A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Hmmmm meleg kádfürdő, illóolajok, gyertyák...én már lassan 9 hónapja nem élveztem ilyet. Ez lesz az első amit csinálok amikor már lehet. Én uis nem mertem/merek ilyet. És HASON fogok aludni!!! És iszom 1 pinjacoladat (így kell írni?), és és és....

Kép
csipike09

csipike: sajnos ezekre még szülés után is jó sokat kell várnunk, de én is hasonlóakról álmodozom :D
zuzmooo

Zuzmoo, sajnos tudom :( DE már egyre kevesebbet kell várni rá :wink:

Én elköszönök. Megprószálok aludni, holnap korán kell kelnem. Jó éjt mindenkinek!

Kép
csipike09

Zsuzsa!

Köszi... Én mindent elolvasok, de csak azért, mert merem azt hinni, hogy némi latin tudással és általános műveltséggel ki lehet szűrni belőle az értelmet. És lőn. A 20%-os halál után ott állt világosan az én megnyugtatásomra szánt mondat is! :lol: :lol:

Csipi!

A Pina Colada sztem elég lájtos, azt be merném vállalni. Én már 3kis pohár pezsit megittam a terhesség alatt. Ha aláírunk pénteken, meglesz a 4. is. Sőt, a szülés beindításárára a doki javasolta a pezsgőt, csípős vacsival és hatalmas szexszel! :lol:
Vendég

Nekem legalábbis az hiányzik nagyon. Az igazi keksz. Nem ez a "várj, így nem jó", "ne olyan mélyre, mert fáj" "segíts felállni, mert így maradok" "áááááá, begörcsölt a vádlim, hagyjuk a fenébe az egészet" verzió! :lol:
Vendég

ja! Ma megkértem apát,h a maradék szőrt távolítsa el rólam,mert szabin van a kozmetikus. Hát erre kiborotvált egy jó darabot belőlem! Jáj. A nagy tudor!
Vendég

Sziasztok!

Napközben nem engedett be a Babanet, most tudtam visszaolvasni tegnap estétől a 4 oldalt...

Kezdő babások, no para a szoptatás miatt! Tényleg fejben dől el, de azért az ellenkező tanácsok rendesen meg tudják szédíteni az embert. Legjobb, ha kiválasztatok egyetlen forrást (egy honlap, egy könyv, egy ember stb...), s rá hallgattok. Ha nem jön be a tanács, max. megpróbáltok mást. Ez egyébként a gyereknevelés általános elveivel is így van (alvás, hogyan beszéljünk a babához stb.).

Először is valóban a La Leche Liga honlapján való szemezgetést ajánlom, kapásból a Szoptatás: Hogyan fogjunk hozzá? füzetet: http://www.lll.hu/node/2 A Ligában én azt szeretem, hogy a tagjai, tanácsadói maguk is legalább egy gyermeket szoptattak, általában elég sokáig, és hát rendszeres képzések is vannak számu(n)kra, így az elméleti tudás is frissen van tartva.

Bevallom, az első napok történései nekem is csak elméleti síkúak egyelőre, hiszen Borim már 5 hetes volt, amikor először hozzáérhettem, szoptathattam. Addig fejtem. Viszont elképzelésem van, meg elméleti tudásom is (állítólag).

Ronci:
szívesen segítek, írok nektek a szoptatásról, csak előtte olvassátok el a fentebb belinkelt írást. Ha utána még van konkrét kérdés (pl. nem értetek egy kifejezést {mint pl. bölcsőtartás}, túl bonyolultnak tűnik, nem igazán tudjátok elképzelni, jobb lenne több kép stb.), azokra könnyebb válaszolni. Aztán meg úgyis a gyakorlatban derül ki, melyik babánál mi válik be. Tel. számom a tábliban megvan, ha oda kerülünk, nyugodtan zaklassatok hívásokkal, nektek megengedem! :wink: Holnap igyekszem összeszedni egy egyszerűsített listát, hogy mire érdemes figyelni az első napokban.

