A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Jó reggelt!

Én már 7kor kint shoppingoltam az Intersparban, annyira jó volt. Egyedül, csöndben, nyugodtan, szemlélődve, kevesen is voltak, szóval megérte alvás helyett. :wink:

Kriszti: Nagyon jó vonatozást Nektek! Csinálj aztán sok szép képet és gyere mutizni.

Manó: Azta, ki lehetett fáradva kislegény! Én is irigykedem, ha nem baj. :oops: 7kor fektettünk, utána pont 3 óránként kelt. :roll: Tudom valakinek ez is szuper lenne, de azért szeretném ha már kb 10től 4-5ig aludhatnék egyhuzamban. Arról nem is álmodozom, hogy esetleg reggelig. :oops:

Petra: Szerintem majd biztos megyünk. Alig várom már, hogy lehessen Mátét hosszabb utakra is vinni, és esetleg valahol máshol éjszakázni egyet-egyet. Most még úgy látom, kell neki a nyugi, nagyon kizökkenti akár egy-egy Anyósos utazás is, pedig ők csak 40 kmre laknak. De tavasszal már biztos bátrabban megyünk és akkor majd rábeszélem férjemet, hogy felétek is menjünk. Nagyon kíváncsi vagyok rátok ám már élőben. :wink:

Fiúk elhúztak Obi-ba ezt-azt venni, plusz madáretetőt. Andris már annyira be volt zsongva, hogy madarakat akar lesni, hogy nem lehetett tovább húzni a dolgot.

Kép

Kép
hgrita

Rita én tegnap a Corában járkáltam egyedül .... és annyira bírtam élvezni :wink: :wink: :wink: tudj Isten mikor csináltam utoljára ilyet :roll: ... na, mondjuk néha azon kaptam magam, hogy úgy ringatom a bevásárlókocsit, mintha babakocsi lenne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

Boboka,honnan tudod egyáltalán,hogy kevés??????Én is azt gondoltam,de végülis Berni hízik rendesen,és bár 3 óránként eszik,de ha bömbi van egy kis nyugicicivel jut még tejcsihez....
LLL-től kértél segítséget???????ezt még,tedd meg hogy Niki anyatejes baba legyen!!!!
Andi adott görögszénamag és kecskerut-os teát,a rosszabbik cicim is bedurrant tőle,még szerencse hogy Berni elfogadta és kiszívta a tejcsit!!!!Úgy fájt ahogy nyiltak a tejcsaornák,azt hittem ott f...om össze magam!!!!

sutimano76

Egyedül shoppingolók irigyirigyirigyirigyirigyirigyirigyirigyirigyirigyirigyirigy :oops: :oops: :oops:

Madar, oksa, megbeszéljük :)

Csajok jó rám a régi télikabim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

süti: Te nem nővérezel? :wink: ma este küldöm a fotókat. :wink: illetve, hogy legyen, töltsem fel a pic-re vagy?????

KépKép
KépKép
madar

Kriszti: Téli kabát... Kép Kép Kép

Madar: Hát, ezért is adok hálát az új bevásárlóközpontnak, ami itt épült 2 percre, mert így el tudok jutni egyedül is egy hiperbe. Vezetés... hát hogy is fogalmazzak... gyengém... vagyis jogsi ellenére nem megy... gyakorlatom nuku... Na, majd tavasszal az is tervben van, mármint a gyakorlás. Itt van minden, na azért nem egy Cora, de azért vettem Máténak bodykat, cumit Karácsonyra.És DMben is jártam, Jézuskától kapok parfümöt. azt vettem. :lol:

Kép

Kép
hgrita

Kriszti, hurrá télikabi!! Kép

Erről jut eszembe. Pécsen én is vettem magamnak egy új kabit. Áááá ollan szép és lehet farmerrel is meg csinibb nacival is hordani és tök meleg és krémszínű és tök jól megy a hajamhoz is. Mikor tegnap abban sétáltunk olyan csininek éreztem magam... :oops: 8)

Móni, bevásárlókocsi-tologatás. :lol: Így már jártam én is. 8):lol:

Kép Kép
manósziget

Csak, hogy ne legyetek elkeseredve attól, hogy 1-2szer keltek ékszaka:

