A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!
Boldog Új Évet:)

Nálunk vagy nincsenek köcsögök, vagy már a petárdára se ébredünk fel.

Kriszti, az anyukád indíthatna egy olyan szolgáltatást, hogy egy-két napra szállást ad kimerült kismamáknak és éjjel nem alvós babáknak... hátha van ott valami a levegőben tényleg:)
De lehet, hogy regionális, hiszen Edina Grétije is végigalussza az éjszakát.
Rögvest hazaköltözöm Szatmárra.

Csatlakozva Zsuzsihoz: az éjszakai etetés nem gond, egyen akár 2 óránként, de este legyen kevésbé nyűgös. (Igaz, most nem volt gond).

Ma viszont megvolt az év, de lehet hogy az évtized "megafosa"
A matracot is ki kell mosni
:P

Na szép napot, ne dolgozzatok túl sokat, mert amit ma csinálunk, azt csináljuk egész évben...
monke

Móni, akartam még írni tegnap is, hogy remélem, javul a kötőhártya-gyulladás és használ a szemcsepp.

Matracmosással akkor csak óvatosan, nehogy egész évben azt mosd. :-)

A mondáshoz kapcsolódva mondta is a párom, hogy ma akkor ő nem nagyon végezne házimunkát... :wink:

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Igen, igen, múlóban a kötőhártya-gyulladás, sőt, Dávid bőre is láthatóan szebb.

Matracmosás nem gond, főleg, hogy előtte nem is vettük észre, hogy "helyzet" van. Tehát nem sírt, nem fájt neki. Egyáltalán, ma nagyon kis kedves, és szoptatás közben is mosolyog.

Ne is végezzen házimunkát a párod:)
Viszont jó pihenést és jó étvágyat a sülthöz!!!

Pusz
M
monke

BUÉK csajok!

Most csak a tegnap este sztárfotójával jövök...
Márk kilőtte magát :lol:

Kép

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Kép

Igen,nálunk az éjszakai átalvás azt jelenti,hogy enni sem kel fel Grétus. Nappal is már újabban 4-5 óránként eszik.

Móni
matracmosás... :lol: :lol: :lol:

Kata
édes Márk!

petárdázók :twisted: szegény kutyánk teljesen meg volt bolondulva. :cry:

Na,megyek mert papa lesz,később még jövök,és én is hozok képeket. :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

sziasztok,

EGÉSZSÉGBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Mire visszaolvastam Csabi felébredt, de most apa pesztrálja :wink:
A mai nap jó híre: elértük a 4 kilót, csupaszon, kaja előtt! :lol:

A taliban én is benne vagyok.

Kata, nagyon édes Márk.

Megyek, mert vacsit kell csinálni.

jó éjt,

Szilvi
huszilvia

Hali!!

Újabb felmerülő kérdés.Tegnap vettem észre Anna fülébe hogy van benne fülzyír.Persze kivül ahol elérem minden nap pancsi után kitisztogatom,de ott belül nem érem el és eléggé le van rakódva.Mi ezzel a teendő???Tényleg kifolyik ahogy mondják?Csak engem zavar hogy ott van...

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Zsuzsi
most volt a babavilág. Nem tudom,hogy láttad-e. pont a hallásról volt szó. szóval a babáknak csak éles hangokat kell még hallani ebben a korban. ha ilyen éles hangokra,mint amit pl. mondtak,hogy edény csörgés,mentő sziréna nem reagál,akkor van csak ok az aggodalomra.

Kriszitina
nekem azt mondta a védőnőm,hogy Gréta fülét ne tisztítsam fültisztítóval,csak a kifogóval töröljem meg,mert a fülzsír úgyis kifolyik,nem szabad belenyúlni a fülbe. Na,ennek ellenére én használom a biztonsági fültisztító pálcikát...

Kép Kép Kép

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Hali!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!

Annyira édik vagytok, hogy megvártok a talival, köszönöm szépen! Mihelyt megvan a dátum írom.

Katicat :lol: :lol: :lol: , gyerek rendben van a fotón :lol: :lol: :lol:

Krisztinaaa, ó, tudom milyen idegesítő látvány a benti sárga, sajna Borsnál sűrű látvány. Benyúlni nem merek érte, csak ami kijön elérhető helyre, de legszívesebben odanyúlnék én is, de tényleg nem merek a mái napig se. Volt olyan fotó, ahol nagyon látszódott és fotoshoppal szedtük ki 8) :oops: . :lol:.

Kankalin, náthakor van egy jó kence, a baby luuf, gyógyszertárban, drogériákban lehet kapni, már majdnem írtam a múltkor, de megnéztem és csak 3 hónapos kortól ajánlják, úgyhogy nem siettem vissza a gép elé. Ne legyen rá szükség, de legközelebbre ajánlom.

Mi is becézzük Grétát: Miss Röfi :oops: :oops: :oops:. De tényleg, olyanokat röfög hogy nem igaz. Amúgy meg cuki, jó kislány. Úgy látszik a Gréták már csak ilyenek, Dy-é és enyém is alszik.
Szegénykét szilveszterkor elvittem dokihoz, nem bírtam tovább: köldöke még mindig gáz. Arra a napra pedig bordót váladékozott, úgyhogy elvittem, nehogy elfertőződjön vagy valami. Férjem vadhúsnak mondja ami ott van, bőr nélküli kis lilás-piros golyó. Ha nőni kezd vinni kell vissza, de majd 7-én oltásra viszem úgy is, majd kiderül.

Tejem rendbe jött, 24-én lett gáz, olyan 30-ára már jó volt, kicsit túl is lőtt a célon, mára már a megszokott 120-at lefejtem reggel és ügy ezzel remélem lezárva. Akinek lesz ez a 8.heti nyavalyája annak kitartást kívánok!

Ja igen, tegnap megvolt az első hasfájós napja szegénykémnek. Itt olvastam a kaki témát, gondoltam írom, hogy azt hallottam, hogy a zöld kaki az azt jelenti, hogy szorulás van/volt, hát kérem, estére nem bírtam tovább nézni szegényke szenvedését, besegítettem a szélcsővel és lőn olyan mennyiségű zöld szín a pelusban, brrrr, szegényke...

Itt is vannak svájcerek, akik megérdemlik a köcsög smiley-t :?

DY: :D nagyon aranyosak vagytok!!!! Szuper képek!

Kép
Kép
friday

Lányok segítsetek! Hétfőn leszünk 8 hetesek, úgyhogy tényleg lehet ebben valami, mert egyre kevesebb a tejem, pedig literszámra iszok, levest eszek, nagyon odafigyelek, mégis a drágám 2 óránként eszik, és érzem, hogy sokkal puhább a cicim, mint eddig, valahogy nem telik meg eléggé. Most megmértem, mennyit evett, hát kb. 70-et, ami nagyon kevés. A tápszert viszont már nem nagyon fogadja el, este megette, de napközben nem kell.
Valakinek ötlete, esetleg aki már szoptatta az elsőt is ???
Tisztára kivagyok!

Képek csúcsok, nagyon szép babák egytől egyig!

