A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, csak innen a sarokról, a Casablancaból. Nagyon ízletes, változatos. Egyszerűen erre már nincs energiám, időm. Előfizetve 640 Ft egy menü. Szerintem nagyon barátságos az ára.

Regi, a r hang a legnehezebben képezhető hang. Sokáig nagyon toleránsak a pöszeséggel kapcsolatban, a lényeg, hogy az iskolát már tiszta hangokkal kezdje a gyerek. Általában a nagycsoportban szokták őket szűrni, tehát olyan ötéves korukig nincs nagy baj. Addig nem is nagyon szoktak terápiát csinálni.
dmaggie

Cáfolat: :wink: :lol: :lol: :lol:
Kép
dmaggie

Regi!
gyerekekként változó :) MÍra pl. már bölcsi végén úgy pörgette az "r"-t h. az óvónénik (látogatóba jöttek) teljesen el voltak képedve :),de van olyan ovistársa aki a mai napig nem beszél normálisan :) szokta is modnani M. hogy x,y-t nem értem nem tud rendesen beszélni :)

Maggie!
gyönyörű :)

Vindo!
rózsaszínt beszínezed alkoholos filccel :) cica meg fiús/lányos :)

:arrow:

KépKép
viranka

Vindo, a felíratot lehet, hogy nem is olvassák majd. :lol: :lol: Nyakláncok: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hehe, ma az én egyik gyerekem is talpig nyakláncban ült.
dmaggie

Viranka, közben meg eszembe jutott, hogy Bercónak nagyon tetszik a Bálint vonalzója, mindig meg akarja nézni a traktort. Ezekért is rajong. Meg a fényképek is nagyon tetszenek neki, mondta is, hogy "Ott vagyok." Én meg mondtam, hogy az nem ő, hanem Bálint. Erre: Bálint van ott. :lol: :lol:
De a testfestős képet is sokáig csodálta.
dmaggie

Maggie, melyik gyereked? :roll: :D Ja, hát néha összekócolódik a hajuk:)

Viranka, Miss Navy még belefér, legalább nem lesz alfahím :lol:
Úgy sem tud olvasni :wink:

Mindjárt rakok képeket :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, a suliban, az egyik tanítványom. :wink: :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Ja, én is akartam írni, hogy ilyen korban még tuti nem okoz identitástudat-zavart. :wink: :lol: :lol:
Én is szoktam rózsaszín zoknit adni Bercóra mondjuk. :lol: :lol:
dmaggie

Na, kezdem a vasalást, mert mindjárt jönnek a fiúk, én meg csak itt írogatok. :oops: Azért nyitva tartom majd a szemem.
dmaggie

Megérkezem a verdával a tett színhelyére, és rögtön megvizsgálom a számítógépet:
Kép

Megtalálom a hibát.
Kép

A probléma beazonosítása után a férfiak a hiba kijavításán kezdenek el dolgozni.
Kép

Kép
vindolanda

Tarts csak Maggie, mert már fel is tettem a képeket :!:

Na, hát szerintem a rózsaszín zoknik koronázatlan királya Rugó volt :wink:

Mostanra kinőtte őket, de egy időben nagyon vadító volt bennük :lol:

De Bercó Girls-feliratú zoknijára is emlékszem ám :lol:

Kép
vindolanda

Na, itt maradtam egyedül.

Kép
vindolanda

Dóri, hogy vagy ma?

Irina, egy kalappal akkor a foglalóhoz :!:

Lilla és Dani nagyon kis csinosak :D Szerintem hasonlítanak is :D

Kép
vindolanda

Maggie, azt az éttermet ismerem. Akkor nyílt, mikor még ott latunk a szomszédotokban :wink:

Az jó ár érte, mi is pont annyiért hordjuk.

Elzárom magamat. :arrow:

Kép
vindolanda

Neeem is. :lol:
Hú, de elmélyülten szerel Rugó. 8) :lol: Csodapofa.
Igen-igen, volt olyan is. Most meg az jutott az eszembe, hogy vajon Bercó tudja-e mi a különbség kisfiú és kislány között. A bölcsiben egy kislányt, aki Barbi rendszerint Zsombinak hív. A télapós képeket nézve is így szólította a kislányt. Mondtam neki, hogy az nem lehet, erre: Mondom, hogy Zsombi. :lol: :lol: :lol: Ma reggel is találkoztunk velük, de ma nem szólította sehogyan sem.
dmaggie

Ja, Tünde, ez két embernek is sok lenne :!:

Kép
vindolanda

Egyszer olvastam, hogy a nemi különbségek olyan három éves kor körül tudatosulnak a gyerekekben. De lehet, már nem jól emlékszem.

