A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 decemberi kismamik

O'hara
köszi kérdésed, elvagyok, szereztem végre maszkot, így nagyobb a biztonság remélem, meg ilyen tengervizes orrsprayt is. Lázam nincs csak hőemelkedésem, így szoptatok, sőt elég sok is a tejcsim. Bár ez lehet attól van hogy Dóri mivel nem alszik éjjel, sokat van cicin. Most még anyum segít az éjszakai dajkálásban, holnap viszont elutazik. Férjem meg a hagyjuk sírni elven van így rá nem számíthatok ebben. MI este 8-9 körül fürdetünk, ilyenkor a masszírozáshoz már előtte bekapcsolom a hősugárzót is és így olyn 27 fokig megy fel max. a fürdetéshez, pucérkodáshoz. Már nem sír annyira a kádban, lehet majd megszereti a vizet ahogy nő
Gratulálok a 6. héthez!
Vendég

aranyosak lehetnek Manócskák a fiaid! Habár nem ennyire kis korkülönbséget tervezünk, de ha minden jól megy, sokkal több nem lesz, így olyan jó hallani, hogy ilyen aranyosak együtt a fiaid. És hogy sikerül mindenre időt fordítanod? Gondolok itt arra, hogy Joel is még kicsi, sok törődést igényel, etetni, tisztába tenni, foglalkozni vele, már kúszik-mászik, és hát gondolom Joakim se kevés törődést igényel. Én legalábbis elképzelni sem tudom, mit csinálnék ha lenne itt még egy picúr. Tudom, Pókica is írta, hogy a rutin sokat segít, de az eddigiek alapján ezt elképzelni sem tudom, hogy ennyit számítson.
Vendég

Bármit amit megeszünk "átmegy" az anyatejbe is. Így a méz, tejtermék is. A fiamnál csecsemőkorában jött elő az allergia, így engem eltiltottak a méztől (kivéve néhány fajtája), tojástól és az összes tejterméktől, tejtől.
Még írnék, de most ébredt...majd jövök még! :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Köszi Gio a gratulát! 27 fok? Én is mondjuk ilyen 26-27 fokra gondoltam, eddig ezért nem is masszíroztam, csak reménykedtem, hátha. Mi már a fürdetésnél is megsülünk. Alapból 21,5-23 fok van nálunk (a cirkó érzékelője az előszobában van, ezért ingadozó) fürdetni 24 fokon szoktunk. Sok meztelenség ezért nincs is, mert úgy gondolom gyors fürdéshez elég meleg, de meztelenkedni nem. Viszont a 26-27 fok nálunk kivitelezhetetlen. Akkorára felfűteni sok idő lenne, és megrohadnánk. Akkor a masszázs marad tavaszra, nyárra. A férjed első két gyerekét a hagyjuk sírni elven nevelte? Az akkori felesége nem ellenezte ezt?

Nálunk Zéti a 37 fokos vízben sírt. Én azt hidegnek éreztem, és legközelebb 38-39 fokos vizet engedtem. Abban már totál jól elvolt. Szerintem anyja fia, és a forró vizet szereti. Én ugyanis annyira forró vizet engedek mindig, hogy a bőröm totál vörös a fürdés után. Most kezdem majd leszoktatni a 37 fokra, hátha nem véletlenül javasolják a testmeleg vizet, nehogy ártson neki, mostmár úgyis szereti a vizet. Ha sír a hűvösebb vízben majd, akkor nem változtatunk. Na, ezt csak azért írtam, hátha a vízben nyűgösebb babák is fáznak, és azért sírnak.
Vendég

Ok, Pókica gyere még, és megírhatnád mik a tiltott ételek. Tejtemréket az engedélyezés ellenére én sem eszek, ha nagyon hulla vagyok akkor engedélyezek magamnak egy tejeskávét, de eddig ez kétszer fordult elő. Akkor mézet sem eszem ezentúl. Tojást viszont ettem, ha nem is túl nagy mennyiségben, de Giohoz hasonlóan imádom a bundáskenyeret. Amit nem eszek a tejfélén kívül az a hüvelyesek és a k-s dolgok. És úgy látom Zétit zavarják a zöldfűszerek. Már a karácsonyi kacsacombnál is gyanakodtam a kakukkfűre és a majorannára, de a tegnapi zsályás máj bebizonyította, hogy nem örül neki a pocija. Sokkal nehezebben jött a kaki.
Vendég

O'hara
sok a 27 fok amúgy, de napközben igyekszünk a 24-et tartani max, sajna elég béna a konvektor a szobában, vagy túl meleget csinál vagy túl hideget. De a 21-23 fok amiben vagytok tökéletes! Mindenki ezt mondja és a szakirodalomban is ez található.
Igen, azt hiszem a férjem az eddigi gyermekeit is így nevelte....Az hogy exfeleség mit szólt nem tudom. a legendák szerint a nő míg a gyerekek el nem érték az 1 éves kort nem nagyon tudott mit kezdeni velük. Aztán hogy ez igaz-e vagy csak rosszindulat, lövésem sincs.
Nálunk Dóri naponta 5x biztos kakil. Nem mindig nagyadagot, de vmit produkál. EZért sem gondolok arra hogy hasfájós lenne, nem nagyon szokta tekergetni magát. Szval az éjjeli ébrenlét még rejtély:-)
Mézet a gyereknek én sem adnék, elvégre még teát meg vizet sem adok, csak anyatejet, de teát azzal iszom. nem tudom hogy a mi kicsinkre ez hogy hat...Ugyanazt csinálom mint Te O'hara, k betűsök, hüvelyesek, tejtermékek nuku. Pedig már nagyon vágyom egy nagy bögre kakaóra. Néhányan mondták hogy nyugodtan. Azt hiszem ki kell tapasztalni mindenkinek magán és a gyermekén még akkor is ha olykor egy görcsös éjszaka az ára,
Vendég

