A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

kiváncsiságból megmértem mennyit eszik a kisasszony. Most benyomott 210 grammot,és büfi után az első dolga az az volt, hogy a szájába tömje az öklét.... :roll: :roll: visszaraktam cicire,de az bezzeg nem kellet neki. :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Zsófi is tömi a szájába az öklét. Akár rögtön kaja után is. Próbáltam visszarakni cicire, de azt nem kérte. :roll: Mi egyébként mindig akkor hagyjuk abba az evést, ha már csorog ki a száján a tej. Na, holnap kiderül, hogy mennyit gyarapodott. Kíváncsi leszek.
Szerintem is most fedezte fel a kezét.

3 napja ritkábban, 3-4 óránként eszik, de ezt már írtam. Fura, hogy hirtelen mennyi "szabadidőm" lett.
Megint sütésen töröm a fejem. Nem kellene, mert szerintem híztam. :oops: A mérlegből kifogyott az elem, muszáj lesz venni.

Reni, én is szeretném olvasgatni a blogotokat :-)
Nyugi, ne aggódj a következetesség miatt. Az egyik barátnőm, akiről meséltem, hogy milyen szigorú napirend mellett nevelte az első gyermekét, a másodikat (6 hónapos most) teljesen azzal ellentétesen neveli, mert úgy alakult. :)

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Az ígért kép a babával: Kép Babával

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Babaúszás: úgy vagyok vele, mint ToldiSzilvi. Én nem vagyok oda az uszodáért. Vagyis utálom a nedves meleget, vizes testre ruház húzni, hajat szárítani stb.
A Húgom azt mondta, hogy nem szabad korlátozni a gyereket és igenis meg kell neki mutatni. Hát, nem tudom. Eddig volt mentségem, nem volt a közelben. Erre tessék, az Oxygenben (tőlünk 5 percre, igaz az ominózus út túloldalán) indítanak babaúszást.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi,Zsófi nagyon édes,nagyon szép a baba is és a rugija is jól áll neki.
Ma Anna egész nap cicin akart lenni,csak ott hallgatott el,még nem is volt ilyen.Nem hiszem hogy éhség az oka,mert próbáltam tápszert is adni és az nem kellett,tehát nem elég éhes.
Holnap doki,hát remélem megjavul holnapra....

Kép

Kép
krisztinaa

Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én utálok babával időre menni....az egész nap ennek a jegyében fog zajlani.

Képzeljétek egy pár napja Anna utál kimenni,nem tudom mi baja.Eddig csak addig sírt míg ki nem értünk,gondolom melege volt.Most viszont kint is ordít ha megáll alatta a babakocsi,vagy ha kocsival megyünk 10 percig tuti ordít,aztán szép lassan elszenderedik.Mi lehet az oka?Túlöltöztetem?

Hétvégén elindultunk vásárolni,de annyira sírt hogy visszafordultunk,aztán mire hazaértünk elaludt és már az ajtóból fordultunk vissza,hogy mégis elindulunk.
Félek hogy ebben a hidegben ha kisírja a szemét meg felhergeli magát megfázik.

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi, ha sütsz valamit, küldj ide is... én nemes egyszerűséggel csak a kaján töröm a fejem, az elkészítésén nem.
:D
Biztos az éjszakázás és/vagy a szoptatás miatt.
Én eddig nem híztam, de nagyon el kellene kezdenem vigyázni, hogy mennyit eszek, és főleg, hogy mit.

Köszönöm a megerősítéseket, megnyugtató, hogy nemcsak Dávid rágja az öklét.

Nagyon édes Zsófi a babával, ahogy elnézem, mosolyog is rá.
És nagyon aranyos állatkák vannak a kiságyában

:P
Reni, értem, köszönöm, hogy megírtad a véleményedet.
Valahogy elméletben egyet is értek (lásd pl. influenza-oltás, ilyesmi), de ha arra gondolok, hogy gyermekbénulás... akkor már azért örülök, hogy van rá oltás.

Edina, nem mondom, hogy nem irigyellek picit Gréta evési és alvási szokásai miatt. Meg egyébként is gyönyörű kislány.
Nagy kár, hogy idősebb, mint Dávid (mint ahogy Bibin kívül a fórumon minden lány baba) :P
monke

Sziasztok!

Megkapta Marci az oltást, kettőt is. A kötelezőn kívül 1 ajánlottat, de a nevét ne kérdezzétek, vmi p... :( Nálunk a gyerekdoki minden ajánlottat ajánl :D Ő is oltáspárti! Szerintem meg ártani nem árthat...
Amúgy Marci 5550 gramm és 59 centi, szóval jó nagy már. Megkérdezte a rendelőben egy anyuka, hogy 5 hónapos??? :D:D:D Jól nézünk ki :)
Elküldött a doki kardiológiára minket, hogy csináljanak ekg-t, mert hallott vmi kis zörejt és a műtét előtt amúgy sem árt, ha megvan. A Heim Pál kórházba kell menni, de még időpontot kell kérni, mert 3után már nem lehetett, mikor sikerült odatelefonálnom...:(
Nagy kaland volt ám a hóesésben lemenni a rendelőbe. Másfél kilóméterre van a "völgyben", mert mi a dombtetőn lakunk (és jó meredek). A hóesésben babakocsival ugye esélytelen volt elindulni, így elővettem a mai-tai-t. Háááát.... Mit nem mondjak, megjártuk, de nekem nem vált be. Folyton azon aggódtam, hogy alul ki ne csússzon a gyerek és azon, hogy nem túl szoros-e és nem fullad-e meg, így egész úton tartottam fél kézzel plusszba és folyton ébresztgettem, hogy él-e még :) Jelentem még igen :D De azt eldöntöttem, hogy pénzt nem kímélve veszek egy rendes kengurut. Már ki is néztem egyet, ami 3,5 kilótól jó, mondtam a páromnak, ha este időben hazajön, akkor el is megyünk a Brendonba, mert felpróbálás nélköl nem veszek többet hordozót :) Én meg jól leizzadtam az úton, mert úgy melegített Marci + a hegymászás is :)
De holnap megyünk autót nézni, mert eldöntöttem, hogy veszek egy autót (a cégest ugye szülés után le kellett adni a sajáttal meg párom jár dolgozni), mert ilyen távolságokra muszáj már, az sztk meg tőlünk 10 km-re van... egy Bp-re való kiruccanásról meg nem is beszélek...

