A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok!

Tegnap igértem képeket. Nem tudom milyen lesz, nem vagyok nagy számítógépzseni.... :)

Ez a születése után egy órával készült:

Kép

Ez pedig tegnapelőtt:

Kép
petra09

Kriszti:

Annának a képen tényleg nincs jó kedve, de valóban nagyon csinos. :)

Nálunk ma eléggé nyűgös nap van. Éjszaka egyszer kelt csak, de alig evett és azóta sem igazán talált magára. :( Remélem a délután már jobb lesz.

A kosaras kép vasárnap este fürdés előtt készült. Petra már nagyon nyűgös, siettem volna és nem akartam kétszer fordulni vele és a kosárral, gondoltam egyszerre is fel lehet vinni. íbejött az ötlet, akkor hallottuk először kacagni. Azóta sem. :)

Nektek is szokott a pici olyat csinálni, hogy szopi közben, leginkább a végefelé szopizik, majd kiengedi a tejet a szájából, nem nyeli le és szopizik tovább és ezt ismételgeti. Mostanában elég gyakori.

Ti mivel foglaljátok le őket? Nekem igazán csak beszéddel sikerül. Talán mostanában kezdi érdekelni a forgó és egy-egy játék, de az igazi, ha beszélünk hozzá, vagy ha a lámpát, ablakot, tükröt nézegetheti.

Bocsánat, most csak ennyi, de asszem jobb, ha megyek. :)
petra09

Sziasztok,

Reni, add akkor ide a szemüveged, elviszem, nekem muszáj lesz elmennem :wink: Péntekre gondoltam, akkor a Húgom csak 1-ig dolgozik, és tud vigyázni Zsófira.
Tesztelés: "szubjektív" vizsgálat: taps, csörgés, zajongás stb. Zsófi körül, ahogy a családom mondja, terrorizálás. Egyre eredményesebb vagyok :-) Zsófi sokkal több mindenre reagál, mint napokkal ezelőtt. :-) Nem szabad, hogy baj legyen!
Új hajhoz gratulálok! Ezek szerint eljutottál fodrászhoz? Az én fejemet is elvihetné valaki...
Mondtam én, hogy Bibit és Zsófit össze kellene kötni!

Kata, Reni, kérünk fotót az új hajakról!

Kata, sajnálom a tápszer-ügyet. Feltehetően ezért az árért alszik Márk olyan jól éjjel. Kérünk fotót a pihenőszékes Márkról!
Kávéfőző még nincs, holnap vagy csütörtökön, majd hívnak.

Judit, nagyon szép kislány Petra! Gratulálok!
Hol szültél? Milyen volt a szülés?

Krisztina, Anna mint mindig, tünemény! Ezek a ruhák! Csak ámulok-bámulok. :P

Zs.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!
Ma volt az ortopédiai kontrol. Urasan taxival mentem, hála a BKV sztrájknak...
Mégse lenne hülyeség megszerezni a jogosítványt és venni egy autót:)

Minden ok, a teljes gyógyulás 3 hónap, de már egész jó, élhetek normálisan.
Egyelőre picit kímélnem kell magam, de ennyi, a szeméremízületem nem fog szétcsúszni egy eséstől vagy emeléstől pl. (max egy 6 kg-s gyerek szülésétől, de az még a jövő zenéje...)

Dávid sajnos nagyon hasfájós korszakát éli, tegnap este órákig üvöltött, sztrájk, minden... Ez meg este későig, aztán hajnalban ébred. Akkor nem sír, de nyűglődik, fel-fel visít álmában, stb...

Azt hiszem, nála nem a tej hiánya a gond, inkább az, ha túl gyakran eszik, akkor nincs ideje megemészteni és szenved.
Márpedig ha ordít, akkor kap is enni, mert valahogy meg kell nyugtatni, és ez egy ördögi kör. Rettegek a mai estétől. Remélem, tényleg elmúlik 3 hónapos kor körül.

A szeme kicsit javul, de még mindig szinte óránként kell mosni belőle a váladékot.

Kata, mi akkor adunk neki tápszert néha, ha nagyon belelovalja magát az ordításba, és nem hajlandó szopni - akkor is ilyen 20-30 milligrammot, attól lehiggad annyira, hogy mellre tehető.

Ma megpróbálok inkább lefejt tejet adni neki, általában nincs energiám rá, hogy gyűjtögessem.

Kb. ennyi most, na, most aztán írtam magamról bőven.

Puszi mindenkinek,
Móni
monke

És még valami:

Javasoltak valamilyen gyógytornát a medencém erősítésére-mozgatására, és a lehetőségek mérlegelése mellett abban maradtunk, hogy úsznom kellene...
Itt az uszoda tőlünk 5 percre, és hajnalban megoldható lenne.

Úgyhogy ha a nőgyógyászom jövő héten rábólint, akkor tényleg veszek egy bérletet.

Emlékszem, mennyien nevetettek rajta, amikor októberben írtam, hogy uszodabérletet szeretnék karácsonyra

:D
monke

Judit,Petra nagyon édes,úgy látom ő is kis hajas baba :)

Anna imádja a forgót a kiságy fölött,elvan a játszószőnyegen is,boxolja a játékokat,és a pihiszéket is szereti,viszont túl sokáig egyikkel sincs el.Így körforgás szokott lenni,20 perc itt aztán át a másik helyre.A jövő héten kap egy gyönyörű hintát a keresztmamától már nagyon várom,kiváncsi vagyok hogy fog neki tetszeni.

Nálunk most a cumisüveg ellen megy a sztrájk,akármilyen éhes és nincs a ciciben,nem hajlandó meginni a tápszert se a teát belőle.

Kép

Kép
krisztinaa

Móni,örülök hogy minden rendben.

Kép

Kép
krisztinaa

Csajok az ideababaruhat.hu-ra tegnap töltöttek friss rucikat,gyönyörűek,de én most le vagyok tiltva,mert tele a szekrény :D :D

Kép

Kép
krisztinaa

Zsuzsi:

A Dél-Pestiben szültem. Nem mondanám, hogy könnyű szülés volt. 26-ra voltam kiírva, két nappal korábban ctg-re kellett mennem. Már reggel mondta az orvosom, hogy legkésőbb szerdán baba lesz. Persze ő és a párom örült nagyon, én meg jól beijedtem, hisz még fájásaim sem voltak. Délután kellett visszamennünk, akkor bő 3 ujjnyira tágultam már, igazán fájások nélkül. 3/4 4kor burkot repesztett és fél7-re meglett Petra. Az utolsó egy óra maga volt a pokol. Előtte kötötték be az oxitocynt, nálam összefolyt minden, Petrának pedig leesett a szívhangja, és akkor a méhszájat kézzel simította el az orvos, nekem meg nyomnom kellett ezerrel.... tolófájások nélkül. Hááát, repedtem elég csúnyán: méhszáj, hüvely, gát. Kb két hétig nemhogy ülni, de járni is alig tudtam. A párom szerencsére januárig itthon tudott maradni, spórolt a szabival.

Zsófival remélem minden rendben lesz! Nálunk is hasonlóan reagál, mint ahogy Te leírtad. Remélem csak az orvos volt túlaggódós!

Móni:

Örülök, hogy minden rendben. Szörnyűlködve olvastam annak idején, hogy hogy jártál. Szülés utáni nap nem tudtam felállni, Te jutottál eszembe.

