A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Zsófi
Bárcsak én is ilyen pozitív lettem volna már elsőre is :D a szoptatás ugyanis az agyban dől el állítólag.
nekem anno mindenki mást mondott, 3 óránként szigorúan egy mellből és társai....azért kínkeservesen végül tudtam szoptatni a fiamat 15 hónapig, de végig kellett pótlás.
második fiam akkor szopizott amikor akart, én is pozitívan álltam a dolgokhoz és nem is volt gond...
igaz 1 éves koráig kétóránként keltett éjszaka, míg a bátyja már 3 hónaposan átaludta....

a Szoptatás c. könyv nagyon jó szerintem.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

csipi: örülök, hogy jobban vagy :)

Te, milyen alvadt trutyi jött? vér vagy a nyákdugóhoz hasomló?
stephie

Katica, mi is a magánrendelésre jártunk/járunk majd ctg-re, így én sem tudok telefonszámot...

Zsófi, hajrá szoptatás, tényleg :wink: én drukkolok mindenkinek, mert nagyon fontosnak tartom a szopit, ezt tudjátok.

A szopis elszántsággal nekem sem volt bajom :wink:
csak felkészületlenül ért, hogy a gyerekem nem akart szopni (hála az égnek azért meggondolta magát egy kis erőlködésre)
ömlött belőlem a vér, fájt és ödémás lett a gátseb, nem tudtam ez meddig normális és mennyire kóros...
nem voltam úgy általában felkészülve mi vár ránk...szerencsére egy nagyon jófej második gyerekes anyuka összeszedett és sok mindent megtanultam tőle. Minden első babásnak ilyen aranyos többedik babás anyuka szobatársat kívánok. :wink:
Az ellentétes infoknál én is olyanokat értettem, amit Nóri is említett, fel kell készülni ezekre az ellentmondó tanácsokra is, ilyenkor jó olyan elszántnak lenni, mint Te vagy Zsófi.

KépKép

KépKép
beneildi

Csipi, üdv otthon :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

sziasztok

elég nyafka vagyok, úgy érzem, be vagyok zárva a lakásba - lenyegében tényleg, mert nincs tömegközlekedés, és nem tudok sehova sem menni, az agyamra megy

apja reggel elrohan, éjszaka jön csak meg, és olyankor sem tudok vele beszélni, mert csak pakolászik, meg görcsöl a munkán, számítógépezik, vagy alszik...

meg van egy olyan nünükém, hogy állandóan koszosnak érzem magam, viszketek, ki van száradva a bőröm, már szinte porzik, de közben meg csupa pattanás vagyok (főleg a hálam meg a mellkasom)

be van dugulva a fülem, zavar a hasam a mozgában, sehogy se kényelmes ülni meg feküdni...

Tudom, hogy ezek nyafkaságok, meg örüljek, hogy nincsenek fájdalmaim, vagy más az egymillió dolog közül, ami baj lehetne terhesség alatt, de olyan szar kedvem van, itt potyognak a könnyeim... :cry:

hülye hormonok...

boruska

Katica, hívd fel a tudakozót és kérd hogy adjanak e helyett egy másik számot, mert nem elérhető. Nekik tudniuk kell róla ha változott a telefonszám.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

nálunk érkezési sorrend lesz ctg-n :roll: :roll

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Csipi, milyen jó, hogy hazaengedtek és még egyben vagy! A virusfertőzés idézhette elő ezt az egészet?

Judy, nekem is mondták, hogy csak 1 mellből szabad szoptatni, hogy legyen ideje a másiknak megtelni. Én meg elhittem, miért ne hittem volna...minden tanácsot elhittem, gondoltam, jobban tudják..hmmmm...
lara

Anita, a nyákdugóm egy sárgás kocsonya szerű izé volt a végén kis alvadt vérrel, elég nagy darabb (bocsi a gusztustalan részekért) majd, másnap jött az alvadt véres része és azóta inkább olyan alvadtvéres folyásom van néha darabokkal. A doki szerint normális, mert ahogy nyílok, a méhemből távozik ez az egész.

