A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok!

Nagyon gyorsan telik az ido. Kép

Macs!

Ugy orulok, hogy ilyen jol megy nalatok minden.
Kép Kép Kép

En most nem tudom, hogy mi van, mert mar ket ejszaka ugy alszom mint a bunda.

Ejfelkor mar alszom, es reggel 7 utan kelek.
Max egyszer megyek wc-re.

Szoval nagyon jol alszom, pedig 3-4 honapja nem aludtam rendesen. Ez annyira jo! Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Kriszti!

Teljesen igazad van: kell a gyerkőcnek az óvoda, a hasonló korúak társasága. És nem feledd, ha a kicsi megszületik, nagyon sok idődet le fogja foglalni, Te nem tudnál úgy törődni nap közben a nagyobbal, ahogy szeretnéd. Sajnos szomorú az elválás, de majd mindketten megszokjátok!!! És majd ha az első anyák napi szivecskét kapod tőle, amit az oviban készítettek, meglátod, mennyire jól döntöttél, hogy mégiscsak beadtad oviba.

Én nem tudom, mi van velem, de annyira kába vagyok, igaz, megint éjfélkor tudtam elaludni, de 4-kor tompa fájásra ébredtem (derekam/hasam), aztá nagy nehezen sikerült visszaaludnom, de most megint fáj... A párom ma vidéken van, remélem, nem indul be semmi, amíg haza nem ér...

Andi
(ma 37 hetes)
Vendég

Kriszti!

Tegnap munka után hazajöttem, és (sajnos egy kis sérülése volt a manómnak a bölcsiben: leesett a csúzdáról) az ölembe ült, kérdeztem mi történt, erre azt mondta nincs kedve bölcsQdébe járni, és jó lenne, ha nem dolgoznék. A szívem majd megszakadt, de mondtam neki, hogy egy héten ötször kell bölcsQdébe menni, kétszer pedig itthon maradunk, mert anyika (így szólít általában) és apa is ennyiszer megy dolgozni. Mindenképpen jónak tartom a bölcsit, még akkor is, ha az elsQ idQkben nehéz az elválás, és a beszokás, mert az én kisfiam itthon szinte semmilyen fQzeléket, zöldséget, és húst nem eszik meg, a bölcsiben pedig az eddig fQzött (karfiol, borsó, kelkáposzta és sárgarépa) fQzeléket is az utólsó kiskanálig megette. Ezenkívül nem baj, ha megszokja a rendszerrességet, és a másokhoz való alkalmazkodást, hiszen egész életünkben ezt kell tennünk.

Erka
szekera

Sziasztok,

na, ma jöttem dolgozni utoljára. Kicsit megkönnyebbültem, mert most, hogy elköltöztünk, messzebbrôl kellett bejárnom, és amúgy is úgy közlekedek, mint egy csiga, mert ha sietni kezdek, keményedik a pocim.
Ma délelôtt kispapával kifestettük a gyerekszobát, nagyon szép lett, bár volt egy kis izgalom benne, mert éppen hogy elég lett a festék. Az OBI-ban kevertettünk ugyanis színt, mert a bordu˝rt elôre megvettük, és ahhoz igazítottuk a fal színét. Ott meg kevernek 1, 2 és fél, és 5 literes dobozt. No, mi azt gondoltuk, hogy elég lesz a 2.5 l-es, hát milliliterre pontosan elég lett. De közben imádkoztam egy kicsit, hogy nehogy elfogyjon, mielôtt befejezzük Kép .
Szóval vicces volt. Holnap felrakjuk a bordu˝rt, aztán kitakarítom, valaki megpucolja az ablakot (mert én nem, az biztos Kép ) berendezgetjük, de kell még bele függöny, meg venni kell még egy szekrényt a babaruciknak, mert az még nincsen. És ha mindez megvan, akkor már nyugodt leszek. akkor már csak a többi apróságot kell beszerezni Kép .

Bori
(pont 32)
lbori

Sziasztok csajok,
hat en megint hozom a formamat, amikor irom, hogy minden o.k, akkor törtenik persze valami. Most jövünk a korhazbol, beugrottunk az ügyeletre, mert mar ejszaka is szarul aludtam, es miota felebredtem csak kovalygok es eröszakkal kell levegöt vennem, mert a rendes levegövetelnel akkora legszomjam van, hogy majd megfulladok. Kicsit halalfelelmem is van emiatt, reggel egyszer minden elsötetült, fel kellett tennem a labamat, aztan apa mondta, hogy nem szorakozunk, irany az ügyelet. Baboval minden rendben, de csak a sajat felelössegemre engedtek haza es ha rosszabb lesz azonnal vissza kell mennem. Nektek nem volt ilyen? Nincs valakinek tapasztalata, hogy mi a szar lehet ez mar megint? Tenyleg olyan, mintha meg akarnek fulladni, ha nem veszek nagyon nagy levegöt. Almos meg faradt is vagyok, de nem merek ledölni, mert felek, hogy almomban megfulladok. Hat mar ilyen hülye vagyok. Szegeny apat is elzavartam itthonrol sportolni, mert idegesitett, ahogy allandoan csak aggodott. Ilyenkor meg az sem jo, ha simogat es mellettem van. Hat ennyit röviden. Pedig hetfön be akartam menni melozni. Mondjuk lehet, hogy bemegyek, de csak szolni, hogy akkor ez mar a szabim hetfötöl es ne varjanak.
Remelem mindenkinek jobban alakul a napja, mint nekem!
Puszi es jo hetveget
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok csajok,
hat en megint hozom a formamat, amikor irom, hogy minden o.k, akkor törtenik persze valami. Most jövünk a korhazbol, beugrottunk az ügyeletre, mert mar ejszaka is szarul aludtam, es miota felebredtem csak kovalygok es eröszakkal kell levegöt vennem, mert a rendes levegövetelnel akkora legszomjam van, hogy majd megfulladok. Kicsit halalfelelmem is van emiatt, reggel egyszer minden elsötetült, fel kellett tennem a labamat, aztan apa mondta, hogy nem szorakozunk, irany az ügyelet. Baboval minden rendben, de csak a sajat felelössegemre engedtek haza es ha rosszabb lesz azonnal vissza kell mennem. Nektek nem volt ilyen? Nincs valakinek tapasztalata, hogy mi a szar lehet ez mar megint? Tenyleg olyan, mintha meg akarnek fulladni, ha nem veszek nagyon nagy levegöt. Almos meg faradt is vagyok, de nem merek ledölni, mert felek, hogy almomban megfulladok. Hat mar ilyen hülye vagyok. Szegeny apat is elzavartam itthonrol sportolni, mert idegesitett, ahogy allandoan csak aggodott. Ilyenkor meg az sem jo, ha simogat es mellettem van. Hat ennyit röviden. Pedig hetfön be akartam menni melozni. Mondjuk lehet, hogy bemegyek, de csak szolni, hogy akkor ez mar a szabim hetfötöl es ne varjanak.
Remelem mindenkinek jobban alakul a napja, mint nekem!
Puszi es jo hetveget
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Bocs, ketszer ment a level!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Motiot,

