A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Kata: De szépséges Lőrinc! És gyönyörűen tartja magát! :lol:

Kép

Kép
hgrita

Kérdés azoknak akik hordoznak: Mikortól lehet hátratenni? Ez vajon méret, súly vagy kor függő?

Kép
frocli

Flora,mivel sokan vagyunk és sok kicsi kép lesz,így sztem jobb a közelibb!!!
Kép
Frocli,édes kis rénszarvasod van!!!
Kép
Manó,Astrid köszi a foggal szopizós válaszokat,majd résen leszek!!
Kép
Peppino,a torta és sok más recept a picasan van!!!
Kép

Flora,Peppino, meg vannak fázva a picik????Vagy miért porszívóztok naponta többször?????

Kép
Zsalyam, még nem csináltam hólabdát és lehet hogy csak kedd vagy szerdán ugrok neki,bocsi de nemtok segíteni!!!!!ha a sima piskótatésztából indulom ki akkor a sztem egy a4-es nagyságúba inkább 10-12 tojásból csinálnám,hogy elég magas legyen a kettévágáshoz,de ha nem lesz elég magas akkor legfeljebb sütsz mégegyet!!! :wink:
Kép
Zsu nem értelek,tegnap írta meg Rita a csokitorta receptjét!!!!Annl nincs jobb!!
Kép
Frocli,köszi a képeket magadról,és hát megint apás kép!!! Kép

ezt most elküldöm,mert kitépem hajam ha elszáll.......

sutimano76

Viki, örülök hogy jól sikerült a Kép

Kép

Anna,neked is köszia választ!!!

Kép

Manó,jajjjj de nagyon ügyi Ákos........ Kép
Micsoda tali készül két ünnep közt!!!!!Sajnálom hogy én nem lehetek ott!!!

Kép

Frocli,sztem inkább kor,hisz most még elég tehetetlenek,így minden sírásnál,nyüszögésnél levenni,hogy megnézd mi van!!!de majd jönnek a tapasztaltabbak és kijavítanak,ha hüleséget írtam!!!!

sutimano76

Tényleg jó kihalt volt ma a topik,és inkább az újak jöttek....ahhhh-az újdosnság varázsa,mi???-
De jó,mert különben alig lett volna mit olvasni,....gondolom mostantól hogy mindenki készül a karira,kevesebbet leszünk,valszeg én,mert apika itthon és kontrollál :( ,de majd megegyezzek vele,hogy reggel ,délben, este legalább egyszer hagy üljek ide!!

sutimano76

Mi ma anyóséknál voltunk...kitakarítottam a fürdőt meg a wc-t,a többi helyen csak porszívózni meg felmosni kell,ezzel tudtam segíteni,mert bár már vagy 6 napja dolgozik,és a holnap meg 24-25-26 kivételével fog is,de sütni főzni ő akar,pedig felajánlottam azt is...ez a minimum,hisz annyit segítenek!!!!
Berni végre produkálta magát és elvarázsolta a nagyszülőket!!

sutimano76

Ja és bocsi akihez végül nem szóltam,de többször fel kellett mennem Bernihez(esti edzésterv:kb.10× fel-le a 16 lépcsőfokon),és így talán kiment az agyamból a reag.

sutimano76

Kép

sutimano76

jesszus jön a ón a égből....
rozmaringot párom behozta szélvédett tető alá.....gondoltam ez a ón dolog már azért sok lenne neki.....

tennap megcsináltam csokitorti:))))) ízlett mindenkinek
siker volt:)))) ja és senki nem vacsizott utána úgy belaktak vele:)))
volt hozzá rákóczi túrósos fagyi felolvasztva megbolondítva tejcivel meg baileys-el:)))) nnna az is fini lett
én egy kortyot illetve egy falatot ettem:)))) - és meglepődtem magamon hogy nem csorgott a nyálam ezerrel - assszem ez a étrend átalakította a szokásaimat...
pl sütinapon a múltkor... nna mondom nem érdekel megeszek eeeegy egész milkát (régen meg se kottyant) hát 6 kocka untig elég volt.....