Iwiw elérhetőségek és blogok nekem is jöhetnek mindenkitől priviben, aki eddig még nem küldött :)

Csajok, a kicsik nagyon édesek, meg kell őket zabálni, ezt tegnap elfelejtettem mondani :)

Szilvi, örülök, hogy minden rendben. Amúgy Marci is elég nyúlánk, ja ésegyáltalán nem jól rá a konfekcióruhák :) Sajna az apjára ütött e téren. Az 56os ruhák már nem jók, de a 62es rugik pl a talpára kicsik, így azt sem tudom ráadni, a 68as meg meg ami a talpára jó, iszonyat hosszú még, így marad a külön nadrág + body és pulcsi. Szép kilátások.

Vick, szorulásra a szélcsőt használtuk, patikában lehet kapni, az gyors segítség volt, amúgy meg Duphalac szirupot ajánlott a doki, ezt recept nélkül is lehet kapni, felnőtt korig alkalmazható, szerintem a lányoknál is megpróbálhatod. Írtó édes lötyi :) És ők hogy nagyobbak az étrendjükbe nem tudsz hashajtó ételeket csempészni. Egy kollégáméknál volt hasonló probléma, mikor a kistesó megérkezett, lehet ez is az oka.
Remélem semmi kolmoly nincs a sebeddel, majd írj hogy mit mondott a doki!

Kriszti, tápszert recept nélkül csak drágábban adják ki, de nálunk sajna patika sincs közelebb, mint a rendelő, úgyhogy így egy úttal mindkettő meglett :)

Friday, boldog szülinapot!

Marci amúgy éjszaka rekordot döntött. Este 9től fél 12ig egyfolytában evett, ekkora mennyiséget még soha nem evett meg egyszerre. Kezdte egy cici szopozással (kb 30 grammnyit hízik egy szopizásra amúgy), utána 120 ml tápszert megevett és utána jött a másik cici a végére, amolyan álomszopizásra, mert akkorák voltak a szemei, hogy lelőni sem lehetett :) Így fél 12től reggel 6ig aludt!!!! Egyszer felsírt 4 körül, de mire átértem, hogy kivegyem visszaalaudt, biztos a pocija fájdogált, mert ilyet napközben is szokott csinálni, hogy alvás közben felsír és utána jön egy-egy hatalmas puki :)

Ja, amúgy a gyerekdoki még azt is mondta, hogy simán lehet, hogy a sérv miatt van a székrekedése, mert szegénynek a belei már kisebb erőlködésre is úgy kijönnek, hogy tele lesz az egész zacsija vele... :( Szóval vagy holnap vagy a jövő csütörtökön visszamegyünk a sebészetre (csütörtökönként van az sztkban gyereksebészet), hogy a műtétet egyeztessük a sebésszel. Jobb lesz már megszabadulni tőle... Már gyanakszom, hogy igazából nem is hasfájós szegénykém, csak a sérv miatt van minden kellemetlensége...

Mangora

Kép
mangora

Szilvi, a homeós bogyót én sem szedem azóta, de sajna érzem az utóbbi pár napban kevesebb a tejci... Lehet hogy a sok idegeskedés meg rohangálás miatt... :(

Zsuzsi, kétnaponta kakilt eddig Marci, de szegénykém már második nap látványosan szenvedett és alig evett mindig. Ezt csináltuk kb másfél hétig, most hogy szélcsővel segítettem rajta és két napja kapja a hashajtó szirupot, így tegnap délután volt egy nagyon kicsi adag és azóta megint semmi :( Úgyhogy ha estig sem lesz eredmény, akkor fürdetés előtt jön megint a csövezés... :( Sajnálom szegénykének felnyomni, de utána megkönnyebből és sokkal jobbkedvűbb lesz, bár úgy kb fél órát duzzogott utána, mert olyan kis durci arcot vágott :D:D:D De most oltás után is ilyen durci volt :)

Ökölrágás nálunk nincs, Marci extra mód nyújtogatja a nyelvét és nyammog vele :) Valakinél van ilyen? Az éhség megállapítására nekem az jött be leginkább,hogy az ujjamat a szájába dugom és ha beengedi és elkezdi szopni, akkor még éhes :) Meg oldalra fordítja a fejét és tátog, ez is az éhség jele nálunk.

Mosolygás nálunk még nem tudatos van csak. Inkább grimaszolás formájában :) Viszont tegnap észrevettem, hogy elkezdte nézegetni a saját kezét :) Azt olvastam, hogy ilyen korban fedezik fel, hogy az az övék és hozzájuk tartozik és ez abból látszik, hogy elkezdik nézegetni és így barátkoznak vele/velük :)

Ja, kb délben kapta meg a szurit, azóta se hőemelkedés se láz, de homlokhőmérővel nézem. Mikor hazaértünk fél 2 körül, akkor evett egy keveset és azóta alszik. Tényleg elnyomja az oltás! Azt mondta a védőnő, hogy ha estig nem lesz láz, akkor utána már nem lesz, kb addig kijön rajtuk a hatás! Olvastam, hogy jó megfigyelni az oltásra való reakciót, mert jelzi, hogy egy esetleges betegség esetén hogyan fog a kicsi reagálni, így nem célszerű preventív beadni nekik a lázcsillapítót, de ahogy Vick is írta, számos gyerekorvos ajánlja is!

Na, nem topzódom tovább :) Kicsit pihenek, még míg fel nem ébred!

Mangora

Kép
mangora

Kriszti, ilyen sírást nekem is csinált Marci és nálunk tényleg a túlöltöztetés volt a gond. Elindultunk bárhová felöltözve és már a kocsiban jött a hiszti, ami a vetkőzéstől elmúlt. Próbáld ki, hogy használ-e ha egy réteggel kevesebb ruhát adsz rá, szerintem.
Amúgy ebben is az apjára üt Marci, mert párom olyan, hogy így télen is egy szál inge + tavaszi kabátba megy az utcára és nem fázik. Alapszabály, hogy a babára egy réteggel több ruhát kell adni, mint magunkra, de nálunk nem mindegy, hogy magamhoz vagy páromhoz nézem a plusz réteget, mert én meg írtó fázós vagyok :) Mikor erre rájöttünk nagyot nevettem, mondtam páromnak, hogy akkor Marcinál hozzá kell nézzem a plusz egy réteget :D:D:D

Mangora

Kép
mangora

öltözködés
én meg úgy tudom,hogy mindig úgy kell felöltöztetni,ahogy mi öltöznénk. ezt az elvet én sem hittem el sokáig,és túl öltöztettem szegény gyereket,attól meg állandóan kiütéses volt. amióta úgy öltöztetem,ahogy mi öltöznénk,megszűntek a kiütések,és a sírás is. :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Sziasztok,

Friday, nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok én is Neked!

wes adatokat, én is ott vagyok ám a többi csaj között...

annyit írtatok tegnap este óta, elég volt visszaolvasni...
Mi már itt vagyunk Márkkal a szüleimnél, mami dajkálja megállás nélkül, holnaptól szabin van, tuti lefárassza. :lol:
Minden nap volt eddig kaki, de tegnap óta nem...
Ha holnapig nem lesz, bevessem a szélcsövet?Vagy lázmérőt?

