A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. nyári kisbabák

Nalika: MÁV-ban, Tidrenczel dokinál szültem, július 29-én.
Múlt héten (most is) sokat bukott a gyerek, illetve reflux-gyanú is felmerült, mert kaja után 1-1,5 órával kijött a trutyi a gyerekből, volt amikor sugárban. Ugyanakkor elkezdett kevesebbet enni (igaz, gyakrabban). Szóval a gyerekek baromira tudják szabályozni magukat. Én nem félek annyira ettől, majd beáll. Felemeltük az ágy végét is, most annyira lejt, hogy a gyereket rendszerint az ágy aljából szedem ki Kép

Hasfájás: mi már a kórházban hasfájósak lettünk. Nagyon bántják a szelek a picurt, sokszor erőlködik. Igazából nem panaszkodhatunk, mert csak nyöszizik, ritka, hogy hogy bömböl. )meg nem is hagyom sokáig bömbölni)
A doktor néni Infacolt ajánlotta. Hát már 2 hete szedi a gyermek, de nem olyan nagy eredménnyel. Viszont a doki néni azt mondta a kömény (meg talán ánizs?) teára, hogy sokszor inkább árt a hasfájós babáknál, mint használ, és azt mondta, hogy ne próbálkozzunk. Inkább én igyak kamillateát, amit egyébként is kell, most, hogy a szopi miatt nem szedhetem a gyógyszeremet.
A Gripe Water-t jövőhéttől próbáljuk ki, mert csak 1 hónapos kortól lehet adni.

Egyébként most egyik szemem sír, másik nevet. Vettünk már a kórház utáni napon cumit, de egészen ma délelőttig nem fogadta el. Most este, egy órával a szopi után megint cicit keresett, gondoltunk egy nagyot és beraktuk a szájába a cumit. Hát rákapott. Sírtam, mert annyira sajnáltam Mufurckát, hogy így becsaptam és szívfájdítóan szívta a cumit.

Anitabori: hogy csináltad, hogy egy hét alatt eltünt az aranyad? Nekem 30 évig soha nem volt gondom ilyesmivel, pedig elég székrekedéses fajta vagyok. Most meg szülés óta tartogatom ott azt a borsónyi nagyságú aranyat.

KRISZTÁÉKNAK GARTULÁLUNK! SOK FINOM TEJCSIT, JÓ EGÉSZSÉGET!

Kép
kisdió

Sziasztok!

KRISZTÁNAK GRATULA!!!!!!!!

Most jöttünk vissza a nyaralóból, ezért nem voltam mostanáig. Próbáltalak visszaolvasni beneteket, de csak a mai napot sikerült.
Mi egyébként jól vagyunk. A babócák is szépen növögetnek, tartják a heti 30 dkg-ot, Tomika 4,7 kg, Alina 4,35 kg. Egyre töbször "beszélgetnek", főleg egymásnak nagyon tudnak örülni nevetgetni, ha egy kiságyba tesszük őket. Próbálom rávezetni őket arra, hogy este 11-kor egyenek és utána már csak hajnal 5 órakor. Most ott tartunk, hogy ugyan felébrednek 3 órakor, de már nem sírnak, csak hümmögnek, gőgicsélnek 5-10 percet majd visszaalszanak. Remélem sikerülni fog, mert már jó lenne 6 órát egyben kialudnom.

Debresszióhoz:
Mariann, Szoszi. Remélem hamar elmulik. Én is utálom kimerültnek érezni magamat, de igazán az borít ki, ha mind a két babám egyszerre sír. Pedig nem is nagyon sírósak és elég sokat töltenek úgy a kiságyban két szoptatást közt, hogy az ott lévő játékoknak beszélgetnek.
Nekem azt tanácsolták csináljak magamnak külön programot (JÓ???), csak azt nem mondták meg MIKOR?, hisz 3 óránként szoptatok 2 gyereket. De mikor rám nevetnek soha nem érzem magamat fáradtnak, mindent megérnek.

ORSI: GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Remélem hamar összeszokik a kis családotok! Sok sikert!

Szilvi: Köszi, hogy hiányoltál.

Csípőszűrés:
Nekünk csak 9-10 hetesen kell majd menni Tomikával. Alinát anno megnézték a Madarászban.

KAJA:
Én nem tudok sokat enni, viszont életemben nem ettem meg annyi édességet, süteményt, csokikákat mint most ( ja és a zsíros kaják, szalonna). Semmi sem elég. Ennek ellenére folyamatosan fogyok, már vissza nyertem az eredeti súlyomat, pedig azt hittem ez csak 1 év múlva érem el.
Biztos a 2 gyerek szívja le rólam a kalóriákat.

INFACOL: Én sem ajánlom. Nálunk Tomika még hányt is tőle, székrekedése lett, viszont a hasfájást nem csillapította.

Megyek mosakodni. Jó éjt mindenkinek!!!!!!!!!

Vali
cvali

Hurrá!

Nagy-nagy gratula Sorayának!!!
LindaKép
bellana

Kisdió,
az édeskömény az egyiknél tényleg hat, de van olyan akinél meg pont szeleket csinál, nálunk sem nagyon ajánlják. Te is megpróbálhatnád, hogy feltolod a lábait a pocijához, hátha távoznak a szelek... De nem sok jóval biztatlak a kisfiúk általában hasfájósabbak, és ezt csak kinőni tudják. Remélem azért találtok valami gyógymódot, és már nem sokáig fog szenvedni az a gyönyörű, hurkás kisfiú.
Egyébként nektek is vissza kell menni ultrahangra a kórházba? Nekünk rajta van a zárón, de nem tudom, hogy mit néznek, talán a pocakját, vagy a fejét?

Hajni
nalika

Zsuzsa!

KÖSZI a mailt!
Mostmár "képben" vagyok! Remélem, ez megnyugtat!
Ja, és lehet, hogy félreértettél valamit, de azért ott még nem tartok, ahol gondolod!

Mariann
marcsababa

Sziasztok!

Nagy-nagy gratuláció Krisztának! Jó egészséget mindkettőtöknek!

Mindenkitől elnézést kérek, hogy nem fogok egyenként reagálni. Ugyanis legnagyobb csemetémnek sikerült egy combtőig érő gipszet beszereznie a szombathelyi kórházban, egy egyszerű esés következményeként, amit a kőszegi nyaralás közepén kivitelezett. Így most vele is kicsit többet kell foglalkozni, hogy ne unja halálra magát. Meg persze lehet cipelni a 18 kg-ját, ha WC-re kell mennie. Még jó hogy csak repedt a csontja, és így ha a röntgen is azt mutatja, akkor 7-én teljesen megszabadul a gipsztől. Szegény nagyon szenved a helyhezkötöttségtől. Meg tudom érteni, ugyanis mindkét lábam volt már eltörve.

Szilvi! Köszi a hiányolást. Gyógyuljatok meg minél gyorsabban!

Vali! Nagyon ügyes vagy a babáiddal, részemről továbbra is megy az elismerés az irányotokba.

Bori! E-mail írásig még nem jutottam el, ha így haladok, akkor nem is fogok egyhamar, úgyhogy valószínűleg hamarosan csörgök inkább.

A külön nem megszólítottakat is üdvözlöm. Igyekszem mindennap olvasni, így azért képben vagyok, csak írni nem tudok.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Kriszta! Nagy nagy gratula! Kép Minden jot kivanok, sok tejcsit es jo egeszseget. Kép

Orsi: a hasfajast majd kinovi. Nekem Lilinel szerencsere nagyon kevesszer volt, de en ugy erzem nalunk nagyon jo hatassal volt a Laktoherb tea, amit minden nap ittam. Bar most is iszom. Es rengeteget. Mar 4 hete nincs hasfajasa. Elotte ha volt, adtam par korty baby teat, ami tartalmaz komenyet es anizst. Egy filtert egy bogre forro vizbe tettem. Es sokaig benne volt a filter. Ez nem fekete tea, tehat nem art ha tovabb van benne. Bar a dobozon rajta van, hogy hany percig kell benne lennie. A kuszkodes meg eroskodes teljesen termeszetes, hiszen a baba belrendszere es a hasizma sincs meg kifejlodve, igy nehezen megy neki a "nyomas", erolkodes. Ez is el fog mulni. Lili mar csak egy picit nyom es hallani a kaki tavozasat. Kép
En a Sperti-t hasznaltam es nem az Aurobint. Kinek mi, de nekem a Sperti jobban bevallt. Naponta tobbszor bekentem vele es egy kicsit "benyomtam". Nekem ket het alatt rendbejott. Kép Nekem talan az is hasznalt, hogy gyakran mostam melegvizzel. Kép

Bori: csodalatos a pici lanyod. Kép es nagyon hasonlit az en Lilimre. Kép Ugyanez a haj es mosoly. Kép

Kisdio: ne sajnald, hogy elfogadta a cumit. Kép Orulj neki! Kép Ezek szerint nem ehes volt, hanem csak megnyugtatasra vagyott. Igy talan be fogtok tudni vezetni egy rendszeresseget. Es ne gondold zt, hogy igy nem fog annyit hizni a gyerek. O is megtanulhatja, hogy nem egesz nap a cicin van es idonkent eszik is, hanem bizonyos idonkent kap cicit es akkor igazan megtomi pocijat. Lilinel ez bevallt es igy 3-4 orankent szopizik. En naponta 6x cicizek, de ha nem alussza at az ejszakat akkor 7x. Es jol fejlodik Lili! Kép
Ma is ataludta az ejszakat! Pedig tegnap este mar 8.45-kor aludt. Kép Es ma reggel 5-kor kelt. Kép
Most is alszik meg az 5 orai szoptatas utan ami csak 10 percig tartott. Nagyon buszke vagyok ra. Ugy tunik szep lassan kezdunk atterni, hogy atalussza az ejszakat. Hiszen mar 1 hetbol 2-3 ejszakat atalszik, ugy, hogy este 21 orakkor mar alszik.
Tegnap delelott vegig aludt, de delutan vegig fent volt. Nagyon sokat nezelodott a hintaagybol es beszelgettunk es nagyon sokat setaltunk. Kép

Vali: gyonyoruen fejlodnek a csemeteid. Kép Nekem is ikertestverem van, ugyhogy tudom milyen lehet ikreket nevelni. Kép

Zita: labtores. Kép De ha hetediken le lehet venni a gipszet az nagyon jo hir.