Kriszti:
Igen, ő is kis hajasbaba, bár már erősen kopaszodik. :) Egyre viccesebb. Igen, ezekkel próbálkozom én is, de őt még nem igazán kötik le. Bár még a kezét sem fedezte fel. Próbálom pár napja felhívni rá a figyelmét. A mai újdonság a hüvelykujja volt. Arra mentem oda hozzá, hogy azon cuppog. :)

J.
petra09

Sziasztok!!!!

Megjöttünk a nagy sétából igyekeszem gyors lennimíg Máté el van itt mellettem dobál a szép kis mosolyaival, olyan édes!!Meg lehet zabálni!!

Üdv Petra köztünk! Én 23 án szültem ! 3 óra alatt de nagyon jó élmény volt bár én se tudtam járni meg ülni 3 hétig de ezt leszámitva szülnék még .. !! Sajnálom h neked nem volt ilyen jó!!

Na a doki minden okés, lehet apát kényesztetni!
:lol: :lol: :lol:

Védőnéninél is minden szuper már 3800 grm és hizott 20 dkgrt a védőnő szerint jövö héten már elérjük a 4 kgt, legalábbis remélem!
NÉzelődik már egyre több minden érdekli lekötni hmmm hát ha beszélek hozzá vagy egy egy játékot odateszek neki azt elnézegeti egy dbig,, vagy a pihiszékébe beteszem és nézelődik vagy sír és mire odamennék h mi a baj addigra bealszik soksozor de csak 10-30 perccre, de a levegön alszik szerencsére, most is aludt 1 órát!! :wink:

Ja Zsuzsi csak egy kis plusz nyugtatás a lelkednek, tegnap a védőnőnél sétából felébredve mentünk és már éhes is volt , story:::
levetköztettem a bundazsákból , aztán bementünka védőnőhöz és ott is pucérra levetköztettem és nem is sírt, aztán ő is megvizsgálta , és beszélt hozzá de nem figyelt rá mert nézett valamit nagy szemekkel és tudod mit cisnált tapsolt egyet h oda nézzen én is megijedtem de ő is összerezzent és szemei is kérdeztem h ez miért cisnálta hát megnézte h hall e ! Úgy hogy ezt is csinálhatod, este pancsinál apa is kiprobálta aztán , később is de akkor már nem reagált , na és a vizsgálat után felötlöztettem és még beszéltem a védőnővel és végig csendbe volt nem is sírt, csak mikor a bundazsák, sapit adtam rá, úgy hogy ennyit a csendességről, úgy nem lesz semmi baj Zsófival!! Nyugi!! :wink: :lol: :D
Sztem vannak dolgok amiket meg akarnak hallani és vannak amiket nem !! :D

Ja és fütyülni szoktam neki mostanába az is tetszik neki!!!

Na mennem kell trotyi van de jó nagy!! :wink: !

még megprobálok jönni!!

Addig is puszika!

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Petra, ez borzasztó, szegényke.

És most hogy vagy "belül"? Kezdenek helyrejönni a dolgok?

Az én szüléstörténetem leírása valahogy elmaradt, de én gyorsan és könnyen tágultam, a vajúdási részre alig emlékszem, a kitolási szakasz nyúlt el nagyon, de ha az ember már ott van, és érzi a késztetést, hát akkor csinálja, és nem gondolkodik... szóval nem éltem meg traumaként egyáltalán.
Ja és egy ujjal se nyúltak hozzám közben (nem nagyon kellett, hálistennek), kedvesek és szelídek voltak, bátorítottak, a kezemet simogatta a szülésznő.

Amikor meg leesett, hogy mi van, és őrülten fájt, már ott volt mellettem Dávid, és láttam, hogy volt értelme mindennek...

A Te történeted sokkal riasztóbb.
Remélem, Petra kárpótol majd mindenért.

Tényleg gyönyörű kislány! Gratulálok hozzá!

PS:
Zsuzsi, nagyon édes a képetek a wiw-en. Mehetünk mi is udvarolni?:) sikerült kiirtani Dávid fejéről a koszmót, úh. tökéletes úriember

:P
monke

Móni

a tgyást hány napon belül kaptad meg és miket csatoltál ? papírokra gondolok?
előre is köszi!

ja és örülök h jól vagytok Dáviddal! :lol:

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Na itt vok még csak egy kezes vagyok mert itt alszik a kezembe, de jöttem így is!!Úgyhogy bocsi a hibákért! :oops:

Mangora örülök h sikerült a kocsi meg h tényleg ilyen pozitiv gondolkodású vagy! :wink:

Mi is holnap megyünk el elöször 2 ben kocsival a dédiékhez, nagyon félek tőle de muszáj lesz legyőznöm!!Mangora te hova teszed Marcit előre v hátra?

Ja defektet kaptunk múlt héten mikor az auchanba mentünk , de apa már vett új gumit úgy hogy nehetünk csavarogni, imádok vezetni , tökre kikapcsol!!!

Képzeljétek el is felejtettem mondani h a múltkori hütőszerelő nem is jött el szenyóóóóóó. szélhámos!! Nem is jelentkezett azóta !!Úgyhogy hívtunk egy másikat ua ezt csinálta mint az első, ő kért 13 e ft a 2. kért 2000 e ft, de mondta ha továbbra is csinálja a bajt akkor jön és kicserl vmi alkatrészt!az 6 e ft, még mindig sokkal olcsóbb mint azt átverős!! most jön mindjárt remélem jó lesz már 2 éves a hütő...!!!!!!!!!!!!

Zsuzsi, Vick hát igen sajana egy háztartásba mindig van mi elromoljon!!! :( !

Petra, Krisztina édesek a képek!!!

Kata amúgy hogy vagy????

Mi is megyünk majd udvarolni a lányoknak! :D

Minden elismerésem a két v több gyerekes anyukáknak, én nem tudnám ezeket végig csinálni úgy hogy büszke vagyok mindenkire, pl a szomszédba 4 kislány van én megörülnék de aranyosak és mindegyik otthon született!!

Na moist már bufejezem nem rontom a levegőt!!

Ja még 1 én is parázok a tej miatt, de nem adom fel napközben 2.3 óráként eszik éjjel meg változó 1x 2x kel fel de ha nem leenne tejci ami lehetetlen :wink: akkor mondta a védőnő h mehetek a bnőmhöz tejcsiért mert ő lead! jó sok van neki!!áll olyan a teje h másnak nincs ilyen zsíros teje , neki az előtej olyan zsíros mint másnak az legvégső !!

További szép napot !!
Puszika

SZ

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Judit, bocs, én is Petrának neveztelek:)))

Megszokjuk lassan.

Szilvi, a TGYÁS-.t nekem hálistennek elintézték a munkahelyemen. A szükséges papírokat meg a férjem vitte be, úh hirtelen azt se tudom (gondolom, a születési anyakönyvi kivonat meg ilyenek), majd megérdeklődöm este.
De elvileg én csak szóltam, hogy mától, és nálunk a könyvelő azonnal intézte is.

Biztos, hogy van tej:) csak észrevennéd, ha nem lenne...

Én megkérdeztem tegnap a védőnőt, hogy a csecsemők általában mennyi idős korukig kelnek fel éjjel is enni (Dávid kétszer is felkel).

Azt a választ kaptam, hogy "Örüljek, hogy eszik"
:(
monke

Sziasztok,

Judit, ez tényleg rosszul hangzik, mármint a repedés, járni nem tudás stb. Remélem, mihamarabb felépülsz.
Az én történetem is kb. ugyanez, de nekem nem repedt semmim, sőt vágni is alig kellett. Így nem éltem meg traumaként.

Nekünk akkor van olyan, hogy szív, de nem nyel és folyik ki a száján a tej, amikor már nem kér enni Zsófi.