Gréta és Zsófi babás képei nagyon édesek! :lol:

Reni, Enikő, nem csodálom hogy ritkán van időtök írni, magamból kiindulva.

Reni, ha apa otthon van, kérj már egy szabad 2-3 órát tőle, megérdemled!
Én amikor lejárt a 6 hét, első köröm egy hatalmas kád fincsi fürdővízbe vezetett.Már ezt is afféle wellnessként éltem meg.Én holnap eljutok fodrászhoz, végre,október óta.

Mangora, örülök, hogy jöttél megint, nem semmi ez a hóesős kaland, szuper csajszi vagy.
Marci nagyon nagy fiú már.
Vizsgálat remélem sikerül.

Edina és Zsuzsi, adhatnátok kicsit a tejmennyiségből...
Basszus ha már most kell az esti pótlás, mi lesz velem mire 200 grammokat eszik, mint Gréta.
Nálunk továbbra is csak az utolsó kajcinál kell tápszeres pótlás, és ha babonából nem vettem volna hetekkel ezelőtt tápszert, nem tudom mi lenne velünk.
Márk étvágya töretlen, este 4950 grammot mértem.
Viszont este 10től reggel 6.18ig aludt .

Krisztina, én is utálok időre menni.Jövő pénteken kell mennünk 9-re a budai egközpontba, amit Mangora ajánlott, a 3mas vizsgálatra és fogalmam sincs az etetést hogy alakítsam át, mert Márk eszik reggel 6 és 7 között aztán 10 körül.
Ott szoptassam meg?
Fogalmam sincs.

Móni, Márk is rágja az öklét, akár bekajcizás után is és az utóbbi időben egyre többet van ökölben a két keze.
Figyu, az én étvágyam is töretlen, majdnem mint terhesség alatt, de ez már jópár hete így van.
Kellenek a kalóriák ilyen tejmennyiségekhez, remélhetőleg.(És nem újabb pocaklakó költözött be.) :lol: Na ez most rossz vicc lenne.

Zsuzsi, Vick, ekcémát sajnálom!
Zsuzsi, mit sütöttél?
Zsófi is ügyesen szokik a jobb napirendhez, látom :D

Puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Edina, a plusz egy réteg a babára csak addig kell, amíg nem mozog. Utána már uúgy, mint magunkat :) Én ezt anyukámtól tanultam így, ő védőnő volt, ebben hiszek :)

Kata! A Budai eg.központban meg tudod etetni Márkot a vizsgálta után. Van egy külön váró, ahol el van különítve az egyik sarok és van benne egy szoptatós fotel(féle :) ). Emiatt ne aggódj, én is ott szoptattam. Amúgy meg úgyis megnyekergetik szegényeket, úgyhogy hogy megnyugtasd nem is baj, ha utána szopizik egyet! Amúgy én már profi vagyok az autóban való etetésben is :) Ha útközben lesz éhes a drága, akkor az a legkényelmesebb! Szóval tényleg ne aggódj!!!

Mangora

Kép
mangora

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

Mangora biztos a Prevenart kaptátok, az a pneumococcus elleni oltás. ezt mi is fogjuk kérni! Mellesleg ez az oltás a H1N1 ellenit úgymond kiváltja, mert pont a szövődmény lehetőségét csökkenti, hiszen ez védi a kis tüdejét.

Úgy látom beállt a napirend, legalábbis az éjszakai. Este fél 8-kor fekszik, 2.15-kor kel, majd reggel 6.15 - kor. A lányok is csak egyszer jönnek ki pisilni, rendszerint akkor, mikor Vince szopik.Így már azért tudok kicsit aludni. :)

Vince többnyire akkor rágja az öklét, amikor éhes, illetve amikor böfiznie kell.
A legújabb dolog, hogy a pelenkázón elkezd gagyogni. De olyan hosszan csak ott. Nincs semmi érdekes, amit láthatna, csak a pelenkázó oldalfala, mégis úgy mondja, hogy mindig kacagnom kell.

Most mennem kell, szép napot nektek!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt!

Mangora, köszi a linket, nagyon jó és informatív.
Dávidka remélem nagyon okos kisfiú (lesz), mert egész éjjel REM-fázisban volt
:shock:

este sztrájkolt, és hajnali négykor is dühödten ellenkezett az ellen, hogy megszoptassam.

Reggel angyali mosollyal ébredt, jól evett és most a kiságyban békésen nézegeti a forgót... Ki érti ezt.

Mi a hordozókendővel bénázunk, mint te a mei-tai-jal, elöl keresztezett kötést próbálgatunk, de valahogy Dávid már túl nagy ahhoz, hogy a fejét a kendőbe tegyük, viszont túl kicsi, hogy kint legyen, hiszen nem tudja még tartani.

Tényleg, mikor tudják már önállóan tartani majd a fejüket? (igaz, szegénynek extra nagy feje van:)

Apropó, a mei tai Fleurnek bejött, - Fleur, ha van pár perced, írd meg az ezzel kapcsolatos tanácsaidat/véleményedet is!!

Gyorsan megpróbálom összekapni magam és a konyhát, majd még jövök,

Szép napot!
Pusz
M
monke

Sziasztok

Kata
jó,hogy hallani felőled is! :wink: hidd el simán fog menni a szoptatás később is! kétségei sztem mindenkinek vannak...

Mangora
nekünk össz-vissz 3 rugdalózónk vane.(ezeket is ajándékba kaptuk)A többi nadrág,meg pulcsi. De mondjuk én tudatosan vásárolok így... :wink:

Zsuzsi
tök jó a babátok! Apa azt mondta,hogy cseréjünk,mert neki nem tetszik Pirir baba (igy hívjuk)... :P

Móni
nálunk is van,hogy Gréta sztrájkol,aztán meg akkora ordítás a vége,és ököllel csapkod engem... Pedig én dugom a szájába a cicit,ő tol el magától! :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina,
Pont ez van nálunk is:) éjjel 3-kor elég rémes.
Te ilyenkor mit csinálsz?
nincs valami tuti tipped? (nálunk az előetetés icipici tápszerrel eddig bejött, de most az se).

