A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

sztem a recept volt szar, tul sok cukrot irtak bele.

Edit

Kép
ézsóné

Edit:akkor jó, nekem nem hogy lefelé lógna a hasam inkább fölfelé csúcsosodik...gyermek is arra rúg....
pcd1985

ööö én nem tudok sütni
de mjd akarok a gyerekkel.en is emléxem nagyon-kis-gyerekkoromra, h. sütök a nagymamámmal
és fözni se fözök , mert egy olyan apával(saját)élek egy háztartásban, akinek a kisujjában van a szilvásgombóctol a pacalpörköltíg minden, és neki is áll.
pcd1985

nem kötelező hogy leszálljon....étöd...nekem például aszonták a szülésznők, hgy nagyon nagy a gyerek, amikor a ctg-t csinálták, fentebb van a szíve, mint általában, pedeg a buksi már beilleszkedett a szülöcsatornába! méhszájam zárt, 3000es az érték ettől. nem törvényszerű hogy leszálljon aszonták.

Edit

Kép
ézsóné

edit:hányadikára vagy kiirva?
nekem is zárt
ugyis tulhordjuk :?
néha ugy érzem, nem a gyomromat nyomja,hanem a torkomban van a lába
melyik az a 3000 érték?
(cx 3000?)
pcd1985

Hú csajok!

Reggel vérvétel után rohantam babot venni meg káposztát, mert apa bablevest rendelt. Én meg megkívántam hozzá a kápit. Reggel az első dolgom volt odatenni azt a nyomorult sonkát. Meg beáztattam a babot. Apa rohadt finnyás a kedvenc kajáira, ilyenkor mindig remeg a kezem. Fél 1-re értem haza, akkor megint alágyújtottam a sonkának. Közben vasaltam, mostam meg a szünetben neteztem. 4-kor amire végre megpuhult az a dög, kétségbeesve hívtam apát, hogy menjen Lucáért mert félig vagyok a bablevesbe. Nem ment. Gyorsan lezártam, elrohantam. Hazaértünk, egyből nekiálltam zöldséget pucolni, csipetkét csinálni. 1,5órát álltam a konyhában, közben még megsütöttem a palacsintákat is!

Annyira fájt a derekam, hogy leszakad. Éhes is vagyok, mint a dög. Közben még megetettem Lucát, de nem ettem egy falatot sem, mert apával akartam enni.
Minden megfőtt, kész volt. Megkértem apát, rántsa be a levest. Megtette. Csipetke, bab, füstölt lé minden egyben. Mire odanézek és látom a porcukros edényt a pulton. (fele akkora, mint a lisztes) És szívrohamot kapok... :evil: :cry:

Leszűrtem, újracsipetkéztem, maradt még csülök lé, így azzal újra megcsináltam a levest. Közben sz@rrá főtt a bab. Mire kész lettem és kidöglöttem, apa megvacsorázott... Asszem ez nem az én napom. :cry: Egyik pillanatban zokogok, a másikban röhögök. De azért nem annyira vicces!!!! :roll:
Vendég

Nóri: van ilyen....hagyd ott a picsába a konyhát, és végy egy jó fürdöt

Edit

Kép
ézsóné

kellett nekem kaukázusi kefirt vacsoráznom???
kipukkadok!!!!!!!!
megyek aludni
pcd1985

pcd: gyárilag 02.01. a doki szerint. védőnő szerint 01.29. 24 hetes uh alapján 01.23. aztán osszam be... :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri!
A vércsoportmeghatározás egy hónap??? Mifelénk már délután, de legkésőbb két nap múlva minden megvan.
Porcukros bableves? Az sem rossz! Én tegnap majdnem lisztet tettem a teába cukor helyett. :)

Szülésfelkészítőn is azt mondta ma a szülésznő, hogy kor szerint a betöltött 37. héttől számít időre érkezett babának, de persze ez függ a súlytól és a körülményektől is.

Szerintetek jóslófájás közben lehet autót vezetni???
Mikor jöttem haza a felkészítőről, úgy éreztem, hogy mindjárt megjön. Majd leszakadt a hasam alja. Közben szépen lassan fújtattam, mint a gőzmozdony! Aztán mire hazaértem, elmúlt, de most megint tompán érzem. Szerintetek ez lehet az????