7kor fürdés, 8kor vacsi, 9re alszik mindkét törpe. Flóra ébred éjfélkor, majd 1kor Jázmin, ekkor megetetem újra flórát, hátha alszik tovább, de nem, mert 3kor kel és innen óránként, amíg meg nem unom és 6kor átviszem a mi ágyunkba és közben 5kor Jázmin újra szopi.
És ez sajna így van 2 hete... 1-1,5órákat tudok aludni...

t-pk

Ákoska azzzzzzzzzzzzztttttttttta de ügyes.... Kép nem mintha panaszkodnom kellene... és nem is akarok... mi kb minden este éjfél körül alszunk el... és fél nyolc nyolc körül ébredünk.... :oops: :oops: :oops: :oops: utána még vissza alszik... ma pl 10:40-ig nyomta.... most meg nézegeti az új játékot... és annyira nézte... (nagyon tetszik neki!!!! ) hogy elaludt.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Így:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vikiviktor 2009.12.12 11:52-kor.
vikiviktor

T-pk... nagy simi Neked! Kép apika visszafordult hurrá hurrá... hogy hogy????

Kriszti... kabát ... hurrá hurrá... Kép

Manó... micsoda kabit vettél... és meg sem mutizod??? :shock: :shock: :shock:

Móni... a babakocsi tologató érzés már meg volt nekem is... :wink: :wink:

Tényleg nincs még Bibinek szülinap... :wink: meglestem... Astridnak volt.... :cry: utólag :oops: :oops: :oops: :oops: Boldog születésnapot Astrid!!!!!!! Kép
vikiviktor

Rita... hurrá hurrá vásárlás.... és akkor tessék gyakorolni vezetni... küldök járgányt.... Kép

Ééééééééééééééééés minden anyukának küldök virtuálisan egy maqsszást... Kép :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

Noooo gyors Kép
vikiviktor

Ígértem képet még arról a játékról, amit cserélgetni szoktunk a gólyával.... (a gólyát már mutiztam.... :wink: ) ez egy hőlégballon féleség... aminek a kosarában van három állatka... egy béka, egy nyúl és egy szamár... (nem értem miért nem 4-en vannak!!?? ) és egy cérnával rögzítettük a csillárhoz... és így tudjuk pörgetni Dórinak.... órákig képes bámulni... és amikor bemegyünk a szobába első, hogy megnézi, hogy ott vannak e még... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
vikiviktor

Nnnno asszem lelépek.... délután nem leszek... viszem Dórit anyósékhoz.... ott disznó vágás van.... :? :? :? :? :? :? Kép
vikiviktor

Na most végeztem a visszaolvasással, tegnap este már nem hagyott a főnökasszony:):)
most a frissekkel vagyok elmaradva...

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]

[b]Boboka: Szerintem is döntsd el előbb mit szeretnél istenigazából, a szíved mélyén. Ha már túl sok stresszt okoz a szoptatás, ha kényszer csinálni, akkor kezd hozzászoktatni magatokat a tápszerezéshez. De ha egy kicsit is szeretnél még szoptatni, akkor ne tápizz előbb, hanem szopi, amennyit csak tudsz, Niki igényel és csak akkor legyen tápi ha muszáj. 6 hónapos kor után már bőven lehet más dolgokat is adni, ha addig kihúzzátok, az már nagyon jó. De kényszerből, elvárásból ne csinálj semmit, szerintem.

Teljesen félreértettetek :cry: Én nagyonnagyonnagyon szeretnék szopiztatni, ez minden vágyam, de ha egyszerűen nincs elég tejci, akkor ha fejreállok sem tudom jóllakatni a drágámat. És azért bárki bármit is mond, egy 5 kg fölötti babának 300 ml vagy még kevesebb az nem elég egy napra :cry:
ezért is csinálom most úgy, hogy kevesebb bocitejcsit csinálok, mint amennyit egyébként enne és utána jön az édes cicizés - így egy kicsit olyan, mintha az lett volna végig...

még annyi, h. már minden létező variációt kipróbáltam, úgyhogy légyszi ne mondjátok, h. mindenki tud szoptatni aki akar :cry: :cry: :cry:
Vendég

[quote="sutimano76"][ írta:sutimano76b]Boboka,honnan tudod egyáltalán,hogy kevés??????Én is azt gondoltam,de végülis Berni hízik rendesen,és bár 3 óránként eszik,de ha bömbi van egy kis nyugicicivel jut még tejcsihez....
LLL-től kértél segítséget???????ezt még,tedd meg hogy Niki anyatejes baba legyen!!!!
Andi adott görögszénamag és kecskerut-os teát,a rosszabbik cicim is bedurrant tőle,még szerencse hogy Berni elfogadta és kiszívta a tejcsit!!!!Úgy fájt ahogy nyiltak a tejcsaornák,azt hittem ott f...om össze magam!!!!