de ma zöldség nap van ....nem szeressem naon...

tali - lányok én nemtom.....én tennap is neocitránoztam.... folik orrom meg tüsszögök..... - én tudom, hogy nálam ez a nátha végének a jele de nem akarok befertőzni senkit.... ha addigra elmúlik akkor becsatlakozunk de inkább ünnepekre nem adnék át nektek egy bacicsomagot.....

jaaaaj tuom, hogy még valamire válaszolnom kelll...... de nem jut eszembe...

nózit én úgy szívom néha hogy előtte egy kis oldattal fellazítom.....és akkor könnyebben kijön....

szerintetek a fogzásnál ha 37.3 - 37.4 lefekvés előtt akkor adjak neki?
dorki este 6-7 körül már alszik és olyan 5-6 között ébred
nekem soknak tűnik ahhoz nehogy felmenjen a láza....
idáig kétszer adtam neki.....de nem akarok sokszor ha nem muszály.....
meg amúgy is... ha elhúzódik ez a fogzás akkor a láz dolog hogyan van?

ja tuom.....mire kell még válaszolnom:))))
mi a bajcsyban lakunk:))))))))

KépKép
dorkamartini

Szép jó reggelt!

Süti: azért kértem meg még egyszer a receptet, mert pöpett vaksi voltam, :oops: de zsalyam segített :D így már tuti megcsinálom ma vagy holnap

A másik ok, hogy jöttem hozzátok a sütin kívül a szemprobléma volt. Madár írta még Veronika kapcsán, hogy átmosták a könnycsatornáját. Dávid nagyon csippásodik születésétől fogva. Amikor kérdeztem a csecsemős nővért, hogy vajon mi okozza így válaszolt:
- Magátol kapta!
Mondom nem hinném mert minden leletem negatív volt és az ember lánya érzi, ha ott nem stimmel valami. Erre Ő
- Azt maga nem tudhatja - legszívesebben felrugtam volna mint a gyöngytyukot, mert úgy mondta és úgy nézett, mintha a sarkon keresném a betevőt. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Szóval megjártuk egyszer a szemészetet 6 hetesen kaptt Floxal szemcseppett elég erős, azt mondták, de nem használt, így megint visszamentünk a gyerekdoki javaslatára. Akkor Tobrexet írtak fel így már nem csippásodunk, de folyik a könnyünk nagy cseppekben, de még nem mossák át mert túl pici a gyerek talán februárban amikor már 5 hónapos lesz. Ezért érdekes, hogy más kórházban meg ilyen picinek is átmossák csak itt nem... :shock: :shock: [/b]

Kép

Kép
zsu9

zsu
teleki optika - ott van egy pécsről jövő gyerekorvos - szemész
én tuom ajánlani

kaposvári kórházat meg inkább hagyjuk......

KépKép
dorkamartini

ma vagyunk 4 hóóónaposak!!!!

nem forgunk csak oldalra, hason széépen tarjuk fejecske, mindent fogunk sőt csííípünk is:))), fogzunk ezerrel, most nem beszélünk hanem sikítozunk jóóóóó hangosan:))) és gurgulázva nevetünk:)), átalusszuk az éjszakát, ....éés...éés.....csuda édesek vagyunk:)))))))

KépKép
dorkamartini

Köszi Timi a tippet, január elején biztos felkeresem őket :D
Gratula a 4 hónaphoz, nagyon ügyi leányzód van:)))))))))
És mekkorákat alszik :shock: :shock: :shock: én örülök, ha éjféltől reggel 6-ig nyugi van így is úgy fekszek le, hogy a fejem nem éri a párnát és alszom :D
Nagylány itthon, apa dolgozik :twisted: :twisted: :twisted: úgyhogy ma sem unatkozom :roll:

Kép

Kép
zsu9

Madárfüttyös napocskát kívánok!

Zsu,én még nem köszöntöttelek,üdv itt.Sosem késő :lol: :lol: :lol:
Egy nap van a fiaink között.