Lara, nem tudom, h a köhögés miatt-e vagy a joslók indították az egészet vagy már itt az ideje...Um szerint jan.20, 12heti UH szerint jan.30, mérete alapján pedig akár most is, mert több mint 3200g volt 1 hete :shock: Szóval szülésznő is és a doki is már készenlétben...

Kép
csipike09

Szoptatás: anno én is úgy "tanultam" hogy egyszerre csak 1 mellből és igény szerint. Nekem ez be is vált. Rengeteg tejem volt.

Viszont most, a kórházban, a friss anyukáknak váltott mellet ajánlanak és volt, h a cumisüveget használták "csalinak" a pici nek. Igaz ez császáros maminál volt, akinek a babája már kapott pótlást üvegből.

Kép
csipike09

Katica! Bár tudom, hogy neked sokkal problémásabb a helyzeted, mint nekem, de neked már most menned kell ctg-re? Nekem azt mondta a doki, hogy 25-én menjek hozzá és akkor lesz ctg is (a honvédba a mellette lévő szobában). Nem kell külön időpontot kérni. Csak azért kérdem így, mert ha jól emlékszem egy napra vagyunk kiírva.

A szoptatással kapcsolatban én is sokat olvastam, és az ösztöneimet akarom követni, szóval mindkét ciciből szeretnék minden alkalommal próbálkozni, és ahogy én illetve a baba érzi, olyan sűrűn. Hogy ebből mi fog megvalósulni, az majd kiderül.
Erről jut eszembe, mióta terhes vagyok egyre nagyobb ugyebár a cicibimbóm udvara, és egy ideje észerevettem, hogy körülötte is mintha a barna pigment kicsit elmászott volna. Erre tegnap látom a tükörben, hogy a bimbótól az egész cicim alatt egy nagy nagy barna -hát olyan pigmentes szerű- folt van. Ez normális?

Kép
zsizell

Csipi! Üdv újra itthon :lol:

Kíváncsi leszek ki lesz az első babás közöttünk :roll: Már alig várom a híreket.

Nem ártana felöltözni :oops: Még mindig pizsiben vagyok és az ágy sincs még összeágyazva :shock:

bellerreni
Eger

Köszöntelek én is Csipi! :D

Reni, ne aggódj én is zsipiben nyomom, és délben másztam ki másodjára az ágyból. Mert bár reggel már kukorékoltam, fél 11 kor visszadőltem... Néha úgy érzem, ennyit megérdemlek, elvégre hamarosan évekig nem lesz időm kipihenni magam. Néha viszont nagy lelkifurim van, hogy hogy lehetek ekkora lusta disznó :oops:

Kép
zsizell

Lara: én eléggé laposka párnán alszom. De lehet benne valami amit mondasz, mert rugós a franciaágyunk, és azért besüpped ott a csípőmnél a súly miatt. Lehet, hogy nem tart eléggé az ágy, ezt viszont nehéz lesz korrigálni :?

Kép
zsizell

Ja igen, Csipike, örülök én is, hogy itt vagy és még egyben :)

Szilvi, annak is örülök, hogy nem csak én vagyok ilyen here :) Ma reggel fél 11-kor sikerült kivakaróznom, de már csak a szégyen miatt, mert igényem nem volt rá :)

Az a baj, hogy nincs dolgom, és megszoktam az utóbbi 10-15 évben, hogy mindig van dolgom, és most ezzel a rámszakadt szabadidővel nem tudok mit kezdeni :) Csak hajtom a napokat, hogy gyorsabban teljenek, és már végre meglegyen a babó. Ezért későn kelek,korán fekszem, a többit meg eltötyörgöm :) Csak dolgozni meg már tényleg nem tudnék, szóval az sem opció. Marad a kényszeres takarítás :)

boruska

Igen akinek sok teje van és jól szopó babája annál jó lehet az egy mell. meg később, mikor már beáll a rendszer.
nekem nem volt tejem, volt egy pici súlyú gyerekem (2700) tehát eleve a 3 óránkénti etetés nem jó. így 6 óránként érte inger. persze hogy nem lett elég tejem.

