A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Így mulattam szilveszter éjjel ... :D Kép

attól még, hogy alszom ... figyelek ám ... :D :wink: :wink: Kép

KépKép
KépKép
madar

Süti jövő hét? Mondjuk hétfőn felhívlak és megbeszéljük. ??? :wink:

KépKép
KépKép
madar

jaj de nagyon aranyos ahogy alszik,cuki kis gyönyörűség!!!!!!

sutimano76

[quote="madar"]S írta:madarüti jövő hét? Mondjuk hétfőn felhívlak és megbeszéljük. ??? :wink:

oksa....de Julcsival????merthát neki adnám oda inkább,mint közvetítőn,mármint rajtad keresztül!!!!!!!

sutimano76

hát persze ... már úgyis kíváncsi, ki lehet az a Süti :wink: :wink: :wink: :wink:

KépKép
KépKép
madar

[quote="madar"][ írta:madarb]zsalyam: nem fogod elhinni ... pont most nézegettem ezt, mert valami okos ember megnyugtató szavait akartam Tengdinek, a lányoknak tolmácsolni ... beelőztél :wink:

miért kell nekem már megint Krisztit utánozni???? :lol: :lol:
aranyszíved van valóban Madar...az időd azzal töltöd, hogy nekem keresel vigaszt...
amit Zsalyam bemásolt olvastam én is elmúlt hónapban, de nagyon köszi, Zsalyam, mert nem saját könyv volt, és így legalább ki tudom menteni.
Csak hiperszuper érzékeny vagyok a köbön, s ha már Máté részben emiatt ilyen kis mimóza, mert én annyira féltettem, aggódtam, s ő ezt vette, akkor legalább Ábellel kellene másként csinálni. Ahogy nőnek ez javul is, csak minél kisebbek, annál inkább óvóm őket, ami egy bizonyos mértékig normális is, de szerintem én Mátéval túlléptem. Ábellel már kevésbé, de még neki is maradt.
Na most Máté alapegyénisége erre amúgy is hajlamos, Ábelé nem, így leszokom én erről, ha már kinövi a csecsemőkort, ill. ha már mondjuk mászni kezd, ott körül sztem kezdem majd jól kezelni...
A tudatalattim emlékszik rá mennyire kiszolgűáltaott és védtelen voltam csecsemőként, s menniyre nem tuda anyu megadni a biztonságot, s most ezzel kompenzálok...sajnos túl. ( 9 hónapos koromig anyu nevelt, aztán 7 éves koromig nagyszüleim )

Kép
Kép
tengdi

pedig sztem már találkoztatok ... de valahogy nem emlékszik :roll: :roll:

KépKép
KépKép
madar

[quote="madar"] írta:madarn gyerekem azt hiszi, hogy marha ijesztő, ha kicsit mélyítve a hangját a leghátsó torkából oázik ... vagymittudomén hogy csinálja ... persze közben vigyorog :lol: :lol: :lol:

ja, Lina és úgy megijedt, amikor elmondtam, hogy Vikinek bejött az őszi, hogy azonnal nyomott egy nagyot a pelusba ... aztán meg a következőbe is ... :lol: :lol: :lol: :lol:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

sztem egy életre megalapoztam a viszonyát az őszibarackhoz :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
madar

[quote="madar"]h írta:madarát persze ... már úgyis kíváncsi, ki lehet az a Süti :wink: :wink: :wink: :wink:
taliztunk a talin :D

sutimano76

megettem a gulyásom...bűnöztem kicsit, a répát nem vadásztam ki, 2 apró kocka krumplit hagytam benne, meg egy apró galuskát, csak hogy meglegyen a feeling :lol: :lol: és egy vékonyka kenyeret ettem hozzá...plusz ettem utána még egy tányér üres levest.....ez nagyon jól esett..... :lol: holnap kieszem belőle a krumplit-répát, holnapután a galuskát+zserbó maradék, plusz egy-két hókifli....viszont ez a gyümölcsnap nagyon betett anyagilag is...nem tudtok vmi olcsó megoldást, de laktatót?

KépKép
Kép
scooper

a parilé jöhetne de közel s távol senki nem főzőtt az idén be....a bolti meg gány....

KépKép
Kép
scooper

Andi, Barninak gratula a forgolódáshoz!!!!

Babci, naaagy simi neked.... Blanki meg ügyes az átfordulással. És micsoda jó képek!