Nekem semmi időm mostanság.Másfél órája írom ezt a hozzászólást.Barni ölbe baba,és megint fáj a pocak 3 napja.Remélem ez is azt jelzi,hogy még utoljára megmutatja magát,és pénteken husss vége.
Mézest kéne még megsütni,és egy csokis sütit ígértem anyukámnak péntekre.
Kamaszom Bécsben a sulival,reggel ment,este jön.Gondolom jól beforralt boroznak a bécsi vásárban.
Tegnap hajvágás volt :wink: . Ami oldalt a fülére lógott,muszáj voltam levágni,mert már hosszabb volt,mint a füle.Egész pofás lett.Majd a 3 hós fotón már szépek leszünk.Még nekem kéne hajat festeni,de nem tudom előre,éppen mennyit fog aludni.
Na,most megint szólít a kisfőnök.
Kép

Kép
v.andi

Sziasztok!

mi si vagyunk, de csak olvasok! a tegnapi napom katasztrófa volt, bár Zoé nem volt olyan zizi, én mégis olyan depis voltam, hogy semmi sem volt jó, legszívesebben kifutottam volna a világból, vagy elástam volna magam jó mélyre! azt hittem már túl vagyok ezen, de vmi miatt tegnap megint a gödör fenekére kerültem, és a legrosszabb, hogy nem tudok tenni ellene semmit! remélem elmúlik egyszer!
bocsi, hogy csak panaszkodok, de jólesik leírni!

Viki: azért kellett a manduca, mert a kendőt apa nem tudná felkötni, ebben viszont ő is tudja majd cipelni mókuskát, és ő elbírja később is , ha már nagy lesz! a kendőt egyébként nem igazán használjuk, mert egyedül még nem tudom felkötni, ha meg apa itthon van, akkor ő rázza a popóját!

KépKép
Kép
s.vera

Sziasztok!

Nem igazán tudok visszaolvasni,így ha történt valami extra fontos azt összefoglalná nekem valaki??? ( szempilla rebegtetős smiley)

Látom van új emberkénk!! Üdv Zsu, és Frocli!!! Cépek a gyerkőceitek, mint ahogyan mindenki!!!!

Nálunk megvolt a keresztelő, hát nem indult túl fényesen, de a vége jó lett, haza értünk ebben a car időben épségben, és ez a lényeg...

Rita! Asszem Te írtad, DAS-ról már hallottam, de ez már késő bánat, meg én írtam alá, tehát semmi sem segítehet, evvan.

Nemtom ki írta a bolgban, hogy csináljak rajzot, mert elfelejtette aláírni, de rajz majd készül.

Andi új frizurára kíváncsi vagyok ám nagyon!!

Pic-re tettem kersztelős képet, párat, de a templomos az tesómék gépén van , így bizonytalan mikor kapjuk meg?? :? Sógorom nem egy kapkodó idegbolond, hugom meg gyakorlatilag analfabéta a gépekhez :D

Tali milyen volt???

Kép
babcika

háj :)

sziasztok újak :):) ugye ugye az a csudatorta! :)

kicsit itt, egy szopi erejéig, mert dolog van ezerrel :? tegnap átpakoltuk a lakást és juhéééééééééééééééj, van nappalim :) :D :D :D :D na de pakolás közben nem tudtam sütni, így aztán csúsztam egy napot :? :cry: :cry: :cry: :cry: így valszeg tiszta dinka leszek :lol: :lol: :lol: :lol: de akkor is megcsinálom 8) 8) 8)

fúúúúúúúúú ez a szombati pesti út............. de az ikeában nem volt tömeg, tök hamar végeztünk :) egyébként pénteken nem néztem tv-t, híradót, melóztam ezerrel, így nem is tudtam, h ekkora havazást mondanak, ha tudom nem indulunk el.... na de most már mindegy 8)

kérdezte valaki a háton hordozást, most már így 3 hónaposan lehet próbálgatni.

orrszívás: miért szívjátok folyamatosan a nózit? :shock: :shock:
én csak akkor, ha nagyon náthás.... :roll:

jó sütés-főzést :):)

vicger

Babcika, éljen a keresztelő :):)
tali nem volt, betemette a hó :( :( :(

fél 4re megyünk karácsonyi ünnepélyezni a suliba... nem sok kedvem van :oops: 8)

vicger

Sziasztok!