Csajok,a MÉZ rettenetesen veszélyes kisbabákra!!!!!!!!Nem kifejezetten az allergia miatt,hanem mert nem steril,botulizmus spórákat tartalmazhat,ami egy csecsemőre életveszélyes gombafajta!!!!!Ezt soha ne csináld,Domi,mármint a cumis mézet!!!!!!Szó szerint halálosan veszélyes!!!!
Én egyébként eszek néha,de nem viszem túlzásba.

Most csak ennyire van időm,nálunk amúgy minden jól alakul.

Kép Kép
meli1118

Sziasztok!
Csak gyorsan, amire még emlékszem! Először is, rossz a hozzáállás: azt kell nézni, hogy mennyi ment le, és nem azt, hogy még mennyi kell fogyni. Én legalábbis így gondolom. Főleg, mióta a kórházból hat kilóval kevesebbel jöttem haza, mint bementem, amiből ugye 4 és fél a gyerek. Ha a többi járulékos dolgot számolom, akkor majdnem hogy híztam a kórházban. Na mindegy, azóta egyszer álltam mérlegre, még mindig elszörnyedtem ugyan a nagy számtól, de már 14 kilót fogytam.
Én olyan kétnaponta megiszok reggel egy nagy bögre kakaót. Remélem nem lesz tőle semmi baja Ivánnak. Eddig nem láttam reakciót.
Nálunk 21 fok van a lakásban, a fürdőben kicsit meleget csinálunk fürdés előtt, aminek az ideje általában a híradó után van, de ha épp nincs ébren, akkor később. Szóval én a gyerekszobában vetkőztetem és öltöztetem Ivánt, és a fürdőszobában "csak" fürdünk. Minden mást a szobájában, masszázst is, olajozást is. Nem fázik.
Sőt a szüleimnél voltunk a múltkor, és lent sokkal melegebb volt, azt nem bírta. Fent 19 fokban úgy aludt, mint a bunda.
tedorka

Hello lányok!!

Áronnál 23 fok van, nem meleg, de a szakirodalom ezt is soknak tartja. A fürdőbem meleg van, de ott nem férünk el masszírozni.

1x próbáltam eddig, de abban a pillanatban nem jött be Áronnak:-(

Tényleg, ti mivel masszíroztok, mert minket letiltottak a babaolajról, érzékeny a bőre, és a drnő külömben sem ajánlja, a Gabit, azt használtam, a Johnssont, meg kifejezetten fiázta. De gondolom, ez is babafüggő.

Áronom ma nagyon helyes kisfiú volt, egy kis nyügit leszámítva.

Rita, én már játszószőnyegre tettem, és szemmel láthatóan tetszik neki. Beszélek hozzá, kommentálom a színeket, az állatkákat, amit épp mutataok neki, stb...

Jajj, ma kaptunk Barcelona mezt is, hát szegény gyerek, ezek után remélem, szerti majd a focit, bár ebben a családban csoda lenne, ha nem szeretné!!
Vendég

Mi gyógyszertárban vett egyszerű napraforgó olajjal masszírozzuk, illetve olajozzuk Ivánt. Ezt ajánlotta a védőnő meg a doki. Nekem a gyógyszerész azt mondta, hogy Johnssons'-t ne használjak, mert nagyon allergizál.
Jut eszembe, allergia: szerintetek lehet epret enni? Kaptam epres túrós sütit, most nem tudom, hogy ehetek-e belőle.
tedorka

Az epret mintha olvastam volna, hogy nem jó.
Vendég

Judy
én is a gyógyszertári napraforgó olajjal masszírozok. MOndjuk én csak a lábát egyelőre. Úgy tűnik azt szereti. Az egyéb olajok én is úgy tudom hogy ilyen pici korban még nem ajánlottak, mert kiüthetik a kicsi bőrét.

Tedorka
akkor én is iszom egy kakaót ma reggel azt hiszem:-)
Vendég

MANOCSKAK!