Lina, hűűű.... de jó is ezeket újra olvasni. Köszi hogy így összeszedted... Mehet picre. ;)

Tengdi, olyan jó volt most olvasni a születéstörténeted... Kicsit visszagondoltam ezáltal az enyémre. Nts-s dolgot sajnálom.
Én most próbálok mindent megtenni, hogy ne kelljen visszamennem. Amilyen hangulat van most ott (elbocsájtások, mindenki fúr mindenkit) és mindezt éhbérért... köszönöm, de nem kérem. És akkor arról még nem beszéltem, hogy nem szeretném ha a gyerekeim csak azt látnák, hogy anya reggel rohan velük oviba/isibe délután ugyanez... otthon házimunka... mikor maradna időm rájuk???? Én nem akarom, hogy mindig görcsönek és idegesnek lássanak... pedig ha minden elvárásnak (magam által támasztott), akkor a 24 óra mindenre kevés lenne. És ha azt a pénzt, amit kapnék a melóhelyen itthonról is megtudnám keresni, akkor gondolkodás nélkül fordítanék hátat a nagyközönségnek... Szeretnék minél többet megadni a családomnak. Így marad a webáruház felfuttatása... ;)
Látom te is és Kristi is hasonlóképp gondolkodtok....

Boboka, kicsi Nini tiszta te vagy. :) Kis mosolygós törpilla. Te mitet fogyózol? Aktuális súlyod nincs a táblázatban. ;)

Móni, a teával csak annyi a gond 1. üres 2. kell hozzá ennem vmit... és az nem gyümi.... de sztem pár nap és hozzászokom... remélem.
Erről a quinoáról még nem is hallottam... bár gondolom mi városunkban nem is lehet ilyet kapni....

Süti, majd öcsikénél lesznek fájásaid. ;) Az a távolba meredő szempár.... édes nagyon Berni.

Brumi, simi neked Lotti miatt... de tudod ilyenkor azt kell nézni hogy 1. nem fog rá emlékezni 2. muszáj
Mi is mstanában készülünk ovi-látogatóba. ;) Ti hogy álltok a pelussal? Míra ugye június óta szobatiszta, de alváshoz még kell neki, DE hétfő óta próálkozunk hogy ebéd után nincs pelu. Tegnap lett is kaki a bimbibe... éés be se pisilt. :lol: Remélem már lassan elhagyja... mert már nagyon menne oviba.

Piciibo, már nagyon hiányoltalak... sokat gondolok rátok... Olyan széééépek vagytok!!!

Moncsi, én alvás közben vágok körmöt. ;)

Zsalyam, muti az új sérót!! Papád :(

Enyém gyerek ma megint nem akar aludni. :twisted: De. nem tudtunk menni sétálni mert esett... az eső :twisted: , de nagy nehezen aludt a pihiszékében fél órát.... addig összedobtam az ebédet.... rizs-krumpli-ukorborsó-zöldbab-sárgarépa-paradicsomkarika és mindez nyakon öntve indonéz szójaszósz és ketchup keverékével és be a sütőbe. ;) Fincsi volt...
Most már 2.szor van csatlakoztatva.... az első után beájult, de letette és 5 perc múlva már nyekergés ... ill. sárkánykodás... ez most az új hagja, amit néha iszonyat hangerővel bír kiadni magából.... volt.

Kép Kép
manósziget

Scoop, alma? Reszelve, sütve, főzve, fűszerezve?
Fél zeller lereszel + alma is + pici citromlé, só, bors
Dió.... magában vagy almával... nyersen is, sütve még finibb
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára manósziget 2010.01.06 15:22-kor.

Kép Kép
manósziget

ettem tegnap azt, de elöször elteltem vele, mondom szupii, kibírjuk így holnapig....kb fél óra után majd meggebedtem :x

KépKép
Kép
scooper

Nálunk most a legujjabb.... hogy összeszorítja a felső és az alsó ínyét... és így olyan furi pofija lesz... amitől röhögnöm kell... sajna még nem sikerült lefényképeznem... de rajta vagyok....:wink: :wink: :wink: Kép + gagyorászik ezerrel.... :lol: :lol: :lol: :lol:
vikiviktor

[quote="zsalyam"]H írta:zsalyamúúúúú ez tényleg nagyon hosszú lett........