[quote]V írta:icky: Szoptatás: Most akkor hogy is kell szoptatni? Egyik mell, utána másik és a legközelebbi szopikor az lesz az első? És a másodikból ki kell szívni mellszívóval? Azt oda lehet adni a babának úgy hogy szopi az egyik mellből és utána a lefejt? És meddig hagyjuk lógni a cicin a babát, hogy ne ázzon fel? A garmastannal már megelőzésként is lehet kenni, vagy csak ha már sebesedik? Ezt le kell mosni? Bocsi a sok kérdésért.
Válaszok: Különbséget kell tenni az első napok, a tejbelövellés utáni kb. első hónap, és a későbbi szoptatások között. Most az első napokról (tejbelövellésig kb. 3-4 nap) írok. Az első napokban lehetőleg minden alkalommal mindkét mellel kínáld meg a babád, hogy a melleket minél több inger érje. Az első napokban valószínűleg nem fog sok időt eltölteni egy mellen, mert pici gyomra hamar eltelik, s nem is nagy mennyiség a kolosztrum. Ilyenkor még kolosztrum van, nincs első és hátsó tej, tehát nem lényeges, hogy következő alkalommal melyik mellel kínálod meg először. Próbáld úgy csinálni, hogy kb. ugyanannyiszor érje inger mindkét melled. A baba jóval gyakrabban fog mellre kéretőzni, mint 3 óra, s alaptermészetétől függ, hogy pár percet tölt mellen egyszerre, vagy sokat cumizik. Ha jól van mellre téve, a hosszabb szoptatási idő alatt sem ázik fel a mell. Az viszont jót tesz, ha lehetőség szerint minél többet hagyod levegőzni a mellbimbót. Hamar ki fogod tapasztalni, hogy mikor alszik be annyira, hogy el lehessen venni tőle felriadás nélkül, de úgy tudom, az első napokban ez nem szokott problémát okozni. Mellszívóval az első napokban csak akkor érdemes foglalkozni, ha valamiért nem szoptathatod a babát. Fontos, hogy első használat előtt is frissen legyen sterilizálva a mellszívó, ha az első használatra még a kórházban kerül sor, kérjétek a csecsemősöket, sterilizálják ki! Garmastan nem megelőzésre való, olyan krém szerintem nincs. Igen, a Garmastan lemosós, szopi után bekened a melled, következő szopi előtt lemosod. Van baba, aki érzékeny az ízére... Hatásfoka: látod, van, akinél beválik, van, akinél nem. Megelőzés= helyes mellrehelyezés. Ja, és első babások, ne lepődjetek meg, ha egyik mellből szoptattok, közben a másikból is csöpög a tej, ez teljesen normális! És maga a szoptatás nem fájdalmas ( a fájdalom okát keresni kell, de legtöbbször a nem megfelelő mellrehelyezés az oka), de szoptatáskor a méh összehúzódik, az viszont tud fájni! És a vérzés is erősebb közben.

Nóri
, a te kérdésedre a válasz legközelebb jön, az már a tejbelövelléstől kb. 1 hónapos korig tartó szoptatás kérdésköre inkább...

Zsófi,
valóban beindulhat örökbefogadóknál is a tejtermelődés! Sokat kell tenni érte, nagy elszántság és kis segítség kell hozzá, de nem lehetetlen! Fantasztikus, ugye?
ktc

mán megint csak én kukorékolok?? :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

még én is jelen, de csak mert baglyokat varrok :)

Kattkat

Kép
kattkat

:lol: :lol: :lol: :lol: na, mizumizu? te sem tudsz aludni?

Edit

Kép
ézsóné

Morgen! :-)
Vendég

Hogy kapná be, aki ilyenkor bombariadóval szórakozik!!!!! :evil: :evil:
Vendég

jó reggelt, még itt :)

Tegnap azért fél 10 körülre csak elmúltak a rendszeres keményedések, de éjszaka most a változatosság kedvéért másfél óránként pisiltem. Ma reggel 7 kor meg már keményedtem.

Lara: biztos durva lehetett, nem csodálom, hogy beparáztál.