Kép
vindolanda

Igazad van, Lilla és Dani tündérmanók, szépségesek együtt és külön-külön is. Dani olyan édes, kis húsgombi. :lol: Én egyszerűen elolvadok az alvó gyerekektől. Olyan átszellemültek vagy nem is tudom, hogyan írjam. Órákig tudom őket csodálni.
dmaggie

Felmelegedett a vasaló, mennem kell.
dmaggie

Akkor én is abbahagyom az írogatást. De fél szemmel...

Kép
vindolanda

Hello

Vindo: csütörtök jó koránkelős lesz! :-(
Hideg...BRrrrrrrrrrrrrrrr nagyon durva és hétvégére -15 fokot is mondtak...de legalább a bacik meghalnak.
jó lenne ha fehér karácsony lenne!

Tegnap gyorsan el is indultunk hótaposót venni Emmának mert a bakiban lefagy a lába! :-)

Irina: ++++++++++++++++++szerdára!!!

Maggie: remélem Bercó nem lesz beteg! dolgozat-vizsga :evil:
Emmánka lehet nem a foga hanem a torka fájt..úgy köhög a drágám...jajja borzasztóan..reggel is hányásig...:-( de szakad talán fel...

Fleur: majd csak kialakul! Anyyira cukik a gyerekek....Lilla nagyon kis szépség!

Vásárlás: hát én szeretem jó előre kitalálni , emgvanni....mi már egy jó hete kész vagyunk..:-) de a szüli és névnapokkal együtt kb 40 ajándékot kellett venni ...:-(

Irina: Ádi a kis szöszke ! nagyon kis helyes!!! :lol:

Dóri: jobbulást!!!!

Petrusnak, Beninek jobbulást +++++

Cicus és a rágó :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mesi: kitartás..csak a cél lebegjen... :lol: :lol:

Rugó..kis fifikás!!! Miss navy :lol:

Heni: de rendes férjed van..:-)

BERCÓ: :lol: :lol: :lol: :lol: élőben is akarom!!!!!!!!!!!!!!!

Nálunk a G=D a k=t ..?????????????????
Emma olyan szépen ragoz, meg az időket is jól használja..csak lesünk!

kérdés: az a helyes hogy sok varjú, vagy az hogy sok varjúk??? elvileg a sok után nem ekll többes szám...csak mert emma szt mondja sok varjúk jönnek...ami végiggondolva logikus is..de nem szoktuk a sok után többesszámba tenni a főnevet..vagy igen :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ???

Vindo: Rugó..hát kész vagyok..az a koncentrálás, ..meg kell zabálni, igazi kis műszaki zseni!!!

Mi jól..reggel iszonyat köhögés 6 kor kelt és utánna kezdődött..szerencsére este "nem" 5 perc alatt egyedül aludt el és "nem" aludta végig az éjszakát...a bölsiben köhi volt...most alszik..du-án megyünk picit csavarogni...

KépKép
kaqk
Debrecen

Na mire befejezem eltüntök???

KépKép
kaqk
Debrecen

Mindig így járok. :?

KépKép
kaqk
Debrecen

Mindig így járok. :?

KépKép
kaqk
Debrecen

Na jó akkor ha eltüntetek akkor átöltözök meg előszedem Emma ruháit s..indulásra készen....ha felkel....uzsizik..és megyünk apáért

KépKép
kaqk
Debrecen

Ja, hülye torokfájós idő van. Szegény Emma.
Én a sok varjú jön verzióra tippelek :wink:

Igen, mínusz 15-20 fokot mondanak :P

húz--

Kép
vindolanda

De Emma logikusan gondolkodik, az biztos :wink: Elvégre többen vannak :!:

Kép
vindolanda

Ma egy kicsit későn dőltek ki a fiúk, sőt, Ári itt van a hintában :roll: pedig ilyenkor az ágyában szokott :roll:

Maggie, Bercó egy tünemény! Nekünk jaj nagyon hosszú hajunk van ám, sőt még göndörödik is. Én úgy döntöttem nem vágom le neki tavaszig :roll: na majd meglátjuk.