Becézés: Nekem minden gyerekem Manócska. :)

vick
Kép
Kép
ervick

hahó,

Vick, én tejre az alkoholmentes sört, meg a laktoherb teát hallottam. Meg azt, hogy ilyenkor éjjel-nappal egyfolytában szoptatni kell :roll:
Mi még csak jövő héten leszünk 7 hetesek, de azért én is tartok tőle. Lehet addigra beszerzem a fentieket :lol:

Kaptunk kölcsön egy pihenőszéket, úgy tűnik egyelőre, hogy beválik, Csabi itt alszik mellettem :wink: Pedig amúgy nem nagyon alszik, csak rajtunk... :oops:

Nagyon szép babák vannak itt!

Ja, gagyi ajándék: zenélő mikulást megkaptuk, olyan hangja van, hogy kiugrok a bőrömből ha meghallom, szörnyű! Ja, és megkaptuk a csokornyakkendős rugdalózót is :lol: :lol:

Fültisztítás, azt hallottam én is, hogy nem szabad benyúlni a fülbe, csak a külső részt szabad kitörölni. Ugyanis csak beljebb tolod a trutyit, és begyulladhat a füle... :oops:

Mi Nyafimanónak becézzük Csabit :lol:
Megyek ebédet csinálni.

puszi

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Edina, köszönöm az információkat a hallásról, az éles hangra összerezzen, talán nincs baj. Egyelőre megnyugodtam, de 7-én megyünk mi is oltásra, megkérdezem a gyerekorvost még egyszer.

Fültisztítás: tegnap vettem észre, hogy bizony van fülzsír. Benyúlni nem nyúltam, de amit értem, biztonsági fültisztítóval és a pelenka sarkával kitisztítottam.

A fenébe, nekem is tetszett a Gréta név, de a párom nem akarta így nevezni a babát. Ha sikerül rábeszélnem, akkor nekem is lenne egy nyugodt kisbabám :wink:
A viccet félretéve nem panaszkodom, csak az az esti hosszabb-rövidebb hiszti nem hiányzik. Tegnap 11-kor elaludt és fél 5-kor keltettem fel enni, mert ömlött a mellemből a tej. Ennyit két hónapja nem aludtam egyhuzamban. :)

Becenevek: HisztiKriszti (bocsánat a Krisztináktól), Falánk Fanni (mert úgy eszik, mint aki még sosem evett), Manó(cs(ka) (mert olyan aranyosan tud nézni, ha meg van szeppenve), Minike, Zsófus

Vick, sajnálom a kevesebb tejet, tedd mellre amennyit tudod.

Nekem is kevesebb a tejem, az egyik mellemet már 3 napja nem fejem, a másikban csak egy napot hagytam ki, de a hajnlai tejömlés hatására újra kifejtem. Az a Zsófi által kevésbé preferált mell, gyakran sír evés közben. Vagy nehezen jön belőle vagy ömlik. :o

Friday, nem is tudtam, hogy Te is fejsz, főleg, hogy ennyit!
A köldököt sajnálom, remélem, rendbe jön.
A baby loof-ot megjegyzem, köszi!
Fotoshop :-)

Nekünk ez a Gripe Water (Grippenwasser) bevált. Pukizik tőle rendesen, van, hogy zöldes a széklet utána, de nem sír.
A szélcsőhöz hasonló hatást értünk el minden egyes lázméréskor. Volt, hogy alig tudtam félreugrani. :lol:

Nagyon aranyosak a képek!
Szilvi, a súlygyarapodáshoz gratulálok!

Délután jönnek a barátnőmék új évet köszönteni, kicsit pakolászok.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!

Nagyon Boldog Új Évet kívánunk mi is!!!

Babák újévben is csoda szépek!!!

Vick!

Először is nyugi!!
Ez tényleg az az időszak, mikor több kell nekik, ezért kérnek gyakrabban!! Nyugodtan szoptasd amikor kéri, és helyre fog állni!!

Nálunk is megy a nyügi, a korábbi 100ml-hez képest 560-80at eszik at is csiga lassan, pedig nekem van elég tejcsim mert utánna még tudok fejni.De a hízás eddig oké!

A ti babáitok nem szoktak félre nyelni???
Nagyon durva.....ahogy fuldoklik, tökre megijdek!!!

Fültisztítás nálunk is így van kívül megtisztítom belüre viszont nem merek nyúlni!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Sziasztok,

a vidéki levegőben tuti van valami, mikor karácsonykor otthon voltunk, Márk 24 órából kb.20at aludt, no meg a mami által lefárasztásban is,mint Krisztinánál.
Szerdától megint a szüleimnél leszünk, apa 3 napos team buildingre megy,előtte levisz minket anyáékhoz, ő pénteken utánunk jön, mert anyós temetése szombaton lesz.
Csütörtökön remélhetőleg sikerül eljutnom fodrászhoz és kozmetikushoz is.Ezt a temetéstől függetlenül, anyukám szabin lesz és vigyáz Márkra.

Az Újév meghozta a maga nehézségeit, tegnap d.u óta megy a hiszti kaja közben, ma már én is sírtam.Nem ettem semmit, amitől az íze más lenne, tejci is van, míg szopizik, ömlik a másik ciciből, azt összegyűjtöm és cumisüvegből kicuclizza.Csak a mellből nem kell?
Holnap felhívom a védőnőt, mi a franc ez,ha nem múlik el.

Milyen az a a biztonsági fültisztító?Nekünk nincs olyan még.Fülzsír még nem csordogál, de ami késik nem múlik gondolom.

Tűzijáték, petárda itt is volt, a bébiőr indult csak be rá szerencsére, Márk nem riadt fel.

Móni, matracmosás :oops:
Nálunk csak az én nagypárnám lett pisis tegnap reggel, miután beraktuk magunk közé a franciaágyba Márkot, díjaztam ezt is nagyon :?

Félrenyelés:Az utóbbi 2-3 hétben fordul elő, én is megijedek.

Aranyosak a ti beceneveitek is.Nálunk apa Pocónak nevezi a hasfájások miatt, én meg a Hamimanót és Nyuszifület preferálom :lol:

HuSzilvi:Örülök a gyarapodásnak!Megnyertem a pihiszéket, remélem megjön jövő héten és én is beszámolok róla, bevállt-e.Remélem igen!

Edina:Csodaszép Gréti, mint mindig!Egész éjszakás alvás nem semmi.Nálunk 5-6 óra általában.

Friday:Hú, sajnálom ezt a köldök dolgot!Fáj is Grétinek?Mit lehet ezzel kezdeni vajon?Szegénykém.

Friday és vidéki lányok:Szuper lenne a tali!

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Friday
Vincének is volt ilyen vadhús, lelápiszolta a dokinő és eltűnt, most már gyönyörű!az egy ilyen rúd, amit kétszer belenyomott a köldökébe és gyakorlatilag leégette( nem fájt neki, ne aggódj) azt a vadhúst. Kérdezz rá, ha nem csinálnak vele semmit, hogy ott ismerik-e ezt a megoldást.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Ma voltam bent az Árkádban vásárolni. Egyedül, saját lábon (busszal) és nemcsak pelenkát vettem:)

Komolyan úgy éreztem, hogy újjászülettem:) Kedden lesz az "ortopédiai konzíliumom" - nagyon remélem, hogy ez már tényleg csak formaság, illetve pofavizit (vagy inkább szeméremcsont-vizit).
"
Ettől a 8. heti tejapadástól már én is kezdek tartani... :( Vettem ma "mecsek tejszaporító teát" - hát ennek még a Lactoherbnél is brutálisabb ánizs illata van. A hatásáról még nem tudok beszámolni.