Móni, örülök, hogy rendben vagy. Minden elismerésem, ha még az uszodabérletet is bevállalod :-) Topikhőssé avatunk szerintem. Megszavazzuk?
Hasfájás mondjon le! Szegénykém, akkor nagyon kilehettek. Szemgyulladás mondjon le!
Persze hogy jöhettek udvarolni!

Szilvi, nagyon örülök, hogy Máté jól fejlődik és Te is rendben vagy. Szóval Mónit idézve, have fun Apával. :-)
Köszönöm, hogy leírtad a védőnőnél történteket, néha nekünk is működik a tapsteszt. Bár amikor az orvos próbálta, nem működött. :-(

Judit, köszi, hogy Te is leírtad, hogy nálatok is kb. hasonló a helyzet, mint nálunk. Kezdek kicsit megnyugodni.
Baba lefoglalása: kb. ahogy Krisztina is írta, kiságy, beszéd, pihenőszék, kanapá, 20 percenként új ingerekre van szüksége. Most az a menő, hogy büfi helyett nézelődik, percekig képes elnézni egy poharat, egy dísztárgyat stb.

Krisztina, megnézem az oldalt, köszi.

Szép délutánt mindenkinek!
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Móini, vigasztalásképpen, az unokatestvérem kisfia 2 éves koráig minden éjjel felkelt enni.

Na, azt nem is írtam, hogy az egyik nagy esti ordítás után (9-fél 1-ig) megvolt az első átaludt éjszaka. 6-kor kelt Zsófi. Ilyen áron nem ragaszkodom hozzá. :wink:

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok!

Az én kisfiam is novemberben született, így ha nem bánjátok, szívesen csatlakoznék, látva, hogy Juditot is jó szívvel fogadtátok :)

Olvaslak én is Titeket időnként a terhességem utolsó hónapja óta, nagyon hasznos és jó tanácsokat gyűjtöttem már innen, pont ugyanazok a problémák merültek fel nálunk is, nem véletlenül :) És mindemellett a légkör is barátságos, sajnos nem minden fórumon van ez :( Már akartam írni régen, de mindig, mikor már rászántam magam, közbejött valami, leginkább a baba körül :) Most is vár egy adag vasalnivaló, de most várhat :)

Bene (alias Bogyó, ahogy embrió kora óta hívjuk :)) november 17-én született a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, nagyon rövid idő alatt, délután fél4-kor repesztett burkot a doki, és 18:50-re meg is született :) Elég problémamentes terhességem is volt, szerencsésnek mondhatom magam :)
A babáitok nagyon szépek, jó látni ennyi egészséges, szép kisbabát :)

Bár már lehet későn írom, a Bajcsy kórházban is csinálnak gépi műszeres hallásvizsgálatot babáknak, keddenként 10-11-ig, mi pont ma voltunk, egy kis füldugó-szerű izét tettek Bene fülébe, és pár perc alatt kész is volt. Ha esetleg vkit érdekel: 432-7657-es számon lehet érdeklődni, de időpontot nem kell kérni, viszont beutaló kell. A kórházban született babáknak ingyenes a vizsgálat, de lehet, hogy ha máshonnan jön, akkor is, ezt nem tudom. Egyébként a zajokra való reakciója neki sem megjósolhatóak, van, hogy az apja tüsszentésére összerezzen, máskor a szomszéd ütvefúrójára meg nem reagál... biztos Zsófi is jól hall, nem bírom az ilyen vészmadarakat, ne ijesztgessenek egy friss anyukát, amúgy is könnyen megrémülünk mindentől, nem?

A tej úgy látom, majdnem mindenkinél elég parás, nálam is volt már egy pár este, amikor kimerültem, és hát kiborultam, mert 2 óránként enni kért, és megijedtem, hogy nem elég neki a tejem... az ezzel a baj, hogy ha két óránként eszik, csak kevesebbet tud, így hamarabb megéhezik, viszont ennyi idő alatt meg nem tud annyi termelődni, hogy sokkal hosszabb időre jóllakjon... ördögi kör. De szépen gyarapszik, 3030 grammal született, és tegnapelőtt már elérte az öt kilót, szóval valószínűleg nagy gond nincs, de azt hiszem, amíg szoptatok, addig lesz mindig egy kis kétség, mert elég labilis az egyensúly kereslet-kínálat között.

A napirendről nem is beszélve... mindenhol annyira ezt sulykolják, azt hittem, menni fog nekem is, de az az igazság, hogy ha már két-három napra beállni látszik a rendszer, tuti jön vmi, amitől totál felborul, főleg az evés terén, mert volt már, hogy ügyesen 4 óránként evett, de egy pár napja megint megnőtt az étvágya... az éjszakák átalvásától még fényévekre vagyunk, de már annak is örülnék, ha legalább konzekvensen mindig ugyanúgy alakulna. Pedig ugyanakkor fürdetünk, és elaludni is kb. mindig ugyanakkor alszik el... ki érti :) Akiknek már elég szabályosak a napjai, csináltak vmit ennek érdekében, vagy csak egyszerűen a babájuk állította így be?
Az éber órákat mi is hasonlóan töljük: játszószőnyeg háton-hason, kiságyban körforgó, pihenőszék, ölben, és így tovább. Egyre jobban leköti őt a látvány, a körforgótól egész izgalomba jön, jár keze-lába :)

A zugevők táborához is csatlakozom, csokit minden mennyiségben :P

Igyekszem rendszeresen írni, ha tényleg nem bánjátok :)
Szép estét és nyugodt éjszakát mindenkinek:

Ági
képek róla :)

Kép pár perces

Kép két hetes

Kép hat hetes
gigilina

Üdv Ági,gyere gyakran és írj sokat!!! :D
A napirend témát ne is mond ,én már nem is izgatom magam miatta.Szerintem képtelenség megcsinálni.Minden napunk más,talán az éjszaka nem annyira változó.

Kép

Kép
krisztinaa

Nagyon édes a babucid :D

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, köszönöm :)
Anna nagyon édes, szerintem nem is morci azon a képen, inkább csak elgondolkodott :) Néha olyan, mintha vmi nagyon komoly és nehéz dolgon törnék a fejüket, mint mondjuk a kvantumfizika vagy a rák ellenszere, szinte látni, ahogy tekervényesedik az agyuk :D
És a kisruhái... tüneményesek!

Akkor nem bennem van a hiba, valószínűleg még picik hozzá, hisz napról napra, hétről hétre annyit változnak, talán nem is elvárható. Én alapvetően nem problémázok rajta, de sok helyről azt hallja az ember, hogy azért már kellene lennie rendszernek... nálunk az a rendszer, hogy nincs rendszer :D :D

Egyébként én is debreceni vagyok, csak a párom munkája miatt lakunk Pesten, de gondolkodás nélkül hazaköltöznénk, ha egyszer úgy adódna, egyszerűen imádom Debrecent :) Kár, hogy erre nem sok esély van :(
gigilina

Sziasztok!

Köszönöm csajok a drukkokat!
úgy néz ki,hogy visszaállunk a normál kerékvágásba,mert már Gréta magától is kéri a cicit! :lol: Bevallom,én eddig nem fejtem,csak eleinte,aztán abbahagytam,mert nem volt hozzá türelmem, + nem volt időm semmire. :oops: :oops: Most viszont,hogy sztrájk volt,elkezdtem fejni. Na,eddig is volt tejem,most meg 2X annyi van,úgyhogy most már muszáj vagyok fejni... Szoptatást én is bevállalok,jöhettek! :wink:

Szopási sztrájk
a védőnő mondta.hogy ez van nálunk,és a mensi miatt van. És állítólag még a szakirodalom is foglalkozik ezzel a témával. Nem feltétlen fog megjönni a mensi,lehet hogy csak azt érzik,hogy meg kellene jönni... Mindenképp megváltozik a tej íze, és némely babát zavarja...