Nem értek egyet,hogy nevelés kérdése,hogy féltékeny-e a tesó.
Ugyanis akárhogy neveled és akármennyi idős egy gyerkőcnek mindig trauma egy kistestvér jövetele.Kinél kisebb,kinél nagyobb és természetesen a korkülönbség is nagyon sokat számít.És ezt nem csak én mondom,nálam 100x okosabbak :D
Zizu iszonyatosan örült Hubának,és most is imádja.Puszilgatja,szeretgeti.MIndent együtt csinálunk,bevonjuk Zizut is Hubus gondozásába.Mégis előfordult már,hogy férjem fogta Hubust.Zizu megállt mellettük,nézte egy ideig aztán pedig megfogta és megszorította Huba kezét,megpróbálta rángatni.Volt,hogy én vettem ki az ágyból,erre Zizu nekem jött és megharapott.Vagy épp szoptattam,Zizu egyből jött,hogy ő teát kér.Mondtam,hogy mindjárt Hubus szopizik.erre hozzá vágta a poharat.JA és nem lehetett szomja,mert előtte nyomott be 2 pohárral.
Sajna ez van,hozzá kell szoknia,hogy mostmár mással is kell foglalkoznunk,DE ez nem jelenti azt,hogy vele kevesebbet lennénk.
Úgyhogy nem érzem,hogy rosszul neveltük/nevelnénk Zizut,csak mert kezd tudatára ébredni,hogy mostmár nem egyedül van,és olykor ez nem tetszik neki.

MOst látom csak: JOELNEK NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!

TEDORKA!
Tetszik ez a hozzá állás! :D Inkább örülök,hogy lement 8,minthogy maradt 7kg.Bár elnézve a napjaimat,szerintem nem sokáig lesz ez így :D
Egyébként nem hiszem,hogy ártanál a kakaóval.Főleg ha nem házi tejet iszol.Legalábbis azt szokták javasolni,hogy inkább bolti pasztőrözött,mint forralatlan/kezeletlen házi tej.

JUDYKA!
Én babaolajjal kenem a bőrét,nem volt vele problémánk és úgy tűnik jó a bőrének.Hubusnak jelenleg nagyon száraz,de az olaj úgy néz ki jó neki.
A gyerekdokink azt a kenőcsöt javasolta,amit felírnak fürdetéshez.Azt lehet használni testápolóként is.[/b]
Vendég

Sprite
Köszönöm Joel nevében is, elolvastam amit írtál. Én nem úgy értettem ezt a nevelés kérdését, vannak sajnos olyanok (én ismertem ilyet), hogy ahol születik egy baba ott az idősebbik gyerek "kiesik" a központból, ő vele akkor kevesebbet van foglalkozva.
Nálunk is volt a bátyáméknál olyan, hogy amikor megszületett a 2. fiuk és amíg a kórházban volt a sógornőm a picivel, akkor a nagyobbik fia hurcolta a kisautókat be a kórházba a tesónak, hogy mivel játszania a tesónak.
De amikor oda került a sor, hogy haza mehetnek akkor a nagy fiuk azt mondta az anyjának, "anya te haza jössz, de ugye a tesót nem hozod haza?", sajnos a nagyobbik fiú egy kicsit elvolt kényeztetve kisebb korában és azért reagált így.
Ő vele nekem legalábbis volt egy kis gondom (amikor született akkor voltam és 12 éves).

manocskak

Jó reggelt mindenkinek! Ja, már tíz óra van, akkor jó napot!
Enyim gyerek nem alussza végig az éjszakát, most éppen az éjfél-négy-nyolc beállásban kéri a maga adagját. Így nyolcig békésen alszunk. Persze örülnék, ha végigaludná az éjszakát, de még picinek tartom ahhoz, hogy "megerőszakoljam" azza, hogy felébred, és nem szoptatom meg. Ráadásul pont éjszaka, amikor próbálom nem felébreszteni a férjem, meg a szomszédokat (meg magamat).

Olga! igen, ezt mindenhol írják, hogy ne házitejet igyunk. Én mondjuk nem hogy a házi tejet, de a 2,8%-t se tudom meginni. Kifejezetten a tej ízű vizet szeretem. Alacsony zsírtartalmú tejet veszek magamnak, a férjem meg issza a normálisat.
tedorka

Ezt itt találtam a babaneten. Én így étkezem, szóról szóra betartom most is és a fiamnál is. Nagyon könnyű betartani, csak leírva tűnik macerásnak. A lányunk nagyon pocakfájós volt, szinte átsírta hónapokon át a napokat, akkor még nem tudtam, hogy az én étkezésem a hunyó. A fiamnál és most Tündinél is beválik az étkezés megváltoztatása, pedig Tündi is hasfájós lenne, mert voltunk vásárolni a Corában valamelyik nap és nagyon megkívántam egy sajtos kiflit. Nagyon megbántam, mert pár óra múlva keserves, ordítós sírásban tört ki a picilány. Kapkodta a lábait, vonaglott...szegényke. A kenyér és pékáru okozza a legdurvább hasfájást. Így abonettezem és nasinak korpovitot eszem vagy zabos kekszet. Itt a lista:

Szoptatós anyáknak NEM ajánlott élelmiszerek
PÉKÁRUK
friss kenyér és pékáru, teljes kiõrlésû lisztbõl sütött kenyér, leveles vagy hajtogatott tésztából sütött pékáru, fánk
LISZTES TERMÉKEK, BURGONYA
nincs különösebb korlátozás, de az erõsen olajban sült burgonyafánk vagy –krokett, a hasábburgonya, a tócsni, a majonézes krumplisaláta nem ajánlott.
HÚSOK, FELVÁGOTTAK
sertéshús, bárányhús, zsíros, illetve sült marhahús, füstölt és pácolt húsok, füstölt sonka, szárazkolbász, sült kolbász
ÉDESSÉGEK
csokoládé, bonbon, marcipán, nugát, fagylalt, jégkrém
TEJ, TEJTERMÉKEK
tejszín, kávétejszín, zsíros sajtok (pl. Pannónia, Camembert)
SZÁRNYAS, VADHÚS
kacsa, liba, gyöngytyúk, vaddisznó
HALAK
sült, ill. füstölt halak pl.: angolna, makréla, füstölt hering, lazac, ponty, szardínia
ZSÍROK
sertészsír, szalonna, kókuszzsír, olvasztott vaj, majonéz, remuládmártás, bármilyen újra melegített zsiradék, kakaóvaj, mogyoróvaj
TOJÁSÉTELEK
kemény tojás, tükörtojás, szalonnás rántotta, majonézes tojássaláta
LEVESEK
minden nagyon forró és zsíros leves, pl. gulyás, ökörfarokleves, korhelyleves
FÛSZEREK, ÍZESÍTÕK
fokhagyma, vöröshagyma, torma, ecet, mustár, fahéj, vanília
ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK
TILOS a citrusfélék, a citrom, a narancs, a mandarin, a grapefruit, bab, borsó, nagy mennyiségû cseresznye, ribizli, egres, éretlen v. aszalt gyümölcs, szilva, szõlõ, minden csonthéjas (mogyoró, dió, stb.). Minden káposztaféle, hüvelyesek, paprika, retek, savanyú káposzta
ITALOK
TILOS mindenféle alkohol! Nem ajánlott az erõs feketekávé, a jéghideg italok, a nagyon szénsavas italok, erõs fekete tea.

Szoptatós anyáknak AJÁNLOTT élelmiszerek
PÉKÁRUK
szikkadt kenyér, Abonett és már ropogós kekszkenyér, toast kenyér, nem zsíros keksz (háztartási), piskóta
LISZTES TERMÉKEK, BURGONYA
árpa, zabpehely, búzadara, száraztészta, szágó (tápióka), fõtt burgonya, héjában fõtt burgonya, burgonyapüré
HÚSOK, FELVÁGOTTAK
sovány marha, borjú, sertés szûzpecsenye párolva, fõve, grillezve v. más, zsírszegény eljárással készítve
ÉDESSÉGEK
barnacukor, gyümölcscukor, szõlõcukor, méz, lekvár, édesítõszer, puding
TEJ, TEJTERMÉKEK
teljes tej, sovány tej, aludttej, író, túró, sovány sajt (tejbõl max. fél litert szabad! – ez máshonnan jövõ, de nagyon jó tanács)
SZÁRNYAS, VADHÚS
csirke (bõre nélkül), galamb
HALAK
pisztráng, keszeg, sügér, compó, nyelvhal, tõkehal, csuka, lepényhal, fogas, süllõ, rombuszhal, de csak párolva vagy fõzve
ZSÍROK
vaj, margarin, többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmazó olaj
TOJÁSÉTELEK
lágy tojás, buggyantott tojás, rántotta, tojáskocsonya (levesbetét)
LEVESEK
lezsírozott húsleves, zöldségleves, rizsbõl v. más gabonából készült nyáklevesek
FÛSZEREK, ÍZESÍTÕK
óvatosan sózzunk, borsozzunk; helyette inkább bazsalikommal, curryvel, turbolyával, köménnyel, majoránnával, petrezselyemmel, szegfûszeggel, édesnemes pirospaprikával, kakukkfûvel ízesítsünk
ZÖLDSÉGEK, GYÜMÖLCSÖK
a másik oszlopban felsoroltak kivételével minden friss v. fagyasztott zöldség és gyümölcs fogyasztható
ITALOK
feketekávéból csak a gyomorbarát, enyhébb fajták, enyhe teák, gyógyteák, zöldség- és gyümölcsleve, tejes turmixok, ásványvíz enyhe szénsavtartalommal

Nálunk a családban lévő fokozott allergia veszély miatt, kihagyom az összes tejterméket, tojást is. Mivel a férjem horgászik és emiatt sok halat eszünk, abból szoktam enni, de inkább csukát, a pontyot ők eszik.
Ez a tiltólista nem azt jelenti, hogy minden baba érzékeny minden felsoroltra, de én inkább kivétel nélkül szinte mindent betartok, nem akarok kísérletezni. Egy-két dolog van, amiben bűnözni szoktam, pl a sertéshús. De csak keveset.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Olga, ebben a nevelés dologban szerintem igazad van. Én sem hiszem, hogy rajtunk áll, ha féltékeny lesz, sőt, szerintem természetes is, hogy az lesz, már nem csak övé a figyelem, osztoznia kell. 8 éves volt a lányunk mikor a fiunk megszületett, addig igazi egyke gyerekként nőtt fel. Ne tudjátok meg milyen féltékeny volt! Pedig az ember azt gondolná, hogy már okos iskolás nagylány és kezelni tudja a helyzetet. De annyira ki volt, hogy még a pici nevét sem volt hajlandó kimondani, egyáltalán nem foglalkozott vele és szinte nem volt olyan nap mikor ne hozott volna haza egyest vagy fekete pontot. Pár hónap kellett mire feldolgozta és minden újra a régi volt, a tesóját pedig azóta is imádja, le sem lehet választani őket egymásról és többször is mondta, mennyire örül, hogy van neki.
Most a fiunknál nincs gond, mindig szól, ha felébredt Tündi, szalad értem, de vannak beszólásai. pl, hogy nem kapja meg a játékát, nem fog neki semmit odaadni stb...és feltűnt, hogy sokkal jobban rászállt Anettra mint eddig. Anett a kezdetektől fogva agyonszeretgeti Tündit, szeret segíteni, megfogni és már alig várja, hogy nagyobbacska legyen.