Zöldes kakit én még soha nem láttam nálunk - pedig az is jól mutatna a matracon...

Zsuzsi, a mi babánk is Gréta lett volna. Na majd a következő:)

Kata, ez a mell-elutasítás nálunk is van néha:( És Zsuzsi is írt hasonlót fent. Nálunk a bal mellemet nem szereti Dávid. Szerintem abban van több tej, nagyon megkeményedik, aztán ömlik belőle stb. Plusz: ha büfiznie kell evés közben, akkor is sír (de nem engedi el a mellemet).

Nálunk bevált az, hogy álmosan szoptatom, és lefejek egy kicsit, mielőtt mellre teszem. Vagy ha nagyon gáz, átrakom a másikra, és később vissza.
Ha nagyon megfeszíti magát evés közben, akkor a dokim szerint esélyes, hogy valami bélgörcse van - figyelgettem, és igazat adok neki, általában ilyenkor jön egy nagyobb puki hamarosan.

A Zsizsi és Zsizsimanó kifejejezések mellett mi még Almakukacnak is becézzük:) mert annyira izeg- mozog néha, mint egy kis kukacka.

Oltás: a védőnő szerint erről értesíteni fognak, hogy is van ez?
Nekem kellene jelentkeznem, két hónapos korában?
És igaz, hogy ismétlik 3 és 4 hónapos korban is, vagy valamit félreértettem?

Puszi
M.
monke

Sziasztok!!

Buék mindenkinek!!!

Úgy néz ki h már elmúlik a nátha mert már csak egyszer kell kiszivni a noziját!!

Ma megkaptam a ifluenza elleni oltást is , remélem nem leszünk betegek!!!

Mi éjszakánk is egész jó volt, elaludt ,9 kor és 2 kor meg fél 7 kor kelt remélem így is marad!!

Szorulásos dolog, hát nekünk egyszer volt a hurka után akkor adtam neki infacolt, jól kipucolta aztán rá pár napra is adtam mert szenvedett de akkor meg olyan hatással volt rá ,hogy a szelek egész éjjel nem hagyták aludni, mocorgott a kis belei de nagyon, azóta nem adok neki , de hála istennek, szép sárgát kakál és kitornássza magából ! :lol:

Szilveszterkor szinte egész éjjel fent voltunk a petárdák stb, jól felkeltették meg jól megijesztették mert többször felsírt , ja és abébiőr t is zavarta , sajnáltam szegénykémet nagyon!!

Nekünk a köldökünk szép, csak a belseje barna, az nem tudom h mitől de nem jön belőle semmi váladék meg vadhús szerű sincs !!

HÁt a súlyunk érdekes.. 3500 grm, de viszont nőtt , mert pár rucit már nem tudok ráadni!! Máté hosszú és vékony baba, lehet h ő inkább nyúlni fog mint nagyon hízni!!! Szerdán megyünk a dokinénihez meg a védőnőhöz majd megmondja mi legyen, de viszont most is eszik 70-80 grm , lehet h ez nem elég, neki, de nem sír , alszik is, nyugi baba !!! Érdekes dolog ez!! :cry: , ja és van bőven pisis kakis pelus!!! Csak attól félek h nehogy tápszert mondjon a védőnő mert tejcsim van nekem is bőven, sokszor van h én is uszok a tejcsibe, meg szó szerint van amikor csak hozzáérek és spriccel ! :D

MOst apa altatta el, alszik a kis drága!!!

Na megyek kicsit pakolászok h most apa vigyázz rá !

Majd még jövök ha tudok !

Puszika

Sz !

ui teszek fel képeket , lássátok h nem éhezik a kis drágám!! Lehet h a mérleggel van baj, mert fogyni nem fogy! :oops:

Már mosolyog, gagyog is, nálunk a becenév, hiszti panka! :D ! Mondtuk apával h ha lány lett volna tuttira Panka lett volna a neve!!! :lol:

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kép kajcsi után a pocak! Kép kari ajándék Kép Máté karikor! Kép

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok,

Kata, szegénykém, nagyon megértelek. Nálunk a bal mell a kevésbé kedvelt, ma is olyan műsort levágott, hogy csak lestem. Közben pedig a barátnőm végignézte, mert pont itt volt. :? Nem tudom, mi lehet a baj vele. Szerintem is ebben van a több tej, min ahogy Móni írta, jön is belőle, mert a bimbóvédő (amivel szoptatok) tele van tejjel és folyik is ki a száján... Van, hogy napokig minden oké, majd hirtelen újra nem tetszik neki. :shock:

Biztonsági fültisztító: babáknak való, a Dm-ben is lehet kapni a babás cuccok között árulják, olyan kis gömb alakú, aminek a vége csúcsos. (Na, ebből tuti nem jössz rá. :P )

Most úgy jártam mint Friday Borsnál. Anyukám kérdezte, hogy mosom-e rendesen a haját zsófinak, mert hajszaga van. Na, rögtön eszembe jutott, hogy biztos a füle mögül jön. Hát onnan jött. Nem értem, hiszen, igyekszem rendesen megmosni. :roll:

Ja, és a köldöke is "koszos", ezt is próbáltuk tisztogatni több-kevesebb sikerrel.

Szilvi, ne aggódj, biztosan rendben van Máté, ha éhes lenne, sírna. Azért kérdezd mega védőnőt, persze. A képek alapján tökéletes. :-)

Móni, éljen a kirándulás!!! Mit vettél Magadnak?
Nekem a védőnő mondta, hogy a 2. hónap betöltését követő tancsadásra kell menni. Megbeszéltük, hogy melyek az ajánlott és melyek a kötelező oltások. Van olyan, amit emlékeztető jelleggel többször is beadnak.

További becenevek: Mókus és Puttó

Jó éjszakát mindenkinek!
Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt mindenkinek!

Nekünk újabb borzasztó éjszakánk volt,Hanga megint belázasodott és már tegnap éjjel is végignyűglődte az éjszakát meg ma is. Már a fejem is fáj, annyira nem alszok szinte semmit.
Tejem mintha több lenne... A fáradtság biztos nem segít ebben sem.

Esett a hó, gondolom máshol is, tegnap meg még sütött a nap. Nem bírja ezt az ember szervezete.

Szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Vick, sajnálom a rossz éjszakát. Tud valaki napközben segíteni lefoglalni a gyerekeket, hogy tudj esetleg egy órácskát pihenni?
Kis betegednek jobbulást!
Itt is esett a hó, mellé iszonyú nagy szél van, nem viseli ezt jól senki.

Kata, a fodrászhoz az én fejemet is elvihetnéd.
Egyébként nem kísérletezek másik fodrásszal Bp-en, februárban készülünk hazamenni, majd ott elmegyek.

