A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

Jaj nem szerettem volna rémtörténetbe átmenni elnézést kérek tényleg :shock: :oops: de sajna így volt.. :roll:

Nem volt apás mert férjem azonnal beájult volna :D

Igen ez a megmagyarázósdi nem túl kellemes az tuti..

- J'adore -
Kép
j'adore

Sziasztok!

Judyka! Hát nekünk továbbra sem egyszerű. Olyan keveset szopizott szombaton egész nap (bimbóvédővel, mert anélkül rá sem kap) , hogy megsajnáltam lefejtem és neki adtam cumisüvegből. Egyből megette a 60-70-et, amit még addig soha. Persze tejem csak 50 volt és még a hűtőbe volt egy kis tartalék azza pótoltam. Ez egy ment egész máig 50-et fejtem 10-20-szal pótoltam a hűtőből. De ma elfogyott a tartalék tejecskénk, szopizni továbbra sem sem szopizik, az 50-en amit lefejek pedig kevés neki. Felhívtam a doktőrnőnket, irt neki tápszert. Minden harmadik etetésre tászert fog kapni ha nem lesz több tej. 3 napja iszom a laktoherb teát és ma kezdtem el szedni az Urtica urens homeos bogyót. Minden nap próbálom mellre tenni de semmi. :( Szombaton este nagyon mélyponton voltam ez miatt. De össze szedtem magam mert akkor még kevesebb tejci lesz. És ti hogy álltok a szopival. Olvastam hogy szopizott cicibő is. De jóó!!! Én is úgy szeretném!
Vendég

Jadóre! Jó hallani felőled és hogy már jobban vagy. Akkor kis Jázmin ügyesen szopizk. A levlistás dolgot Milla intézi, úgy tudom.
Vendég

J'adore: sajnálom, hogy ennyire nem volt támogató a környezet. Ezért nem akarok én egyedül szülni. Milyen már, hogy neked kell menned a szülésznőhöz fájdalmak közepette, hogy elhiggyék neked, vannak fájásaid!!! :shock: :x :evil:
Tényleg jó, hogy úgy vagyunk kitalálva, hogy a születés pillanatában elmúlik minden fájdalom, és némileg amnéziásak is leszünk az előtte történtekre :)

Olyan jót relaxáltam az előbb. :D Majdnem bele is aludtam. Kicsi lány nagyon élvezi, ha jól ellazítom a hasam, egyből elkezd hullámozni. Pár napja egészen olyan, mintha a teljes hasamat kitöltené :shock: Ezért is lazítok nehezen, mert olyan kemény az egész általában.

Azt hiszem elkezdek azért a szoptatásra is "edzeni" fejben...

briell

GIO!
Ne teljesen múltak el a fájások.Minden napra jut.Csak mostmár ha jön egy akkor tudatosan kinyitom és lazára hagyom a számat,ugyanis akkor állítólag jobban tágul/puhul a méhszáj.Ezért is mondják,hogy nem jó a teljes hang nélküli vajúdás,mert akkor a nő összeszorítja a száját és így lassabban tágul.Érdekes!MAjd most kiderül.Zizunál meg sem mukkantam,de tényleg szorítottam a számat vajúdás alatt.MAjd most igyekszem figyelni rá.

GOMBI!
MOst nézem a vonalzódat,hogy neked azért van még időd....nem mintha ez bármit jelentene :wink:

JADORE!
Írj Millának a levlistával kapcsolatban.
Azért az a vákum dolog eléggé rémísztő.Sajnálom,hogy nem teljesen sikerült "szépre" a szülés.De az eredmény a lényeg :wink:
Vendég

Sprite: inkább arra figyelj, hogy jól el legyen lazítva a szád, egész arcod. Nem is a hang a lényeg, hanem a teljes relaxáltság. Nekem minden ilyen keményedésnél segít(ett, mert mostanában nem volt ilyesmi), a lassú belégzés, és a hosszabb kilégzés szájon át, H hangot hallatva(be 4ig számolás, ki 5ig számolás). De én ezt csinálom gátmasszírozás közben is, vagy csak úgy, ha néha eszembe jut, hogy gyakoroljam, mert alapból felületesen és gyorsan lélegzem, és elfáraszt az alapos mélylégzés. Muszáj hozzá szoktatnom magam, hogy akkor ott tényleg segítsen.

briell

Dejó hogy írjátok ezt a száj dolgot. Amikor nekem jön ez az alul szúrás, ami sugárzik hüvelybe gyorsan le, akkor akaratlanul elhagyja a számat egy "Ahh". Gondolkodtam is azon hogyha ez erősebb lesz, akkor a hal "ahh" vajon mivé fajul majd:-) De akkor ezek szerint ez nem is rossz dolog, ha ezáltal lazul
Irigyellek Briell hogy ilyen tudatosan tudod irányítani a relaxálást. Ez nagyon sokat fog Neked segíteni!