Aranyos vagy, az a gáz, hogy mindig belelkesedek, próbálkozok és mindeg "csődöt mondok" :cry: volt már utrica, szopi tea ezerrel stb. stb. nagyon semmi eredmény
:cry:

volt egy pár nap amikor mértem, onnan tudom mennyit hamázott. tudom, h. nem túl jó méricskélni, de kíváncsi voltam
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.12.12 13:01-kor.
Vendég

Minden babó csodálatos :)

Süti, mi majd jövő hét körül küldünk 3 hós képet

mindenki, aki írt a blogba :cry: :cry: :cry: történetet simisimisimisimi

most mennem kell, levegőzünk kicsit utána még jövök ha tudok

szüliseknek nagyon boldogot kívánok :)
Vendég

Ja, még valami: nagyon fájnak a térdeim. Valószínű a sok +++ kilótól, + nagyon nagyon alacsony az ülőgarnitúránk és innen a felállás a babóval elég megterhelő volt a térdeimnek.
Tudtok erre valami csodaszert?
Vendég

Boboka,térdre nincs ötletem,max tedd le babaót állj fel és utána vedd csak fel őt!!
de a szopinál egyáltalán nem jó hogy előbb tápiztatsz....sztem etesd meg ciciből,ha nem jön belőle azt észre fogod venni,és ha 20 perc szopi után nyűgi vagy sír Niki,akkor tuti kevés volt és jöhet a tápi....de ha mindig a tápit adod először akkor ráadásul ki se tudja üríteni a cicid!!!!és ne mérlegezz!!!!ha hetente méred az bőven elég....nekem sincs sok tejem,lig tudok fejni,sőt egy ideig a bal cicit nem is fogadta el,így több hétig 1 cici látta el,de abból minden 3 órában jól tudott lakni!!!!
Légyszi higy nekünk és ne a tápival kezd,amúgy nekem se mindig használnak a tejserkentők,de azért iszom őket!!!!
Most hogy adott Andi görögszénamag-kecskerut teát,na az bedurrantotta a rossz cicit is és Berni este jól is lakott belőle!!!
Ezért írtam/tuk,hogy kérj segítséget,mert ha mindig tudsz szoptatni,akkor tuti fel lehet hozni,hogy több legeyen....azok akik tápinak az elejétől tápinak,mert már akkor alig volt tejük(ugye jól mondom tápisok???)
este hozok linkeket,olvasd el őket.....

reagálás is csak este!!!

ÉS SENKI NEM MONDJA,HOGY AKARNÁL TUDNÁL,TE !!!!!!!!aza lényeg ha tudsz,akkor lehet eleget csinálni!!!!de ha tápival kezdesz,akkor elapasztod a saját tejed,mert ugye megbeszéltük,hogy nem mindig esznek ugyanannyit,egyszer 120 egyszer 90,stb,te honnan tudod kiszámolni a tápit?????nem tudod mennyi van a cicibe!!!!!remélem érted!!!

sutimano76

Tudod, mi is az elejétől tápiztunk, csak úgy, hogy először volt cici aztán tápi.
Utána elhagytuk a bimbóvédőt is, és egyik hétről a másikra úgy tűnt, hogy elég a cici, mert nem fogadta el utána a tápit.
És itt jött az, hogy először nem mértem, örültem mint majom a farkának, hogy hurrá, elég a tejcsim. És utána mértem kíváncsiságból, ez volt a baj. 30-40 ml-eket méricskéltem sorozatban, a legnagyobb poén a -10 gr-os mérlegelésünk volt egy 45 perces szopi után :shock:
És itt van az ördögi kör, hogy ne idegesítsd magad, ne mérj, de tudat alatt ott van, hogy nem tudsz eleget adni a babádnak... és a végén már ettől nincs elég.

És most a héten csináltam így, hogy először tápi, aztán cici, ha nem cicizett sokat akkor fejtem, meg volt, hogy egy etetés csak cici volt.
És a picikém kiegyensúlyozott, mosolyog, látszik, hogy nem éhes. amikor csak cici volt, akkor bágyadtabb volt stb. stb., lehet, hogy valami ugrás előtt volt éppen és ilyen hülyén jött ki, nem tudom.