Rugó csÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚcs
ezt látja, tuti nem lesz traktorista:D

KAqk mi is megvettük már az ajándékokat, csak a barátnőm maradt ki

:cry: nem tudom mit kapjon

Heni
KépKép
heni81

Kaqk sok varjú, szerintem :roll:
kaptatok hótaposót Emmának?

Ajándékok: majdnem minden megvan, csak Z-nek kell még vennem :lol:
mondjuk mi a családdal megbeszéltük, hogy inkább csak a gyerekek kapnak.
A felnőtteknek kézzel készítek mézeskalácsot és diós-kakaós golyót.
Akartam dobozt a mézesből de nem jött össze :( béna vagyok nagyon :?

Vindo mindent akciósan fogtok majd megvenni, csak választék nem lesz már akkora :lol:

Micsoda képek :lol: Bercó csudaszép és azok a szemek :lol: :lol: :lol: :lol:
Rugó meg hozzánk is jöhet szerelni ha engedi az anyukája :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

maggie itt is lehet vasalni ám
ha otthon végzel jöhetsz :lol: :wink: :lol:

Heni kíváncsi leszek Péterke hogy bírja majd a szemcseppeket.
Vagy gyógyszerként adnád neki a vitamint rá?

Gréti is nehezen aludt el de most olyan édesen durmol :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csábos Áron mosoly:
Kép

Heni
KépKép
heni81

Ki mit süt-főz szentestére?

Nálunk Rablóhús lesz pulyka és disznó húsból. Krumplipüré, párolt káposzta.
Mézeskalács és Kandírozott narancsos almás-diós muffin.
Lehet csinálok még egy kis gyümülcslevest is.

A hagyományos menű meg anyuéknál és HP-éknél lesz

KépKép
Kép Kép
l.móni

Húúúúúúú Heni :lol: :lol: :lol: gyönyörű oldalkezdés :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csak gyorsan, mert már itthon vannak.
Kaqk, az első a helyes, de ez a gyerekek nyelvtanulására jellemző. Már jó sok tapasztalata van a többesszámról, aztán túláltalánosítja. Ennyi az egész, nem várhatjuk el, hogy egyből teljes nyelhelyességgel beszéljenek. Nekik is meg kell tanulniuk mindent. Nagyon ügyes!!!! Majd szépen letisztulnak ezek a szabályszerűségek is.
Most csak ennyit.
Pusszancs
dmaggie

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, mindig az utolsó napokban vásárolunk
:roll:

Áron tüneményes :D És micsoda fogai vannak :lol:

Én karácsonykor sem nagyon főzőcskézek, aznap is hoznak kaját :roll:
Szoktunk pezsgőt venni vagy valami piát, meg valami extra dolgot, rágcsát, sütit...:roll:

Mikor hazautazunk vagy 4 napra, mindenki csak etet minket.

Kép
vindolanda

Ja, de én mondjuk fel sem öltözök soha szebben, ha karácsony van :roll:

Olyan minimál módon ünneplünk :roll:

Kép
vindolanda

Szoktunk filmet nézni a karácsonyfa mellett :roll:

Irina, a District meg a Star Trek között hezitálunk, mi lesz a következő...

Kép
vindolanda

Szilveszterkor is filmet nézünk, ha Rugó elalszik :roll:

Nagyon változatosan élünk :lol:

Kép
vindolanda

sok varjú szerintem vagy varjúk :) együtt nem :)

kinőtte Rugó a rózsaszín zoknikat :lol: küldjek :) :wink:

Áron de édes :)

Móni!
én holnap akarom összegyúrni a tésztát,aztán csütörtökön sütni :) olvastam vhol h olvasztott cukorral jó ragasztani,csak gyorsan kell :) majd beüzemelem R-t is :)
menű: az biztos h. a Sense fél mákosguba :) annyira bevált :) B. meg vmi sós húst fog kapni tutira még agyalok rajta :9
de ez nagyon tetszik

http://mirelle.freeblog.hu/archives/200 ... tes_kacsa/

Emma köhögése :cry: jobbulást :)

B. már felkelt :) hazafele jöveta kocsiban délben elaludt :)

Irina!
azért alszok én :) kb 10-n11től hajnal 4ig tutira :) de ha már nagyon kivagyok akkor f9től :)

azért az tényleg rég volt,h. majd 1 nap alatt teleírtunk 1 oldalt :)