Igen Tengdi ez már nekem is eszembe jutott, mármint a hospice..... nekem anno a húgom halálakor nagyon sokat segítettek Polcz Alaine írásai.......
és igen lecsukom a szemem és ott vagyok simogatom az arcát... és vigasztalást küldök...és sok mást is :cry:
bocsi, hogy ilyen szomorú téma....... :oops: :oops: :oops:

hááát olyan nagyszerű biztos nem tudok lenni, mint Alaine volt, szerintem Ő mesteri szinteket döngetett. Mindenkinek ajánlom, hogy olvassa el Az asszony a fronton-t. Véleményem szerint nem ír túl jól, kicsit nekem száraz, vagy nem is tudom, de ez eltörpül amellett, amiről szól. Életének az a része, mikor beszorultak a frontvonalba, egy napló tkp. Na ebbe aztán lehet kapaszkodni, mikor padlón van az ember.
Mert ilyen életjelyzetekből így ilyen felemlkedve kijönni, s elmenni majd évek múlva halálos beteg gyermekek közé s szüleikhez pszichológusnak.....na mondjuk erre nem hiszem, hogy képes lennék. Gyerekhospice-ra azt hiszem nem lennék az.
Vagyis tudom.

Zsalyam nehogymár bocsánatot kérj! Ne butáskodj!
Húgod :shock: jesszus, miben és miért és hány évesen?

Kép
Kép
tengdi

Manó:felraktam picre,Babanet baba néven van,mert itthon is így lett elmentve.
Vendég

MADAR
ha publikus, miben nem olyan jó most, milyen téren?

SCOOP
Nehogy kitörld szülési értesítőket, én nem voltam akkor itt, csak hébe-hóba nézegettem be, engem nagyon érdekel képpel is!!! Lináét is olyan jó volt olvasni, képpel kiegészítve meg nekem még jobb, aki nem vettem akkor részt a fórum életében.

Ma voltunk 4 hós oltáson
6230 gr, nem valami sok hízás előző hónap óta, de összekoppanva nincs

Kép
Kép
tengdi

Móni... Mogyoró még mindig nagyon édes.... :lol: :lol:
vikiviktor

TIMI

jelentkezz, amint tudsz, vajon mi újság???

Kép
Kép
tengdi

Kids & the Marshmallow Test

AKi nem érti: kapnak egy cukrot a gyerekek,nem ehetik meg,és ha 30 perc múlva is megvan a cukorka,akkor kapnak még egyet.Magukra hagyják őket,és így ücsörögnek a gyerkőcök a cukorka előtt :)))

http://www.youtube.com/watch?v=wWW1vpz1 ... re=related

Kép
v.andi

ezért kellene még a szüléstörténeteket is kigyűjteni....

Kép Kép
manósziget

Köszi Mindenkinek.

Frissebb méréseim nincsenek, de legutóbb Ákos 60 cm volt, és közel 6 kg, eddig már lehet, hogy megvan a 6.
Már rajta vagyunk a pénzszerzésen, de konkrétan még csak egy helyi alapítványt kerestünk meg.
Épp most találtam rá a neten, hogy New Yorkban a műtét műszaruhártyával 35 ezer dollárba kerülne, és erre persze még rájönnek az utiköltségek, meg hasonlók. Legközelebb márciusban megyünk Pestre, és akkor rá fogok kérdezni, mi a véleményük erről a műtétről. Eddig ott szerencsére elfogadták az EU-s biztosítási kártyánkat, úgyhogy nem kellett fizessünk.

Frocli, az ötleted valóban hasznos, csak van egy bökkenője. Ahhoz, hogy az állam támogassa a külföldi kezelést/műtétet, szükség van egy igazolásra, amit egy romániai egyetemi központ ad ki. Ez igazolná, hogy az országban nem tudják kezelni az adott beteget, azért külföldre küldik. Csakhogy ilyen igazolást nem hajlandóak adni az orvosok. Csak találgatni tudok, hogy az egójuk nem engedi, vagy a biztosító nehezíti a dolgokat.
Jó példa erre, hogy egy itteni pap súlyos balesetet szenvedett. Az ország legjobb kórházaiban lemondtak róla, vagyis azt mondták, nem fog megélni, és ilyen igazolást sem adtak, hogy Magyarországra vihessék. Természetesen így is elvitték, persze saját költségre, és pár hónap elteltével újra járni, beszélni tudott.