Na, lényeg a lényeg, nem akarom ragozni a szopi témát, már annyiszor kiveséztük, nem akarok fárasztani már senkit ezzel.
Vendég

2001 október 20-án szívtam el az utolsó cigim, de a amai napig hiányzik!!!!!!!!! :cry: :evil:

Kép
Kép
tengdi

anyósék hoztak pizzát, kimentek akonyhába, ahol le sem tudnak ülni, mert az étkezőben vannak a székek. Ott megették állva. :roll:
Mindig tisztességesen megtízóraiztattuk, megebédeltettük őket, külön készültünk.....nem tudom mi vitte erre rá őket.
Nem volt méreg sem, hashajtó sem az ebédjükben....
Hát ilyenek.

Kép
Kép
tengdi

Boboka,a világért sem szeretnélek megbántani,de mivel leírtad,hogy mi a helyzet veletek,így muszáj reagálnom neked.

Először is maximálisan igazat adok Sütinek.Tessék előbb cicire tenni Nikit,és csak utána adni neki tápit,ha sír,semmiképpen nem fordítva.Ha tehetném,megtiltanám,hogy előbb tápizz.
Sajnos ott "hibáztál",hogy elkezdted méregetni cicizés után.Egész más az anyatej,mint a tápi,és egész más mennyiségben van szüksége a babának rá,mint a tápira.Könnyebben megnyugszik az ember,ha látja mennyit eszik a baba (bennem is van egy egészséges félsz,hogy elég e),de ha kiegyensúlyozott,megfelelően hízik,akkor teljesen mindegy,hogy mennyit szopik.Lehet,hogy a 45 perces szopi épp komfort cicizés volt.Nem biztos,hogy attól volt "bágyadtabb",hogy éhes volt.Neked sincs mindig jókedved.
Nem elég azt mondani,hogy szoptatni akarok.Természetesen elengedhetetlen feltétele a jól szopó baba,de szerintem nagyon határozottan el kell dönteni fejben,hogy mit akar az ember.
Azt meg csak félve említem,hogy tök mindegy,hogy a szakkönyvek mit írnak,hogy egy ekkora babának mennyit kéne ennie.Nincs 2 egyforma baba.Mi sem eszünk iszunk naponta ugyanannyit.Én például tegnap tök keveset ittam,meg is lett az eredménye mára.Érzem a tejcsin.

Csak egy saját példa.Hetente,2 hetente lemegyek az egészségházba megméretni Barnit.Utoljára kedden voltam,azt megelőzően pedig 2 hete.Eddig 160-200 gr között hízott Barni hetente átlagban.Most a 2 hét alatt a mérés szerint 70 grammot.magam is meglepődtem,mert nem vettem észre,hogy bármi jele lenne annak,hogy Barni elégedetlen,éhes.Nem mondta a védőnő,hogy ez kevés,vagy sok,de abban maradtunk,hogy egy hét múlva mérjük meg,és meglátjuk,hogy alakulunk.Persze nekem is "rosszul" esett,hogy csak ennyit hízott,de biztos ez egy ilyen időszak volt.Próbálok mindent megtenni (rendesen eszem,iszom,a lehetőségekhez képest pihenek),hogy akár még több tejem legyen Barninak,annál is inkább,mert lassan nálunk is jön a 3 hós ugrás.

Itt az élő példa Viki.Ő is visszahozta a tejcsit és nem is akárhogyan Kép

Szóval én a helyedben jól átgondolnám,hogy mit szeretnék,és ha elfogadod szakember segítségét,akár azt is igénybe venném.

Kép
v.andi

Madar,a süti isteni.Mármint az osztrák csokitorta.Ha tehetném,minden nap sütnék,de az is lehet,minden csoda 3 napig tart.Ma sütök még egyet,mert nem tudok betelni vele.Remélem nem fog meg nagyon az étcsoki.Mára már lesz hozzá vanília fagyi is:wink:
Figyi,ha nincs csak 180 gr étcsokim itthon,romlik a minősége???

Kép
v.andi

Boboka
Még egy tipp, én megmondom őszintén kissé szkeptikus voltam vele, de bejött. Nyers uborka és főleg kesudió ( nem pörkölt ) nagyobb mennyiségben. Nekem bedurrant tőle a mellem, mindezt úgy, hogy valójában nem hittem benne. Még pszichés alapon sem lehetett.
Persze biztos ez is olyan, hogy kinek mi válik be.

