A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Kicsi
Milla intézi a levlistát nem Meli.
Vendég

Hát Kata már biztos nem jön egyben haza. De ez jó is így- A kisfiúk végülis már tök nagyok! De gondolom a kicsilányok meg hiányoznak neki nagyon.

Gombi
gratulálok az eredményhez hogy minden a legnagyobb rendben.
A rosszullét elmúlt azóta? Nem engedték be egyáltalán még váróba sem a párod?
Hát mi történik már? Ekkora a gáz? (mondjuk ma nem olvastam még híreket)
Vendég

Hatalmas gratula Meli!

Melinda csodaszép a pici! Ez a mosoly nagyon édes! :D

Manócskák
, én kérném a segítségedet: mibe öltözteted fel a picit a sétához? Már egy sétán túl vagyunk, de érdekelne, hogy jól öltöztettem-e fel. Nem szeretném sem alul sem túl öltöztetni. Szóval én így csináltam: body, harisnya, kisnadrág, póló, még egy nadrág, polár pulcsi, overáll, sapka. a dokinő ugyanis 3-4 réteg ruhát mondott.
Holnap meg uh-ra kell mennünk, aminek nem örülök, remélem nem lesz nagy tömeg. Ha kocsival megyünk egy réteggel kevesebb elég, ugye?

Judy, úgy látom a picikéink hasonló napirendet alakítottak ki. Mi ma jártunk úgy, hogy zéti 1/2 6-tól 11-ig a mellemen lógott. Szegény ma nagyon szenvedett a pukiktól, úgyhogy főztem egy kis édeskömény teát. Remélem segít neki, rossz látni, hogy szenved, és azért nyűgös mert fájdalmai vannak.

Szemcseppet kell neki adnunk, és képzeljétek, egy hangos szó nélkül tűri. Grimaszol egy kicsit, de nem sír! Olyan büszke vagyok rá! Egy igazi hős! :D
Vendég

Gratulálok MElinek és Gergőnek!

Elég durvák ezek a kórházi történetek. Csak az a durva, hogy ha valakinek meg van ismerőse, akkor az betegen is be fog osonni az asszonyhoz, aztán a többiek meg le vannak tojva.

Briell!
Nem vagy egyedül, nálam sincs túl nagy készülődés. Úgyis egy napra vagyunk kiírva. Bár én nagyon szerettem volna karácsonyra hazaérni a fiúk miatt.

tücsökbogár

Meg szeretném kérdezni, hogy a rendes fájások olyanok mint a jósló fájások csak erősebbek, szabályosabb időközönként jönnek?
Ma kicsit többet fájt a hasam alja és a derekam, mint szokott, de gondolom ez még semmi.

Kép
Kép
akella

Meliének nagy-nagy gratula!

Katának nagyon szurkolok

Melinda remélem olvasol :) gratulálok Nektek is... a fejem nekem is borzasztóan fáj, igaz, magas is a vérnyomásom, nekem, akinek mindig a negatív rekordokat döntögette.
Fejfájásodra valaki mondott valami hasznos ötletet? Ugyebár orvosságot nem lehet, így csak szenvedek :(

Körkérdés.... nem találkozott valaki a jó alvó Zalánnal valamerre? Most egy nemalvó Zalán van itthon, aki egész nap a nyakamon-cicimen lóg :( egyszerűen fogalmam sincs, mit tehetnék vele, hogy aludjon :( lehet frontérzékeny a gyerekem?

Üdv. Gabi
Vendég

O'hara
Milyen az overall amit ráadsz? Mert, ha bundás szerintem akkor nem igazán kellene rá 2 nadrág. Mi csak egy rövid időre vittük ki, mert azért most sok időre nem szabad, hiszem szoktatni kell őket még csak a levegőhöz. Azért arra is vigyázz, hogy ne nagyon izzadjon be ezekbe a ruhákba, mert az sem jó. Meg végül is az időtől is függ, hogy mit adsz rá, ha esetleg hidegebb volt amikor kivitted akkor jó amiket ráadtál, tényleg vigyázz, hogy nagyon túl vastagon se öltöztesd.
Én a sétához, body-t, harisnyát és egy meleg rugdalózót adtam rá, sapka,overall, és betakartam őt egy pléddel úgy, hogy azért a hideg ne érje az arcát. Ja és nekem van egy olyan nem is tudom hasonló alakja van mint a pólya, csak 2 oldalt cipzáros azt raktam még be a babakocsiba és úgy tettem be a picurt.
Ha kocsival megyünk akkor is hasonlóan öltöztetem, de, ha nagyon fűtitek a kocsit ajánlatos a kigombolni vagy kicipzározni az overallt, hogy ne süljön meg, meg persze azért is, ha kiszálltok a kocsiból azért ha nagyon bemelegszik akkor megfázhat esetleg.
Nálunk a védőnő mond érdekes dolgokat, de valahogy nem igazán szoktam rá hallgatni, hogy őszinte legyek, mert néha olyan dolgokat mond ami egy kicsit túlzásba is visz.

