A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Edit: NANÁ, kíváncsi vagyok a babasarokra!!!! És a cicidre is, ha rálóg a pocidra!

Fazonírozás: a múltkor eléggé mészárszék módon végeztem, bejött apjuk lemeózni, elszörnyülködött teljesen. Így tegnap előtt ő végezte. :D Hát nem mertünk a művelet közben egymásra nézni - mit ki nem hoz egy várandóság egy kapcsolatból. Mikor azt hitte, hogy lesek, a fejemre dobta a pólóját. :D De tényleg sokkal finomabban csinálta, mint én valaha is. Úgy látszik, ő azért még szereti az én húsevő virágomat.

Na megyek ebédelni: zöldbabfőzelék kölesfasírt éééés délutánra nagy-nagy meglepi: imádott erdei gyümölcsös joghurtos csupa tejszín torta!
Bár a tejszínnel most besokkalltam, úgyhogy az elkövetkezendő napokban megint kell valami tejszínest csinálnom (hm egy fekete erdő torta???)

zarja

Még én is magamnak csináltam legutóbb odalent, de félek, ez már nem fog menni legközelébb... :? Kénytelen leszek én is Apára hagyatkozni... Még azt sem tudom, a lábamról hogy fogom eltávolítani az oda nem valókat, mert a hajolgatás már elég kellemetlen - nyomom a pocimat meg a benne lakót...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

tooom, ujraküldtem :oops: :oops: :oops: mondtam h gyökér vagyok

Edit

Kép
ézsóné

Két pelenkázó! A bőség zavara! :lol:

Épp tegnap mondta a védőnő, hogy tapasztalata szerint a szülők max az első héten használják a pelenkázót, után a már ott pelenkáznak, ahol épp sikerül. :) Én azért igyekeznék másutt is.
Na, asszem, én is próbálok vmi előnyösebb fotót csinálni magamról, de készüljetek fel, hogy egy bálna fog visszaköszönni! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jaaa, az egyik a fürdőbe lesz, a mosogép tetején, fürdetéshez! bocsi,az ott maradt

Edit

Kép
ézsóné

Én már legutoljára is alig tudtam leborotválni magam. Egyszerűen nem férek el a pocaktól. Van amikor megmosni is alig tudom a húsevőt, mert Milán befeszít borda alá, a kezem meg nem elég hosszú. Na és a bakancsbekötésről ne is beszéljünk. Akkor jó, ha dokihoz megyünk, mert apa beköti, de ha vizsgázni megyek, kénytelen vagyok én nyomorgatni szegény bébikémet. :roll:

Eszter, nincs véletlenül lencsefasírt recepted? Egyszer csináltam a gyereknek, azóta is azt emlegeti, de nem találom a receptet se égen, se földön.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Sziasztok!!!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!!!

Most fejeztem be a fahéjas és a kakós csigák sütését. Itt van keresztfiam is és a férjemmel együtt már majdnem az összest be is termelték. Villámgyorsan fogy. :lol:
Katica!!! Köszönöm a válaszod, a liga oldalát márolvastam, de jobban hangzik ha valaki meg is erősít, akit ismerek.. :lol:
Ildi! Engem érdekel a szoptatós technikád, mert nincs éppen apró cickóm.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Edit: szuper a babaszoba! Nagyon jó lett a fa is.

A nap legjobb része: egyik barátnőm átjön Debrecenből és megyünk kávézni-sütizni :D Végre találkozok valakivel a férjemen kívül!

Viki: nem akarunk két nevet a gyereknek, így ez a lehetőség kizárva.
zuzmooo

Hát a melltartókkal én is úgy fogok járni, mint Nóri :oops: az az igazság Nekem Lilluval hordottak papírforma szerint most is jók lesznek, de lestrapáltak és tényleg valami szépet szerettem volna... vettem egy fehér Anitát és amint látom a méretet, veszek egy feketét is hozzá :lol: mert hosszú időre muszáj valami igényesebb darab is :roll: én se pamutot vettem.
Kakti, köszi a tippet, megnézem :wink:
Nóri a Te általaddal ajánlottat elfogadnám, de nekem 90/e bizti kell, lehet még F-s is:oops: na mindegy, nem sírok itt, majd megoldom, ha meglesz Léni :wink:
ja és majd nézem a vaterát is..

Zuzmoo,
a gyerekem olyan kislánnyal játszott, akinek kötőhártya gyulladása van és az csak a végén derült ki :evil: azonkívül, hogy kezet mostunk, letöröltem arcát kamillával tegyek még valamit a szemével is? vagy csak imádkozzam, hogy ne kapja el? ja ami talán előny, kint voltunk, nem zárt térben.
de jövő héten pár napra anyósom bevállalta Lillut, én addig laborba, szülésfelkészítőre stb. szeretnék menni és most nagyon nem hiányozna, hogy beteg legyen, mert akkor ezeknek huss... Bocsi, hogy lassan e-szemészdokinénit csinálunk belőled :oops:

Ronci, írok majd egy privit mindjárt, jó?