Kép
Kép
tengdi

Móni, én is megcsináltam ma a csokitortát!!! Baszki nem gondoltam volna hogy ennnnnyire finom!!! Apika hozott hozzá fini vaníliafagyit és ááááá úgy belaktam vele uzsira. :oops:
Csajok aki még nem csinálta meg az sürgősen álljon neki, mert nem tudja mit hagy ki. ;) :lol:

Kép Kép
manósziget

Tengdi ezt nem mondod komolyan???? :shock: :shock: :twisted: :twisted: Már bocsáss meg de anyósod nem teljesen százas... :?

Kép Kép
manósziget

Madar,ha jól olvasom ,akkor a topik miattad fog elhízni,mert az a torta tényleg isteni,legközelebb tegyetek bele meggyet vagy cserkót,úgy is isteni!!!!!!!!!

Tengdi,anyós.....remélem mosogatnivalót sem csinált és megette dobozból!!!!

sutimano76

Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok, és Boldog új évet

Három hétig itthon lesz a párom és én már nem jutok géphez..... :cry:

Kép
arvaerika

Sziasztok anyucik!
Elöszőr is minden baba gyönyörü és fantasztikus sok jó tanácsot adtok egymásnak igy én szépen csendben maradok!! :D Bex most szerintem nem fog jelentkezni mert piszkosul megfázott .Csütörtökön jöttek hozzánk és most mentek haza!! Volt dokinál aki elküldte vérvételre,és gyógyszerrel is ellátta,de ma reggelre már elkezdett fájni a tüdeje igy berohantak a kórházba.Hál istennek nincs influenzája és vérvétel is megvolt igy már a kész eredménnyel megy majd vissza a körzetihez.Hát rég volt ,hogy egy kézzel kellett föznöm, de megoldottam. :D Kicsi manóm szerintem érezte,hogy izgulunk mert nem igazán maradt meg egy helyben.Azt hiszem elkell kezdenem edzenem :D :D mert jó hamar elkezd fájni a hátam ahogy emelgetem Tomikát.Minden elismerésem a kendözö mamiknak én ilyen nem csináltam egyik kölkömmel sem!Jó azt azért hozzá kell tennem ,hogy akkor még sportos kismami voltam és észre se vettem ha felkellett emelnem öket!
puszi nektek Beatrix

Kép
lipót beatrix

Beatrix,húúú de régen láttunk.Bexnek sok sok gyógypuszi,jobbulást neki.Remélem Te (Ti) is jól vagy(tok).Gyere gyakrabban :wink:

Madar,baszki,tényleg állat vanília fagyival.A bátyám nem bírja abbahagyni. :lol:

Kép
v.andi

nincs időm visszaolvasni, csak egy gyors bekukk:
ma átfordult Flóra :lol: :lol:

t-pk

Kép

Kép
lipót beatrix

nya, szevasztok

Kriszti: Luca méretei is nagyon szépek :wink:
Hogy vagy, felfázás?
Kanapé .... húúúúú, de ügyes vagy Kép

Anna: örülök, hogy jól vagy ... remélem, Te is így érzed magad :wink: gyerekek jobban vannak, rendbe jöttek?
Toscana Nekem is szívem csücske ... úgy hogy egy kis meglepetés ... Kép Kép

Babcika: postahivatalos példád nagyon teccet, jót vigyorogtam :lol: :wink: Jancsika-házdíszítés :)

Jaj Süti, Bernike nagyon csinos, már sokadszorra látom a képet, de olan szép :D :wink:

Manó:
azért ezek pozitív hírek (Pécs), bár tudom, hogy amíg nem mondják ki tutira, hogy minden OK, addig nincs mennyugi, de bizakodni lehet és kell is ... mi meg drukkolunk, és minden rendben lesz :wink:

Rita: Máté nagyon ügyes Kép

ezt most gyorsan elküldöm, mert minnyá lemerül a gép, pedig még csak az 550. oldalok tartok. :roll: :roll: :roll:

KépKép
KépKép
madar

Szép estét Anyukák :):)

Hoztam egy diát a Mikulásvonatozásról :)