Az én babám éjjel két óránként kel enni és már másfél hete, hogy elkezdődött a betegsége, de még mindig szívni kell az orrát néha. Nagyon remélem már elmúlik hamarosan, megedződik az immunrendszere és legyőzi a bacikat.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Hááát....ez a lista...Nekem nem ezeket mondta a gyerekorvos. Pl. javasolta a sok hús és pékáru fogyasztását...AMúgy nem vészes a lista valóban. Ki kell tapasztalni kinek mi a jó. Nálunk a családban nem jellemző az allergia.
Én még nem látom DÓrinak mitől fájhatna a hasa amikor fáj.
Vendég

Póki
a kicsi még minidg taknyis? Drága. És a piciknél is rendesen folyik az orruk ilyenkor? Dóri egyelőre ellenáll a baciknak, meglátjuk kibírja -e úgy hogy elkapná. Jó lenne.
Vendég

Húú, Pókica, én már azoktól is szenvedtem, amit eddig nem ehettem. Most a lista bővült, ráadásul olyan ételekkel, amikről eddig azt hittem mehetnek. Karácsonyi menünk pl. sült kacsa volt és vaddisznópörkölt. Kocsonya tele sertéshússal. És nagyon édesszájú lettem (sosem voltam, a terhesség alatt sem) így rnegeteg édességet ettem, valamint a könnyebb wc-zés érdekében jó sok aszaltszilvát amíg a gátam érzékeny volt, valamint szilva kompótot. Na és nagyon nagy szükségem van a szénhidrátra, szerintme nekem a tejtermelésre jótékonyan is hat, rengeteg szendvicset eszek (persze nem abonettből). Most ezek mind allergének, vagy miért nem ehetők? A liszte, az aprómagvas gyümölcsök, a tej az, tudom. A hüvelyesek felfújnak, de a többi? Én a kakukkfűre gondoltam, hogy érzékeny rá zéti, de ezek szerint a kacsa és a vaddisznó tett be neki.

Köszi a listát!
Vendég

Gio! Zéti nem náthás ugyan, de 1 hetes kora óta szörcsög az orra, ezért neki is kell szívni porszívóval. Nem folyik az orrocskája, de szívva jön ki a cucc. Már amikor. Mivel már 1-2 hete alig jön ki, hiába szörcsög, alig szívjuk. És mostanra elmúlónak tűnik a probléma.
Vendég

Ez a lista a hasfájásra vonatkozik. A kenyérben lévő élesztő az, ami gázosítja és puffasztja a babákat, valamint savasítja a szervezetet.

Nálunk se, folyik a takony, hanem szörcsögés van, ami csak az orrszívóval jön ki.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Dóri is szörcsögött a kórházban, de nem szívták neki, itthon is szokott röfögni olykor, de sztem az beszáradt tejcsitől van és a fürdéskor általában tisztul.
Vendég

Domi, hol vettétek a pihiszéket, és milyen típusú, mert mi ma 3 helyen voltunk, de a
rezgősek horror árban voltak.
Köszi.
Vendég

Judy,
végülis a Brendonban vettük meg, fiscger and p. típust.

A mézet anyósom mondta, aki régen csecsemőkkel dolgozott Horvátba... :?:

A pocifájás meg tényleg ki kell tapasztalni, én minden reggel műzlit eszek kis tejjel, semmi gond vele, míg a csokit teljesen hanyagolnom kell!!!
Ahány embert kérdeztem, annyiféle javaslat jött, ez a mit szabad enni, vagy mit nem, tapasztalat kérdése, ki erre ki arra érzékeny...

Kaptam ajándékba a suttogó című könyvet, eszméletlen jó, ajánlom mindebkinek!!!

KépKép[/url]
domi06

Szoptatós cikk innen bnetről....K betű para
https://www.babanet.hu/taplalkozas.php?content=articles-60

KépKép[/url]
domi06

Hello.
Utolértem végre magam :)

Judy - én most vettem épp a vaterán rezgős fisher&price típusút, a brendonban nagyon drága! Még itt is olcsóbb: www.gyerekalom.hu
De én pl nem ragaszkodtam volna az újhoz, mégis újat találtam 15e pénzért. Ennyi volt a max, amit szántam rá, de 10-ért is láttam fent rezgőset!