KépKép

KépKép
beneildi

Húúú Viki, csak egy kakóscsiga :roll: én egy vonatnyi somlóit fel tudnék falni, ha lehetne :oops: de most annak is örülök, hogy a durumtészta nem lökte fel úgy a cukrom, mint tegnap :oops:

mi 7.45-re megyünk amúgy hétfőn :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok.

Látom mindenki jól van és még egyben. Jó régen jártam már errefelé. Inkább csak olvasgattam.

Én is úgy ennék valami édességet, most hogy így elkezdtetek róla írni. Sütni viszont most nincs kedvem. Nincs valamilyen pudingos muffin receptetek?

Borotválást én még magamnak oldom meg, bár már egyre nehezebben. Embernek nem is merem mondani, mert féltem az alsó felemet. :)

Én is akarok majd felrakni pocakos képet, mert már jó pár hete nem csináltam, de nincs itthon a fényképezőgépünk. Szerintem egyébként nem nagyon nőtt a pocak. Remélem a kislányunk azért nő.

Babaszoba nálunk még sehogy sem áll. A kiságy még nem készült el, de már nagyon várom. Apróságokat kell már csak venni, de abból még sokat.

Nóri írására vettem én is homeopátiás bogyót a vizesedésre, mert sajnos a kezeimen már én is érzem. Remélem használni fog, meg eszem a krumplit és az almát.

Boruska: én is be vagyok kicsit itthon fordulva. Nincs kedvem kikelni reggel az ágyból, de lelkiismeret furdalásom van ha sokáig heverészem. Én sem beszélek szinte csak az emberrel, de én telefonon nem nagyon szeretek trécselni inkább személyesen.
:roll:
Vendég

Húúú, ezek az édességek...megbolondulok...
Én a mult heti bünözésem ota megint nem ettem édességet...5 napja...
Szerencsére nincs is itthon semmi olyasmi
Majd valami mézes piritós...-jut eszembe ma almadiétás napot akartam tartani, de nem lesz belöle semmi.
Melltartótéma:
jééézusom, én erre nem is gondoltam.
illetve gondoltam, de arra jutottam , biztos jók lesznek a kicsit nagyobbacska melltartóim, amik nem kosarasak,és nem sokat hordtam.
Biztos hogy kell szoptatós melltartó??[/u]
pcd1985

Isten életesse a név- és szülinaposokat.

Köszönjük a név dicséretet. Nálunk lesz második név, de még az nincs meg.

Zuzmoo
Nálunk is listán volt az Áron és a Zsombor (nálam ez volt a befutó). Csak a Szőke vezetéknévhez sajnos nem igazán illik.

Beneildi
Én annó kamillás vattával törölgettem regi szemét, mikor kötöhártya gyulladása volt és hamar elmult. Talán 1-2 nap volt csunya, de utána már nem volt vészes.

Kriszti
36+3
bchris

Zsófi

Lehet h méretben jók lesznek a nagyobb melltartók. De ha szoptatni fogsz, macerás lesz minden alkalommal kikapcsolni hátul a melltartót. - ez persze csak az én véleményem.

Melltartó nélkül meg én nem tudtam iithon meglenni, mert akkora lett, hogy már szükség volt rá, meg volt hogy csak ugy el kezdett folyni a tej, kellett a melltartó betét is.
Volt olyan is h éjszakára is fel kellett venni, mert ugy ébredtem reggel mint akit tejbe fürdettek.

Méretet én is tippelek majd kb 2 hét múlva. Remélem még addig egyben leszünk.

Kriszti
36+3
bchris

otthonülős téma:
én olyan programot csinálok a vasalásból, mint más egy hétvégi kirándulásból.ma 2 orát vasaltam
nincs kedvem kitenni a lábam, csak dögleni
és énmá nem is teszem :?
jaaa, holnap második NST :)
el ne felejtsem a nagy "semmittevésben"
SZŐRtéma:
én azt hittem, h. én vagyok a béna és a nagydarab, h. nem megy a beretválkozás és h. másnak ez megy
huhhh :D
Tiszta ragya az egész arcom, már mindenre gondoltam uj tusfürdő-nem volt, uj mosószer-nem volt, csak a gyerek hypoallergén öblitöje, dehát az csaknem....?????
Olyan az arcom, mint egy serdülő kamasz fiúé......
Ez hozzátartozik a terhességhez??
pcd1985

Edit
nagyon szupi a babasarok
bchris

soha nem írom alá :oops:
bocsi :oops:
Zsófi
pcd1985

Szétpisiltem magam a röhögéstől a rendelőben.... Edit írja, hogy 3 punit kitenne a bulája, majd utána, hogy ha tesz képet a gmailre, felteszi-e valaki!? :lol:

Na itten vannak az értékek:
BPD 95mm (hol is az én kis fejű lányom???? :shock: )
THT 97mm
FL 71mm
OFD 112mm
AP 96mm

súly kb 2700-2800g Lepény 1-2 fokon érett. CX3000 muhaha ezt úgy tudtam
Kicsit kevesebb magzatvíz.