Csipike
üdv újra:)

pizsisek ne aggódjanak. lesz így a babával is, mert nem lesz idő felöltözni.....

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

nem herék vagyunk, hanem királynők:):)

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy, csak az a jó, hogy olyan ütemben azért nem szaporodunk :)

boruska

Hát nekem is az a bajom, hogy nincs mit csinálnom, de ha meg van mit csinálnom ahhoz meg nincs kedvem :lol: Azt hiszem elértem a semmi sem jó állapotot. De legjobban a kommunikáció hiányzik. Néha úgy érzem megkukulok itthon, mert a kutyával sem beszélek. Mikor délután felhív valaki és fátyolos hangon beleszólok, mindig megkérdik, hogy beteg vagyok e, vagy aludtam e.... Én meg mondom, hogy dehogy, csak ma még nem szólaltam meg. :shock: Mi lenne velem Nélkületek? :wink:

Kép
zsizell

Szilvi, abszolúlt ugyanez van nálam is! :) még a telefonhangom is :)

boruska

Bori, hol is laksz? :lol: :wink: Mondjuk a múltkor a barinőm, mikor ezt elpanaszkodtam neki msn-en, aszonta felhív azonnal, én meg mondtam inkább ne - már annyira megszoktam ezt a némaságot. :)

Kép
zsizell

csipike: ez az! na nekem ilyen az első gyerekkel volt mármint a kocsonyás nyákdugó és 3 nappal később megszültem

szerintem most vagy még nem ment el vagy már elment csak nem vettem észre

zsizell: nemsokára meg mindenki azzal fog hívni, hogy "na, egyben vagy még? " Ezt is meg lehet unni :)
stephie

Anita: bár már ott tartanánk. Én már nagyon hajtanám előre az időt.

Kép
zsizell

sajnos ez az 'egyben van még?' nálam már elkezdődött.
hányszor kell elmondanom az embereknek, hogy február vége? heti egy-két követelőző sms, hogy 'megvan a baba?' már így is jön...
Mi lesz később?

boruska

Engem meg az idegesít, hogy mindenki annyira tudja, hogy mikor szülök. Ami egyenlő azzal, hogy mindenki tudja, hogy hamarabb. De hogy honnan veszik??? Mondjuk néha én is úgy érzem...de ezt eddig még nem kötöttem az orrukra. Türelmetlenek, de minek? aztán meg minden csoda 3 napig tart alapon jól eltűnnek majd.

Kép
zsizell

Hali!

Csipike!
De jó, hogy újra itt! :)
Ma eszembe jutottál a trolin, hogy mi lehet veled.

Hazaértem az utsó vérvételről :)
6 kémcsővel szívtak le.
Eddigi tapasztalatom szerint 10 után mindig kongott a labor környéke, na ma nem. :?
Kígyózó sor, háborgó emberek, anyázás, lincshangulat.
Nah, mondom fasza!
20 percel a 2 óra lejárta előtt értem oda (terheléses vércuk. vizsg.), beálltam hát a sorba, nehogy még jobban felborzoljam a kedélyeket.
Persze sasoltam az órát, hogy ha tetszik, ha nem, 20 perc múltán behussanok.
Meglepetésemre vagy 5-6 előttem álló emberke is arra buzdított, hogy menjek be soron kívül. :) A végén így is lett.