Benceknek sok Boldog Nevnapot kivanok!

Es mindenkinek puszi

Rita

Kép
Kép
trita

Kriszta!

Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!

Kisdió!

Nekem is a Sperti vált be aranyérre.
Panka is cumizik, már 2 hetes kora óta. Hidd el, tényleg jó, mert néha csak azért sír, mert cicizni szeretne, nem éhes, nem szomjas, csak szomorú, vagí nagíon álmos. Ilyenkor a cumi mindent megold. Mi most próbálunk átszokni a fogszabályzósra. Menni fog, csak még nehezen tudja megtartani, mert a gyógyszertári cumi nagy gumójához szokott hozzá.
A mi védőnőnk is katasztrófa. Még jó, hogy jövőhéttől megyünk baba-mama klubba, amit egy tündéri védőnő tart. Majd inkább vele beszélek, ha valami kérdésem van.
Nagyon édes a babyd!
Rendszeresség: nálunk se nagyon van, de azért a fürdésnél ragaszkodom a 8 körüli időponthoz. Ha előtte nem sokkal evett, akkor pancsi után általában még elvagyunk 1-2 órát és akkor eszik utoljára. Ha rögtön fürdés után eszik, akkor is 10-11 körüli az utolsó szopi, aztán általában kibírja reggel 6-ig.

Bori!

Dorka nagyon cuki! És milyen huncut!

Linda!

Terhesruha Kép Az érzés ismerős, én is hasonlóképpen vagyok.
De a pasijaid gyönyörűek! És ez a lényeg, nem?

Orsi, Linda!

Hasfájás: mi az Espumisannal kezdtük, aztán próbáltuk az Infacolt és most a Gripe Water megy, ez a legjobb. Néha befigyelt egy kis mecsek tea is, de már nem kell. Most ajánlottak még egy cseppet, Babynos a neve, de ezt csak 3 hónapos kortól lehet.

Zita!

Jobbulást a sebesültnek!

Lino!

Nektek is további gyógyulást! Jó, hogy Kata nem kapta el! Kép

Puszi: Mariann
marcsababa

Hajni: nekem azt mondták, hogy a vizsgálaton belgyógyászati UH is lesz; állítólag alapos(abb) megnézik a babát. Nem kötelező erre elmenni.

Olvasva benneteket a rendszeresség terveinek körvonalai kavarognak a fejemben, és közben mindenkit nagyon irigylek, hogy nektek így megy.
Éjszaka nekem is szépen alszik, de óramű pontossággal 3 óránként felébred. (Nappal ugyebár össze-vissza.)

Vali: egy szoptatás kb. 500 kalóriát szed le. Nem tudom ikrek esetében hogyan működik, de add össze, és máris ott vagy, ahogy annyit nem tudsz enni, amennyit elégetsz! Én minden nap 30-40 dekával kevesebb vagyok, de sajna még mindig messze a versenysúlyomtól Kép
De az igazság az, hogy ahogy a szülés utáni napokban (szó szerint) elfelejtettem enni, úgy most állandóan ennék. De nem ám rendes kaját, csak valami zsannamannát, rágcsálnivalót.

Spertit én is vettem, de türelmetlen voltam, mert 3 nap után feladtam, miután nem használt semmit. Most körömvirág krémmel kenegetem, de ugyanúgy semmi. Na ebbe is belevetem magam.

Marcsababa: hová mentek babamama klubba?

Kép
kisdió

LÁnyok akit érint!

Én egy éve szültem, de az aranyér nem múlik elKép
Olyan szinten elmúlik, hogy egy idö után visszahúzódik, már nem fáj, de ha székrekedés van, vagy pont az ellenkezöje sajnos újra elöjönKép
Ez egyfajta "ajándék" a jövöre nézve.
Akinek borsónyi aranya van, az örüljön mert az még "kutyafüle", és vissza is húzódikKép
Sperti egyébként csak hosszassabb használat után segít, a szopi miatt meg mást nem nagyon lehet, szóval kitartás.

Gátseb: nekem begyulladt anno, az utolsó öltés, meg vadhús is maradt, egy kis plusz ápolásra szorult egy pár hétig, de állítom, hogy mostmár semmi nyoma. Én tudom hol van amit nézni kell de a párom már nemKép
Szóval fel a fejjel, minden visszaáll idövel, begyógyul, de ha bármi rendellenes van, ne resteljetek dokihoz menni.

Nem tudom kinél volt a szülés után 4 héttel piros vérzés. Szerintem menstru még nem nagyon lehet, bár elképzelhetö, de mindenképpen nézessd meg dokival. Én is sokáig, majd a gyerekágy végéig véreztem, lassa húzodott össze a méhem.

Aki szoptat, az egyen rendesen, nem most fogtok hízni, inkább fogyni, a szoptatás gyanis nagyon sokat kivesz ahogy Kisdió is írta!
Pihenjetek sokat (tudom ez elég nehéz), de ha alszik a babó próbáljatok pihenni!
Rendszeresség meg lesz, ne sürgessetek semmit!Kép

Orsi!
Láttam a teáról kérdeztél úgy általában. Párnapos babónak, nagyon halvány alíg színü teát fözzél, de lehet sima kamilla is. Nekem anno azt mondták cukrozzam, hát nem tettem de nem is bántam meg. Lehet, hogy nem fogja elfogadni, de azért egy próbát megér. Annyit tehetsz még, hogy te eszel valami olyat ami, hajt, de ezzel vigyázni kell, mert lehet, hogy öt csak felfújja és akkor ördögi körben vagy.Kép

MIndanyiotoknak jó babázást és bocsi, hogy itt belekotyogtam.

Vigyázzatok magatokra!

Pussz
Tündér
tündér

Sziasztok!

Kriszta: szívből gratuálok! Jó egészséget, és jó babázást! Na meg sok tejcit! Kép

Mariann: nem értettelek félre, csak láttam már szélsőséges helyzeteket! Tudom, hogy te stramm csajszi vagy Kép
Anno Zsófinak is a GW jött be Kép
Rendszeresség: 3 hónaposan lesz majd valszeg ebben nagy váltás! Türelem! Bár tanítani kell őket rá egy kicsit!
Teli hassal is szeret fürdeni a babátok? Én kaja előtt szoktam fürdetni 9 óra magasságában. Utána szopi, és már tudja, hogy akkor kezdődik az éjszakai szunya, és el is alszik!

Cumi: nálunk sem volt 7 hétig! A kórházban "tanítottuk" meg cumizni Edinát, és én eleve fogszabályzós NUK-ot vettem. Zsófinak is az van. És azóta én is használom, de csak ha nyügi, és nem tud magával mit kezdeni. Szerintem is jobb, mint ha ordít még a kezemben is. Az alvához nem kell neki.

Kisdió: te minden nap méred a fogyást? Kép
Én Aurobint használtam az aranyeremre rögtön a szülés napjától. Nekem 2 borsóm volt, és szépen visszament! Tudom én is ( Tündér írta), hogy ez persze bármikor kijöhet újra! De most hála nincs már bő 1.5 hónapja.

Zita: jobbulást a nagyfiadnak! Neked meg türelmet erre a 2 hétre! Még jó, hogy nem lett nagyobb baj!

Vali: én még mindig csak ámulok! Nagyon ügyik vagytok! Jó sok tejcsi lehet! További sikeres babázást!

Mindenkiek puszi:
Zsuzsa

UI: már csak Alice maradt???
zerko

Sziasztok !

Most olvasom, hogy közöttetek is van akinél hasfájós a baba.
Sajnos nekem is hasonló problémám van a 2 hónapos kislányommal, és ráadásul az a legnagyobb baj, hogy neki evés közben fájdul meg a hasa. Ilyenkor nagyon hangos bélmozgásai vannak, hátra feszíti magát és csak sír, nem tudom megetetni.
Ő főleg tápszert kap mert csak nagyon kevés tejem van, már 4 fajtát kipróbáltunk, de mindegyiknél ugyanazok a tünetek vannak.
Próbáltuk az Infacolt, a Gripe Watert de egyik sem segített. (az Infacolnak szörnyű az íze, nem is akarta megenni !)
Most a Sap Simplex-szel próbálkozunk és közben Mecsek teát itatok vele, ez a kettő nekünk valamennyire segített.

Orsi !
Én 100 ml teát itatok vele naponta, és a teafiltert kb. 2-3 percig áztatom a vízben, így szerintem nem lesz annyira erős a tea.

Jó babázást mindenkinek !

Puszi:
Hajni
Hcicus

Most nincs időm, de el szeretném mondani:
REGGEL 5 ÓRAKOR KELTEK A BABÁK!

Átaludták az éjszakát. remélem ezt ma éjszaka is megismétlik.

Vali
cvali

Edina ma:

Kép

Kép
zerko

Sziasztok!

Gratulalok Soraya Krisztanak!! Minden jot kivanok nekik!

Tesomék vasarnap elmentek. Nagyon jo volt, hogy itt voltak, ahogy Szöszi irta, csak az is jol esett, hogy beszélgetni tudtam valakivel.

Tegnap megkapta Andriska az elsö szurit, miutan kb 5ször megerösitettem a dokinéninek, hogy igen, akarom, vallalom a felelösséget (itt nem kötelezö az oltas). Elötte kapott egy pici cukros vizet, azt is megkérdezte vagy 3szor, hogy beadhatja-e, nehogy azért is rajta legyen a felelösség.