Hugom írta nemrég nagyon aranyosan, hogy neki szülés közben valahogy a "hős"érzés segített és megértette hogy a katonák is ezért az érzésért szeretnek mondhatni háborúba menni, kell nekik hogy hősnek érezzék magukat. És mivel náluk is papás szülés volt és a férje jobban aggódott mint hugi, ez a "hősség" még arra is adott neki erőt, hogy ő nyugtatgassa a férjét.

No de mi van akkor ha vkinek született hős a férje? :D :shock:
Vendég

Sziasztok Lányok!

Csak beugrok én is és megyek is, mert vasalnom kell.
Voltam ma nst-n, uh-n és a dokinál. Minden rendben, majd szerdán kell mennem megint. Ilyenkor olyan vagyok mint a mosott k--ki, mert már nagyon elszoktam az 5.30-as keléstől.
Hétvégén azt mondták, hogy teljesen tele volt a szülőszoba, gondolom a front megtette hatását.

Ma megint beszéltem a szülésznővel, hogy mit lehet vagy kell a szülőszobára bevinni + apa hogy nézheti majd meg a picit.
Hát nagyon elszomorodtunk, mert max. fényképezőt vihetek és úgy, vagy az inkubátorban, ha viszik fel az osztályra és ennyi, de már az is nagylelkűség, mert oda sem jöhetne be.
Utána még üvegen keresztül sem, csak ha megyünk haza. Nálunk nagyon nagy szigorúság van.

Már nem sokan maradtunk, lassan már eljön talán a mi időnk is :wink:

Puszi Mindenkinek, holnap jelentkezem.

Kép
Kép
akella

Gio: az a legjobb, akkor csak saját magaddal kell foglalkoznod, és tőle még extra erőt is kapsz! :wink:

briell

Hát sztem még vagyunk jópáran, csak nem csinálunk túl nagy fórumforgalmat:-)

Éva, Gombi, Briell, Endaaj, Kicsi, Milla, Labkat, Macianyu, Nóna, Pókica, Akella, Gio'ia, Sprite, Tulipános, Tücsökbogár.

Legalábbis a nálam lévő táblázat szerint. Úgyhogy az is lehet hogy valaki épp szül :shock: Tulip pl. ilyenkor már be szokott jelentkezni.
Vendég

Fmelinda, nekem sincs fölösleges tejem, örülök, ha nem kell hozzácsapni tápszert. Ma jött a védőnő, itt volt 1 órát, nagyon jófej volt, végignézte, hogy szopizik Áron. Azt mondta, jól szív, és mikor megmértük, 90 volt. Ő azt mondta, igény szerint szoptassak, s majd minden kialakul magától. Tapasztalat anyukák, meg azt mondják, etessem időre. Legyél okos!
Drukkolok, hogy rendben legyetek, velünk együtt!! :)

M&G, O'hara, nekünk sincs napirendünk, lehetetlen :shock:
Ma még nem tudtam pihizni egy normálisat. Bár, ma vagyok egyedül (majdnem egyedül :lol: )először, miótza hazajöttünk.
Ti hogy bírjátok? Én már elsírtam magam, pedig tudom, nem szabad, de néha úgy érzem, nem jól teszem a dolgom.
Pláne, ha nagyon sír és nem működnek a hasfájástalanító trükkök sem, akkor fogok padlót.

Jó, nincs sok dolgom, csak babarucit vasaltam, mostam, de én már mennék ki a levegőre, de még Áronnal várok 1-2 hetet.
Ti mikor tervezitek kivinni a babókat?

Gio, Gombi, Olga, és aki még nagyon szülne már, drukkolok, hogy úgy alakuljon, ahogy szeretnétek!!!!
Vendég

Köszi Judy! És ne aggódj, biztos vagyok benne, hogy csodás anyuka vagy!!
Ti nem voltatok /vagytok úgy hogy így a vége felé az agyatokra megy a család, meg a barátok és még a kollégák is, akik naponta többször is felhívnak, hogy "naaaa?"....Miből gondolják hogy nem lesz híre annak ha megtörténik a hasadás? Bizonyára én is hisztisebb vagyok, de ma már többször nem vettem fel a telefont. És mostmár az anyámék is naponta min. 2x hívnak :shock:
Vendég

Engem senki nem hívogat ezzel :shock: Vagy nagyon korán van még, vagy nem érdeklem őket :lol:
Viszont karácsonykor bizti nem fognak ezzel zaklatni, ennyi előnyöm van. :)

Nekem meg elmúlt a vizesedés! Tök jó :D Ez vajon jelent valamit?

briell

Briell, nekem akkor durrant be igazán a lábam, mikor szülés után sokat feküdtem. Viszont hazajövetel után 4 nappal, újra karcsú lett a bokám. Csak a bokám. :lol:
Te hol vizesedtél? Lábon?

