A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

[quote="babcika"]O írta:babcikattan van az Scoop! Csak már egész lent, de pár oldallal előrébb itt is megtalálod!!!

nem találom :? :shock:

KépKép
Kép
scooper

meg van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! juppppppppppppiiiiiiiiiiiiiiiii
köszi babci!

KépKép
Kép
scooper

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Zsú, a recept:

Osztrák csokoládétorta

Hozzávalók:
250 gramm étcsoki
170 gramm vaj
6 tojás
200 gramm cukor
30 gramm finomliszt
1/4 kávéskanál sütőpor
porcukor

Előmelegítjük a sütőt (170 fokra), kikenünk és kilisztezünk egy cc 23 cm átmérőjű (enyim nem tudom mennyi :)) ) tortaformát.

Egy vastagfalú teflon bevonatú edényben, kis lángon, gyakran kevergetve felolvasztjuk a darabokra tört csokit és a vajat és addig keverjük, amíg sima nem lesz, ekkor tűzről levesszük.

Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Egy nagy tálban elektromos habverővel fokozatosan hozzáadva 60 gramm cukrot, kemény habot verünk a fehérjékből.
Egy másik tálban addig keverjük a sárgájákat a maradék cukorral, amíg a massza megsűrűsödik és kifehéredik (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk az olvasztott csokit, és simára keverjük vele.
Beleszorjuk a lisztet, amelyhez előzőleg hozzáadtuk a sütőport, és azzal is kikeverjük. Lapáttal vagy kézi habverővel 3 részletben óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.

A keveréket egyenletesen elsimítjuk a tortaformában és 30-35 percig sütjük (a sütés alatt atészta felemelkedik, és a teteje megrepedezik). A torta akkor van kész, ha már szilárdnak látszik, azonba a közepébe szúrt tű kicsit nedves marad, amikor kihúzzuk. A tortát a formában hagyjuk kihűlni.

Tálaláskor szeleteljük, én vaníliás porcukrot szórok a tetejére és vaníliafagylalttal és eperrel tálalom.

Kép
babcika

Ja és tartozok egy helyesbítéssel DAS ügyben, azt Erika írta. Szóval kösz!!! Erika és bocs, hogy elnéztem ki írta!! :)

Kép
babcika

Látom már elkéstem Scoop, de én is nehezen találtam meg :D

Kép
babcika

na jó Babcika 8) 8) 8) de csak Neked! 8) 8) 8)
ja, s még azért bőven nincs kész, polcok, képek stb....

Kép

Kép

fotelból, szopi közben fotóztam, azért a béka perspektíva

vicger

Szép jó estét!

Frocli, Zsu üdv közöttünk! Szépek a gyerkőcök!

Manó: Nekem se nagyon akar megjönni, már egy hete próbálkozik, de csak a hasam görcsöl, és egy-egy cseppke jön. A múltkor simán megjött, azért nem értem. Én még nem vettem tesztet, még várok, páromnak felvetettem, mi lenne ha..........
Hát :lol: :lol: jót derültem a reakcióján

A krumplisaliba mi fehérhagymát teszünk, nem annyira erős, amúgy ugyanúgy készül, ahogy a többiek leírták.

Apika most éjszakás és pont a Balatoni kört kapták :cry: :cry: Asszem nem igen fogok nyugodtan aludni, míg haza nem érnek. Amúgy is félébren vagyok ha éjszakás, most e miatt a hülye ónoseső miatt meg pláne. :(

Dorka: Tök jó, hogy átalusszátok már az éjszakát. Maci még ébred hajnalban egyszer, olyan kettő fele, utána meg fél 8-ig csucsuzik, ha Annára nem ébred fel.

Nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek: Kép

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Sziasztok lányok!
Bex tegnap irt neketek jó sokat,persze elszállt :twisted: Most én irok.Bex szombaton volt bulizni a kollégákkal,igy én babáztam :D :D :D Nálunk hálistenek nem volt probléma cumisüveg etetéssel,persze mert szegénykémnek korán meg kellett tanulnia :( Másnap pedig megkaptuk az első hangos kacagást!! :D
Nagyon szuper hogy mindenki meguszta ezt a förtelmes időt,izgultam hogy Krisztiék is hazaérjenek,meg a bulizosok is :D :D :D
Üdv az ujaknak!! :D
Bibi muffin recept megy privit!
A babák meg fantasztikusak!!! :D :D
puszi nektek!

Kép
lipót beatrix

[quote="vicger"]n írta:vicgera jó Babcika 8) 8) 8) de csak Neked! 8) 8) 8)
ja, s még azért bőven nincs kész, polcok, képek stb....

Kép

Kép

fotelból, szopi közben fotóztam, azért a béka perspektíva

nem néztem oda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

de az a zöld függöny még mindig nagyon tecc!!!!!!!!!

sutimano76

Inkább ide irom a muffin receptet,hátha mást is érdekel!

20dkg meggy vagy cseresznye befőtt
6dkg margarin
15dkg cukor
1 tojás
1 citrom reszelt héja és leve
20dkg liszt
fél csomag sütőpor
1,5dl tej

A meggyet vagy csersznyét 2ev.lisztben megforgatjuk!
A margarint habosra keverjük a cukorral és a tojással.Beledolgozzuk a citrom héját és a levét. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tejjel felváltva több adagban szintén a masszába dolgozzunk. Végül a meggyet vagy cseresznyét hozzákeverjük. 200 fokosra elömelegitjük a sütőt és 20 percig sütjük!

