A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Hehe, hajnalban mentünk Komlóra gondozásra.
Nst: a kis kukac végigaludta a vizsgálatot. Hol az ápolónő lökdöste, hol a Zsolti, hol én. Olyankor egy marha nagyot belerúgott a készülékbe, és teljes lelki nyugalomban aludt tovább. Mondtam, olyan, mint az apja: eszik, alszik. Nem sok vizet fog zavarni.
Aztán jött a technika összes ördöge, így 5-kor indultunk, 7-től volt gondozás 10 órakor még ott ücsörögtünk. Síkba untam magam. Aztán kiderült, hogy nyílok, mint a májusi margaréta, egy ujjnyi, egyébként mindenem gyönyörű, azt mondta a dokker, hogy ennél szebbet el se tud képzelni. Aztán khm, khm, rákérdezett a doki, hogy khm beszéltünk e már a szülésről. Mert megadja a telefonszámát szülés esetére. Khm. Hát addig pirultam, amit látott, mondtam, hogy még ilyesmiről nem beszéltünk és kiosontam öltözni. Uh, ciki lesz jövő héten kontrollra menni.

Részemről örülök, hogy van mindennapra valami tennivalóm, mert a tegnapi semmit tevés az őrületbe kergetett. Ma meg jön egy kedves barátnőm 5 napra pihenni hozzánk. Mondtam, azt lehet nálunk.
Most hozták fel a decemberi könyvelést. Legalább holnap is lesz mit csinálni.

Szoptatás: szerintem Katica és az Lll az etalon. A többi nem számít. Konkrét elképzeléseim vannak a szülésről a szoptatásról, kérdés, hogy jól tudom e kommunikálni az igényeimet. Ismerve magam, a 2. nap kivágnak a kórházból, mert ilyen hisztis p*csát nem soká tűrnek meg (pláne hogy protekció sem lesz)

zarja

Eszter!
Még 14 nap van hátra :)
Hű de izgi.

Hasrepedősök!
Ha megvakargatjátok a pocakot nektek is fáj a bőrötök? :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Én is épp most néztem Eszter vonalzóját. Totál izgalmas... :) Két hét!!!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bezony, Zarja, ez már nagyon izgi! :)

Kattkat, nekem is viszket néha a hasam, ez még hagyján, mert akkor rákenek egy csomó krémet. De van úgy, hogy szinte érzem, hogy reped, illetve nagyon feszül... Ez utóbbi sokkal rosszabb, vakargatni nem is merem... A köldök környéke eszméletlen érzékeny, még egy kis simi is kellemetlen ott.

Zuzmooo, ügyesek vagytok nagymamáddal, szép lett a fejvédő!
Azt, hogy számoljam a mozgást, nekem még senki sem mondta, én meg mindig elfelejtem megkérdezni...

Nekem szerencsére nem jönnek még sms-ek, hívni is igen ritkán hívnak a rokonok. Holnap viszont szüleim lekocsikáznak Szegedre! :) Hétvégén meg átjön az egyik volt évfolyamtársam illetve lehet, hogy pár barátunk is társasozni. Nagyon örülök, mert társaságom nekem is igen ritkán van... Még a hangom is totál megváltozott mióta ennyit vagyok egyedül itthon.

Fáááj a gyomrom... :( És mostanság olyan kis mennyiségeket eszek... Illetve nem tudok sokat (sok alatt ne a nagy zabikat értsétek, hanem pl. ebédre nekem ma elég volt a leves is, reggelire is már csak egy fél szelet kenyeret eszek az egész helyett, meg van, hogy a vacsim csak egy joghurt. Na jó, néha éjszaka, mikor kibotorkálok benézek a hűtőbe is egy kis Túró Rudiért -megunhatatlan- :))

Kép
erusverus

Kép

Nincs lelkierőm elindulni kutyát sétáltatni! De muszáj! Ezek a szegények már itt tobzódnak! Szerintem már keresztben áll a lábuk, úgy szorítják vissza - szóval elindulok, de SEMMI KEDVEM HOZZÁ!!!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zarja! Edit! Koknya és akik még elől vannak... Nagyon közeledik az idő... Már alig várom az első babát :lol:

Szurkolok mindenkinek Kép

Na megyek csinálok valami vacsit, mert már elég éhes vagyok.