Mondtam én is apának tegnap, hogy ez azért olyan, hogy hiába szült már az ember többször, azért ez változatlanul sok ismeretlenes egyenlet. Mert bár tudjuk, hogy elvileg vizsgálat, borotválás,beöntés oxytocin, ctg, burokrepesztés kis fájás, nagy fájás, tolófájás eufórikus öröm :), de semmilyen biztosíték nincs arra, hogy minden így zajlik, hogy minden klappolni fog. Szóval első gyerekes anyukák ne higgyétek, hogy mi nem fosunk az egésztől.

tgyáshoz csak annyit, hogy a kitöltendő bejelentőben benne van, hogy magzat után igénylem, szóval akkor nem kell megvárni a kiskönyvet, taj kártyát, hisz elvileg akár már 28 nappal a hivatalosan kiírt szülési időponttól is lehetsz tgyáson.
tgyás igénylés
gyerekfüzet
stephie

az elsőben a beadandó igénylés van amit be kell nyújtani, a második pedig nagyon hasznosan összeszedi a gyermekek után járó támogatásokról az összes infot

egy rossz hír:sajnos ma meghalt a nyiregyi kismama is, akit még decemberben császároztak és azóta lélegeztetőn volt. :(
stephie

Végre nincs semmilyen front! Remek! :lol:
Ma megyek dokkerhoz. Kíváncsi vagyok, mi újság Bambival!
És hétfőn leszünk 5évesek apával! És nagyon fura, mert olyan, mintha tegnap lett volna! :oops:

Ja és pöttöm, pici, lényegtelen apróságként Luca tegnap megszavazta a második nevét tesónak!
Apa Laurát akart. Luca mondta, hogy NEM!
Én ugye Lillát! Erre is NEM!

Majd apa kimondta a Lénát és mondta, hogy igen. Apa meg mondta neki, hogy NEM. Erre Luca rábökött a pocakra és mondta, hogy apa Ő Léna ott bent! Érted?

És megértette! :lol:
Vendég

Kakti: édes lehetett Lili odabenn a fürdés alatt.

Stephie: hát én is utána néztem, hogy hogyan kell intézni a járandóságaimat, és nálunk én fogom – valszeg. Mert annyira édesek voltak a melóhelyen mikor kérdezgettem, ugye nekem a bérszámfejtő Egerben van (hol másutt) és vele kell leveleznem. DE azt mondták, hogy minden családtámogatási ügyben, mint Mák-os dolgozó protekcióval vesznek, elsőbbséget kap az én ügyem. Kicsit ciki, de most nem bánom. Ezért nem is mertem írni, hogy mit intéztem, mert annyira sajátos az én helyzetem ebben a témakörben.

Gyerekek, alig merem elmondani. Én akkorát aludtam az éjjel, olyan mélyen és hosszan, még mindig kóvályog a fejem tőle.

zarja

Eszter!

Gratula a 38 héthez!!!!! 3héten belül meglesz az első babánk! :shock:
Vendég

Nóri!
Akkor Luca kívánsága szerint a Lénát fogjátok használni? Vagy tisztában van vele, hogy az második név? (tudom, hülye kérdés, hogy lenne vele tisztában). Anno nekem is két nevem lett, és a második keresztnevemet használom, mert nővérem akarta, hogy az is legyek (Kati), és mégis neki legyen jobban igaza. :) (Az akkori ovis barátnője volt Kati, ezért én is az lettem.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lányok, amit Katica leírt, nekem is az vált be, pedig ugye Lilla messzemenően nem volt együttműködő.
Pótlásban szopó baba mellett légyszi ne gondolkodjatok.

Tgyás szülés előtti igényléséhez a kiskönyv másolata kell természetesen, kezéből senki ki ne adja, mert az kell az anyasági stb. igényléshez is. Ehelyett jó a terhesállományba vétel is, de szerintem a fénymásolás kevesebb macera.
A dokinál táppénzt vagy nekem pl. gyest le kell mondani, mert ahogy Nóri is írta nem összeférhetőek. Nekem ma kerülnek postára a papírok :wink:

Nóri, Ti jöhettek hozzánk is nevet választani, ezek ugye nálunk is kalapban voltak-maradtak :wink: szerintem jót választottatok. :lol: na jó nem is vagyok elfogult...

Én az LLL-es szopis tanácsokon kívül egy hasznosat tudnék még mondani. Nagy cicis lányok, mint én, nagyon nézzétek meg a hónaljtartásos poziciót - szopipárnával nekem is és minden e-f-g kosaras ismerősömnek ez jött be leginkább. Ha valaki kép vagy egyéb alapján nem érti miért jó neki, megírom szívesen részletesebben hogyan kell, nem árt tudni. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt!