Ti beadatjátok az ajánlott oltásokat? A pneomococcus (?) elleni már ingyenes, a Rotáért fizetni kell, és van még a meningococcus (?) elleni is. Úgy döntöttem, hogy beadatom, de kíváncsi lennék a véleményetekre, tapasztalatokra.

Jaj, nem is írtam, hogy milyen szép ajándékot kaptunk a párom munkahelyétől Zsófi születésére. Egy hosszú hétvégét egy ausztriai bababarát szállodában teljes ellátással, mindenféle extrával. :P

Enikő, Zsófi is szokott félrenyelni, néha még nyálat is. Nagyon ijesztő, mindig ugrok felkapni.

Szép napot mindenkinek!

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Megvolt az első végigaludt éjszakánk itthon.Bár tegnap a másik mamánál voltunk.Kezdem azt hinni hogy tényleg a mamák fárasztják le. :D :D :D :D

A füle háta mögött én is mindig figyelem,egyik pillanatról a másikra ki tud jönni a koszmó ott is.

Szilvi,Máté nagyon szép baba :D Olyan furi,hogy van a lába között "valami" :D :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok,

Nekem is a bal mellemet nem szereti:(
Kata, kitartást és sok-sok türelmet kívánok, tényleg nagyon szar érzés, de reméljük, csak egy múló szeszély Márknál is.

Vick, remélem tudsz pihenni egy picit napközben, és jó, hogy tej viszont több van.
Jobbulást Hangának!
Itt is furcsa idő van, szerintem mindenkit megvisel.

Szilvi, Máté nagyon kis aranyos:) Nem hiszem, hogy gáz lenne a súlyával, de tényleg az orvosra hallgass szerintem. (a védőnők tapasztalataim szerint kicsit túllihegik a dolgot). Pl. egy ismerősöm babája 2. héten még nem nyerte vissza a születési súlyát, és a védőnő kijelentette, hogy "ad egy hét haladékot, aztán hozza a tápszerreceptet"... Hát no comment:(

Zsuzsi, nagyon kedves ajándék a "bababarát hétvége". Mikor akartok menni?
Egy pulóvert vettem magamnak:)

Én megvárom oltásügyben Reni véleményét... egyébként azt hiszem, beadatom egy részüket - nálunk a doki javasol párat.

tényleg, ajánlom mindenkinek a honlapját, naponta frissíti, elég informatív (www.medped.hu)
Előbb viszont megvárom, hogy reagál a kötelezőkre, félek, hogy belázasodik vagy ilyesmi. Annyira picik még.

Ti vágjátok a babák körmét? Mikortól szabad?

Pusz,
M
monke

Dávid mosolyog.
Kép

A szemöldökére egy picit túl sok krém került :P
monke

Sziasztok,

szerintem a nagy szél keverhette meg Márkot, ma eddig ok minden.:)
Nekem a jobb mellemet nem kedveli.
Hajnalban fel kellett kelnem fejni, kézzel 60 cl -t sikerült, félrerakom az esti ínséges időszakra.

Móni irigylem a tegnapi kiruccanást, megérdemelted.
Dávid cuppantanivaló!:lol:
Márk is egyre többet mosolyog ránk, ilyenkor jókedvre derít aztán minket is.

Krisztina, nálunk Márk alapban kifárad, ha megyünk vhova, szilveszter napján a barátnőméknél voltunk délután és este fél 11-től reggel 6.50ig aludt.
Amúgy egyre több idő telik el nálunk is 2 etetés között már.

Zsuzsi, a pneumococcus ellenit én is akarom, a rota vírus ellenit még nem tudom, amúgy 34 ezer forint, kicsit sokallom.
Amúgy lányok a felicitas babakönyvben benne van mikor milyen oltás van, mi 20.-án megyünk oltatni.

ToldiSzilvi, tényleg nem látszik picinek Máté!Édes a rénszarvasos tutyiban!
Lehet a mérleggel van a baj tényleg!

Vick, sajnálom az újabb gyerekbetegséget, remélem Vince nem kapja el.Ki tud segíteni amúgy?

Ma fél 9ig visszaaludtam Márkkal, apa most emnt el vmi kajáért, lusta voltam főzni, helyette vasaltam meg mostam.

Zsuzsi, én is a régi fodrászomhoz és kozmetikusomhoz megyek!Ja, képzeljétek, karácsony előtt elmentem szoliba, 5 percre csak, még szerencse, mert elkezdett ömleni a tej a melleimből, na szoli is kilőve, pedig egy kis "napsütés" jól esne a szürke téli napokon.
Tyű, nem semmi ez az ausztriai hétvége, gáláns ajándék, remélem jót tudtok majd pihenni!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Móni, nagyon helyes Dávid :-)
A párom már vagy háromszor vágta Zsófi kezén a körmöt, a lábán még nem kellett. Nagyon nő és össze-vissza marja magát, meg engem is.
2010. december közepéig kell felhasználni az utalványt, vagy tavasszal vagy ősszel gondoltunk menni.
Nem is adják egyszerre az oltásokat elsőre, mert ha lesz vmi mellékhatás, nem lehet tudni, hogy melyikre jön ki.
Köszi a honlapot, átolvasom, jónak tűnik. Nem is láttam még ilyet, hogy egy gyerekorvosnak ilyen színvonalas oldala lenne. Jó kezekben vagytok!

Kata, persze, hiszen a melegvíz hatására is megindul a tej...
Na, ha jobban belegondolok, jobb, ha tavasszal (amíg szoptatok) nem megyek fürdős helyre...
Nekünk tegnap volt szerzett ebédünk, mert délelőtt kimozdultunk a Decathlonba és a C&A-ba Dunakeszire. Ma rántott halrudacskát eszünk, ez se nagy főzés :?
Örülök, hogy rendbe jött a melled.

Nekünk is ritkul az etetés. Este evett 11-kor, majd reggel fél 5-kor keltettem, akkor is inkább vigyorgott evés helyett. Ha ő nem is kel fel 3 óránként, én igen és lesem, hogy vajon ébren van-e. Ma már letelt a 3 óra egyszer és nem szólt, hogy éhes lenne. 20 percig kínálgattam, de teli szájjal nevetett még akkor is, amikor a szájában volt a cici. Majdnem megzabáltam, olyan kis helyes volt.

Nekem ez a múltkori megfázás elég volt, nagyon megijedtem, ezárt döntöttem úgy, hogy amit lehet, beadatok. Persze, számtalan egyéb betegség van még, ami ellen nincs védelem, meg amíg élünk aggódunk stb. stb.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

HI!

Ervick, köszi a köldök infót. Mi is 7-én megyünk oltásra, akkor rákérdezek, már nem hagyom tovább, múltkor is csak "majd el múlik" volt a válasz. Aztán elvittem tanácsadásra is, kaptunk rá homeós hintőport, amitől még ki is sebesedett a köldökének a széle. Frankó :? . Most ez az ügyeletes doki mondta csak alkohol, felejtsük el a hintőport. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Köszi mégegyszer, feldob, hogy van megoldás. Tej ügyben tényleg csak azt tudom mondani, hogy óránként szoptatni, de sajna lázas kistesó mellett tudom nehéz ezt megoldani. Pár napra nem tudna valaki odamenni hozzátok segíteni? És ha laposnak is érzed a cicit bízz benne, hogy van még benne tej.