Kép
lipót beatrix

Kriszti!

Szerintem nagyon jó!!! Majd egyszer ha merészelem én is megmutatom mekkora őskáosz van most nálunk nappali ügyben... :? Ja és látom Gianni-t nézed szopiztatás közben :D

Kép
babcika

Sziasztok!

Tomiknak boldog névnapot! (lehet, hogy van Apuka vagy testvér is, akkor nekik is... :) )

Kriszti: A függöny nekem is tetszik! :) És bár lehet, hogy kicsi a nappali, de rengeteg szeretet van benne, ha összegyűltök, az biztos. :lol:

Andi: Még mindig nagyon tetszik a tapétátok. :wink: Hogy telnek az éjszakák mostanában? Danid mit kap Karácsonyra, ha lehet tudni?

Tara: Éjszakai vezetés brrr... Drukkolok, hogy minden rendben legyen.

Kép

Kép
hgrita

Tényleg, Tamás nap! Boldog névnapot Tomikának!!!!!!!!!!!!!! :):):)

Babcika, oksa ;)

Rita, :) na és most képzeld el, mekkora volt a régi helyen az egy főre jutó négyzetcenti :D:D:D De a lényeg ami lényeg, hogy végre végre kész, és tök jó, és meleg és minden :):):)
Jaja Gianni mestert sasolom, szeretem ez a műsort nagyon :):):) így fogyó alatt kifejezetten élvezetes főző műsort nézni :D:D

vicger

Bea, köszi az izgulást ;)

fúúúúúúúú azért nagyon durva volt az m3as.... az m30as meg kifejezetten brutál.... mint egy bazi nagy bobpálya... s nem láttunk semmit, csak a havat. Úgy szorítottam a két gyereket, mintha az életünk függött volna tőle... félelmetes volt nagyon...

vicger

Flora, olyan nagyon jó volt látni végre benneteket!!!!!!! :):):) Csokifiú persze szóba nem állt velünk, édesen durmolt a drága :):):):) Legközelebb hosszabb lére eresztjük a villámtalit, de most muszáj volt elindulnunk, látod így is eltartott egy kis ideig, míg végre hazaértünk :D:D:D

Bocs, hogy csak most... kicsit szét vagyok csúszva mostanság....

na, megyek a konyhába....

vicger

jajj, még valami!

ezt a csudacsoki tortát lehet élményvesztés nélkül diétás csokiból és édesítővel készíteni???

vicger

Kriszti Tőled megtudjuk a választ :wink: :wink: :wink: :wink: fogalmam sincs :roll: mert hogy azt sem tudom, milyen az íze a diétás csokinak .... na, nem azért mert nem olyat kellene inkább ennem, hanem mert ha csoki, akkor legyen benne anyag, mint ahogy nem iszom alkoholmentes sört, kölyökpezsgőt és egyebeket sem :lol: :lol: :lol: :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

az előbb olvasgattam, de valahogy nem jött az írás, albumokat nézegettem a pic-en (húúú, pedig nagyon a holnapi határidős irományt kellene csinálnom :oops: :oops: ) ... olyan jó volt nézni Benneteket, a babákat, amikor még egészen picik, 1 naposak, 1 hetesek stb. voltak :) :)

KépKép
KépKép
madar

Bibi: receptekhez nem tudok hozzá tenni .. lányok leírták. :)
ja, viszont rákerestem:

Cseresznyés muffin (mindmegettén találtam - nem próbáltam még, nem tudom, milyen)
Hozzávalók:

* 20 dkg vaj vagy sütőmargarin
* 20 dkg cukor
* 6 tojássárgája
* 1 egész tojás
* 10 dkg őrölt mandula vagy dió
* 20 dkg liszt
* 1 csomag sütőpor
* 15 dkg cseresznye
* 1 csomag vaníliás cukor
* ízlés szerint fahéj

Elkészítés

A vajat a cukorral elkeverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, az egész tojást, a diót vagy mandulát, a lisztet, a fahéjat és a sütőport. A végén belekeverjük a cseresznyét a masszába. Ha sűrű, pici tejjel lazíthatunk rajta. Ezután adagoljuk a tésztát a formákba, és előmelegített sütőben 175 fokon sütjük 20-25 percig.

KépKép
KépKép
madar

Asszem Andi nevében is írhatom,hogy ilyen csoda nappalikért a havi törlesztő nem arányos!!!!
mostmár sokkal kisebbel is megelégednék,csak ne kéne annyit perkálni a banknak!!!
sztem ha letudjuk a szocpolt,akkor eladjuk és veszünk kisebbet!

mit csináljak Bernivel???nem akar újból elaludni,pedig nem szokott gond lenni!!!most apa próbálkozik,mert én már csak a leütöm megoldást láttam kézenfekvőnek!

Tamásoknak boldog névnapot!!!!

Gianni...hmmmmmmmmmmm(álmodozós szmájli).......jó volt vele flörtölni,sajna csak ennyi,de tudja mitől döglik a légy!!!

sutimano76

holnap du 4 hós oltás :? :? :?

