam írni, hogy a családi p. és anyaságis papírokhoz mellékeltünk egy nagy csokit és hatásos volt, mert már át is utalták a pénzt :) Postán küldtük pénteken. Mi Váchoz tartozunk, szerintm egész Pest megye

Kép
Kép
34372

Sziasztok!

Most jövök gyorsan, mert letettem Marcit és úgy néz ki elalszik. Nálunk mostanában a de tízórai evés után és az esti 9 órás evés után van "hiszti" ilyenkor nem mindig alszik és ha elalszik, akkor is keveset!

Szilvi, az éjszakai nyűgi lehet, hogy hasfájás. Nekünk azt mondta a gyerekdoki, hogy az a sírás, ami ált. éjszak és akkor is ált. azonos időben jelentkezik, na az a hasfájás! Nálunk ez a hajnali/reggeli órákban van a 6-7 órás etetés környékén. Nekünk a SabSimlex nevű cseppeket ajánlott a doki, ezt lehet recept nélkül kapni!
Lehet, hogy nem annyira pontos a mérleg, a mienk is össze-vissza mért, amikor minden evésnél mérni kellett, de mióta napjában csak egyszer teszem rá, azóta merek hinni a szememnek, meg amit mutat :) Azt figyeld meg, hogy ha fürdetéskor ráteszed este pucéran, akkor egyik napról a másikra változik-e. Ja és még valami, napközben meg éjszaka nyugodtan mérd ruhástól. Az a lényeg, hogy etetés előtt és után is ugyanabban a pelusban rakd rá és a különbség úgyis látszani fog!
A pöttyők el fognak múlni (ált, 6-8 hetes korukig jöhetnek ki ilyenek), nekem azt mondta a védőnő, hogy egyek-igyak nyugodtan mindent, amit terhesség alatt is, hozzászokik a pici is és azt úgyis fogom látni, hogy mi az, amit nem bír. Eddig a karfiol volt olyan, amitől szegénykémnek jobban fájt a pocija, de tejet, joghurtot, stb eszem-iszom, igaz inkább kisebb részletekben, hogy ne terheljem annyira az ő pociját.
Köszi a doki nevét, szerinted hogy lehet bejutni? Gondolom kell hozzá beutaló, megnézem a honlapon, hátha írnak valamit!
Az első hetekben nekünk is elaludt magától Marci a kiságyban a felhúzhatós zenélőkéjére, de az utóbbi egy-két hétbenteljesen változó, hogy hogyan alszik el. Van, hogy evés közben, van hogy nyűglődik és csak karban. Ilyenkor fáj a poci és sír is, de ha kikakilta magát, akkor alszik, de akkor már nem ébresztem fel peluscsere miatt :( Lehet, ez nem olyan jó, de szerencsére ilyen ritkábban van. És van, hogy a babakocsiban tologatva alszik el, ezt főleg a friss levegőn szereti, de ilyen időben nem tudunk sétálni menni :(

Kata, ha a Váci útra küldöd az jó, ott mindent intéznek! Úgy tudom mindkettő Bp-i és Pest Megyei. De remélem válaszolnak a kérdésedre.

Mi ma várjuk a védőnőt az egy hós kontrollra (méricskélés), mondtam neki, ha esik az eső, akkor nem megyünk le a rendelőbe, remélem jönni fog :)

Minden elismerésem azoknak, akik takarítanak is, nekem arra nem futja az időmből... Örülök, ha úgy a gép elé tudok ülni, hogy nincs MArci a karomban (mert sokszor csak úgy tudok jönni)

Holnap délutánra meghívtak a céges karácsonyi vacsira, úgyhogy ez lesz az eslő alkalom, hogy itthon hagyon MArcit. Egy etetés is bele fog esni, ezt apa vállalta és fürdetésre igyekszem hazaérni. Kíváncsi vagyok mi lesz :)

Szép napot mindenkinek!

Na megyek, kihasználom a nyugalmat!

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok,

Zsuzsi, Reni, ez a link, ahol a kendőt rendeltem:
http://baba.fuggoagy.hu/hordozokendo.php (és a kék -zöld csíkost vettem) Carry Sling laguna. Biztos van olcsóbb és egyszerűbb is, (brendonban konkrétan van), de nekem tetszett, hogy ez színes.