Gio, ha már most zaklatnak, mi lesz később? Én már gondoltam rá, hogy a vonalast kihúzom, a mobilt lenémítom, csak akkor mindenki aggódna.
Tegnap, mikor ledőltem Manóval, abban a pill.ban csörgött, Apukám, hogy tudok-e pihenni. Mondom, ja, ha hagynák.
Vendég

Nekem kezem lábam be volt dagadva kb. két hete nagyon. Ma meg alig :)
Bár van olyan ismerősöm, aki igazán szülés után dagadt meg.

Judy: azért az még gázabb, hogy ilyenkor sem hagynak békén. :? Szerintem nyugodtan kapcsold ki a telefonodat. Ha aggódnak, majd zaklatják a párodat.. Csak ő tudjon róla, miért vagy kikapcsolva :)

briell

Lányok, beállnék ám én is az e heti szülők sorába! :oops:
Megvolt a szülinapozás, most már bármikor jöhet, én készen állok. Holnap ctg és vizsgálat is lesz, nagyon kíváncsi vagyok hogy áll a méhszájam.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Lányok!

Volt itt valakinek már felszívódó gátvarrata? Mikor gyógyul meg? Fekve elég jól bírom de állva nagyon kellemetlen :(

Babóm valamiért óránként kel és szopizik, alig alszik..most írtam védőnéninknek miért van ez..

Amúgy van velem is hogy elbőgöm magam és azt mondom ez nekem nem megy aztán valahogy kikecmergek ebből.. olyan rossz ez a hormonváltozás basszus.. mikor lesz ennek is vége,egyáltalán vége lesz????

- J'adore -
Kép
j'adore

Jadore, nekem felszívódó van. Az első héten én nem bírtam ülni, és mivel álltam sokat, estére már az állás is nagyon fájt. A dokim 72 napot mondott, hogy felszívódik. Ha ezt tudom, kiszedőset kértem volna, bár nem kérdezték, lehet nincs válogatás.

Judy, mi a múlt vasárnap vittük ki először. A doki azt mondta 0 fok alatt, valamint ha csapadék van, vagy köd, akkor ne vigyük ki. Így egyhamar szerintem újra nem kerül rá sor.
Én eddig elég jól viselem a gyűrődést, általában sikerül valami apróságot főzni, mosni, vasalni.... Ma ez nem jött volna össze: a hasfájás miatt a fél napot rajtam töltötte Zéti. De az, hogy ebédelni sem tudtam mellékes volt, szegényt sajnáltam nagyon. De eddig tényleg nem nagyon volt bajunk, remélem ez a mai volt az utolsó ilyen. Ő nem hajlandó meginni a teát, én iszom, de úgy tűnik így is hat, 4-től nyugis nagyon.
Vendég

O'hara, milyen teát iszol?
Vendég

Briell
nekem is 36-37. hétben voltak vizesek a lábaim. MOst nyoma sincs :shock: Pedig az szokott lenni hogy a végére durran be igazán annak aki hajlamos rá, legalábbis az egyik vizesedő kolléganőm ezt mondta. Örülj hogy nincs, annyival is könnyebb a mozgás.
Nekem már csak ülve jó. MIlyen fura. Pedig sétálgatni kéne, az hozza előre a történetet - lehet tudat alatt mégsem akarom elengedni? :)
Mindenesetre most délután totál jól kialudtam magam, jöhet bármi éjszaka:-) Mondjuk sztem nem fog.
Vendég

Látom most nem volt olyan óriási pörgés este.ÉN alig-alig tudtam elaludni,olyan jó kis "fincsi" fájásaim voltak,de aztán abba maradt,ami ugyebár nem meglepő. :D
Holnap megyek vizsgálatra,NST-re,UH-ra.Már előre rettegek vajon mekkorára nőtt Huba.Bár mostmár olyan mindegy,ez a pár nap szerintem már nem oszt nem szoroz olyan sokat.