Tapasztalt anyukák, ti mikortól adtok gyümölcsöt/ levet a babáknak? Ha kizárólag anyatejes, akkor vártok 6 hónapos koráig, ahogy ajánlják mostanában?
A múltkor az apja Ákos elé tartott egy sütit, és annyira kezdett tátogtatni, mintha tényleg meg akarta volna enni. Biztos megérezte az édes illatát. Valósággal megsajnáltam, mert olyan volt, mintha megkívánta volna. :lol:

Kép
piciibo

TIMI

jelentkezz, amint tudsz, vajon mi újság???

Kép
Kép
tengdi

[quote="scooper"]m írta:scooperegettem a gulyásom...bűnöztem kicsit, a répát nem vadásztam ki, 2 apró kocka krumplit hagytam benne, meg egy apró galuskát, csak hogy meglegyen a feeling :lol: :lol: és egy vékonyka kenyeret ettem hozzá...plusz ettem utána még egy tányér üres levest.....ez nagyon jól esett..... :lol: holnap kieszem belőle a krumplit-répát, holnapután a galuskát+zserbó maradék, plusz egy-két hókifli....viszont ez a gyümölcsnap nagyon betett anyagilag is...nem tudtok vmi olcsó megoldást, de laktatót?

sütőtököt is lehet enni gyüminap, mert az ugyanolyan, mint a paradics, zöldség is és gyümölcs is. meg hát az alma...

répát nem is kell kivadászni ;)

vicger

Beszéltem ebéd után Timivel... az injekciótól lement a láza Dorkának, de ha újra felmegy, akkor lehet pisiminta és megnézik van-e vmi gyulladás a szervezetében.
Én mondtam neki, hogy esélyes a 3 napos láz is... Reméljük semmi komoly....

Kép Kép
manósziget

Képzeljétek, előbb úgy megörültem dec. 12 óta 5 cm csökkent a csípőm kerülete!!!! :D :D :D Nem egész egy hónap alatt!! :D

Madar, Veronika nagyon édi!!

Manó, én még nem is írtam szüléstörit. :oops:

Scoop, miért tett be anyagilag a gyüminap?

Kép
kata05

Manó... köszi... ezek már talán jó hírek... :) :) reméljük nem megy fel Dorkinak a láza.... :? :?
vikiviktor

Kata, de ügyi vagy!!!! A történetre meg épp alkalmas az idő.... vagy nem? :)

Kép Kép
manósziget

Mogyoró nagyon cukker :):)
Manó teljesen egyetértek.
a többit elfelejtettem :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

vicger

egy gyors kérdés: próbálok fejni szopi után, hogy estére még azt is oda tudjam adni, hátha jobban aludna a kis drágám, de nem jön csak 10-15 ml. az is lehet, hogy ő tényleg kiszopizza, ami termelődik, de csak max 10 percet hajlandó szopizni, az nem kevés? még nem mértem mennyit eszik egyszerre, mert nem akarom magam ezzel idegesíteni, de a múltkor, amikor nem fogadta el az egyik cicimet, lefejtem és csak 70 ml jött. most már kezdek aggódni, hogy nem elég neki. Szerintetek??? ma elkezdem inni a kecskeruta teát, mert sajnos a g. sz magot rendelni kell, de talán ez is segít, meg ha folyamatosan fejek, talán idővel több lesz!
bocsi az önzőségért, de már nem tudom mit tegyek, hogy többet szopizzon!
Frocli: én is nagyon várom, mit mondott a tanácsadó!

KépKép
Kép
s.vera

Kata ügyi vagy!!!!!!!!!!!!!:):):)

vicger

Vera:ma voltunk tanácsadáson.Barni dec 15 óta tök keveset hízott.nem vékony,nincs baja,de valószínű ezért nem alszik,és nappal is óránként,másfél óránként eszik,mert lehet nem elég.
Amit tanácsolt a védőnő:
napi 8szor kell enni egy ilyen korú babának,fejjek,azesti,fürdés utáni és az azt követő evést pótoljam 50-50 ml anyatejjel,az ezt megelőző 2 etetést 30-30 ml anyatejjel.ha nem tudtam ennyit lefejni,akkor tápi.jövőhéten szerdán méreckedünk.
szopi után fél órával kell fejni.én elektronyossal fejek,32 perc egy fejés.felváltva 7-7-5-5-3-3-1-1 percig.2szer csináltam ma,és 70 ml lett.