Judit,Ági
üdv közöttünk! Nagyon tündériek a babáitok!

Kata
remélem,hogy már jobban vagy! Gyógyulj meg hamar!!!! :wink:

Zsuzsi
kitartás,már csak pár nap! És valszeg nem lesz semmi gond! Gréta is csak akkor figyel amikor akar.... :P

Krisztina
tündéri Anna!

Na,úgy lemaradtam,hogy már nem is tudom,hogy mit olvastam.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

mi holnap reggel megyünk a koraszülött osztályra kontrollra. Csak tudnám,hogy minek????? Remélem,hogy nem találnak semmit. Bár legalább megnézik a csípőjét,hogy tényleg kell e a terpesz betét.
Ja,Zsuzsi, ti most melyik méretnél tartotok?

Ma egész nap baromira fáj a fejem. Már a tűrőképesség határát súrolja... :twisted:

Bocsi,hogy nem reagáltam mindenre,de tényleg nem tudok koncentrálni....

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina
Nagyon örülök, hogy helyreállt a dolog evés ügyileg.A fejed meg biztos emiatt fáj, most jött ki a fáradtság.

Ági
Üdvözlet köztünk!

Édes Bene is és Petra is.

Zsuzsi
Jobb, hogy beutalt az orvos, ez neki is megnyugtatás, ha nincs gond,meg neked is. Gondold csak el, ha most nem küld el és később derülne ki, hogy baj van, akkor meg ő lenne a hibás.Szerintem ne úgy vedd, hogy paráztat, inkább csak biztosra megy.( Én kicsit látom a másik oldalt is,azért mondom. Az orvosokat mindig azért bántják, mert nem elég alaposak,elmennek tünetek mellett. Ezért minden lehetséges bajt igyekeznek kizárni, legalábbis a lelkiismeretesek.)

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Vick, ebben igazad van, minket is elküldtek hasi UH-ra, mert Benének van egy plusz "mellbimbója" (nem kell semmi csúnyára gondolni, igazából csak egy apró hegszerű vonal a bal oldalán, én észre sem vettem volna valószínűleg, ha nem hívják fel rá a figyelmem), mert ez összefügghet vese-rendellenességgel, és biztos ami biztos, nézzék meg. Szerencsére semmi baja nincs, és megnyugtató volt a vizsgálat amúgy is.
A hallást talán inkább tapssal, vagy vmi hasonlóval szokták nézni, amivel Zsuzsi is teszteli Zsófit (legalább is nálunk), az, hogy csendes, nem tudom, mennyire releváns igazából, Bene eddig minden vizsgálatot néma nyugalommal tűrt, még a vetkőzést is, magam is meglepődtem, mert amúgy nem ez a jellemző. Tudják, hogy a doktorbácsiknál, néniknél jól kell viselkedni :)

Fejfájásra nekem az Algopyrint ajánlotta a védőnő (sajnos nekem szokott rendszeresen), amin meglepődtem, dehát ő biztos jobban tudja :)
Grat a sok tejhez :) Remélem Gréta most már nem fog továbbra sem ellenkezni! Nálunk még nem volt ilyen sztrájk, csak akkor hergeli fel magát evés közben, ha kapkod, és nehezen szívja rá magát a mellemre, néha olyan kis mohó :)
gigilina

Judit,Ági, üdv köztünk!Mindkettőtök bébije nagyon helyes, de képeket kérünk majd rólatok is!

Ági, én is 17.-én szültem Márkot!Ilyen plusz "mellbimbója" az öcsémnek is van, 24 éves, eddig szerencsére nem okozott neki semmiféle gondot.Felnőtt fejjel már csak poénkodik rajta ő is.

Krisztina, Anna nagyon csinos mindig, mintha már most várná hogy betoppan vmelyik kissrác hozzá a fórumról :lol:
a te náthád elmúlt?

ToldiSzilvi, örülök hogy rendben volt minden a védőnőnél.
Nem mondta a tápszeres pótlást, vagy elegendő végülis Máténak a kajci?Nekünk 15-20 dkg gyarapodást mondtak hetente.
Kocsikázáshoz sok sikert, te is ügyi csajszi vagy, akárcsak Mangora.

Zsuzsi, megjött a kávéfőző végül?
Na látod, mindegyőnknek vannak fura tapasztalatai a lurkók hallásával kapcsolatban viszont együttérzek veled, nem lesz semmi reméljük.Ja, amúgy ha jön hozzánk vki vagy mi megyünk pl anyáékhoz, Márk meg se nyikkan, még sírni is alig sír.
Gondolom az orvosnál is így vannak, áldott jó gyerekek.
Bezzeg ha kettesben vegyubk, van ám sokszor balhé.
Vickkel egyetértek, inkább több vizsgálat,mintsem később kiderüljön akármi is.
Én a terhesség alatt ezért voltam összesen 10 uh-n.Viszont végigrettegtem.

Edina, örülök, hogy viszaállt a rend.Viszont akkor most tényleg megjött neked vagy sem?
Fejfájás is lehet attól van, szegénykém.

Móni, mikor írtad a hivatalnokos frizurát, elröhögtem magam, én Márk haját mindig egy vénülő prímáséhoz hasonlítom, egy különbséggel, hogy a drágámé nem fekete.Ja, és a kórházi fürdésnél mindig hitleres frizkót csináltak neki, egy agyrém volt meglátni a gyereket utána...Persze utólag csak nevetünk rajta.
Örülök, hogy rendebn találtak téged a konzíliumon és tényleg menj el úszni, ha máshogy nem tudjátok megoldani, akkor Zoli menjen babaúszásra te meg addig úszol a nagyvízben.

Napirend:Nagyon változó, nagyrészt a reggeli keléstől függ, még korrpetálni se tudtam mióta megvan Márk, mert sokszor kiszámíthatatlan.Utálom a mikor eszik és mikor alszik, vagy ilyenkor nem kéne aludnia kérdéseket.Mintha én csinálnám rosszul.
Nálunk csak az éjszakai program állandó, 11körül legkésőbb fekvés és 6-6.15ig alvás.De én ennek már nagyon örülök.

Bocsi, ha kihagytam vmit, phiszékes és rövid frizurás képekkel majd később jövök, mert új gépünk van és nem értek a kezeléséhez.

jó éjt,

puszi

katicat
Szigetszentmiklós

Hali!!

Kata ,várja bizony :D :D !!!!

Ma megyünk oltásra,nagyon félek,anyukám jön "támogatásnak" :D bár azt mondta ő nem fog odanézni :D :D :D
Innentől tényleg önállónak kell lennem ilyen téren,de én magam miatt sem mentem még soha egyedül orvoshoz,most meg ketten vagyunk!!!!!Lehet ciki,de ez van....

Én is voltam ám fodrásznál a múlt héten!!!Csak nekem soha nem veszi észre senki ,mert mindig rövid .

A náthám elmúlt 3 nap volt ,végig maszkban voltam és eszeveszetten fertőtlenítettem a kezem aminek meg is van az eredménye....teljesen szétment,de szerencsére Anna nem kapta el,úgyhogy megérte.