JADORE!
Nekem is felszívódód volt és sokkal-sokkal rosszabb mint a sima.Mert a simát kiszedik egy pillanat alatt,de ezzel lehet szenvedni.Nekem vissza kellett mennem,haza jövetel után kb 1 héttel,mert elkezdett begyulladni.Kiszedték és 2 nap múlva már nem volt vele baj.

GIO!
Hű,most nézem,már csak 1 napotok van hátra.Legalábbis vonalzó szerint :D HAjrá,hajrá!
Vendég

Hello csajok!

Hm, tényleg kezdünk kevesen maradni pocakkal. Ez jó, csak eszembe juttatja, hogy most már lassan én is sorra kerülök.. :)
Ez a 'fejben dől el minden' dolog annyiban elgondolkodtatott, hogy ezexerint én még nem állok készen, mert én imádok terhes lenni.... kicsit kezd nyűg lenni, de egyszerűen imádom azt, amikor Kiskirályfi odabentről kidugja a kis lábát, meg motoszkál... :)
Persze, nagyon jó lenne már idekint is játszani vele, csak valahogy nem tudom még elképzelni dolgot... hirtelen hárman leszünk.
Ahogy látom, apa jobban veszi ezt az akadályt, szerintem neki kéne szülnie :D:D
Jóslók néha vannak (azt hiszem), a keményedés mondjuk egyre kevesebb, érdekes módon, de a derékhúzást már érzem, és a szeméremcsontom is sajog, már nem csak esténként. Meg a szokásos mensis érzés... Pont annyira csak, hogy elhiszem, egyszer tényleg menni kell... :)

J'adore, írj egy privit nekem az e-mail címeddel, úgy tudlak csak felvenni a levlistára!

Milla

Kép

Kép
millababa

Ja, akartam még kérdezni is...
Múlt héten kaptam Augmentint a strepto-ra. Szedem lelkesen, de kb. második nap este óta viszket-csíp, minden bajom van... Lehet, valami felborult az anitbio miatt, néha megesik... Ezt a normaflore-t gondoltam, hátha segítene, terhesen lehet azt szedni? Vagy van valakinek más tippje?

Milla

Kép

Kép
millababa

Jó reggelt Mindenkinek!

Hírek: Nóna Mór nevű kisfia tegnap 19.15-kor megszületett. 4140 gramm és 58 cm.

Judy ne aggódj, én is sírtam már el magam, de szerintem ez teljesen természetes :? A hormonjaink már hónapok óta össze-vissza vannak, egyébként is fáradtak és meggyötörtek vagyunk :cry: Biztos vagyok benne, hogy napról-napra jobb és könnyebb lesz :)

Nekem mindkét fajta varratom volt/van. Amit kiszedtek, az is érzékeny még, de érzem a felszívódót is. Nem igazán vagyok még jól alvázilag :cry: DE azt nem tudtam, hogy 72 nap :shock:

Mi nem voltunk még levegőn, annyira ködöd, ködszitálós, trutyis idő volt, hogy még ablakban sem fogtam hozzá a szoktatáshoz. Mostmár jön a hideg
:cry: így ismét napolni kell. Pedig jó lenne, mert addig a mamákhoz sem tudunk menni :cry:

Szép napot mindenkinek, remélem, ma is születik fórumos baba :!: Csak kérdés, ki a következő :?:

Üdv. Gabi
Vendég

Nóna
nagy gratula Nektek!!!

Hogy született? Császár vagy hüvelyi?

Mostmár én is azon kezdek izgulni hogy mekkorára nő a kisnőnk vajon :shock:
Pl. egy 58 babóra mint a Nónáé az 56os ruhák jók még szerintetek?

Úgy nézegettem hogy nekünk abból van a legtöbb de lehet hogy már születésnél sem lesz jó? :roll:

Én ma éjjel aludtam aránylag, csak 3x keltem fel, mégis fáradtabb vagyok, mintha nem aludtam volna semmit...Úgy érzem állva tudnék aludni most is mint a lovak. Nekem kezd nagyon nyűgös lenni már ez az állapot...Még egy-két ilye nyomi éjszaka és már nem lesz erőm egy teát se megfőzni, nemhogy szülni és csak az ismeretlenből feltörő erőben bízhatok...

Szerintem Tulip is szülni van, tegnap nem jelentkezett be.
Vendég

Gio ennyit írt Nóna, igaz, én sem kérdeztem, hogy hogyan sikerült. Majd biztosan bejelentkezik :)
Egyre többet írogatunk már mi is, legalábbis akik régebben szültek :)

Én már nagyon küldenélek Titeket szülni, itt van az időtök. A népi hiedelem lehet mégsem igaz, hogy a lányok sietnek, a fiúk késnek. Hárman vagytok itt most Tulippal és Pókicával, mindhárman lányt vártok, és még egyben vagytok.