Én is vagyok, néha - szopi közben :oops: - olvasok is, de reagálás nem megy annyi a dolog. :oops:

Kriszti:
nagyon örülök, hgoy rendbwen hazaértetek, gondoltam Rátok sokat. Én is az alvás miatt hívtalak még délután ... de ez állandóan érvényes ... szval, ha bármikor bármi gond adódna - ne legyen - itt a környéken, megpihenés, itt alvás, bármi egyéb lehetséges.

Anna, vendégek rendben voltak, nagyon is ... annyira hogy szombat 18 órakor érkeztek és a mind a cc. huszan vasárnapig délelőttig maradtak, sőt a legutolsók délután 4 órakor mentek el. :wink: :wink: :wink: ... ettől függetlenül én is nagyon élveztem :) :) :)

Zsu:
üdv.

Frocli: azt hiszem, Téged már üdvözöltelek, de inkább kétszer, mint egyszer sem ... szval üdv. :)

Babcika:
már aggódtam, hogy nem olvastalak ... de örülök, hogy minden OK .. képeket is megnéztem ... ezek a szemek, ... oda vagyok Jancsikáért :oops: :wink: :wink:

Örülök, hogy ilyen "lavinát" indítottam el a csokitortával ... remélem, apák is .... :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

erről jut eszembe, enyim apa ma megint útnak indult, mert ugye múltkor vissza kellett fordulnia, nem jutott el Ho-ban az irodáig ... most holnap ment volna, de hallottam reggel, hogy holnap ónos eső stb. ... mondtam neki, így már úton ... így ma este egyedül leszek a lányokkal, viszont gőzerővel beszámolót kell írnom a suliba, mert leadási határidő holnap ... persze, hogy az utolsó pillanatra hagytam
:oops: :oops:

KépKép
KépKép
madar

Kriszti!

Hajrá ünnepség!!!!

:evil: , kár hogy miatta elmarat a tali. De tudom milyen helyzet volt az M3-ason, a keresztanyuka Érdről jött, és 15.00-23.30-ra érkezett meg, azt mondta, hogy nagyon káosz volt a pályán, mikor meg lejöttek Nyh-nál, akkor meg 20 m volt a látótávolság a hó és köd miatt :evil:

Kép
babcika

Andi: hasfájás űző manók útnak indítva KépKépKépKépKépKépKép

Viki: buli :D :D :D jól megoldottátok a kajakérdést. :wink: :wink: :wink: hómunkásoknak kitűntetés. Kép

Manó: húúú Ákos milyen ügyes ... hatalmas gratula KépKépKép

Rita: de jó, hogy eljutottál Andrissal a koncertre, nekem ez sajnos idén kimarad :roll: ... viszont ma délutánra hóember építést ígértem Julcsinak .... tegnapi projekt a szánkózás volt, miután a vendégek elmentek és mielőtt neki ugrottam a romeltakarítástnak (bizonyos helyen tényleg romok voltak :oops: :roll: :roll: )

olyan gyönyörűen süt a nap Kép

KépKép
KépKép
madar

Móni!

Csokitortát én is megcsinálni és bevallom nekem első sütim volt, és az én férjem ritkát, vagyis szinte soha sem sütizik, és ezt most megkóstolta és még vágott belőle, úgyhogy ezt nagy elismerésnek vettem, és persze a recept a tied, így az elismerés neked is jár!!! :lol:

Kép
babcika

Köszi Kriszti, én kérdeztem a háton hordozást. :) Mert hason hordva nehéz havat lapátolni. ;-)

Flora, én nem is használok orrszívót, ha nagyon be van dugulva, akkor csak befújom sósvizes orrspray-vel és 1-2 óra alatt saját maga is kihapcizza. De ezt is max kéthetente kell. Minden más kisebb dugulás magától megoldódik pár óra alatt. De ha te naponta többször orrszívozol, nyilván nálatok sokkal durvább a helyzet.....