Otthon is ilyen az elsö koktél összetétele?:

-Diphtherie, Tetanus, Pertussis (szamarköhögés)
-Haemophilus influenzae Typ B (Agyhartyagyulladas)
-Polimyelitis (gyermekbénulas)

Orsi, Linda, és akinek hasfajos a babaja:
sok büfiztetés és édesköménytea (ugy, hogy én ittam, Andriska csak kevesett fogadott el, vagy egyaltalan nem) és gyakoribb, kevesebb etetés segitett NEKÜNK. Szerintem az is, hogy Andriska idösebb lett, ugyhogy kitartas!

Lino,
Férjednek gyogyulast kivanok!

Bori,
Kismenyem nagyon aranyos, dundul is szépen és nagyon hasonlit Rad!

Zsuzsa,
a Ti lanyaid és nagyon édik a képen, Edina body-ja nagyon menöKép

Andriska 3 nap egymas utan 5.5 orat aludt, ugy néz ki lassan emeli az alvas adagjat, nagyon elégedett vagyok vele. Néha becsuszik egy-egy nehezebb éjszaka, mint pl ma, biztosan az oltas miatt is.

Tegnap ota vmi nem stimmel velem, faj a fejem egyfolytaban és a gyomrom is rossz. Fejfajasra mit szabad bevenni igy szoptatas mellett?

Most megyek, Andriska nyafizik, megunta a forgojat.

Bocsi, akinek most nem irtam, probalok lassan visszakapcsolodni, remélem sikerül.

Süncsi
UI: nagyon büszke vagyok a magyarokra, mar 14-ek vagyunk az éremtablazatban!Kép
süncsi

süncsi: itt Algopirint.
zerko

Soraya!
Gratula a kisemberhez! Mielőbbi felépülést, sok tejcsit kívánok! Várunk vissza!
Akkor már csak babás táblázatot teszek fel!

Kisdió!
Nekünk sincs még napirendünk, ne aggódj, majd később kialakul.
Szerintem októberben már nyugodtam biciklizhetsz!

Nalika!
Vásárolni én sem tudok a gyerekek nélkül, már csak azért se, mert sose lehet tudni, hogy mit hajlandók felvenni és mit nem!

Anikó!
Bencusnak boldog névnapot utólag, neked meg kitartást a nehéz napokhoz!

Zita!
Gipsz Kép

Bori!
Kép Kép

Vali!
Nagyon szépen nőnek a babáid! Éjszakai alvás Kép

Zsuzsa!
Edina még mindig hasonlít rád!

Orsi!
Én is a Spertit használtam és egy hét alatt elmúlt az aranyerem. Igaz, nekem nem is szüléskor jött elő, hanem az első nagy dolognál.

Süncsi!
Szerintem itt 2 hónapos korban nem az az oltás van, mint amit ti kaptatok, legalábbis a kiskönyvbe csak az van írva, hogy HIB 1/a.
DPT csak 3 hónapos korban van.
Remélem már nem fáj a fejed!

Na megyek, mert Beni folyamatosan tüntet délelőtt 10 óta, de most már nagyon unom!

Szöszi, Swen!
Mi újság veletek?

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Sziasztok!

Képben vagyok, csak írni nem nagyon tudok. Botonddal hatalmasakat sétálunk délelőtt-délután, így próbálom rászoktatni a kevesebb szopikra, meg így legalább alszik is napközben is. Na meg persze én is kimozdulok és büszkélkedek a kicsikémmel!Kép

Kriszta!Hatalmas gratula nektek! Jó egészséget és mielőbbi felépülést és sok boldogságot kívánok!!!

Lino! Annyira örülök, hogy te leaglább kilábaltál! Meg hogy a gyerekek nem kapták el! Férjednek jobbulást!

Orsi! De jó, hogy betudsz azért jelentkezni! S tényleg fogadj el minden segítséget! Gergő baba csodaszép!Kép

Linda! Nem is tudom mivel biztassalak. De majd csak megbirkózol a két Atomantival valahogy!Sok erőt és kitartást kívánok neked!!!Az alakoddal meg ne törődj, hisz csak most szültél! Két gyerek mellett tutti, hogy hamar lemegy a felesleg! Meg különben is te így is szép vagy! Sok puszi neked!

Bori! Ez a kicsi lány tiszta anyukája! nagyon helyes!Kép Te hogy bírsz a te Daniddal?

Zsuzsa! Edina óriási és nagyon édes!Kép

Kisdió! Annyira szép a kisfiad! Gratulálok és jó, hogy újra írsz ide is!

Süncsi! Remélem nem leszel beteg?!Sok puszi neked is!

Ma voltunk a védőnőnél, Botond 61 cm és 5300 gr. 50 dkg-ot hízott három hét alatt, de nem volt panasz. Oltás jövő héten.

Többieknek is puszi, de mennem kell!

Swen

Bocsi akit kihagytam, de jelez a gyermek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SorayaKép

Gratulálok Martin babához. Sok boldogságot.

BNM
Bnm

Sziasztok!

Edina ma alig aludt napközben Kép Most van egy kis segítségem, így irogatok.

Vali: ez fantasztikus! Nálatok is alakul az éjszaka! Kép

Panó: rám??? Szerintem tiszta apja!!!
Bár egy sejt belőlem is van benne Kép
Tüntet? Az mit jelent? Nem alszik, és kézben akar lenni?

Swen: ha a te fiad beéri kaja helyett a sétával Kép
Szép nagy baba már, és jó hosszú is Kép
Edina most 6700g körül van, és 60 cm szerintem. De ő idősebb!

Süncsi: nem lehet, hogy valami fertőzést kaptál el???
Tesódék Kép És jól sikerült a vendégség???
Itt 2 hósan csak az agyhártyás oltás van. Ebből 4 van összesen (2,4,5,15 hósan), a DTP majd 3 hónaposan lesz!
5,5 óra??? Az már alakul!!! Lesz ez még több is!

Orsi, Bellana, Anikó, Bori, Lino: mi van veletek?

Bori: oltás "túlélve"???

Orsi: meggyógyultatok???

ZSuzsa
zerko

Zerko: a mérleg a pelenkázó mellet van, így hát reggelente ráállok. Aztán gyorsan lekászálódok róla Kép

Panó: ma (is) tüntet az én fiam is. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy ilyen pöttöm gyerek reggel 8-tól délután 6-ig 1,5-2 órát alszik. 10-20 perces időszakokra beosztva. És természetesen mikor fent van, akkor csak kézben hajlandó elviselni e fárasztó földi létet. Én meg nem tudok semmit csinálni itthon.
10 perce jött meg az apja, már öt perce alszik a gyerek a mellkasán. MSzegény éhes már. Majd etetem kanállal, de a gyerek szent és sérthetetlen Kép)

Nem emlékszem ki volt az a szorgalmas lányka, aki mindig készített táblázatot. Nem lehetne megint egyet, hogy képben legyek(ünk) kinek hány hetes(es) (éves) a babója?

Én nem iszok laktoherbet, mert elégnek gondolom a tejet. Viszont ha jó a hasfájásra, akkor lehet megpróbálom. De nem igazán akaródzik éjszaka többször fejni egy alkalomnál.

Friss anyukák! Ti tornáztok? Mármint gyermekágyas tornát műveltek-e? És ha igen, milyet?

Kép
kisdió

Kisdió: a szegedi Százszorszép Gyermekházba megyünk baba-mama klubba.
marcsababa

Kisdió,
nálad nem volt benn a gyógytornásznő a kórházban?
Nálunk igen, elmagyarázta az intim tornát, meg a császárosnak mutatott gyakorlatokat. Szerintem azokat lehet, a többit majd csak a 6 hetes kontroll után, ha a doki azt mondta minden oké.

Hajni
nalika

Szia mindenkinekKép,

Dorkám most elgőgicsél a kiságyában, nézegeti a zenélő forgóját és a plüssökkel beszélget, elég, ha néha bekukkantok hozzá.
A család férfitagjai moziban vannak, aztán még kerekeznek egyet a Duna-parton.
Ma hajnalban keltem, mert Danit a Heim Pálba kellett vinnem bőrgyógyászatra, volt néhány szemölcse az uszitól, amit most lekapartak. Próbáltunk elsőnek odaérni, mert azt mondták, órákat várhatunk, ha nem vagyunk ott fél 8-ra, de így is 10-en voltak előttünk! De túl vagyunk rajta.

Soraya,
gratulálokKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Mindenkinek köszönöm a dícséretet Dóra nevében, ugye, milyen huncut a képe?!

Kisdió,
A cumi nálunk is megy, de csakis altatáshoz. Hála Istennek, nyilvánvalóan látható, mikr álmos a bébi, így ilyenkor csak berakom a mózesbe, cumi a szájba, megsimogatom a buksiját és már alszik is. Néha azért 1x-2x kiesik a szájából...
Aranyér: kitartás, és ha nem javul, orvos kellKép
Miért maradtál ki olyan sokáig innen...?

Vali,
csodálatosan fejlődnek ezek a Czakó-bébikKép Gratulálok a nagy alváshoz isKép
Irigy vagyok, hogy te már visszfogytál...Mennyit szedtél fel egyébként a 9 hónap alatt?

Zita,
sok türelmet Ádámnak a gipszhez.Meg neked is...Csilla-baba nem irigykedik a gipszreKép?

Rita,
én úgy tudom, a gyógyteáknál nagyon fontos az áztatási idő betartása, még egy "egyszerű" kamillánál isKép
Írtam már, hogy nagyon kedves a családi fotótok?

Mariann,
puszi, fel a fejjelKép

Zsuzsa,
édes ez a kislányKép
Köszönöm a címet.
Oltás: volt 2 nehéz óra, soha nem láttunk még ilyet, aztán ébredés után csupa mosoly, jókedv, kiegyensúlyozottságKépÉjszaka:21.30-5.30KépKépKép

Süncsi,
szia!!!
Mi is tegnap lettünk beoltva veszettség ellenKép Cukros víz? Injekcióban vagy hörpintve?
Dorka lába bedagadt 2-3 órára, lejegeltük (utálta), de nyomban elmúlt a vörös duzzanatKép
AlvásKép

Swen,
irigyellek a séták miatt. Mi egyelőre nem nagyon szánjuk rá magunkat a sétára, persze, szinte 3-4 naponként megyünk Ráckevére, akkor egész nap a kertben vanKép Itthoni köztes időben legfeljebb 1x viszem le. De ha beindul az ovi, na majd akkor...
Dani - drága fiam, "küzdök" vele, de megvagyunk, és imádjuk egymást. Hihetetlenül anyás. Nem akart apával orvoshoz menniKép

Hajnimaci,
merre jársz vajon? (ilyen hülye kérdést, mintha nem tudnám...)