Kép

annyira nagyon jó volt!!!!!!!!!!!!!!! Igaz, én majd frászt kaptam, hogy lekéssük a vonatot, s nélkülünk indul el, de odaérvén kiderült számomra, hogy ez lehetetlen, merthogy ez direkt tűzoltóéknak induló járat. Szemére is vetettem Atesznak, hogy igazán megkímélhetett volna pár szívrohamtól a piros lámpáknál való ácsorgás miatt, ha ezt nekem elárulja... a kis dög :):) Ati reggel elfelejtette meginni a bátorságszörpjét, úgyhogy Apa nyakából nézte a történéseket :) A vonaton két krampusz meggyőzött bennünket arról, hogy működjünk együtt, s verset kellett tanulnunk, meg énekelnük, hogy élesben ne égjünk be a Mikulás előtt, mert aztán nem kapunk majd ajándékot. :) Leszállván a vonatról /ahol jó meleg volt/ Micimackó és társai, meg Füles, meg Dorothy, meg Oroszlán és Süsü fogadtak bennünket :) Csodaszépen fel voltak díszítve a fák, ahogy a Mikulás kapun keresztül Meseországba léptünk. Először Dorothynak kellett segítenünk, hogy megtalálja Oroszlánt, s megszólaljon a Bádogember és Madárijesztő, aztán a Száz holdas Pagonyban megkerestük Füles farkát, majd a Királyi Várban a kancellárral és a Kiskirályfival kiderítettük, hogy melyik az igazi Süsü, s végül Mikulásnak s a manóknak segítettünk megjavítani a csomagolóüzemben az egyik főherkentyűt. S ezért, mivel ilyen okosak és ügyesek voltunk, kaptunk egy ajándékcsomagot :D :D :D aztán felpakoltuk magunkat s a Karácsonykapun keresztül, ahol egy csengőt meghúzva kívánhattunk magunkat egy csodát, ami teljesül, visszatértünk a vonatunkhoz :):) Ati drágám úgy eltelt a sok élménytől, s Fülestől és Malackától /persze egyikükhöz sem mert odamenni/, hogy hazafelé elnyomta a buzgóság :):)

vicger

2. kép minőségért bocs, hoztam inkább egy másikat:Kép

Viki: én sem vagyok egy nyafka csaj, meg vega sem, meg háztartást is vezetek, de a hús fogdosástól mostanában én is viszolygok kissé :oops: :roll:

Süti: logkából jeles (háztartás,babanet stb.)Kép

Zsalyam: a sommelier feladata a harmónia megteremtése egy menüsorban az ételek és az italok között. Egy igazi sommelier számára elengedhetetlen a sokoldalú képzettség. Számos ismeret szükséges ahhoz, hogy a sommelier a vendég igényeihez alkalmazkodva beszéljen az italokról, és olyan italt ajánljon, mely a legjobban illik az ételsorhoz. Ehhez szükség van az italok, a szőlőfajták, a szőlészeti eljárások, az évjáratok, a borvidékek, a termelők ismeretére is. A bor, a víz, a párlatok, a sör, a tea és a kávé mellett a szivarok ajánlása úgyszintén munkájának részét képezi.
A sommelier egyben a pince ura is, neki kell beszereznie, tárolnia és megfelelő hőmérsékleten tartani az italokat.
A szó a provence-i saumalier kifejezésből ered, amely a teherhordó állatokért (az élelmiszereket szállító ökrökért) felelős személyt jelentette. Később a szó jelentése kiterjedt arra a szolgára, aki előkészítette és felszolgálta az ételeket és italokat az asztalra. Majd az is feladata volt, hogy a király számára a bort előkóstolja. A fejedelmi és királyi udvarok letelepedése után a sommerlier-k fokozatosan élelmiszerbeszállítók, majd előkóstolók lettek.
Ezzel szemben a borász nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, aki a bort készíti, aki a borkészítés folyamatát összehangolja, a döntéseket meghozza.
Tudom, messze esett az alma a saját fájától ...
:roll: jogászból ... húúú, ha borásznak tanulnék, milen jó szójáték lehetne de nem ... szóval jogászból sommelier ... :roll: :lol: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Erika,na ne má hogy idén már nem jössz!!!!akkor megyünk és férjedet lekötözzük a pincébe,hogy hozzáférj a géphez!!!!!