Csajok,én tejcsi ügyileg megint rosszul álllok,éppen csak elég.Még hogy nincs összefüggés a kaja és a tej között....ahogy kihagyom a vacsit/alak formálás gyanánt/rögtön nincs tejcsi :(
És most ami a legrosszabb és nagyon idegesít,hogy Anna a cumisüveg ellen sztrájkol,semmit nem iszeik meg belőle még ha nagyon éhes is.Inkább rágja az üres cicit és elalszik rajta,persze fél óra múlva meg ébred mert éhes :(
Tud valaki vmi okosat mondani??Eddig nem volt ilyen gond.

Kép

Kép
krisztinaa

Jó reggelt,

Márk éjjel rekordot döntött, 11kor aludt be és negyed 8kor ébredt.:lol:
Ja, TGYÁST én már megkaptam december 30.-án(munkahelyem intézi), mert ugye táppénzen csak nov.17.-ig voltam, így abból csak félhavit kaptam, viszont most másfél havi TGYÁS jött,májusig egész jó kis összeg, nekem is kb annyi mint a nettó fizum volt, aztán májustól jön majd a zsíros kenyér meg víz a bruttó 100.100 ft-tól.
CSP-t is 2x utaltak már, szóval meg vagyok elégedbve a MÁK-kal.

ToldiSzilvi, hűtőszerelést sajnálom, amúgy nem volt már gari rá?
Hozzánk holnap jön a kazánszerelő, az 1 éves kazánt savazni(15ezer+ÁFA), mert arra nincs garancia ha 1 év alatt bevízkövesedik és ha a savazással kilyukad akkor 55 ezer bele vmi alkatrész, hogy mindig jut vmi plusz kiadás, a hajam már égnek áll.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Krisztina, egyszerre írtunk...
Én is így vagyok ezekkel a vizsgálatokkal, pénteken is jön apa velünk.
Jövő szerdán kettesben megyünk az oltásra a drágámmal, viszont ott lesz nekünk Fleur meg Dani :lol: .
Cumisüveg nem elfogadás, hm, sajnálom, talán holnapra rendeződik a dolog, azt vettem észre ,ezek a sztrájkok pár napig tartanak aztán elmúlnak...
Kajciból tejci:Igen,igen, én is tapasztaltam már.Pl. múlt héten hogy 5 napot anyuéknál voltunk, anya és mama tömtek mindenfélével és fejni is tudtam, reggel elárasztott a tej,most meg hogy egymagam vagyok,csak muszájból eszek szinte.
Nyár előtt semmiképpen nem kezdek diétába és tornázni, azt hiszem...

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Üdvözöllek Ági Téged is közöttünk!
Köszönöm a tapasztalatodat és a jó tanácsot a hallásvizsgálattal kapcsolatban. Pénteken megyünk a Madarászba, de azért jó tudni, hogy máshol is van.
Nagyon szép a kisfiad és milyen erős!
Erről eszembe jut, hogy gyakabban kellene Zsófit hasra tenni :oops:
Jól írod, nekünk is az a napirend, hogy nincs napirend. :) Vagyis eszik-alszik-sír-játszik 2-3, néha 4 órás váltásokkal.

Kata, igazad van, én is utálom az ilyen kérdéseket. Hogy tudnám 3 nappal előre megmondani, hogy mikor lesz éhes?
A kávéfőző nem jött meg, tegnap hívtam őket, ma vagy holnap. Mondtam, hogy nekem nem létszükséglet, csak hívjanak már fel, hogy nehogy akkor menjek sétálni Zsófival.
(Igaz, azt, hogy hétfőn kihozzák, csak telefonon mondták, nyilván, hogy tőlük rendeljem meg. :? )

Vick, egy percig sem érzem úgy, hogy paráztatna az orvos. Inkább most derüljön ki, hiszen minnél korábban felismerik, annál jobban kezelhető a probléma a hallókészülékkel, ami a beszédfejlődés szempontjából elengedhetetlen. Paráztatom én magam rendesen, összeolvasok mindent, pedig már megmondta a családom, hogy nekem nem ebből van a doktori címem. :wink:
Ma reggel eszembe jutottatok: Zsófi 15 percig sikongatott a pelenkázó csupasz falára (a másik 2 falát már kidekoráltam).

Szilvi, megjavították a hűtőt? Bosszantó egy kálvária egy 2 éves hűtővel.

Edina, örülök, hogy megtörte Gréta a sztrájkot :-) Üdvözöllek a fejők táborában! Rengeteg időt elvesz, de inkább, minthogy ne legyen tej.
Most az 56-os terpeszpelust hordjuk. Nem az a típus, amit az ortopédián mondtak, de a védőnő szerint ugyanúgy jó. Nyilván nekik a másik céggel volt "szerződésük". Írj majd, hogy mi volt ma a vizsgálaton. Egyébként én is a megyei kórház koraszülött osztályán voltam újszülöttként, ahova most mentek Grétával.

Dorka és HuSzilvi már száz éve nem volt...

Szép napot!
Zsuzsi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.01.13 13:08-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jaj Kata ez a cumisüveg sztrájk már vagy 5 napja tart és míg van éppen annyi tej hogy elég addig nincs baj,de mi lesz ha nem lesz???

Kép

Kép
krisztinaa

Kata, Krisztina, egyszerre írtunk :-)

Krisztina, sajnálom a tejügyet, egyél rendesen, tényleg. Szerintem is van összefüggés. Amikor két ünnep között itthon volt a párom és mindig együtt ettünk, sokkal több tejem volt. Mostanában elvagyok pirítóson és az nem jó. :cry: Nekem van ugyan tejem, de megérzem a különbséget.
Oltáshoz kitartást! Bizony, ezeket már nekünk kell megoldani. Fura nekem is. Vagy pl. ha hánytam régen, Anyukám gondozott stb., most meg nekem kell Zsófit majd rendbe tenni. Vgy ha köhög, azonnal ugrok. Iszonyú nagy felelősség az Anyaság és örök aggódás, de imádom! :P

Kata, kazán :evil: Hihetetlen, hogy ma mindent milyen vacakul csinálnak meg.
Na jó, a hajszárítóm vagy 5 éves volt. Már csak el kellene jutnom venni egyet.

A védőnőhöz és gyerekorvoshoz egyedül járunk, mert kb. 200 m a parkon át. A többi helyre viszont mindig a párom visz minket. Bár csütörtökön lehet, hogy ketten megyünk az SZTK-ba az ortopédiára, az kb. 15 perc séta, szintén a parkon át. Minden nap arra sétálunk.

ZS.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kankalin79 2010.01.13 13:07-kor.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Jó reggelt!

Üdv, Ági, örülünk, hogy jöttetek!
Még azon az áron is, hogy osztozni kell Friday svájci csokiján

Szépek a babák:) tegyetek fel légyszi olyan képet is, amin ti is szerepeltek!

[color=brown]Igen, Dorka ezer, Szilvi száz éve nem volt... légyszi, ne most szokjatok le rólunk!!! Nem kell visszaolvasni, ha egy sort írtok, hogy hogy vagytok, mi annak is örülünk!!![/color]

Zsuzsi, jól megvigasztaltál azzal a "Zsófi átalussza az éjszakát" történettel:) ilyen áron tényleg inkább ne aludja át.
Egyébként én sem bánom az etetést egyáltalán, éjjel sem, csak az esti sírás ijesztő. Hálistennek éjjel még nem sírt:(
Sőt, ma este se nyűglődött, aludt, mint a kisangyal.

Erről jut eszembe: ő pl. rengeteget bámul felfelé, a (hófehér) plafonra - tudnám, hogy mit néz ott... azt szoktuk mondani, hogy angyalkákat lát, még abból a világból, ahonnan nemrég érkezett:)

Kata, én már gyűjtöm a zsírt (hájat:( a GYED-es szűkösebb napokra... egyébként még a GYED se annyira rossz, de majd a GYES...