Tegnap a terhesgondozáson velem együtt volt bent egy csaj és épp az iránt érdeklődött a dokinál, hogy milyen érzés az, amikor elfolyik a magzatvíz, mert neki ez a 4. terhessége, de ez eddig kimaradt az életéből.:lol:

Deréktól lefele szintén totál szétcsúszva érzem magam. Mintha egész éjjel állva aludtam volna. Aztán nagyjából bejáratódok napközben.
De alapvetően egész jól alszom. Csak a cicut kell kerülgetni, akivel egy ágyban alszunk, mint Kakti a kutyukkal :) mert mindig minden (ágy, takaró) legkellősebb közepén terpeszkedik. Szegénykémnek alig egy hónap múlva el jön a rossz világ. :?
Ki lesz zárva a szobából.
Biztos itt fogja kapirgálni az ajtómat, nekem meg megszakad a szívem. :(

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: fúú, egyszer régen, mikor még volt macskám, mi is kizártuk, és hát igen, megszakadt a szívem az ajtókapirgálástól egy darabig. DE! Aztán már inkább az idegszálaim kezdtek megszakadni szépen egyesével... :lol:

Kép
zsizell

Rengeteg-rengeteget írtatok, így csak bele-bele olvastam :oops:

A babás szobák-sarkok nagyon édesek lettek. Látom már mindenki készülődik... a kórházba vagy pólot vagy hálóinget javaslok, mert eléggé fűtenek és az ember hamar bele ízzadna a pizsibe, + császárosoknak elég macerás lenne...

A semmi sem jó már klubhoz csatlakozom :D

Anita, nekem már letelt a 3 nap és még egyben vagyok :shock: igaz, h úgy érzem a gyerek lecsúszott a hasam aljára, ha mozgok, de semmi más. Még mindig ficánkol... Neked mozgot szülés előtt?

Na megyek teregetni a kórházi cuccot...

Kép
csipike09

Én is hozzászólok a szopitémához. :lol:
Én alaposan utánaolvastam még Jázmin születése előtt, az ő topicján ugyanis több gyakorlott, szopipárti anyuka is volt. Sőt, annyira lelkes voltam, hogy még a kórházba is vittem a kinyomtatott LLL-tájékoztatót :oops: Na, azért az túlzás volt…
Jázmint konkrétan egész nap szopiztattam, a szobatársam (aki mellesleg a 4.babáját szülte) ki is volt akadva, hogy majd nem bírok később vele, ha folyton mellre teszem. Na, én már akkor is a saját fejem után mentem…:lol: Tudtam, hogy az úgy jó, ahogy csinálom és kész. S valóban bevált, nekem is kb. a 2-3. napra lett tejem, de rengeteg. Jázmint 100g súlyvesztéssel hoztuk haza a 3. napon. A csecsemősök nem sok vizet zavartak…volt azért 1-2 normális is, akitől kérdezni lehetett, de sajna nem ez volt a jellemző. Mondjuk én remekül elvoltam nélkülük is. Egyedül a 2.napon volt némi „hisztim”, hogy úristen éhenhal a kislányom, aki ugye egész nap visított, mert éhes volt. Ekkor az egyik csecsemős javasolta, hogy, ha este is így lesz, akkor adjak neki cukros vizet. Na amikor a helyzet nm javult és az esti csecsemőstől kérni akartam a cukros vizet, úgy lecseszett, hogy csak lestem. Utólag persze nem bánom, de akkor kicsit kiakadtam.

Kép
Kép
szana80

Nálam sem folyt el a magzatvíz - ill. persze, hogy elfolyt, amikor burkot repesztett a doki :lol: :lol: , na de ki emlékszik már az érzésre. Épp azon filóztam, hogy a szülés alatt annyira magamon kívül voltam, hogy semmiféle érzésre nem emlékszem...én amúgy eléggé parázok most :roll:
Bár leginkább az aggaszt, hogy nem lesz ott a férjem, mert sajna nem tudjuk Jázmint senkire bízni. :cry: S, hogy vajon hazaér-e időben, ha elindulnak a dolgok, s ha nem hová teszem a kiscsajt...

Kép
Kép
szana80

Csipi, ha 1 hete 3200 g volt, akkor már nincs mitől tartani! AZ elsőnél nálam is ilyen volt a nyákdugó. 2 hét múlva született a ded.