Milla

Kép

Kép
millababa

LISTA: Ez szerintem csak egy támpont,hogy ha a baba hasfájós mitől lehet.De van olyan gyerek aki semmire nem érzékeny,egyéne válogatja mint mindenben.Viszont támpontnak tökéletes!Ha jobban szenved a babó,vissza lehet keresni rajta,hogy mitől lehet és akkor azt rálehet tenni a valódi tiltólistára.

Egyébként olyan érdekes,hogy ahogy változnak az idők úgy változnak ezek a tiltott kaja dolgok is.Azt pl tuti tudom,hogy 30 évvel ezelőtt a méz nem volt tiltott.

SZÖRCSÖGÉS: Szinte minden babó szörcsög.Én Zizunál megijedtem először,aztána védőnő mondta,hogy az azért van,mert valami még nincs nekik elválasztóva a száj és az orr között és a tejcsi/tápszer felmegy.Attól szörcsögnek.
VAn,hogy Hubus a nagy szörcsögés/röfögésbe :D tüsszent.Kijön egy kevés tejcsike és már nincs is semmi baj.
Ez természetes,elfog múlni!

PIHENŐSZÉK: Na nálunk ez az egyik dolog ami a : "iszonyat fölösleges" listán van.Nem értem,hogy miért is kellene.
Pihenőszék funkcióját betöltheti a hordozó,DE mint tudjuk az nem jó a baba hátának hosszú távon.
Rezgés.....na ezt végképp nem értem minek.Amolyan: "csak ne bőgj már" dolog.ennyiért meg már iszonyat jó hordozókendőt lehet venni,meg még jobb Mei TAit.
DE HANGSÚLYOZOM EZ AZ ÉN VÉLEMÉNYEM!!!!
De én is biztos megveszek egy csomó olyan dolgot,ami meg más szerint felesleges.Ilyen pl a fürdető dézsa,vagy az Adamo hinta stb
Vendég

Köszi Milla!

Olga, persze, mindenkinek más kell, neked nem hasfájósak a manóid. De én sem azért veszem, mert hogy "ne bőgj mááár", hanem, mert a sok ilyen-olyan próbálkozás után, még mindig keservesen sír, tekeredik, szenved, és többen azt mondják, hogy segít neki pukizni, akkor én ha tehetem, megveszem neki.

Valaki volt már csípőszűrésen? Mennyi idő, mit csinálnak?
Vendég

Sziasztok!
Jó ez a K betűs cikk. Csak az a baj, hogy ha csak egy pár órát ordít mondjuk a gyerek, mert ettél egy jó rakott kelt, szerintem már azt se éri meg. Mármint finom meg minden, de olyan szívszorítóan tudnak sírni.
Nekem is érkezik a pihenőszék, mi ajándékba kértük. Aztán majd kiderül, hogy szeretni fogja-e vagy nem.
Olga! Csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy igazad van, de én pl. sose költenék annyi pénzt egy Mei Tai-ra amennyibe az kerül, és ahogy Te nem tennéd pihenőszékbe, úgy én nem kötném kendőbe a gyerekemet. Szerintem ez az egyik oka annak, hogy ezen a fórumon ilyen nagyon jól megértjük egymást, és ennyire jó közösség alakult ki. Mert minden "elméletnek" vannak képviselői és támogatói - meg persze ellenzői is.
tedorka

Pihenőszék: mi is használjuk, és tök jól elnézelődik benne Zéti. Van hogy már semmilyen pózban sem lehet megnyugtatni, de a székben meg elvan. Gondolom meglepődik, hogy rezeg a feneke, és tök jól elnézelődik. Persze csak kevés ideig tesszük be, és nem is minden nap.

Csípőszűrés: kb. 10 perc volt. Szemmel megnézték hasra fordítva a kis csípőjét, majd uh-gal is. Megkérdezték, hogy alszik, hogy kapja a D-vitamint, milyen volt a szülés, van-e csípőficam a családban. 4 hónaposan van kontroll.
Vendég

O'hara! Hol volt ez az "átfogó" vizsgálat, hova kellett mennetek?
tedorka

Mi ez a pangás itten kéremszépen!?

Nekem ma kellett mennem vérvételre a pajzsmirigy miatt. Elvittem magammal Áront, ezzel nem is volt baj, nem voltak sokan, nem is az Sztk-ba kellett menni, hanem a szakambulanciára. De szerdán kellene mennem az eredmény miatt, és azt mondták, akkor ne vigyem, mert nagyon sokan lesznek. Akkor hová tegyem?
Mert reggel fél 8 ra senkit nem tudok ideizzítani. Talán Apa megoldja, hogy később induljon?!
A másik fele,hogy míg pocakos voltam, nem kellett várnom, most tuti kell.

Voltam délután a 6 hetesen, Anyu vigyátott Áronra, hát, szar volt itthagyni :shock:
Szerencsére minden rendben.
Holnap meg csípőszűrés, szép kis hetünk van, mindennapra valami.
Kösz az info-t Rita!