Babaúszás: én - bár imádok úszni, családostul- nem tudom elképzelni, hogy vigyem Dávidot, annyira pici még, és annyira változékony a kedve. Inkább azt szeretném, hogy nyáron a szabadban ismerkedjen a vízzel (természetes vízzel), velünk, a saját tempójában.

Azt a magzatkori reflexet meg minek visszahozni, nem akarok olimpiai bajnok úszót nevelni belőle.
Két érv szól mégis a babaúszás mellett: Zsuzsi húgáé (mármint, hogy ki kell próbálni), és az, hogy állítólag jól lefárasztja a babákat.

Ti mikortól akartok menni? Fleur, te vitted Lillát?

Judit, fájdalomcsillapító:
Sajnos komoly tapasztalatom van a témában, Algopirint adtak a kórházban is, mert hatásosabb mint a többi, de ha nem fáj nagyonnagyon, akkor azt mondták, inkább Paracetamol tartalmú (Rubophen, Febrilin...) fájdalomcsillapítókat szedjek, az kevésbé rossz a babának. Házidokink is ezt mondta.

Tejszaporításra szerintem is Vick tippje a legjobb, mármint sok folyadék, pihenés és fejés minden szoptatás után. Csak aztán ha megint lesz elég tej, nagyon kellemetlen tud lenni, hogy folyton bedurran:(((

Majd még jövök, de megint túltengtem itt.
Pusz
M.
monke

Sziasztok!

Móni, csoki :) Kompenzálásként majd én is sütök vmi finomat :)

A hasonfekvést én is hajlamos vagyok elfelejteni, mert azt kevesebb ideig és ritkábban szereti, de azért érdemes rá odafigyelni, a mozgásfejlődés szempontjából nagyon fontos, hogy éberen is sokat legyenek hason (aludni Bene mindig hason alszik, ha a hátán van, könnyen felébreszti magát a reflex-mozgásaival :))

Móni, a szem váladékozáshoz, ha esetleg nem akarna múlni: Benének születése óta csipásodik a szeme, nem nagyon, de azért majdnem minden nap, azt mondta a védőnőnk, hogy valószínűleg szűk vagy el van záródva a könnycsatornája (bár ez utóbbi szerintem nem, mert hatalmas krokodilkönnycseppeket képes produkálni :)), és hogy ha nem múlna el (kaptunk rá cseppet, Brulamycint, időlegesen kezelte, de visszajött azóta), akkor a szemészeten felszúrják, ami elég kegyetlenül hangzik, de állítólag nem fáj a babáknak (az apósomnak felnőtt fejjel csináltak ilyet, és neki sem fájt), viszont ordítani ordítanak, mert le kell hozzá fogni a fejüket. Szóval azt mondta, ha elvinnénk, ne menjünk be vele... :(

Kata, őszinte részvétem az Anyósod miatt, átérzem a veszteségeteket... a párom és én év végén egy héten belül vesztettük el a nagypapánkat, akik mindkettőnknek nagyon fontosak voltak, azóta is nehezen fogom el, főleg, hogy Benét már egyikőjük sem láthatta. Az én papám aznap került kórházba, amikor szültem, és sajnos ott halt meg, oda viszont nem mehettem el egy éppen újszülött kisbabával... az Anyósod láthatta még Márkot?

Grat a rekord alváshoz!!! Egy ilyet már Bene is produkálhatna lassan... :)
A harmadik mellbimbó állítólag az egyik leggyakoribb rendellenesség, és szerencsére sokszor nem jár mással. A lányoknál rosszabb lehet, mert kamaszkorban az is fejlődésnek indulhat :(

Krisztina, tök jó, hogy végig tudtad így csinálni a náthád, bár gondolom, nagyon megerőltető volt a sok fertőtlenítés és a szájmaszk viselése, de mégis megcsináltad, szuper anya vagy!
Én is utálok egyedül orvoshoz járni, magam miatt szinte sosem mentem el (az utóbbi öt-hat évben gyakorlatilag egyszer voltam háziorvosnál, akkor is a jogsihoz szükséges egészségügyi alkalmassági miatt). Mondjuk szerencsére nem is nagyon szoktam beteg lenni, max. náthás, de az is ritkán. Ezt volt a legnehezebb megszokni a terhesség alatt is, hogy rendszeresen menni kell dokihoz (a várakozás meg külön az őrületbe kerget), de szerencsére a párom mindig elkísért, úgy sokkal könnyebb volt, hálás vagyok neki érte. Az elején nagyon nehezemre esett, úgy éreztem, mintha a terhességet is betegségként kezelnék, a végére már egész belejöttem, így most könnyebben veszem azt is, hogy Benével járni kell ide-oda, érte bármit :) Bár kétség kívül, eddig mindig jött velünk a párom is, de a körzeti rendelőbe egyedül is el tudnám vinni, itt van két percre. Ha kocsival kellene messzebbre menni, már más lenne a helyzet...
Hogy ment az oltás? Attól én is parázok kicsit, remélem Bene könnyen veszi majd az ilyen akadályokat, mi hétfőn megyünk. Rossz belegondolni, hogy mi lesz, ha lázas beteg lesz, biztos nagyon meg fog viselni... :(

Általában nekünk sem illik bele sose a vizsgálat az adott nap szopiritmusába... nem lehet vele tervezni, látogatókat se tudok úgy hívni, hogy jöjjön x órára, előtte eszik, alszik, akkor biztos éber lesz...

Ja, a foglalkozáshoz még: Bene imád a pelenkázón lenni, pedig nem feltétlenül ingergazdagabb ott a környezet, ő is a falat nézi :) Csupaszkodni is szeret, fürdés előtt is hosszan elbeszélgetünk vele, olyankor nagyon jó passzban szokott lenni.

Tudom, hogy még messze van, de valamilyen elképzelése általában mindenkinek van: a kistesót mikorra tervezitek? Már aki tervez persze :)

A szülés ót kevés vállalható kép készült rólam :) , szóval inkább még egy pocakos, úgyis olyan jó rá visszagondolni, néha a nagy nyűgösködés közepette hiányzik az az édeni időszak :)

Na hát én is túltengtem, bocsi, napközben hiányzik a rendes felnőtt kommunikáció :) Várom, hogy nagyobb legyen és az idő is jobb legyen, nem fogunk ennyit itthon ücsörögni... :)
Üdv!

Kép
gigilina

Ági, köszi az aranyos képet:)

Ez elég riasztó, amit a szemről írtál:(((((((((((((
Nekünk a doki még nem mondta, hogy ilyen várható, mosom ezerrel, de nem az igazi most sem. És álladóan csipásodik.
Védőnő se mondta, igaz, őt nem is venném annyira komolyan.

Mindkét szeméről van szó, vagy csak az egyikről?
Nálunk csak a jobb a problémás, (az szokott könnyezni is, a másik nem igazán), és mi Tobrex-et kaptunk rá.

Mindenesetre, drukkolok, hogy Benének is, Dávidnak is minél hamarabb elmúljon!!!

Hason fekvés nálunk is kritikus, jó, hogy mondjátok, majd erőltetem picit.

Mi kis korkülönbséggel terveztünk (volna) két gyereket. Szóval mondjuk szinte azonnal.
Most azért megijedtem, hogy nem bírnám idegekkel. Na meg a szülésem körülményei is olyanok voltak, hogy talán inkább várni kellene az ismétléssel. Viszont mi értelme van visszamenni 36 évesen 1 évre dolgozni, majd újra gyerek... jobb lenne "letudni" egyszerre.