Elfelejtettem miket akartam írni :shock:

Igen, Tóth Kornél Zsoltéknál még nincs meg, hogy melyik a kettő közül a befutó név :P Lassan már nem ártana eldönteni.

Máté az nagyon szép név.

Ronci! Tényleg utólag boldog névnapot. Totál kimegy a fejemből, hogy kinek mi is az "igazi" neve :lol:

Tényleg Bea nem azt mondta, hogy szerdán már lesz?

Mindenki megvan most? Senki nem hiányzik? Nehogy valaki sunyiban megszülljön és mi ne tudjunk róla :lol:

Ktc, lehet, hogy majd élek a felajánlásoddal és ha odajutok zaklatni foglak a szopival kapcsolatban. :oops:

Na megyek ideengedem az embőcöt...

bellerreni
Eger

Ja és akiket szintén érint, az ilyen méretű szopis melltartókban az Anitának van választéka, drága, Brendonban kapható, de engem kiidegelt, hogy E kosaras melltartót sehol nem tudtak mutatni :twisted: vagy ha igen, mennyire nem olyat, amilyet én akartam...

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!
Épp múltkor írtam, hogy a Minimanóban találtam Stella szoptatós melltartót 100E-ig méretezve, 2100-ért. Tiszta pamut. Szóval nem rossz. Így első ránézésre.
Sőt!
Itt ( http://babyfun.axiomarket.hu/item/szoptatos-melltarto-70a-105e ) most látok 105E-ig is! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: Én már jó ideje a hasam alatt hordom a melegítő gatyámat. Csak a terhes nacit viselem el a hasamon. Nekem nem érzékeny, csak zavar.

bchris: A Máté nagyon szép név.

nóri: Nekünk még bizonytalan a második nevünk. Az is hogy lesz-e és hogyha lesz akkor mi. Ez a fajta keksz valahogy nem hiányzik annyira. Tényleg elég nevetséges lehet így csinálni. Jót mosolyogtam rajta. De nálunk most semmi nincs, annál lehet hogy még ez is jobb lenne. Nagyon szép név a Léna is, nekem tetszik.

lara: Az én csomagomban nem volt ilyen krém, azért is vettem. De lehet hogy bontatlanul megy majd a sógornőmnek. Én mostanában többet eszek, mégsem akar ez a gyerek nőni nagyon. Remélem azért hétfőig beindul és nem kell kórházba mennem megint.

zuzmoo: Akkor marad Paszulyka? :D

csipike: Én eszem egy hatalmas kakaós csigát, ha megszülök. És ha letelik a 6 hét, akkor kekszelek egy nagyot. Kezdek eléggé kiéhezett lenni. Mind a péksütire, mind a kekszre. :D

ktc: Köszi a szoptatásos válaszokat. Utána olvasok a lll lapján is. Sokat segítettél.

beneildi: Hányra is mész dokinkhoz hétfőn? Én E-s szopis melltartót vettem a mostani D-s mellemre, de eléggé össze vannak most aszva, szóval nem biztos hogy kelleni fog. Pedig szépet sikerült szerezni, csipkés.

Alkohol: Én raddlert szoktam inni. A citromosra nagyon rászoktunk, szégyen-nem szégyen. Remélem legalább tejem lesz.

Szerintem a baba méret tippek mehetnének a táblicskuba is, nem? A harmadik trimeszterre úgysem írtunk még sokat ha jól emlékszem. Be lehetne írni kinek mikor volt az első jósló fájása vagy előteje.

Jóslófájás: Nekem sincs még, bár nem mintha hiányozna.

Baba paramétereinek tippeléséhez: Nem akarok pesszimistának tünni, de szerintem Barbus 48 cm lesz és 2400 gr. De a hétfői dokilátogatás alapján még lehet hogy változtatok rajta. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Keksz: a Nóri által leírtak miatt én sem vágyom rá. Plusz soxor olyan érzésem van ott alul, minha egy elefánt oda rugot volna és ott is fgelejtette a lábát...

