A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

olvasok-jegyzetelek.....diós saláta hogy készül Kriszti?

KépKép
KépKép
zsalyam

Babci!

Nem. Szept 30-án igényeltem TGYÁSt, de mivel GYESen voltam (akkor mondtam le azt is), visszamenőleg nem adták meg. (Ez kicsit bosszantott is, mert korábban ez nem így volt, akkor a GYESen felül járó összeget tudták számfejteni utólag is. Ha tudom, hogy most nem tudják, akkor szept. 1-ével lemondom a GYESt (a különbség ugye nem kicsi).)

Frocli!

Igen, de én úgy tudom a TGYÁSt legkésőbb a baba születésével meg kell kezdeni. Azaz ez nálam azt jelentené, hogy szept. 1-től ketyegett az idő még akkor is, ha csak szept 30-ával kezdték bérszámfejteni.
És ez 1 hónap, nem mindegy, hogy már február közepén vagy csak máricus közepén kell igényelnem a GYEDet.
Majd utánakérdezek a MÁKnál, csak jusson eszembe időben...

Astrid

Kép
astrid

diós sali:
- fejes saláta
- paradicsom
- újhagyma
- pár szem dió
- só
- bors
- dió olaj

A zöldségeket felszeletelem, a diót apróra vágom, s az egészet meglocsolom ízlés szerinti mennyiségű dióolajjal.

most talán így télvíz idején a paradicsomot kihagynám, lévén se íze-se bűze.... helyette mehet bele pl kaliforniai paprika egy csöpp :)
... ez a sali friss zsenge zöldségekkel a tavasszal........ egy ízorgia :D:D:D:D

na, zöldségnapra már meg is van a kaja egyik fele :D

vicger

Babcika, na akkor éljen május/január elseje :D :D :D

Orsi, szerintem semmi :D bizti kivár a nagy belépő/monológ előtt :D:D

vicger

Szerintem egyébként sokféle fogyókúra működhet. A legtöbb arra megy, hogy változtass az eddigi szokásaidon, és ha megnézi az ember, akkor kiderül, hogy nem lehet ám szabadon enni, vagy nem mindenből. Norbinál elvileg mindent lehet enni, csak napszakra lebontva. Igen ám, de azokat, amit ő a legcikisebbnek kategorizált, csak minimálisat, ritkán. De a 90 naposban sem lehet aznap korlátlanul enni még azon a napon sem (pl. sütit). A cukros diéta szénhidrátot határoz meg, ezzel viszont szintén behatárol bizonyos ételekből mennyiséget. Stb...
Azaz akármibe is kezd az ember, egy dolog mindenképpen szükséges: mértékletesség. (Ami nem kis dolog, mert az ember épp azért hízik el, mert bizonyos dolgokat nem tud mértékkel enni. Vagy nem?)

Astrid

Kép
astrid

de de :D

vicger

Kriszti!

Keményítő napon sütőtök lehet???

Kép
babcika

Zsalyam!!

Én Jancsinál megfigyeltem hogy ha mozgásfejlődött, akkor a " beszéd" fejlődés háttérbe szorult, és most is így van, mióta a két kezével játszik, nem gügymörékel annyit.

Tegnap akkorát röhögtünk,( nagy szemetek vagyunk ám) Blankikám megfogta az egyik ujját, aztán próbálta kihúzni, de persze másik kezével meg szorította egyre jobban, és látszott a gondolat " Ki a fittyfene szorítja ennyire az ujjamat, ugyanakkor meg ki a frász akarja elvenni tőlem ezt az izét" Hát kicsit dühös lett :lol:

Kép
babcika

Babcika igen. Sőt, akár gyüminapon is néha néha, eseti jelleggel.

vicger

Sziasztok!

látom mindenki fogyi lázban ég! én is januárban szándékozok kezdeni, de nem tudom hogy elsején kezdjek, vagy hétfőn! még megbeszélem párommal, hátha ő is beszáll, és az adna egy kis plusz energiát! pont ma küldött nővérem egy pár évvel ezelőtti képet! hát azért ott kicsit formásabb voltam! jó én is tudom, hogy a gömb is egy forma, de azért jobb volt a régi!