énnekem volt már hasonló élményem, de akkor, mikor nem voltam várandós, viszont nagyon-nagyon ideges voltam valami miatt. Akkor figyelnem kellett, hogy tudatosan mély lélegzetet vegyek, mert különben rosszul lettem volna.
Ha tudsz, próbálj a hasadba lélegezni!

Bori
lbori

Bori,
Gratula a babaszobához, milyen színű lett?

Motiot, pont ilyen panaszaim vannak, csak talán nem ennyire durvák. Én is sokszor érzem, hogy egyszerűen nem kapok levegőt. Ilyenkor általában a pocim is tökre bekeményedik. Dokinál nem voltam. Viszont napok óta fájdogál gyengén a hasam alja, meg néha a derekam. Erősödni nem akar, bár néha 10 percenként érzek 1-1 nyilallást, de még ez sem vészes. Néha pedig egybefüggően fáj, de olyan tompán. A vérnyomim is elég alacsonyka... Pihenni kell!!!
Vendég

Szia Motiot!

Nagyon sajnálom, hogy megint rosszul vagy! Mit mondtak az ügyeleten a kórházban? Adtak valami gyógyszert? Nem lehet, hogy a picur annyira nyomja a tüdődet és ez okozza a légszomjat, vagy valami ilyesmi?
Nekem is sokat van légszomjam, ahogy egyre nagyobb a picur és rugdos mindent felfelé, de azért még halálfélelmem nem volt tőle, nem volt annyira vészes a légszomj. De ahogy írod, az nagyon durva!!!
Esetleg próbálj úgy aludni, pihenni, hogy félig ülő helyzetbe legyél, jól párnázd fel a hátad mögött!
Remélem hamarosan jobban leszel!!!
Puszi
Györesz 31+1

Kép
Kép
györesz

Trompipi,

sárga lett a babaszoba, halvány, de meleg sárga. Ha összedugdozzuk majd a gépet, felteszek róla képet. lehet, hogy addigra be is lesz rendezve valamennyire.

A derekam nekem is fájt, de csak attól, hogy sokat hajolgattam a festésekkor, meg a takarításnál. Éjjel jól aludtam, bár újabban egészen korán elfáradok, álmos leszek, tegnap este is már fél 10-kor aluszkáltam. De reggel 6-kor viszont kipattantak a szemeim. Úgyhogy a festés elé még befért a piacozás Kép, persze kispapa cipekedett.
Ma még dolgozgatok este 8-ig, de azzal biztatnak, hogy szükség lesz rám szeptemberben is párszor, mert elmegy most 2 ember, és egyébként is eggyel kevesebben voltunk, és most, hogy én is lelépek, kicsit kétségbeestek. (Off: Ez egy napilap, és korrektor vagyok, ha valaki tud valakit, aki szívesen dolgozna ilyen munkakörben, fôleg, ha van gyakorlata, az szóljon, és akkor megadom az emilemet, meg a telefonszámomat.)

Bori
lbori

Sziasztok!
Nem volt meg idom visszaolvasni, de bejelentem , hogy aug. 22-en megszuletett kisfiunk Brandon !/ 3.15 kg/ Sajnos besargult, most lampazni kell, a tejet fejem neki mert egy kicsit lusta emiatt.
Gratulalok az osszes uj maminak, latom mar vagyunk paran.
brius

Brius,

nagy-nagy gratula a kis Brandonhoz! Kép Kép Kép

Bori
lbori

Brius!
Nagy gratula nektek! Sok-sok tejet!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Mi az, hogy alig akarják megvárni ezek a manók a 40 hetet?
A sárgulás miatt ne aggódj, és csak fejjed a tejet és add neki minél többszörKép, most olvastam, hogy az a sárgulást is gyorsabban segít átvészelni!

Erka
szekera

Brius gratula! Kép
Hiába, itt a babaeső Kép
Nem is olyan régen még az afp volt a fő téma, manapság pedig a szopi Kép

puszi mindenkinek, nekem továbbra sincsenek jóslófájásaim, de mindenki ijeszteget, hogy jövő héten szülök Kép
A páromnak mondtam, hogy szülés előtt még úgy elmennék a kedven éttermünkbe ünnepelni, erre ő rákérdezett, hogy akkor holnap? Mondom: nem, hisz főztem holnapra, inkább jövő héten. Láttátok volna az arcát: és ha akkor már szülünk ? Kép

zsófi
papzso

Brius csak most látom, hogy beelőztél Kép
Kezdek tényleg aggódni, ha már a sorban utánam következők is babáznak Kép

Minden jót nektek Kép
papzso

Brius Kép
Hatalmas gratula.
Egy súlycsoportban születtek a legényeink Kép
Úgy látszik tényleg beindultak a dolgok, hiába szajkóztam én hetekkel ezelőtt, hogy ez az őszi topik és nem nyáron születnek a babák Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Lányok, állatira viszket a hasam napok óta. Csak a növés miatt van, vagy valami más az oka? Kenegetem esténként Milupa krémmel, de nem igazán használ. Tud valaki valami hatásosat, ami elmulasztja a viszketést?

