2004.08.27 09:57
Én is elég őszinte vagyok, ezért nem túl nagy a baráti társaságom, de, akik azok, azokra viszont számíthatok bármikor. Sokan vannak ám, akik nem bírják az őszintét.
2004.08.27 10:43
, bár tartok tőle, hogy nem sokan emlékeznek már ránk.
Persze a kórházi dolgozók is minimális létszámban voltak csak benn, a vizitek helyett néha beesett egy-egy fehérköpenyes alak, aki megkérdezte, minden rendben van-e. Nekem meg gőzöm se volt, milyen témában lenne illetékes, ha nem lenne minden rendben.
Viseltek ugyan névkitűzőt, de ki tudja azt futtában, pláne szemüveg nélkül leolvasni?! Szerencsére velünk úgyis minden téren minden rendben volt, úgyhogy ez nem zavart különösebben.
Egyedül a kórházi védőnő hiányzott nagyon, elsőbabásként komoly nehézségeket okozott a szoptatás, és a szülésznők... hát, az ő segítségük csak az idegösszeomláshoz juttatott közelebb.
Azért a karácsonyi tapasztalatokat már nem törlöm ki.
Nekem az jött be, ha a takaróm egyik végét a hasam alá gyűrtem, a másikat meg a felhúzott térdeim közé, mindezt oldalt fekve. A vége felé már komoly kispárna haddal barikádoztam magam körül, csak úgy tudtam aludni.
Mondjuk a szülésznőnek szóltunk, hogy mielőtt tűt vesz elő, küldje ki Apukát a folyosóra sétálni.
Az is igaz, hogy nem állt oda bámészkodni a lábam közé, amikor Lacika kibújt, csak a fejem mellett állva nézegetett, de annyira az események hatása alá került, hogy a vér fel se tűnt neki, csakis az ő kicsi fiát látta világra jönni. 

Örülök, hogy mindkét babácskád jól van, és ezek szerint remekül fejlődnek.
Olvastam a papíron, amit a terhesgondozóban az első ottjártamkor adtak, hogy havonta kell terhesgondozásra menni. De hogy ez alatt mégis mit értenek?!?! Havonta jelenjek meg a védőnőnél, vagy ott, a terhesgondozóban, netán a nőgyógyászomnál? Én az első perctől kezdve betegácsiban vagyok, 2-4 hetente megyek a tp. papírért, de még sose mondták, hogy mást is kellene csinálnom. Voltam az első vérvételen, és az első UH-n, de a nőgyógyászomat pl. azóta se láttam, hogy megállapította a terhességem. Anno Lacikával másra se tudtam gondolni, csak a Pocaklakóra, örökké aggódtam valamiért, + volt egy csúnya húgyúti fertőzésem, állandóan a terhesgondozóban lógtam. A nőgyógyászomhoz is bementem minden lelettel, ő meg megkérdezte, van-e valami panaszom, és a nemleges válasz után már mehettem is, amerre láttam. Ezért órákat várni a soromra így, egy 2,5 éves ördögfiókával a nyakamon már nincs sok kedvem. Anno a genetikai Uh után vizsgált meg először, hát gondoltam, ráérek elmenni hozzá majd azokkal a leletekkel. Lehet, hogy nem leszek megdícsérve?! 2004.08.27 10:54
Ezek a csecsemősök...nem sok jót hallottam még róluk.
Na mindegy, nem lehet minden tökéletes. Az az egy számít, hogy a babával foglalkozzanak, a többit majd igyekszem kibulizni magamnak.
Az alvós ötleteket is köszi, ki is fogom próbálni. 2004.08.27 11:05
2004.08.27 12:24
Lekérdeztem az új hozzászólásokat utolsó ellenőrzés óta, és mire elolvastam mindent, született egy új archivum.
De mire rájöttem, miért vesztettem el a fonalat!
Mire újra utólérem magam, hát már 3 új hozzászólást találok az enyém után!
Most meg néha eszembe jut, milyen más volt, mikor Lacikát vártam. Annyira minden gondolatomat lekötötte, olyan mélyen átéltem az áldott állapotomat, hogy már-már tényleg csak az én pocakom körül forgott a világ (számomra). Most meg sokszor eszembe se jut szegény Pincurka, csak növöget szépen okosan odabenn, én meg azt se tudom kapásból megmondani, hogy hány hetes. Pedig Cikával hét+napra tudtam mindig, hogy hol tartunk.
Emlékszem, a legkülönbözőbb pózokban pihenkélve nagy átszellemültséggel figyeltem a magzatmozgásokat már hetekkel az előtt, hogy megérezhettem volna. Most meg, éppen tegnap, mondom az esti mesét a "nagy"-nak, mikor Pincurka begorombult, és végigsorozta a hasamat, hogy Anyám, vedd már észre, hogy én is itt vagyok!!! Nekem meg éppen csak megcsuklott a hangom mesélés közben, mikor arra gondoltam, hogy jé, már ilyen nagy ez a babácska?!
Ha jobban belegondolok, lehet, hogy tényleg nem is írtam ide, amikor kiderült. Február közepére várjuk a Kistesót, a Védőnő szerint 17., a terhesgondozó szerint 14., de ezt úgyis ő dönti majd el.
Nem nagyon tudunk még róla semmit, azt se, hogy fiú vagy lány, és azt se, hogy mi lesz a neve. A jövő héten megyek AFP-re, utána 2 hét múlva UH, remélem, akkor kiderül, hogy fiú vagy lánynéven kell-e gondolkoznunk.
És akkor még nagyon kedvesen fogalmaztunk.
Egy égetni való csibész-csirkefogó, ugyanakkor édes, okos, aranyos és ügyes is, persze.
Nappalra stabilan szobatista, és végre beszél!
2 éves korában még meg tudtam a két kezemen számolni a szókincsét. Szinte azonnal mondatokban, és ragozva kezdte, és a kiejtése is egész érthető. Egy nagy zsivány, igazi nőbolondító kis pasas máris. Néz rám átszellemült arccal a nagy csillámos-kék szemeivel, és mondja, hogy "Ajuszika" (=anyucika), én meg már el is olvadtam.
Ha disznóságot művel (nem ritka eset), és megszidom, már nyújtja is a karját, hogy megöleljen, és nagy, nyálas puszit adjon. Mondja hozzá, hogy "Aja bocsát!", és naná, hogy anya minden csibészséget rögtön megbocsát...
2004.08.27 14:14
2004.08.27 14:53