Anikó,
küldöm az energiadús hullámokat hozzád. Tejcsi alakul? A fejés nem jött még össze?

Orsi, Linda,
millió puszi nektek.
Azt hiszem, az is a tegnapi elszállt levelemben lehetett, amikor a fotóitokat dícsértemKép.

Szöszi,
remélem, jól vagy, csak leköt az a kis csibész BazsiKép

Lino-PanoKépKépKép
puszi nektek is.
Lesz egy végső táblicskuKép?

Chello,
mi van veletek? Gastro megvolt már?

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Soraya!!!Kép
Nagyon sok boldogsagot kivanok az egesz csaladnak! Gratulalok!!! Csak meglett esnem Te lettel az utolso, Alice meg egyben van!Kép

Valaki atkuldene nekem a Kriszta szamat privatban, szeretnek irni neki...

MariannKép
Kuldtem mailt...

Most ennyi, nyugi a gyerek.Remelem meg holnap be tudok nezni, ha nem akkor legkozelebb hetfon!
szoszi
szoszi

SziasztokKép

Kicsi bogárkám már 1 órája alszik, az alatt szépen le tudtam írni a történetünket. Megpróbáltam minent felidézni, de vannak dolgok, amik összecsúsznak. Nem tudom, hogy sierült, de közben rendesen elbőgtem magam, nagyon visszajöttek az érzések.

Egyelőre ma még nem olvastalak vissza Titeket, de mindjárt megpróbálom azt is.

Szóval a mi történetünk:

Gergő születése

2004 augusztus 17

Egész nap tök jól elvoltam, semmi jele nem volt, hogy Gergő édes aznap akarna kibújni. Aztán délután 4-5 között rámjött a hasfájás, és igaz nem hasmenés volt, de görcsölt rendesen. Akkor már gyanakodtam, főleg tudva, hogy hasmenés is lehet a jele a szülés beindulásának. Aztán majdnem fél 6-kor felhívtam a dokit, hogy megbeszéljük a másnapot a kórházban, hogy csináljon mégegy CTG-t. Megbeszéltük, hogy fél 8-ra megyünk, letettem a telefont és volt egy fájásom. Egyértelműen más volt, mint az addigi bármelyik jóslófájásom, úgyhogy akkor már még erősebben gyanakodtam! Anyukám és a Húgom itt ültek a nappaliban a TV előtt, leültem én is és rá 1 percre éreztem valami folyásszerű dolgot. Felpattantam, irány a wc, rózsaszín volt. Gondoltam magamban, ez szép, az összes tünetet produkálom egyszerre. Akkor már mértem az időt az első fájástól, rá 20 percre jött a második, arra 10 percre a harmadik, majd 8-ra a következő. Addig nem akartam szólni Karcsinak, mert éppen betonoztak Apukámmal és gondoltam, ha mégis téves riasztás, akkor minek idegeskedjen. Aztán amikor már ennyire belehúztak a fájások, akkor szóltunk, hogy lassan készülődnünk kéne. Meglepődtem, mert Karcsi nem is lett olyan ideges, mint amennyire vártam. Felhívtam a szülésznőnket és megbeszéltük, hogy fél 8 körül találkozunk a kórházban. Azért a dokit is felhívtam kicsit később, mert egyre sűrűsödtek a fájások, de megnyugtatott, hogy oda fog érni. Lezuhanyoztam, hajat mostam, de akkor már beálltak 4-5 percesekre a fájások, úgyhogy kicsit kezdtem magamban aggódni, nehogy túl gyorsan menjenek a dolgok. (Első szülés ugye, az ember még nem tudja, hogy nem eszik olyan forrón a kását.) Szépen elkészültünk és elindultunk, Anyukám és a Hugi is jött velünk. Picivel fél 8 előtt parkoltunk le a kórháznál és ahogy kiszálltam a kocsiból elfolyt az összes magzatvíz. Eléggé megijedtem, nehogy a köldökzsinór kisodródjon. Fent a szülészeten már várt minket Évike, szépen nyugisan lepakoltunk, átöltöztem és csinált egy CTG-t. Aztán előkészített és bementünk a 2-es vajúdóba, akkor az 1-es foglalt volt. Érdekes, akkor annyira nem zavart, hogy nem sikerült az 1-be menni, ahol a szülőkerék is van. Egy ideig ott voltunk, még csak 2 ujjnyira voltam nyitva. A fájásaim Évike szerint nagyon jók voltak, reménykedtem, hogy nem lesz nagyon hosszú az egész. Aztán mégiscsak szabad lett a másik szülőszoba is, átmentünk. Innentől kicsit összefolynak a dolgok, mert mentek az órák, erősödtek a fájásaim. Évike időnként csinált egy CTG-t, sajnos a picurinak néha lement a szívverése 100 alá, de nagyon ritkán, úgyhogy szerinte nem kellett aggódni.Csak a szülés után árulta el, hogy egyszer rá volt tekeredve Gergő nyakára a köldökzsinór, amit ő akkor már sejtett, csak nem akart vele idegesíteni, főleg hogy a szívhang mindig rendeződött. Sokat vajúdtam a kádban, az fantasztikusan jó volt, ezeket a fájásokat még nagyon jól enyhítette a forró víz. Közben végig félhomály volt és nagyon szép zene ment, nem tudom mi volt, de akkor az pont tökéletes volt nekem, nem is engedtem kicserélni, végig az ment. Aztán megjött a doki, megvizsgált és még mindig csak 2 ujjnyi voltam, amitől eléggé elkeseredtem, hogy fájok-fájok, állítólag tök jól és semmi tágulás. Évike nyugtatott, hogy a doki ujjaival 2 ujjnyi, az övével már biztos 3. Egyre erősebbek lettek a fájásaim, akkor már gondoltam, hogy hát igen, tényleg nem lehet elképzelni ezt a fájdalmat, semmihez nem hasonlít és NAGYON fáj. A szülőkerékbe nem kívánkoztam, valahogy nem tűnt jónak, néha sétálgattam és mikor nagyon fájt arra támaszkodtam, akkor nagyon jó volt. Karcsi végig ott volt velem, sokat kapaszkodtam bele is, rátámaszkodtam, nagyon sokat segített! És Évike is, annyira tudta, mikor szóljon, mikor ne. Szerencsére ihattam, mert hihetetlenül szomjas voltam állandóan. Jött a doki, akkor már haladtunk előre és egyre jobban fájt is. Már nem másztam vissza a kádba, hanem a szülősámlin ültem, Karcsi a hátam mögött ült így vajúdtunk nagyon sokáig. Közben Karcsi és Évike beszélgettek, emlékszem egyszer átfutott az agyamon, hogy mit beszélgetnek itt, amikor nekem ennyire fáj! De két fájás között rájöttem, hogy úgysem tudnak nekem segíteni, talán jobb is volt így, kicsit az én figyelmem is elterelte. Akkor már nagyon koncentrálnom kellett a légzésre, mert ha nem lassan csináltam, akkor sokkal jobban fájt, a rendes légzéssel viszont egész jól tudtam irányítani a dolgot. De nagyon fájt és akkor már kérdezgettem Évikét, hogy mikor lesz már vége. Megvizsgált és mondta, hogy már majdnem teljesen eltűnt a belső méhszáj, de még van egy kicsi pereme, úgyhogy ha esetleg érezném, hogy kakilni kell, akkor még ne nagyon nyomjak. A szám és a torkom iszonyúan ki volt száradva, az nagyon rossz volt! Közben a doki is volt vizsgálni, ugyanaz, még ott volt a perem. És akkor jött a kakilási inger. Nagyon nyomtam volna, de próbáltam visszatartani, nehogy gond legyen, hát elég nehéz volt. Nem tudom mennyi idő telt el, megvizsgáltak újra és akkor már felmentem az ágyra. Felgyorsultak a dolgok, ott volt már a doki is és akkor már nyomhattam. Szorítottam a térdem, Karcsi fogta a fejem és nyomtam, mint egy őrült! A doki meg csak mondta, hogy jó mély levegő és csukott szem, száj. Iszonyú nagyokat tudtam nyomni, annyira jól esett! Hálás vagyok a fuvolázásnak, mert nagyon sokáig bent bírtam tartani a levegőt és hosszan nyomni. Szerencsém is volt, mert nagyon hosszú fájásaim voltak és volt, hogy 4-5x is tudtam nyomni. Mikor pihentem arra gondoltam, hogy érdekes, azt hittem érezni fogom belülről, ahogy jön lefelé a baba, de nem éreztem. Aztán megint nyomtam, és mondták, hogy már látszik a buksija és igazi hajasbaba, úgyhogy megint csak nyomtam-nyomtam és már kint volt a feje és még nyomtam azt hiszem három nagyot és kicsusszant a drágám! Valami hihetetlen érzés volt, óriási megkönnyebbülés, eltűntek a fájdalmak és én csak lihegtem. Hallottam, ahogy Karcsi teljesen odáig van, mondta, hogy nézzem meg a picurkát, aki ott feküdt lent az ágyon, csupa magzatmáz volt és nyöszörgött. Arrébbvitték, leszívták az orrocskáját, és a doki mondta, hogy nem gondolta, hogy ekkora baba lesz, 4270 gramm és 58 cm. Azt hiszem lemérni csak később mérték le, de akkor annyira nem voltam magamnál, hogy nem tudom összerakni az iőbeni dolgokat sorrendbe. A születésének ideje 2004 augusztus 18 , 2 óra 7 perc volt Aztán odahozták nekünk, ráfektették a hasamra, hát az fantasztikus volt! Ott nyöszörgött, de egészen megnyugodott, amikor beszéltünk hozzá! Gyönyörű volt! Még pocakosan azt hittem sírni fogok majd, de érdekes, nem sírtam, csak gyönyörködtem benne. Akkor Karcsi berakta a zenénket, amit olyan sokszor hallgattam, mikor még a pocakomban volt, biztos vagyok benne, hogy megismerte, egész nyugodtan szuszogott ott rajtam. Aztán elvitték és én elmondhatatlanul fáradtnak éreztem magam. A doki szépen összevarrogatott, eltartott egy darabig, Gergőnek 36-os buksija volt. Közben Karcsi végig ott fogta a kezem, itatott és nagyon sok erőt adott. Aztán egyedül maradtunk, sokáig ott voltunk, majd Karcsi megkérdezte Évikét, hogy nem lehet-e visszahozni a picurkát. Visszahozták és cicire tettük és Ő valami hihetetlen ügyesen szopcsizott! Olyan büszke voltam Rá! Elmondhatatlanul jó volt így hármasban együtt lenni a félhomályban, soha nem felejtem el ezeket az órákat!