Ma már lehet nem jövök.

Sziasztok
Kép

bellerreni
Eger

Zuzmooo, elfelejtettem megdicsérni a rácsvédőt!
Nagyon szép lett.
Ezek keresztszemes képecskék?

Kattkat

Kép
kattkat

Erusverus: magzatmozgás: nekem se mondták, hogy számolgassam, mindig csak azt kérdik: És érzi mozogni? Igen. Ennyivel le van zárva.

Hát, most már ha Komlóra vagy Pécsre megyünk a kórházi cumót visszük magunkkal. :D Aztán hozzuk.
Eddig örvendtem, hogy kb 1 évre megúszom a menstruációs görcsöket: arról senki nem beszélt, hogy a 9. hónapban behozom a lemaradást. Bár szerintem megint az volt a hibás, hogy nem pihentem délben. Mert 3 körül tudtam lepihenni, és egy óra alvás után semmi bajom nincs.

Jópofa volt a doki, én eddig egy szóval se mondtam, hogy voltak e jóslók, de már 3 hete azt írja a papírjaimra, hogy jóslóval mentem be hozzá.

Uh, még két hét. Bár kiszámoltam 21-28 között szülhetek meg, akkor érek rá. Vagy február 1-3 (mert utána már meg akarják majd indítani). Az orvosi protokoll szerint. De ha az én fiam tényleg ilyen ráérős, akkor javában február lesz mire ki tetszik dugni az orrát.

zarja

Sziasztok!

Anita! Bocsi, csak rajtad akadt meg a szemem, még nem olvastam a hsz-eket.

Szülés előtt kihajtaná a szervezet a felesleges vizet? Ezt te tudod konkrétan, vagy csak tippeltél?

Kérek gyors választ!!!!!!

Móni
kokonya

zuzmoo: Szép lett a fejvédő, ügyesek vagytok.

juti: Ja, most már értem. Csak azt hittem, hogy amíg meg nem erősödik a baba, addig egy szopi egy tápi. De lehet hogy a végén mégis csak így lesz, nem tudom.

Mellápoló krém: Most van egy cikk a porontyon a mellápoló krémekről. Annak ellenére, hogy a garmastant a védőnőm is jónak találta az itt hozzászólók nem szerették. Aki már használta annak jó volt? Vagy felesleges volt megvenni?

zsizell: Szerintem nem úgy értették, hogy 9-21 között kell meglennie a 10 mozgásnak, hanem hogy ezen belül kell az időpontot beírni. Vagy nem jól értem?

kakti: Én is ezt a cikket olvastam és eléggé elbizonytalanodtam, mert én garmastant vettem.
vicky79
Budapest III. kerület

A magzatmozgás számolása közben a csuklás hánynak számít?
Ahányszor csuklik, vagy csak 1-nek? :shock:

Kokonya, csak nem? :)

Kattkat

Kép
kattkat

Hú,mennyit írtatok
most izgulok nagyon, nehogy én legyek az akinek a végén nem megy majd a szoptatás......
A korházunk nagyon partner a témában sikerülnie kell..
Arra szoktam gondolnai, h. azt olvastam, h. örökbefogadó anyáknál is beindulhat a tejtermelés...(talán ez egy kicsit tulzás....)
pcd1985

kokonya: csak miattad léptem most be, mert elég brutál módon keményedek most legutóbbi pár alkalommal 8-12 perc között mozog.
Pedig voltam már zuhanyozni és bedobtam egy metaxát jó sok colával
Szerintem olvastam, csak ugye én olvashattam 10 éve is, meg 5, egy biztos, hogy azt olvastam, hogy szülés előtt a baba bár nő, a mama súlya általában stagnál, sokszor felhigul a széklet és lemegy a víz. Amit magamon észrevettem, a múlt heti pocakom és súlyom nagyobb volt mint a mostani és 1 kilóval könnyebb vagyok.

zuzmoooo szép a fejvédő, ügyes vagy nagyon.

Most megyek lányok pihengetek
stephie

Kattkat!
Nem, tom. Gyerek azért mozog, de lejjebb csúszott a hasam. Voltam ma ctg-n és volt már rajta majdnem 80-as összehúzódás. Tegnap óta annyit pisilek, hogy talán 15 percenként egy csomót.