Pumi gyere, jelentkezz, nagyon hiányolunk!

Katáékról nincs hírünk?

Üdv. Gabi
Vendég

Nónának gratulálunk!!
Szép nagyra növesztette a pocaklakót!! :shock: :D

Gabi,
nekem is minden vágyam már kimenni, de ebben az időben... hát, nem lehet. Biztos parázni fogok mikor először kimegyünk, de ugyanakkor már alig várom. (kicsit hipochonder szülők vagyunk :oops: )

Megint itt aludt anyum, így aludtam 1+2+4 órát, ami rekord!!!! Most épp szét készül durranni a cicim emiatt, ez is azt mutatja, milyen sokat számít a pihenés. Műtét után 1 hát alatt összesen aludtam vagy 6 órát. Aztán persze csodálkoztam hogy majdnem meghaltam a kimerültségtől. :? De valahogy úgy van ez hogy ránézel a gyermekedre és feléledsz. (ugye Gabi?)

Nektek nem hiányzik apa?
Én már megőrülök hogy minden nap egész nap dolgozik, annyira jó lenne ha itthon lenne többet... Este meg mindig tanul, most van vizsgaidőszak. Sokszor kicsordul a könnyem napközben ha rágondolok, milyen kár hogy nincs itthon. Terhesség alatt se volt jó, de akkor nem voltam ilyen szentimentális ezügyben...

Gio, aszittem megszülsz reggelre!! :lol: Miattad jöttem a fórumra most, mert úgy éreztem, hogy "eksön" volt éjszaka.

Kép
apkata

Édes vagy Kata! Hát lehetne eksön, mert már kissé cudarul vagyok, de még nincs...Pedig jó lenne ha ma lenne, mert férjecském ma délelőtt itthon van. Holnap meg este 10 ig dolgozik. Be is sértődtem magamban hogy a kiírt napra miért nem ír ki magának egy szabadnapot :( Ugyanakkor meg tudom hogy mások még többet dolgoznak, neki legalább vannak napjai amikor 5-6 órát napközben is itthon van.

Én meg pont azt hallottam hogy a kiccsajok később indulnak, mert még szépítkezés, miegymás odabent :D Sztem arányaiban több a kisfiú aki már kibújt eleve nem?

Katára ráküldök mindjárt egy smst hogy mi a helyzet.
Annát is várom már nagyon az kisóriás képeivel, remélem jólvannak!
Vendég

Kata (Labkat) válaszolt:
Jól vagyunk, ma már csak 4 szurit kapok, a héten biztos leállítják teljesen és talán beindul megint. Puszi
Vendég

Jóreggelt Mindenkinek!!!

Nóna: gratulálunk! Tényleg hatalmas baba :)

Olyan kíváncsi vagyok, hogy a minipocakom mekkora csajszit rejteget!
Tegnap éjjel kb 2percre, de kifordult a helyéről, és annyira durván fájt!!!!!!! :shock:
T. elkezdte simogatni a fejecskéjét, és így vonult vissza "harci állásba"... de majdnem elkezdtem a sírást.. nem csak azért mert ez a mozdulata fájt,azért is, mert már nagyon fáradt vagyok...
Tegnap is egész du, meg ma hajnalban 10percenként fájások, de nem sűrűsödik, csak egyre jobban fáj, már-már zsibbasztóan, és aztán elmúlik 1-2 órára, majd újra kezdi.. persze ébredni is a fájdalomra ébredtem... :roll:
Szóval Gio megértem a teát sincs erőm főzni gondolatodat...
Vendég

Megjártam a védőnőt,minden nagyon jó,bár a pulzusom igencsak 120 körüli.Nem is csodálkozok,állandóan jövök-megyek hátha ha.
A súlyom is elég jó,fél kg-ot híztam 2 hét alatt vagyis 15,5kg pluszba vagyok.Pedig azt hittem lesz 20 is a végére.

NÓNÁNAK NAGYON-NAGYON GRATULÁLOK MÓR ÉRKEZÉSÉHEZ!

GIO!
Én mindenkitől csak azt hallodtam,hogy a lányok születnek hamarabb.Bár szerintem ez a legnagyobb baromság,hogy a neméhez kötni,hogy hamarabb vagy később érkezik.

Holnap reggel 7től délután 3-4ig Zizu nélkül leszek.Már most kész vagyok!Eddig még csak 1x voltunk ilyen sokáig egymás nélkül.Annyira rossz,bár tudom,hogy ez az iszonyú ragaszkodás sem teljesen normális.Ő meglenne nélkülem,de nekem annyira kell a jelenléte....