Hadd ne mondjam, nem használtam eddig, nem árt tudni hozzá járni:D
Zsuzsi, köszi az együttérzést:) ha a barátnők zavarnak, ne hívd őket, arra céloztam, hogy jó lehet néha az embernek kicsit kikapcsolódni ilyenkor. Levezeti a feszültséget. Ha nem, gyere látogass el a fórumra:)

Remélem utoljára az állapotomról: igen, tudok már menni, kicsit olyan stílusban, mint Doktor House, szóval sántítva (olyan fájdalmas is, mint neki), de napról-napra jobb. Csak hát halálosan fárasztó.
Múlt héten már egész stabil voltam, hogy itthon maradhassak egyedül. Lépcső is megy, de extrémsport:) Babával, mózessel esélytelen egyelőre.

Akkor jött a rohadt magas láz napokig, és legyengített. Szóval most szédelgek a nem túl stabil és fájó medencémmel, és így elég ijesztő emelgetni egy kisbabát... mert mi van, ha...
Közben rokonok és védőnő folyamatosan parázik és paráztat a járvánnyal és/vagy a baba állítólagos súlyvesztésén (ami 3 doki szerint is normális:) Ezért idegileg is kész vagyok már.

Na de ahhoz, hogy meggyógyuljak, muszáj friss levegőre menni.. Itt a böhöm nagy bátyám, ha megszédülök, max. felhoz valahogy.
Remélem, nem jön majd pont szembe "a vírus"

Bocs, hogy itt folyton beszámolok az állapotomról, nem kell mindenkinek elolvasni és lereagálni...:) csak Zsuzsi kérdezte.

Ja, én pont ezeket csináltam, amit te, Zsuzsi... nem vettem semmit, mert majd később, amikor igazán kell, beszerezhető... és ugyanígy tettem a lakberendezési tárgyakkal, stb.
Erre tessék, jól megjártuk, nem volt semmink, járni se bírtam stb.

Friday FYI:
Még mindig NINCS FÜGGÖNY.
:oops:
monke

Most látom, Mangora, hogy írtál:

A békás baba képed (iwiw) nagyon aranyos:)
Végre egy normális nézet a mérésről... én is ezt fogom csinálni, bárki bármit is mond. Köszi.

Baba nálunk is hasfájós, délután van egy periódus, amikor "nyűglődik", ugyanúgy fel-felsír, ahogy te kérdezted tegnap, és igen, ő se ébred fel.

Nekünk úgy tűnik az Espumisan válik be (u.a. kb. mint az Infacol), na meg a cumi. Egyébként meg ott ülök és énekelek neki, és hálás vagyok, hogy nem éjjel csinálja.

Nagyon jó szórakozást a karácsonyi vacsorához, légyszi egyél helyettem is valami finomat:)

Pusz
M
monke

Hali!!!

Móni,számolj be nyugodtan ,hisz szerintem mindenkit érdekel az állapotod .Sokat gondolok rád,hogy milyen erős vagy,nem volt semmi amit végigcsináltál,ügyes vagy.
Mindig arra gondolj hogy ettől csak könnyebb lesz....

Mi megvagyuk,nagyon nem panaszkodom,mert Anna szuper baba.Persze neki is vannak hascsikarásai,úgy tud nyögni mint egy felnőtt
:D :D ,de meg is van az eredménye.

A tejcsi valahogy estére elfogy ,akkor pótolni kell,most nappal mintha beállt volna.

Minden nap sétálunk 1-2 órát,itt nagyon jó az idő.

Pöttyök jönnek mennek,megint szedem a bogyit,csak nem olyan sokat.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Móni, örülök, hogy jobban vagy :-) Függöny meg majd csak lesz. Azért én kíváncsi vagyok az állapotodra, úgyhogy majd kérdezgetlek :-)
A hordozókendőt megnéztem, nekem a narancsos tetszik a legjobban. A volt kolléganőm a gyűrűset preferálta, nem tudom, hogy melyik a jobb. Na, még gondolkodom.

A barátnőmtől épp most kaptam meg e-mailben, hogy hiába ígértem, hogy mi nem zárkózunk be, mégis ezt tettük. No comment. Egy 5 hetes gyerekkel szerintem korántsem lehet bezárkózásról beszélni.

Egyébként én is minden nappali nyűglődésnél úgy vagyok mint Te, inkább nappal mint éjjel. :oops:
Zoli még otthon van?

Étrendtippekre én is kíváncsi lennék. Szerintem Zsófinak nem tetszik a tejföl. Gyümölcsöt ti mit esztek? A citrusfélék kilőve, marad az alma és a banán.

Zsófi jobbára elalszik a kiságyában magától, este néha nem, akkor az Apukája szokta ringatni. :D

Kata, a Váci útra tartozik mind Bp., mind Pest megye.

Mangora, a méréssel kapcsolatban én is ugyanezeket hallottam. Ma már voltunk sétálni, itt nem esik.
Jó szórakozást a vacsorához!