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: lehet!

Edit

Kép
ézsóné

Reni, én arra gondoltam, hogy 16 hetesen még reggel lapos volt a has, estére meg látszódott valami.

Juci, majd meséld el az újraélesztést!
lara

Na, lőttem egy vadiúj Tommee Tippee mellszívót a teszveszen 6500-ért (9900 a Brendonban) minden tartozékával. :) Zsííír! :) Így ha veszek egy plusz cumisüveget hozzá, még akkor is árában vagyok! :)

Ja!
Ma mesélt a szülésznő a cukros vízzel itatás szükségességéről. Azt mondja, egyrészt ez nem kristálycukor, hanem egy cukros infúzió, ami még tovább van higítva, másrészt azt állítja, hogy azért kell, mert a vércukorszintet addig is fent kell tartani a szervezet optimális működéséhez, amíg a tejtermelés nem indul be, mert akkor az anyatejjel a megfelelő mennyiségű cukor (szénhidrát) is bejut majd a szervezetébe.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Nekem azt mondta a védőnőm és a diabetológus, hogy akinek nincs gond a cukrával vagy kordában van inzulinnal tartva, annál nem kell feltétlenül cukros víz. Ez tényleg nem kristálycukor, olyan inkább mint az a glukóz szirup, amit a terheléseskor itatnak velünk. Csak sokkal hígabb. Akkor kell a cukros víz, ha magas cukorszintet szokik meg odabent a baba és születéskor a saját inzulintermelése nem tudja ezt támogatni. Ekkor borulhat fel a cukorháztartása. Erre viszont kell a cukros víz, vagy az infúzió. De hogy akinél nincs ilyen gond annak miért kell cukros víz, azt nem igazán értem. Szerintem az előtej is eléggé ellátja a babát. Régen sem itatták és a természeti népek sem tesznek ilyet.
vicky79
Budapest III. kerület

Viszont ha csak pár csepp előtej van, abból sem jól lakni nem fog, sem fejlődni. Viszont hogy ne száradjon ki, muszáj némi folyadékot magához vennie. Engem sem győzött meg 100%-osan a szülésznő, de azért kezdem részben elfogadni, amit mond...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Azért az sem mellékes, hogy a csecsemők gyomra akkora, mint egy cseresznye. Ha megtömik vízzel, elalszik és nem igényli a félórás szopit, ami beindítja a tejtermelést. Nekem rendesen a 4. nap indult be. Előtejem volt ugyan, de éhes volt a Bambi. 3. éjjel kértem pótlást, mert szopi után korgott a gyomra. Másnap 80g-ot cicizett. Harmadnap már 180g-ot.

Tényleg, aki ért a szopihoz! Nekem a kórházas védőnő aszonta, mellenként 15percet egyen. Amíg nem volt tejem, ment is. Utána durván 5perc alatt teleszívta magát (kis pióca volt eszméletlen porszívó szerkezettel :lol: ) és elaludt. Vagy inkább bekómált. Leesett a mellről és vége. Na ilyenkor mit csináljak? Fejjem ki mindkettőt, mert a másik 2órát sem bír ki. Sőt 5percet sem, mert betonkemény. Ezzel viszont elérem, hogy termeljen is 2óránként fél liter tejet, amit nem biztos hogy akarok. Vagyis mi van, ha ki akarnék mozdulni? Bár fejtem én már csapba tejet, lehet megy ez máskor is! :oops:
Vendég

Mindenkinek nagyon aranyos a babarészlege!
Én is haladtam ma vele Apukám óriási közreműködésével. Csinált polcot stb.
Majd megörökítem, ha már kitaláltam a rendszert.

Szerintetek érdemes beinvesztálni egy hasleszorítós bugyellárisba?
Nem renyhülnek el az izmok a használatától?

Végérvényesen tigrismintás lett a hasam :?
Úgy is olyan uncsi volt az a szép sima bőr. :roll:

Nóri, ez a bableveses sztori tényleg nem túl vicces.
Viszont a pecó nagyon pöpec! Kilátás dettó!