Nadrág és felső praktikus, nekünk is van, de nem rúgja le magáról Gréta?

(én hozzávarrtam a nadrághoz a zoknit, de így meg elég randa)
monke

Móni
én mivel ülve szoptatok,így viszonylag könnyű a helyzet. Addig próbálkozom,míg meg nem unja a visítozást,és közben beszélek hozzá,hogy nem én vagyok a hibás,amiért ő nem akar enni. Ha nem reagál,akkor szépen megtörlöm a száját,mert már tudja,hogy az a szopizás végét jelenti,és jön a cici elcsomagolása.Na ilyenkor rögtön észbe szokott kapni,és már ordít,hogy ő nagyon-nagyon éhes. :lol: na,ha előveszem a cicit,szinte remegve kap már ilyenkor utána... :lol: :lol: :lol:

Sima kisnadrágokat szoktam venni,amihez zoknit kell felhúzni. Már megszoktuk,de azért néha leszedi a lábáról a zoknit. Eddig csak a másik láb segítségével vette le a zoknit,most meg újabban már a kezét is használja... :P

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

HI!

Lányok, nagyon szépen köszönöm a szülinapos köszöntéseket, nagyon jól esik!

Sajna kicsit tudtam visszaolvasni, majd még pótolom. Örülök hogy előkerültek az eltüntek :D.

Végülis kivártam, hogy Gréta belázasodik-e, nem lett az. Hihetelen mennyire különbözik a két gyerek.

Ervick, szélcső gyógyszertárban kapható (bocs ha már válaszolt valaki ezügyben, odáig akkor nem olvastam el :D). Nekünk bevált, kis krémmel bekenjük a végét, nagyjából 2 cm-re (bár lehet hogy kicsit többre) felrakjuk és a végét lefele irányítjuk (mostmár, mert eleinte csattan rajtunk pár kakicsimbók). Kúpos hsz-t köszi!

megyek gyorsan megnézem a közös ismerőseinket :wink:

Kép
Kép
friday

Sziasztok,

Bocsánat, ha nem tudok majd mindenre reagálni, kicsit odavagyok :-(

Megvolt az oltás, a kötelező és a pneomococcus elleni. Zsófi szépen nő, 4800 g :-) A doki szerint viszont csendes Zsófi, így beutaltak minket hallásvizsgálatra. Jövő péntekre kaptunk időpontot. Legalább megnézik, de most eléggé magam alatt vagyok. Már minden rosszat beképzeltem.
A csendességet abból állapította meg, hogy letettem a vizsgálóasztalra és csak nézelődött. Persze, ha ordított volna, gondolom, az is baj lett volna.
Másfajta lázcsillapítót kaptunk mint Ti, így nem adtam be. Azt mondták, hogy 38 felett adjak be egy felet. Egyelőre 37,0-t mértem.

Edina, Móni szopisztrájk nálunk is van, ma hajnali fél 4-kor jött elő. Nagyon örültem. Ilyenkor nekem segít a pozícióváltás, gyakran felemelem, hogy büfizzen stb. Ha nagyon tele a mell, akkor megfejem kicsit.

Nekünk meg éppen rugdalózóink vannak. Valahogy úgy érzem, hogy a nadrág szorítaná a derekát. Vagy ez hülyeség?

Mangora, szegénykém, ez a tortúra, amit megtettél Marcival, minden elismerésem, belevaló lány vagy :-)
Szívzörej, na, már csak ez hiányzott. A műtét előtt úgyis kell EKG, legalább meglesz ez is.

Krisztina, Zsófi sincs mindig oda a kimenetelért. Nekünk segít, ha a kupolát lehajtom és tud nézelődni. Egyszer úgy ordított vagy 15 percig, hogy ölben hoztam vissza, a párom tolta a kocsit. Azóta nagyobb overált adok rá.

Öltöztetés: ki ezt mond, ki azt. Ha én nem fázok, nem fázik a gyerek se, vagy eggyel több réteg mint magunkra... :roll: Nem értem, de Zsófi nem szereti, ha túl van öltöztetve, arra rájöttem.

Kata, leveles tésztából csináltam ananászos karikákat, finom lett.
Jó szépülést mára! Anyukád biztosan nagyon boldog, hogy ott vagytok.
Én minden este fürdök, addig a páromé Zsófi.

Időre menni én is utálok babával, egész nap izgulok miatta. Ma is 1/4 11-re kellett menni, Zsófit fel kellett kelteni, hogy egyen, hogy odaérjünk. 10 körül szokott enni.
KÉpzeljétek, ma egy Apuka a rendelőben megkérdezte, hogy kisfiú vagy kislány? Talpig rózsaszínben volt. :P

Na, megyek, majd még jövök.

Puszi
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ujjszopás: azt mondta a védőnő, hogy inkább ez, mint a cumi, mert mihelyest szüksége lesz a kezére, elhagyja a dolgot + éjszaka nem kell a cumit keresni.
Ez is egy nézet. Most ezt követem.

Kata, nekünk a lázmérő is hatalmas kakikat, pukikat eredményezett, amikor náthás volt Zsófi.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!!!

Hu meg volt tegnap első kiruccanásunk Máté nélkül, elmentünk az auchanba, hát nagyon hiányzott a kicsikém! Anyosom vigyázott rá de hiányzott neki az anya amúgy elvolt vele!!! Ja és minden második ismerös mondta h miért nem hoztam el. ! persze a tömegbe mert jó sokan voltak! :shock:

Két napja nagyon jó baba, nappal is meg éjjel is, jól alszik !
Tegnap meg ma is voltunk sétálni a szép hóesésbe imádom tök szép , végig aludta a kis drágám az egész utat!! :D !

Rucikkal én is úgy vagyok h inkább a nadrág meg a pulcsi , de a rugik olyan nem jól állnak neki mert sok van olyan ami széltébe oriási szegénykémre, ja és a zokni kb fél percig van a lábán , mindig elhagyjuk a házba és akkor megy a keresgélés!!!

Szombaton de megyünk a nagy turiba majd ott nézek neki vmi jó kis szerkokat, mert az 56 épp hogy jó de a 62 meg oriási még beleesik az összesbe egyik este proba baba volt, egész jól viselte h ráadtam egy jó pár rucit h jók e már rá! Hát nem sok lett jó! :cry: !Még nagyon nagyok!!!