Kép
v.andi

Enyim gyerek megint elaludt.... :shock: :shock: :shock: :shock:
vikiviktor

Szoptatási tanácsadás:
Szóval, úgy tűnik az a baj, hogy türelmetlen (és nem a fogzás). Ahogy nem folyik a tej nagy iramban már lusta kiszopizni és mivel nem jön a tej, már sír, és utána már még nehezebben lát neki. Ez ebben a korban már elő szokott fordulni. Azt ajánlotta a doki, hogy masszírozzam a mellem rá perccel a szopizás megkezdése után, így talán tovább jön sok tej.

Tegnap úgy alakult, hogy mielőtt a dokihoz mentem már rég nem etettem (3,5 óra), mert azt akartam, hogy ott szoptathassam. És persze akkor egész szépen szopizott. így abban maradtunk, hogy próbálom ritkábban etetni, hátha akkor éhesebb és hajlandóbb enni (eddig nappal kb. 2 óránként ettetem, mert ugye sokat alszik, így is alig jön ki a napi 5-6 etetés) . Cserébe, hogy meglegyen a szopiszám is, késő este kiveszem az ágyból és félálomba megszoptatom. De nézni kell a súlyát, ha ezzel a változtatással megint megáll a gyarapodás (mert most 2 hétig állt), akkor kell lefejt tejet is adni neki. Arra meg ajánlott egy ilyen speckó cumisüveget, szelepes- kanalasat (Medela Soft Cup, qrva drága, 10e Ft). Mert ugye ha naponta kap a cumisüvegből, annál jobban megszokja, hogy gyorsan jön a tej. Ajánlotta még a szoptatós nyakláncot. Amit nekem kell felvenni, hogy Bencének legyen mivel babrálni, ami leköti a figyelmét (nagy gyöngyös, színes, zörgős legyen), mert szopizás közben mindig jár a keze és fogdosna valamit. A lényeg, hogy így talán jobban lekötődik a figyelme, és a szopireflex jobban működik. Azért szopizik jobban félálomban, mert akkor a reflex müxik, az agya meg nem, hogy" most miéééért neeeem jön máááár az a teeeeeeej".

Hát ezeket kipróbáljuk. A kanalas cumit megvettük, mert most 2 hétig elvileg ugye az a terv, hogy nappal egy szopi helyett apám ad neki tejet, míg én síelek. Szerencsére elég türelmes ember. :D Majd meglátjuk, hogy megy a dolog.

Akinél voltam:
dr. Kiss Eleonóra, IBCLC (2006)
csecsemő-és gyermekgyógyász szakorvos, laktációs szaktanácsadó
Személyes szoptatási tanácsadás előzetes telefonos időpont egyeztetés után az Intermed Bt. Rendelőjében (II. kerület Horvát u.28.) ill. sürgős esetekben a Péterfy S.u-i Kórház Koraszülött és Csecsemő Osztályán
Időpont kérése a (20) 560-3911-es telefonon hétköznap 12 és 18 óra között.

A tanácsadás 10e Ft volt, de én úgy gondolom nekem megérte, hiába olvastam sok mindent a témáról, így személyre szabva sokat segített. És amúgy azt mondta, hogy minden rendben Bencével, és szerinte vissza fog még térni a jól szopizó Bence.

Kép
frocli

Jaa és apika minnyá itthon... úgyhogy pápá csajok.... Kép
vikiviktor

Tengdi: leírom majd, csak két kéz kell hozzá, mosz már mennm kell, holnap zsúfolt napom lesz, de pénteken tuti leszek, addig csak bekukk.
hízás .. figyu egyik hó ilyen, másik olyan ... ne aggódj emiatt

Kata: nagyon ügyes vagy. Kép módszer?????????

Manó: kösz TimiDorka híreket ... azért még mennek a drukkok ...

KépKép
KépKép
madar

[quote="piciibo"]K írta:piciiboöszi Mindenkinek.

Frocli, az ötleted valóban hasznos, csak van egy bökkenője. Ahhoz, hogy az állam támogassa a külföldi kezelést/műtétet, szükség van egy igazolásra, amit egy romániai egyetemi központ ad ki. Ez igazolná, hogy az országban nem tudják kezelni az adott beteget, azért külföldre küldik. Csakhogy ilyen igazolást nem hajlandóak adni az orvosok. Csak találgatni tudok, hogy az egójuk nem engedi, vagy a biztosító nehezíti a dolgokat.