Zsófi, én macskaalmot szoktam hasonló módszerrel puceválni. :)

Péterfyben is meg van másnapra a vércsop meghat.

Nekem is Tena L. Super van. Jó bazi nagy.

Kattkat

Kép
kattkat

hun vagytok baglyok? :roll:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok..
én itt, bár ahogy sejtem Edit, mostanra meg Te alszol..
Tegnap valami borzalmas napom volt gyomorsav szempontból...boááááá volt. remélem ma kicsit jobb lesz. Tegnap vizsgáztatás után én is megvettem az eldobhatós bugyijaimat, meg kiskanalakat kapott Blanka.
Nóri! most ennék egy adag jó kis bablevest! /na nem a porcukrosból, hanem a másikból..bár lehet, hogy az első 12 hétben még cukrosan is be jött volna :lol: :lol: /
A cukros vizet én sem értem.. a kezdeti 10-20ml-evési tudományához nem értem minek itatni cukros vízzel..pláne, hogy amúgy azt mondják, hogy 2napig el vannak kajcsi nélkül..mármint miután megszülettek..vagy rosszul tudom?

Kép
Kép
ronci

szia Ronci!!!!

fogadjunk, most már te alszol.... :roll: ez nem az én éjszakám volt...vávávváááááááá

Edit

Kép
ézsóné

jó reggelt!

Na ilyen se volt még, hogy én legyek az első.

Eltávozott a siserehad, úgyhogy gondoltam jobb dolgom úgy sincs.
Hihetetlenül sz@r éjszakám volt, komolyan mondom szabályos 2 óránként keltem pisilni, pedig nem is ittam este épp ezért..Lehet hogy kezdi szülés előtt kihajtani a szervezetem a vizet? :? :lol: :lol:

Jó előre szólok, hogy pénteken telihold, ne csodálkozzunk ha akkor se fog menni az alvás.

Én ma megyek NST-re. Kiváncsi vagyok mi lesz, bár túl sok mindent úgyse mondanak az embernek.

Nóri nem irigyellek a dupla munka miatt, de azért a sima bablevesedre én is rákattantam volna :)
stephie

Hahó

Én jól aludtam....nem tom, de nekem sosem kell wc-re járnom.

cukros lötty:
megpróbáljuk anélkül.
Gergőt 7 éve még tápszerrel tömték az alacsony vércukorszint miatt és büszke volt a csecsemős hogy 60 ml-t lehúzott. nem is indult be a tejem rendesen.
gellértnél 5 éve már sokkal szoptatáspártibb volt a kórház, cukrosvíz volt, ha kellett. tejem nekem is csak 3-4 napra lett, de addig is állandóan próbáltam szoptatni hogy beinduljon. csórikám a végén már visszbukta a kolosztrumot :lol:
most már állítólag cukros víz se megy automatikusan.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó reggelt!

Én is valahogy akkor keltem, mint Edit, csak nem volt hangulatom kimászni az ágyból kávé előtt! 8)

De legalább elaludtam éjfél előtt. Nem akarom nagyon elkiabálni, de én egyszer sem kelek éjjel pisilni! :shock: Bár délután 4után már csak fél litert iszom. Reggel 2dl tejeskávé, nappal 2*1,5l fehér tea , vagy víz. (na néha egy kis kóla zeró :lol: )

Azon agyaltam még, hogy a cukros víz mire jó. De sztem a kiszáradás nem fenyegeti őket. Egy szoptatott csecsemőt, amíg csak szopik , nem is kínálnak vízzel még nyáron se nagyon. Ha nem szopik és mondjuk brutál hasmenése van, az is belefér napokig, utána is az elektrolyt pótlás a fontos. Hát nem tudom, egyáltalán nem vagyok orvos. De abban biztos vagyok, hogy egy kis cukros lötty nem okoz tragédiát a gyereknél.