Szilvi, minden mérleg másképp mér, ne aggódj. Sajnálom a rossz éjszakát.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Képzeljétek apósom megsértődött,mert megkértem hogy mosson kezet mielőtt a babához nyúl.Szerintem ebben a vírusos időben nem egy nagy kérés és pl nekem természetes,hogy ha belépek az ajtón az első utam kezet mosni.Ráadásul herpeszes is. :(

Eddig nagyon paráztam a vírustól,de most úgy érzem belefáradtam.Nem érdekel.Elkezdtem oscill..... szedni,azt lehet szopi alatt is,és odafigyelek még jobban a higéniára,ezzel lezárom a dolgot.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, szerintem a kézmosás alap, ezt Apósodnak is meg kellene értenie.
De látod, van akinek nem természetes, ld. Móniéknál a kisgyerek szüleit.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kép Zsófi figyel Kép Nagyon alszik

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,

nekünk egész jó éjszakánk volt, viszont most napközben megint csak rajtam lóg a drágám és ToldiSzilviékkel ellentétben sajna nálunk nem altatja magát, csak mellettünk vagy ölben alszik el Márk :oops:
Félek, hogy ezt elrontottuk...

ToldiSzilvi, nyugi, én is hagyom már néha sírni, ma míg ebédeltem rácsuktam a szobaajtót, és ettől aztán tök lelkiismeretfurdallásom lett :oops:
Hát Szilvi, az etetésre nem tudok mit mondani, figyu, elég a kaja Máténak, nem lehet, hogy kevés 1 cici?Próbáld me egy napig, hogy mindkettőből adsz neki és aztán méred.
Köldökcsonkunk estére leesett, hurrá!
Mi már megütöttük a 4 kg-ot, hízik a kis hamimanó :D

Zsuzsi, hallod, nagyon kis rafináltan néz Zsófi az első képen, igazi kis huncut, nagyon édes és helyes.
Infót mindenkinek köszönöm, sztem apa holnap postára is adja.

Móni, nyugodtan írd meg naponta, hogy alakulsz, sztem mindenkit érdekel itt a fórumon és tökre segítenék, ha tudnék valahogy :?
De a távolság miatt csak pozitív energiákat tudok küldeni, mást nem.Remélem Dávidka is visszanyeri versenysúlyát hamarosan.
IT-s babasírós szlogen, haláli jó :lol:

Reni, akkor én is rakok bele csokit :lol:

Krisztina, nem mosunk kezet szitu ismerős, sajna és még én érezzem magamat rosszul, ha figyelmeztetek vkit és ugye felnőtt emberekről van szó...
Legszívesebben egy fertőtlenítő gőzkabinba küldenék minden ajtón belépőt.
Nem tudom, azt zokon vennék-e.

Mangora, mozdulj csak ki, tök szupi, egyél-igyál helyettünk is.
Álmában felsírós szitu nálunk naponta van, mint egy lány, úgy visít szegénykém.

ma kinn voltunk 1 órát,de csak a kertünkben, mert itt 2 napig esett és csupa sár minden.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Drágák vagytok, lányok, köszönöm....

Amire a legesleginkább szükségem van, az a pozitív energia... komolyan.
Majd nyitok egy új blogot az "állapotomról"....

Na de most jöttem fel a sétából, saját lábon. És a Nap is sütött. a vírussal nem találkoztam, vagy nem ismertem fel.

Zsuzsi, nagyon édes Zsófika, teljesen kifejező arca van már így pici korában - a haja nem semmi.
Zoli nincs, tesóm van helyette.

Basszus, az ilyen barátnőt most tényleg ne fogadd, Zsuzsi... ez csak stresszelni fog, nem pihentetni.

Én ezután mindenkire rászólok kézmosás ügyben, megfogadtam. Aki ezért megsértődik, az meg is érdemli.

A fertőtlenítő gőzkabin nagyon jó ötlet, komolyan:)

Mi is megkaptuk már Dávidka adókártyáját, röhögtem is rajta...

A függöny hiányával nem az a baj, hogy nem pöpec a lakás...
Hanem hogy most már egész Erzsébetliget ismeri a medencekötő övemet, a sántításomat, a mellemet és az ipari mellszívót

Mert a redőnyt nem vagyok hajlandó lehúzni arra a pár órára, míg világos van.
monke

Móni, gratulálok a sétához! Ügyes vagy. :P
Már ipari mellszívód is van?
Valóságshow :P
Köszönöm a képdícséretet!
De rendes a bátyád!
A haját lassan fonni lehet :-)

Kata, ne legyen lelkifurdalásod, én sem veszem fel azonnal Zsófit, ha sír.Megpróbálom kivárni, hogy mi lesz belőle. Sokszor elhallgat. Szoktam hozzá beszélni, hogy mindjárt megyek stb.
Anyósom megdícsért a páromnak a múltkor, hogy jól csinálom :P
Köldökcsonkhoz, gyarapodáshoz gratulálok!
Az első 2-3 hónapban még nem lehet elrontani a gyereket, legalábbis azt hallottam és nagyon remélem :) , csak később rögzülnek a rossz szokások. Szóval ne aggódj az elalvás miatt.