Hát ennyi, bocs ha kicsit hosszú lett.

Most megyek visszaolvasni.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Lányok, ezt eléggé elrontottam, a hiányos változatot küldtem el először!Kép
A második az igazi, azt olvassátok!

Gergő születése

2004 augusztus 17

Egész nap tök jól elvoltam, semmi jele nem volt, hogy Gergő édes aznap akarna kibújni. Aztán délután 4-5 között rámjött a hasfájás, és igaz nem hasmenés volt, de görcsölt rendesen. Akkor már gyanakodtam, főleg tudva, hogy hasmenés is lehet a jele a szülés beindulásának. Aztán majdnem fél 6-kor felhívtam a dokit, hogy megbeszéljük a másnapot a kórházban, hogy csináljon mégegy CTG-t. Megbeszéltük, hogy fél 8-ra megyünk, letettem a telefont és volt egy fájásom. Egyértelműen más volt, mint az addigi bármelyik jóslófájásom, úgyhogy akkor már még erősebben gyanakodtam! Anyukám és a Húgom itt ültek a nappaliban a TV előtt, leültem én is és rá 1 percre éreztem valami folyásszerű dolgot. Felpattantam, irány a wc, rózsaszín volt. Gondoltam magamban, ez szép az összes tünetet produkálom egyszerre. Akkor más mértem az időt az első fájástól, rá 20 percre jött a második, arra 10 percre a harmadik, majd 8-ra a következő. Addig nem akartam szólni Karcsinak, mert éppen betonoztak Apukámmal és gondoltam, ha mégis téves riasztás, akkor minek idegeskedjen. Aztán amikor már ennyire belehúztak a fájások, akkor szóltunk, hogy lassan készülődnünk kéne. Meglepődtem, mert Karcsi nem is lett olyan ideges, mint amennyire vártam. Felhívtam a szülésznőnket és megbeszéltük, hogy fél 8 körül találkozunk a kórházban. Azért a dokit is felhívtam kicsit később, mert egyre sűrűsödtek a fájások, de megnyugtatott, hogy oda fog érni. Lezuhanyoztam, hajat mostam, de akkor már beálltak 4-5 percesekre a fájások, úgyhogy kicsit kezdtem magamban aggódni, nehogy túl gyorsan menjenek a dolgok. (Első szülés ugye, az ember még nem tudja, hogy nem eszik olyan forrón a kását.) Szépen elkészültünk és elindultunk, Anyukám és a Hugi is jött velünk. Picivel fél 8 előtt parkoltunk le a kórháznál és ahogy kiszálltam a kocsiból elfolyt az összes magzatvíz. Eléggé megijedtem, nehogy a köldökzsinór kisodródjon. Fent a szülészeten már várt minket Évike, szépen nyugisan lepakoltunk, átöltöztem és csinált egy CTG-t. Aztán előkészített és bementünk a 2-es vajúdóba, akkor az 1-es foglalt volt. Érdekes, akkor annyira nem zavart, hogy nem sikerült az 1-be menni, ahol a szülőkerék is van. Egy ideig ott voltunk, még csak 2 ujjnyira voltam nyitva. A fájásaim Évike szerint nagyon jók voltak, reménykedtem, hogy nem lesz nagyon hosszú az egész. Aztán mégiscsak szabad lett a másik szülőszoba is, átmentünk. Innentől kicsit összefolynak a dolgok, mert mentek az órák, erősödtek a fájásaim. Évike időnként csinált egy CTG-t, sajnos a picurinak néha lement a szívverése 100 alá, de nagyon ritkán, úgyhogy szerinte nem kellett aggódni. Csak a szülés után árulta el, hogy egyszer rá volt tekeredve Gergő nyakára a köldökzsinór, amit ő akkor már sejtett, csak nem akart vele idegesíteni, főleg hogy a szívhang mindig rendeződött. Sokat vajúdtam a kádban, az fantasztikusan jó volt, ezeket a fájásokat még nagyon jól enyhítette a forró víz. Közben végig félhomály volt és nagyon szép zene ment, nem tudom mi volt, de akkor az pont tökéletes volt nekem, nem is engedtem kicserélni, végig az ment. Aztán megjött a doki, megvizsgált és még mindig csak 2 ujjnyi voltam, amitől eléggé elkeseredtem, hogy fájok-fájok, állítólag tök jól és semmi tágulás. Évike nyugtatott, hogy a doki ujjaival 2 ujjnyi, az övével már biztos 3. Egyre erősebbek lettek a fájásaim, akkor már gondoltam, hogy hát igen, tényleg nem lehet elképzelni ezt a fájdalmat, semmihez nem hasonlít és NAGYON fáj. A szülőkerékbe nem kívánkoztam, valahogy nem tűnt jónak, néha sétálgattam és mikor nagyon fájt arra támaszkodtam, akkor nagyon jó volt. Karcsi végig ott volt velem, sokat kapaszkodtam bele is, rátámaszkodtam, nagyon sokat segített! És Évike is, annyira tudta, mikor szóljon, mikor ne. Szerencsére ihattam, mert hihetetlenül szomjas voltam állandóan. Jött a doki, akkor már haladtunk előre és egyre jobban fájt is. Már nem másztam vissza a kádba, hanem a szülősámlin ültem, Karcsi a hátam mögött ült így vajúdtunk nagyon sokáig. Közben Karcsi és Évike beszélgettek, emlékszem egyszer átfutott az agyamon, hogy mit beszélgetnek itt, amikor nekem ennyire fáj! De két fájás között rájöttem, hogy úgysem tudnak nekem segíteni, talán jobb is volt így, kicsit az én figyelmem is elterelte. Akkor már nagyon koncentrálnom kellett a légzésre, mert ha nem lassan csináltam, akkor sokkal jobban fájt, a rendes légzéssel viszont egész jól tudtam irányítani a dolgot. De nagyon fájt és akkor már kérdezgettem Évikét, hogy mikor lesz már vége. Megvizsgált és mondta, hogy már majdnem teljesen eltűnt a belső méhszáj, de még van egy kicsi pereme, úgyhogy ha esetleg érezném, hogy kakilni kell, akkor még ne nagyon nyomjak. A szám és a torkom iszonyúan ki volt száradva, az nagyon rossz volt! Közben a doki is volt vizsgálni, ugyanaz, még ott volt a perem. És akkor jött a kakilási inger. Nagyon nyomtam volna, de próbáltam visszatartani, nehogy gond legyen, hát elég nehéz volt. Nem tudom mennyi idő telt el, megvizsgáltak újra és akkor már felmentem az ágyra. Felgyorsultak a dolgok, ott volt már a doki is és akkor már nyomhattam. Szorítottam a térdem, Karcsi fogta a fejem és nyomtam, mint egy őrült! A doki meg csak mondta, hogy jó mély levegő és csukott szem, száj. Iszonyú nagyokat tudtam nyomni, annyira jól esett! Hálás vagyok a fuvolázásnak, mert nagyon sokáig bent bírtam tartani a levegőt és hosszan nyomni. Szerencsém is volt, mert nagyon hosszú fájásaim voltak és volt, hogy 4-5x is tudtam nyomni. Mikor pihentem arra gondoltam, hogy érdekes, azt hittem érezni fogom belülről, ahogy jön lefelé a baba, de nem éreztem. Aztán megint nyomtam, és mondták, hogy már látszik a buksija és igazi hajasbaba, úgyhogy megint csak nyomtam-nyomtam és már kint volt a feje és még nyomtam azt hiszem három nagyot és kicsusszant a drágám! Valami hihetetlen érzés volt, óriási megkönnyebbülés, eltűntek a fájdalmak és én csak lihegtem. Hallottam, ahogy Karcsi teljesen odáig van, mondta, hogy nézzem meg a picurkát, aki ott feküdt lent az ágyon, csupa magzatmáz volt és nyöszörgött. Arrébbvitték, leszívták az orrocskáját, és a doki mondta, hogy nem gondolta, hogy ekkora baba lesz, 4270 gramm és 58 cm. Azt hiszem lemérni csak később mérték le, de akkor annyira nem voltam magamnál, hogy nem tudom összerakni az iőbeni dolgokat sorrendbe. A születésének ideje 2004 augusztus 18 , 2 óra 7 perc volt Aztán odahozták nekünk, ráfektették a hasamra, hát az fantasztikus volt! Ott nyöszörgött, de egészen megnyugodott, amikor beszéltünk hozzá! Gyönyörű volt! Még pocakosan azt hittem sírni fogok majd, de érdekes, nem sírtam, csak gyönyörködtem benne! Akkor Karcsi berakta a zenénket, amit olyan sokszor hallgattam, mikor még a pocakomban volt, biztos vagyok benne, hogy megismerte, egész nyugodtan szuszogott ott rajtam. Aztán elvitték és én elmondhatatlanul fáradtnak éreztem magam. A doki szépen összevarrogatott, eltartott egy darabig, Gergőnek 36-os buksija volt. Közben Karcsi végig ott fogta a kezem, itatott és nagyon sok erőt adott. Aztán egyedül maradtunk, sokáig ott voltunk, majd Karcsi megkérdezte Évikét, hogy nem lehet-e visszahozni a picurkát. Visszahozták és cicire tettük és Ő valami hihetetlen ügyesen szopcsizott! Olyan büszke voltam Rá! Elmondhatatlanul jó volt így hármasban együtt lenni a félhomályban, soha nem felejtem el ezeket az órákat!

avocado

Na, látszik mennyire kiestem a gyakorlatból, most nézem, mindkettő ugyanaz, a rendes változat. BocsikaKép

Most már tényleg visszaolvasok.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Krisztának gratula, megjött a második kis északi babánk is!