Viszont az tuti (asszem Ildi írta) hogy Lucánál csak sodródtam az árral a kórházban. Nem kértem semmit, nem utasítottam senkit. Úgy gondoltam, ők jobban tudják, mi jó az én babámnak. Ezzel szemben meg lóf*szt! Most mernének olyat csinálni, ami nekem nem tetszik! Agyon csapom az összeset. Azóta igazi anyasárkány lettem! Rettegjen csak a kórház! :lol:
Vendég

Nóri
Én is így voltam az elsőnél, fogalmam sem volt semmiről, ellentmondó tanácsokat kaptam mindenhonnan plusz ez a tápszerezés se volt túl jó. én a szülésre készültem, az utána lévő dolgok elég váratlanul értek..meg volt babyblues is.
másodjára ment minden mint a karikacsapás. ki sem adtam a kezemből a babát és nem voltam depis sem.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó reggelt!
Én nagyon jól aludtam, kivételesen egyszer sem keltem fel :)
Ma megyünk nagyihoz, hátha meg tudnánk varrni a rácsvédőt a kiságyba. Bár elég vastag anyag, nem tudom, beveszi-e a gép. :roll:
Fantasztikus az a varrógép, több mint száz éves Singer, (még a nagymamám dédnagymamája vette használtan) és tökéletesen működik :D
zuzmooo

sziasztok.

Koszonom a valaszokat.

ezsone,neked az nst mutatott fajasokat?

nekem az ejszakai joslok eredmenye,egy ujnyi nyitott mehszaj,de a ctg nem mutat semmit mert amikor megyek akkor sosem gorcsolok,altalaban az ejszakaim brutalisak.

Kokonya koszi,nekem is ilyen atlatszo ize folyik de nyakdugoval meg nem talakoztam.

Kép
monyo83

Nóri én így szoptattam, fejtem (sajnos ez egy rossz szopistechnikájú gyerekre van kipróbálva, nekem csak ilyenem volt).

Lilla kezdetben ugye nem akart szopni. Kiskanállal és anyatejjel ingereltem be :lol:, hogy enni akarjon.
Ez kezdetben 2-5 perc szenvedés volt. Mi mindkét mellből megpróbáltuk. Szopinként váltva mivel kezdtünk. Szóval egyszer jobb, egyszer bal volt az első. Utána fejtem, amennyi lejött. Éjszaka nem, ahhoz nem volt idegem. Szétázás volt, de este én idegileg nem készítettem ki magam a fejéssel, csak ha gond volt.

Kb. két-három hét alatt értük el 8-10 percet. Ilyenkor még napi 2-3x fejtem. Kanalazást 3 hét után már abbahagytuk.

Kb. egy hó alatt értük el a 15 percet. Ekkor áttértema váltott mellre, nekem nem okozott gondott. Egy hónap után már nem fejtem, csak ha gyulladás gyanúm volt vagy valami más okból kellett.

Anyatejet kezdetben elkanalaztuk, utána szerencsére ránk romlott a fagyasztóban, de sok ismerősnél volt életmentő a készlet. Szóval az én esetemben fölösleges kínlódás volt, de ma is fagyasztani fogunk az elején, ameddig fejek.

Utána Lillu átlag 20 perceket szopott nagyobb babaként váltott mellből, kivéve éjszakára akkor mind kettőből kb. összesen kb. 1 órát.
De az elején 3-5 perc tök normális, ahogy nő az étvágy nő a perc is.

Cukros víz. Tápszer. Mindenhez a Te belegyezésed kell és meggyőződésem, hogy jobb, ha Te is adod oda. Vannak elkerülhető és elkerülhetetlen helyzetek. Ha baj van, orvos meggyőz én nem ellenkezem.
De azért mert még nincs tej, meleg van, nulla km anyaként azt gondolod éhen hal a gyerek ne. Lilla napokig alig evett, cukros löttyöt sem :lol: , mégsem lett baja. 3. napra lett tejem is, sárga se volt, szóval az előtej is tud valamit :lol:
Most az én hülye cukros mizériám miatt ez még bonyolultabb helyzet lesz, de bízok Léniben és magamban is, hogy menni fog a szopi. Szerintem ez az elhataározás a legfontosabb, a többi tanulható.

KépKép

KépKép
beneildi

Jóóó reggelt!