Hát, szép estét mindenkinek, ha erre járnátok! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.01.11 17:22-kor.
Vendég

Szerintem itt a babaneten a K betűs cikk jó nagy hülyeség. Csak a hülye gondolja, hogy a buborék megy át a gyerekbe. Úgy gondolom józan paraszti ésszel, hogy ha megeszem a káposztát és nekem gázokat okoz, akkor az a káposztában lévő egyes alkotóelemek miatt van, amit megemésztek. Ez kerül a tejbe is be (nem a buborék) és ha nekem puffadást okozott, akkor a babának is okozhat.

Nekünk a szörcsögés takonytól van, az anyatejes szörcsögés is megvan, de jól meg lehet különböztetni a kettőt. Az anyatejes "átfolyásnak" még örülök is, mert legalább jót tesz a taknyos nózijának.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Sziasztok!
A pihenőszék tényleg jó hasfájós babáknak, mi is vettünk. És szinte mindig ott kakil be a rezgőfunkció alatt. Hogy ez véletlen-e vagy nem...
Csatolok egy képet is. A Noel nagyon imádja , látszik rajta, és amikor bekapcsolom a rezgést az az arc amit tud vágni! Hát halálos!!!! :D

Kép
Vendég

Ja és azt a részét ahol a háta van teljesen vízszintesig lehet donteni, csak a lába van kicsit megemelve, az meg kifejezetten jó neki. Tényleg nem olcsó, de eddig nagy szolgálatot tett.
Vendég

Fmeli, köszi, csak megerősítettél. Már Vateráztam is egy új F&P-t, a héten meg is lesz, remélem szeretni fogja Áron.
Noel nagyon cuki, látszik, hogy jól érzi magát.
Vendég

Melinda, de gyönyörű a babád!!!
És látszik rajta, h élvezi a vibrálást Ő is.
Mi is nagyon szeretjük, Dominik is olyan pofit vág hozzá, h meg kell zabálni :D !

Tegnap meg képzeljétek anyukám is elbőgte magát, olyan édeseket mosolygott rám evés után, mikor beszéltem hozzá, ezek már igazán nekem szóltak, nézett a szemembe és 4x is mosolygott, volt, h nem csak úgy felhúzta az ajkát, igazi teli szájas vigyor volt, imádom!!!! :D :D :D

KépKép[/url]
domi06

Judy, remélem nektek is bejön a rezgőszék!
Ezek szerint tényleg sokan szeretik...

KépKép[/url]
domi06

Judy, neked baj van a pajzsmirigyeddel?
Alul, vagy túlműködik?

KépKép[/url]
domi06

Domi, de jó lehetett az a mosoly!!!

A pm-em alulműködik, szerencsére végig jól be volt állítva, most kellett mennem szülés után először. Nem vészes, terhesség előtt nagyon kicsi adag pótlás kellett, csak pocakosság alatt kellett felemelni.
Vendég

Judy,
hozd ide a kicsit - Népstadionnál vagyunk. Addig tudok rá vigyázni, amíg végzel sztem. Bár tudom milyen nehéz bárkire otthagyni- főleg egy arányéag ismeretlenre-, még a saját anyánkra is. De ha ezzel tudok segíteni nagyon szívesen!
Én még csak 1xmásfél órára hagytam itt anyuval de annyira hiányzott hogy az már nemnormális
Vendég

Halihó!

Sprite,nektek van Adamo hintátok,ugye?
Azt akarom kérdezni tőled,hogy szerinted milyen?
Akarunk mi is venni...bár utánzatot(a tesz-vesz-en láttam),mert a pici napközben velünk szeret lenni,viszont a gyerekek miatt valami olyan megoldás lenne jó,amit ők nem érnek el...vagyis a kisebb tuti nem ér el!
Várom a véleményed,tapasztalatod. :)
Vendég

Gio, de jófej vagy, köszi, de Apa, úgy néz ki itthon marad addig, köszönöm.
Vendég

Judy
dejó! Az azért a legjobb, hisz apa is csak egy van! :-) És legalább belekóstol milyen egyedül a nagyfiúval :wink:

Sprite
engem a dézsatapasztalatok érdekelnének. Tényleg élvezi a pici?
Vendég

Nem azért szeretném én sem a pihenőszéket, hogy oda rakjam, ha üvölt a gyerek, azért nem hiszem, hogy ilyen anya lennék.
A pihenőszék rezgőfunkciója végre tehermentesíti majd a karomat és hátamat, remélem, mert ma is 3 órán át ráztam a fenekét, hogy jöjjön az a bántó puki... azért nem mindegy, nem vagyok még én se teljesen százas.
A kendő biztos jó, ha tudnék vele mit kezdeni, de én azt hiszem, nem erre születtem.
A hinta is jó dolog lehet. Már ha van hova feltenni, nálunk ugyanis még függönykarnist sem tudunk a plafonra fúrni, annyira nincs anyag a házban... örülök, hogy a csillár nem szakad a fejemre. Ajtófélfa meg keskeny és elég régi, azt sem kockáztatnám meg.
Szóval, nekem is a pihenőszék lesz a megoldás!

Csajok, köszi, hogy megerősítettetek abban, hogy ez segítség lehet! :)

Milla

Kép

Kép
millababa

Sziasztok!