Frocli: Zoé most rendesen hízik, péntekenként mérjük, és eddig 400g-ot hízott három hét alatt! szerintem ez már elég jó, tekintve, hogy a múlt hónapban összesen hízott 300g-ot!

Kata: jobbulást!!!! Lányok gyönyörűek!

Babcika: Blanka édes lehetett!

KépKép
Kép
s.vera

Uh, az jó lesz, rá vagyok kattanva, pedig eddig a szagát sem bírtam :roll:

Kép
babcika

zöldségnapon lehet enni konzerv répát.....stb is, én imádom a bébirépát, meg ilyesmit!

KépKép
Kép
s.vera

Hú tényleg Babci ezt el is felejtettem, most nagyon a kezeire koncentrál........matat, izeg mozog...... az ölembe folyton felül...
húj de jó.

KépKép
KépKép
zsalyam

zsalyam küldenél nekem priviben vagy ide is rakhatod,egy újszülött vagy1-2 hetes illetve egy 3 hós képet???

sutimano76

[quote="s.vera"]
írta:
s.veraFrocli: Zoé most rendesen hízik, péntekenként mérjük, és eddig 400g-ot hízott három hét alatt! szerintem ez már elég jó, tekintve, hogy a múlt hónapban összesen hízott 300g-ot!

Na, tök jó, gratula! :)

Mi majd jövő csütörtökön megyünk, kiváncsi vagyok mit monda a doki. Addig mondjuk van még 1 hét. 8)

Kép
frocli

Gyors leszek, még mindig lázasak vagyunk. Igaz csak 38, de akkor is! :cry:

Babcika, igen tegnap kaptunk oltást.

Kép
kata05

De akkor nincs nagy gond ugye, mert ez az oltás eredményeképpen létrejött láz, és nem betegség? :roll:

Kép
babcika

Kata, gyógykommandó irányítva hozzátok is!!! Simi annak a drága babának! Egyébként kedélye milyen? nyűgös?

Babcika, az oltás nem más, mint egy gyengített baci, ami a szervezetbe jutva immunválaszra kényszeríti a szervezetet, ezáltal ugye védettséget szerezve a következő találkozásig a bacival. Na van amikor a gyengített baci kicsit erősebb, vagy rossz széria /így mondják/ az oltás, s ekkor van, hogy belázasodik a baba. tehát a szervezete küzd a baci ellen.

vicger

Tudom, hogy így van, azért gondoltam, hogy .... persze gáz, és nem is kell el bagatelizálni,de legalább tudjuk az okot, és én is jobbulát kívánok neki!!

Kép
babcika

Kata,jobbulást!!!!!

sutimano76

Vicger, nagyon nyűgös! Csak kézben függőlegesen van el. Kúp hatására most lement 37,4-re.

Süti, köszi, nem gondoltam volna h a Prevenar ennyire bekavar. :roll:

Kép
kata05

http://www.youtube.com/watch?v=VQ3d3KigPQM ezt nemtom ki linkelte, de ehhez hasonló volt most a fókuszban, győri pályaudvaron csinálták...láttátok? sztem tök buli :lol:

KépKép
Kép
scooper

láz nem jó :cry:

KépKép
Kép
scooper

Sziasztok!
én még hízókúrázok :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Tgyás-hoz nem tudok hozzászólni :( én csak gyest kapok.
Vera, ez nagyon jó!
KAta, szerintem is az oltás lehet a ludas...

Mese csípője rendbejött :D :D :D :D ma voltunk kontrollon. Nagyon örülök neki :D :D :D

és végre holnap reggel nem kell korán kelni..... :wink:

Süti, nagyon vonzó a töltött husi és a kókuszos süti is!