Nóri, én tuti nem bírnám egyszerre a főzést, házimunkát, a gyereknevelést + még apának is kb. 100 %-osan megfelelni... Szóval én nem is panaszkodom!
Olyan velem is történt már, hogy cukor helyet sót tettem a teába... :x Koleszos lakótársam meg annyira készen volt egyik reggel, hogy a meleg teát mikor öntötte a bögréjébe észre sem vette, hogy már a kézfején csurog a lé. Aztán egyszer csak feleszmélt és jó nagy lendülettel el is dobott mindent a kezéből... :D
De az ilyen bakiknak apukám a csúcstartója a családban: képes a kocsi tetején hagyni a pénztárcáját vagy a szemüvegét és így elindulni. Egyszer egy ismerős bácsi hozta vissza neki a szemüvegét, mert az egyik kanyarban lecsúszott (naná!). Még jó, hogy csak a faluban járt-kelt akkor a kocsival. A pénztárcával már nem tudom, mi lett, talán az kibírta a tetőn, míg leért a mamámhoz, aki szintén a faluban él.
A legdurvább az volt, mikor kidobta a slusszkulcsot a kukánkba... Eszébe sem jutott volna neki, hogy talán ez történt. Anyunak kellett visszafejtenie a rejtélyt, és végül ő borította ki a kukát, hogy na, tessék, csak megvan a kulcs!
Kicsit félek, hogy magam is ilyen szórakozott leszek, bár mióta kb. önállóan kezdtem élni Szegeden, azért sokkal megfontoltabb vagyok. De előtte, míg gimibe jártam velem is előfordult, hogy a szemetet a lenti mélyhűtőbe akartam bedobni, és csak akkor esett le, hogy mekkora egy lüke vagyok, mikor már kinyitottam a hűtő tetejét... A kuka meg természetesen egy teljesen másik helyiségben áll... Nem baj! :D
Egyszer meg, még ált. sulis koromban szépen hazasétáltam, leültem apukámmal ebédelni, aztán nézem az órát, hogy nekem még a suliban kellene lennem... Azaz, tudomást sem véve arról, hogy a többieknek még eszük ágában sincs hazamenni, én összecsomagoltam és irány haza. A suliban már össze-vissza kerestek, sőt anyu munkahelyére is átment valaki szólni, ő meg szegény tiszta ideg lett, hogy biztos elraboltak vagy valami bajom van. És nem. Én nyugiban ücsörögtem otthon apukámmal. Persze aztán visszamentem szólni, hogy megvagyok.
Ja, meg volt olyan is, hogy télen zokniban és papucsban akartam elindulni otthonról. Persze a nagykabát és a hátizsák már mind rajtam voltak... De férjem is indult már el otthonról szemeteszsákkal, és csak a buszmegállóban vette észre, hogy mi van a kezében... :)
No, de nem folytatom, gondolom, minden családban vannak hasonló sztorik. :) Még annyit, hogy manapság meg mintha kezdenék a ló túloldalára esni: már minden intéznivalót felírok magamnak, ötször megnézem, hogy bezártam-e az ajtót stb.

Ja, megkaptam karácsonyra a házi videót dvd-n. Hát folyt a könnyem a sok nevetéstől... Egyik gyereknapon Szandinak öltöztem be, és a "Kislány kezeket fel, most egy kis szerelem kell" c. dalt tátikáztam. Persze háttértáncosokkal megspékelve. :D
Ja, és megvan rajta az is, ahogy anyu fürdeti a húgomat. :)

Kép
erusverus

Nóri, igen én írtam a sodródást... most én is határozott elképzelésekkel megyek :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Tapasztalatok híján, így elsőre, én is tuti a nővérkékre meg a dokira fogok hagyatkozni. Ebből azért gondolom, baj nem lehet.

Kép
erusverus

Erusverus, ez szerintem rendjén is van, ahogy Látod Nóri vagy én is így tettem. Csak amikor majd a kórházban 100 ember 100 fajta tanácsot ad, és minden orvos minden nővér mást mond, akkor jön a zűrzavar és akkor legyél nagyon határozott, tényleg ezt kívánom, de nagyon nehéz.