REni, ne kapkodj az öltözéssel :)

Zsizell, hát ezt tényleg nehéz lesz korrigálni. Marad az, hogy nyújtódeszkán kell aludnod :D
lara

csipike: nekem végig mozgott, most is az ő mozgása akadályozza az alvásom, mert nagyon nyomja a hólyagomat, meg ugye ahogy zarja is írta,beakasztja a lábát a bordámba, hogy alig kapok levegőt.
De én pont az aggódás elkerülése végett invesztáltam bele a terhesség 14 hetében egy magzati dopplerbe és ha aggódnék akkor ráteszem és behallgatózok. :)

Magzatvíz elfolyás érzés: nekem Eszterrel szivárogni kezdett, na az olyan amikor átázik a tampon és érzed, hogy időről időre folyik ki egy kis folyadék.
Másodjára burokrepesztés volt, akkor azt mondta a szülésznő, hogy lehetett vagy 2 liter :) olyan volt mintha meleg pisi csorogna szét

szana: megértem, nálunk is inkább a logisztikai problémákkal kell majd szembenézni szerintem, de Leventének megmondtam, hogy csak reggel 8 után indulhat be, hogy a lányok addigra már suliba/oviba legyenek, de ez a hét még tabu, mert dokkerbácsi 1 órányi útra van :)
stephie

Anyu tegnap itt volt nálunk és mesélte, hogy mikor mi csecsemők voltunk, nekik valami 5 lityós villanybojlerük volt, az meg lófütyi bármihez is, a fürdőszoba egy jégverem, a konyha dettó, így a szobában fürdettek minket, de előtte még lábosban vízmelegítés stb. Ha nagyon hideg volt, hősugárzó.
Én kényes bőrű voltam, így a pelusaimat ki kellett főzni ( eldobható akkor még csak mutatóba külföldről, ha valaki egyáltalán hozzájutott, de azt is őrizgették inkább)+ mosógép sem volt, csak ilyen centrifugás biszbasz.

Zsizell, könnyen lehet, hogy nálam is átcsap majd idegbajba a cicasajnálat, mert ez a kis mongúz úgy be tud pörögni mikor el akar érni valamit, pl bejutni a fürdőbe, mert ott a radiátor fölött van egy jó kis kuckója, de csak felügyelettel mehet be, különben felzabálja a fülpiszkáló állományt és kirámolja a kukát is grátiszba.:P

Kattkat

Kép
kattkat

Szana!

Szívesen felajánlanám, hogy vigyázok Mínóra amíg szülsz, de nem hinném, hogy olyan állapotban leszek... :oops: Nincs senki ismerős, aki vigyázna rá?

Engem is mindenki kérdezget, hogy mikor szülök. Tegnap csipetkétzés közben anyám hívott én meg nem vettem fel. Kétségbeesve hívta anyóst, hogy szülök-e :shock: :roll: ?????
Mivaaaaan? Basszus még egy hónap hátravan! Mi a tökömért tart 40 hétig a terhesség papíron, ha a 36. héten kiszednék belőlem a gyereket!

Na megyek, felébredt az 1-es ded!
Vendég

Magzatvíz: belőlem ömlött, mintha vödörtből öntenék :shock:

Valóban felmerül miért 40 hét a terhesség :D az első 2-nél én is már alig vártam, h szüljek már ekkor tájt. Mindig úgy keltem, h ma biztos szülők...azt 6 nappal túlhordtam :x Most nem érzem azt, hogy na ma meg lesz a kiscsaj :roll: soxor olyan minhta még hónapok lennének hátra :shock:

Nóri, nálunk is ez van...pánik ha nem kapom fel rögtön a telefont. De basszus, nekem idő amig felállok, elvánszorgok a telcsiig. :oops: :roll:

Kép
csipike09

csipike: Üdv újra itthon. Nekem ez a véres valami furcsa. Én az első kenetlevétel és méhszáj vizsgálat után barnáztam egy kicsit, de azóta csak ez a tojásfehérjés folyás.

ildi: Nem írtad meg a végén, hogy mikorra mész hétfőn a dokinkhoz.