Jóslók vannak összevissza. Szóval így állok. De ez a sok pisilés érdekelne, hogy lehet-e előjel?

Na majd még jövök, írjatok tapasztalatokat!

Móni
kokonya

magzatmozgás:
nekem se mondta senki h. számoljam.. ha nem mozogna ugyis szólnék, gondolom a dokik is így vannak vele..talán..
unatkozás:
én annyira rettegtem az unatkozástol, h. ugy beosztottam magamnak a "feladatokat" h. minden napra van valami
amit persze 10 perc alatt is megcsinálhatnék, de így meg elmolyolok mindenen... :?
de azért sz@r :wink:
pcd1985

Anita! Egyszerre írtunk, köszönöm a választ!Én is egy kilóval voltam reggelre könnyebb, és a hasam is rendetlenkedik.
Pihenj, bár ezek a rendszeres görcsök amik Metaxára sem múlnak.....

Hát lehet, hogy most állunk be a rajtvonalhoz????? :P :P :P :P

Móni
kokonya

Hú de sokat termeltetek ma! :D

Pár sor beköszönés, aztán visszaolvasok: Ma kismamatornán hastánc volt, nagyon mókás volt, amint óriás pocakjainkat ide-oda ringattuk.

Délután mesterembereket vártam, aki beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. Imádom, mikor kijön a szaki, mond valami szédületes baromságot teljes magabiztossággal, majd amikor megpróbálsz ellenérvelni, akkor az arcára van írva, hogy jaj, mint akar ez a maca itt.

A legjobb a körzeti volt: felhívtam, hogy mennék TGYÁS-ra hétfőtől. Azt mondja, megváltozott a jogszabály, menjek már inkább baba után, mert ő nem tudja, hogy az új szabály szerint hogyan kell intézni, meg amúgy ez így nekem is jobb lesz. Jeleztem, hogy egy újszülött mellett a lehető legkevésbé sem szeretnék ezzel foglalkozni + jelenleg magam után fizetem a táppénz egy részét, és ettől szívesen megszabadulnék. Erre megkért, hogy nézzek utána, neki mit kell tennie. Mondtam neki, közöm nincs a TB joghoz, de majd felhívom az OEP-et. Esetleg az igazolást is megírhatnám magamnak :roll:

Kép
juci-77

Nekem olyan érzésem van, h ami nyomástól "fájástol" mult héten még megijedtem, az ma már tök természetes.
Lehet ez ilyen fokozatos??
Annyira kíváncsi vagyok, ha majd ha tényleg beindul a dolog....
Anita :ez tök izgi.én nem értek hozzá, de a leírás alapjáán....hááát...ez kezd komollyá válni
pcd1985

Hajrá lányok!!! Úgy nézem, már nem sok kell és meglesznek az első babák! Kép
és talán nem is az elsőnek kiírtak... :lol:
zuzmooo

Zsófi! :wink: (remélem, most nem csesztem el)

Szerintem normális dolog lehet, hogy hozzászoksz bizonyos fájdalmakhoz. Illetve annak intenzitásához. A fájdalomküszöböd tolódik kifelé...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

:D
kakti!
köszi, ez megnyugtató, tényleg..

Zsófi :)
pcd1985

Sziasztok Csajok!

Nem semmi helyzet kezd itt kialakulni! Már én is kíváncsian várom a babákat, hogy ki lesz az első.

Lányok! Segítsetek nekem! Szeretném a tgyás-t megigényelni, mi ennek a folyamata? Milyen papírokra van szükség, hova kell menni, stb. Ehhez tudni kell, hogy táppénzen vagyok és a munkahelyem nem tb-kifizetőhely. (Ja, és a tgyás-t hívják még szülési szabinak?)

Kép
Kép
molmar

Igen, Molmar! A TGYÁS az a szülési szabadság. Én úgy tudom, hogy a házidokinak kell mondani, hogy mostantól TGYÁS-ra írjon ki. De hátha majd az okosabbak megmondják a frankót.

Közben ezt találtam:
http://www.vital.hu/terhessegi_gyermekagyi_segely?page=0%2C1

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mondjuk ez gáááz, mert itt azt írja, hogy:
[quote]A írta:ki a szülési szabadságot úgy kezdte meg, hogy őt az orvos terhesállományba vette, de még nem szült, akkor csatolni kell a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást és a terhesgondozási könyvet.