Lara: az én csomagomban sem volt...de én nem is használtam eddig soha. Majd ha kell, veszek.

Vicky: milyen "kis igényű" vagy, kakaóscsiga :wink: ? Én a helyedben egy egész cukrászdát felfalnék :oops: :oops: ...
Kitartás!! Már nem sok van hátra és újból ehetsz édeset :D .

Ildi, a tesz-veszen lehet új Anita szopisat venni nagy méretben is és olcsóbban mint a brendonban. Én is itt vettem és nekem bevált. Nekem van pamutos is és az az új fajta anyagú (nyúlik). Nekem az utóbbi kényelmesebb, jobban tart. De ez is ízlés kérdése.

Kép
csipike09

Viki!

Te tényleg nagyon pesszimista vagy súlyban! Nem hinném, hogy kapsz a sütiből! :lol: Meglásd, mekkorát nő majd a csajod!

Előtej? Hmmmm. 2007. január kb. Azóta van. :lol:

Zsuzsa!

Nem ártana intézkedni, hogy engedélyezzék a Paszulyka nevet itthon. Mi is lesz hozzá a vezetéknév? :lol: :lol:

Léna kizárólag második név lesz. Legalábbis terv szerint. Nem ragaszkodnék én 2. névhez. Lucánál már kifejezetten utálom, hogy Nóra lett. Nem is használom. De ha már ilyen jól stimmelnek a kezdőbetűk... :roll:

Hát én ma megyek és veszek valami szexi szopismelltartót. Nem a sátorlap méretű fehéret, amiből van itthon. Láttam jó fajtákat a terhes cuccosnál. Persze jó drágán... :oops: De a szülinapomra úgysem vettem semmit. Ha nem veszek cicifixet, akkor csillár lesz belőle, vagy fürdőszoba szőnyeg! :oops:

Úgy ott lennék már a dokinál!
Vendég

Erusverus:
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.01.14 11:13-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ronci, csatlakozom a későn kapcsolókhoz és így utólag:

BOLDOG NÉVNAPOT!

Kép

Nóri, most lesz az ucso nagy laborod + kenet+UH?

Kép
csipike09

Én sem szeretem a pamut melltartót. Valahogy nem az én világom. Nekem a Felina jött be, de bezárták a lelőhelyemet...
Én ilyenre vágyom:
http://www.bboom.hu/SOS_kismama_feherne ... o_es_tanga

Asszem a 80DD lesz a befutó. Persze ha elég nagy. Alapból 70D-t hordok. Az első szopisom 75E. Végül kicsi lett körbe valamiért. Nem tágult én meg úgy vettem, hogy a legkülsőn legyen pont jó. A 2. ugyanolyan és 80F. SÁTOR!!!!! :lol: :lol:

Odalent: ugye tegnap apa megcsonkított és magamnak kellett folytatni a storit. Kisasztal tükörrel szembe, beterpeszt. És megláttam a valóságot. Jesszus, mekkora bulám lett!!!! Nekem alapból szép, kicsi. Most meg, hogy fentről nyomja a nagy belem... Hát... Valami nagy kagyló, vagy húsevő növény, vagy ilyesmi jutott eszembe róla! Uramisten! :shock:
Vendég

Mindenkinek Boldog szülinapot és névnapot kíván Ms. Terhesagy! :lol:

Csipi: UH igen. Laborom megvan, kenetet is vesz gondolom, meg megturkál. Utána fogalmam sincs, hogyan tovább. Most néztem, Lucával a vizsgálat után 20 nappal szültem. És dokinál már nem voltam, csak egyszer a kórházban ő volt az ügyeletes amikor CTG-re mentem. Meg szülés reggelén is ő ügyelt és úgy hívott be.
Csak a MÁV-ban ő volt a nőgyógyászati klinika vezetője. Itt meg asszem egy napot van bent alapból. Szóval foggggalmam nincs. Azt tudom, hogy ma javasol szülésznőt meg anesztest és hozzá kell majd mennem a héten! Tényleg minnyá szülünk! :oops:
Vendég

Nóri, nekem akkora hasam van, hogy asztal + tükör mellett sem látnék semmit :shock: :shock:

Húsevő növény :D :D :D Inkább húsköpö... :wink:

Kép
csipike09

Csipi!