Oltások: Bors minden kötelező oltás után belázasodott. Az Ő forumán először sokan belázasodtak, aztán már a többinél csak az én fiam volt lázas. Doki azt mondta rá, hogy jól reagál a szervezete, ne aggódjam szét ezen az agyam. Kíváncsi vagyok Grétánál hogy lesz. Mindenesetre javaslom irasson mindenki lázcsillapítót is a gyereknek, az úgyse baj ha van mindig otthon. Bors választott oltásai: prevenár és az agyhártya gyulladás elleni (NeisVac-c, családban volt agyhártya gyulladás, javasolták is hogy adassam be). Vita tárgya volt itthon a bárányhimlő, férjem akarta és nem. Még nincs beadva. Vélemény???
Gréta is szerintem szépen lassan megkapja ezeket. Meg majd elolvassuk hogyan változott a világ az óta, hogy Borsnak beadattuk ezeket :? ...mert 2 év alatt sok minden változik ezügyben is tapasztalatom szerint.

Kankalin, nekem pedig Zsófi a következő :wink: (...már ha lesz még gyerekprojekt)

Toldiszilvi, mostmár nagyon érdekel mi lesz a dokinál Veletek, de tényleg, látszik is, hogy olyan kis nyugi-baba, aranyos nagyon!

Monke, körömvágás nálunk rendszeresen van...vagy hogy érted, hogy mikor lehet? (már a múltkor be is ígértem Grétának, hogy legközelebb ragasztok neki kis virágot is a körmére :lol: ...na jó, rászedtem szegénykét 8) )

Katicat, -régebbi téma- ne is mond, ez a családi babatömés borzalom, mármint mikor megmondják a frankót, hogy "bezzeg én ilyenkor már pacalpörköltöt adtam a 2 hónapos gyereknek és mégis semmi baja nem lett megígymegúgy...." borzalom erre nem leordítani a fejüket, hanem jópofán végighallgatni ÁÁÁÁÁÁÁÁ. De ne hagyd magad, fogalmuk sincs merre haladt előre ezügyben a világ. Ügyes vagy a sütőtökkel kapcsolatban! Sajna itt már nincs, lecsúsztam róla. A következő dolog amivel kiugraszt majd a család (csak hogy készülj :lol: ) "azért nyáladzik a gyerek, mert fogzik kiskanállal kocogtasd meg" ...ja, lefordítom: verd szét a gyerek fogzománcát még mielőtt kibújt volna a foga...persze fogzás még a kanyarban se lesz 8)

Apropó: Gráta elkezdett nyáladzani, játszik a nyálbuborékokkal...matracok készüljetek :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
friday

Friday, nekünk a védőnő (a Béláné) határozottan megtiltotta, hogy vágjuk a körmét első x héten. Aztán legutóbb már elfelejtettem megkérdezni.

Mindenesetre eddig nem is kellett, mert levált neki, de most kezd karmolóssá válni.

Pacalpörköltön jót nevettem:) De tényleg gáz, hogy milyen idióta tanácsokat tudnak adni.
A tömést viszont már én is kezdem túlzásba vinni.
Mivel Dávid 1 hete megint nem hízott egy dekát se, én minden alkalommal, ha felsír, és már eltelt kb. 2 óra, megpróbálom mellre tenni, éjjel -nappal.
Remélem, nem okozok neki maradandó lelki sérülést ezzel...
ja és hogy van annyi esze, hogy nem eszik, ha nem éhes:)

Zsuzsi, én azt szeretem főleg a dokiban, hogy emailben lehet tőle kérdezni (pl. hogy ha rekedt a baba, de más tünete nincs, meg kell-e nézetni meg ilyenek). Azt mondja, ez neki is egyszerűbb, mint a telefonálgatás.

Tényleg, Kata, hogy teszitek el a sütőtököt? Nagyon jó ötlet, de nem tudom, hogy kell fagyasztani.

köszi:)

M
monke

Hali!!!

Körömvágás:minden héten vágni kell a körmét,nagyon nő és imádja magát markolászni.

Anna is nyáladzik és egy pár napja folyamatosan a szájába van az ökle,kicsit korai még a fogakra gondolni,bár olvastam hogy ilyen korban már elkezdi feszíteni az ínyét,de persze még nem bújik ki.

Nálunk a cici az isten,mindegy melyik,és a cici kapja a legtöbb mosolyt :)

Védőoltás:mi a rotát és a bárányhimlőt nem adatjuk be, a többit igen.A himlőt jó ha elkapja és átesik rajta,hasmenéssel meg így is ,úgy is kórházba kerül.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Oltás: Én anno kaptam egy jó tippet és bevált. Az első oltás után lázasak lettek a lányok, azt sem tudtam, hová kapjak. Aztán mondta a barátnőm, hogy az oltás után ahogy hazaérünk azonnal tegyek fel egy lázkúpot, akár lázas, akár nem. És bejött! Minden oltásnál ezt csináltam. Csak 1 kúp közvetlen beadás után és a láz elmaradt! Próbáljátok ki!
Amúgy én a pneumococcus ellenit beadatom, meg a kötelezőket, de mást nem.
Volt baráti körben, aki beoltatta bárányhimlő ellen a kislányát, mégis negyvenvalahány hólyag volt csak a fülén!!! Szóval ugyanúgy megkapja, csak van akinél enyhébb lefolyású lesz az oltás miatt. Nekik mondjuk nem lett enyhébb se.
De ezeket mindenkinek magának kell eldöntenie. Jól utána kell olvasni.

Körömvágás: Én 3-szor vágta eddig, amikor véresre marta az arcát, akkor már nem néztem tétlenül. Az első 2- 3 hétben nem ajánlják, de utána megerősödik már annyira, hogy le szabad vágni.

Fogak: A lányaimnak 3 és fél hónaposan kijött 2 foga, úgyhogy lehet azért készülni rá, hogy hamarabb jön a kelleténél. A barátnőmnek meg 9 hónapos a kisfia és még mindig nincs foguk 1 se! És nyáladzik Gergő kb. 4 hónapja. Ott is okoskodott mindenki, hogy jön a foga és tessék, sehol semmi. Szóval nincs nagyon összefüggés, de azért érdemes figyelgetni, hogy jön-e tényleg. :wink:

vick
Kép
Kép
ervick

Na igen Friday, tényleg nehéz nem visszadumálni!Szerdán megint megyünk haza, 4 nap alatt megint kiokosítanak,de a legdúrvább, hogy anyukám aki a legkevésbé szól bele a dolgokba, mindenki más annál többet.

Móni, anyukám rakta el a sütőtököt, megpárolva, felkockázva.De ha nyersen elrakod se rossz.
Hát, szerintem Dávid csak nem enne vagy kitolná a cicit ha nem kérné.
Tuti nem sérül ettől a kis lelke, nyugodj meg, én is ezzel nyugtatom magam a hisztis etetések közepette.

Vick,oltás utáni kúpos ötletete megjegyzem, köszi.
Hú, tuti áthívom a szomszédasszonyt beadni az első kúpot, ez a sok parám közül az egyik.

Zsuzsi, férjem hozott ma a dm-ből bébi fülpiszkát.Köszi a leírását.