Bori
lbori

Bori!
Tutira elmúlik, ha megszülszKép.
Na jó ez csak poén, de szerintem a Milupa inkább zsíros, mint vizes alapú krém, és a viszketésre jobb, ha a vizes alapú krémeket, testápolókat használod!

Lányok!
Most olvasgattam Dr. Rákóczi István: Gyermeket várunk címü igaz még '87-ben írt könyvét, de Q abban azt írja, hogy a keményedéseket már elvileg a 20 héttQl érezhetjük, és ez egyáltalán nem baj: "...ezek az összehúzódások valószínüleg nagyon elQnyösek a magzatra, mert a méh vénáinak összenyomásával kipréselik az elhasználódott vért, és a méhösszehúzódás után friss vérrel töltQdhetnek fel." Ezt azért írtam le, mert valaki aggódott a múlt héten, hogy az összehúzódások, keményedések alatt a baba kevesebb oxigénhez jut.

Erka
szekera

Brius!
Nagyon nagy gratula!!!! Sok tejcsit!!!

Trompipi!
Nekem is amikor légszomjam van akkor bekeményedik a hasam és a pulzusom is nagyon szapora!!! Ilyenkor mély lélegzeteket szoktam venni és elmúlik!!!

Motiot!
Jobban vagy már?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Hát Livvel a helyzet nem javul, sőt...
A vérnyomás nem csökken, a vizeletben jelentős mennyiségű fehérje, a májműködés romlik.
Már injekciót is kapott a baba tüdejének megerősítésére, arra az esetre, ha a közeljövőben meg kell szülnie a kicsit.
De ez a 33. hét még annyira kevés...
tibu_livférj

Tibu!

Nagyon nem jók a hírek, amikkel jelentkeztél, de azért nem kell nekikeseredni! Biztosan minden rendben lesz, hiszen 33 hét az már majdnem nyolc hónap, és ha megszületik, akkor a mai technikai felszereltség és orvostudomány mellett biztosan megerQsödik majd. Az is lehet, hogy a gyógyszeres kezelés mellett még kitartanak pár hétig!
Mindensesetre nem szabad kétségbe esnetek, és mondd meg Liv-nek, azt hiszem a többiek nevében is írhatom, hogy mi minden percben szorítunk és nagyon sok energiát küldünk neki az éteren át!!!!!!!! Kitartás, nyugalom (tudom ez most nehéz), miden rendben lesz, akkor is, ha a baba korábban születik!!!

Erka
szekera

SziasztokKép

Gatulálok a friss mamiknakKép

GabiKép
Izomgörcsre a kalcium is jó. Nekem múltkor annyira begörcsölt mind2 vádlim, hogy egész nap alig bírtam ráállni. Ettem halat, tojást, meg egy kalcium tablettát is bevettem, azóta nem görcsölt.

Motiot
Nem vagy vérszegény? Szedsz vasat? A vashiány tünete a légszomj kismamáknál.

Tibu
sokat gondoltam rátok, hogy mi lehet Livvel. Sajnálom, hogy nincsenek jó hírek. Drukkolok, hogy minden rendben legyen és még pár hetet ki tudjatok húzni. Kitartás nektekKép

Macs
Tényleg ha lesz pici időd, írjál még a kórházról, csecsemősök, doki, szülés minden érdekel. Örülök, hogy jól alakul a szopiKép

Bölcsi, ovi téma:
Itt fel sem veszik a nagyot, ha otthon van az anyauka a picivel. Mondjuk bölcsibe nem is akarom adni, egyrészt a kruppja miatt, másrészt szerintem 3 éves korig nincs igazán szksége a közösségre, legjobb az anyukájával. Viszont 3 évesen szívesen beadnám Gergőt oviba félnapra a közösség miatt, remélem azért felveszik majd valahová.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Tibu!
Még csak annyit, hogy amennyiben tényleg korábban kell megszületnie a manótoknak, úgy nem tudom a Ti kórházatokban milyen a koraszülött osztály, de amikor nálam szó volt a koraszülés esetlegességérQl, akkor a dokim azt mondta, hogy abban az esetben biztosan a Shöpf Méreibe küld majd, mert ott a legjobb a koraszülött ellátás, és az a legjobb, ha már ott is szülök, és nem csak a szülés után visznek át. ErrQl, ha gondolod megkérdezheted Liv dokiját is, nem javasolja-e inkább azt a kórházat. (Bocs, hogy beleszólok a dolgaitokba, de gondolom nektek is a bébi egészsége a legfontosabb)

Erka
szekera

Biztos, hogy át lesz víve, másik kórházba koraszülés esetén. De a doki nem a Shöpf-Mérei kórházat mondta, hanem valami SOTE 1-es számú klinika vagy mi...
tibu_livférj

Sziasztok!

Tibu: férjem unokatestvérét hozták fel Lajosmizséről ide a Sote I-re, mivel a 32. héten indult meg a szülés, és rögtön ide hozták. Állítólag nagyon jó a koraszülött osztályuk, és az orvosok is. Ez ugye még nem jelenti azt, hogy most rögtön szülni kell, a fontos most a nyugalom babának és mamának egyaránt, jó kezekben van a kórházban. Nagyon szorítunk és sokat gondolunk rátok, reméljük, minden rendben lesz!Kép

Motiot: nekem is van mostanában légszomjam, általában csak az segít, ha nagyokat, mélyeket lélegzem, terhestorna légzésgyakorlatait csinálom. Ha nem javul, tényleg érdemes orvoshoz elmenni!

Brius: GRATULÁLOKKépKép Sok örömet Brandonhoz, majd ha tudsz, tegyél fel képet a piciről!Kép

Bori: csak ne tessék hajolgatni, meg takarítani meg festeni! Ha mindenképp muszáj, akkor kérd meg a párodat, ne erőltesd magad.