A pihiszék engem is elgondolkodtat, mivel kaki csak 3 naponta van segítséggel és a pukik is szenvedősek, sírósak... Az elmúlt két éjszaka tűrhető volt, éjjel 1 óra körül elcsendesedett a fiúcska és reggel 6-ig aludt. 8) Viszont egész este foglalkoztatott minket, óránként volt cicin és közben is nyűgösködött, de hát valamit valamiért... :)

Nem tudjátok, hogy az angelcare captiva pelenkatároló utántöltő kazettája kapható-e pl. tescoban/dm-ben vagy csak internetről tudok rendelni?
csillag25

NA direkt ezért írtam oda,hogy ez az én véleményem,és hogy én is megveszek olyan dolgokat amit más nem.
Nem gondolom,hogy itt bárki is azért venné,hogy "lepasszolja" a gyerkőcöt,vagy abba tegye ha sír.Ez csak egy példa volt ugyanis nem egy olyan ismerősöm van aki sjan csak azért vette meg.
Mint anno leírta mindenki hogy mit tart feleslegesenk és mit nem most én is leírtam,hogy nálunk a felesleges listán van.

CSILLAG!
HA 3, napra kakil a kislegény,akkor milyen állagú?Szilárdabb?Látszik,hogy "pangott"? (bocsi nem tudom máshogy leírni) Csak mert nálunk szerncsére nincs ilyen gond,és abszolút nem tudom,hogy ilyen picinél van-e már székrekedés.

GIO!
A dézsa az valami csoda találmány.Hubus eddig utált fürdeni,kiabált de nagyon.Most meg beletesszük a dézsába és teljesen elhagyja magát,nagyon élvezi!Olykor rúg egyet mintha a pocakban lenne.Nem gondoltam volna,hogy ilyen klassz!
Egyébként alapvetően koraszülött és hasfájós babáknak találták ki.De szenzációs jó!Nekünk a Tummy Tub van úgyhogy erről tudok nyilatkozni (levlistára mindjárt dobok képet róla)

JUDY!
Neked nem kell életed végéig gyógyszert szedned a pajzsmirigyre?
Anyum ettől van kibukva mert neki igen.GYakorlatilag teljesen leállta a pajzsmirigye,nagyon minimálisan működik.

TULIP!
Hubus még csak 1x volt a hintában,mert Zizu kiköveteli magának
:D De amint beletettük egyből bealudt,ami nála azért igen ritka.
Biztos tuti jó,Zizu szó szerint képes benen csak elüldögélni/feküdni akár 1órát is.
De már csak ha azt nézzük,hogy a hintázás eleve is egy igegrendszer fejlesztő mozgás.VAnnak kórházak ahol a lengőbölcsőbe vagy lengőhintába teszik a koraszülött és a sérült gyerkőcöket.
Ja és ha egy gyerek sír a hintába vagy nem szereti annak is oka van.
Úgyhogy hasznosnak mindig hasznos egy hinta!
Vendég

Csillag, sok helyen lehet kapni, a Brendonban most 4590.- 3db.

Olga, de szednem kell, de kis dózist, egyenlőre.
Reggel kell bevenni, és utána min. fél óráig nem szabad enni. Van mikor elfelejtem, és már kopog a szemem. :shock:

Nekünk sem volt rossz éjjelünk,most a nappalok a gázosak... :(
Vendég

Olga, a 3 nap után sem szilárdabb a kaki, inkább ragadós, krémes. Nem tudom, hogy ez a laevolac sziruptól van-e vagy egyébként is ilyen lenne, de anno mikor minden szopi után rottyantott akkor hígabb, folyósabb volt. Persze ez is kifolyna a hátánál, combjánál ha nem venném rögtön észre, de inkább a mennyiség miatt. :oops: Egyszer a rugija is kapott, hát alig lehetett kimosni, de nem is csodálkozok, a kis fenekéről is alig tudom lemosni, pedig rögtön viszem a csap alá.
Úgy szeretném, ha újra magától kakilna... bár azt mondta a védőnő, hogy a sziruphoz nem lehet úgy hozzászokni mint a lázmérőzéshez, de azért még sem normális így. Oké, legyen csak 3 naponta, de az magától. Már azt beszéltük apával, hogy elkezdek "tiltott" dolgokat enni, mert nem is csodálkozok a gyereken, ettől az egyhangú kajálástól én is csak 3 naponta megyek wc-re. Hasa eddig is fájt, hiába figyeltem mindenre, talán megmozdulnának a dolgok, ki tudja mi bántaná vagy mi nem? Csak félek, nehogy miattam szenvedjen, de így sem okés a helyzet. :( Tényleg nem tudja már az ember lánya mit csináljon. :roll:

Judyka, a mi "fantasztikus" városunkban sem brendon, sem egyéb nagyobb bababolt nincs. Van dm, rossmann, tesco, lidl meg a szokásos spar, cba stb. és kifújt. Megpróbálok még felhívni gyógyszertárat -bár nem hiszem hogy ott lenne- aztán rendelek a netről.

Sajnálom, hogy rosszabbak az éjszakák, de valamikor ki kell nyüglődniük magukat és akkor már inkább napközben mint hajnalban, legalábbis szerintem.
csillag25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?