Örülj neki, hogy nem látod. Hát most képet nem tennék fel róla, de valahogy így képzeld el!!!! :lol: :lol: :lol: Kép
Vendég

Nóri, edázol, h anesztes is kell?

Nekem azt monta a szülésznő, h én ha akarnék sem kaphatnék az előző császár miatt és fájás erősítőtt is csak mértékkel, mert, hogy figyelnem kell a hegemre és ha vmi furcsát/fájdalmat/repedést érzek szóljak :shock: :shock: :shock: Én nem vagyok abban biztos, hogy a fájások között fel fog nekem bármi is tünni a hegemmel kapcsolatban :roll:

Kép
csipike09

Uhhh, elnéztem az időt...rohanok...majd jövök

Kép
csipike09

sziasztok!

ha van valakinek ikea family kártyája, ezt a komódot féláron (12.990.-) tudja megvenni:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/70034191/

ma krumpli nap

Kattkat

Kép
kattkat

Hát szeretnék edázni! 8)
Vendég

Nóri!

LOL! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Amúgy névügyileg még mi sem vagyunk 100%-osak. Mert úgy vagyok vele, hogy nem árt felkészülni a meglepetésekre is (mi van, ha megkukacosodik a kölök, mire kibújk), így kéne készülni egy fiú névvel is. Van már 5-6 lehetőség, de valahogy egyikkel sem vagyunk úgy, hogy akkor EZ LEGYEN. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, mert szüleim perceken belül érkeznek.

Köszönöm a szülinapi köszöntést!

Legyetek jók!

Puszi!

Kép
erusverus

Ha nekünk fiú lesz, akkor is Noémi lesz! PONT
Vendég

Erusverus: Kép

Én már mondtam az apjának, hogy a végén Paszuly marad a gyerek :lol: De valószínűleg ezt sem engednék anyakönyveztetni, mint a Dömpert :lol: (pedig az is milyen aranyos: Dömpike)
De komolyan: Nekem még mindig Bendegúz a befutó, de azért el vagyok bizonytalanítva, hogy felnőttként is megfelelő lesz-e neki ez a név. Apaci egyszer azt mondta rá, hogy nem az igazi, keressünk másikat, de most megint ráOKÉzott (de szerintem csak miattam)
Szóval össze vagyok zavarodva. :? Ja, a másik két komoly esélyes az Áron és a Zsombor.

Húúúú, csajok! Olyat főztem! Mustáros szűzpecsenye lett zöldséges rizzsel. Szülinapomra kaptam anyósoméktól egy kuktát és most próbáltam ki. Kicsit fostam, hogy fel ne robbanjon főzés közben :lol: Aztán csak várom, csak várom a férjem.... sehol senki. Felhívtam, mire közli, hogy ma nincs kocsija (céges) így nem jön haza :cry: Bánatomban benyomtam egy nagy tányérral :lol:
zuzmooo

Nóri: bazzeg, ez nagyon igaz. a nagy bula :oops: :oops: a mostani bulámból kijönne 3 normális puni!!!!!! És én még egyedül borotválom, bíbííííííííííí
ha küldök képet gamilre beszerkesztitek a fotok közé? mert én gyökér vagyok hozzá :oops: meg csináltam képet a kész baba sarokrol. érdekel vkit?

Edit

Kép
ézsóné

vicky: eléggé alulkalkuláltad te azt a babót, nem? :) nekem mindkét lány 49 centivel született, Eszter 3000, Szandi a 3200 grammjával már rendesen hurkásnak tűnt :)

Én Leventére 52 cm 3750grammot tippelek (de ennél kisebb súlynak lehet jobban örülnék )

NórI: pontosan el tudom képzelni :) én is ilyet látok kád szélén ücsörögve, ráadásul a szeméremdomb meg olyan kis "zsíros husis" lett hogy meg lehet jól fogni...tényleg elég sokkoló :) :)

ronci
Kép
stephie

zuzmooo: ezt a két fejvédőt anyukám a product régi helyén vette (kelet áruház mellett) 1500 Ft-ért és ott szokott nekem szoptatós melltartókat is venni jó árban

Kép
stephie

ja, és olyan mostani pocifotom, hogy a didim is láccódik vmelyiken :oops: :oops: az zavar vkit?

