Boldog új évet mindenkinek!
Bocsi, amiért annyira eltűntünk a decemberi kudarc után, de ez a kis szünet már mindenképpen kellett.
Annyit még az előző program kapcsán el kell mondani, hogy az ellenőrző UH nem a szokásos eredményt hozta, hanem két "valamit" láttunk, egy 7*4 és egy 4*4 mm-eset. (Ez tökéletesen belefért a történetbe, mivel alapból is volt egy nap különbség a két embrió kora között.) Azzal a tudattal mentünk a vérvételre, hogy vagy kettő van, vagy pedig nulla. Sajnos ez a mézesmadzag nem tett jót nekünk, bár én realistaként nem adtam 1-2 %-nál nagyobb esélyt a sikerre. Délután jött a hidegzuhany, 1-es ß-hCG lett, tehát nincs, illetve nem volt semmi. Dévisz ekkor a telefonban a "hogyan továbbra" donort ajánlott, első körben az én kiiktatásommal (:evil:), a másodikban pedig mindkettőnk "lecserélésével". Természetesen erről szó sem lehet, de a telefon nem adott alkalmat az ezzel kapcsolatos bővebb eszmecserére. Az immunológiai vizsgálat szóba sem került. Ami érdekes, a Decapeptyl miatt most tényleg lenne értelme egy hosszabb szünetnek, ennek ellenére Dévisz azt mondta, hogy egy hónap múlva hívjuk. Ezt már szeretem: csapjunk bele a lecsóba! A gond csak az, hogy az elmaradt műtétemre most már illene időt szakítani, főleg annak tudatában, hogy ezt követően megint melegebb lesz és nyáron megint katasztrofális, még a tavalyinál is rosszabb spermakép várható. Amúgy a párom mondta Dévisznek, hogy nálunk mindig volt visszakapott embrió, még a kevés kiindulási tüsző ellenére is, tehát a megtapadásnál van a gond. Dévisz szerint is csak az eddigiektől eltérő génkonstelláció lenne a változás, de hát nekünk éppen ezzel van a bajunk. Pont ezen nem változtatnánk, semmi pénzért sem. A lényeg: folytatjuk, de az már biztos, hogy nem egy hónapon belül lesz a kezdés.
Gondolom, nem meglepő, hogy a december nem karácsonyi hagulatban talált minket. Tekintettel erre, meg arra, hogy az egész évünk csak a lombikozásról szólt, a karácsonyt az össznépi mű jópofi helyett inkább egy nyaralásra (telelésre) cseréltük. Remélhetőleg ez a kis pihenő kellő mértékben feltöltötte az aksikat, a többit majd meglátjuk.
Madrin, Modrooka: sajnálom, hogy nektek sem alakult jobban a történet.

Remélem, Ti sem adjátok fel a harcot és összefutunk még Dévisznél valamikor, terhesgondozás alkalmával...
Emerenc: sajnos már későn jöttem, de - ha jól sejtem - az égvilágon semmi problémát nem okozott a Cetrotide. Az elsőt bármelyik ügyeleten be lehet adatni és felesleges parázni. (Elég betipegni a legközelebbi kórházba.) Egy kis bőrpír és viszketés nyugodtan lehet a szúrás helye körül, ez teljesen normális. Komolyabb reakciókra kb. akkora az esély, mint Dévisznek egy 2 hetes nyaralásra júniusban. Elvileg van, de annyira minimális, hogy nem éri meg félni miatta. A mai adag már otthon, mindenféle aggodalom nélkül is meglesz.
Évi: a ciszta miatt biztosan kevesebb a tüsző, mintha nem lenne ott. Remélem, egy hónap múlva már nyoma sem lesz és együtt kezdhettek Sajóékkal.
Miciona: ahogy Torgyi papa mondaná: a horoszkóp mondjon le!

Legközelebb csak a 2. c.napi kiindulási állapot alapján döntjük el, hogy belevágunk-e, mert a csillagok is tévedhetnek. Az biztos, hogy a hosszú protokollt ejtjük.
Zsuzska: ha bármilyen kérdésed van (akár a szükséges életmóddal kapcsolatban is) írd fel egy papírra és bátran kérdezd meg Dévisztől is. Ha azt mondta, hogy a vörösök érkezésekor hívd és hogy ebben a ciklusban kezdhettek is, akkor nem biztos, hogy kell újabb hormonvizsgálat. Egy méhszonda és egy UH lesz, majd - ha minden OK - felírja a gyógyszereket és az 5. napon kezdhetitek a szurikat.