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Egyre érdekesebbek az én éjszakáim is. Az esti filmen elaludtam Zsolti mellett, aztán mikor vége lett és kaptam tőle jóéjt puszit, felébredtem. Onnantól szenvedtem az elalvással órákig, mire végre sikerült, de csak amolyan félálomban voltam reggelig, amíg dolgozni indult.
Megfigyeltem, hogy rohadtul fáj az alsó tájékom csípőtől combtövig mindenütt, ha fekszem, és alig bírok az egyik oldalamról a másikra fordulni. Álló helyzetben ilyen nincs, csak ha sokat megyek...Nálatok is van ilyen?

Gratula a szép babaszobákhoz, sarkokhoz! Nálunk is egész jól halad a projekt, de én még sajnálom feltenni porosodni a baldahint, meg az ágyneműt.

Van egy olyan érzésem, hogy a kórházban én is sodródni fogok az eseményekkel, és maximálisan átadom magam az "okosoknak". Aztán meg majd jól megbánom a felét- gondolom. És a szülés utáni dolgok is váratlanul fognak érinteni. :shock:

Vettem tegnap ezt a Tena hálós bugyit M-est. Seggben, meg csípőben teljesen jó, de a combom tövébe bevág, szerintem egyel nagyobbat kell vennem, de félek az meg nem fog jól tartani.

Kép
zsizell

Ja!
Volt, aki javasolta, hogy a sebes mellemre tegyek jégzselét. Tettem. Mire bejön a másik és ordítva lebasz, hogy "Azt akarja, hogy ne legyen teje, maga marha!" :shock:
Hogy? Tessék? És ijedten leszedtem. Ahelyett, hogy felvilágosítottam volna arról, hogy vagy tud emberi hangon beszélni velem, vagy takarodjon a környékről is, mert nem a seggéből rángatott ki!
Vendég

Kattkat, csatlakozom a tigrismintások köréhez... :?
És mi lesz még később?! Éjjel, mikor visszafeküdtem aludni, akkorát rúgott Boti oda, ahol pont a legvékonyabb a bőröm (a köldököm környékére), hogy majdnem hangosan felsikoltottam. Kifejti magát a kis borsó. :)

Kép
erusverus

Sajnálom a csíkokat!
Szemét dolog, mert mire megörül az ember, hogy neki már nem lesz, mert ugye miért az utolsó hetekben lenne, pont akkor jön elő!

Én unatkozom! Nem mintha nem lenne mit csinálni...
Vendég

Jó reggelt!

Képzeljétek! Tegnap nézegettem a cicimet és amiről azt hittem, hogy ér, az egy bazi nagy lila szakadás és egyre több van belőle :cry: Gyönyörű leszek, és mi lesz még majd a tej belövellésekor? :x

Zsizell! Nekem is szét szokott szakadni éjjel a csipőm és környéke. Szerintem elfekszem vagy valami hasonló. És úgy recsegek ropogok, hogy uhhh, nagyon durva.

Én amikor először beszéltem a szülésznővel akkor pont hívta telefonon egy olyan kismama aki szülés előtt pár nappal állt és a cukros vizet kérdezte, és ő azt mondta neki, hogy mivel 2 napot simán kibír kaja nélkül, ha csak nem indokolt akkor ők semmit nem adnak odabent pótlásként a kicsinek. De ettől függetlenül úgyis azt fogom tenni amit mondanak, mert fingom sincs, ha mi a jó és mi nem... Ártani meg nem akarok a kis drágámnak.

Éjjel keveset aludtam, mert mensi szerű fájdalmaim voltak. De nem csak időnként és rövid időre, hanem vagy 2 órán keresztül folyamatosan. Az lehetett jósló?