De a tescoba most nagy leárazás van már vettem neki 3 rugit féláron, 3 db volt 1500 ft!!! Nagyon szupik !

Jók a rongy babás képek!! :wink: !

Zsuzsi nem semmi vagy h még sütöttél is, mi finomat??? Én holnap fogok rétest csinálni kész tésztából, csak van sok almánk még a kertből amit leszedtük és gondoltam megcsinálom ! :D

Cici eltolás nekünk is van, és akkor ordít és én is mondom neki h te toltad el nem az anya vette el, ja a másik h nyelni alig bír és látom h szenved felemelem h büfike jöjjön erre ... elkezd ordítani és veri a vállamat , és sír , azátn akkor büfizik mint egy felnött, ja pukiról nem is beszélve , sokszor berezonál az örző is! :lol: :lol: :lol: !

Mangora ügyi vagy h tegnap így elmentél Marcival!! Nem hívtad fel a madarász utcai korházat??? Sajnálom a dolgokat Marcival kapcsolatban de tényleg az a legjobb ha már túl lesztek rajta!!

Kiváltottam a dmbe a bonusz programot nagyon szupi, kaptunk egy kupon füzetet és sok mindent olcsóbban lehet megvásárolni aki nem váltotta ki annak ajánlom !

Baba haj az mikor hullik ki szerintetek????
Észre fogom venni??? :oops:

Vick majd írj h mi volt a dokinál!!

Kata sztem nyugodtan szopiztasad meg a Korházba vagy a kocsiba, én is azt fogom tenni szombaton! :wink:
Szerintem még várj a szélcsővel, nekem az tmondta a védőnő h ha egy hétig nincs kaka akkor se lepödjek meg... ne aggódjak ez normális, sztem majd csak akkor ha látod rajta h szenved!! DE ezt neked kell eldönteni! :wink: ! Gondolom nem olyan kellemes! :(

Na mennem kell éhes a drágám , fel kelt!

Majd még megprobálok jönni !

További szép napot! :D

Puszika!

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Kép Kép

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

HI!

Áfonyácska: bimbóvédő?

Cumitéma, én nem érzem cikinek, hogyha cumizik egy baba, csak mert látom pironkodó fejecskéket írtok a cumi után.

Toldiszilvi, nekem a doki 3 napot mondott, hogy addig lehet lázas az oltás miatt, utána vissza kell vinni ha van még láz. És közvetlen szuri után 15 percet kért, hogy maradjunk a rendelő közelében, hogyha allergiás lenne rá, tudjon segíteni :shock:...persze erre nem került sor, de nem gond ellőni 15 percet ott senkinek.

Ervick, jaj, ne is mond ezt a hiszti dolgot, csak nálunk a csoportban volt megint gond, nem hiszti, hamen a verekedés. Én is bőgtem tegnap (azért sem jöttem). Pszichológus azt mondta, hogy 3 év alatt nem kell foglalkozni azzal, ha verekszik. Ja, ha az ő gyerekét ütné biztos lenne néhány ötlete...Annyit mondott, hogy sokat kell vele játszani. Mondanom se kell, egész nap együtt vagyunk, sőt, a főzés-háztartást is akkor csinálom, mikor megjön az Apja és vele szaladgálnak-legóznak. Komolyan, ma pl. az történt, hogy egyedül pisilt, kiöntötte a wc-be a bilit, lehúzta és bocsánatot kért, mert hangosan csukta le a wc tetejét :shock: és ez a gyerek tegnap agresszív volt a csoportban. Szerinted ezt elhiszi az az anyuka, akinek bántotta a gyerekét? Kivagyok bukva, mert itthon teljesen normális minden. Neked van haditerved? Mi a fenét tehetünk még?

Monke, akkor én elrontottam valamit, hogy nem rajtam tölti ki a "mittudoménmármilyét"? :cry:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: mentem bőgni, majd még jövök

Kép
Kép
friday

Hali!!

Megvolt a 6 hetes kontrol / 9 hetesen / :D
Anna nagyon aranyos volt,egyáltalán nem sírt,nagyon jól türte.
5640g és 64 cm :D Tök nagy volt a sok 6 hetes baba között.

Én is jártam már úgy hogy megkérdezték hogy lány v fiú,és ő is mindig rózsaszínben van.....elég mély nyomot hagyott bennem.

A dm-es baba bonust épp ma váltottam ki.

Szilvi,Máté mosolyától el lehet olvadni :)

Anna ma 10-től / akkor indultuk el / fél 3-ig bírta kaja nélkül és szinte végi aludt.

Ja, a doki azt mondta ne szivogassam az orrát,mert attól termelődik újra a cucc :shock: így most leállunk a porszívóval.Nem tudom hogy fogom kibírni,nagyon idegesít ha úgy hallom van benne.

na nálunk még nem volt olyan hogy ne kelljen a cici.Viszont azt észre vettem hogy ,ha előtte tápszerrel kínálom / mert esetleg úgy érzem nincs benne annyi /nem nagyon fogadja el,csak mikor már látja hogy nem kap addig cicit.kis rafkós mostmár.

Kép

Kép
krisztinaa

Friday,nem tudok hozzászólni a dologhoz,de nagyon sajnálom....és ne sírj!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Friday, nem én mondtam:))))
Kin tölti ki?
monke

Most végigolvastam normálisan:)
Bocs, hülye poén volt.
Sok türelmet hozzá, és miért ne lehetne néha agresszív is ebben a korban.

Cumiért én se pironkodom, sőt, nagyon hálás vagyok a feltalálójának.
monke

Friday
Sajnálom,hogy ez történik. Sajnos tapasztalatom nagyon nincs ilyenről, ők egymást verik, mostanában megint, meg régebben volt ilyen hullám, olyan 2 éves koruk körül. Nem nagyon tudsz mást tenni, mint minden alkalommal elmagyarázni, hogy ez nem jó, nem szabad, az neki fáj, neked hogy esne, ha téged ütnének meg stb., stb.mit még esetleg tehetsz, hogy ha ilyen történik, akkor odahívod magadhoz, elmondod neki, hogy nem szabad és menjen vissza és kérjen bocsánatot attól, akit bántott. Nekem ez a módszerem.
Egyébként meg valahol le kell vezetnie a feszültségét. Ő ott teszi. Tudom, hogy kellemetlen, de legalább kijön belőle valahogy és nem szorong.
Hanga most jobban van, remélem ennél csak jobb lesz, rosszabb nem. Este megígérte, hogy meg fogja enni az ebédet holnap az oviban. Másfél kilót fogyott valamiért. Pedig mostanában elég jól eszik. Féltem.