manocskak

ÁÁÁÁááá!Nekem meg most nem jó valami a levlistával.Iszonyat késéssel jönnek a levelek és össze-vissza.Ráadásul az új mail címemmel nem tudok írni.Remélem rendbe lesz,mert így nem tudok reagálni.

MELINDA!
Jó,hogy jöttél,én már meglestelek benneteket iwiwen :wink: Gyönyörű ez a kislegény.
Leht,hogy most mellé nyúlok,de te szültél magánkórházba.Csak vaalaki anno említette és úgy rémlik te voltál.

AKELLA!
Igen,olyanok a rendes fájások is (eleinte),csak rendaszeres időközönként,majd sűrűbben és erősebben.Azt szokták mondani,hogy ha beüllsz egy kád vízbe,vagy lefekszel pihenni és elmúlnak azok csak jóslók.

KATA!
Kitartás!Az azért nagyon jó hír,hogy aBálint megfordult.Már csak annak kell szurkolni,hogy bent is maradjanak még pár napig.

Bevettem a caulophyllumot és nagyon-nagyon bízom benne.Mint valami megmentőt,úgy várom a hatását :D
Vendég

sprite köszönöm! A kád jól hangzik, több mint 2 hónapja nem fürödtem csak zuhanyoztam. Nagyon hiányzik, de már nem merek a kádba ülni.

m&g ez aranyos :wink: Ott van a nyugis Zalán is, de gondolom nekik sincs két egyforma napjuk.

Kép
Kép
akella

Én is előbb kapom meg a válaszokat a levelekre mint magát a levelet. Sprite pocakképét sem kaptam még meg.
Sprite
Milla fog Pesten egy magánkórházban szülni
Aztán persze lehet hogy Melinda is abban szült, nem tudom

Nekem már nagyon nagy a hasam úgy érzem. MOst megyünk dokihoz, kíváncsi vagyok a fejméretére a gyerkőcnek :D
Kezdek olyan hangulatba kerülni, amit már elejétől kezdve inputálok magamban: mindegy hogy, csak jöjjön már ki! :P
Vendég

[quote="gio'ia"] írta:gio'ian is előbb kapom meg a válaszokat a levelekre mint magát a levelet. Sprite pocakképét sem kaptam még meg.
Sprite
Milla fog Pesten egy magánkórházban szülni
Aztán persze lehet hogy Melinda is abban szült, nem tudom

Hű tényleg!Köszi!Akkor ő még nem tud nyilatkozni,hogy mi volt a tapasztalata :D

Én sem kaptam még meg a saját pocakképem,de a reagálásokat már igen :D Majdcsak megérkezik :D
Vendég

Nekem is lassabban, késve jönnek a levelek, de reméljük azért mind megkapjuk előbb vagy utóbb.

Kép
Kép
akella

Gabi! Ott van a jól alvó Zalán, ahol az én picim is. Ma mi is nyűgösködünk. Most sikerült letennem másfél óra szopi után. Előtte pedig fél órát alukált csak, úgy hogy 1/2 6-tól felvagyunk. szerintem is valami front lehet.

Manócskák, köszi a reakciót. Megfogadom a tanácsod, lazábban öltöztetem Zétit. Egész terhesség alatt az öltöztetés volt a nagy parám, és még mindig.

Sprite! Én most láttam a képed, nagyon hegyes csini pocakod van. Igaza van Gabinak, lehet már szülni!

Gio, kíváncsi vagyok mit mond a dokid.
Vendég

O'hara' megnyugtattál :) front van :(

Üdv. Gabi
Vendég

Megtaláltam Katát, kemény két szobányira van tőlem. :lol: A babák egyelőre odabenn, most injekciókat kap infúzió helyett, hogy így is maradjon. A dokija még jövő péntekig szeretné benntartani őket ha jól értettem. Jól van, bár ő is szenved kicsit a kórháztól (ki nem??).