KépKép
viranka

Vindo nagyon 8) ahogyan éltek :D

Móni nálunk hal, halászlé, másnap töltött káposzta. 24 mi soha nem eszünk húst, sőt kicsit böjtölünk napközben és csak este tömjük magunkat degeszre:-) Ebédre szilvás gombócot szoktam, mig nem voltak gyerekek saját magam készitettem, de most már mirelit, de lehet idén mákos guba lesz.
Apa szokta is mondogatni, hogy karácsony van és itt éhezek, pedig ő a nagyobb hivő ( 2 pap is volt a családjában)

Jó kis oldalkezdés:-)

Heni
KépKép
heni81

szilveszterkor alszok :) ha Rnek sikerül felkelt éjfélkor :) vagy filmezünk :) behozzuk az éves elmaradást :)

KépKép
viranka

Heni!
nálunk anno fél család lelkész volt,másik fele pedagógus(1700as évekig visszamenőleg a családfán,én úgy röhögtem mikor megláttam :) :) :)

KépKép
viranka

Vera:-)

Heni
KépKép
heni81

Viranka ezt az olvasztott cukrot még kipróbálom
hátha :roll:

Kicsi lányomnak, az utóbbi napok mézeskalács zabálásának köszönhetően, fáj a hasa :( masszíroztam már neki de nem segít.
Csináltunk együtt pár gugolást, hátha az jó lesz. Olyan édesen csinálta és még nyögött is közben :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ez a ˝hordozó˝ nagyon durva!

Ide is lehet jönni vasalni... :)

Itt volt b.nőm alig tudtunk beszélgetni,annyira fittek a fiúk. Egyik sem aludt..
varga tünde

Szegény Gréti:-( baracklevet adhatsz esetleg, majd az megmozditja.

Vera kacsa 8) egyébként én annyira nem vagyok oda érte, mi sokat ettünk gyerekként, nagyanyám tartott mindig, sőt libákat is.
Most évente egyszer szoktak venni anyuék házi hizlalt kacsát búcsukor és éves kacsa letudva.
Én a zsirját imádom lilahagymával :oops:

Heni
KépKép
heni81

Én a sült libamájat szeretem. Gáboréknál gyakran van :roll: :oops:

Kép
vindolanda

Én kacsának a mellehúsát szeretem jó ropogósra sütve nyami-nyami :lol:

Na hát igen Heni kacszsíros kenyérnek lilahagymával nincs párja a földön :lol:

Emlékszem egyszer dolgoztam mikor az egyik vevő mesélte, hogy kacsát fognak sütni estére. Mondtam, hogy imádom a kacsazsíros kenyeret. Zárás előtt hozott be nekem 2 nagy szeletet 8) :lol: Nehogy vacsora nélkül maradjak :lol: :lol:

A libamájat is szeretem csak ritkán eszek :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Előkerültem megint. Bercóval nyomulunk itthon, de ő most Chuggingtont néz és közben bűzölög. Nem engedi, hogy levegyem róla a kakis pelust. :roll: :lol: Na, majd jó piros lesz a popija.

Emmának jobbulást! Kaqk, adj neki egy kis calciumot, meg valamilyen köhögéscsillapítót. Nekünk most az Erigont javasolta a dokibácsi. Nagyon jó volt, meg nálunk mindig van itthon egy mentolos légzéskönnyítő kúp is, az is remek volt. Bár B. újabban nem rajong a kúpokért, de ha együttműködik, akkor simán bemegy és már el is lehet felejteni. Visszaszámolok neki és várom, hogy nagy levegőt vegyen, akkor lent ellazul, nem nyomja vissza a kúpot.
Na, ezt jól kiveséztem. :oops:

Tünde, Móni, címet kérek!!!! De hogy mikorra érek oda???? :lol:
Jó sokat vasaltam, de még maradt, a porszívózást viszont úgy döntöttem, hogy hanyagolom mára. Most éppen kolbászt sütök és feltettem a vizet a puliszkához. Az lesz a vacsora finom savanyú káposztával. Gergő már annyit mondta, a szomszédunk meg vett tegnap a piacon káposztát, így már minden adva van. Csak elmesélem, hogy u.ez a szomszédunk, Nana tegnap finom madártejet készített nekünk. Nyami, nyami.

Karácsonyi menüt még nem tudom, de lassan ki kellene találnom. Egy biztos az ebéd mindig töltött káposzta.

Megérkezett a kisf
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?