Ki mit főz?Én megsütöttem gy nagy rakat palacsintát.CSütörtökön sütök pulyka szárnyat,aztán befejeztem egy időre.Inkább befizettem jövő hétre kajára,biztos ami biztos,nehogy éhen maradjanak az enyémek :D
Vendég

Gio, Gombi, azért rosszul hangzik ez a sok jósolgatás, és hogy ennyire elveszi az erőtöket! Drukkolok, hogy ez a vajúdás fájdalmaiból vegyen most el, és akkor könnyebben bírjátok a gyűrődést! És persze, hogy mielőbb jöjjenek ezek a csajok, ha már ennyire készülődnek.

Judy,
a mecsek baby teáját iszom, amit Zétinek kellene, csak ő nem issza meg. A hasfájás óta minden eddig bevált dolog elromlott: kiságyban alig akar aludni, altatni kel, persze cicin, képes, hogy megnyugodjon fél- háromnegyed óránként cicre kéredzkedni és enni újra 20 percig, aminek az a következménye, hogy bukik egy csomót, és gondolom a hasát is leterheli. Próbálom ma újra mérlegelni, hogy kiderüljön, mikor mellre kéredzkedik, valóban éhes lehet-e, vagy csak nyugtatja magát. Ha nem lehet éhes, mert sokat evett, cumi. Csak azt nem nagyon szereti, egy küzdelem, mire elfogadja és akkor is 5 percenként kiköpi. Ráadásul mintha tudná, hogy tőlem mást szokott kapni, tőlem nehezebben fogadja el a cumit, az apja secperc alatt a szájába parancsolja (ő is fogadtatta el vele, mert eddig sehogy nem maradt a szájában)
Ezekkel kapcsolatban várom mindenki tanácsát, tapasztalatát, hogy lehet cici nélkül megnyugtatni. Mert attól rögtön abbamarad a sírás. Egyébként nem olyan súlyos szerencsére egyelőre a hasfájás, nem sírja át az éjszakát, csak felriad a fájdalomra, húzogatja a lábát, nyöszörög, felsír, de ha mellettem lehet megnyugszik, elalszik. A rossz az, amikor órákon át folytonosan ezt látjuk, hogy szenved. Most pl. tök magától elval ébren a kiságyban. Szóval változó. Azért infacolt beszerzünk.
Vendég

Nóna, nagyon gratulálok Mórhoz! Még egy nagy baba érkezett!

És akkor valószínűleg a jövő héten meglesznek a fórum ikerbabái is? Nagyon drukkolok Katának is, hogy minden rendben menjen addig is, és persze a szülés alkalmával is.

Olga, jó ötlet szerintem, ha befizetsz kajára, legalább pihensz kicsit a szülés előtt. És persze utána is jól fog jönni.
Vendég

Nonának hatalmas gratula Mór babához! Sok boldogságot Nektek! Szép nagy baba!! :D
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok Nonának Mór babához!

Lányok most már mi jövünk :wink: Szerintem már többen megszültek, mint nem. Itt a fiúk sietnek jobban, de majd belehúznak a lányok is!

Kicsit megint kezdek parázni, de az megnyugtató, hogy ott lesz a szülésznő, aki egy tündér.
Ismerőseim szerint pár nap és mehetek, de hogy miből látják eszt? Soha nem értettem.

Milla tényleg jó érzés, hogy itt van babó a pocakban, de néha már egy kicsit "terhes" is. Biztosan hiányozni is fog ez az érzés :lol:

Nekem most napok óta jobban vizesedik a kezem és a lábam, de nem vészes. Esténként nagyon fáj a derekam és időnként érzek érdekes dolgokat, de mindig arra gondolok, hogy esetleg jóslók lehetnek.

Anyukák én is szeretném tudni, hogy egy 3500 - 4000 gr-os babára mekkora ruhácska kell. Jó még rá az 56-os méret?

Kép
Kép
akella

Nna én közben sitty-sutty átestem a ló másik oldalára. Most valahogy jól van a kisnő, ezáltal bennem ismét felerősödött hogy takarítanom kell mint a güzü hogy ragyogjon minden. Aztán fél perc után elkenődtem hogy milyen lassan haladok, 2x-3x belekötöttem apába is, aki aztán hozott nekem bocicsokit és kalácsot, majd a nagy takarítás után ismét ledőltünk kicsit. A férjemnek sem okoz gondot a nap bármely szakában ledőlni és aludni, míg fel nem ébresztem. Holnap sztem bemegyek vele dolgozni este, hisz mégicsak holnap van a szülőnapunk vagy mi? :-) Bár sztem már csak azért sem fog kibújni a huncut.