Igen, pontosan ez az az igazolás.... Viszont az tényleg gáz, ha nem adják ki senkinek. Gondolom felsőbb utasításra, mert akkor sokat kell fizetnie a TB-nek.... Hát, azért gondolom érdemes bepróbálni, hátha nem minden orvos ilyen. Illetve esetleg érdemes megkérdezni a magyar orvosoktól, mi a véleményük, bár azt gondolom a magyar állam ezért nem fog fizetni. De jobb ötletem sajna nekem sincs.... 35e dollár az naaaagyon sok pénz... :( De amit a lányok is írtak, hátha találsz alapítványt aki tud támogatni. plussz lehet itt a Babaneten is gyűjteni biztosan. Szurkolok nagyon!!!

Kép
frocli

Andi: nagyon köszi, és a fotós infót is, még nem volt időm alkotni, de majd mutizom! ezt elég lesz kivitelezni, mivel este lefekvés után talán kétszer eszik ébredésig, tehát míg ébren van kell neki 6x szopizni12-14 órában azt jelenti, hogy 2-2,5 óránként, szopi 10 perc, félóra múlva 30 perc fejés, és mire befejezem, szinte kezdhetem is elölről! de remélem sikerülni fog, és lesz eredménye is!
Frocli: a láncot lehet én is kipróbálom, mert neki is jár keze lába!
Madar: még nem is írtam, milyen édes Veronika
Bobóka: Niki baba is csodaszép mosolygós csajszi

KépKép
Kép
s.vera

Andi azt még akartam kérdezni, hogy te egy alkalommal egy vagy mind a két ciciből szopiztatsz? nekem azt ajánlotta a doki, hogy mindkettő. és amivel kezdtem azt fejjem le, és a következő szopit a második cicivel kezdjem,

KépKép
Kép
s.vera

[quote="v.andi"]V írta:v.andiera:ma voltunk tanácsadáson.Barni dec 15 óta tök keveset hízott.nem vékony,nincs baja,de valószínű ezért nem alszik,és nappal is óránként,másfél óránként eszik,mert lehet nem elég.
Amit tanácsolt a védőnő:
napi 8szor kell enni egy ilyen korú babának,fejjek,azesti,fürdés utáni és az azt követő evést pótoljam 50-50 ml anyatejjel,az ezt megelőző 2 etetést 30-30 ml anyatejjel.ha nem tudtam ennyit lefejni,akkor tápi.jövőhéten szerdán méreckedünk.
szopi után fél órával kell fejni.én elektronyossal fejek,32 perc egy fejés.felváltva 7-7-5-5-3-3-1-1 percig.2szer csináltam ma,és 70 ml lett.

Úh, Andi, sajnálom.. Én tudom miylen sz@r ez... A lényeg ne parázz a mérleg miatt (tudom, mindenki ezt mondja, de tényleg fontos). Nekem akkor külön ajánlom ezt a Medela Soft Cupot. Ha ennyiszer kell adni, nehogy cumizavara legyen. Igy első ránézésre úgy tűnik jó kis szerkentyű, de a napokba kipróbáljuk és megírom a tapasztalataimat.

Ez érdekes, hogy a védőnő a napi 8szori szopizást ajánlotta. Nálam ugye pont az van, hogy én eddig gyakran szoptattam nappal, mondván így is keveset eszik, egyen többször legalább. De a doki azt mondta, hogy ha viszont midnen szopi alkalmával keveset eszik és nem üríti ki a mellemet, akkor az sem jó a tej termelésnek. Akkor már inkább ritkábban, de akkor mikor Bence megéhezik és jól kiüríti (csak ő sajna nem nagyon szokott jelezni hogy éhes, vagy ritkán éhezik meg....). Ezt csak érdekes adalékként írom, mert tudom, nálad más a helyzet. De ez az pl. amit én így nem olvastam sehol és magamtól biztos nem kezdem el ritkábban etetni.....

Azt a 7-7-5-5-3-3-1-1 percig fejést én is csináltam (Kriszti ajánlotta azthiszem). Az volt a vicc, hogy ugye kiürült a mellem mondjuk az 5 percesnél. A 3 percesnél semmi nem volt, de az 1 percesnél megint megindult a tej. :) Kitartás, picit uncsi, de megéri. Mondjuk én csak esténként csináltam. Viszont jó, hogy írod, hogy szopi után félórával kell fejni, ezt nem tudtam és mindig gondot okozott, hogy mikor a jó.