Edit

Kép
ézsóné

stephie: Én a baba súlyánál abból indultam ki, hogyha nem akarózik neki megfelelően nőni és a 37. betöltött hét (jövő csütörtök) után megszületne, akkor annyi lenne mint a barátnőméknél. Ádám 48 cm-rel és 2250 gr-mal született. Szóval még kicsit felül is kalkuláltam. Ezért mondtam, hogyha a doki hétfőn azt mondja, hogy növöget a kis hercegnőm rendesen, akkor még átgondolom. Valamiért nem gondolom, hogy a 38. hétnél tovább maradna bent, bár már ez is szép teljesítmény. Akkor pont 10 hetet bírtunk ki teljesen nyitott méhszájjal. Majd meglátjuk.

zuzmoo: És mit szólnál a Zsombor Bendegúzhoz? Akkor kicsi korában használhatnátok a Bendegúzt és ha felnő majd eldönti elég komoly név-e neki. Én azt hiszem valahogy így csinálnám.

Puni: Hát én nem szoktam nézegetni. Borotválni még én szoktam, de mostanában inkább már csak érzéssel, bár én még mindig nem kapom le az egészet. Csak fazonírozok.
vicky79
Budapest III. kerület

Edit, engem spec nem zavar. A fiúkat szeretem. :) Babasarokra kíváncsi vagyok.

Zuzmoo, tényleg nagyon szép lett a rácsvédőd.

Erusverus, boldog szülinapot.

Én most a kiságyon agyalok. Fogalmam sincs hogy melyik legyen a befutó, mivel az IKEA-sat végül elvetettem. Kikol 60x120-as, vagy Radek VII. Az első tutira baromi masszív, a második viszont jobban néz ki. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hahó!

Ma végre eljutottam jógára, édesapukám vitt-hozott kocsival, olyan rendes volt. Olyan jól esett, kimoccanni is, meg mozogni is.

A nagy Pun kérdéshez: tegnap sort került némi - jó kis bénázós - szexre, és apja megjegyezte, hogy 'más formájú', mint régen, de neki teccik:) Mondjuk neki minden tetszik, eszem a szívét, még én is a 200 kilómmal, meg hát nem volt neki efféle ünnepnap már vagy egy hete.

Ma reggelre teljesen összement a pocim, meg is ijedtem, de amikor elkezdtem mászkálni, a helyére rázódott.

Mozgás: én nem számolom, de sztem mozog eleget, nincs sokáig csendben. A jógás relaxáció alatt pl. szétpogózta magát :)

A méret-tippet még nem tudom, még gondolkodom, tekintve, hogy még elég messze vagyunk a végétől. De olyan tök átlagosra gondolok, a szülei is azok voltak :)

A szülés utánén a legjobban azt várom, hogy elmúljanak a pattanásaim. Nem csak rondák, de fájnak is, és a legrosszabb helyeken jönnek ki... :( Ha így maradok, nem is tudom, mit csinálok...

boruska

Anita, hát éjjel az eszembe jutottál. Már a második éjszaka, hogy 2 óránként fel kell kelnem pisilni, holott nem is ittam. Aztán ma éjjel eszembe jutott, hogy írtátok, hogy szülés előtt a szervezet megszabadul a felesleges viztől...egyből nem tudtam visszaaludni :D

Zarja, irigyellek a jó alvásért, rám is ráférne. Húú...38.hét??? azta!!

Garmastan: nekem ugye irtam, hogy van benne a csomagban ilyen kenőcs, de én nem fogom használni, inkább tejjel fogok gyógyitani, ahogy eddig is. Azt hittem, minden csomagban ugyanaz van...hmmm, ezek szerint nem.

SZopis melltartó: hát irjátok itt a D meg E kosarakat...én C-t vettem, de még igy is félve, nehogy nagy legyen :D
lara

lara, az a baj, hogy nálam az E kosárhoz jár az XL-es nadrág is :oops: :(

boruska

Te Edit!
Sztem elfelejtetted csatolni a képeket, mert a gmailes emiledben nincsen egy darab sem. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?