reni: Erre én is kíváncsi leszek. Ha belegondolok lehet hogy a mostani lesz az utolsó hétvégénk kettesben apával. Jövő héten csütörtökön leszünk 37 hetesek.

juti: A kis súlyú babáknál ritkábban kell szoptatni? Vagy félreértettem valamit? Köztes étkezés tápi?

nóri: Én is így jártam. A bulin nem vettem fel, erre anyuék mit csináltak? Tovább hívogattak. Mondtam, hogy vagy hívják ilyenkor Tamást, vagy ha egyikünk sem veszi fel, akkor biztos szülünk. Egyébként meg majd szólok. Teljesen bepánikoltam. Mondjuk nálam van esélye a korababának, de azért mégis. Nem is tudom mikor telefonáljunk majd.

Magzatmozgás számlálás: Voltam hétfőn a védőnőnél, de nem mondta, hogy hogy is kéne számolni és mikortól. A kiskönyvben meg már a 34.héttől vannak a rublikák.

Szoptatás: Most akkor hogy is kell szoptatni? Egyik mell, utána másik és a legközelebbi szopikor az lesz az első? És a másodikból ki kell szívni mellszívóval? Azt oda lehet adni a babának úgy hogy szopi az egyik mellből és utána a lefejt? És meddig hagyjuk lógni a cicin a babát, hogy ne ázzon fel? A garmastannal már megelőzésként is lehet kenni, vagy csak ha már sebesedik? Ezt le kell mosni? Bocsi a sok kérdésért.
vicky79
Budapest III. kerület

Huh, majdnem egy órán át próbáltam elérni a banyanetet. Még jó, hogy elmentettem a hozzászólásom mielőtt rányomtam a küldésre. Szóval:

Anita: de jó, hogy feloldották a tilalmat! Nekem van még vagy másfél hónapom, hátha addigra a szülészetre is beengedik legalább a férjem. :roll: (ha más nem, felveszi a köpenyem és besétál szó nélkül :lol: )

Pénteken megyek kismamajógára. Igaz, hogy akkor már majdnem 34. hetes leszek, de rábeszéltek, hogy sosem késő. Kiváncsi vagyok, soha nem jógáztam még. :roll:

Csipike: Üdv újra köztünk! :)

Boruska: Még jó hogy ezek a hormonzavaros hangulatok elmúlnak ;) Én is kezdek kicsit megzavarodni attól, hogy a férjemen kívül mással nem találkozok. Minden barátom Debrecenben van vagy Miskolcon. Eddig mindig én mentem, ha találkoztunk (főleg hogy ők dolgoznak), de most már az átvonatozás túl sok lenne nekem.

Megvarrtuk nagyival a rácsvédőt, mindjárt csinálok képeket. Szerintem naaaaaaaaagyon szép lett, de én el vagyok fogulva ... :roll:
zuzmooo

Hát most végeztem a pelenkák és kifogók vasalásával. Ezeket jó vasalni, mert látványos a munka, és lehet vele haladni. De a hátam leszakad. :?

Amit korábban Bori és Szilvi írt, azzal én is egyet értek. Egyrészt semmi sem jó, másrészt már inkább fáraszt, ha telefonon hívnak, mint hogy örüljek neki. Pedig a napjaim 2/3-át én is némaságban töltöm (mert vagy éjszaka van és alszom, vagy Apa dolgozik, én meg itthon kuksolok).

Viki:
én is megkérdeztem ma ezt a táblázatosdit. Nekem azt mondta, ha akarom, írogathatom. És egy nagyobb löket mocorgás számít egynek. Szóval nem kell ezerrel koncentrálni minden mozdulatra, hogy most ez hányszori mozgás. Csak be kell dobni egy X-et, hogy mocorgott-e vagy sem. Ugyanez a méhösszehúzódásokkal.