Voltam dokinál, azt mondta, hogy szép a sebem. Mondtam, hogy fájdogál,erre mondta, hogy lesz majd jobb is.
Azzal kezdte, mikor meglátott a váróban,hogy jön a negyedik? Ha-ha mondom, remélem nem.

Toldiszilvi
A ince haja kihullott. Mikor olajoztam a vattával a fejét, ott volt rajta haja. Aztán egészen André feje lett, most kezd kinőni az új. :)

vick
Kép
Kép
ervick

DM bababónuszt én is beadtam, már használtam is 2 kupont. Nagyon örültem neki, hogy ennyi kedvezményt ad!

Jó éjszakát nektek! És Friday ne sírj! Fel a fejjel! Te szépen neveled a gyerekeidet!

vick
Kép
Kép
ervick

Jó reggelt,

Friday, mindent az anyai ösztöneid szerint csinálsz, nincs semmi baj. Ne aggódj, ne sírj, mert megérzik a gyerekek (bagoly mondja verébnek...) Fel a fejjel!

Minden gyereknek szükségszerűen kihullik a haja? A Zsófié mintha nőne. Igaz, én nem olajozom a fejét. Kellene?

Máté nagyon helyes :-)

Az oltást átvészeltük, lekopogom, este 10-kor 37,6 volt a hőemelkedése,hajnalban és ma reggel 37,1. Nem adtam be neki a kúpot.

Kiváltom akkor a bababónuszos kupont én is, ha mondjátok, hogy jó. Kitöltöm a jelentkezési lapot és viszem az akvi kivonat másolatát, annyi elég? Ott helyben kiadják?
A Libero Klub küldött e-kupont, ami 500 Ft kedvezményre jogosít jan. 17-ig Libero vásárlása esetén. Érdemes regisztrálni, aki még nem tette.

Vick, örülök, hogy rendben a sebed. Nagyon jó a tanács, amit Fridaynak írtál, elraktárazom.

Ma reggel ruhákat válogattam, egy csomót ki kellett tennem, a zoknik pl. csak a talpa közepéig érnek :-)

Krisztina, Anna nagyon szép nagy baba. Gratulálok! Egyidősek Zsófival (1 nap van közöttük) és Zsófi hozzá képest icike-picike.

Szép napot!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Borzasztó éjszakám volt.
Tiszta nátha vagyok,folyt a nózim,kétszer öltöztem át annyi volt a tejem,semmit nem aludtam.Alig vártam hogy Anna ébredjen..

Szerncsére lázam nincs,csaok pici hőemelkedésem.Olyan rossz csak maszkban nyúlok Annához és a kezem már kivan a fertőtlenítéstől.
Mondjuk Annának tetszik a maszk,nevet folyamatosan rajta :roll:

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt,
Zsuzsi, Zsófi is gyönyörűen gyarapszik:)
Drukkolok, hogy a haja megmaradjon. De ha nem, úgyis nő új, sűrűbb.

Dávidnak férjem szerint "vén hivatalnok" frizurája van, felül ritkul, hátul csapzott, oldalt a fülére lóg.
És zsíros is (olajos). Mi a koszmó felpuhítása miatt olajozzuk, de nem sokat ír, itt az ideje, hogy radikálisabb megoldás után nézzünk.

Máté eszméletlen aranyos.

Voltunk tegnap dokinál (a Dávid szemgyulladása visszatért, de most a szemhéja gyulladt be, kaptunk cseppet stb.). Krisztinát olvasva megkérdeztem én is az orrszívót, és ő se ajánlotta.
Azt mondta, szükség esetén, ha nagy gáz van, használható, de mindennapi kis szipogásra nem ajánlja, csak magában a tengervizes orrsprayt. Azt mondta, az feloldja, így lecsorog vagy a baba kitüsszögi, és ez a normális.

Azt is mondta, hogy Dávid most már láthatóan jobb bőrben van, mint legutóbb:))) úgyhogy megnyugodtam. De a fórum babáinak több mint a fele már elhagyta súlyban, és hamarosan Zsófi is beéri. (most 5250 gramm). Na ez nem baj. Hajrá minden babának!!!

Friday, még 1x ne haragudj. Hülye óvodás poénjaim vannak.
Amúgy meg szerintem az a lényeg, amit Reni írt, és Vick is említett: hogy valahol tudják levezetni a feszültséget, ne szorongjanak és ne betegedjenek meg emiatt.

Szép napot,
M
monke

Móni, mint látod, Zsófinak elöl egyáltalán nincs haja, hátul viszont egyre hosszabb, már kócosodik is :-)

Én sem orrszívózóm, csak akkor csináltam, amikor náthás vol. El is csomagoltam a szerkezetet. Egyetértek az orvosaitokkal.
Lassan nektek is aktuális a kéthónapos oltás, ugye? Bár, ha ToldiSzilviből indulunk ki, Ti is kaptok majd értesítőt.

Örülök, hogy Dávid szemmel láthatóan gyarapszik.
Dávid szemét sajnálom, vajon mitől lehet?

Krisztina, jobbulást!

Azt mondta a védőnő, hogy a nagy súlygyarapodás megáll majd a 6. hónap táján, ha elkezd mást is enni az anyatejen kívül.

Estére egyre kevesebb volt a tejem, úgy néztem, hogy 10 perc után nem is jött már. ZSófi meg ordított persze. Kicsit megbüfiztettem, 20 perc múlva vsszavettem, és akkor tudott szopizni. És ez a "jobbik" mellem volt...

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Krisztina, ez rosszul hangzik, gyógyulj meg hamar!!!

Jópofák ezek a babahajak, Máténak meg mintha picit Elvis-frizurája lenne.

Nem kaptunk értesítőt végül.
A védőnő mondta a múltkor, hogy "de erről majd hivatalosan is értesítik magukat", tegnap megkérdeztem tőle, hogy kitől és mikor várható az értesítés, és azt válaszolta kicsit enerváltan, hogy "ÉN értesítettem magukat"
:)

kértem időpontot, 20.-án megyünk. Nálunk a doki az agyhártyagyulladás elleni oltást mindenképpen javasolja, mert az halálos lehet, vagy szövődményesen gyógyul. A rotavírust döntsük mi el, az túlélhető, és az oltás drága...
Elképzeltem, milyen lehet egy féléves gyereknek infúzióra kötve a járványkórházban...Szóval azt hiszem, mi azt is beadatjuk.