Nekem is megvan az időpont, pénteken születik a Maki. Majd drukkoljatok! De addig még úgyis benézek.

/
lemonsong

Briell, ne izgasd magad én tuti veled szülök! Ma is voltam dokinál, megvizsgált és azt mondta, hogy a közeljövőben itt nem lesz baba. Felkészített a túlhordási teendőkre, két hét az indításra a protokoll, így ha addig bent marad, csak két ünnep között fektetnek be! Mi meg itt paráztunk, hogy a télapót ne bent kelljen töltenem, de ahogy kinéz a dolog, a fiam szülinapja sincs veszélyben. Szóval beletörődtem a sorsomba, ma neki is álltam almás és meggyes lepényt is sütni, már kész van. :) Doki szerint nagy baba lesz, 4 kiló fölötti, de már ez sem érdekel. Elmászkálgatok, sütögetek itthon, aztán lesz ami lesz. El is zavartam éjjelre horgászni a férjem, tudom már nagyon mehetnéke van, két hete nem volt már.
Ennyit a nyákdugóról...

Melinek nagy-nagy gratula és sok tejcsit!!!!!!! :D :D :D

Melinda, nagyon szépek vagytok és olyan édes a fiad! :D

Tulip, nekem sem mondott a vérnyomimra semmit, hogy bármi teendőm is lenne vele, de ma már lejjebb ment.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Lemon puszilunk titeket!!!....így együttes erővel álltok Katával a szülés elött!Szorítunk pici Makitok születése napján! :D

Sprite pocifotóját én sem kaptam meg!
Vendég

Pókica,szerintem te jövő héten megszülsz legkésöbb!!!!Nem hiszem,hogy túlhordod...valahogy van egy ilyen érzésem! :D

Én már hétvégétől,úgy vagyok,hogy oké!Eddig még nem akartam szülni,de most már jöhet a kiscsillagunk!
Vendég

lemonsong puszi és drukk hegyek Katának és Neked is!

Kép
Kép
akella

Jaj Tulip, bár igazad lenne! A fiam 5 nappal hordtam túl...csak nem leszek már megint ennyire béna! 8)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Kukkkkk :):):):):):)
Vendég

SZIAAAAA GABICIKA! :D :D :D
Na, hogy vagytok? Fotók? :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Lemon, hajrá, nagyon drukkolok!!

Melinek gratula és sok tejcsit nekik!!

Melinda, nagyon szépek vagytok és olyan aranyos a fiad!

Rita, Gabi tök érdekes, nálunk sem volt ma éjjel túl nagy nyugi, fél 12-től fél 4 -ig cicizett, bár már csak nyammogott. Utána aludtunk 3 órát, és kezdtük előlről.
Vendég

Pókica ketteskét én is túlhordtam 2 nappal!Szerintem ez nem jelent semmit!Egyeske meg kettővel elöbb jött!
Sőőőt tegnap mondtam páromnak,hogy eggyeske szerdán,ketteske csütörtökön született...a következő nap a péntek!....csak azt nem tudom,hogy ezen a héten,vagy a kiírt napon! :D :lol:

Gabicika,milyen jó kedved van!!!
Vendég

Sziasztok Anyukák! Hogy vagytok?

Kép
Kép
akella

Jaj Fmelinda,alig bírtam megnyitni az sms-ed aznap!!!Letiltotta párom az internetet róla...mert többször bekapcsolt véletlenül...és utána a számlán ez meglátszott!Szóval amikor apa hazajött bekapcsolta,de akkor sem látszott valamiért a kép,csak az üzi!
Remélem jól vagytok!Noel nagyon édes kis mosolygós már most!
Vendég

Sziasztok lányok!

Végre hazaértünk!!!!!!!!!!!!! :):):) Még eléggé fáradt vagyok,ráadásul borzalmasan fáj a fejem.. :(:(
De igyekszem vissza olvasgatni,és bekapcsolódni újra :)

Köszönjük a sok gratulációt és a jó kívánságokat !!!!!!!!!