Jaj, és ezt mindig kifelejtem .... Tomi babáknak, Tomikáknak Kép ... Tomi apáknak Kép

most megyek kicsit alkotok, aztán inkább beállítom az órát 4-re vagy 5-re, mert most nincs agyam ahhoz, hogy jókat írjak ... majd holnap egy latte mellett ... Kép

KépKép
KépKép
madar

szóval, ha nem lett volna fent egyértemű:

Sok boldogságot a Tamásoknak! :) :) :)

Kriszti: én sem figyeltem ám oda :wink: de jó az a nappali :)

Andiét már láttam, akkor is nagyon tetszett ... Sütiét meg nem láttam, az meg most tetszik :D :D :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Süti: és ha csak leteszitek, nem altatjátok? Én is jártam már úgy, hogy csak nyekergett, meg nyekergett és fogalmam sem volt mi a baja, aztán letettem ... és láss csodát! ... elaludt :oops: :oops: vagy véletlen volt, vagy a töke tele volt, hogy nálam mindenféle inger érte, amikor aludni akart :wink: :D

KépKép
KépKép
madar

Süti: lehet, hogy Berni ezt a nyamvadt frontot érzi?
Aki iszik laktoherb teát nem szokott hányingeretek lenni tőle? Reggel és este iszom összvisz 1 litert, de estére mindig hányingerem van tőle.

Kép

Kép
zsu9

na, ja lesz egy kis hőmérséklet különbség .... tényleg az is lehet .... :? :? :? :?

no, most már tényleg lépek ... mindenkinek nyugodalmasat :)

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!

Újra nem fog menni... Nesze neked időkorlátozás, mikor a nevében is benne van BABAnet... várandósok, anyukák, akik egy hsz-t időnként több részletben írják meg.... erre elszáll...
Újaknak üdv!
Kisfiam 3 napig szinte csak aludt, erre tegnap éjjel szopiba belealvás után hirtelen ébredünk játékot játszott. Nem tudom hány órán keresztül... negyed 2-kor sikerült letenni végre. És ma folytattuk, szinte egész nap ez volt. Esélytelen volt az ágyába tenni. Itt volt mellettem és így én is tudtam kicsit pihenni délután.
Hulla vagyok, kaptam vastablettát... de még nem vettem be :oops: :oops: egyszer sem, mert utána nem lehet teát inni. Én meg szinte egész nap iszok. Éjjel is.
Köszi a köszöntéseket, de mi majd márciusban tartjuk. :wink: nem akartam kicseszni vele karácsony miatt.
folyt.köv.
bex13

Viki örülök, hogy a végén így sikerült egy jót bulizni. Kikapcsolni kicsit. Férjeddel kollégák vagytok?
Babci a lényeg, hogy jó vége lett a keresztelőnek. :lol: Képekig még nem jutottam. Nekünk sincs nappalink. Pontosabban van, de az most nappali-háló-gyerekszoba egyben. Jó nem kicsi, de zsúfolt nagyon. Majd lesz jobb is!
Kriszti örülök, hogy teljesült és végre meglett a nappalid!!! Igen a függöny még mindig ott van! 8)
Süti, Andi szépek, teccenek, mienk is magas és sose lesz kész...
bex13

Ahogy anyu írta én is voltam céges karácsonyi bulin. A legnagyobb havazásban indultunk anyuékhoz. Vessetek meg, de a tököm kivolt.... mi a francnak ül autóba aki be van sz@rva... más, ha halaszthatatlan, muszáj, de nem hiszem, hogy mindenkinek annyira az lett volna. Szerintem ők sokkal nagyobb veszélyforrást jelentenek az utakon mint pl. a gyorshajtók. Alig tudtunk haladni, mert mindenki a kétsávos út közepén... Mindig ez van, leesik a hó és jönnek, hogy váratlanul jött. Tényleg? Az időjósok szóltak és könyörgöm télen nem várható hó?
Én most úgy örülök, hogy nem kellett ajándékok után rohangálni, meg tömegbe menni. Bár kajának valót még venni kell. Nem sokat, mert 25-én anyóséknál leszünk, délután vagy este megyünk anyuékhoz és ott alszunk, így 26-án ott kajálunk. Beiglit apu süt nagyon finomat szokás szerint. Anyósom gondolom zserbót is.
Velem meg közölte párom, miután mondtam neki, hogy már majdnem mindenki megsütötte a csokitortát, hogy időszerű lesz belehúznom :shock: :shock: :lol: :lol:
bex13

Most velem lesz tele az oldal?
Céges partyról nem sikerült elkésni, pedig a kollégám (barátom) aki vitt, roszabb volt mint egy csaj készülődés szinten. Igazat adott, mikor mondtam neki. :wink:
Kb. fél órával később értünk oda, de csak akkor kezdték a szentbeszédet... és én akkor nagyon rosszul éreztem magam. Mit érdekel ez engem? Mit keresek itt? Otthon van egy édes kisfiam én meg itt válságmegoldást, átvészeléseket, statisztikát stb. hallgatok. Amihez "sajnos" most semmi közöm. Igen, ilyen kettős érzések.... mindennél jobban szeretem a fiamat és nagyon fontosnak tartom az első 2-3 évet, hogy csak mellette legyek...de..... nem tudom, a társaság nagyon hiányzik. És nem akármilyen társaság, hanem ŐK. Sok helyen melóztam már, szinte minden melóhelyről maradtak meg kapcsolatok, de ez más. És ne gondoljatok semmi idillire, nagyon sok volt a stressz, áskálódások, keresztbe szervezések, veszekedések, de 4-5 emberrel igazi csapatként tudtunk dolgozni. Én nagyon sokat kaptam ott 2 sráctól 2 éve karácsonykor is és tavaly is. Mind emberileg, mind szakmailag. Meg az akkori hangulat... másnaposan nem semmi teljesítményt tettek le az asztalra és közben volt hiszti meg röhögés hegyek... Szóval olyan kimaradok valamiből érzésem van. Mint kamaszként amikor mindenki bulizni volt én meg nem és arról beszéltek.
Ennek ellenére nem éreztem túl jól magam... mert nem voltam sehol, nincs témám. Nem szerettem soha azokat az anyukákat akik nem tudnak másról beszélni, csak a gyermekükről :oops: és most én is ilyen vagyok. Mindenről Ő jut eszembe. De nem untathatok mindenkit ezzel. Mert vessetek meg ezért is, de én anno untam az ilyen emberek társaságát. Röhögtünk, táncoltam is, de mégsem éreztem túl jól magam. Sms-t is küldtem, mizu otthon. Nem vagyok formában, még hamar elfáradtam, fájt is a hasam is.... Gondolom a vérszegénység is hozzájárult.
Kicsit zavaros, de ilyen kavargó érzéseim vannak. És más is, de azt megfogalmazni sem tudom. Szóval 2 napja depisebb vagyok mint eddig.
Nem panaszkodom, nincs okom....csak leírtam.
bex13