Beatrix,tényleg rég voltál,átmentél zugolvasóba????ne má!!!!
Bex,hol fázott meg???csak ,mert ha saját hibájából akkor szétrúgom a s....ét!!!!!!És igen Bexikém már megint bántanálak,de csak a saját érdeked miatt!!!!!!Tessék hamar meggyógyulni!!!!!!Készülni kell az ELSŐ KÖZÖS KARÁCSONYRA TOMIKÁVAL!!!!!!!
Édesen mosolyog ez a kis krapek!!reszkessetek csajok!!!!

Köszi Madar,Berni nevében....de ez a kép gyönyörű,jajjjjjjj most fáj a szívem,hogy oda talán soha nem jutok el!!!!

T-pk....Flóra nagyon ügyi kiscsaj!!!!Na,mond meg apikának,hogy jobb lett volna szörfözni??????akkor lemaradt volna erről az ELSŐ pillanatról!!!!

Kriszti,hát én nem vagyok gyerek(a szívem mélyén azért mégis),de a diafilm meg a elmondásod alapján,úúúúúúúúúúgy ott lettem volna!!!!!!Csak tűzoltóéknak,nya akkor nekünk esélyünk sincs ilyen jó kis programra :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Andi,szójjjá tesódnak,hogy hagyjon nekem is olyan tortát!!!!!!Az hogy egyszer találkoztunk a kórházba,még nem jogosítja fel,hogy elegye előlem!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Apa szerint Berni ma délután kacagott....nem lep hogy nem én kaptam elsőnek!!!!!Egy ideje már látom köztük a nagy szerelmet,amibe én nem vagyok benne :( :( :( :( :(

sutimano76

Madar írta:
[quote]Z írta:salyam: a sommelier feladata a harmónia megteremtése egy menüsorban az ételek és az italok között. Egy igazi sommelier számára elengedhetetlen a sokoldalú képzettség. Számos ismeret szükséges ahhoz, hogy a sommelier a vendég igényeihez alkalmazkodva beszéljen az italokról, és olyan italt ajánljon, mely a legjobban illik az ételsorhoz. Ehhez szükség van az italok, a szőlőfajták, a szőlészeti eljárások, az évjáratok, a borvidékek, a termelők ismeretére is. A bor, a víz, a párlatok, a sör, a tea és a kávé mellett a szivarok ajánlása úgyszintén munkájának részét képezi.
A sommelier egyben a pince ura is, neki kell beszereznie, tárolnia és megfelelő hőmérsékleten tartani az italokat.

Zsalyam , leegyszerűsítve ki ismeri legjobban a piákat?????? az alkoholista !!!!

:oops: :oops: :oops: bocsi Móni,ezt nem tudtam kihagyni(ez olyan vendéglátóhumor)

sutimano76

Süti,maradt bőven,de ha legközelebb jössz,csinázok nektek.
Te egész mást jelentesz Berninek,ne "irigykedj".

Erika,nehogy 2010-ben gyere legközelebb???Ennyire nem lesz időd gép elé ülni?Majd férjecske figyel a gyerkőcökre,amíg te babanetezel :lol: :lol:

Gyerekem fél 8óta alszik :roll: :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.12.12 22:35-kor.

Kép
v.andi

Az előbbihez hozzátartozik,hogy voltak nálunk olyan rendezvények....khmmm...pontosítok csak olyanok voltak,ahol a személyzet volt a legrészegebb!!!!! :oops: :oops: :oops:

sutimano76

Kép maradt még Andi,akkor jóóóóóó!!!!

Hát pont ezaz....csak a tejcsárda!!!!! Kép

sutimano76

Astrid: kicsit irigyellek, hogy már ilyen jól állsz a karácsonyi dolgokkal .... jövő héten nekem nagyon bele kell húzni :oops: :oops: :oops:

Tengdi: anyós :twisted: :twisted: :twisted: tudod, sztem a gyermekei pont azért akarnak még mindig megfelelni, mert soha sem hallottak tőle dícsérő, elismerő szavakat :( ... pont azt akartam írni, amit írtál Te is, hogy nincs jogod elvenni a gyermekeidtől a nagyszülőket (akármilyenek is) .... majd ők eldöntik később, hogy mit jelentenek a számukra ... és ezt Te nagyon jól látod :wink:

Timi: nagyágy Kép
Veronika is markolássza a kezeit :lol: :lol: :wink:
a zenélő libátokra nem emlékszem, van róla kép? :roll:
hú, baker Te anyósod se egyszerű :twisted: ...