Fertőtlenítő gőzkabin :lol:

Ja, azt mindig le akarom írni, hogy még a kórházban a tejkonyhán megkérdezték, hogy szilikonos-e a mellem, hogy ilyen kemény. :lol:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móni,örülök hogy kimozdultál.
He-he, Monke féle valóságshow,tényleg :lol:
Nekünk tetszik,ez a lényeg!
Adókártyát is küldik maguktól?

Zsuzsi,azta,cicik,nem semmi,párod örülhet (majd,ha letelik a büvős 6 hét)
Köszi a nyugtatást!

Lányok,én már énekelgetek a picinek,tök szereti,most a karácsonyi dalok a menők :lol:

Apropó:vérzés ügyben ki hogy áll?
Az gáz,hogy 3 hét után még nem elég a tisztasági betét?
Kezdek aggódni,hogy már így marad...
Asszem a 9 hónapot most böjtölöm.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,nyugi én még 1 hónap után is szivárgok :shock: :shock:
Tegnap volt az első nap hogy betét nélkül lehettem az idén!!!!!/Terhesség alatt a folyás volt sok/

Csajok találtam pár tök jó babaruha boltot,most állandóan rendelgetek....a párom le fog tiltani.

www.minimoda.hu
www.ideababaruhat.hu

Kép

Kép
krisztinaa

Kata, nekünk már csak egy hét van hátra a 6-ból. A párom már vágja a centit :lol: DE Zsófi féltékeny, ha megpusziljuk egymást, azonnal visít, ha összebújunk, mindig van valami igénye. Mintha érezné...

Vérzés: nekem olyan hú de sok nem volt, a TENA betét nagy volt, de olyan 3. hétig hordtam hagyományosat, azóta tiszaságit, még mindig, bár ezt már csak a komfort miatt.

Én is énekelgetek, magyar népdalt, gyerekdalt, könnyűzenei dalokat ami eszembe jut. Tetszik neki, remélem, nem szenved maradandó sérüléseket. :oops: Azt olvastam, hogy még nem ismerik fel a dallambeli hibákat (még jó) és ha csak a szomszédok nem tiltakoznak, nyugodtan énekeljünk. :oops: A párom is kedvet kapott, de neki még annyira se megy, állítólag csak ittasan tud. :lol:

Bizony, hamarosan megkapjátok az adókártyát.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

:) Zsuzsi nagyon gratula - te vagy a fórum kebelcsodája:) Tényleg, párod mit szólt ehhez a kommentárhoz?

Persze, béreltem mellszívót (tudod a mellgyulladás után nem merem nem fejni, kézzel fárasztó és túl sok van.)

Adókártyát automatikusan küldenek, és szerintem az APEH a csokit se várja el:)

Nekünk valamiért 2 (egyforma)TB-kártyát is kiállítottak, szerintetek szóljunk, vagy örüljünk, hogy kaptuk?
monke

Akkor várnotok kell addig, míg Zsófikát el nem tudjátok küldeni moziba...
monke

Sziasztok!

Ma megjártuk a gyerekdokit 1 hós kontrollon, mert délutánra jó idő lett, így inkább elsétáltunk, de ez egy 2 órás kiruccanás volt (alapból rohanva fél órányira van a rendelő :( )
Marci 4570 gr már és 55 cm! Szóval rendesen növekszik.
Azonban nem elég a lábujj és a sérv, van újabb "bajunk". A popsija egy hete már nagyon piros. Még pénteken konzultáltam a dokival, hogy mit tegyek, de csak annyit mondott kenjem tovább a felírt popsikenőccsel és szellőztessem fürdetésnél 15 percet. Hát nem javult, úgyhogy kértem nézzen rá, írt is fel valami lötyit (piros szine van és fog), amivel most ecsetelni kell... Egy pelusozás nálunkmár kész procedúra, mert a lábujjait kell ápolni, a sérvét kell ellenőrízni, hogy vissza lehet-e nyomni és most itt ez az ecsetelés is... Szép mutatvány. Nem csoda, hogy nemszereti Marci :) Állandóan buzerálom szegényt :)

Sírás: én is hagynám sírni alvás előtt, de mióta tudom, hogy sérve van és nem szabad erőlködnie, mert attól kizáródhat, azóta nem merem és mindig rohanok, ha felnyekken. Remélem igazatok van, hogy az első pár hónapban még nem rögzül, mert műtét után jöhet a hiszti :)

Móni, gyre csak és panaszkodj nyugodtan!!!
Valóságshow :) Ne is foglakozz vele!!!