Bex drága, süsd meg a tortát és edd meg ;) isteni hatása van a depire ;)

banyek, ilyen pályafutásom alatt még nem volt... pocsékok lettek a mézeseim :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: pedig mindig olyan nagyon szépek voltak...........most meg.................. brühühühüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü

vicger

Halihó!!

Most csak ezt az oldalt sikerült elolvasnom...

Én is köszönöm a névnapi köszöntést Tomika nevében is, de mi is márciusban tartjuk! :)

Beatrix, és Madár köszönjük a muffin receptet!!

Bex! A depidet sajnálom, vannak ilyen napok sajnos! Én szombaton voltam kicsit elkenődve, végre mehettünk volna vásárolni párommal, erre szakadt a hó, és így lefújva minden, de már totál rákészültem, hogy vééééégre kimozdulok otthonról, és magunkkal vittük Tomikát is, hogy Anyuék vigyázzanak rá, és beültünk a kocsiba, és ott eldöntöttük, hogy mégsem megyünk... mert a nagy hó, meg kitudja mikor érünk és hogyan haza.. és én kiakadtam, hogy nem igaz, hogy én már az életben sehova sem mehetek???? :? egyedül max sétálni a bébivel...
Teljesen megértelek a céges bulival kapcsolatban! Szerintem én ugyanígy érezném magam, így nem is megyek/mennék... Egyfolytában Tomika jár az eszemben, és sajnos én is leginkább róla szoktam beszélni... lehet, hogy ezért szoktak visszavágyni a munkába az anyukák kb 2 év után, mert már teljesen elszakadnak a külvilágtól??? Nem tudom, egyelőre úgy vagyok, h. majd szeretnénk második gyermeket, kb. 3 év korkülönbséggel... aztán majd meglátjuk. Ez a kimaradok érzés hidd el, mindenkiben benne van egy bizonyos szinten... de persze nekünk most más feladatunk van! :) Minden korszaknak megvan a maga szépsége, amit értékelhetünk. Mondjuk egyik nap Tomika má annyira kiborított, hogy akkor annyira nem tudtam... :)
Inkább attól "tartok" , hogy hogy fogok annak idején visszarázódni a melóba, mert azért volt hajtás rendesen... és a mostani ritmusunk totál más, mint az akkori. Mondjuk a stresszmentes napokat élvezem.. :)
A hasad remélem már nem fáj! Egyébként még nekem is érzékeny a vágás fölött, de biztos minden csaszisnak...

Süti! Én azért szoktam orrszívózni, hogy Tomika kapjon levegőt. :) Mer onnan mindig jön ki valami... :) nem volt még dáthás szerencsére, le is kopogom! :wink:
Nekünk az be szokott jönni, hogy kezünkben ringatjuk finoman kb. százszor Tomikát és akkor elalszik.

Zsu! Nekem nem szokott hányingerem lenni a Laktoherbtől, én is egy litert iszok egy nap, de a nap folyamán végig iszok, nem csak reggel és este, szóval kisebb adagokban.

Dorkamartini! Szupi, hogy Dorka ilyen jó alvókával van megáldva!! Máááázli!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.12.21 23:57-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

Móni, na nem hiúságból gondoltam a diétás variációra, hanem apunak szeretném, ő cukros.
Hajrá, hajrá, meg lesz az a beadandó! ;) Atesz úgy néz ki, végzett a félévre ;) januárban lesz még egy vizsgája, oszt ennyi :)

Bex, biztos h a frontot érzi szegénykém... kitartást Nektek!!!

kicsit szét vagyok csúszva reagálásilag is, nézzétek el. :oops:

Süti, a törlesztő egy más tészta ;)

vicger

Bex... jól tetted, hogy leírtad!!!! :wink: :wink: :wink: Igen kollégák vagyunk... de nem itt ismerkedtünk meg.... :wink: :wink: :wink: amikor már együtt voltunk akkor jött ő ide hozzánk dolgozni... előtte kamionozott... de tele lett a t...e ... :roll: :roll: :roll: :wink:
Először emlékszem mindenki osztotta az észt, hogy húúú nem jó egy melóhelyen doddozni... mert elunjátok egymást... meg satöbbi satöbbi satöbbi... aztán azzal nem számolt senki, hogy mi dolgozni mentünk.... reggel együtt indultunk.... napközben dolgoztunk... én irodában ő teherautóval össze-vissza... néha jött az irodába elszámolni meg ilyenek... meg együtt ebédeltünk... meg este együtt jöttünk haza... csak néha nem... mert volt, hogy ő később jött.... :? :? :? noooo akkor kérdem én... mikor is unjuk el egymást????? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8) 8) 8)

húúúúúúúúúú én se szerettem hallgatni az anyukákat.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: (ok vannak kivételek...) de legtöbbször dudoltam magamban amikor "áradoztak" meg pelusoztak... meg szoptattak... meg satöbbi... fingom se volt arról, hogy miről beszélnek.... :? :? :? :oops: :oops: :oops: :oops: (najó tudtam... de nem így.... :? :? :? 8) 8) 8) )
Van egy barátnőm... akit imádok... akivel olyan a kapcsolatunk, hogy egymás gondolatát is ismerjük... pedig van olyan, hogy egy évig sem! találkozunk.... a lényeg, hogy neki van két fia... már nagyok... (12 és 7 évesek...) és ő amikor a pici megszületett akkor mondta Nekem, hogy "Figyu Csu amikor úgy érzed, hogy már sokat beszéltem a fiaimról vágj hátba és szólj, hogy álljak le... mert uuuuuuuuuutálom hallgatni amikor egy anyuka ömleng a gyerekeiről!" Nooo soha nem vágtam hátba, mert őt szerettem hallgatni bármiről... meg aztán nem is csak a fiairól beszélt... :wink: :wink: :wink: :wink:

Úgyhogy Bex... totálisan megértelek.... és én is uralkodtam magamon a bulin, hogy ne folyton Dóri legyen a téma, hogy másokat ne frusztráljon.... :wink: :wink:
vikiviktor

És a buliban volt olyan (több) pillanat amikor nem éreztem magam jól... mert nem tudtam miről van szó meg ilyenek... furi volt... éééén aki azelőtt mindenről tudott és a "motor" volt a cégnél nem tud semmit... :? :? :? :? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: elég lehangoló volt...

Nálunk apika volt aki folyamatosan nézte a mobilokat... hogy anyum mikor telozik...? miért nem...? és én voltam aki nyugtatta apikát.... :wink: :wink: :wink: hogy ne pánikoljon már nincs semmi gond otthon... (és nem is volt... :wink: :wink: :lol: :lol: :lol: )
Egyszer rám szólt, hogy most már hívjam fel anyumat, hogy mi van.... mondtam neki nem hívom, mert anyu hív ha valami nem stimm.... de hívd fel... óóóóó bakker csörögtem anyumat... nem vette fel... mondom apikának... anyu tutttti százas, hogy Dórit altatja azért nem tudja felvenni... de próbáld még.... nooo az egésszel azt értem el, hogy anyumnak kb 20 perccel tovább tartott elaltatni Dórit.... :? :? :? :? :? szegényemet úúúúúúgy sajnáltam... Dóri már 8 kg!!!!! (és az egész az én baromságom miatt, mert hívogattam.... majd leszakadt a karja.... :? :? :? :? )

Én nem parázok annyira... nálunk para-papi van..... :wink: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Kriszti... hatalmas nagy simi Neked a mézes miatt.... Kép nooo ilyen velem tuttti biztos nem fordul elő... mert neki sem állok... Kép (nooo tudom ez nem dicsőség.... :? :? :? :roll: :roll: :roll: )

Akkor akik esetleg (tegnap) tartották a Tamás névnapjukat nnnnooooo akkor Nekik boldogat!!!!!!
Kép
(szerintem is kicseszés ilyenkor tartani.... :wink: :wink: főleg, hogy van máskor is... )

Zsu... nekem sem volt a Laktoherbtől hányingerem... igaz én nem iszom folyamatosan... tartok szünetet... kb megiszok egy dobozzal... (nem egy nap!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: ) és akkor tartok kb 2-3 hét szünetet... és utána nem is laktoherbet iszom... hanem urtica urenst szedek kúraszerűen... és akkor megint szünet... és akkor iszom őszibarack levet egy hétig.... (azért csinálom így, hogy ne unjam meg a teát meg a többit... és azért is, mert nem akarom, hogy a szervezetem megszokja.... :wink: :wink: :wink: :wink:

Nooo lépek csicsizni....
Puszi mindenkinek!!!!!
Kép
vikiviktor

sziasztok!!!

feladom, már sose érem utol magam................... 567-nél járok, a bloghoz hozzá se fogtam, kész vagyok........... :?
azért adok némi életjelet 8) :lol:

Jól vagyunk, minden ok, Noncsi is jól van, nem vagyunk-voltunk betegek, tömöm a c-vitamint meg a multit a családba :lol: Apa ma jött haza péntek óta, legközelebb 30-tól jan 4-ig lesz melóba :? de legalább karikor itthon van, és ez a lényeg :D
Ma rendeztünk egy együtt-fürdést! Annyira jó volt! Törpi szét kacagta azt a tündéri kis fejét :lol: :lol: :lol: Rendesen viháncolt!

És megjött anyámtól a karácsonyi ajándékom: szakácskönyvet kaptam meg digit konyhai mérleget meg többfunciós botmixert! Annyira beleszerelmesedtem a botmixerembe :oops: :lol: Imádom! Én leszek Remzíííííííííí, ala woman :lol: :lol: :lol:
Törpi játszószönyeget kapott tőle.