Mostanában egyre türelmetlenebb vagyok, várom már nagyon, hogy találkozzunk a kisbabánkkal, szeretem a babavárás izgalmas heteit, hónapjait, de most már kezd kicsit nehézkes lenni. Nem jó ülni, állni, feküdni, szóval tiszta ellentmondás.
Inkább nem is fárasztalak Titeket ezzelKép

Jó pihit
Lau
lau

Brius,

Nagy nagy gratula a babáhozKép

Motiot,

Ebben a terhességi korban szegény tüdönek nem sok helye van. Nem lehet, hogy ez okozza a légszomjadat? Nekem néha enyhén elöfordul és ilyenkor próbálok "nem odafigyelni" rá, mert tényleg elég félelmetessé tud válni, ha az ember nagyon rákoncentrál. Igy általában el is múlik hamar.
Ezt most találtam a rendelöben:
Kérdés:
Terhességem 32.heténél tartok, és egyre többször érzem, hogy nagyon nehezen kapok levegőt. Gondoltam, hogy vérszegénység okozhatja, de korábban már kaptam vasat injekció formájában, most pedig Ferrlecit-et szedek. Mi okozhatja a légzési nehézségeket, és okozhat-e ez esetleg komplikációt a szülésnél?
Válasz:
A terhesség ezen időszakában a terhes méh felnyomja a gyomrot, megemeli a rekeszizmot és ezen áttétellel rontja a tüdő gázcseréjét, megváltoztatja a szív és nagyerek helyzetét. Rontja az állapotot a gyomor telítése ( pl. a szokásos napi háromszori bőséges étkezés), tehát étrendileg a legfontosabb könnyen emészthető ételek kis adagokban való fogyasztása. Javasolt naponta 6-x étkezésre elosztani a táplálékot, úgymond: soha nem jóllakni (telítődni).
Amikor "nehezen kapja a levegőt", pihenjen le; valamelyik oldalt fekve meg fogja találni az enyhülést hozó pozíciót.
A vérszegénység, a kezdődő vizesedés vagy más betegségek persze ronthatják az állapotot, ezért részletesen számoljon be mindenről orvosának és védőnőjének, akik elvégzik azokat a vizsgálatokat, amelyek a terhesség szövődményeit kizárják.
A légzés megkönnyebbedése akkor következik be, amikor az utolsó hónapban a "méh leszáll" és persze véglegesen kisbabája megszületése oldja meg. Törekedjen minél több pihenésre és kerülje a hasizmok igénybevételével járó munkát.

Dr. Nagy László

Tibu,

Tudom, hogy nem vagytok könnyü helyzetben, de ne keseredj el. Livnek most nagyon nagy szüksége van a támogatásodra, pozitív gondolkodásodra. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz és nagyon boldogok lesztek majd a babávalKép

Moncsi
minike

Tibu! Sok puszi Livnek. Remélem pár napot azért még bent tölthet a baba a pocakban, de ha mégsem akkor Livnek és a babának is jobb ha megszületik. Szuperül ellátják majd őket és minden rendben lesz.Kép

Légszomjam nekem is van, ha nincs párna a fejem alatt legalább egy. És háton fekve is alig kapok levegőt, ezért aztán oldalt fekszem. Bár nekem már sehogy sem jó.Kép

Brius! Gratulálok Brandonhoz!Kép
Sok tejecskét. Képet kérünk és szüléstörténetet, ha lesz időd. És légyszi írd meg hány cm-el született.

<pre>
ANYA NEVE SZÜLÉS IDEJE HÉT/NAP BABA NEVE BABA SÚLYA BABA HOSSZA
BELLANA 2004.08.11 40+6 GERGELY 4000gramm 57cm
R.EDIT 2004.08.18 36+4 BÁLINT 3150gramm 56cm
MACCS 2004.08.20 37+4 LILI 2700gramm 52cm
BRIUS 2004.08.22 36+1 BRENDON 3150gramm
BABS 2004.08.23 38+5 PÉTER JOHANNES 2750gramm 54cm
NOÉMI 2004.08.25 38+0 HELÉNA 2900gramm 52cm
KORMI 2004.08.25 40+2 BENEDEK 3700gramm 53cm</pre>