Karácsonyi készülődés: szerencsére nálunk csend és nyugalom van, ajándékokat már beszereztem, és az ünnepi ebéd nem több a sima vasárnapi ebédnél. Ráadásul, mi megyünk ünnepek alatt ide-oda családlátogatóba, így még kevesebbet kell itthonra főzni. Tehát lesz 23-án halászlé, 24-én orosz hússaláta kenyérrel és rávalókkal, és finom krém családi recept alapján, 26-án rakott krumpli. Ennyi. Én ezért szeretem a karácsonyt, mert nálunk szerencsére nincs előtte nagy készülődési stressz.

Kép
frocli

Süti: nagyon karácsonyi hangulatban vagy :wink: :wink: :wink: :wink:

Timi: várom a rozmaring híreket is ... most már izgat, hogy túléli-e :D :D :wink: :wink: ... nem fogadsz szót, már pár napja "mondtam", hogy tessék gyorsan meggyógyulni ... na akkor megy a kommandó Kép Kép Kép Kép Kép Kép
4 hóhoz és az ügyeskedéshez gratulálok Kép

Zsu: nekem azt javasolták, hogy minél kisebb korban csinálják meg annál jobb, mert később már fizikailag lehetetlen, hisz be kell, hogy kábítsák őket, vagy esetleg altatás, mert annyira rúgkapálnának, meg jobban is fájna és nehezebb, mert akkor már csontosabb a könnycsatorna ... de én sem értek ám annyira hozzá, próbálok okos lenni úgy, hogy több szakembert megkeresek ... de a döntés a miénk :roll: :roll: :roll: ... egyébként mindezek ellenére pl. az USA-ban csak 1 éves kor felett végzik ezt a beavatkozást ... :roll: :roll: :roll: ez a csecsemős nővér pedig ritka nagy paraszt volt, már bocs :evil: :evil: :evil:

KépKép
KépKép
madar

Csokitorta: az elismerés a Tiétek lányok, Ti csináltátok meg ... én csak a kedveteket hoztam meg hozzá :D :D :D :D :D

KépKép
KépKép
madar

Andi: köszi a köszöntést :D elvileg 23.-ára voltunk kiírva, de 3óra 20 perccel túlléptük :D , de közös bennük,hogy Dávid is ölbebabát játszik 3 napja a 6 kilójával :lol:

Dáviddal kukucskásat játszottunk egy jó nagyot nevetett olyan göcögőset, és elkezdett csuklani, erre a lányom kezdett el nevetni és ő is elkezdett csuklani :shock: A vicces az egészben, hogy a zuram sem tud egy jóízűt nevetni úgy, hogy utána ne álljon neki csuklani :lol: le sem tagadhatná a gyerekeit, csak tudnám melyik gén okozza ezt :D

Kép

Kép
zsu9

Zsu!

Tényleg, neked akartam írni, hogy az én kislányom pont a csipás szem miatt kapott születésekor antibiotikumost, és ő is tőlem kapta, csak hát nálunk ezt nem így szokás közölni, hogy közben a kapanyél kilóg a szánkból, akkora parasztok vagyunk. Ne foglalkozz az ilyen emberrel, ennek biztos még az ovis jele is traktorkerék, vagy szalonna volt olyan bunkó paraszt :wink:

Kép
babcika

Andi: a madárfüttyös beköszönéseidet mindig magamra veszem :D :D :D ... de nem zavar :wink: :wink: :wink:

Vera: simi-simi Kép ... napocska nem segít? :wink: Meg tudod fogalmazni, hogy mi zavar legjobban? Én is így voltam kb. egy hete ... de jó volt leírni, kibeszélni ... kaptam néhány lelkemet simogató mondatot és ez sokat segített .... ha itt nincs kedved leírni, esetleg a blogunkba vagy csak írdd le magadnak, vagy beszélgess valakivel róla .... kívülállók mindig segítenek kitörni a körből .. nekem legalábbis ... meg jó, ha a napba nézek ... most küldök egy napocskát CSAK Neked