A Dávid szemére azt mondta, hogy a váladék eldugaszolja a könnycsatornát nagyon könnyen, és így önmagát fertőzi felül. Állandóan törölgetni kell forralt vízzel (kb. óránként újra váladékos lesz, és rá is szárad).
Persze ordít közben szegény.
monke

Erre az esti tejre meg azt szokták mondani, hogy kevesebb mennyiségileg, de táplálóbb.
Meg úgyis gyakrabban esznek olyankor.
monke

Reggelt!

Krisztina
jobbulást!

Friday
sajnálom,hogy te is problémáktól szenvedsz! :cry: Sajna én sem tudok hozzászólni,de Zsuzsihoz hasonlóan én is raktározom a jó tanácsokat! :wink:

Vick
örülök,hogy minden rendben a sebeddel!

Zsuzsi
van abban tej,csak amikor már nehezebb szívni,mert mélyről kell elővarázsolni,akkor már baba is rafinált,és inkább nem szenved vele. Legalábbis Grétánál így van. Én ilyenkor egy kicsit át szoktam masszírozni a mellett,és ilyenkor újból megindul szépen a tejcsi,na meg amikor szopizik,akkor oldalról megnyomom a cicit,és úgy is jobban tud enni. :wink:

Hogy az esti tej táplálóbb? én is ezt olvastam,de mindjárt meg is keresem a cikket. Na,ezt már akkor is furának tartottam,mert este Gréta eszik 6-kor,7-kor,és 1/2 8-kor is.De ezt csinálja már folyamotaoan hetek óta... :roll:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Móni, akkor érezd Magad értesítve :-)
Szemgyulladás :-( Akkor mosogasd lelkesen, nehogy baj legyen.

Mi is beadatjuk a rotát, mert amitől lehet, szeretném megvédeni, még akkor is, ha nem tudom mindentől.

Az agyhártyagyulladás elleni a meningococcus elleni? Arra nekem is azt mondták, hogy ha megkapja a baba a fertőzést, elveszítjük. Szóval mindenképp beadatom ezt is. Ezt mondjuk nem tudom, mibe kerül, de mindegy is. Meg azt sem beszéltük meg, hogy mikor adja be.
A Rota elleniből az elsőt a 3 hónapos oltással együtt kapja meg legközelebb. Szerencsére azt szájon át adják.

Ti hogy töritek le a K-vitaminos ampullát? Kész kabaré. Nincs hozzá kis reszelő, ha nagy nehezen sikerül letörni, akkor biztosan kerül bele szilánk is. :evil: A doki azt mondta, szűrjem át. Na, az is jó móka, 1 ml-t átszűrni egyik kanálból a másikba. :roll:

Esti tej táplálóbb? Fura, este Zsófi is többször evett eddig, igaz, én arra fogtam, hogy kicsit fáradtabb már, így tud megnyugodni. Megnyugtató, hogy másnál is így van azért már este.
Persze, nyomkodtam, masszíroztam a mellemet, csak fura volt, mert ilyen üresnek, könnyűnek még sosem éreztem.

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Szerintem este már nem (csak) a kaja miatt esznek ilyen gyakran.
Dávid délután egyre nyűgösebb. Biztos elfárad, ilyesmi. Szóval ilyenkor jól jön nekik egy kis anyai vigasz.
monke

Zsuzsi
én is puhának,és üresnek érzem a mellemet sokszor,és csak azzal nyugtatom magam,hogy ha éhes lenne,akkor nem aludna 4-5 órákat.
tápszerünk az nincs itthon. a múltkor hívtam a barátnőmet,hogy milyen tápszert vegyek,mert venni akarok. Erre ő azt mondta,hogy ne vegyek. Ő még mindig szoptat a kisfia most 8 hónapos,és most is,mit az előző gyereknél csak 1 mellből szoptat,mert a másikban nincs,és nem is volt 1 csepp tej sem. :shock: Csak bízni kell magunkban,meg a baba ösztöneiben! Ja,és ha éhes maradna Gréta mégis,és nem lenne elég tejem,akkor csak menjek át,és ő mag megszoptatja! :P (csak 5 km-re laknak tőlünk)

még mindig keresem a cikket...

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, köszi! Megnyugtattál.
Mindenesetre iszom sokat, szerintem a napokban kicsit elhanyagoltam.
Bár a védőnő szerint az ivásnak a tejhez semmi köze.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Zsuzsi
pedig mindenhol azt írják,és modják,hogy sokat kell inni,na meg rendszeresen enni.

apropó evés:csillapíthatalan farkas étvágyam van. :oops: :roll: sokszor olyan érzése van,hogy mindjárt éhen halok,pedig kb. fél órával korábban zabáltam halálra magam... :? Nektek nincs ilyen gondotok?

Ja,és a Konakion... Nekünk pont ma esedékes a 10. hetsen. Én is szoktam szenvedni az ampulla eltörésével. :D De most pl. elsőre sikerült.De szerintem csak azért,mert jó helyen törtem. Szóval konyharuhával megfogtam az ampulla végét(mert mindig attól élek,hogy szétvágja a kezem)és pontosan a pontnál próbáltam eltörni,és sikerült elsőre! De lehet,hogy csak a véletlenen múlott a dolog... :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina, akkor egy hónap múlva konyharuhával próbáljuk. Vagyis nem én, hanem a párom, mert ez nálunk férfimunka, tegnap még a bicskáját is elővette hozzá. :-) Gyanítom, hogy nem a pontnál próbálkozott.

Az én étvágyammal sincs gond, különösen a nasikat kívánom. Szerintem ennyi édességet, csokit nem ettem 3 év alatt, mint az elmúlt 2 hónapban. :oops: Attól félek, nem lesz jó vége.
Most épp muffint készülök sütni, duplaadagot, mert holnap jön egy baráti házaspár babalátogatóba.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Edina, de...
Éjjel négykor is felébredek, hogy sürgősen ennem kell:)
Most épp ebédelek. De várhatóan megint ebédelek majd háromkor, meg ötkor, meg hétkor is...

és rengeteget iszom mellé, kívánom a folyadékot.
monke

Móni
én már reggeliztem 8-kor,és ettem most 10-kor is,de már megint farkas éhes vagyok! :twisted:

édesség
mondhatni kiló számra zabálom azt is... :twisted: Nagyon édes szájú lettem én is,de csak a csoki,meg a gesztenyepüré megy nagyon... :lol: és a legrosszabb az az egészben,hogy már sokszor lopva eszem a csokit,mert a párom mindig rámszól,hogy már megint csokit eszel???? Persze jogos,hogy szól,de azért mégis.... :roll:

Zsuzsi
a Konakiont te nem 4 hetente adod?