Na mármost. Ha leadom a kiskönyvemet, hogy viszem magammal a kórházba??? Ezeknek elgurult a gyógyszerük!
És egyéb, számomra érdekes dolgok szerepelnek még itt... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Molmar!
Újabb infó:

[quote]H írta:ol és mikor kell igényelni a terhességi-gyermekágyi segélyt?

A TGYÁS megállapítása iránti igényt, a munkáltatóhoz kell bejelenteni, függetlenül attól, hogy az rendelkezik-e társadalombiztosítási kifizetőhellyel. (Ha a munkáltató nem rendelkezik kifizetőhellyel, akkor az igénylést továbbítani fogja a székhelye szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztárhoz.) A munkanélküli, álláskeresési támogatásban részesülő édesanyának a munkaügyi központhoz kell fordulnia, az egyéni vállalkozó igénylőnek pedig a székhelye, telephelye szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztárhoz. Amennyiben az igény elbírálására a Magyar Államkincstár az illetékes, akkor közvetlenül hozzájuk kell fordulnia az igénylőnek.

A terhességi-gyermekágyi segélyt visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra lehet igényelni.
Szükséges okmányok az igénybejelentéshez:

* Az igénylő (édesanya) személyazonosító igazolványa és lakcímnyilvántartó kártyája
* Az igénylő adóazonosító kártyája
* A gyermek eredeti születési anyakönyvi kivonata
* Az igénylő és a gyermek TAJ- kártyája
* Ha a szülés napjánál korábban történik az igénybejelentés, akkor csatolni kell a „Terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást” és a Terhes gondozási könyvet, (vagy annak másolatát)
* A szülést igazoló kórházi igazolást
* Örökbefogadás esetén a gyámhatósági határozatot, és az örökbefogadási szándékról szóló igazolást
* Munkanélküli, álláskeresési támogatásban részesülő igénylő esetében csatolni kell az az álláskeresési támogatás megállapításáról, illetve szüneteltetéséről szóló határozatot.
* Ha az igénylő a szülést megelőző 2 éven belül több foglalkoztatónál is biztosítási jogviszonyban állt, akkor csatolnia kell az „Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról” és a „Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához” című nyomtatványokat.
* Ha a munkáltató nem rendelkezik társadalombiztosítási kifizetőhellyel, akkor csatolni kell a munkáltató által kitöltött „Foglalkoztatói igazolás a terhességi-gyermekágyi segély megállapításához” című nyomtatványt.
* Egyéni vállalkozók terhességi-gyermekágyi segélyre vonatkozó igényüket, az „Igénybejelentés táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, baleseti táppénz igényléséhez” című nyomtatványon nyújthatják be.

Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyomtatványai letölthetők itt: http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=34,35358&_dad=portal&_schema=PORTAL

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Magzatmozgás számolás: nekem azt mondta a szülésznő, azért nem kérik soxor a számolást, mert teljesen szubjektív mi számít 1-nek, vmint minél nagyobb a baba és közeledik a nagy nap, annál kevesebb helye van, így nem biztos, h mozog 10-et...

Joslók: nekem eddigi terheségeknél nem volt, így meglepetésként hatott a jelentkezésük. Teljesen normális, h "megszokod" egy idő után és tudod, h ez csak az . Így könnyebben ismered fel majd az igazít.

Pocak: nekem most kezd "lecsúszni" - azt hiszem, mert egyre nehezebb a pocakom alja.

Móni: a víz mindenkinél másképpen távozik. van akinek szülés előtt, van aki szülés után pisili ki. De , hogy "fogysz" az azt mutatja, hpogy "kész" a baba.

Zuzmoo, nagyon szép lett a fejvédő :D :D

Én is kiváncsi vagyok az első babákra :D :D Hajrá lányok Edit, Eszter,Zsófi! Móni te is januárra vagy ki írva igaz?

Kép
csipike09

a terhes kiskönyvet kemásolják és visszaadják, nem veszik el.

na, voltunk dokinál. az van, hogy nincs semmi. méhszáj zárt, de megrövidült a méhnyak (c2000). ctg ok, a 30 perc alatt a legvlgln egy nyamvadt 20-as fájást sikerült produkálnom.... :shock: de ennyi.
ja, és édeském sulya jelenleg minimum 3500gr :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Kakti!