Emlegettétek a pénzt.........az tudjátok, itt se sok van...........úgy volt, hogy karifánk se lesz, aztán apu adott zsuzsit, így tudtam venni fát, díszeket, ajándékot a gyerekemnek. Család többi tagja meg majd talán februárban, vagy márciusban kap karácsonyi ajándékot :?
Valaki írta, talán Tengdi, de nem tudom biztosra :oops: :roll: , hogy bölcsibe kell majd adni a gyerkőcöt, mert vissza kell menni dolgozni.........itt jót nevettem.....félre értsd-értsétek, nem ezen nevettem, csak itt eszembe jutott, hogy az én gyerekem sose lesz bölcsis, hála az égnek, mert az a veszély nem fenyeget, hogy egyhamar melót találjak (pedig kéne), ugyanis "nyomorékot sehol sem alkalmaznak" :? és ezen itt és most nevetnem kellett, ahogy eszembe jutott ez a gondolat, mert sírni nem éri meg, az idegtől meg nem lesz jobb.....de legalább nevettem egy jót :wink: pedig sírni lenne inkább kedvem most.......anyira benne állunk a szarban, hogy csak na.......és napról napra jobban tunkolódunk bele..........
kezdünk elhavazódni a csekkeinkkel.....ráadásul a gázosok szemetek, egy hónappal vagyunk elmaradva, jött már a felszólítás, sztem 2-3 hét múlva jönnek kikötni, nem szaroznak azok, aztán egy vagyonért kötik vissza....de ha a fejem tetejére állok sem tudom most befizetni, mert anyósnak kell utalnom 13 000 a számlájára, hogy le tudják vonni a törlesztőt az a-hitelére.......
ő meg ugye már nem dolgozik, a szezonális letelt neki, és tiszta sík ideg, mert b*ssza a csőrit, hogy nincs pénz, csak az adósság.....

meg ugye most vertük nemrég szét a szobájáz, csináljuk megfele, mert szabályos huzat volt neki ott, még mielőtt megfázik, komolyabb baja lesz, a szobájára költöttem majd az össz pénzt, amit kaptam gyest, családit.......és hozzátenném, kurváa nem értékeli, mert most az előszobába van kitelepítve ideiglenesen, és most semmi se jó neki, totál depis, hogy mért télen kellett ezt:

ad1: most utaltak pénzt
ad2: ha nem a fagyok után álltunk volna neki, megettek volna mindekt a darazsak, mert a plafon 16-17 nézetméterében, 40 centi vastagon állt a darázsfészek a plafon deszkája felett..........

de hogy abból a pénzből kinulláztuk volna az adósságot.....de mit ér az, ha nincs adósság, ha közbe az ember anyja-anyósa a kórházban fekszik egy fasza tüdőgyulladással küszködve, utána meg többet költ gyógyszerre, mint amennyiből a szobáját rendbe rakjuk..... :cry:

ezt most elküldöm, mielőtt elszállllllllllll

KépKép
Kép
scooper

na szóval anyós ideg, és ezzel idegel engem is, csak én már leszarom, nem érdekel semmi, majd lesz valahogy.......
a párom is sík ideg, remélem összejön neki a meló januártól, mert ha nem, akkor elkezdek majd én is kétségbe esni.......

most kapcsolok.........eltűnök itten hetekre, aztán rögtön panaszkodni jövök vissza :shock: :oops: :roll: ez is már röhejes :lol: 2 óra 18 van, én meg ahelyett, hogy csicsikálnék, itt ülök, és merengek, és közben írom le, ami eszembejut.......annyira jó volna most, ha itt lenne valamelyikőtök, vagy mindannyian, és jól ki tudnám beszélni, meg bőgni magam :cry: olyan rossz, hogy mindannyian messze laktok tőlem......... bár sütihez aránylag hamar eljutnék, ha járnának rendesen ezek a szájba b*szott vonatok.....süti, ha kiolvadnak a váltók, lehet átugrok bőgni egyet :wink: :lol:
jó egyébként, hogy elhülyülök, meg minden de annyira gázosak a dolgok körülöttem, de legalább annak örülhetek, hogy saját ház, nem kell albérletet fizetnem, van egy gyönyörű gyerekem, párom, végre elmondhatom, hogy van családom........ennek örülhetek....... a gondok pedig mindig is voltak és lesznek is, csak más fajták-félék......eddig is megoldottuk őket valahogy, de így visszagondolva fogalmam sincs, hogy hogyan........de megoldottuk, és meg is fogjuk, és ez a lényeg.
Képzeljétek, barátnőmet megkértem, hogy ha mennek pestre auchan-ba vagy tescóba, hozzanak nekem ezt-azt.......hozott 10 kiló lisztet, 16 kiló cukrot, 6 üveg olajat, egy guriga sajtot meg gyerkőcnek fürdetőt......úgy volt, hogy rendezem vele, mint máskor is, gyes érkezésekor január elején...erre pár nappal később azt mondja nekem, hogy a férje azt mondta, hogy nem kell kifizetni, karácsonyi ajándék :shock: azt hittem lemegyek hídba.......annyira jó, hogy vannak még ilyen emberek, akik segítenek, mint pl madar is a mellszívóval, meg bibi is a ruhákkal, spikey is felajánlott rucikat, de a nagy szervezésben, hogy apa hogy tudna elmenni érte, tökre elfelejtődött, és most ugrott be :shock: bocsi :oops: :oops: szóval annyira jól esett, persze valahol égtem is, hogy rászorulok, és én lennék a legboldogabb, ha én adhatnék, és nem nekem adnának.........
Az az igazság, hogy agyilag nem vagyok a leg kipihentebb állapotomban, szóval légszíííííííí, nézzétek el nekem ezt a röpke monológot
:roll: :lol: :lol:

szerintem megpróbálok aludni, mert gyerköcöm 10 óta alszik, ami azt jelenti, hogy reggel 9kor ébresztő :?

jóéjt

KépKép
Kép
scooper

Sziasztok, most nincs időm reagálni, csak egy gyors segíytség kellene:

mi az "tej csináló" tea, amit itt többen is itattok - akkor persze nem figyeltem. Miből, hogyan kell csinálni és mennyit inni?