Kép

KépKép
KépKép
madar

Mogyoró is csuklik a kacagás után :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bocs azoktől, akikre nem reagáltam, de csak ezt az oldalt tudtam feldolgozni :oops: ... most amíg süt a napok húzunk kifelé ... kezdődik a hóember projekt :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Madár: a vicc csak az, hogy azt mondták nekünk, hogy még túl kicsi a könnycsatorna nyílása és nem tudják átmosni. Kérdeztem, hogy ezt esetleg baci okozza, de azt mondták, hogy nem csak túl szűk a csatornája ami az idővel kitágul és az átmosást csak azért szokták erőltetni a szülők mert, mit mondanak a rokonok :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: nem akartam hinni a fülemnek. Egyébként inkább elvisszük magánrendelésre Timi javaslatára már tudom is, hogy hova. :)
A nagy paraszt az áll valóban az volt :D :D :D

Kép

Kép
zsu9

zsu: nem tudom, lehet, hogy tényleg nem kell erőltetni, annyira megoszlanak a vélemények :roll: :roll: :roll: :roll: ... bennem csak az van, hogy mi van, ha még sem tágul ki ... akkor jobban meg fog kínlódni, meg az altatásnak is van kockázata ... tényleg nem tudom ... én végül azért döntöttem így, mert mindkét doki, aki látta, ezt javasolta .... szval jól teszed, hogy megmutatod másnak is .... remélem, Nektek tényleg nem kell átmosni ...

KépKép
KépKép
madar

traktorkerék :D :D :D :D megvan a mai boldogsághormon adagom azt hiszem. De jót nevettem kösz babci

Kép

Kép
zsu9

madar: valóban nem egyszerű, mert az ember a legjobbat akarja csak laikusként nehéz eldönteni orvosi témában, hogy mi a legjobb :(

Kép

Kép
zsu9

Bocs, én nem nagyon tudok reagálni, annyi mindent összeírtam a következő napokra, hogy ügyesnek kell lennem, ha mind el akarom végezni. Mondjuk ma eddig Dóra elkényeztetett, mert alszik vagy 11 óta...

Orrszívózás: nekünk eddig csak egypár napot kellett, én fújtam neki Sterimarral előtte. De amúgy meg tök aranyos volt, csak nézett nagy szemekkel, hogy ez most mi, nem sírt egyszer sem.

Rita!

Koncert :). Én már nem is akarok emiatt sehova menni, főleg hogy a hét közepére ónos esőt mondanak...

Timi!

Én fogzásnál nem adnék hőemelkedésre lázcsillapítót, este sem. Nem tudom, hogy fogzás miatt felmehet-e magasra a láza, de valahogy úgy gondolom, hogy nem..

Vera!

Írd ki magadból, mi bánt, talán már az is segít végiggondolni, hogy mi is a legrosszabb, miben tudnál változtatni.

Astrid

Kép
astrid

[quote="madar"]
írta:
madarAnna, vendégek rendben voltak, nagyon is ... annyira hogy szombat 18 órakor érkeztek és a mind a cc. huszan vasárnapig délelőttig maradtak, sőt a legutolsók délután 4 órakor mentek el. :wink: :wink: :wink: ... ettől függetlenül én is nagyon élveztem :) :) :)

....

Frocli: azt hiszem, Téged már üdvözöltelek, de inkább kétszer, mint egyszer sem ... szval üdv. :)

Madar, nálunk is ilyen vendégségek szoktak lenni, szombat jönnek dél és kettő közt olyan 15-en, és az utolsók meg másnap du. 3-kor mennek el. :lol: De nagyon jó szokott lenni, persze ilyenkor közös kajakészítés van és segítenek mosogatni és elpakolni is, tehát igazából nem jelent nagyon nagy terhet, de azért kisebb felfordulás mindig marad a végén.
És persze köszönöm az üdvözlést, inkább kétszer köszönöm, mint egyszer sem. ;-)

Kép
frocli

Hahó Anyucik!

Én is vagyok.

Zsu:ezennel én is üdvözöllek. :D

Jelentem megvolt a karácsonyi nagybevásárlás.Mármint kajaszempontból.