Ja igen, a ruhácskás kérdésre majd válaszoljatok lécci, mert most vettem észre hogy a tenger-ruhatömegben 62es alig van :shock:
Vendég

Sziasztok!

Nónáéknak, nagy-nagy gratula!!!

Ohara, nálunk is elindult ez a probléma, csak cicizni akar mindig. De hát, azt nem lehet.
És nem alszik, egyszerűen, mostmár napközben is nehezen alszik el. És 1-1,5 óra múlva már enne.
A védőnő meg mindenre azt mondja, hogy nem baj, figyeljem meg, majd kialakul minden.
És, hogy nem baj, ha nem a kiságyban alszik.
Este be tudom csmpészni, de éjjel, szopi után már nem, akkor csak mellettem alszik el, és mire betehetném az ágyba, már én is alszom :lol:
Cumira még nem gondoltam.
Vendég

ruha ügyben nem vagyok nagy szakértő, de sztem tényleg a baba hosszától függ leginkább, nem attól, hogy milyen pufi.
szóval ha 60 centis baba születik, sztem ott már necces lehet az 56-os ruha.

Kép
apkata

Hugim is igény szerint eteti a kicsit és tényleg beállt a rend így egy hónap után. Eleinte másfél óránként követelte a kis huncut, de soxor tényleg csk arra kellett a cici, hogy álombaszenderedjen.Mostmár 3-4 óránként szopcsizik.
Milyen fura hogy nem akarnak kiságyban aludni?? Már ilyen piciként tudnak szelektálni ?

Kata
köszi- akkor most kétségbeestem, hogyha mondjuk nagy lesz Dórika akkor mibe öltöztetjük?? :o
Anyukámat izzítanom kell hogy hozzon egy-két 62es méretet
Vendég

Hm...Mostmár fogadni mernék hogy a köv. üzenetet Tulipánostól kapjuk!!!
Vendég

Úgy látszik a babáink egyformán "működnek" Judy. :D

Ruhakérdés: nekünk olyan ruháink vannak, amire az volt írva 0-3 hó között. Ezek tuti csak két hónapos koráig lesznek jók Zétinek vagy addig sem, mert már most alig nagyobb. A húgomtól kapott 62-es body feszül rajta, már sokszor nem tudom ráadni. A 62-es kiskabát is nehezen feladható, szűk az ujja. Zéti 54 cm-rel született, és csütörtökön volt 3490g. Szóval az 56-os ruha sokáig nem lesz jó szerintem, 56 cm felett egyáltalán nem jó.
Vendég

Nekünk azok az 56-osak jók, amik "használtak", illetve a body-k.
Rugiból csak a 62-es. Áron 57 cm -rel született, most túl van a 3800-on. A 62-es body-k viszont nagyok még.
Sztem is függ a pufiságtól is, meg ruhától is, milyen anyag, merre nyúlik stb.
Csak próbával lehet tudni.

Gio, köszi, hogy ezt írtad, így van remény, hogy tényleg létezik, hogy be tud állni. :lol: :lol:
Vendég

Nónának nagy-nagy gratula a hatalmas kisfiához! :D

Tulip nekem is nagyon gyanús, tegnapelőtt ígérte, hogy tegnap benéz. De nem jött.

Az én lányom 58 cm-el, a fiam 60 cm-el jött a világra és egyiknél sem volt jó az 56-os ruha. Egyből 62-el indítottunk, az sem volt tovább jó pár hétnél. Így nekünk most sincs 56-os rucink, ma voltam dokinál, a gyerek már 4 kiló fölött van, így nem is fognak hiányozni a kicsi ruhák.
A méhszájam még mindig csak egyujjnyi, pont ugyanúgy van mint 37 hetesen, semmit nem változott. Így akár egy héttel is simán túlhordhatom. A koponya sem rögzült még. A doki szerint is tuti jól vagyok kiszámolva, szerintem is, az összes uh 13é-a és 16-a között dobta ki a dátumot. Egyszerűen én ilyen túlhordós vagyok. Vagy nem tudom mi van. Az első nő a földön, akiben benne marad a gyereke...vagy mi.
Érezni, hogy kellően el vagyok kenődve???

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

pókica azt miből mondták, hogy a koponya még nem rögzült: uh vagy a doki vizsgált?
Szerintem engem már szülés előtt nem fog vizsgálni a doki, bár biztosan nem jelenti be előre :lol:
Benned biztosan nem marad a baba :lol: :lol: :lol:
Nem mondta a doki, hogy be kell feküdni és csinál esetleg valamit? Meddig hagyja a túlhordást?