Az van, hogy hiába adod le az igénylést, hiánypótlást be kell majd nyújtani. Pl a gyerek születési anyakönyvi kivonata. Meg TAJ kártyája...stb. Szóval hiába igényled szülés előtt-től, akkor sem kapsz hamarabb zsét. Én mától mondtam le a táppénzt, holnaptól TGYÁS-on vagyok a táppénz hozzájárulás miatt. Meg apának is le kellett mondani a GYES-t. Erre meg tessék nagyon odafigyelni, mert a 2nem jár egyszerre! Fos ez a rendszer.

Amúgy a TGYÁS-hoz a háziorvosnak annyi köze van, hogy szólni kell, hogy vegyen ki a táppénzes állományból! :shock:

Zsuzsa, vagy okos egészségügyes!!!!!!! Most a drága laboromban voltak olyan dolgok, amiket eddig nem néztek és néhány májjal kapcsolatos cucc nem volt 100%. Viszonyítási alapom nincs, mert ilyeneket még nem vizsgáltak rajtam.

De:
ALP 313 normál érték 64-300
Karbamid 2,2 né 2,5-7,5
Transzferrin 3,8 né 2,0-3,6

Az első kettő az érdekes. Lehet ez a nyomi antibigyó kúra miatt, vagy a töménytelen magnézium miatt? És hozzá az egyéb vitamin és vas bigyók? Vagy egyáltalán mennyire kirívóak ezek az értékek sztetek. Tudom, hogy terhesség alatt sok minden belefér, csak nem tudom, mekkora a tűréshatár! :-)
Vendég

még a végén tulhordom basztikuli :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Nóri: de kapunk előbb zsét, a szülés várható ideje előtt 28 napra járó lovét azt kifizetik, a többit csak akkor, ha bemutatos a születési anyakönyvi kivonatot!!!

Edit

Kép
ézsóné

Köszönöm Kakti!

Ezeket most találtam én is, kíváncsi vagyok hogy fog ez a valóságban lezajlani, mert:

-Hogy csatoljam a terhesgondozási könyvet, vagy másolatát? (nem egy lapról van szó elvileg)
-nem tudom leszedni a nyomtatványokat, mert nincs nyomtatóm per pillanat

Na, mindegy. Úgyis megyek holnap a könyvelőhöz, meg eszembe jutott, hogy van ilyen ismim is, aki segíthet.

További jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
molmar

Nóri!
Nem vagyok ugyan egészségügyis, de én nem látom annyira kiugrónak az értékeket. Más vizsgálatok esetében azt mondták nekem a dokiaim is (házi- és nődoki) és a védőnő is hogy ekkora eltérések sok esetben a terhesség velejárói. De majd vmi nálam okosabb megmondja!

Ahogy nézem, a házidokinak egyéb köze is van hozzá: neki kell terhesállományba vennie.

Amúgy most én is érzem, hogy kicsit kellemetlen a köldököm körül. De ha letolom a gatyámat a csípőmre, akkor megfagyok! :)
És nekem is viszket a hasam, de nem fáj.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Edit!

Ahhoz akkor nem is kell anyakönyvi!? :shock: Mert én ma megigényeltem, de mondták hogy nem lesz kóser teljesen!

Labor: hú különböző tanulmányokat olvastam a neten a terhességi májbetegségekről 9-20%-os mortalitással és egyebekkel. De hál Isten megtaláltam benne azt is, hogy ALP-t termel a placenta is, így az fiziológiásnak tekinthető. Basztikuli mi a fenének néznek ilyeneket, ha nincs mihez viszonyítanom? Csak ijesztgetnek itt engem!!!! :roll:

Nekem is lejjebb van a hasam, de semmi előjelét nem érzem a szülésnek.

Illetve nekem voltak jóslóim. Egyáltalán nem hasonlítanak a keményedésre. Annál jóval erősebbek. Csak szemléltetésnek a múltkori kórházi izé alkalmával 20-as értéket mutatott a CTG. A csajnak mellettem 2nappal szülés előtt 40-et. Nekem szülés alatt 100körül.
Szóval a jósló is rendszeres. Ne szokjátok meg, hogy a keményedés=jósló, mert akkor egy igazi jóslóval szaladtok a kórházba. És csalódottan hazajöttök, mint én annak idején.