A már megszületett babásoknak mi is gratulálunk,a többieknek pedig még egy kis türelmet és kitartást! :)

Fényképeket csináltam a klinikán folyamatosan,küldök levlistán nemsokára! :)

Pókica! Köszike, jól vagyunk, és most hogy hazaértem,neked irány a szülőszoba!!!!! :):):)
Vendég

Szia Akella!É ma jól vagyok....várom a kenyeres kocsit a fiammal,de még nem jött eddig!
És te???
Kicsi80,hogy bírod a konyhainváziót?
Vendég

Gabicika várjuk már a fotókat!!!!!! :D
Vendég

tulipános köszönöm már jobban vagyok, mondjuk ezerrel nyomom a vitaminokat, de még holnap nem adatom be az oltást, mert sok dilemma után úgy döntöttünk, hogy beadatjuk, elsősorban a pici miatt.
Te nem érzel semmit? :lol: Tőlem már jöhetnének ezek a babók, kezdek türelmetlen lenni :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
akella

Megyek lepihenek lányok. Holnap megyek nst-re, dokihoz és beszélek a szülésznővel, majd utána jelentkezem. Úgy örülök, hogy sikerült találni szülésznőt, mivel nálunk azt mondták nem lehet.

Kép
Kép
akella

Melinda!
Tündéri a mosoly a fiad arcán! Szépek vagytok.

Kicsi!
Én sajnos korán megyek, 7 30-tól van a ctg, utána keresem a dokit és lesz vizsgálat. De egyáltalán nincs kizárva hogy elhúzódik és találkozunk! :)
Megcsörgetlek ha még bent vagyok akkor!

Úristen! Nem tudom hogy miket akartam még írni! :oops: :lol:

Ja!
Lemon és Kata!
Kitartás, szorítunk nagyon!!!

Levelek!
Én is hamarabb látom a reakciókat mint magát az "alaptevést"!

Ma is lent voltam, több mint 3/4 órát sétáltam, és semmi. Pontosabban nagy SEMMI!
Vendég

Gabicika!
Dejó már itthon! :-) Várjuk a fotókat!!

Én totál feldobódtam a dokinál:-) Azt mondta szerinte 3700 körül lesz a gyerek, ha végighordom, 2es szinten érett már a lepény, van elég köldökzsinór, fej ma 93, láb (FL) 79. , fejecske beékelődve - nem véletlenül túráztatja magát ezek szerint a szeméremcsontom.

Szval doki mondta hogy bármikor bármi történhet és vigyorgott mint tejbetök.
Papás szülés mehet, a Jánosban az a vezérgondolat, hogy egy alomból jön anyuka és apuka, tehát miért ne lehetne. Ettől ismétcsak feldobódtunk.
Vendég

Lemon
most pénteken születik a babád??
Hogyhogy? Meséjj már. Császár lesz, vagy beindítják?
Tök jó hogy találkoztatok Katával. Annyira klassz lehet így összefutni a fórumról ugyanabban a kórházban.
Vendég

Gio!
De örülök! Jó eredmények!!! :D
És irigyellek hogy lehet Apával együtt lenni szülőszobán!
Vendég

Najda
én meg a sétáért irigyellek! Néha úgy érzem már megkukulok itthon...
ugyanakkor ha meg elindulok már attól félek, hogyha rosszul helyezem a súlypontom és előre esek mint a bot 8)
Vendég

Na jó! Hát én is csak vánszorgásnak nevezném inkább amit műveltem. Vagy esetleg séta-fika, séta nélkül. De a levegő az jól esett. És a várva várt hatás sem érkezett meg tőle.

Sprite!
Miket is szedsz Te? Nekem most csak Caulophyllumot mondtak napi 1-et, majd ugyanebből szülés alatt 1 dl vízbe 5 golyót feláztatni és abból 10 percenként inni 1 kortyot, utána 1 perces fájásoknál már 5 golyó arnicát, és szulés után napi 2x 5 golyó még ebből. Ezt épp egy szentesi homeopata doki írta nekem össze így. Tegnap vettem be az 1. caulo.-t. Na meg a málnalevelet is nagyon mondta hogy igyam. Meg azt a szülésznő is favorizálta. Bár azt lassan 3 hete iszom.
Neked hogy mondták hogy szedd ezeket? Mintha nem így rémlene, mikor egyszer írtad. :?:
Vendég

Én is holnap megyek nst-re :D Vizsgálat most nem lesz,csak nst.Azzal meg nem sokra megyek :D

LEMON!
Tényleg!Akkor most tuti császár?