Ruha rendelés:én most innen rendeltem:
www-gyerekruha.hu
De nálunk itt Érden szombaton lesz börze, oda is kinézünk! Igazából mindig csak valami apróság hiányzik :)

Elkezdtem fejni szopi után (már amikor van időm), mert szerintem mióta több kicsit a tejci, azóta Marci nem szopizza ki teljesen és tényleg jön belőle utána még. Valahogy az első pár percben szív rendesen, de utána csak nyammog... Nálatok ez hogy van?

Vérzés: én a múlt héten váltottam tisztasági betétre a normál betétről, de ma vissza kellett térni, mert erősödött a vérzés újra... Hát ténylge most bepótoljuk a 9 hónapot!!!

Már várom, h a 6 hét leteljen, mert úgy beleülnék egy kád vízbe!!! Na meg a szex is hiányzik már! Bárnem tudom elképzelni, hogy így csöpögő tejjel milyen lesz :) Nektek is van olyan, hogy néha magától elindul a csöpögés? Már volt olyan, hogy zuhanyzás után kezdte,de még nem voltam felöltözve és annyira csöpögött mindkettő, hogy mehettem újra zuhanyozni... Hmmm...

Na megyek kicsit pihizni, amíg Marci alszik!

Mangora

Kép
mangora

Móni
Jó, h írtad a láz mellett szoptatás dolgot. Főleg, ha ennyien mondták.
Annyira igazad van abban, amit leírtál, oltással meg parával kapcsolatban. Szerintem teljesen túl van dramatizálva a dolog.
Ha 3 doki szerint normális a súlyvesztése, akkor legalább ezen ne aggódj tovább.

Enikő
Hát akkor neked is kitartás. Azért a hányás is durva lehet. Szerencsére Lilla ezt nem csinálja hisztikor. Legalább ezt nem.

Mangora
Nekem a lábam ringatja :) de ha kapálódzik benne akkor hintáztatja magát is.
Tej csöpögés: van nekem is. Sőt néha nem is csak csöpög...
Sex: hidd el mindent meg lehet oldani :) tapasztalat :)

Ma mértem 5200 gramm :shock: és már 68as ruhát is adtam rá...:?
Amúgy Dani nagy ölbe és szopi baba. Ha ölben lehet vagy szophat akkor minden ok, de így is olyan remekül hízik, mi lenne, ha még többet cicizne???
Ma délután amúgy állandóan cicin lógott volna.

Nálunk amúgy kb 2 napja "nem" normalizálódott a helyzet Lillussal. Remélem így is marad minden. Bár most még apa van és ketten tudunk rá figyelni (most ugye táppénzen van) jövő héten meg már dolgozik. Bár akkor elvileg jön anyósom.
Írtátok többen is, h érdekel a téma. Először is nálunk ugye nem csak a tesó, hanem a cumi elvesztése is ott volt, ami már nagyon sok volt neki. Én éreztem, h nem jó ötlet ezt most végig csinálni, de férjem biztatott, h bírjuk ki és reméltem, h
nem lesz nagy gáz. Hát ugye lett, de már úgy néz ki a nehezén túl vagyunk, ami a cumit illeti a többit még nem tudom. Gyermekpszichológus ismerősünk megerősített, h a cumit pótolni kellett volna és minden gyerek leszokik, amikor érzelmileg megérik rá saját magától.
A másik amire mi rájöttünk (azaz én azt hiszem), hogy kicsit vissza él a helyzettel a kisasszony. Ugye anya fáradt és nagy valószínűséggel kicsit engedékenyebb is volt a kórházból hazatérés után és amúgy meg mindketten apával az ő kívánságait lestük.
Éppen ezért jobban figyeltünk a nyafogásaira is és ő úgy érezte, h hisztivel fel tudja magára hívni a figyelmet. Azt nem tudom, h miért érezte úgy, h jobban mint amúgy, de eszerint cselekedett.
Így amikor már nagyon bedurvult a helyzet igénybe vettük a bünti szobát. Volt olyan is, h sokat ott hagytuk, de én most már figyelek rá, h csak 2 perc és aztán megbeszélem vele a dolgot és h csúnya dolgot csinált.
Fontos, h nem a gyerek rossz, vagy csúnya hanem az amit tett és ezt is kell neki mondani. Hogy csúnyán viselkedett.
Bocs sok volt. Hisztikezelés elővetítése, de erre még várnotok kell 2 évet :).