<pre>
SZÜLÉS IDEJE NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS HELYE
2004.09.06 Betti 38 6 egy baba Toldi Ferenc kórház
2004.09.07 Pocó 38 5 egy kislány Fanni Dél-Pesti kórház
2004.09.08 Ildikó 38 4 két kisfiú Kiskunhalas
2004.09.12 Patricia 38 0 egy baba
2004.09.13 Beszti 37 6 egy baba Hanna/Ruben Máv Kórház
2004.09.17 Zsófi 37 2 egy kislány Rozi Sote 2-es Klinika
2004.09.17 Trompipi 37 2 egy kislány Lili Bajcsy kórház
2004.09.18 Csengo 37 1 egy kisfiú Miklós Szt.Margit kórház
2004.09.18 Orsoly 37 1 egy kisfiú Sote 2-es Klinika
2004.09.18 Alice 37 1 egy baba Kútvölgyi kórház
2004.09.21 Bea 36 5 egy baba Uzsóki Kórház
2004.09.22 Dino 36 4 egy kisfiú Bernát Schöpf-Mérei kórház
2004.09.24 Kata 36 2 egy kislány Dorka Máv Kórház
2004.09.24 Mágika 36 2 egy kisfiú Zoltán Tamás, Máv Kórház
2004.09.24 Moszi 36 2 egy kislány Viktoria Anasztázia, Szt.Imre Kórház
2004.09.25 Erka 36 1 egy kisfiú Máté Szt.Imre kórház
2004.09.25 Csirkesz 36 1 egy kisfiú Botond Uzsoki úti kórház
2004.09.26 Momo 36 0 egy kislány Emese Szt.István kóház
2004.09.26 Linato 36 0 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza Szt.István kóház
2004.09.28 Laura 35 5 egy kisfiú Balázs Krisztián, Uzsoki úti kórház
2004.09.29 Moncsi 35 4 egy kisfiú Gábriel Barcelona Institut Dexeus
2004.09.30 G.-né Kriszti 35 3 egy kislány Mezőtúri kórház
2004.10.03 Zsuzsa 35 0 egy kislány egy kislány Kistarcsa
2004.10.04 Krisztinke 34 6 egy baba Péterfy kórház
2004.10.06 Persela 34 4 egy baba Uzsoki úti kórház
2004.10.10 Niki 34 0 egy kislány Petra Szt. Margit kórház
2004.10.12 Judy 33 5 egy kisfiú Kútvölgyi kórház
2004.10.12 Macsek 33 5 egy kisfiú Márk Szt.Imre Kórház
2004.10.14 Bibi 33 3 egy baba Zsófia/Zsolt Szt.István kóház
2004.10.16 Koczkapaczi 33 1 egy kislány Dorottya Uzsoki úti kórház
2004.10.18 Cateye 32 6 két kisfiú, Olivér, Sámuel Schöpf-Mérei kórház
2004.10.20 Liv 32 4 egy kisfiú Dávid Kútvölgyi kórház
2004.10.22 L.Bori 32 2 egy kislány Eszter Szt.Imre Kórház
2004.10.23 Motiot 32 1 egy kisfiú Ábel (Emese) Stuttgart/Németország
2004.10.23 Gabi 32 1 egy kisfiú Róbert/Dániel/ Domonkos Kútvölgyi kórház
2004.10.24 H.Kata 32 0 egy kisfiú Marcell Máv Kórház
2004.10.28 Eszter 31 3 két kisfiú Ferenc, Péter Sote 1-es Klinika
2004.10.28 Szila 31 3 egy kisfiú Péterfy kórház
2004.10.29 Györesz 31 2 egy kisfiú Norbi Kútvölgyi kórház
2004.10.31 Iboly 31 0 egy kisfiú Dániel Budai Honvéd Kórház
2004.11.09 Marica 29 5 egy kislány Mariann (Róbert) Szegedi Klinika
2004.11.10 Edina 29 4 egy baba Sote 2-es Klinika
2004.11.20 Márti 28 1 egy kislány Bajcsy kórház
2004.11.24 Orsi 27 4 két kisfiú Máté, Levente Sote 2-es Klinika
2004.11.25 Timi 27 3 egy kislány Olívia Kútvölgyi kórház
2004.12.15 Babóca 24 4 egy baba Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Sziasztok lanyok!

EGyre elorebb kerulok a tablazatba.
Nagyon izgulok!

Tibu!

Hatalmas kitartas es turelem!
A volt koleganom ket gyereket szult meg toxemiaval. Az egyiket 20 a masikat 16 eve.
Mind a ketto remekul van egeszsegesek.
a koleganom is jol van, pedig szegeny elvesztette a latasat is par hetrea vizesedestol.
32 het korul szulte mind a kettot.
szoval kitartas es nyugalom.
Veletek ez mar nem tortenhet meg.
biztos kezekben vannak.
Kép

Brius!

Hatalmas gratula!!!!!!!!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Elkeszult a gyerekszoba teljesen.
Meg egy ket kepet szeretnek a falra es kesz.
Csodas lett.
Hetfon csinalok egy par kepet es majd felteszem.
Nos mostmar minden megvan es minden kesz van, felkeszultem a babara, igaz a szulesre nem, de hat arra nem is lehet.

Ti szoktatok gondolkodni a szulesen???

Nem feltek???

Magi
Vendég

Jó reggelt!Kép

Hu, ez az éjszaka nem volt olyan túl jó nekem. Minden fordulatra felébredtem, kisbabánk nagyon nyomja a szeméremcsontot, minden fordulásnál fáj. Ráadásul éjjel arra ébredtem, hogy a szemembe süt a hold, de arra meg nem volt energiám, hogy felkeljek és elcsavarjam a reluxát, inkább bebújtam a takaró aláKép

Magi: én szoktam gondolkodni a szülésen, és szeretnék már túllenni rajtaKép Főleg, hogy holnapután töltjük a 36. hetet, és bár azt mondják, hogy nem törvényszerű, hogy a második is hamarabb jön, ki tudja. Kicsit félek is, mert hiába van már egy kisfiam, minden szülés más (lehet). Remélem, olyan gyorsan fog lezajlani, mint az elsőnél.

Kíváncsi vagyok a gyerekszobátokra, várjuk a képeketKép

A kilók gyarapodása viszont úgy néz ki, egyelőre megállt, ma reggel köntösben, papucsban is csak +8 kilót mutatott, múlt héten még 8,5 volt, de levonással. Lehet, hogy a mérlegünk rossz?Kép

Mostanábn én is egyre többet szerencsétlenkedek, kiesik a kezemből a kenyér, beverem a lábam, nekimegyek a tűzhelynek, szóval tiszta káoszKép

Vigyázzatok magatokra,
puszi

Lau
35+5
lau

Lau,

A kilókra azt írja a Kismamák nagykönyve, hogy az utolsó hetekben nem gyarapodnak tovább, sőt, lejjebb is mehetnek, ami a közelgő szülés egyik jeleKép.

Brius: gratulálok!!! Jó Neked, hogy már babázhatsz!

Magi: én egész nap a szülésen gondolkodom, szüléstörténeteket olvasok, satöbbi... Próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, mert az első szülésről nagyon sok negatív emlékem van. Összeszedtem azokat a pozitívumokat, amik akkor nem voltak, de most vannak, pl.
* akkor nem volt fogadott orvosom, most van, és nagyon aranyos, nyugodt ember
* nem apás szülés volt, most az lesz, nem leszek egyedül
* első szülés elvileg nehezebb, talán most gyorsabban zajlanak a dolgok
* végig ki voltam terítve (feküdöm kellett), most lesz vajúdószoba káddal, labdával, satöbbi...
* előtte pár nappal már befektettek a kórházba, remélem, most nem lesz ilyen
* a magánéletem nem volt rendben (utána el is váltam), most viszont minden szép és jó
* anyagilag sem voltunk a helyzet magaslatán, most azért már van saját lakás, ahol lesz egy kis kuckója a bébinek
* rajtam kívül szinte senki nem várta a babát, nem úgy, mint most
* fiatal és éretlenke voltam, nem voltam felkészülve a szülésre, most majdnem 30 vagyok, érettebb, utánaolvastam egész sok dolognak
Úgyhogy ezek miatt a dolgok miatt talán nem tűnik már olyan félelmetesnek az egész.