A jósló egy meleg fürdő és némi pihenés hatására elmúlik. Illetve ha tudsz közben nevetni, az nem igazi fájás. Ezt addig nem tudod meg (mármint a különbséget) amíg nem szülsz. Persze lehet, hogy minden előjel nélkül indul az akció némi víz elszabadulásával...
Vendég

Sziasztok!

Megvagyunk mi is.
Nagyon jó kislány vagyok. Egész nap fekszem, csak wc-re és enni kelek fel.

Szopi
Én csaszis voltam, nekem a 3. nap durrant be a cicim. Lánykám előszőr még nem szopizott annyit, ezért fejnem kellett. De már az első szopi után ráérzett a "mikéntjére". A kórházban annyiszor tettem rá mikor csak tudtam. Otthon előszőr2 majd kb 1 hét után 3 óránként ettettem. Váltott mellből.
Kb 1 hónapig bimbóvédővel - mert a kórházban ajánlották -, aztán már macerás volt nagyon és gondoltam kiprobálom anélkül is. És ment.
17 hónapos koráig szopizott, Öcsi miatt szokott le róla.

Ja és nem is ujságoltam, h ugy néz ki megvan a nevünk(szombaton korházba menet pontott tettünk a végére) : Máté

Kriszti
36+2
bchris

Kriszti!

Gratula a névhez! Nekem tetszik!

Kinek nincs még neve? Tóth Kornél Zsoltnak? :D Meg nekünk 2.? :lol: :lol:
Vendég

Kriszti, gratula a névhez! :D Nekem is tetszik a Máté név :wink:

Én úgy tudom, hogy csak az az oldal kell a kiskövből, ahol a szülés várható ideje szerepel.

Edit, ne izgulj. Nem lesz óriás az a bébi (legalább is remélem, mert akkor az enyém is az) szerintem olyan 3890-4000g közötti lesz. A cm-re csak tippelek ... 56cm .

Kép
csipike09

Tényleg, nem játszunk olyat, hogy megtippeljük a babánk súlyát meg esetleg hosszát? Én lementegetném és aki a legközelebb járt hozzá, kap valamit. Mittudom és sütit mondjuk... :lol: Én szívesen megsütöm. Ha messze lakik, akkor meg kitalálok vmi mást!
Vendég

Ronci! Kicsit megkésve ugyan, de boldog névnapot!

Voltunk ma NST-n, minden okés, jövő szerdán ismét.
Megvettem a hiányzó kórházi cuccokat, meg kismanónak is plüss sapit és sima fehér bodyt, pelust és popsitörlőt. A hétfői utsó vizsgám után el is kezdhetek foglalkozni ezekkel. :lol:

Csipi, üdv újra itthon!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nóri, én benne vagyok :wink:

Kép
csipike09

Én benne vagyok a játékban. :lol:

Milán
56 cm
3,55 kg

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Mindenki a sajátját tippeli vagy másét? Esetleg mind2-t? És hogy csináljuk? Feldobjuk vmelyikünk nevét és mindenki tippel?

Kép
csipike09

Ok. Én már olvasni sem tudok :oops: :roll: Szóval akkor a BABÁNK méreteiről van szó.... :D :D :D

Akkor Vivi 3950g és 53cm

Kép
csipike09

Sziasztok!!!

Micsoda joslók vannak már itt!!!! Nekem még semmi iyesmi, de hát én még elég messze járok tőle...viszonylag..
Nóri! Tippeljünk! De pl. nekem még sosem számoltak még olyat sem, hogy mennyi az aktuális súya, iletve mennyi a várható..én biztos nagyon mellé fogok lőni! :lol: Nem baj, én úgyis messze vagyok, megromlana a süi mire ide ér! :lol:
Katica!!! Tarthatnál itt egy szoptatós mini tanfolyamot az első babásoknak... hogy mit hogyan stb..úgy la. lenne mihez viszonyítanunk, meg pontosabb elképzelésünk, hogy hogy is kéne... Persze csak ha az időd engedi.. szerintem egy páran nem bánnánk, én la.is biztos nem.. Mert bár olvastam róla sok dolgot, de már most össze zavarodtam a szoptatás-cukros víz-szoptatásos verzió miatt...
Többiek? Szerintetek? más is örülne neki?
Zuzmoo! Nagyon cuki lett a rácsvédőd!!!/micsoda hülye neve van, mintha a rácsot védenénk a gyerektől!/
Nóri! Ne agódj, egyik eredményed sem vészes, szerintem. Májbetegségeknél elég szép laboreltérések szoktak lenni, olyan jól szembe ötlőek!!! Neked meg jó lightos eltéréseid vannak csak.