Na megyek visszafekszem :lol:

bellerreni
Eger

kakti: Nekünk a szülésfelkészítőn azt mondta a védőnő, hogy nem kell a folyadékpótlás ennyire. Az előtej tényleg kevés mennyiségre, de más az összetétele. Szerintem akkor már sokan éhen haltak volna, mert nem kap azért mindenki pótlást. Én nem vagyok a cukor miatt ellene a folyadéknak, de szerintem túl sokszor adják a babáknak. Legalábbis amit hallottam a többiektől is.

nóri: Nekem is csak ritkán kell felkelnem éjszaka pisilni. Akkor is inkább hajnalban. Nem bánom azért hogy megy az alvás.

bellerreni: Szerintem ezek lehettek jóslófájások. Legalábbis nekem a csajok ilyennek magyarázták legutóbb.
vicky79
Budapest III. kerület

Na, megjártam a védőnőt.
Végül is minden OK. +2 kg jött fel, szóval ha jól számolom, 8 kilónál járok.
Pisit is nézett, de minden OK. Két héten belül jön hozzánk vmikor, amikor a két lépcsőházzal lejjebb lakó csaj megszült. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Kezdő, naiv elsögyerekes kismamként én NEM fogok sodródni az árral, a szoptatással kapcsolatban!
Én annyit olvastam erröl, és semmiben sem vagyok jobban biztos mint abban, hogy én szoptatni fogok, cukros víz és tápszer nélkül!!!!
És mindent megteszek annak érdekében, h. elkerüljem a hozzátáplálást.Csak ha a gyermek egészsége forog kockán.
A cumisüvegből könnyebben jön a cucc, a mohó gyermek teleeheti a még pici gyomrát(vízzel) és utána üvölt....és nem akar majd enni...és kétségbeesünk...
Az anyatej a legjobb.
Az elsö napokban természetes, hogy nem jön annyi tej,a gyereksírás stimulálja az anya agyát hogy tejtermelödjön.
Ezeket olvastam.
Ha hülyeség, szóljatok!
pcd1985

monyo: csak keményedesket mutatott a ctg, fájásokat nem. nekem is éjjel durva. de a hasam akkor se görcsölt még egyszer sem.

Edit

Kép
ézsóné

Meg ha belegondoltok-ezt nem olvastam, csk magánvélemény-nagyanyáink idejében mi volt?Az én nagymamám 8 gyereket szült,otthon,,orvos nem látta.Akkor ez volt a normális.Legfeljebb a saját anyja elmeséléséböl tudott meg ezt azt a szoptatásrol.
Tápszer?Cukros víz??
Nem kérdeztem meg de talán cumisüvegük volt.De nem hiszem, ha volt is gondolkodott rajta, h. szilikon, gumi, mennyire folyik,hány hónapos kortól hány honapos korig "ajánlott".És ez nem volt olyan rég, a mamám tegnap volt 90 éves.
pcd1985

írtam már, hogy rooming-in ben lévő anyukaként alá kellett írni, hogy semmilyen pótlást ne adjanak a gyereknek, egyébként meg a nővérkék nálunk is azt mondták, hogy épp ezért, mivel pótlást nem kapnak, a babás szobák anyukáinak hamarabb megjön a tejük, illetve, hogy nem kell aggódni, mert a babának vannak tartalékai az első két napra és ezért természetes is, hogy kicsit visszaesik a súlyuk.

Megjöttem nst-ről babó rengeteget mozgott, hála istennek pont ott volt egy kicsit megnyitva az ablak így élvezhettem a friss levegőt meg a kényelmes széket.

zuzmooo: feloldották a teljes látogatási tilalmat, csak a szülészet és újszülött osztályon nincs látogatás. Ez azért egy picit jobb mint a múltkor, mert legalább az épület halljába le lehet jönni és így hozhat be a család cuccot, nem kell nélkülözni a házi kosztot. Valószínüleg viszont akik az alapítványiba vannak azokhoz nem mehet látogató fel hiába hitték.
stephie