És a homeos szert hogyan kell szedni?

Jázmin babának a folyamatos enni nem akarása miatt, mintha kevesebb lenne a tejem...remélem csak túl parázom...

t-pk

Scoop bár mi még nem "beszéltünk", csak kb. két hete írogatok,
....... nekem is voltak néha ilyen nehéz pillanatok az életembe.....de valahogy bíztam én is mint te .......és így mindig megkaptam a segítséget.......a legkilátástalanabbnak érzett anyagi problémák is megoldódtak.....és utána mindig rádöbbentem, hogy a sok felesleges dolgok nélkül is tudunk élni.....szóval utána valahogy jobban megbecsültem a dolgokat (persze ez csak rám vonatkozik), mert én úgy nőttem fel, hogy mindig megkaptam azt amit szerettem volna.... de ezt nem annak köszönhetem, hogy dúskáltunk az anyagiakban....hanem annak, hogy a szüleim nagyon jól szervezték az életünket és amikor csak lekváros-zsíros kenyér volt a menü azt se éreztük szegényesnek 8) ....
szóval ez most kicsit zagyva lett
sok erőt és kitartást küldök!

Orsi

KépKép
KépKép
zsalyam

többre nem tudok reagálni.....dolog vaaaaaaaaaaan......

KépKép
KépKép
zsalyam

Szép napot! Kép

KépKép
KépKép
madar

Astrid: kitartás Neked ezekhez a napokhoz, de ha nem lesz meg minden dolog talán akkor sem dől össze a világ :wink: :wink: :wink:

Frocli: én is szeretem ezeket a bulikat :wink: ... azért, hogy mi maradt utánuk inkább nem mutatom meg :roll: :wink:

Lina: csorgott a nyálam a klaviatúrára ("nyálcsorgatós szmájli") :D
Ne felejtsd el a képet az új hajadról!!! :!:

Süti: ha lefekszel pihenni, kapcsold ki vagy némítsd el a telefont ... semmi sem lehet annyira fontos, hogy ne tudjon várni 2-3 órát, csak Berni, ők meg megtalálnak, ha kell. :wink: Olyan jó volt tegnap újra végignézni Berni almbumot, ugye nővéredet láthattam még a képeken?

tegnap, amikor mentem a suliba a Class FM-et hallgattam és karácsonyi készülődésről mentek sms-ek ... valaki ezt írta "nálunk kosz és rendetlenség lesz, no meg rendelt kaja, de BÉKE" ... sztem ezt tartsátok szem előtt ... nem kell megfeszülni senkinek ... jó, van egy minimálszint, amit hozni kell, de tényleg mi van akkor, ha nem csillog-villog a lakás? :wink: ... mennyugi csajok! :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

Kata,nem tudom melyik teára gondolsz,de nekem több is bejött.
Most a kecskeruta-görög szénamag keverékéből iszom teát,és eddig ez a legjobb (nem hiába,a kecskerutáról: Hollandiában a tehenek tejhozamának fokozására a takarmányhoz kecskerutát adagolnak.:lol: :lol: :lol: ).Mindkettőt a használati utasítás alapján készítem el,de összeöntve iszom.A kecskeruta egy zacsi 140 ft,a gszm 750.

Homeosból használt az utrica is,de az elfogyott.Abból 2X5 golyócskát ettem egy hétig,kúraszerűen.

Kép
v.andi

Jó reggelt!

Zsú, nekem is hányingerem volt a laktoherbtől, igaz tejet csinált dögivel, de a gyomrom nem bírta! :cry:

Madar, kosz és rendelt kaja karikor? :roll: El se tudom képzelni!!! Én nagyon szeretem a tisztaságot!

Kriszti elhiszem h félelmetes volt!! Nagyon jó a nappali!! Nekem isteni lett a mézesem!!(barátnőm receptje alapján)

Kata, kecskeruta+ görögszénamag megcsinálva és összeöntve. Abból iszogassál.

Scoop, nem is tudok mit írni..... :( Engem nagyon meghatott a monologod!!!És nyugodtan írd ki magadból!

Tara, jöttök ma?

Utálom h fogzik a fiam....drágám este már szenvedett rendesen, mindig élesen felsíkított, aztán aludt tovább.

Kép
kata05

Flora: Alicenak és szüleinek gratula :)
negatív teszt ... akkor most örülönk :D
mi az a cimbi? :oops: :oops: :oops:

scoop: látom megvan a recept. :wink:

Tara: apa rendben hazaért? Remélem, azért aludni is tudtál.