Reni
Tudod én is így érzek, és írtam is de azt hiszem normális, h így érzünk.
Köldöksérv :( hát remélem nem az. Dokinak mikor mutatod meg?
Barátnőm szerint csak 2-3 hónap aztán már nagyon jó, azért az biztatóbb mint a 2 év.

Látogatók: én magam miatt sem akarok sok mindenkit látni most még. Nekünk még össze kell szokni és nem tudok úgy a lakásban sem rendezkedni, meg magamat sem rendezgetni, h a szűkebb baráti körön és családon kívül másnak is party képes legyek. Persze csak a magam véleménye szerint.

Tszilvi
Én ittam tejet és Dani nem pöttyös, nem biztos, h az a baj és a mogyoró sem feltétlenül, de arra inkább gondolnék mint a tejre.

Kriszti
Após :evil:

Kata
Altatás: nem rontottátok el. Ilyenkor még nincs olyan, h hozzászokik. Nekünk Lilla és Dani is ilyen kicsinek és 2 hónaposan már egyedül aludt el a saját ágyában.
Amúgy meg ne legyen lelkiismeret furdalásod. Nekünk is vannak igényeink és néha muszáj azokat is kielégíteni még ha sír is a gyerek.
Mi is megkaptuk az adókártyát tegnap. Gondolom nektek is kell a napokban.
Vérzés: még nekem sem elég a tisztasági, főleg szoptatáskor tisztulok még mindig.

Amúgy nem tudom mi lesz, ha apa megy dolgozni és nem ér haza altatásra, mostanában Danit mindig ő altatja. Ahogy a kezébe veszi már durmol is :lol:
Mondtam is neki, h tuti pálinkás kenyérrel eteti...:)

Kép

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok,

Csöpögő mell: csak akkor, ha nagyon tele van, amikor lehajolok.

Móni, azért csak hamarabb megoldjuk, mint moziba küldjük Zsófit. Ma telefonálok is az orvoshoz, hogy jövő csütörtökre időpontot kérjek.

Zsófinak új hangja van. Olyan igazi erős sírás, tegnap este óta + egyre többet gügyög :lol: Este megint egyedül voltunk, volt időm kitapasztalni. Párom valami kötelező rendezvényre ment, én is hivatalos voltam, de kimaradt. Nyert nekem a tombolán egy hatalmas kozmetikai ajándékcsomagot, meg is nézem mindjárt.

Fleur, köszi a tapasztalatokat. Remélem, mielőbb javul a helyzet. A 2-3 hónap tényleg jobban hangzik, mint a 2 év. Hú, Dani nagyon szépen gyarapodik.
Ja, van egy gyerekkocsitárolónak nevezett helyiség a házban, de már rég másra használják. :?

Ti hány réteget adtok a babákra, amikor sétálni mentek?

Képzeljétek, van még pár függőben lévő munkaügyem, és tegnap du. tudtam kicsit haladni, amíg Zsófi aludt.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Mangora, sajnálom az újabb bajt. Szegény, elhiszem, hogy ez már sok mindkettőtöknek. Ha vigasztal, nekünk ott a terpeszbetét, plusz a lábait is végig kell csikizni 10-szer minden pelenkázáskor.
Szerintem is mutasd meg Marcit egy másik sebésznek.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

sziasztok,

tegnap az egész délután véggdurmolta a drágám, éjjel is jól aludt, de azt hiszem meglesz ennek a böjtje, no majd ma...

Mangora, ez már hihetetlne tényleg, szegény Marci, egy felnőttnek is sok lenne, babusgad a drágát, amennyit lehet, én is sírnék ilyen procedura után hallod :oops:
Egy hónapos kontroll nekünk jövő héten lesz, mi is gyalog megyünk mert 10.30ra kaptunk időpontot, apa meg ugyíe elhúz a kocsival dolgozni...
Remélem nem esik aznapfél méteres hó :oops:
Tejcsöpögés:Egyik este a meleg zuhany hatására ömleni kezdett, hú.

Fleur:Örülök, hogy Lillussal kezd rendeződni a helyzet!De már hogyne lenne az ember ilyen szituban engedékenyebb.Nehéz megtalálni az arany középutat.
Hű, Dani méretei nem semmik.Mi még sok 56-osba se nőttünk bele.
Tegnap már átláptük a 4 kg-ot.