Nekünk a kórházban levágták a körmöt, aztán anyukám vágta 1x, azóta én már 2x.
Friday, körömmatrica ragasztáson jót nevettem :lol:

Bárányhímlő elleni oltást én se akarom, szerintem inkább kapja el minthogy felnőtt korában esetleg előjöjjön úgy igazából és vmi szövődményt okozzon.

Keresztelőt ki hogy és mikorra tervezi?
Én a húsvétban gondolkodok.
Nagy dilemmám, hogy férjem nővéréék egyszem kislányának mi lettünk a keresztszülei.Tehát illene őt és a férjét felkérnünk, de az öcsém egyszerűen imádja Márkot, több érdeklődést mutat iránta mint a sógorom.
Tegyek az illemre???

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Katicat
Mi úgy oldottuk meg anno, hogy anyukámnak fiú testvére van, apukámnak lány, így ők lettek a keresztszüleink. A párjaik nem sértődtek meg. De ez függ a személyiségektől, hogy mi a szokás és ők hogy fogják fel.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Na, letelt a 3 óra az etetések között, következett a kevésbé szeretett mell és lett akkora visítás megint... Vagy 25 percig kínlódtunk, evett pár falatot, de gondolom, nem lehet éhes, mert itt dumál a pihenőszékben.

Zsófi vagy egy hete rágja az öklét, folyik a nyála is rendesen.

Persze, kiskanállal kocogtatni az ínyét, majd ha megbolondultam.

Kata, örülök, hogy megtaláltátok a fülpiszkálót. :)

Vick, ezt a kúpos dolgot már más is mondta, fel is írom magamnak, hogy írassak fel az orvossal csütörtökön.

Sütőtök: megkérem Anyukámat én is, mert nekünk nincs elég hely.

Móni, etesd csak Dávidot, ha elfogadja, nem lehet baj, sérülni meg aligha hiszem, hogy sérülne.

Zsófi ma egész nap csuklik. :?

Keresztelő: a Húgom lesz a Keresztmama, a párom öccse lenne a keresztapa, de nincs megkeresztelve. :? Ennél nagyobb baj, hogy nekünk nem volt egyházi esküvőnk (se), így még olyan papot kell találni, akit ez nem zavar. A nagymamám kis falujában gondoltuk, ahol öröm az ilyen esemény a templomban és nem a külsőségekkel foglalkoznak. Húsvétra gondoltam én is.

A másik nagymamám előállt tegnap, hogy mielőbb lyukasztassam ki Zsófi fülét. Most már azt mondom, amit Friday, majd ha kicsit nagyobb lesz és lesz valami haja, fejformája. HOgy nézne ki a csepp gyereken egy "nagy" fülbevaló? Plusz sírva előadta, hogy neki van egy kis gombfülbevalója és azt lövessem be, mielőtt kicserélik a másikra. Szerintem meg steril fülbevalót lőnek be, amit ott adnak, ahol belövik. Na, mindegy, csak nem szeretem az ilyen zsarolásokat...

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, nekem is így lettek keresztszüleim, ahogy Vick írta. Én tuti a testvéremet választanám, aztán ha majd lesz még kisbabátok, esetleg lehet a sógorod a keresztapa. A szívedre hallgass és ne arra, amit elvárnak tőled.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Akinek volt a barna csík a hasán a terhesség alatt, már elmúlt?
Nekem még nem. :?

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Barna csíknak fáziskésése van :D terhesség alatt nem volt.....szülés után előjött :D :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

HI!

pontosan az ilyen családi bonyodalmak miatt nincs és nem is lesz megkeresztelve egyik gyerekem se. Hogy azért fújjon az egyik fele a másikra, hogy bezzeg mi többet, jobbat stb. és mégis azt kértétek meg....A másik oka pedig az, hogy meg kell fogadni a szertartáson, hogy elviszem misékre. Na, nem hazudok a gyerekem előtt, én nem gyakorlom a vallásom, nem kényszerítem Őt sem. Persze a bibliai mesék pl. jó olvasmány, biztos hogy megismertetek vele pár sztorit, végülis a világ legismertebb történetei ezek. Aztán majd később pedig eldönti kíván-e valamelyik vallási közösséghez tartozni.

Fogzás: fiamnak 11 hónaposan lett meg az első foga, Ő is nyáladzott már 2 hónaposan :lol:

Monke, ez a "nem sértem meg vele a lelki világát" én is annyiszor aggódom e miatt, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy mikor BOrsot elválasztottam 15 hónaposan, én ott ki voltam, hogy utálni fog egy életre, aztán egy hét múlva már nem is tudta mire való a cici, pedig nagy bajnok volt. Mára pedig el kell magyarázni neki, hogy valaha Ő is így evett (egyik reggel Ő is megszoptatta a világítós hóemberét :lol: )
Béláné ejnye-bejnye, hát hogy néz ki a baba, aki agyonkarcolja az arcoskáját. Legközelebb meg jól letol majd, hogy miért nem vágtad le időben. Nem a visszahajlóra mondta csak? No, mindegy is, szerintem bátran ess neki (mikor alszik).

Ervick, nem is mertem volna bevallani, hogy legszívesebben egyből kúpot nyomnék, aztán max. alszik egy napig tőle. Úgyhogy köszi, én ezt teszem. Ha az orvosfeleségnek szabad, akkor nekem is :wink: 8) .

Kép
Kép
friday

Sziasztok!!

Köszike a biztato szavakat h minden okés Mátéval, szerintem is , ő egy nem hizos tipus, már most vigyázz az alakjára!! :wink: !

Hu az oltást én is beadatom neki minden ami kötelező , mi nekünk a kezdő csomiba volt lázcsillapitós kúp is a neve Germicid, ha kell majd akkor beadom neki én is !! Ervick köszike az ötletet én is megjegyzem!

Hát a keresztelőt mi is húsvétra tervezzük csak nálunk nem olyan egyszerű, nekem van egy öcsém, a páromnak meg huga és egy bátyja na most h hozzad össze... Én az öcsémet szeretném, de a a párom bátyjának van felesége, a huga meg egyedül van úgy hogy nem tudom ezen még kell gondolkodnom!!

Hu ti már mentek velük minden felé, mi még nem mentük vele sehova , a héten akartunk elmenni a tescoba mondván h kimozduljak egy picit, mondtuk h beugrunk 20 percre max, aztán mikor odaértünk és láttuk h a parkoló tömve van így csak én mentem be apa kint maradt a picivel! :D

Hétvégére tervezzük h elmegyünk az outlett be anyossal ő addig vigyázz kint a picire, ja meg az auchanba akarunk menni de addig is ő vigyázz rá, itt van tölünk 5 percre kocsival!!
De úgy félek h nehogy ráhozzak vmi bacit, de mondjuk most már be vagyok oltva két fajtával is csak nem lesz semmi baj?? De viszont karanténba se lehet tartani nem ??? szerintetek????

Csuklás, félrenyelés, nyáladzás, az rendszeres nálunk, Máté akkor csuklik ha nem büfizik rendesen!!