Visszaolvastam, de írni nem nagyon van időm, babus ma egész nap kézben volt, ha megpróbáltam letenni, kitört a parasztgyalázat.
Csak rakok fel egy képet róla, levettem a méretet és világosítottam rajta, mert vaku nélkül készült, remélem látszik rajta.

JerryKép
jerry

Kép
panó

Gergő már több, mint 2,5 órája alszik, szépen vissza is tudtam olvasni a legutóbbi bejelentkezésem óta. Nem tudom mikor lesz időm a régebbiekre, de majd azt is megpróbálom, kiváncsi vagyok miket írtatok, mikor mentünk szülni.Kép

Soraya
Óriási gratula!!! Jó egészséget és sok-sok tejcsit! Várunk vissza!

Akkor most már nincs is pocakosunk?

Zsuzsa
Az erőlködés még csak menne, de sajnos még mindig köhögök, és az nem túl jó neki. Viszont wc ügyben tök mindegy, hogy milyen állagú, iszonyatosan megszenvedek vele, minden alkalommal olyan, mint egy szülés.Kép De talán kicsit szebb, remélem szépen lassan rendbejön.
Tea ügyben kaptunk egy tanácsot, én fogom inni az édeskömény teát. Egy másik Anyuka tanácsolta ma Karcsinak, állítólag náluk bejött, a tejcsin keresztül.

Nalika
Ma volt egy óriási sikerélményünk, miután másfél órát szenvedtünk kicsomagoltam a pelusból és feltartottam a láőbacskáit. Egy kis idő múlva akkorát trotyizott, hogy még én is kais lettem!Kép Egyelőre ezzel fogok próbálkozni, ha látom, hogy nem megy neki magától.

Borikám
Gyönyörű a lánykád! Hogy mosolyog! Képzeld, Gergő hihetetlen sokat mosolyog álmában, állandóan gyönyörködünk benne! Majd ha sikerül egy fotó, akkor felteszem.

Rita
Köszi a tanácsot, most megpróbáltam a babateát, amit Te is írtál, mert Gergő nem hajlandó meginni. De van itthon Laktoherb is, csak attól kicsit félek, nem akarom, hogy még több tejem legyen! Aranyérre én is a Spertit használtam a terhesség alatt, most próbálom az Aurobint, mert Zsuzsáék annyira dícsérték, de ha nem használ 1-2 héten belül, akkor visszatérek a Spertire, abból még kúpom is van. Mosni én is mosom, mert a gátsebre is ajánlotta a dokim, néha elfelejtem, de azért napi többször lezuhanyoztatom.

Tündér
Köszi a tnácsot.Kép

Hcicus-Hajni
Köszi a tanácsot, letettem róla, hogy Gergő igya a teát, most én próbálkozom. Remélem sikerül.

Swen
Köszi, aranyos vagyKép És én is teljesen odáig vagyok a kisfiamért, csak nézem-nézem, annyira szép! Kép Nem lehet Vele betelni!Kép

Anikó, Linda
Nagy-nagy puszika Nektek!Kép

Na, ezt az egészet már vagy 1,5 órája írtam, de közben fürdés volt, meg szopcsi, úgyhogy csak most tudom elküldeni.

Puszika mindenkinekKép

Orsi

avocado

Szia Orsi,
úgy örülök, hogy tudtam segíteni. Ugye milyen jó amikor látod, hogy megkönnyebül. Szopcsi ügyben csak így tovább Kép

Jerry,
nagyon édes a kisfiad, büszke lehetsz rá.

Rólunk annyit, hogy ma voltunk méredzkedni és Timikém 4 kiló, egy hét alatt 25 dekát hízott. Kép

Hajni
nalika

Sziasztok!

Lili mar tobb mint 1 oraja alszik, ugyhogy most van idom irni aztan en is lefekszem. Kép Reggel voltunk vedoneninel es dokibacsinal. Lili mar 5600 gr es 59 cm. Nagyon szepen fejlodik. 1 honap alatt 1 kg-ot hizott es 4 cm-t not. Ez eleg. Kép Tiszta apja, aki 196 cm magas. Kép
Megkapta a 2 honapos szurit. Amikor a tut beleszurtak akkorat uvoltott hogy csak na. Kép De amint karbavettem elhallgatott, megnyugodott es meg mosolygott is. Borzaszto volt latni, ahogy a tut beleszurjak a kis combocskajaba. Kép A lenyeg, hogy tul vagyunk rajta. Utana 4 es fel orat aludt! Kép Mondta is a doki, hogy vagy aludni fog, vagy sirni es nyugoskodni. Nekem szerencsem volt.
Meg lazas se lett. Bar majd holnap is meglatjuk.

Orsi: Gyonyoru a szulesed tortenete! Megkonnyeztem. Kép
Annyit meg elfelejtettem, hogy a gatsebre es az aranyerre nagyon, de nagyon jo a kamillas borogatas. Kamillateaba martott zsebkendovel, vagy vattaval jol atitatom a sebeket. Kép En 2 hetig borogattam es meg is gyogyultam.

Bori: nem irtad, legalabbis nem emlekszem. Kép De nagyon kedves vagy. Koszi. Mi volt az a 2 nehez ora az oltas utan?
Teaval kapcsolatban en is betartom a dobozra irt aztatasi idot, de ha magamnak csinalom sose szoktam. Kép

Swen:
Seta: Mi is nagyon sokat setalunk es szinte egesz nap a kertben tartozkodunk az arnyekban. Kép
Gratulalok Botond mereteihez. Kép kepek? Kép

Suncsi: jo olvasni soraidat. 5,5 ora. Huha! Gratula. Kép te meg vigyazz magadra.
1 Aranyermet visszavontak a magyaroktol dopping miatt. Kép

Zsuzsa, Szilvi, Pano, Szoszi, Mariann es a tobbieknek is puszi es jo ejszakat. Kép

Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, most tettem le Gergőt. Kép
Ma nagyon jó napunk volt, többször aludt 1 óránál többet egyhuzamban és nem kínlódott úgy a hasával.
Nem akarom elkiabálni, de lehet, hogy beválik az Infacol? Amúgy utálja és elég hülyén lehet csak adagolni, úgyhogy mi inkább egy kiskanálba téve adjuk neki be, már amit ki nem köp.
Ő nem hajlandó se cumit se cumisüveget, se teát se vizet elfogadni, csak ami a ciciből jön és kész. Kép

Ma voltunk védőnőnél: 4600g a lelkem, tehát kicsit több mint 500g-ot hízott egy hét alatt. (4070-el adták haza) A védőnő nagyot nézett, de szerinte nem gond, nem kell -nem is lehet- megvonni tőle a cicit. Kisdió hallod?????
Ja és összement szegényem, mert már csak 55 cm, holott 57-el született. Kép
A dokinő is volt itt -persze mire elaludt a kicsi, jött meg- és minden rendben a manóval.
Dani továbbra is paff, de már megsimizte a tesót. Kép

Orsi: olyan szépen írtad le a történetedet. Kép
Örülök, hogy ilyen jól élted meg és ilyen ügyi voltál ezzel a nagy legénnyel. Kép
Én sem iszom laktoherbet, mert már így is tejcsárda vagyok. Kép
Millió puszi neked!! Kép

Panó: jó volt hallani a hangod. Kép És megnyugodtam, hogy nem csak az én bébim atom és eszik másfél óránként napi ezerszer. Kép

Jerry: édes a kicsid, reméljük azért néha engedi majd letenni magát. Kép Puszillak. Kép

Kisdió: nekem van egy kazim, a Béres Alexandra és a Détár Enikő tornázik rajta. Van rajta pocakos torna, meg szülés utáni, de bevallom még nem vettem elő, elég nekem a napi séta meg az éjszakai műszak. Bár való igaz rámférne...
Talán mégis előhorgászom...

Swen: drága vagy, hogy továbbra is biztatsz. Jövőhéttől lesz majd izgi, mert Ádi nem kapott több szabit... Kép
A kicsit már el is neveztük Bivaly Bill-nek, mert az Atomanti név már ugye foglalt. Kép

Süncsi: semmilyen szuri nem kötelező nálatok?

Hajni, Bori, Vali,Szöszi, puszi! Kép

Zsuzsa: a kisebbiked is gyönyörű. Kép

Mariann: hát majd csak fogyunk. Én nem is állok mérlegre, mert állítom többet eszek mint terhesen... Kép

Anikó, Hajnimaci merre jártok???
Lino: jól vagy?

Bocsi, hogy másnak nem írok, bekómálok, puszika:
Linda
bellana

Rita, nem dopping miatt vonták vissza hanem, mert nem pisilt eleget a pacák...
Azért megvizsgálhatták volna a vizeletet, mielőtt elveszik az érmet...
bellana

SziasztokKép

Szuper éjszakánk volt! Éjfél előtt volt egy kicsit nehezebb, mert akkor nagyon fájt Gergő hasa, de azt valahogy átvészeltük, meg tornáztattuk is és aztán szopcsi után szépen elaludt. Aludt 2 órát, szopcsi majd aludt 3 órát, megint szopcsi és azóta is alszik, már 2 órája! Azt hiszem kimehetett belőle az, amitől nagyon fájt a hasa, most már pukizgatott magától is és nem fájt neki, csak erőlködött a drágám.Kép Olyan édeseket tud nyögni, közben meg úgy sajnálom, úgy kinyomnám helyette azt a fránya kakit!
Szóval egész jól kipihentem magam, remélem a mai nap is ilyen kis nyugis lesz és akkor végre meg tudom már mosni a hajam.Kép Meg pihizni is tudok napközben.