M
monke

Sziasztok!

Ági, aranyos a kép és Te is! Hááát, Te szorgalmasabb vagy mint én! :) Én nem vagyok nagy írásbajnok. :)

Csak rövid leszek most, de remélem du tudok jönni hosszabban.

A szem téma:
Petrának múlt héten volt nagyon csipás a szeme, mi is azt a B betűs szemcseppet kaptuk. Akkor megijedtem én is nagyon, mert a kamillázás semmit nem ért. Akkor utánaolvastam a könnycsatorna elzáródásnak a neten. AZt írják, és egyelőre nem jött vissza a váladékozás (lehet a szemcseppnek köszönhető csak), hogy érdemes a szemzugtól az orrnyergét masszírozni és rövidebb ideig a szemzugot picit megnyomni. Ha elzáródásról van szó, akkor az megnyílhat így. Petra a masszírozást szereti, persze csak az orrát. A testéhez nincs türelme.... :))) MIlyen dolog az, hogy ő ébren van, anya ott van és kajcsit meg nem kap.... ;) :)

J.
petra09

petra09

Neki is csak az egyik szemével, a ballal van ez. Ha kötőhártya gyulladás lenne, valószínűbb szerintem, hogy mindkét szemet érintené, mert átfertőződik... nekünk is csak a védőnő mondta, a házidoki a cseppet javasolta, illetve hogy masszírozgassam a szemzugát, attól is kitisztulhat, és ezt a tippet már máshol is olvastam, esetleg próbáld meg Te is!!
Egyébként a szemészet a Tömő utcában van, csütörtökön 9-12-ig csak picikkel foglalkoznak, nem kell időpont és beutaló sem. Én még várok vele egy pár hetet, ha nem múlik, újratárgyaljuk a kérdést. Most éri elég sok macera amúgy is, meg nőjjön még egy picit.

Regenerálódnia amúgy is kell szülés után a női szervezetnek, amennyire én tudom. Nehéz elképzelni, hogy a "nagy" még csak éppen elindult, mikor már ott egy apró újszülött, akit a nap 24 órájában kell gondozni... szerintem valahol a kettő között van talán a jó megoldás, szóval 2-3 év különbséggel. De persze annyi minden mástól is függ.
Remélem a második terhességednél nem lesz ilyen gond!!! Biztos nagyon megnehezítette az első heteket... most már semmi érezhető jele nincs?
Az online gyerekdokit irigykedve olvastam, szerintem baromi jó ötlet, remélem idővel elterjedtebb lesz az ilyen hozzáállás :)
gigilina

Judit, köszi :)
Akkor erről a masszírozásról már Te is olvastál, csak lehet benne vmi :)
gigilina

Judit, Ági, köszi a tippet és a linket! A tünetek nagyon ráillenek.
Megpróbálom a masszírozást, és megkérdem a dokit jövő héten, hogyha nem múlik.

Még kell egy hónap elvileg a teljes regenerálódáshoz, de már majdnem minden ok.
Ja: ha most elkezdenék próbálkozni, jó eséllyel a szoptatás alatt nem esnék teherbe (az csak azoknak jár, akik nem akarnak ...), aztán még 9 hónap.. szóval meglenne az a két év azért
monke

Sziasztok,

Móni keresztanyám akkor lett terhes a lányával,mikor a fia 8 hetes volt!Unokatesóim közt így 13 hónap van :lol:

Köszi a linket Ági a könnycsatorna elzáródásról, anno még én is írtam hogy Márk jobb szeme nagyon csippásodik, most per pillanat nem, de már 3x visszatért mióta megszületett.Mi is Brullamycint kaptunk rá.
Masszírozás ötletet Judit köszi.
Ez a felszúrás szörnyen hangzik,még akkor is ha nem fáj nekik.

Azért megnyugtat, hogy mások is küzdenek ezzel a problémával.

Ági, jó a kép.Nagypapák miatt őszinte részvétem mindkettőtöknek

Móni, én se vagyok oda az uszodáért, kimondottan utálom, főleg télen, de Márk miatt kell, annyi pozitívumot írnak a babaúszásról.

Lányok nekünk a védőnő azt mondta, akkor menjünk usziba, ha megvan 4 hónaposan a 3.oltásrészlet is.

Gyes:Én már nem szándékozok 2 éves kortól itthon lenni, ha mást nem, 4 vagy 6 órában, de vissza kell mennem dolgozni, mert nagy hitelünk van.
Mi úgy szeretnénk, hogy Márk 2 éves korában elmegyek dolgozni, dolgozok 1-2 évet és jöhet a tesó és akkor megint jó fizu után kapom a tgyást meg gyedet.Persze aztán ki tudja hogy alakul

Zsuzsi, fúj-fúj napirend :lol: Hülye aki ezt nem látja be!
Tök jó, hogy ilyen közel van minden hozzátok...

Fleur,hogy alakulsz fogügyileg?

Dorka,HuSzilvi, igazolást kérünk a távollétről!

puszi

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata én imádom az uszodát:) de nem gondolom, hogy a párhónapos gyerek is szeretni fogja.
monke

Sziasztok,

Ez a szemváladékozás nagyon rosszul hangzik. Jobbulást mindenkinek!

Móni, egy kollégám gyerekei között szinte napra pontosan 12 hónap van! Otthoni szomszédlányok között pedig 11! Szóval sosem lehet tudni. :wink:
Hol vagy Te még 36 éves? Ne hülyéskedj már!

Mi nem szeretnénk a gyerekdolgot egyszerre "letudni". Ebben a szülsé utáni első két hónap megerősített, nem tudom, hogy bírnám-e idegekkel.
Bár a párom az első "új" együttlétünk alkalmával megkérdezte, hogy akkor összehozzuk Eszterkét? :)
Szeretnénk egy nagyobb lakást (házat), ehhez hitel kell. Úgy tervezem (így van megbeszélve), hogy egy évet maradok itthon Zsófival, legkésőbb jövő januárban visszamegyek dolgozni. Persze csökkentett tempóban + azért nekem ez nem jár hivatalos munkaidővel stb., talán meg tudjuk oldani. Olyan 3-4 éves kora körül szeretnénk a második babát. Aztán persze ember tervez, Isten végez. :wink:

Ági, köszönjük a képet, csinos kismama voltál :-) Őszinte részvétem a Nagypapáitok miatt.
Nekem is hiányzik a felnőtt társaság napközben. Sokat vagyunk ketten, a párom 7-nél előbb sosem ér haza. :-(

Ja, megkaptam én is a tgyás-t hétfőn :-)

Fú, volt egy film, amiben a nőnek három melle volt, talán Kabalapasi volt a címe.

Na, mára én is eleget tobzódtam. :wink:

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kriszti sajnálom a tejdolgot. Tudom, mit érzel. Nekem ami egész jól bejött, az napi egy üveg alkoholmentes sör. Unokatesóm felesége javasolta, neki is bevált. A Holsten az szerintem egész fini, nekem a mangós a kedvencem. Hétvégén vettünk Karamalz nevűt, az talán még hatásosabb. Erre az van írva, hogy alkoholmentes maláta ital. Majdnem olyan színű, mint a barna sör.

A tesódolgot most mi sem tudjuk. Túl nagy korkülönbséget nem szeretnék én sem, de a párom jelen pillanatban abban sem biztos, hogy szeretne még egy gyereket. Nehéz volt az eleje. Ők viszont hárman voltak testvérek, nekem nincs testvérem. Én gyerekkorom óta azt gondolom, hogy minimum két gyerekem lesz, mert nekem rossz volt testvér nélkül. A szüleim is elváltak, így nagyon jó lenne, ha lenne és lett volna, ha lenne tesóm.