Beatrix: pusz Neked is. :D

Babcika: imádom az őskáoszt :lol: Muti!!! :wink:

Bex: lehet, hogy a front Nálatok is?
szívemből szóltál a vezetéssel kapcsolatban ... én is mindig mondom, hogy a töketlenek okozzák a legnagyobb és legtöbb bajt.
:?
Ne parázz a csokitortától, naon egyszerű és gyors :wink: Aránytalanul nagy elismerést fogsz beseperni érte, de ez maradjon a mi titkunk. :wink: :wink: :wink:
Amikor Julcsival várandós voltam, én is szóltam a barátaimnak, hogy annyira nem szeretnék arról beszélni, hogy mennyit evett, mikor kakilt stb. ... szóval szóljanak, ha ilyen irányba megy az agyam, és igyekeztem nagyon vigyázni, mert én sem értettem, ha valaki végre kiszabadul otthonról, miért csak erről lehet beszélni .... aztán tessék .... iszonyúan kellett mindig koncentrálnom, hogy ne legyek túl sok
:lol: :lol: :lol: szval értem, miről beszélsz. :wink: Az viszont nagyon jó, hogy ilyen csapatban dolgoztál. Kép

Kriszti:
de legalább csináltál, én nem is csináltam még soha az életben mézest :oops: :oops: :oops:

Viki:
most olvasom, Te is felhatalmaztad a barátnődet a leállításra. :wink:
8 kg-os Dóri:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ezt nevezem, mit eszik az a gyerek, szalonnát és zsíroskenyeret? :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

Kata: én is szeretem, talán láttad is :wink: de el tudom fogadni azt, ha valaki azt mondja, hogy Nekem az, hogy békében üljünk le ezerszer fontosabb, mint az, hogy csillog-villog a lakás, de már húszszor egymásnak estünk ... persze, ahogy írtam azért egy minimálszint kell .... meg fontos, hogy kinek mi a minimálszint, hogy ebben van-e összhang a párok között stb. mert ha nincs, az is okozhat feszkót ...

KépKép
KépKép
madar

Lőrinc babának fájdaloműző manók és nagy-nagy simi Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
madar

Scoop: fúúú, a gázt valahogy nagyon meg kellene oldani, mert nyáron ... na bummm, majd rendezitek, oszt visszakapcs, de télen, meg ilyen szenya hidegben ... és ezek tényleg nagyon g....k, nem néznek semmit, ráadásul ritka nagy parasztok, akik mennek kikapcs ... sajnos volt tapasztalatom, ráadásul nem elmaradás miatt és tudod mi volt az álláspont, fizessem be és majd utána beszélgessünk arról, hogy jogos-e több, mint 1 éve ülnek az ügyön és a nem kevés pénzünkön ... most már perelni fogunk
Neked/Nektek sok erőt kívánok most én is, meg nagy ölelést ... gyere bármikor és panaszkodj nyugodtan, beszélj, írj ... ez is segít, hidd el ...

most mennem kell nekem is, tegnap óta már oviszünet van ... most meg indulnom kell a csajokkal, 30 perc múlva már Bp-en kell lennünk.

KépKép
KépKép
madar

Jó reggelt.

itt egész éjjel esett... az eső :twisted: Úúúútálom... és azt is hogy nem lesz fehét karácsony... meggint... Pedig milyen jó volt még gyerekkoromban, mikor novemberben leesett és megmaradt februárig. Akkorákat szánkóztunk meg csúszkáltunk, mint a csuda... most meg... ha leesik 10 centi hó az emer már örül neki, mint majom a farkának...

Nem nagyon van időm olvasgatni, mert ezerl a dolog itthon... ráadásul apika is itthon van.. szóval... értitek...

Képeket megnéztem... nappalik naon szépek... már én is várom azt az időt, mikor a miénket lehet szépen rendezni. És persze nem akkora lesz, mint a mostani.
Majd megpróbálok olvasni is, csak most azt láttam scoop is meg bex is naon töményet írt, így asszem ahhoz kell egy nyugodtabb pillanat... de legalább is hosszabb.

Rólunk pár szóban.... Ákos nagyon el van romolva :? Hétvégére ugye Míra a mamáéknál volt, gondoltam milyen nagyot fogok pihenni... hát persze, hogy nem így lett. Öcsike most már nem csak hogy nem nagyon akart napközben aludni, hanem még ultra-brutál nyűgi is volt, így riszálni kellett a sejhaját... Éjjel meg 2x kel megint... van hogy már éjfél után nem sokkal és utána meg 6 körül és 8-9 közt végleg... :? Szóval ko vagyok...
Tegnap voltunk csípőszűrésen... minden rendben így elsőre a kézi vizsgálatnál, d emivel párom anno szíjban volt, így a biztonság kedvéért januárban el kell menni vele uh-ra is, de a doki azt mondta valszeg nem fognak semmit találni...
Ma megyünk végre oltásra... na nem mintha várnám, csak ez még a 3 hós... meg vagyunk rendesen csúszva az altatás miatt... Remélem emiatt nem lesz méééég rosszabb a helyzet... na majd meglátjuk.

Mennem is kell, mert a nyekergés megindult, párom meg épp a városban... csak tudnám miért? :roll: :lol:

Kép Kép
manósziget

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszi a recepteket, tanácsokat a muffinról és a krumplisaliról !!! :) (bár még csak átfutottam az oldalakat, de látom, küldtetek a témában hsz-t :)

Kriszti: nekem sem sikerült most a mézesem ... nem puhult meg ... pedig ez olyan recept, ami már másnapra puha sütit eredményez :shock: :lol: ... ezért is írtam anno, hogy félresikerült ... :(

Olvasok vissza és jövök ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?