Linda
A mi Gergőnk is ugyanilyen!Kép Semmi más, csak a cici.Kép Ráadásul minket is 4070 grammal adtak haza!Kép
Remélem rendeződik a picikéd pocakja!
Végül is Karcsi tegnap este főzött nekem egy adag Laktoherbet, de még nem ittam belőle, félek, hogy nagyon megindulna a tejem, így is alig bírom ki a 3 órát, már most iszonyúan feszül a cicim. Fejegetek is, csak nem mindig merek, mert hátha Gergő felébred és pont nem lenne elég Neki a tejcsi. Szóval nem tudom, lehet hogy a babatea segített tegnap és azért rendeződött a pocija, lehet hogy abból fogok inkább inni, az nem serkenti a tejtermelést. Abban reménykedem, hogy majd növöget a kicsikém és akkor egyre többet fog enni és jobbal leszopcsizza a cicijeimet.Kép

Puszi mindenkinek, ha nyugis napunk lesz, akkor még lehet, hogy tudok ma jönni.Kép

Orsi

avocado

Két kérdés:

Ti hogy álltok a tejivással? Mert a Zsuzsa féle listán napi 2dl-t ír, annál többet nem lehet inni? És a 2dl nem okoz a babának hasfájást?

A másik a kaki. Napi hányszor kell kakilnia a picurkának? Mert Gergőnél majdnem minden pelusban van kaki, ez normális?

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi:

A tej nem hasfájást csinál általában a babáknak, hanem kiütést!!! Én csak annyit iszom.

Kezdetben teljesen normális ennyi kaka! Majd ha eléri a 3-4 hetes kort, ritkulni fog! Addig meg vegyetek sok pelust!

Ha nagyon feszül a melled, akkor fejjél 20-20 ml-t. Akkor is elég lesz még, nem? Szopi után fejsz? Mert lehet, hogy akkor marad még benne, és azért feszül annyira a köv. előtt? 2 mellből etetsz??? De majd beáll rád a cicid, lehet, hogy csíkok árán Kép

Éjszaka Kép

Bocs a többieknek, puszi, de a reakció majd később!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok!

A tegnapi napunk nekünk is szuper volt! Botond bébi hatszor evett összesen és egész nap csak mosolygott, gőgicsélt, járt keze-lába, majdnem elszállt nagy boldogságában! S így is hatig aludt 21 órától!!!Kép Rájöttem ugyanis, hogy sokszor csak azért kéredzkedik cicire, hogy megnyugodjon és el tudjon aludni. Eddig ugyanis mindig úgy aludt el, hogy szopcsi közben elájult. Én meg azt hittem, hogy állandóan eszik ez a gyerek, úgyhogy Süncsi neked volt igazad és sokszor csak cuminak kellett anya. Ezért aztán taktikát változtattam. Most már ha jól bekajált hiába tesz szopó mozdulatot nem teszem vissza mellre, hanem dédelgetem, lefekszem mellé az ágyra, tartom a szájában a cumit, vagy elmegyünk sétálni. S így is elalszik és olyan kis vidám egész nap!!! Úgyhogy Zsuzsám, biztos hogy neked is igazad volt, hogy a túl gyakori kaja csak megterheli a kis pocakjukat és jobb neki ha ritkábban kajál. Úgyhogy be fogom tartani ezt a hatszori kaját! Ma reggel is szopcsi után jött a nyűgi, meg az ökölszopás, erre melléfeküdtem, cumi a szájába, simiztem meg énekeltem neki, s már másfél órája alukál!KépHiába csak belejövök az anyaszerepbe! Úgyhogy most olyan boldog vagyok!!!Kép

Nalika! Már akartam írni neked korábban, hogy olyan jó, hogy csatlakoztál, mert így egy ideig te tartottad a frontot a topicban!Kép De szerencsére már éledezünk!Kép Gratula a leánykád méreteihez, nagyon szépen növekszik!Kép

Zita! Tegnap neked is elfelejtettem írni, hogy nagyon sajnálom Ádám balesetét, el tudom képzelni mennyire megijedtél!Kép Mielőbbi jobbulást a fiadnak!!! Neked meg kitartást!Kép

Orsi! Nagyon szépen írtad le Gergő születését, meg is könnyeztelek.Kép S közben veszítettél sok vért? A kitolás alatt? Egyébként a pocakfájásra a hasra fektetést nem próbáltad?

Kaki: Botondnak úgy hat hétig minden pelusban volt kaki, mostanra lecsökkent napi egy-kettőre. S ez teljesen normális!KépÉn ugyan nem fejek, de nekünk is azt mondták a kórházban, hogy szopi után kell a pangó tejet kifejni, s akkor nem feszül, meg gyullad be a melled. Én ezt a kórházban csináltam is és jót is tett! Érzem milyen boldog vagy, így anyukaként!Kép Sok puszi nektek!

Rita! Lilike is nagyon szépen nő, gartula a kisasszony méreteihez! S persze neked is igazad volt, hogy a szopcsik között jobban le kell foglalni a babót!

Panó! Apa többet van már veletek? Szörnyű lehet ez a felújítás, minden résztvétem a tiéd!Kép Sok puszi neked is!Kép

Kisdió! A sporttal kapcsolatban, szerintem ha jól érzed magad nyugodtan mozoghatsz egy kicsit. Ez lehet torna, vagy kerékpár. A lényeg, hogy ne erőltesd túl magad és hogy jól essen a mozgás. Szerintem hamarosan én is megyek úszni!Kép

Bori! Na azért Ráckevét elcserélném a sétákra!Kép De tényleg jól esik nekünk, Botond is nagyon élvezi, egyre többet leskelődik, meg beszélget útközben, s olyan jókat alszik a kocsiban! Itthon meg csak nyűgizne. Néha van egy kis nyekergés, de akkor kiveszem és megnyugszik, vagy elalszik. Azért az olyan jó is, hogy Dani ennyire anyás nem?Kép

Jerry! nagyon tündér a bébi!Kép

Szöszi! Akkor ismételten jó utat kívánok nektek!KépPihenj amennyit csak tudsz, engedd, hogy mások dajkálják a kislegényt körülötted!Kép

Linda! Akkor Billy is növekszik rohamosan!Kép Egyébként ez szerintem is baromság, hogy el kell venni tőle a cicit. Dani féltékeny? Akkor szorítok a jövő hétre nektek!!!Puszi addig is!Kép

Ildikó! Annyira aranyos volt, ahogy izgultál Krisztáért, meg ahogy tudósítottál róla!KépLucas bébi hogy van? Na és a többi gyerkőc? Nálatok a 19 fok már igazi kánikula?Kép

Lino! Gondolom beteget ápolsz!Kép Nagyon sok puszi nektek is! Botond úgy fordul meg a hátáról, hogy a kezét teszi a pocakja, meg a mellkasa alá, s azon szépen átpördül.Kép A kocsiban meg olyan mókás, hogy hátul fel lehet nyitni a kocsit, és ott olyan hálós, ezért Botond bébi hason utazik, felnyomja magát fekvőtámaszba, s ezen a hálón keresztül nézi a nagyvilágot! S képes egy órán keresztül is így tartani magát! Még jó, hogy nem Herkulesnek neveztük el, hihetetlen milyen erős!Kép

Legyen szép napotok!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Az előbb elfelejtettem írni, hogy ma vagyunk 1 hetesek!KépKépKép Megpróbálok feltenni fényképet is.Kép

Zsuzsa
Köszi a tanácsot, most neki is esek egy jó kis fejésnek.Kép
Etetni úgy etetek, hogy 5 percet az egyikből és a többit a másikból, a barátnőm ajánlotta, egyelőre jónak tűnik.

PusziKép

Orsi

Szóval a mi kis 1 hetes Mókuskánk.Kép
Bocs, hogy ilyen sokat teszek fel, de annyira imádom ezeket a képeket Róla, nem tudtam kihagyni egyet sem! szóljatok rám, ha túl sok vagyok néha!Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

avocado

Swen
Annyira jó olvasni, hogy ilyen boldog vagy! Ügyesen csinálod ezt a nem cumiztatást a cicin, ha esetleg ilyen nálunk előjönne eszembe fog jutni!
Hason nem szeret lenni Gergő, olyan mint az Anyukája.Kép
A doki azt mondta, hogy azért vesztettem sok vért, mert nagy baba volt, gondolom az iszonyú erőlködés is, meg a baba velejárói is, nem tudom. De az biztos, hogy jó darabig nem bírtam lábra állni, ájultam el, pedig én nem vagyok az a fajta. Szerencsére az elmúlt, de a sápadtságom még nem. De nem lehet egyszerre mindent, nem igaz?Kép Nektek is sok puszi.KépKépKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Ma éjjelünk nagyon kaka volt. Gergő éjjel 2-től boldogított reggelig!! Aztán aludt egy kicsit majd újra. Most 10-kor szopi, majd aludt egy keveset, de már megint nyafi van...
Végelgyengülésben fogok elhalálozni...

Orsi: ezek a Gergők! Kép
Mi meg ma vagyunk 2 hetesek. Kép
Nekünk is mindig van valami a batyuban. Kép
vasat nem szedsz a vérveszteségre? Nekem mondta a doki, de mindig elfelejtem bevenni. Kép
A képek jók és a lelkesedésed imádnivaló! Kép
Kire hasonlít a manótok? Nem tudom eldönteni...

Swen: Boti nagyon ügyes, adhatna leckéket Gergőnek..
Dani baromi féltékeny, már a játszótéren is agresszívkodik...Még a végén pont ő lesz a játszótér réme. Kép Pedig nem is olyan régen még ő volt mindig az áldozat...