A szopiztatási kérdések engem is érdekelnek... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én kölcsön kaptam a gyerekorvos barátnőmtől egy Szoptatás című könyvet (írók: Márta Guóth-Gumberger és Elizabeth Hormann) De még bele se néztem. Valahogy még mindig olyan távolinak érzem a szülést, gyereknevelést, stb...
zuzmooo

Íme a rácsvédő. Ikeás, sima fehér, körbeér az ágyon, de csak a fejrészhez varrtunk képeket:

Kép
Kép Kép
zuzmooo

Fúú, én sem tudtam belépni már vagy másfél órája. :evil:

Nekem ma meg sem moccant szinte a baba, néha egyet kettőt mintha mozdult volna, meg egyszer csuklott.. kezdek megijedni, hiába simogatom a pocim, nem reagál. Mondjuk hajnalok hajnalán, meg éjjel virgonc volt - az is a naphoz tartozik, ugye? :shock: :shock:

Kép
zsizell

Zuzmooo, nagyon szép a rácsvédő! Mi is készítettünk falvédőt, de még nem töltöttem le a gépről a képet. De majd én is felteszem!

Kép
zsizell

Helloka!

Képzeljétek, szoktam egy szomszéd házban lakó csajszival üzletelni babaruhák terén és most tudtam meg, hogy 17 éves :shock: A kicsi meg 7 hónapos. De most is vettem vagy 10 rucikát 400 ft-ért :lol:

Ez a magzatmozgásos táblázat nekem is magas volt, de majd jövőhéten megkérdezem a védőnőt, úgyis hétfőn ott kezdek.

Engem nem nagyon hív senki. :cry: Még az a szerencse, hogy az embőc leginkább itthon van, keveset megy el itthonról. Autókereskedésben a január február elég gyér úgyhogy itthon van. Egyrészről jó, de pénzben már annyira nem. :cry:

Na megyek teregetni...

bellerreni
Eger

Zuzmoo! Nagyon szép a rácsvédő :lol:

bellerreni
Eger

Nekem úgy mondta a védőnő, hogy 9 és 21 között kell figyelni. Amint megvan a 10. mozgás, az akkori időpontot kell bejelölni. A nagyobb rúgások számítanak. Az az igazság, hogy én nem nagyon számolom, inkább betippelem. pl: ma kb annyit mozgott, hogy 13 órára megvolt. :)
zuzmooo

Viki
nem , éppenhogy kissúlyúnál gyakrabban kell szoptatni, nem bírja ki a 3 órát. ennek ellenére tanácsolták nekem hogy 3 óránként 1 mellből.így persze nem indult be a tej és ezért adtak tápot mert a vércukra is alacsony volt. de ennek már 7 éve. már 2 évvel később is korszerűbb elveket vallottak és nem adtak tápot csak úgy.

Zuzmoo
azta.....ez gyönyörű.....nekem anyukám ma vesz rácsvédőt Blankának, van hozzá ágynemű és baldachin is, nagyon kíváncsi vagyok rá:) a fiúknak nem volt baldachin csak rácsvédő, de már nem tetszik abszolút a mintája.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

zuzmoo
ez aza a könyv amit írtam, hogy jó.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Szana
LLL füzeteket én is vittem :lol: :lol: dehát nem igazán ment olvasás után a dolog....inkább csak idegesebb lettem tőle...

én is a logisztikától félek, napközben fiúk intézményekben, de még mire hazaér a férjem, meg vissza......az alsóhangon is 1,5 óra.én nem hiszem hogy fogok tudni vezetni :lol: :lol:
éjjel meg a fiúkat hová tesszük? na majd az élet megoldja. sajni nagyszülők 200 km-re....szomszédság már ajánlotta hogy segít, szerintem ez lesz.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

9 és 21 között 10 mozgás? Az ismerősömnek este 17-22 ig kell 10-nek lennie! hmmm, úgy látszik még ebben sem egyeznek az álláspontok.

Kép
zsizell

Nekem azt mondta védőnő, hogy azért napközben kell figyelni, mert az jelzi, hogy akkor is megfelelő-e a baba vérellátása, ha én nem pihenek hanem teszek-veszek.
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?