Móni édes Dávid !!! Édi pofi ő is! Mint mindegyikünk bébije! :wink:

Hu körömvágás másnaponta..
már a korházból mikor hazajöttünk mert nagyon markolászta magát, nekünk a védőnő vágta le mikor hazajöttünk a korházból az nap, korházba úgy megmarta magát h még most is ott van a helye, ja és tök gennyes lett neki a korházban!!
Na mennem kell

Felkelt, és pancsi van !!

Na majd még jövök

puszika

bocsi ha nem reagáltam mindenkinek!!

Sz

Majd igyekszem!!

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Szilvi,az ünnepek előtt mi sem mertük sehová bevinni,de most ,hogy nincs nagy forgalom már sehol,bemerészkedtünk egy pár helyre.
Nálunk pl apa soha nem beteg,mióta Anna megszületett,már 3x volt beteg,úgyhogy ő is hazahozhat bármit.Persze azért próbáljuk elkerülni a forgalmas helyeket.

Kép

Kép
krisztinaa

Kedves Kismamik!

Elnézést a zavarásért!
Olcsón eladnám a link képén látható csajos pihenőszéket!
http://www.minimano.hu/termekeink/ottho ... 06-25.html
(Nemrég vettük a Minimanóban, alig használtuk, mert közben kaptunk egy másikat is)
Pestiek vagyunk, helyben átadom (vidékre + postaköltség).

Akit érdekel, privit kérnék!

tillidian

Sziasztok!

Friday
Hát orvosfeleség ide vagy oda, az én férjecském olyan gyógyszerellenes, hogy csak na. Egyedül a lázcsillapító, amit nem bán, ha adok, de antibiotikumot csak legvégső esetben.
Bors és a szoptatás :lol: ( A lányok kiselefántot szoktak szülni)

Nekünk sem volt egyházi esküvőnk és a lányok sincsenek megkeresztelve. Egy kedves barátomra várok, hogy végezzen a teológián ( idén esedékes)és ő ígérte, hogy megcsináljuk egyben a nagy bulit. Esküvő és 3 keresztelő.Nekünk eddig sima volt a dolog, az egyik lánynak az én tesómék, a másiknak a Ricsi tesójáék lesznek a keresztszülei, de ki legyen Vincének? Most ezen gondolkodunk, hogy legyen.

Toldiszilvi
Mi már többszörvoltunk Vincével is Corában, Tescoban. Ráteszem a hordozót a kosárra és édesen végigalussza a bevásárlást.
A védőnő szerint védve van a pici az anyatejjel.Hát eddig nem volt gond, remélem igaza van.

Jó éjt mindenkinek, remélem ma már én is alhatok fél óránál többet. :?

vick
Kép
Kép
ervick

Szilvi, mi úgy terveztük, hogy csak a 6. hét betöltése után visszük be Zsófit ilyen helyrem de közbe jött a megfázás, és így csak a héten vittük először. Voltunk Stop-shop-ban, Buy-Way-ben, kis üzletekben, de plázában pl. nem. Ezek a helyek azért talán jobban szellőznek.
Viszont mindenhol akkora tömeg volt :? A C&A-ban vagy 20 percet állt sorban a párom, én addig Zsófit kint tologattam.
Ha meg akar betegedni a baba, úgyis megtörténik, de azért jó vigyzni, persze.

Friday, nekünk már van gyerekbibliánk. :-) (Rám is rám fér a tájékozódás.)

Krisztina, jó ez a barna csík :-)

Jó éjszakát!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt,

apa mától megint dolgozik :oops:
Márk tegnap egész délután fenn volt és úgy kipurcant, hogy fél 11től negyed 8ig aludt, 4kor már fejtem mert majd szétdurrantak a cickók.
Viszont az esti utolsó kajcsi már napok óta tápszer. :cry:
Nagyon megnőtt az étvágya a kismanónak.Közelítünk az 5 kg-hoz!

Keresztszülős megerősítéseket köszönöm, öcsém felé húz a szívem.
Nekünk volt templomi esküvőnk, gyerekkoromba nagy templombajárós voltam, felnőttként kevésbé.
Gyerekbiblia jó ötlet, nekünk is volt, majd előkeresem anyáéknál.
Zsuzsi, szerintem biztosan elvállalja a pap, elvileg örömest kéne fogadniuk istennek minden "bárányát".

Barna csíkom nekem is szülés után erősödött be, nem tudom mikor múlik el.

Mi 2x vittük auchanba Márkot, de nem a mózesbe, hanem babakocsiban én toltam, apa meg a bevásárlókocsit.
A túlzott óvatosság se jó szerintem, a baba úgy is elkaphat bacit, ha nem ő volt a boltban, csak mi és a bacit hazacipeltük vmi vett cuccal.
Szóval ToldiSzilvi, fokozatosan hozzá lehet szoktatni.
Plázába, rendezvényre mondjuk én se viszem, az tuti.
Nagy kérdés, hogy ugye a mostani munkahelyem előtt egy suliban tanítottam, ofő is voltam és volt osztályom most 8.os.Februárban van a farsang és ilyenkor a 8.os osztályok vmi klasszikussal készülnek, pl. keringővel és tuti meghívnak rá.
A gyereket nem akarom vinni magammal, féltem a bacik miatt.
Ugyanakkor nagyon szerettem őket és kíváncsi lennék rájuk...

Reni, Fleur, Dorka?Tavaly óta nem hallottunk felőletek...

Na megyek vasalni, majd jövök még.

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Jó reggelt!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat körömvágás ügyben, jelentem, megtörtént:)

Vick, a kiselefánt-szülés nem lehet semmi
:P
Azért nem lehet unalmas az élet két (három) kisgyerekkel...

Zsuzsi, nekem is látszik a barna csík, bár mintha halványodna. Igaz, én kiegyeznék abban, ha ez marad, de a hasam visszamegy a régi formájába... (főleg, hogy már akkor se volt egy kockahas).

Keresztelőt mi nyárra tervezzük, talán pünkösdre. A helyzet nálunk se egyszerű: Zoli családja egyáltalán nem vallásos, a bátyám evidens lenne keresztapának, csakhogy épp válófélben van...

Sőt, hogy még bonyolultabb legyen: ő a Zoli keresztapja is.
Ugyanis Zoli tavaly esküvő előtt hirtelen felvette a katolikus egyház összes "aktuális" szentségét, azaz egy füst (1 mise) alatt megkeresztelkedett, elsőáldozott, bérmálkozott ÉS házasodott...

Na nem mintha ennyire vallásosak lennénk, csak valahogy kitört rajtunk a hagyománytisztelet.

:shock:

Pusz
M
monke

Kata, jó reggelt:)

Azt hiszem, a csecsemőkre elsősorban a kisgyerekek veszélyesek, szerintem iskolások, főleg nyolcadikosok már nem hordoznak olyan vírusokat/bacikat, amiket a kicsit elkaphatnak.

Főleg ha nem a szülőkkel-tesókkal telezsúfolt nézőtér kellős közepén ültök, de osztályfőnökként biztos jár neked valamilyen "bennfentes" hely. Szóval legalább te menj el, biztos szívet melengető érzés látni őket.

Reni írt január elsején:)
Fleur 'igazoltan" hiányzik.