Én tegnap olyan szörnyen éreztem magam. kisült, hogy ünnep másnapján egy szakácsnak adtam ebédet, ami nem volt épp tökéletes, sem a menüválasztás, sem maguk az ételek. hát végülis én nem vagyok szakács :P :lol: :lol: :lol:
a honlapjuk: www.mikulascukraszda.hu

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Babcika, tudom, h tudod :) :oops: :) csak azt akartam kinyögni, csak éppen nem sikerült, h kvázi ez is betegség ugye, csak direkt szerzett. ha nagyon okoskodok csapj le ;)

Kata, szegénykém... remélem holnapra már kutyabaja lesz, van h a prevenartól másnap is előfordul láz, ne ijedj meg, ha ne adj Isten...

Anna, merre jársz? Nálatok minden okés? ugye már mindenki meggyógyult?

Ma voltak nálunk vendégek, s kiderült, h milyen jó, h nem rendeztünk kanosszajárást karácsonykor, mert Luca csak egy órán keresztül bírta az idegen rezgéseket, aztán keserves és vigasztalhatatlan sírásba kezdett a drágám, egészen addig, míg el nem kezdtek öltözni a vendégek, h mennek :) Most volt az első ilyen "idegen" látogatásban része.

vicger

Csak emlegetni kellett :D:D:D
szakács: szerintem ilyen jóízűen nem nagyon eszik, ahogy Nálatok lehet, mert ami szeretet van, arról csak álmodni lehet! :):) milyen menüt rittyentettél neki?

Bibi, gyere, téged is emlegetlek! Ezer éve nem voltál!! minden okés???

vicger

hihihi ilyen grillázstortám volt az esküvőmön. a torta finom volt, a házasság meg csődbe ment :oops: 8) 8) 8) 8) 8) banyek Zalából hoztuk kocsival a tortát... én elöl ültem, s hátranyúlva tartottam :shock: :D :D :D :D

vicger

Igen, nálunk mindenki meggyógyult, hála Istennek.

És tényleg, ha valami csoda folytán (pl. nem kapcsoljuk be a gépet) nem jönnék, akkor mindenkinek nagyon-nagyon boldog új évet kívánok!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Ez a hátranyúlva-tartás a világ legrosszabb dolga :shock: :shock:

Kicsit híg sütőtökleves volt, krumplipüré, hús gombás-tejfölös mártással (túl savanyú), és szétcsúszott gesztenyetorta :lol: :lol: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Ja, családi karácsonyon a hugom angol anyósa csirkemájpástétomot hozott, mikor Attila mondta neki a konyakosat: ebbe is van, sok fokhagyma, hagyma, de ez egy spéci angol karácsonyi recept, de akkor is egy az egyben Móni csirkemájpástétoma :wink: :lol: :lol:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

a kicsit híggal semmi gond, legalább tudja, h levest eszik, nem krémet :D a túl savanyú nem rossz, segíti az emésztést :D:D gesztenyetorta... na tekintve, hogy van némi cukrászvénája is látván a honlapot, meg belefér :D:D:D

Csirkemájpástétom :D:D:D:D:D:D ezek az angolok... semmi újat nem tudnak :D:D:D

annyira kíváncsi vagyok, h ki lesz a mesterszakács nyertese... Andzséla nagyon kis genya, nem szimpi, de a másik 3ból bármelyik lehet szerintem :D:D

vicger

Nekünk is bekavart a prevenar,de csak hőemelkedésig.Berni inkább aludt.......remélem Kata azért holnapra jobb lesz!

Anna,de jó hogy Mese csípője okés!!!
szakácsnak főzni,hát nem egy hálás dolog,de nem tetszik neki akkor főzzön ő!

sutimano76

Amióta apa itthon folyton megy a tv,ami nekem túl hangosan szól,utálom,ráadásul egésznap stargate-t meg star trek-t néz,így a saját műsoraimat nem is tudom nézni.

Kriszti ki az a négy????

sutimano76

Szép estét!!