Nálunk a menü kétféle (paradicsomos és sima) töltött káposzta lesz illetve sajtos hústekercseket rendelt az uram az eredetileg eltevezett borsós-kukoricás-gombás-hagymás-tejszínes csirkecomb és mell helyett. :D Bár a tekercsek legalább hamarabb megvannak. :D

Lesz még a múltkor leírt babapiskótás süti,kókuszgolyó,keksztekercs és anyósom féle csokis-meggyes süti.Már alig várom,hogy túl legyek rajta és minden kész legyen.Nálunk idén lesznek vendégek is.24-én mi megyünk anyuékhoz,aztán 25-én átmegyünk anyósékhoz,este pedig a sógoromék jönnek vacsira.Szóval nem fogunk unatkozni.De szerintem így az igazi.

Timi:gratulálok a 4.hóhoz.Dorki nagyon ügyes csaj! :D

Vera:majd az ünnepek remálhetőleg meghozzák a jókedvedet. :D

Kriszti,Viki:örülök,hogy rendben hazaértetek szombaton.

Manó:Ákosnak nagy puszi,amiért ilyen kis ügyes legény. :D

Süti:nekem is bejönnek ezek a karácsonyi képek,amiket a sorok közé teszel.

Ja és befetettem csütörtökön a hajamat.Majd amint tudok mutatok képet.Hát furi,de megszokom. :D

Rita:2011...mi is akkorra tervezzük a következőt. :D
Vendég

na idejutottam...reggel apikára bíztam Bernit hogy tudjak aludni,első kanyarban sógi lánya keltett,aztán apika jött fel hogy éhes Berni,na szopi közben bealudtunk,akkor meg még egy telefon keltett,így volt vagy fél12 mire lejöttem :shock: ,de nem is baj,mert menni kellett oltatni,mármint magunkat a h1n1 ellen,amúgy fluvallal oltatottak...aranyos volt a doki mert ő csak az én háziorvosom ,és a férjemet is beoltotta tök ingyen :D

Karácsonyi készülődés????sehol nem vagyok,de most fáradt vagyok a túl nagy takarításhoz és egyebekhez,szóval nálunk még semmi nem utal arra hogy itt ünnepség lesz 2 nap múlva....ma mentünk volna fát venni,de ma nem tudnak vigyázni Bernire a nővéremék,így ma nem megyünk,kajának való nem sok minden kell,lehet azt inkább összeírom és elzavarom apikát!!

bocs az önzőségért,most nem reagálnék senkire!!!!

sutimano76

de ha azt veszem,hogy tavaly karácsonykor,konkrétan 21-22-én így néztünk,mert akkor jött meg a konyha bútor,és akkor szerelték össze,
Kép Kép Kép

és aztán 24-én már rend volt,plussz 25-én 20 fős rokonság,26-án meg 20 fős baráti társaság volt és Berni elvileg akkor már pocakban volt!!!!

akkor most nem kesergek,mert nincs ekkora felfordulás!!! :lol:

sutimano76

Itt meg már vártuk a vendégeket szilveszterre!!!!
Kép

sutimano76

Sziasztok!

Szokás szerint rohanok :oops: :roll: ...

Viszont a segítségeteket kérem: van valakinek egy tuti receptje olyan muffinra, amibe cseresznyét tehetek ??? (Süti féle naggggyon fincsi cserkót a fagyóból !!! :)

Jaaaa, és: hogyan kell finom majonézes krumplisalátát csinálni ???? ... alapelképzelésem van, de még soha nem csináltam (mindig franciasalit csinálok) ... most viszont a nagy családi banzájra 26-ára ezt kell vinnem (többek közt :)

Előre is köszi a tippeket !!!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi én imádom a krumplisalit így csinálom:
héjába megfőzöm a krumplit, ha megfőtt, akkor pucolom, szeletelem (mi karikára szoktuk, de kockázhatod is). Lilahagymát pucolok, szeletelek (lehet karika vagy fél is ), ezután egy nagy tálba teszem a krumplit és a hagymát is, meglocsolom egy kis ecettel (borecet, almaecet) és sózom, hagyom állni egy kicsit. Addig majonézt készítek a szokásos módon és végül ráöntöm a krumplira, óvatosan összeforgatom. :wink: Persze mehet egy kis bors is és amikor van snidling akkor azt is szoktam bele tenni (lehet lilahagyma nélkül is).