Bocs, ha hosszú voltam!
Vendég

Trompipi!

Sajnalom, hogy az elso szulesed nem volt olyan, mint szeretted volna. Kép
Viszont most mindent bele. Kép

Lau!
En is azon remenykedek, hogy anyukamtol orokoltem a geneket egy fogok szulni mint O.

Testverem is meg en is ugy szulettunk, hogy apu bevitte anyut taxival a korhazba, ami 5 percre volt, majd 15 perc alatt hazasietett es mar kapta is a telefont a vonalason, hogy megszulettunk.

Anyunak volt 10 percese majd 8 percese par darab es aztan jott a tolofajas. Huh de szerencses.
Bar ha en is igy szulnek, akkor el sem ernenk meg a legkozelebbi korhazba sem.
Szoval azert nalam tartson kicsit tovabb. Kép

Papa csaladjaban is gyorsan mentek a szulesek.
Anyos is 2-3 ora alatt megszult meg a papa novere is 3 oran belul szulte mind a ket gyereket.

Remelem en is igy leszek es a baba gyorsan fog jonni. Kép

De en azert felek.

De majd papa tamogat. Kép

Magi
Vendég

Tibu Kép
Nem szabad kétségbe esni. A 33. héten már semmi baja nem lesz a babónak, ha megszületik.
A SOTE I Mo-n a legfelszereltebb koraszülött osztály, nagyon jó helyre kerül a babó, ha arra kerülne sor. (Az ikrek miatt nekem eléggé utána kellett néznem, hogy hol milyen lehetőségek vannak).
Ne izguljatok, semmi baj nem lesz!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Nagyon sok kitartást és erőt nektek! Biztos vagyon benne, hogy nem lesz semmi baj. A 33. héten már nagyon fejlettek a babucik és az, hogy már tüdőérlelőt is kapott, az nagyon jó, nem lehet semmi gond!!! Nekem van két ismerősőm akik a 7. hónapban születtek ezelőtt 27 évvel és egészséges felnőttek, pedig akkor még nem volt ilyen korszerű ellátás!!!!!
Nagyon drukkolunk nektek!!!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Lanyok!

Hat jo nagy pangas van itt! Kép

Mi van veletek???

Magi
Vendég

Sziasztok!

Brius! GRATULA!!!!!!! Jó babázást, sok tejcsit, és kellemes éjszakákat! Kép

Erka! Oxitocin témában köszi az utánajárást! Kép

Motiot! Jobbulást, nem lehet hogy ez nem is a terhességgel függ össze, hanem a sok aggódás miatt valami kezdődő pánikbetegség? Nekem egy pánikbeteg ismerősöm mesélt hasonló tünetekről.. ? Persze ez csak találgatás..

Liv Tibuja! Neked is csak azt tudom mondani, amit a saját párom megnyugtatására is próbáltam belésulykolni. Ő most a kórházban a lehető legjobb kezekben van. Nem fogják hagyni, hogy akár neki, akár a babának baja essék. Te viszont próbálj meg egy kicsit megnyugodni, pihenni, hogy erőt és biztonságérzetet tudj sugározni neki, ezáltal segítve az ő nyugodtabb hangulatát. Ne kelljen azon is filóznia, hogy jaj szegény kispapusom is most aggódik, milyen rossz neki!

Lbori! Kisszobához gratula, ne törödj a fönökeiddel, a pihenés neked is jár! Kép

Lau! Kitartás, most már nem fog sokáig nyomni, vissza fgod ezt az állapotot még sirni! Kép

Magi! A szülésen nem nagyon lehet gondolkodni, mert én is elképzeltem valamit, aztán megközelítőleg sem úgy alakultak a dolgok. Annyit tudsz csinálni szerintem, hogy megpróbálod magad felkészíteni arra, hogy ha odakerülsz "át tud adni magad" az eseményeknek, és ne görcsölj a félelemtől. Nem tudom, hogy ez nem túl elvarázsolt-e így leírva, de tényleg ez a legfontosabb, nekem ez segített a legtöbbet, amikor kiderült, hogy végül is császár lesz./Ez volt az, amit álmomban sem gondoltam, és nem voltam egy kicsit sem felkészülve rá./

Juti! Efgabi! Kórház: Remélem nektek nem kell a szülőszobán éjszakákat eltölteni, mert az az ágy teljesen alkalmatlan az alvásra./ Pedig a pihenésre amíg lenne rá lehetőség nagy szükség lenne/. Nem volt fogadott szülésznőm, de mindenki egytől egyig /egy pár műszakváltást, szülésznőt "ledaráltam"/ maximálisan segítőkész, figyelmes és kedves volt. Még az a bizonyos hölgy is, aki a kútvölgyis topikban úgy van emlegetve, hogy olyan "katonás a stílusa", nagyon segítő kész volt, bár egy kicsit morcosabb stílusú, mint a többiek. A dokiról csak dicshimnuszokat tudok zengeni, ha a szülésznők maximálisan rendesek voltak, akkor ő hiperszupermaximaximálisan kedves, türelmes, figyelmes, megértő és stb. volt... Az osztályra kerülve pedig szintén csak a rendes nővérekkel találkoztam. Van aki kicsit segítőkészebb, és van aki kicsit felületesebb, de mindegyikük abszolút lelkiismeretes és ügyes. A csecsemősök cukrosos vizezése volt as legnagyobb bűnük, azt is sajnos amolyan régi típusú cumiból, olyasmi, amilyet régen a sörösüvegre húztak /egy nagy lyuk középen aztán dől a lé./ Ezenkívül volt köztük talán egy-két nagyon segítőkész kérdés, szoptatás, egyéb ügyben, de inkább azt vettem észre rajtuk, hogy minél hamarabb minél kevesebb macerával akarják letudni a dolgokat, szóval igazából nem hivatásból üzték a melójukat!Kép