Kép
frocli

Babcika, Viki, Manó: köszi a körömvágós ötleteket. A kezén apa vágja szopi közben. A lábán meglátjuk. Ha este beájul, megpróbáljuk akkor.

Tengdi: mi 2 éve költöztünk ide (Mogyoródi-Egressy közötti rész).

Süti: ha lesz időd, átküldöd a szombati képeket (vagy tedd fel ide).

Zsalyam: a Spektrumon ment ideig ilyenről szóló műsor, akkor még nem volt manókám, de szerettem nézni, hátha tanulok belőle. A Zone Club-on szeretem még a Vásott kölykök címűt.

Móni: nagyon félelmetes az őszibarack. :)

Scoop: a metrós (Aro) paradicsomlé finom (párom elég válogatós, de neki ízlett), még az ára is jó.

Frocli: szerintem Nati is lusta kiszopni a végét, ezért alszik be utána. Valamivel mindig játszik: melltartóm pántja, felhúzott pulcsin redői, cicit tartó kezem hüvelykujja.

KépKép
moncsie

[quote="s.vera"]e írta:s.veragy gyors kérdés: próbálok fejni szopi után, hogy estére még azt is oda tudjam adni, hátha jobban aludna a kis drágám, de nem jön csak 10-15 ml. az is lehet, hogy ő tényleg kiszopizza, ami termelődik, de csak max 10 percet hajlandó szopizni, az nem kevés? még nem mértem mennyit eszik egyszerre, mert nem akarom magam ezzel idegesíteni, de a múltkor, amikor nem fogadta el az egyik cicimet, lefejtem és csak 70 ml jött. most már kezdek aggódni, hogy nem elég neki. Szerintetek??? ma elkezdem inni a kecskeruta teát, mert sajnos a g. sz magot rendelni kell, de talán ez is segít, meg ha folyamatosan fejek, talán idővel több lesz!
bocsi az önzőségért, de már nem tudom mit tegyek, hogy többet szopizzon!
Frocli: én is nagyon várom, mit mondott a tanácsadó!

Vera, tudtommal, simán lehet, hogy ebben a korban a gyerekek hirtelen elkezdenek jobban szopizni, és így rövidebb idő alatt végeznek. De ezt majd a tapasztaltabb anyukák vagy megerősítik vagy megcáfolják. :) Én általában 70-90 ml-t szoktam tudni fejni 2 mellből, és ennek örülök. Anno néztem, hogy Bence majd kétszer annyit szopizott, mint amennyit én fejni tudtam (Avent el. fejővel). Szóval az nem mérvadó. Ha szopi után fejsz, akkor nem rossz a 10-15 ml szerintem, hiszen ez azt jelenti, annyi még maradt a mellben. Én sosem fejtem még szopi után szóval nem tudom mennyi jönne. Ja és próbáld ki, amit Andi írt fejési módot.

Kép
frocli

Lotti "kutyázik"
Kép Kép

Kép
arvaerika

Timi, Dorkának sürgős jobbulást!!!

Kép
frocli

Erika: azta Lotti milyen ügyes és milyen nagylány már :D :D :D :D leesett az állam .... :wink:

KépKép
KépKép
madar

Szopi után én sem tudok fejni, mert Nati néha spagettinek nézi és beszívja, egyébként "rossz napjakor" ki-be kapdossa a mellemet, a bimbó néha már nagyon fáj.
Én csak akkor tudok fejni, amikor hajnalban arra ébredek, hogy folyik a tejem. A később használatosat szoktam fejni, 70-100 ml jön le, de ez az utóbbi időben nem fordult elő.
Hülye kérdés majd 4 hónap után, de honnan tudom, hogy már üres a mell?! Mindig azt mondják, hogy teljesen ürítse ki.

KépKép
moncsie

Az hogy nem sok minden jön a fejésnél, az nem jelent semmit. Valaki egyáltalán nem tud fejni. És azt mondják, hogy amennyit te fejsz, agyerek 2szer annyit tudna szopni.
Hallottam olyanról, hogy valaki úgy tudott fejni, ha a másik mellén a gyerek volt. Vagy rakj magad elé egy fényképet a gyerkőcről, hogy a tejleadóreflex beinduljon.
Elvileg azt mondják, hogy az utolsó csepp tej után, még 2 percig kell fejni.

t-pk

Bex hahó!!!!!!!!!!! minden okés???

Bobóka, végignéztem az albumod, hát olyan szépségesek vagytok, h csuda!!!!

vicger

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?