Én jól vagyok részletesen időnként az Ikrek- topikba irogatok
Reméljük a genetikán sem lesz semmi gond
2004.08.27 15:36
Nagon örülök, hogy sikerült
Majd mindenképpen mesélj hogy mi volt az UH-n
Vasárnap töltöm a 34-hetet
Barbi nagyon várja a tesót mindennap megkérdezi, hogy mikor jön már??? Én azért annyira nem sürgetném
))
Pl: mennyit mozog mikor milyen erősen stb.. Minden nap mozog persze nincs olyan óra, hogy nem érzem de azért én állandóan azt figyelem
Akkor a hasam, hogy nam olyan nagy. Mindenki kérdezi, hogy mennyi van hátra mondom, és akkor mondják, hogy jééééééééééééééééé ahoz képest nincs is nagy hasad!!!! na én ettől ki tudok borulni
))) Az tény, hogy a Barbival sztem is kicsit nagyobb volt de már nem emlékszem annyira ám
És hát ugye minden terhesség más, és nem is akarom hasonlítgatni
Hát ez van
))) 2004.08.27 16:30
2004.08.28 20:56
2004.08.28 21:48
Köszi a kedves sorokat
Hogy akarunk-e még babát??? A kérdés jó... Mivel mi négyen vagyunk testvérek én mindig is több nyermekről ábrándoztam...most egy kicsit megtorpantam. Hogy is fogalmazzak? Elillant a bátorságom...a koraszülés rémét sajnos még nem hevertem ki. Fogalmam sincs mennyi idő kell majd, hogy feldolgozzam. 5 petesejtecske vár még lefagyasztva a Kaáliban de még nem tudom mi lesz a sorsuk
Jelenleg a két baba teljesen kitölti az életünket

Persze igy felnőttként már egyformán fontosak vagyunk egymás számára
2004.08.29 08:48
2004.08.30 09:00
Neked fiú vagy lány babóc van a pocakodban? Nálunk úgy tűnik Bence lesz!
A férjemnek néha már égnek áll a haja tőlem, mert szerinte kicsit túl aggódom. Egyébként szerintem ő is aggódik, csak nem mondja, és utána, amikor kiderül, hogy minden rendben, akkor persze mondja, hogy ő aztán megmondta.
Szerintem még idejében kezdjed el győzködni, hogy mutassa meg magát. Nekem a 4D előtt bejött.
2004.08.30 09:46
2004.08.30 11:42
Viszont ez hasonlóakat ír! http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=388 De nem adom fel!

2004.08.30 12:04
A hugom 23 honappal fiatalabb tolem, es szerintem nagyon jo tesok voltunk es vagyunk. 

ZSombi "A RH+" lett, igy a szulesnel kaptam egy szep nagy injekciot, de mas hatranyunk nem szarmazott a dologbol. Attol, hogy Te "O Rh-" vagy, meg semmi sem kovetkezik. MArmint semmilyen problema...
Rad meg emlekszem a regmultbol, akkor olvasgattalak, amikor ZSombival terhes voltam.
Most viszont ugy tunik, beeloztunk...
2004.08.30 12:10
Rengeteg okos otlet gyult ott ossze, a leghihetobbek a spermiumok gyorsasagaval es eletkepessegevel kapcsolatos "probalkozasok".
), masodiknak en kislanyt, a ferjem pedig ujra kissracot. Nos, mivel ezt a reszet a dolognak a ferjem intezte nagyreszt
, ezert a teherbeesestol kezdodoen alapos volt a gyanum, hoyg nem lesz nekem copfis lanykam (meg be se tartottuk szigoruan a praktikakat
). Es lőn, ujra kistokost varunk. 

2004.08.31 10:20
2004.08.31 16:03
2004.08.31 16:09
2004.08.31 20:34
2004.08.31 23:19
2004.09.01 03:26
2004.09.01 08:08
De aranyos. Nem lehet, hogy csak nagyon izgult? 2004.09.01 13:06
Állítólag a szülőszobán már jól fel vannak készülve az ájult apákra...
A párom esküdözik, hogy bírni fogja a strapát, de hiszem ha látom! 2004.09.01 20:18

2004.09.02 03:31
2004.09.02 06:19
Én viszont csak "munkaidőben" vagyok itt. Ez már azért idézőjelek, mert eljárok terhestornára, vizsgálatokra és egyre rövidebbek a 8,5 órás munkaidőm.... 
2004.09.02 11:22
Nálunk kisfiú várható
.
2004.09.02 12:54

| X EZT MÁR OLVASTAD? |
|
![]() |
|