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Nálunk is ez a két sláger
Na meg Kata gesztenyés-csokis muffinja.

Annyiban jobb (vagy rosszabb?) a helyzet, hogy mi ketten zabáljuk....
monke

Móni
akkor neked legalább nem kell bujkálnod! :lol: :lol:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Én is zugevő lettem :-( Egyik este rámszólt a párom, hogy megint nassolok. Persze ő is nassol. :-)

4 hetente adom a Konakiont, de épp tegnap adtuk be.

Gesztenyepüré, ne is mondjátok, imádom. Délután be is szerzek, hétvégén volt utoljára.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Tegnap nem voltam, mert egész nap autót nézni voltunk és vettem is egyet  Egy Opel Corsát. Nagyon kis aranyos, így azért már sokkal mobilabbak leszünk és én is nyugodtabb vagyok, hogy ha menni kell, akkor van mivel és párom is nyugodtan használhatja a másik autót a munkába járáshoz! 
Marci nagyon hősiesen viselte az egész napos túrát, szinte végig evett-aludt  Az autó mindig elringatja. Reggel 10-től délután fél 5-ig úton voltunk, voltunk Pesten, Szfehérváron és Dunaújvárosban is 

Vick, igen, a Prevenát kaptuk meg. Így hogy írod, már ismerős a neve  Ezt majd ismételni kell 4 hós és 15 hós korban.
Jó, hogy Vince ilyen „pontos”, nekünk még minden éjszaka más. Ez attól függ nagyban, hogy délután/estefelé milyen nyűglődőd Marci. Mert ha pocifájós, akkor inkább korábban fürdetem, mert a fürdés valahogy elvágja nála a nyűglődést és így korábban is fekszik, ergó éjszaka korábban kel…..stb. De így is az esti lefekvés után 5-6órát alszik már egyhuzamban.

Móni, Marci hajnalban rendesen eszik, nálunk utána van az, hogy délelőtt csak „nyammog”, alig eszik valamit és utána 11-12 felé újra eszik egy nagyobb adagot. Szerintem ez is babafüggő, nem sztrájkolás, hanem alkati kérdés. Pl. kiskoromban és sosem reggeliztem, mindig csak kakaót ittam, de anélkül felkelni sem tudtam és utána a tízórai volt az első „étkezésem2 hosszú éveken keresztül, így simán szerintem a babáknál is ez kezd kialakulni. Ne erőltesd, ha Dávid nem akarja, szerintem!
Ja, és Marci már hosszú percekig tudja önállóan tartani a fejét. Ha pl a vállunkon van, akkor simán tartja egyenesen a kis fejét, csak akkor teszi le a vállunkra, ha már álmos. Amúgy nézelődik. Erre mondja párom, hogy „szkennel” :D
Hordózókendő  nekem nem szimpi… De ez is egyén kérdése…
Egyébként sztrájk az nálunk is van. Rángatózik a cici előtt hosszú percekig, amíg meg nem találja és rá nem érez az ízére, utána rendszerint pár szívás után kiköpi és újra kezdődik a cívódás, na ezután már általában ha ráharap (én ez idő alatt összenyomva tartom neki a bimbómat, mást nem tudok segíteni neki), akkor a szájában is marad úgy 10-15 percre, utána kész… Ez inkább akkor van, amikor nagyon tele van a cicim, de mindkettővel ezt csinálja… Már egész kiskora óta, úgyhogy nálunk ez nem újdonság 
Azt olvastam valahol (talána jan-i Kismamában), hogy ilyen esetre előre lefejt tejjel kell kínálni kanálból, kicsit megnyugszik és utána jöhet a szopizás. Móni, egyébként azt írták, hogy ez a gyakori bukát is megelőzi, lehet hogy érdemes lenne kipróbálnotok! Ha kell a cikk, akkor megkeresem, hátha fent van neten is, szólj!

Apropó, kengurut még nem vettem, de már kinéztem a típust  Fel akarom próbálni mindenképp gyerekestül 

Zsuzsi, ez a fiú vagy lány sztori :D Nálunk is volt ilyen, hogy megkérdezték, akkor Marci vagány farmerben és fehér ingben volt 

Kata, holnap sokat gondolunk rátok!!!

Szilvi! Marci utál öltözködni, főleg akkor visít, mikor a kezét kell bedugni, a fejen áthúzását a ruháknak már kezdi megszokni, akkor mindig elterelem a figyelmét, ez bevált, majd próbálkozunk a kéznél is hasonlókkal! Tök jó, hogy Máté ilyen ügyesen próbál 
Ja, és én egy ideje már wordbe írom a a hszeket, mert nekem is elszállt pár, az olyan bosszantó, és így olvasás közben tudok reagálni, akár több részletben is, majd utána bemásolom és elküldöm 
Édes a csöppség nagyon!!! Hogy mosolyog :D
Hajhullást én nem tapasztaltam még, ellenben az újat látom nőni. Ilyen nagyon pihés kis apró hajszálak jönnek, mintha sűrűsödne. De egyre vörösebb és nincs vörös hajú a csládban… Hmmm… most lebuktam :D
Dmes tippet köszi, megérdeklődöm, ha legközelebb megyünk!

Friday, ne bőgj, inkább gyere és olvass/írj, a bőgés nemjó a tejcinek!!!! Sok erőt és kitartás!!!

Vick, jó hogy a sebeddel minden ok. Nekem is azt mondta a doki, ne aggódjak, még egy darabig fájdogálni fog… Köszi…

Kriszti, gyors jobbulást! Remélem semmi komoly!

Zsuzsi, Marcinak is olyan a haja, mint Zsófinak. Elöl alig van, hátul meg copfba lehet fogni olyan hosszú már 

Orrszívásról köszi az infót, akkor marad a spray…

Móni, végre vmi dicséret a dokitól!!! Hajrá! Béláné is ott volt???
Szemének jobbulást!

Edina, én is egyre éhesebb vagyok. És ami a legrosszabb, hogy a hajnali etetésnél is  Ilyenkor mindig nassolok, pedig azt nem kéne… és ahogy –zsuzsi is írta, főleg édességet eszem. Kívánósabb vagyok, mint terhesen 

Na, ezt a mennyiséget délelőtt óta írom :)

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?