Kép
Kép
ronci

Máté: gyönyörű név. Szerintem jó döntés.

Nekem tippem sincs mekkora lesz és hány kiló. Lehet passzolni? Azt tudom, hogy nyugodt lesz.

Edit: ezen már én is gondolkoztam. Itt már tök sok embernek van majdnem rendszeres jósló fájása, én meg itten hát csak kamillázok.

Tgyás: az időtartamot hívják szülési szabadságnak (mint pl a munkaviszony ), és a szülési szabadság ideje alatt jár a tgyás (mint pl a bér). Amennyiben előbb igényled a szülésnél, akkor csak és kizárólag elég a doki rózsaszín négyszögletes lapja. Ez csak annyiban különbözik a sima táppénzes indító laptól, hogy aláhúzzák a címben a terhességi állományba vételt. Házidoki vagy pl itt Kváron a védőnői szolgálat orvosa adja ki.

zarja

engem is érdekelne a szoptatási gyorstalpaló Katicától!
én majd pénteken tippelek az uh után :wink:
igaz, az csalóka

Kattkat

Kép
kattkat

Szép is lenne totál alkoholmentes életmód mellett valami májszar! :roll: :D

Csinálok minnyá egy táblit a tippeknek. Majd összenézzük, mi lesz a vége...
Eszter, lehet passzolni persze.
Vendég

Vicky, az én várandós csomagomban van egy Garmastan kenőcs. Nézd meg, hátha a tiedben is van.
SZoptatás: lll.hu, itt van irás az első napokról és pontosan le van irva, hogy mit mikor hogyan érdemes csinálni.

Evés: én azt vettem észre, hogy az utóbbi hetekben kevesebb kaját eszek...lehet kevesebb a hely, a gyomor nagyon össze van nyomva? Másnál is igy van?

Táppénz: Meddig lehet táppénzen lenni? A szülés napjától leszünk TGYÁS-on, addig pedig táppénz? Vagy a kórházi tartózkodás idején még táppénz és ha vége a kórháznak onnan indul a TGYÁS?

Jóslók: tegnap este 5 percenként kábé 1,5 órán át...Ma este 20 percenként szintén 1,5 órán át. Aztán mindig abbamaradnak, de az 5 percesek elég ijesztőek voltak...

Nóri, jó 5let a tippelés! Még gondolkodom mennyit mondjak..
lara

Nekem fogalmam sincs, mit tippeljek. :) A legutóbbi UH alkalmával (karácsony előtt) nem mondott a doki becsült súlyt, és hát babám sem volt még, így semmi viszonyítási alapom nincs. És én abban sem hiszek, hogy van összefüggés Apa meg Anya születési súlya és a leendő gyermek születési súlya közt. Szóval egyelőre még nem tudok mit tippelni. :)

Viszont most tápászkodtam ki a kádból. Bemerészkedtem egy kádnyi jó meleg vízbe (a kád szélén pár gyertyával, kellemes félhomályban)! Az csak egy dolog, hogy a körülményekhez képest rendesen ellazultam, de közben Lili úgy megnevettetett, hogy csak na! :) Szerintem élvezte a vizet (Apa szerint azért, mert a víz felhajtóereje miatt könnyebben úszkált, kicsit meg volt emelve), de úgy fickándozott bent, hogy az már tényleg vicces volt! Körbe-körbe mindig másutt púposodott ki a hasam. Kicsit Alien hatású volt, de nekem nagyon tetszett. Egyik szemem sírt, a másik nevetett. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri: ezek a labor-eltérések olyan minimálisak, hogy nem érdemes vele foglalkoznod, ne aggódj! ;) (és főleg ne olvass ijesztő dolgokat a neten)

Kriszti: a Máté szép név! :)

Nekünk még mindig nincs biztos nevünk!!!!!!!!!! Kép
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?