Most mennem kell a kisebbikem már pipa...

Linda
bellana

Bellana: végelgyengüléshez csatlakozom Kép Ákosom a fél hetes szoptatás óta nem aludt egy percet se. Most kettesben írunk nektek, az előbb betettem a hordozóba (most jól összeraktam és olyan mintha a mellkasomon pihegne), és így most egy kicsit csendben van. Reggel az apjával volt a hordozóban és Frank Sinatrára táncoltak, a gyerek egyből elhallgatott. Formáljuk csak a gyerek zenei ízlését!

És itt a migrén is. Szuper!Kép

Én nem tudom lányok, de lassan már teljesen kétségbeejt ez az állapot: reggeli szopás után délutánig nem alszik, viszont bömböl rendesen. Vagy eszik. Holnap lesz 4 hetes. És a lakás úszik, ami roppant idegessé tesz, mert világéletemben porvadászó voltam.

(közben jelzem, míg ezeket a sorokat leírtam,, a gyerek el is aludt a hordozóban. A baj csak az, hogy amint bevarázsolom a kiságyba, felébred)

Orsi: mókás a pici! Olyan kis drágák ezek a picúrok!

Nalika: te hol szültél? Hozzánk a hőmérőzésen és a műszakváltáson kívül senki nem jött be.

Orsi: Jó olvasni, hogy tényleg lehet szépen szülni. Nekem sajna nem jött be...

Panó: köszi a táblázatot. Majd mi is csatlakozunk leközelebb: 2004.07.29. (12:30); 3460g, 55cm, Ákos.

Nem tudom, ti mennyire figyelitek az olimpiát. Mi minden este nézzük. (Ákos a diszkoszvetés feszült pillanataiban kapta be először a cumitKép )
Engem igazából a futó srác idegesített fel, aki lehúzta a naciját a stadionban, a többiek meg videózták. Az olimpián igenis az országot, bennünket magyarokat képvisel egy sportoló. Nincs helye ilyen embernek az olimpián.
Fazekas ügyében pedig van olyan momentum, amit mi egyszerű halandók nemigen tudunk. Van ebben az egészben valami homályos.
A politikai helyzetről meg ne is beszéljünk...
Milyen lehet az ország megítélése most külföldön?

Orsi: nekünk már a kórházban is minden pelus tele volt kakival. Azóta csak a szín és a minőség változottKép Illetve most két napja csak pisi volt, de valószínüleg azért,mert ittam pár pohár fekete teát, és megfogta a gyereket.

Valaki írta (bocs, hogy nem tudom), hogy napi egyszer kellett a köldökcsonkot alkohollal tisztítani. Én minden pelenkázásnál tisztítottam, ami nem is baj, hiszen a csirizzé vált hintőport eltávolítottam legalább mindig.

Na, megyek beoperálom a gyereket az ágyba.

Kép
kisdió

Kisdió,
lehet, hogy azért nem volt benn nálatok a gyógytornásznő mert nem volt császáros a szobában. Nálunk volt, és egy füst alatt nekünk is mindent mutogatott. (A császárosokhoz kötelező menniük)

Orsi,
elfelejtettem írni, de nagyon szép szülésed volt, nagyon ügyesek voltatok. Kép
Gergő nagyon szép kisfiú, helyes kis vasgyúró és tündérien alszik. És lehet, hogy tényleg szedned kéne a vasat, az elsőnél nekem is kellett, de anélkül is rendbe jössz, csak lehet, hogy egy kicsit később.

Swen,
igen, igyekeztem tartani a frontot Orsi helyett, de most már ő jön Kép

Linda,
valszeg mégiscsak hétfőn megyünk, esetleg megoldhatnánk egy babavizitet.

Hajni
nalika

Sziasztok!

Zsuzsa!
Ha Beni tüntet, az azt jelenti, hogy kézben sem jó neki, akkor is ordít. Egyébként most is épp tüntet, sajnos, ha ébren van, általában ezt csinálja.
Igen, én úgy látom Edina rád hasonlít.

Bori!
Uszodaszemölcsünk nekünk is volt, mármint Petinek, de nekünk nem szedték le, csak ecsetelni kellett.

Orsi, Kisdió!
Én pont azt hallottam a Laktoherbről, hogy hasfájást okozhat a babának!

Orsi!
Nagyon szépen írtad le a szüléstörténetet, még egyszer gratula, ügyesek voltatok!
Gergő nagyon édes a képeken!

Jerry!
Marcell nagyon szép baba!

Nalika!
25 dkg hízás egy héten az nem semmi!

Swen!
Apa állítólag holnaptól lesz szabin, de majd csak akkor hiszem el, ha már holnap lesz és tényleg itthon lesz! Örülök, hogy nektek már ilyen jó napjaitok vannak, én is alig várom, hogy Beni kicsit nagyobb legyen!

Linda!
Szóval Gergő olyan hurkákat szeretne, mint Edináé?
Beninek se kell se cumi, se cumisüveg. Azaz cumink nincs is, Peti meg Rita is nagy ívben kiköpték, úgyhogy úgy gondoltam, hogy akkor a harmadiknál már nem is veszek.

Orsi, Linda!
Mi meg ma vagyunk 3 hetesek!

Kisdió!
Akkor téged is beteszlek a táblázatba!
A szüléseddel mi volt a baj?

Orsi!
Nekem Rita naponta 3-4-szer kakált, Peti viszont csak 5-6 naponta, pedig mind a ketten csak szopiztak. A dokinénink szerint az anyatejes babák ilyet is tudnak, meg olyat is.

Puszi mindenkinek! Bocs, ha kicsit összevissza voltam, de most épp elég zaklatottak a körülmények!

Panó
panó

Sziasztok!

Mi meg ma vagyunk pont nyolc hetesek!Kép

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SziasztokKép

Na, azért azt a nagyon jó éjszakát és reggelt csak visszakaptuk, szegény picikém megint elkezdett hasfájással küszködni és 2 órán keresztül szenvedtünk, közben többször cicizett is, de csak pár perceket megnyugtatásul. Aztán úgy egy 3/4 órája végre szopcsizott majdnem 20 percet és teljesen kiájult, úgyhogy most a kiságyban alszik. Megpróbáljuk szoktatni, hogy legalább nappal abban aludjon, ha éjjel velünk is van. Most szerencsére nem ébredt fel, amikor átvittem.Kép

Lányok
Segítsetek nekem, mert van egy szer, amit keresek, fel volt nekem írva valahol, de elszórtam és nem tudom a nevét. Valamilyen rosttabletta, ami a széklet lazításában segít. Nem tudja valaki, mi a neve?

Swen, Panó, Linda
Akkor mindegyikünk szeme fénye szedán született?Kép Ez tök szuper! Meg kéne nézni, hányan vagyunk, akik között így hetekben lehet mérni a születésbeni különbséget. Na, ezt most jól leírtam.Kép

Linda
ÉjszakádKép
Kicsi csillagom egyelőre teljesen vegyes, sok mindene az Apukájáé, de nagyon sokszor az én gyerekkori képeim köszönnek vissza. Majd meglátjuk.Kép
Vasat szedek, napi 2x1-et, de én is elfelejtem, tegnap is csak 1-et vettem be.Kép

Nalika
KösziKép
Vasat szedek, ha épp nem megy ki a fejemből.

Kidió, Panó
Köszi, örülök, hogy le tudtam írni nagyjából jól, persze sok minden összefolyik, de tudjátok milyen az, amikor mennek az órák és az ember teljesen kizökken az időből.

Puszi mindenkinek, most megyek pihizni.Kép

Orsi

avocado

Sziasztok kismamik!
Bocsika, egy kicsit eltűntem, mert próbálom nappal összeszedni magam és egy kicsit pihizni.

Bence elég jó baba, csak az éjszakákat én nehezen bírom. 2,5-3 óránként kel fel, ami rendben lenne, csak én viselem nehezen.
Jól vagyunk, nagyon imádjuk Benőkét!

Soraya- gratulálok a babához, jó egészséget nektek!

Lányok - puszilok mindenkit, jók legyetek!

Jajj- Anyós témához!: képzeljétek, hétfőn (Bence napja) itt voltak nálunk anyósék és kaptam tőlük egy arany nyakláncot, merthogy ilyen szép unokát szültem.
Teljesen meglepődtem, nem tudtam mire vélni a dolgot.
Na, erre varjatok gombot! ezt nem dicsekvésnek szántam, csak hirtelen nem tuom hová tenni a dolgot.

Most megyek, mert nyöszörög a babócám.

Anikó, Orsi- lesz börze október 24-én, jöttök ugye?

Puszi: Maci
maci2

Sziasztok!

Gergő délután belehúzott, aludt 4 órát és akkor is én keltettem fel... Szóval akkor éjjel megint buli lesz? Kép

Orsi, Panó, jó pofa ez az 1 hét eltérés a manók között. Kép

Panó: nekem meg hétfőtől jön a csúnya világ, Ádi mégsem kapott szabit... Ja és elkezdett fájni az 1-ik fogam, de csak jövőhét pénteken van időpont kedvenc dokinőmnél aki pesten rendel. Érdekes lesz felmenni, meg megoldani, hogy feltudjak menni...

Orsi: kitartást a hasfájáshoz... Gergő nálunk is nappal a kiságyban van, éjjel meg velünk. Kép
Puszi!

Hajnimaci: Kép szóval nem vesztél el. Kép

Hajni: jó a hétfő,ha össze tudom kaparni magunkat, mert az lesz az első nap, hogy egyedül maradok a lurkókkal...

Kisdió: milyen zűr volt a szülésed körül??

Linda
bellana

Linda,
én már alig várom, hogy találkozzunk, úgysem láttam még élőben a Gergőt Kép Pedig a képeken nagyon édes. Ádi szabadsága KépKépKép

Panó,
akkor a jövő héttől én irigykedhetek rád?

Hajni
nalika

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?