Zsuzsi, jó hogy van kocsitároló, de gondolom nem akarod otthagyni, fene tudja,én nem bízok az ilyenekben.Nálunk is dilema, pedig ugye mi kertes házban lakunk.
Mert van egy kis faházunk, szerszámtároló a kertben, de ott hátha bedohosodna a babakocsi, avgy egér megrágná, ki tudja.
Az előszobánkban nem fér el, így a gyerekszobában van, elég végigcipelni alakáson, meg minden alkalommal lemosni a sárból....
Jövő héttől de irigyellek téged csajszi, lejár a 6 hét....
No nem a fürdésre gondolatm :lol:

na megyek, mert Nyünnyögi uraság felébredt és követeli a hamit

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Képzeljétek el, ma éjjel éjfélkor sikerült elaltatnom, utána kelt fél 4-kor és 5 körül aludt el és azóta alszik. Igaz olyan 8 körül elkezdett nagyon nyögdécselni, ilyenkor jön neki a hasfájás, apa ki is vette a kiágyból és megpróbáltam azóta fekve többször is mellre tenni, de nem ébredt fel rá, nem kell neki... Hmmm. Lehet, hogy kezd többet kibírni két szopizás között? Már tegnap délután/este is ezen gondolkoztam, mert 3-kor evett, kb 5-kor aludt el és fél 8-kor kelt utána... De jó lenne, ha egy etetést már megspórolnánk, elvileg 1 hós kor körül ez reális (mármint hogy a 4 órát már kibírja).

Fleur, jó, hogy Lillával kezd rendeződni a helyzet és hogy így felismerted a problémáka és még a pszichológus is megerősítette. Így legalább tudatosabban lehet kezelni. Kitartás a nehezén már túl vagytok (cumi), a kistesó megszokása meg jön magától!

Zsuzsi, nekem jövő hét végé jár le a 6 hét, de azt monsta a doki, hogy ráérek a kotrollal, szerintem már január lesz belőle, mire oda jutunk, de jövő héten én is egyeztetek időpontot vele.

Sétáláshoz a benti ruhára az overállt adom rá+sapka (kesztyű még nem kell, mert ráhúzom az overáll ujját :) ) és a babakocsiba két kisebb pléddel még betakarom.Tutira nem fázik, mert tegnap mikor levetkőzettem hazaérve szinte gőzölgött a gyerek :) Apa mondta is a fürdetéskor,hogy meg van izzadva :)
Amiko rmeg autóval megyünk, akkorra van egy vékonyabb kabát (ami 68-as révén kb a bokájáig ér most :) ) az alá még egy kis kardigánt adok és rá egy pléd, persze még sapka is.

TÖk jó a dolgozás. Kicsit legalább kikapcsoltál.

El sem tudom nektek mondani, hogy milyen jó érzés, mikor apa itthon van és kicsit ő foglalkozik Marcival. Szinte érzem, ahogy az agyam töltődik fel energiával, mert nem 100%-ban rá kell koncentrálni. Rájöttem, hogy nekem az a legfárasztóbb az egészben, hogy az állandó figyelés nagyon sokat kivesz belőlem. Főleg éjszakánként/estéként. ÉS ugye emellé jön még a részletekben való alvás :) De előbb utóbb cssk hozzászokok :)

Na, tegnap este sérv ide. sérv oda, apa letette a kiságyba, hogy bömbizzen, mert már ölbe sem volt jó, akkor is nyafizott. Hát, kb fél órán keresztül hol jobban, hol kevésbé sírdogált. Akkor kivettem, mert jött a kajaidő és megetettem. Utána meg mint a bunda elaludt :) Jól lefárasztotta saját magát, de a kajálással is hamar végzett így.

Szép napot nektek! Majd beszámolok róla, hogy milyen érzés lesz az esti kiruccanás, hogy apa hogy boldogul majd egyedül Marcival, stb. :)

Szép napot nektek!

Mangora

Kép
mangora

Kata, ha már leesett a hó, az még csak-csak, de ne akkor essen, amikor mentek és legfőképp ne az eső. Ha nagy gáz van, hívd majd fel őket, hogy menjenek ki hozzátok.

Én behozom a folyosóra a babakocsit a fél park sarával, a mózeskosarat kiveszem, beviszem a szobába. Letakarítom a kocsit + a környéket és aztán összecsukom a vázat, az elfér az előszobában, éppenhogy. Jó móka. Most azt nézem, mit tehetnék a váz alá, hogy a maradék kosz ne a járólapra hulljon.