Kata, Ági őszinte részvétem.
petra09

Hi!

Gréta egy kakamasina. Én ennyi "cuccot" gyerekbe még nem láttam, komolyan már ott tartok, hogy vettem aldi-s pelenkát, az itt a legolcsóbb, nem kívánom a jobb minőségű gyártókét megvenni, mikor ígyis-úgyis max.1 órát van rajta.

Csináltam egy hülyeséget, tanulságként leírom: már írtam, hogy Gréta nyáladzani kezdett. No, gondoltam akkor rakok neki előkét, szépen lassan hozzászokjon, mert Borssal mire elkezdtük a hozzátáplálást már elutasító volt eme szerkezettel és napi több ruhát vettünk le. Tépőzáras az előke. Fürdetésnél vettem csak észre, hogy kidörzsölte egy kis folton már véresre hátul a fejecskéjét. Talán a sima megkötőset javaslom immáron és később a tépőzárasat (ikeás).

Kezdem a visszaolvasást, remélem jövök még a reagálásokkal.

Kép
Kép
friday

Hali!!!

Anna nagyon nehezen viselte az oltást.
Sokan voltak,több mint 1 órát vártunk,meleg volt,mire az oltásra került a sor sírt az éhségtől /a váróban kellett szoptatnom :( /és maga az oltás,na akkor nagyon sírt.Úgy sajnáltam még így soha nem hallottam sírni,alig tudtam megnyugtatni.
Mire hazaértünk elaludt,du felkelt és pelusozáskor levettem a ragacsot,na akkor is őrülten sírt,szerintem félt hogy megint történik valami.Akkor ettünk és azóta alszik.
Már csak az hiányzik hogy belázasodjon :(
Még jó hogy jött anyukám,nagy segítség volt.

Csajok az én kisbabám mindenben a felső határon van,mellettünk a 6 hós baba 62cm volt.Anna most 64cm.
Akkor volt egy másik akire azt hittem szintén két hónapos,kiderült hogy már 4,remélem nem bántódott meg az anyukája :D

A bcg oltását elfelejtették megnézni :shock: :shock:
De múlt héten a klinikán jónak találták.

Mama ma megint gyönyörű kisruhákkal állított be,már ki is mostam,majd rakom a képeket :D

Tegnap este megint harc volt a cumisüveggel,kevés volt a tej pótolni kellett volna,na ez nem ment,nem hajlandó bekapni.Teljesen mindegy mit rakok bele.

Kép

Kép
krisztinaa

Friday,hát Anna sem mondhatni hogy spórol a pelussal.Egy nap van hogy 3-4 nagy kaki simán van.Plussz minden pelusba egy kicsi :D

Kép

Kép
krisztinaa

Ja,én mindig az akciós pamperst veszem ,az kijön 42 ft-ba,az olcsó sem sokkal olcsóbb,próbáltam már sokfélét.Még a dm-es bejön,de az is abban az árban van.

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, sajnálom Annát! Nem volt könnyű egyikőtöknek sem. Szorítok, hogy ne lázasodjon be!!

Pelenkába nekünk a Tescos vált be napközbenre leginkább. A Pampersből kifolyik a kaki. :( A Huggiesben egész jól bent marad és az a pisit is felszívja, mi azt használjuk éjszakára.
petra09

Krisztina, szegénykém, sajnálom Annát. A képeket várjuk :-) Szorítok, hogy ne lázasodjon be.

Mi is Pamperst használunk, de a DM-s vagy Rossmannos is jó, de árban tényéleg ott van, mint a Pampers. Bár most kaptunk egy 90 db-os Libero-t azt is el kell használni, azt nem szeretem, túl kemény, így könnyen kifolyik belőle. Gyereke válogatja...
Eddig mi még 2-es méretet használunk, de gondokodom, hogy már 3-ast veszek legközelebb, mintha szorítaná a kis lábát a 2-es...

Akciós a Rossmannban a Pampers törlőkendő 6 csomag van egy nagyban és 4,73FT-ra jön ki darabja, az szerintem jó ár érte.

Azt hiszem, ma front van, Zsófi egész du. nyugtalan. Nem is aludt.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hi,

Reni, én iszom kávét, nem bírom nélküle. Erről írtam már, meglódul a szabadidőm visszakeresem és küldöm :wink: . Kilóktól ráérsz szopi befejeztével megszabadulni...bár, nyomokban én is elkezdtem a 90 napos diéta szerint étkezni, szerintem 6 hónapos kortól pedig végigcsinálom (megint). Ismered ennek a lényegét? Más: Amerikába csak én akarok menni, férjemet még puhítom. Ha már egyszer elindultunk otthonról miért ne alapon gondoltam, de semmi komoly. Zenei vonal: én volnék/voltam zenész, (zenetanár).
Nagyon sajnálom ami unokatesód babájával történt.

Katicat, ó ne, elestél? Gyógyulj meg mielőbb!!!

Kankalin, akkor 15-én várjuk a híreket, addig is nyugi-nyugi...és nyugodtan írj erről, azért vagyunk itt.

Fleur, neee, én már a fogorvos láttára is fájdalomcsillapítást kérek, brrrr, ennél azért tényleg vannak jobb programok. Mélypontos napokon érezd, hogy lélekben Veled vagyok! Majd talin sírunk egymás vállán, mást úgyse tehetünk :roll: . Türelem...cikkeket tegnap beraktam, ha van kedved olvasd el.

Mangora, arról a kórházról nincs tapasztalatom. Szerintem van anya-beteg szoba, főleg szoptatós babáknak. Kabát alá szerintem jobbak ezek a babacipelő cuccok.

Petra, üdv köztünk! Tej-sztrájk lehet menszi előtt, sajnos, de ezer más októl is, amire sose fogunk magyarázatot kapni.

Ervick, szerintem nem a kóla maga tette a tejjel a csodát, hanem hogy jól érezted magad utána :wink: Dacos ügy: detto-Fleur: sírunk majd egymás vállán...

Monke, én kaja előtt azért nem rakom tisztába a gyereket, mert utána 1 percen belül jön az "áldás". Vagy még közben: összeszorítja a száját és nyom. A baj ezzel csak az, hogy a mellbimbóm még ott van :shock: .
A kanalas dolog: 4 hónaposan kezdtem Borssal az anyatejet kanalazgatni, szerintem most is nagyjából ekkor teszem.

Dy, ilyen sztájk lesz többször is, kitartást!...pl. minden menszi előtt, de ezt látom már írták...

Tesó téma: nálunk az élet helyzet is adott volt, hogy most legyen mégegy gyerek és mi is kis korkülönbséget szerettünk volna, tudatában voltunk, hogy bizony lesznek nehézségek, mint pl. ez a mostani szakasz is. Technikailag szerintem a téli kistesó azért jó, mert a séta és kinti programokat ilyenkor nem kell minden nap erőltetni, rá lehet fogni az időre :roll:
Nálunk most nyugi van, Bors lecsillapodott kissé. A csoportba járást pedig nem erőltetem, egy időre felfüggesztettük. Köszönöm a biztató szavakat!

...még a nevelés kérdései miatt keletkező konfliktusról akartam írni, akkor majd holnap, most dolog van, csók

Kép
Kép
friday

Sziasztok!

Bocsi, most visszaolvasni nincs időm, de pár kép Marciról (most töltöttem le őket):

Kép Mi van a karácsonyfa alatt?

Kép Kukucs

Kép Figyelek

Kép Mosoly

Mangora

Kép
mangora

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?