Köszönöm a ruhácskákra adott válaszokat. Akkor majd meglátjuk mekkora lesz a hercegnő :lol:

Tulip tényleg nagyon eltűnt, szerintem nemsokára ír valaki, hogy üzent és megvan a baba :D

Kép
Kép
akella

PÓki,
én nem érzem azért az elkeseredettséged. Hanem amolyan belenyugvó apátiát :) Milyen érdekes, mert azt gondolnám hogy a 3. babó már hipp-hopp korán kiugrik belőled - mondjuk gyorsan még kiugorhat.
Mindenesetre gratulálok a betöltött 40. héthez! Holnap csatlakozom hozzád, mert úgy tűnik én sem szülök időre.

Akella
nálam egy hete a doki hasi ultrahanggal állapította meg hogy be van ékelődve a feje.
Hugomnál első babánál 2 hét túlhordást hagyott , de akkor már megindította. Neki valszleg el lett számolva mert tök tiszta volt amagzatvíz és a gyerek igencsak hosszas noszogatás után akart csak elindulni. És ahogy elnézem, királynő típus, utálja ha noszogatják most 2 évesen is :lol:
Én csütörtökön megyek ismét ctg-re, jó lenne ha akkor megnézné a méhszájat hogy legalább vmi fogalmam legyen hol tartok. MOndhatnám székletvisszatartva iszom a málnalevelet 8)- mert ugye hasfogó- , de ha nem puhult, nem nyílt a száj akkor abbahagyom. Nem ér annyit
Vendég

Vizsgált a doki és úgy állapította meg. Egész pontosan azt írta, hogy" bemenet felett mozgó koponya." Hát ez nem jó.
Nem fogadott doki, hanem amolyan körzeti helyi nőgyógyi, csak szülésznőt fogadtam. De már voltam a Szt. Imrében is ottani nődokinál, mivel nem területi kórházam és a protokoll szerint egy alkalommal látnia kell egy ottani dokinak is, ha ott akarok szülni. Pont a vezető főorvos vizsgált és mondta, hogy két hétig engedik túlhordani, kétnapontai ctg ellenőrzés mellett. De mivel jön a Karácsony, így ha addig nem bújik ki, akkor elég 27-én befeküdnöm. Beszéltem ma a szülésznőmmel is, ha jövő hétig nem lesz semmi, megyek hozzá és bevetjük a bába praktikákat, hátha ki tudjuk csalogatni. De persze mindent csak természetes módon. Jó lenne megsiettetni, hiszen nem vagyok elszámolva.
Utolsó reményem, hogy most a doki jól megvizsgált, hátha sikerült elindítania. Bár nem érzek semmit. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Akkor ugyanaz van mint a Jánosban, 2 hét engedélyezve ha minden oké a magzattal és a vizével,illetev 2 naponta ctg :twisted: Nna ez indul nekem is szombattól ha addig ki nem jön a kisnő.
Egyelőre nem szeretném siettetni, de bizonyára eljön a pillanat. Meg amúgy is jobb szeretném ha nyilas lenne mint bak:-) Annak ellenére hogy nem hiszek a horoszkópokban csak vicc szintjén :)
Vendég

Én is azt gondoltam, hogy 3. baba, ilyenkor már nem tart úgy az izomzat sem, a méhszáj sem a régi és hamarabb szülök. Meg vagyok döbbenve, hogy ennyire sehol nem tartok még tágulás terén. :shock:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Mikortól lesz bak? A nyilas nekem is szimpibb, de akárcsak te, én sem hiszek ezekben. Szal tulajdonképpen mindegy, de ha már a fiunk nyilas, legyen ő is az. Úgy néz ki a jövőben torta terén sem kell aggódnunk, lesz időnk megenni az egyikét mire felvágjuk a másikat.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Azt hiszem dec 21.vagy 22ig tart a nyilas. Úgyhogy azé' férjünk már bele!

Jah, azt szeretném kérdezni lányok, hogy plé Gombi is írta meg sztem más is, hogy a fájásokban amit éreztek van olykor 1-2 órán át tartó szakaszosság, hogy 20 percesek, majd 10 percesek, sőt mégjobban lecsökken. Ilyenkor hogy mertek/mertetek még otthon maradni? Én ennyi állandó fájogatás mellett ahogy rendszer lenne benne már mennék is a kórházba. MEnnyit kell várni? Vagy ez is egyénfüggő kinek mikor csap át 10 percesből 3-5 percesekbe?
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?