Mangora,ezt nagyon jól megfogalmaztad, az állandó odafigyelés vesz ki a legtöbbet. Este szívesen átengedem a dajkálást én is. :)
Ja, ez a részletekben alvás, egyszerre max. 3 óra borzasztó. De mégis mindig újult erővel vágunk bele a napba, ugye? :lol:

Mintha Zsófi is több időt kihúzna kajával. Nem bánnám. Evett este fél 10-kor majd fél 3-kor, aztán fél 7-kor. Kár, hogy fél 10 és fél 12 között ébren volt, voltunk.

Szép napot Nektek!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Zsuzsi, bocs, hülye vicc volt a mozi. Jó, hogy múlóban a hat hét, és nagyon jó, hogy a dolgok lassan visszaállnak a rendes kerékvágásba. Melóval kapcsolatban is. És a kozmetikai csomag se semmi.

A sárga irigység beszél belőlem, na. (képzeld el a saját állapotodat, megspékelve egy olyan érzéssel, mintha hosszábban kettéfűrészeltek volna "ott" -szóval én a kis szeméremcsontommal jelenleg inkább el tudnám képzelni, hogy kolostorba vonulok:(
Nem hiába nekem az ortopédián kezdődik a kontroll, és nyolchetes.

Kata, Mangora és mindenki: nektek is örülök, hogy elmúlt a hat hét... és minden szépet kívánok:)

Azért az ilyen ruhaméretek csalókák is... nekünk van 56-os hálózsákunk és 68-as bodynk, mert a gyerek összekucorodva alszik, de nagyon "szélesvállú".

Miért kell Zsófika lábát végigcsikizni pelenkázáskor?. Aranyos lehet, ha gőgicsél...

Mangora, szegény Marcinak tényleg elég sok a baja...
Előtted viszont le a kalappal, olyan higgadtan, derűsen és okosan írsz mindig... szóval jó olvasni.

Én elvagyok a 3 órás turnusokkal, mert sokkal rosszabbra számítottam... na nem mondom, hogy kipihent vagyok, de ahhoz képest, hogy jól felkészítettek, hogy le se hunyom a szemem, meg egész éjjel sír... hát izé.

Na jó, tény, hogy mi ketten kelünk éjjel, és minden reggel tompa fejfájással és két kávéval indul. Hálistennek Dávidka tolerálja a koffeint.

Tudom, hogy könnyen beszélek, de szerintem normális ez a testvérféltékenység, emlékszem, iskolás gyerekek is szokták mondogatni, hogy kidobják a kistesót az ablakon... És egyikből se lesz pszichopata. És a szüleik se nevelték őket rosszul, egyszerűen csak ez egy olyan helyzet, amihez még nem nőttek fel.

Szóval: nem éri meg csalódni a gyerekekben emiatt, és magatokban sem, hogy nem örültök neki... Túl kell élni valahogy.
És nagyon fontosnak tartom, amit Fleur írt, hogy nem Lilla a rossz, hanem a viselkedése.

Dávidka hálistennek gyarapodni kezdett... most már le fog rólam szállni a védőnő és a rokonság.
Az előbbi múltkor csak azért is kioktatva meggyanúsított, hogy tuti nincs elég tejem (az orvosnak is ezt hangoztatta), stb. Na most éjjel mértünk minden szopást, stb - és nagyon is van, és eszik is rendesen a baba - csak milyen ciki ezt folyton bizonygatni, nem?)
Most próbálok visszaállni a saját ösztönös etetési módszeremre, hátha helyrerázódik a dolog.

Pusz
M
monke

Móni, lehet, hogy nem is volt hülye vicc a mozi... Lehet, hogy már el is felejtettem hogyan kell :oops: Na, azért csak nem.
Hú, megpróbálom elképzelni a helyzetedet, borzasztó.
A párom kollégái is azt kérdezték, hogy "jó, jó, hogy éjjel is 3 óránként eszik, de közben tényleg alszik??? Milyen szerencsések vagytok'" Szóval tényleg no para.
Ja, még egy hét hátra van a hatból.

Súlygyarapodás! Hurrá! Végre! Reméljük, körbetelefonáltad az érintetteket :-)

Csikizés: mert még magzati pózban (befelé fordítva) tartotta a lábát a múlt héten és késztessük, hogy kifelé fordítsa. Na, a terpeszbetét óta szegénykém eléggé szétvetett lábakkal szerepel, nemigen tudja befelé fordítani.

Valami van a bal mellemmel. Tegnap óta olyan hülyén szopik belőle Zsófi, percenként kiköpi, rázza stb. Akárhogy fekszek, ülök, sehogy sem jó. Valakinek van ötlete?

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nem lehet, hogy túlságosan megtelik, és nincs kedve/ereje "rácuppanni"?
Próbáltál belőle kifejni picit előtte?

Jaja, már mindenki tud a súlygyarapodásról:)
monke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?