Még 17 nap hátra!
Éjjel valamim nagyon fájt,de közbe félíg aludtam, és nem tudtam megállapítani, h. pontosan mi az.
Ha tényleg szülök, arra majd tuti fölkelek-gondoltam-és aludtam tovább.
Ezenkívül nekem olyan, mintha szó szerint szét akarna nyílni a medencecsontom oldalirányba.Tompa de állandó nyomás(azért nem nevezném fájásnak). :? :? :?
pcd1985

pcd: Nagyikádnak boldog szülinapot. A párom nagypapája tavaly augusztusban töltötte. Mit kapott az unokán kívül? Egyébként én is azt mondom most, hogy max. cukros víz, de csak ha alacsony a cukra a babának.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, Ildi S.O.S.! Ctg-re hogyan kérjek időpontot? A 475-26-00-ra azt mondja be, hogy előfizető nem kapcsolható, pedig az ambulancián ez a szám volt megadva!!!!!!!!!!!!!!!! És a honlapon is ez olvasható!
ktc

pcd,detto ilyen ejszakam volt.csiponyilas is ugyanaz es ha fel kell kelni ugy erzem szetcsuszom alulrol.

Kép
monyo83

Tök érdekes, de nap közben szokott lenni pár keményedés, viszont este, amikor végre leülök, akkor 2 órán át 5 percenként keményedik a hasam...elég ijesztő...tegnap már elkezdtem számolni az időt...aztán 2 óra múlva abbahagyta...hmmmm

Nóri, te az első napokról beszélsz vagy a már beindult tejtermelésről? Mert ha az utóbbiról, akkor én kifejnék annyit, hogy ne legyen kemény (pár csepp) és mennék a dolgomra, vagyis hagynám, hogy kialakuljon a kereslet-kinálat. Mert ha mindig fejsz akkor mindig túltermelés lesz.

Alvás: én már kivagyok a napi 3 órás alvásoktól...hogy fogok igy szülni menni? nulla erőm van :(

Zsizell, nekem is szokott fájni a csipőm, ott ahol te is mondod, de rájöttem mitől! Eddig 2 párnán aludtam és úgy a testsúly a csipőre nehezedett és attól fájt. Most már csak 1 párnát használok és azóta nem fáj!

Az első babával én is csak a szülésre készültem, mit érdekelt engem a szoptatás, mikor a NAGY esemény a szülés. Utána bántam, hogy nem készültem fel, azt sem tudtam mi fán terem és tényleg jöttek az ellentmondó tanácsok..

Zsófi, nagyon helyes, hogy ilyen elszánt vagy, így kell ezt, ez már magában fél siker!
lara

ktc: Sajnos nem tudom, mert nekem a ctg-ket a doki magánrendelésén csináljuk.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Újra itthon :D . Haza kértem magam...
Lassan rettegeg a kórházba meneteltől, mert az utóbbi időben ahányx mentem, annyiszor ott maradtam :shock: Következő jelenésem CTG-re vasárnap :roll:

Rólunk röviden annyi, hogy a gyerekektől elkaptam vmi köhögős vírust, amtől 1 hétig fetrengtem (láz, végtagfájdalom stb). Majd szombat este elhagytam a nyákdugómat (elég undin néz ki-annak ellenére, h 3.gyrek most láttam előszőr :shock: ) egész este jósolgattak a fájások, majd reggeli hajmosás után beálltak 7 percesre. Na rögtön telefon apánok, h irány-surány haza. Mire hazaért elmúltak :shock: . Nem baj, 19h ra voltam beírva CTG-re . Nyugisan beértünk beszélgettünk a szülésznővel ( a labdán ücsörögtemés meglepően kényelmes) mire a vérnyomásom 160/108 lett. Rögtön vizelet vizsgálat (neg.) ügyelets doki- UH, újabb CTG már hosszabban és ott maradás... Hétfőn megvizsgálta dokim , bő 1 1/2 újnyira nyitva vagyok, folyamatosan jön belőlem alvadt trutyi, vérnyomi csökkentőket szedek és mivel a leletek végül is jók lettek (csak elhanyagolható menny. fehérje a vizeletben) haza engedtek (megkértem a dokit). Beírták, h ha gáz van, a mentők a Jánosba vigyenek.

Most pedig megpróbálok visszaolvasni.

Ja, igen Jánososok, vigyetek be magatokkal fájdalomcsillapítot, mert "csak" hajnali 3-tól 11-ig könyörögtem 1 fejfájás csillapítóért. Csak akkor adott amikor már önkéntelenül folyt a könnyem a fájdalomtól..és még akkor is megkérdezte: biztos?

Kép
csipike09

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?