KépKép
KépKép
zsalyam

Süti, nem semmi munka lehetett az tavaly karácsony előtt!

Kép
frocli

Süti,most jót nosztalgiáztam.Mi tavaly december 23-án költöztünk :wink: :lol: Előtte-utána
Kép

Kép
v.andi

Asztaaaaaaaaaaa Süti micsoda kecó! :) kis kulipintyóka :D :D

Bibi majonézes krumpisali: sok változata van, az alap héjában megfőzöd a krumplit, ha kész, hámozod, kockázod /nem árt ha kihűlt, s ha nincs szétfőzve/, tálba bele, só, bors, egy nagyobb fej hagyma felkockázva bele, majonéz, egy kis mustár, s tejföl. Ezeket ne sajnáld, mert a krumpli nagyon szívja a cuccost magába. Tehetsz bele petrezselyemet is.

Az amcsi krumplisali pedig: két kemény tojás sárgáját villával összetörjük, és 1-1 kiskanál mustárral meg porcukorral és egy kevés citromlével simára dolgozzuk, két deci tejföllel kikeverjük. 50 dkg krumplit héjában megfőzünk, leszűrjük, hámozzuk és még melegen vizes késsel kivkázzuk, ecetes-sós-cukros pácléba rakjuk. Ha kihűlt, leszűrjük és 30 dekányi vékonyra gyalult fehér káposztával , a mártásból visszamaradt tojásfehérjékkel meg 30 deka hasonlóan felaprított sült hússal, vagy sonkával összekeverjük. Egy kis zellergumót meghámozunk, és a saátába reszeljük, majd a mártással összekeverve legalább egy fél napra jégbe hűtjük. Tálalás előtt finomra vágott snidlinggel díszítjük ;) fincsa ;)

muffin ügyben időt kérek :) éccakára keresek neked receptet

vicger

Kriszti!

Ha nem vagyok pofátlan, és publikus akkor nem lehetne egy jó képet látnunk az ÚJ nappalitokról???? :roll: Lehet azért vagyok koravén, mert aki kíváncsi hamar megöregszik, de én nagyon kíváncsi vagyok. Olyan szépek az előbb felrakott Süti és Andi nappalik, még kupisan is. Egycer majd én is akarok olyan cépet :D

Kép
babcika

Babcika, nem vagy pofátlan, de ilyen nappalik után, mint Andié és Sütié, a miénk egy luk. Ettől függetlenül én szeretem :D:D:D

vicger

Óh Kriszti! A mienk meg még lyukabb, hidd el, és most éppen lakjuk is, tehát én az előzőekről csak álmodom...., és még mindig kíváncsi vagyok :D

Kép
babcika

sziasztok
csak egy gyors kérdés :oops: bocsi.......

Móni csokitortájának recipje hol található? én nem találom a gmail-en........ :oops:

KépKép
Kép
scooper

hahó!
rohanok megint, mert kisori nyöszörög...

apa hazaért szerencsésen, köszi az izgulást!

éééééés ma hajnali 4 előtt 3 perccel megszületett Alice, egy újabb brazil-magyar baba!! :D

én meg vettem egy tesztet, mert a sírógörcs és az uborkazabálás után hányingerrel keltem, de negatív (nagy huhhh), szóval kis kisori még várat magára

azért orrszívózunk, mert állandóan szürcsög, azt mondta a védőnő, van ilyen babó, mikor bukik, oda is felmehet... illetve azért is, mert ha nagyon eltömődik és a könny nem tud kifolyni, megint bedagadhat a szeme, azt nem szeretnénk! és mindig hatalmas adagokat bányászunk ki nem is értem, hogy lehet, de jobb is, ha kijön

kriszti, nappalit én is, én is

mentem, cimbi van

pusz
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára floranan 2009.12.21 19:43-kor.

floranan

Ottan van az Scoop! Csak már egész lent, de pár oldallal előrébb itt is megtalálod!!!

Kép
babcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?