Születéstörténetünk készül, csak még én sem fogtam fel mindent teljesen, kavarog a sok élmény még bennem. Kép
Igazából még azt is újra és újra tudatosítanom kell magamban, hogy anyuka vagyok és egy édes kicsi lány, aki mellesleg az én vérem, alszik a kiságyban.. Kép Néha még azon kapom magam, hogy simizem a pocimat! Kép

Képzeljétek! A terhesség alatt feljött rám 14 kiló, és tegnap mértem, már 9 le is ugrott. Már csak 5-öt kell lassacskán ledolgozniAki aggódik a felszedett kilók miatt most remélem egy kicsit megnyugodott! Kép Viszont terhes bálnából kezd az alakom tengerparton kiszáradt, szottyadt, rothadó bálna formát felvenni, lógó löttyedt pocakkal és + hol logó löttyed /szpoi után üresen/, ill. néha logó, duzzadó cicivel. Kép Nem merek egy ilyen lett képet feltenni... Kép

Lányok, szerintetek az normális dolog, hogy néha csak úgy magától elkezd ömleni a tej a cicijeimből, pl. ha előrehajolok, és ha van rajtam tejgyűjtő kagyló akár 10 ml tej is összegyűlik benne? Nem baj az hogy "elfolyik" a drága tejcsi? Lehet ezt valahogy "edzeni", hogy ne csorogjon? Vagy marad a fejés? De ha lefejem és közben felébred a kismanó mit hamizik? /Mondjuk nem panaszkodom, inkább több legyen mint kevesebb!/

Utálom a köldökcsonk ápolást, néha vérezget egy kicsit, és szinte nekem fáj, ahogy a babókát bekenem az alkohollal. Most hogy már eléggé össze van száradva a kis göcsört, elég nehezem tudom pucolni. Már alig várom hogy lepotyogjon! Kép

Na megint szófosásom volt! Kép Bocsesz! Kép
Legyetek egészségesek, és ügyesek, és csak szépen lassan, ráérősen a babaesővel.! Kép

Pusz:

Macs
maccs

Sziasztok !

Visszakaptuk nagyszülőktől nagylányunkat, úgyhogy elkezdődött a pörgés, meg is látszik, hogy alig jutok géphez Kép

Magi,
Én valahogy nem szoktam a szülésen gondolkodni, úgyis máshogy lesz, mint ahogy elképzelném Kép, az én gondolataim inkább akörül forognak, mi lesz utána ! És egyébként is, az a fájdalom elképzelhetetlen és leírhatatlan Kép De hidd el, nem lehetetlen a dolog Kép

Macs,
Egyrészt nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen sok tejed van, másrészt tényleg kellemetlen lehet a tejcsorgás, más ötletem sajna nincs, csak a lefejés.

Mi is már mindennel készen vagyunk, kiságy is a helyén, de Hanna most le is csapott rá, rájött a nosztalgia (az ő kiságya volt), úgyhogy csak abban hajlandó aludni. Hiába mondjuk neki, hogy ebben a kicsi rácsos ágyban nem igazán fér el, jobban tudna forgolódni a sajátjában, nem használ.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok lányok,

nagyon szépen köszönjük a sok szép kívánságot, tisztára meghatódtam, ahogy megnéztem őket. Kép Aztán rájöttem, hogy nem fogom tudni végigolvasni az összes archívot, amíg Peti felébred, úgyhogy egyelőre csak én is gratulálok nagyon Briusnak és Korminak, Noémival a kórházban már randiztunk. KépKépKép

Minket végül tegnap engedtek haza, mert Peti besárgult, így egy teljes napot + éjszakát az intenzíven volt. Semmi drámai persze, de ezt magyarázzák meg a friss kismama hormonjainak... Szóval most, hogy visszaadták a kisfiamat, már csupa napsütés az élet. Peti igen remek kislegény, még el se merem hinni, mennyire, csak eszik-alszik-eszik-alszik, jaj, csak el ne kiabáljam... KépKépKép

Itt van róla egy fénykép is, nem győzünk új elemet venni a kamerába. Kép
Kép

Most megyek, mert megint eszik-idő van, mindenkinek kitartást, aztán ha kicsit összeráztuk magunkat, jelentkezem.

PS. Maccs, szívből egyetértek, egyszerűen úúúúúútálom azt a hülye köldökcsonkot - mikor esik már le?!?!
babs

Babs, gyönyörű kisbabád van, még egyszer gratulálok hozzá!!! Csodálatos lehet, hogy mostmár ott szuszog mellettetek. Kívánok hozzá sok örömet, tejcsit, türelmet, kitartást (mert ez is kelleni fog)!

Üdv,
Andi
(aki alig várja, hogy az ő babusza is kibújjon)Kép
Vendég

Magi,
ne aggódj, semi baj nincs a dokival. De tényleg. Minden nap bejött ellenőrizni, tök korrekt volt, mindenre válaszolt. Azt hiszem, amikor Besztivel beszéltem, inkább a szülés iránti érzelmeim ragadtak el, azóta jelentősen átértékeltem a helyzetet, nem gondolom, hogy más dokival jobb lett volna, sőt. Annyira, hogy megkértem, hadd menjünk hozzá vissza a 6 hetes kontrollra. Kép Remélem, nem aggódtál/aggódsz ezentúl ezen!!
Babs.
babs

Maccs!