Babcika:
torna meg drukk +++ és nem fog kelleni az a szíj

Manó: Alex (Viki kutyája) felkerült a táblázatba? :lol: :lol: :wink:
Manó ha legyőzted a káoszt, jöhetsz az én íróasztalomhoz is :)

Viki: kéééépet!!!! hogy lehetett ezt elhallgatni? :roll:
Én hová tűntem?? Hát, kérem csütörtökön volt .... mi is volt? ... jaja,megvan ... délelőtt kis ügyezés Bp-en, délután iskolanézőben voltunk, pénteken délelőtt oviban volt közös karácsonyi készülődés, meg cora-járat .... szval, hogy is írta Kriszti eccer ... nemcsak a netből (Ő még írt valami mást is) áll a világ ... :wink: :wink: :wink:

most megyek zuhanyozni, aztán majd még folytatom, mert még van bő 1 oldalam ...

KépKép
KépKép
madar

Sütikém, ha indul az éjszakai műszak, sosem érlek utol Titeket. :wink: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

t-pk, de ügyi csajszi!!!!!!!!!!!!!!

Erika, nnna erről aztán szó sem lehet!!!!!!!! 3 hét... Párodnak vegyél egy könyvet karira, had olvasson, Te pedig gyere!!!!!!!

Bea, ejj a mindenit annak lányzónak!!!!!!!!!! sok gyógypuszit küldünk ;) Tomi baba nagyon szép!!!!

Süti, jajj, csak ez a járat volt tűzoltós :wink: :) a többi civil, szóval bátran lehet szervezni a programot :)

Andi, smsben küldhetnél egy kis kóstolót :lol: :lol: :lol: :lol: , na maj én is megsütöm vmelyik csokinapon :D nyammmmmmmmmm, azt mondjátok, fagyival? csorog a nyálam...... :oops: :lol: :lol:

madar, aztanemjóját... mindig tanul az ember... sejtelmem sem volt róla,h ez ilyen kínai :oops: 8) 8)

vicger

Kriszti,17-én kapsz :wink: :lol:

Kép
v.andi

Tengdi, anyós.. jut eszembe... hát tudod.... :evil: :evil: :evil: :evil: nem is tudom mit csináltam volna...de hogy kibújt volna belőlem a tajparaszt az hótziher :twisted: :twisted: :twisted:
Egyébként most ugrik be.. hogy ilyen szitu, mint nálatok, nálunk is van, csak éppen egy generációval feljebb, az anyuéknál. Apu anyja volt olyan, mint az anyósod, anyám nagyon utálja a mai napig, s minket nem nevelt a mama ellen, de mégsem szerettük, nem úgy, mint a másik mamát, mert hideg volt és szeretetlen... 4 gyereke volt/már csak 3, de míg volt Lenkicém, meg Iduskám, meg Lacikám, addig apu, a legkisebb gyereke, csak a Németh Lali... egy teljesen megkeseredett nő... mondjuk ebben nagyapám is benne volt rendesen, hazaért fogságból a háborúból, s baltával kergette nagyanyámat az udvaron, mert az volt a mániája, h összefeküdt az oroszokkal :shock: :shock: Apám azóta is, mindig is meg akart felelni neki, de az Anyu nem volt olyan bölcs? okos?, hogy a miértekre rájöjjön.... na lényeg ami lényeg, de ezt Te nagyon jól tudod, a gyerekek tisztában vannak azzal, hogy kitől mire számíthatnak, ki szereti őket... ;)

vicger

Andi, húúú :oops: :D :D :D :D ajajjj, ki kell számolnom, milyen napom lesz :lol: :lol: :lol: :lol:

vicger

a zuhany alatt állva az jutott eszembe, hogy mekkora hülyeséget írtam azzal, hogy messze esett az alma a fájától mert ugye én nem lehetek egyszerre az alma és a fa is .... szóval akkor az alma az almától .... vagy mittudomén ... de nem is ez a lényeg :lol: :wink: :wink: .... hanem, hogy milyen jól esett a forró zuhany :wink:

KépKép
KépKép
madar

remélem fehérje, mert különben hogy csináljak Neked az isteni latteből?? :wink:

KépKép
KépKép
madar

[quote="babcika"]H írta:babcikaelló Brumi!

Hiányoltunk ám!!! Kv főző, nekem nem venne a férjed, ha megmondom mikor születtem :lol: , az olyan tuti gép lehet, nagyon szeretem a reklámját!! :D

Csajok jól vannak?

Babcika jót röhögtem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?