Jobbnál jobb recepteket írtok... én meg úgy megkívántam a zöldséget! Zsülienre (remélem így írják) vágtam répát és karalábét, tejfölbe kicsi majonéz, kicsi mustár, só, bors, fokhagyma- összekever. Nem is lett rossz.
Kriszti nem semmi kajákat rittyentessz. Jó ötlet én is leköltözöm kicsit. Meglesz a jó társaság is, jó kaják is és még fogyunk is. Szuper!
Kata jobbulást. Beszélgetni szerintem bármikor tudnánk... :wink:
Süti nagyon jól nézett ki a kaja, gondolom íze méginkább jó volt.
Andi teccet, hogy úgysincs más dolgod. Végülis, csak a háztartás...
Ma 3-szor vagy 4-szer felejtettem el a mosógépet. :lol: amikor eszembe jutott akkor meg vagy a gyerekkel vagy a kajával kellett foglalkozni.
T-pk jobbulást. A fokhagyma nem gáz, mézbe alig érezni. Lányok édesek nagyon!
Mindjárt rakatok fel képet.
bex13

Süti hoztam a képeket... így is nehezen választottam
:oops:

3 hós
Kép

2 hetes
Kép

pár napos
Kép

KépKép
KépKép
zsalyam

gyertek csajok :):)
Orsi, kicsi lánykád valami csodaszép!!!!!!!!!!

Süti: Andzsela, a Csabagyerek, Gabi és Éva :)

vicger

Kriszta az új kanapéd kihúzható? :wink:
bex13

Katáéknak gyógyulást!

Kriszti köszi a receptet!hmm

A Prevenar-t hányszor kapják? egyszer? mintha többre emlékeztem volna...

KépKép
KépKép
zsalyam

köszi nagyon szépek!!!!!!

sutimano76

köszi Kriszti :oops: :oops: :oops: :D :D

KépKép
KépKép
zsalyam

Bex aha :)
Orsi 2x

vicger

ja, nem is írtam, nálunk is 2x a fogzás :lol: nekem a bölcsesség fogaim figyelnek :lol: egyszerre most kettő, és úgy néz ki, készül a harmadik is :?

KépKép
Kép
scooper

Zsalyam tényleg szépséges!
Akkor jó, el is férünk. :lol: :lol: amíg főzől lefoglaljuk kisAtit, esetleg nagyanyóst is lerázhatjuk kicsit. :wink:
Scoop az car.... nekem soha nem fog kijönni..
bex13

Kriszti,köszi .... :shock: csabagyerek???????jesszus az egy túlélő :wink:

Bex ,miért,mert nem leszel bölcs??? :wink: :wink:

sutimano76

Kriszti kicsit szűkszavú vagy :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja és Brumi sztem azért nem jön mert ünnepekre lementek a 2 nagymamihoz,asszem most épp békéscsabán vannak

sutimano76

Sziasztok lányok itt vannak az igért képek! Kép Kép Kép ugy látszik egy kicsit kinőte a mosdót :D :D

Kép
lipót beatrix

jaj de édes Tomiboy!!!!

Na csajok én megyek aludni,mert a holnap iccakát valahogy kéne bírni!!!elsején meg Bernit nem fogja érdekelni hogy anya éjjel szilveszterezett.......szóval jó éjt!!!

sutimano76

Kép és most megmutizom az én babámat!! na kire hasonlit Tomi??

Kép
lipót beatrix

Jó éjt Süti!

Nem leszek bölcs.... csak majdnem. :lol: :lol: időnként kireped az ínyem, fáj rohadtul 4-5 napig aztán elmúlik...
Tomiról az alvós most a kedvenc :lol:
bex13

micsoda jó helye van ennek a kis vigyori drágának :D :D :D :D most már eltűntek a bacik?
KisBex is nagyon cuki :D :D :D :D

Süti jaja... 1kezezek, Luca rajtam :)

szilveszter????????? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Berninek mondtad már, h holnap éjjel Te bulizol? reméljük, nem akar majd csatlakozni 8) :lol: :lol: :lol:

vicger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?