APKATA!
Ne légy elkeseredve a császár miatt!Ugyanolyan anya vagy mint azok akik simán szülnek.Akkor lehetne lelkiismeret furdalásod (szerintem) ha megsem akartad volna próbálni a sima szülést,csupán csak kényelemből,félelemből kértél volna császárt!
Sírni,sírj nyugodtan,ne tartsd bent.Valószínűleg a hormonjaid rendeződnek még.És tényleg: semmivel nem vagy kevesebb csak mert császárral született Réka!

TULIPÁNOS!
Nekem Zizu 3 nappal később jött,remélem Hubus követi a ti szokásaitokat és ő viszont előbb jön majd :D
Péntek 11-e tökéletes nap a szülésre,én is arra írtam be a naptárba: "Hubus bújj ki!"Hátha hat rá :D
Vendég

Juhúúúúúúúúú! Elmegyünk a Tescoba venni pár dolgot! :D

Soha nem gondoltam volna hogy egy ilyen hírnek örülni fogok valaha. De ez, hogy én nem csavargok és intézkedek szombat óta, ilyen nem is tudom volt-e mostanában!!! 8)
Vendég

KRISZTI!
Én az Arnicat és Caulophyllum 9Ch-t szedem 1X5 golyót naponta mától.Nekem szülésznők,dúlák és orovosok is ezt az adagolást ajánlották és mindenhol ezt is olvastam.Annyi,hogy min fél órának el kell telnie a két adag között és sem előttük sem utánnuk nem lehet mentolosat enni.Továbbá nem szabad őket elektromos eszköz mellett tartani pl: mikro,telefon,tv stb.Szülés alatt én nem akarok ezzel foglalkozni,utánna meg csak Arnicat szedek majd.
Vendég

Aha! A termékek stimmelnek, csak az adagok nem. Most én akkor mi a tökömet csináljak? (Pardon!) Szedjek 5-öt?
De az arnicaból miért kell már 5? Az nem vérzéscsillapító? Én nem igazán foglalkoztam ezzel a témával eddig, ezért kérdezgetlek, mert tényleg nem tudom. Bocsi!
Ezeket is Anyukám hozta, és a dokit is Ő kerítette.
Te tudod az okokat?
Vendég

Sprite : :D Akkor pénteken ketten megyünk szülni...ezt megbeszéltük! :lol:
Vendég

NAjda
mivel e-mailben nem tudok emojeleket tenni, itt üzenem a választ.
:oops: :oops: Köszi!!
8)

Nekem mostmár 2naponta kell majd járni erre az nst-re----
Kérdeztem a dokim mi legyen ha éjjel tör rám a mehetnék, hívjam-e őt. Mondta hogy ne, hanem irány a kórház, onnan majd jelzik hogy mikor kell neki menni.
Milyen jó neki. Csak akkor jön amikor már a lényegi rész indul :)
Vendég

Gio!
Szivi! :D
Én meg most végigrágtam magam a csatoláson. Tényleg 5 kell. Be is vettem gyorsan még +4-et, meg mindjárt beveszek az arnicaból is 5-öt.
Vendég

Addig szerel itt a szerelő, hogy nem megyünk Tescoba!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :cry:
Vendég

Najda nálatok is szerelnek???
Vendég

gio'ia: Köszi... Ezt jól elnéztem....

Tulip: Most éppen tök sötétben ütöm a billentyűzetet a laptopon.... NNNNNNNNNNNNEEEEEEEEEEEEMMMMMMMMMMMM!!!!!!!! Újra van áram..... Végeztek ma, péntek és szombat lesz még két menet (csempéző, és apukám átüti a falat a páraelszívónak...) Ezek már szerintem kissebb porral takarítással jár. Anyu nagyon sokat segít, így tudok pihenni. Nagyon nagy segítség.

Najda: Csörgess nyugodtan.

Kép
kicsi80

Igen.
Épp antennát. Ebben a pillanatban ment el. Már nagyon unom. És még hol a vége? Azt hiszem akkor fogok befordulni, mikor már itthon leszünk a picurral és keresztülcsörtetnek itt nekem mindenféle tapló szakik. (Bocsánat! Tisztelet a kivételnek! Csak a nagy átlag nem ismer sem Istent sem embert!)
Vendég

Kicsi!
Csörgetlek! :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?