Dorkáról viszont tényleg jó rég nem hallottunk... remélem, minden rendben, csak a napi teendők miatt hanyagol minket.

Pusz
M
monke

Sziasztok,

A párom is ma ment először dolgozni :-(

Csoda történt, Zsófi kihagyta az esti hisztit, sőt mit több, fél 9-kor evett, majd fél 10-kor ELALUDT és nem is kelt fel 3/4 1-ig, evett, majd legközelebb fél 6-kor ébredt! El sem hiszem. Amikor ment el a párom, felkelt, vigyorgott vagy egy órát, enni nem kért és ismét alszik. Na, azért én nem vagyok kipihent, mert fél 5-kor kénytelen voltam fejni, mert majd szétdurrantak a melleim, plusz egyfolytában azt néztem, hogy alszik-e.

Kata, mi is úgy mentünk vásárolni, hogy én a babakocsit toltam. Rájöttem, hogy egyedül nem fogok tudni menni vele bevásárolni (van a közelben sok élelemiszerbolt), mert ha én tolom a babakocsit, hova teszem a kosarat? :shock:

Móni, reméljük, elég egy keresztszülő. Azért nem semmi a pap, aki mindent elintézett egyszerre :-) Jártatok felkészítőre azért? Ez már tavalyelőtt volt, ugye? :wink:
Gyerekkoromban nekem "kellett" járnom templomba, felnőtt fejjel is elmegyek néha, ha jól esik.
Sajnos nem olyan egyszerű a helyzet a keresztelés terén, egy ismerősöm egy évig keresett olyan papot Bp-en, aki megkeresztelte a kislányát úgy, hogy a szülők nem voltak házasok. Nálunk pluszban az apuka nincs megkeresztelve. :?

Vicces jelenetek lehettek, kiselefánt-szülés, szoptatás :-)
Vick, reméljük jobban aludtál. Jól hangzik a nagy keresztelő és esküvő-buli :-)

Na, nem tobzódok tovább, jó lenne kicsit összerántani a lakást.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Végre sikerült kicsit vissza olvasnom, de nem mondom hogy emlékszem is rá....sokszor arra nem bírok vissza emlékezni mikor került a gyerek a kiságyba éjszaka...

Keresztelő: Mi is pünkösdre tervezzük:)

Kata!
Szerintem ne az illemet nézd , hanem a szivedre hallgass mikor döntesz!!!
Én Annánál illemből hívtam a párom hugát amit azóta is bánok!!!! Most van még 2 ilyen hugica akiket illemből hívni kéne, de nem ők lettek a választottak, hanem a legjobb barátnőm!!! Aki többet néz Annára is mint a saját keresztanyja!!

Tejcsi:
Kezdek én is tanácstalan lenni!!! Báti óránként rágja az öklét és sír: Ilyenkor kap cicit de nem eszik csak cumikázik,.
Kicsit visssza felé fejlődünk:((( pár hete egy szuszra evett 100-120ml-t most meg 60-at :shock: pedig van tejcsi mert utánna még tudok fejni!! Igaz a fájós cicimet nem nagyon szereti pedig abba több van, de azt jobbára csak cuminak használja!!!
Hízni viszont hízik 20-30dkg-kat hetente. legalábbis eddig.

Esti program nálunk is van fürdés fél nyolckor utánna szopi 10-ig!!!
Alvás 1-ig aztán szopi majd kettő körül megint sír és mellettem alszik reggelig közbe kiszolgálja magát!!!!!

Oltások!!

Ajánlottat én Annának a rotán kívül mind beadattam. Most is így lesz!
Bárányhimlőt annó én is kérdeztem védőnőtől, hogy mi van ha felnőtt korba kapja meg!! Azt mondta hogy kb 20-éves tapasztalat van rá így Anna pont felnőtt korba kaphatná meg, DE lehet nézni ellenanyag szintet, és felnőttkorba újra oltható!!
Én pl voltam bárányhimlős gyerekkoromba és terhesen mégis a vér azt mutatta, hogy nem vagyok védett!!! Így ha már nem lesz szopi nekem is oltatnom kell!!

Bocs ha hirtelen sok voltam!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Kép Boldog Anna:)

Kép alvó Anna...

Kép

Kép
krisztinaa

Bocsi,nem tudom miért rakta be fordítva

Kép

Kép
krisztinaa

HI!

Ervick, no igen, így én is kereszteltetnék, ha valaki, akiben bízom adná az áldását a gyerekemre! Ez tuti jó buli lesz Nálatok!!! Hú, de izgi!!!! (majd felveszem a debreceni zenész ismeretségeimmel a kapcsolatot, hogy zenélhessek én is ezen a szertartáson :wink: )

Katicat, kérdezhetek? bele a közepébe: és miért nem azt a tejet adod, amit lefejsz, mért tápszert? Katicat, hidd el, hogyha teljesen lapos a cicid is van benne tej, csak dolgoznia kell érte a babának. Ez egy körforgás: ha nem szoptatod akkor is, tápszerrel pótolsz, akkor nem termelődik ki az a mennyiség, amit kíván Márk. Ugyanakkor mocorog ám bennem is, hogy mi van ha mégsem, de még nem adtam be a derekam. Pont tegnap írtam valakinek, hogy Grétának van hogy remeg már az ajka úgy elfárad, de aztán másnap már meg is van a munkájának eredménye. A legjobb mellszívó a gyerek, éljen a maratoni szoptatás!!! :wink: Keringős dilemmád megértem, én mennék, de persze ha pont utána lenne beteg az nem lenne jó érzés. Viszont ha Te elkapsz valamit, akkor Márk már a ellenanyaggal teli tejed szívja majd magába :wink: (én mikor tanítottam minden év elején elkaptam a rotát (vagy az ahhoz hasonló nyavalyák egyikét)...párszor visszamentem én is a suliba, vittem Borsot is, bajunk nem lett sosem...hát, most nem segítettem a döntésben gondolom :roll: )

Áfonyácska, mikor nálunk kevesebbet eszik meg a gyerek azzal nyugtatom magam, hogy "biztos megtelt a busz", lehet valóban pihenteti a bendőt. És Annával mi újság?

Monke, "a csecsemőkre elsősorban a kisgyerekek veszélyesek"...hát igen, és nem csak baci-ügyben :lol: . Komolyan lenyugodtam azóta, mióta Ervick írta, hogy másmilyen még az idegvégződésük, szükség is van rá, mikor tesóra rájön a szeretet túltengés és beletámaszkodik a pocakjába, hogy puszit adjon a fejére. :shock:

Gyönyörű Anna!

Tényleg, mikortól változik meg a baba szemének a színe? Van már barna szemű baba köztünk? Reménykedhetek, hogy Grétám kék szemű vagy még korai? Nem mintha bajom lenne más színnel, dehát mégiscsak az anyja szemét örökölhetné :wink: :wink: :wink:

...lehet elkiabáltam, hogy apadós ügy lezárva, este megint kamaszkorira csökkent a cucc, dolgoztattam szegény lányom az ügyön :( , igyekszem nem kétségbe esni, de mindig nyúlna kezem a hűtőbe a reggeli lefejt tejért :roll: .
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2010.01.04 14:05-kor.

Kép
Kép
friday

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?