Emerenc: drukkolunk, hogy holnapra minden rendben legyen.

Korábban már írtam, hogy punkciónál (a zsírt leszámítva) mindent leszívnak, így a történet szempontjából teljesen esélytelen méretű tüszőkben érlelt petéket is. Mi ennek megfelelően mindig rákérdezünk a műtét után a minőségre. Abból egyértelműen kiderül, hogy reálisan hánynak van esélye megtermékenyülni. Jellemző, hogy ha valakinél beállításnál van X db., a stimu közben aktiválódó és növekedésnek induló tüszőkkel együtt ez közel 2X a leszíváskor. Ha az újak hamar beindulnak és a 14-es méretet megközelítik, már lehet belőlük valami, de pl. a 8 mm-eknél csak hangyabokányi esély van a sikerre. Ha véletlenül mégsem jön össze Dévisszel a holnapi randi, 2 hét múlva még nagyobb esélyekkel csaphattok a lovak közé.
Ami a kérdőívet illeti: sokan nem élnek a jogaikkal, illetve hagyják, hogy mások visszaéljenek vele. Ez olyan, mint amikor köteleznek egy orvosi vizsgálatra. Nem tehetik. Ha nem mész el, a Te felelősséged, vagy pl. lombiknál ez megakaszthatja a folyamatot, de egyéb esetben akkor sem kötelezhetnek, ha fejenállva pörögnek. Itt is azt írsz be, amit akarsz. Én személy szerint azt tartanám jó ötletnek, ha mindenki 5 és 7 éves kor közé lőné be a szűzessége elvesztését, esetleg egy kicsit korábbra, vagy mondjuk a jelenlegi életkor - 1-2 év.

Mivel nincs joguk megkérdezni (legalábbis személyi adatokkal együtt), azt írsz be, amit akarsz. Mivel ez a kor irreális, értenének a szóból. (Ha pl. népszámláláskor beírattatod, hogy zulu vagy, nem tehetnek semmit. Nem fognak másnap odacibálni egy kamion rakteréből kiráncigált, 2 dimenziós, bennszülött mukit, hogy fordítsd a szavait.

) Első ránézésre nyilván bosszantó, hogy valakik (ott "fent") ezt komolyan gondolják, de nem szabad emiatt kiakadni, mert nem az övék az utolsó szó. Én pl. "csuklyás" vagyok, de ha ennek ellenére a párom beírná, hogy "metélt", csak nevetnék a dolgon. Ha nem hiszik, járjanak utána!

(Persze akkor már az "ajánlatot" nem ússzák meg...)
Miciona: a PICSI-nél nem tudnak meg semmit a genetikai állományról, "csak" azt, hogy az adott katonánál a DNS ép. Az esetek túlnyomó többségében egy jó morfológiájú és mozgású katonánál ez egyértelmű. Vannak olyan esetek, amikor pl. rákkezelésnél tartósan károsodnak a katonák, pl. ilyenkor van értelme ennek az eljárásnak. Egy fiatal ismerőst most rákkal kezeltek és megmondták neki, hogy hány évig ne reménykedjen abban, hogy lesz használható katonája. (Sajnos van olyan ártalom, ami végleges károdosással jár, ilyenkor csak az időben lefagyasztott minták segíthetnek.)
Amúgy a PICSI egy kb. 40 milliós, spéci berendezés egy ICSI-vel és azzal a "lappal", amelynek a segítségével összegyűjtik a jó genetikai állományú katonákat, ezáltal azokat gyakorlatilag be is fogják és nem Kálmánnak kell őket "kergetni" a mikroszkóp alatt.
Sajnálom, hogy nem kezdhettek most, de a február talán jobb lesz, főleg akkor, ha rendszeresen mozogsz. (Nem fogyókúrára gondoltam!!!) Amúgy Dévisz hangos kérdésére (a kilóiddal kapcsolatban) lehetett volna egy frappáns felelet: "még mindig a főorvos úr vezet 35 kilóval." Nem hiszem, hogy a váróban sokan meg tudták volna őrizni a komolyságukat.
Sajó: a mikrodeléciós vizsgálatot mi is megcsináltuk, mégsem tartom teljesen feleslegesnek. Ha van bármi olyan vizsgálat, amivel megbízhatóan(!) kimutatható, hogy nem lehet saját gyerekem, egy pillanatig sem húznám az orrom a donorkérdés miatt. Így viszont... Amíg semmi bizonyíték arra, hogy a genetika miatt nem sikerülnek a programjaink, nem szabad egy ekkora horderejű kérdésben elhamarkodottan dönteni. (Ha az autód nem indul, nem veszel egyből egy másikat. Akkor sem, ha ez többször is előfordul.)
Fogadj tőlem sok szeretettel egy nekifutásból történő, virtuális bokánrúgást amiatt, hogy a félrelépéses dolgot ismét előhoztad. Ez semmilyen körülmények között nem megoldás.
Kislibus: egy ilyen koccanásos élmény sosem jó, de hogy pont pocakosan érjen...