A tejcsorgással nincs semmi baj. Az az oka, hogy az első időben még szoptatási időn kívül is kiváltódhat a tejleadó reflex (ez jó is, mert a tejleadó reflexet kiváltó oxitocin ugyanaz a hormon, ami segíti a méh eredeti állapotába való visszahúzódását). Pl. jellemző, hogy zuhanyzásközben (később fürdéskor) meleg víz hatására váltódik ki, ill. akkor ha a megszokottnál hosszabb idő telik el két szopi között vagy egyszerűen csak a babára gondolsz. Ált. nem a túltelitődést jelzi ilyenkor még.
Edzeni nem kell, semmi dolgod vele, ha beáll a kereslet-kínálat egyensúlya, akkor már nem fog szopin kívül csorogni.
Azt szokták mondani, hogy az első 6 hétben érdemes fejni, de be kell valljam, én egyik gyereknél sem tettem. Lehet, hogy csak szerencsés voltam, de mindkettőnél volt elég tej (igaz, mindig ténylegesen igény szerint szopiztak, soha nem órára és nem korlátoztam a szopik hosszát sem).
De az biztos, hogy a tejcsorgás miatt ne fejjél, és ha fejsz is, akkor sem szopi előtt, hanem szopi után kell a "maradékot".

Babs!

Látod, hogy végül "megszépül" az egész?KépKépKép Ezt most nem gúnyból írom, csak azért, hogy az ember egy idő után másképp látja a dolgokat. Nekem Nátánnal tényleg borzasztó volt a császár és a hozzá vezető út (ebben a dokinak is volt részeKépKép, de persze a részéről csak jószándék miatt).
Sokszor a szülés előtt vannak elvárásaink, amik esetleg nem teljesülnek, és ezt rossznak érezzük. Bár azt is gondolom, hogy ha nem érezted az egészet tökéletesnek, akkor azért érdemes gondolkozni azon (ha még lesz tesóKép), hogy hogyan lehet változtatni rajta. Sokszor tényleg nem azt orvoson múlik...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Liv átkerült az I. számú Nőgyógyászati Klinikára, a Baross utcába. Elég nehezen viseli a történéseket, de úgy tünik még meg tudom nyugtatni. Most már tényleg csak a reménykedés marad. Talán itt jó kezekben van, csak azt viseli nehezen, hogy ez sokkal személytelenebb kórház, mint a Kútvölgyi. Itt minden olyan futószalag szerűen megy.

Sziasztok!
tibu_livférj

Babs!

Tunderi babad van. Kép
Koszi a megnyugtatast az orvossal kapcsolatban.
Kép

Tibu!

Nagyon jo, hogy meg tudod nyugtatni.
Az nagyon fontos.
Koszonjuk hogy informalsz minket.
Nagyon drukkolok nektek, hogy minden jol alakuljon es a baba sokaig huzza meg odabent. Kép

Lanyok!

Koszonom a biztatast meg a velemenyeket szulessel kapcsolatban. en egyre tobbet godnolok ra, hogy milyen is lehet es hogy mennyi ideig fog taratani es mikor jon el az ideje.

Ma bepakoltam az uj szekrenyekbe a gyerekszobaba, a ruhakat meg mindent. Nagyon jo.
Most mar tenyleg majdnem minden kesz.
Mar csak nagyon aprosagok vannak, de mar attol johet a baba. Kép
Kisterilizaltam az utolso adag cumit es uveget is. Meg osszepakolta a baba holmiait a korhazba, amit vinni kell. Kép

Teljesen fel vagyok keszulve fizikailag, lelkileg meg talan nem.

Magi
Vendég

Tibu Kép
A kórház lehet, hogy személytelenebb, de a babónak sokkal biztonságosabb hely. Nyugtasd meg Livet, hogy semmi, de semmi baja nem lesz a babónak akkor sem, ha kibújik. A tüszőérlelő szuper, hogy megy!
Nagyon drukkolunk Nektek, mert itt minden nap számít, amit még bent tölthet a pici!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szisztok!

Régen nem jártam itt, nagyon sok minden történt.

Először is BRIUS, BABS, NOÉMI, KORMI, nagy-nagy gratula nektek a babukákhoz!!!!

Tibu,
Szorítok nektek én is, hogy babukátok maradjon bent még, de az mindenesetre megnyugtató, hogy a legjobb kezekben vannak. A mai lehetőségekkel biztosan nem lesz semmi baja babukátoknak. Olvastam a Kismamában olyat, hogy a 30.(!) héten született babát teljesen egészségesen adták haza, igaz sokáig bent volt, de nem lett semmi maradandó.

Bibi
33+6
bibi

Sziasztok!

Tibu: holnap lesz 1 éve, hogy a kisebbik fiam megszületett a 33. héten. Kaptunk tüdőérlelőt, és semmi gond nem volt! 12 napot töltöttünk kórházban utána. Ő 2280g-mal született, szóval nagy volt. Drukkolok, hogy ti is könnyen megússzátok! Minden egyben töltött nappal jobb helyzetbe kerültök!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Tibu, az én barátnőm a 32.héten szülte meg a 2500 grammos babáját, akit 2 hét után haza is engedtek. Csodálatos kisbaba, jó erőben van, igazi kis vasgyúró. Ne félj, nem lesz semmi baj!
Andi
Vendég

Tibu!
Nagyon szorítok Livnek!Az ujszülötteknek a Sote I és II nagyon jó kórház.KépÉs talán még az is vigasztalhat,hogy én 28.hétre születtem és soha nem volt semmi bajom.KopKop.75 óta pedig még többet fejlődött az orvostudomány.KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Köszönöm/jük a gratulációkatKép
Tegnap este óta otthon vagyunk, a szopcsi után több időm lesz és részletesen beszámolokKép
Addig is egy kép.Kép
fantikbaba

Sziasztok!

Noémi: csodálatos kislányotok vanKépKép Mégegyszer szívből gratulálok a gyors szüléshez, reméljük, ha lesz időd, a születéstörténetedet is megosztod velünkKép

Tibu: vigyázzatok magatokra, biztos rendben lesz minden! Sokszor gondolunk rátok, nagyon szorítunk, hogy baba és mama is egészséges legyen.

Mindenkinek szép napot kívánok!

Lau
35+6
lau

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?