No ennyi. Luca kisebb fejjel rendelkezett ilyenkor. Mi lesz velem? Illetve a combja hosszabb volt, szóval Noncsi baba rövidebb lesz sztem. Meg talán kicsit súlyosabb.
A kevesebb magzatvízre aszonta, hogy a vége fele már nem gáz.

Szülésznőt is ajánlott. Kedden megyek hozzá!
Vendég

Ildi!

Nagyon nagy méret a melltartó, amit vettem. Én 75D-t vettem végül, ami majdnem a normál méretem. Olyan nagyon jó fazoú és puha. Plusz végre van tartása a bimbónál az anyagnak, mert én agyf@szt kapok attól, hogy az összes pólómon átvirít a melltartóbetét.
Vendég

Ronci, boldog névnapot!
Erusverus, boldog születésnapot!

Edit! De gyagya vagy :D
A 12:55-ös hsz-ed miatt írom :)
Szép a szoba, feldobja a fa !
Én is néztem ezt az ikejjás lapulevelet, de nem veszek, mert kezd túltengni a zöld szín a szobában.
Szép a pocakod és egyáltalán nem látom elefántméretűnek a virgácsaidat, de én nem tudok mihez viszonyítani.

Nekem szart se ért a Bovista 9ch a kézzsibbadásra. Állandósult és kész.
Kíváncsi vagyok mennyi lé távozik belőlem a krumplinap végére. :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Erusverus, BOLDOG SZÜLINAPOT!!

Kép

Edit,nagyon szép a baba szoba. Nem is olyan nagy a pocid.

Kép
csipike09

csajok: fáj a p*nám. bazira. és egyre jobban. olyan, mintha az uram szottoszott volna, ugy fáj a combom felül, meg a sunám olyan mintha szét akarna csuszni, vagy nemtom. feszít. alig birok menni. mi a picsa ez?

Edit

Kép
ézsóné

Edit baszki! (ha ezt Margitos olvasná... :lol: ) Hát nem baj, hogy szülni fogsz? Ott fog kijönni a gyerek!!!

Kb olyan érzés, amikor illeszkedik be a feje, mint amikor vésővel és kalapáccsal baszkurálják miszlikbe a micsodádat! És a hólyagodat.
Ha még ilyen kérdéseket teszel fel, letagadom, hogy egy helyen tanultuk a bioszt! OK már, hogy ki fog jönni a sunádon valakinek a feje???? :lol:
Vendég

Na, feltettem két képet a pocakosok közé.
És mostantól senkitől nem akarom hallani, hogy mekkora bálna! Olyankor nézzetek az én képemre! Nekem az alap/kezdő súlyom is több volt, mint sokaknak itt a jelenlegi! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri: most mi van? mit mondtam? mert nem szépen írtam? hanem csunya szavakat használtam? hát te sem panaszkodhatsz.... és honnan tudnám milyen érzés, amikor beilleszkedik a feje???? ha még nem szültem???? bocs, hogy kérdeztem. megyek es előásom a bioszkönyvem. :shock: :shock: :shock: pfff.

Edit

Kép
ézsóné

Nóri!

kit ajánlott szülésznőnek a dokid?

kriszti
36+3
bchris

Már nem azért, de a bioszkönyvekben arról nincs szó, hogy milyen érzés egy-két-három héttel a szülés előtt odalent! :)
Szép szárazon leírják, hogy ott búvik ki egy kölök, de hogy az anyja közben úgy érzi, apró kicsi darabokra szakad szét, arról ott nem írnak! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

köszi kakti :cry: :cry: :cry: legalább vki nem hurrog le csípőből.

Edit

Kép
ézsóné

Uh! Remélem nem sértődsz meg!!!! Én olyan jót röhögök mindig azon, amiket írsz!!!! Nekem nagyon bejön a stílusod! :lol: OK?
Próbáltam viccelni, de asszem ez nem jött össze! :oops: :oops:

Na akkor nézegess képeket itt, mert tuti elindul Csanád visszafele a szülőcsatornában! :shock: (bábamesék)
http://holdudvar.babahaz.hu/
Vendég

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Edit!

Francba légyszi nemár hogy megsértődj! Nem akartam bunkó lenni! Annyira sajnálom.... Hogy mi van a bioszkönyvben? Hát tudom én basszus, hogy a Pirimidin vázát többször rajzoltuk a táblára, mint ahány értelmes dolog elhangzott! A francba olyan egy idióta vagyok!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Hello, hello!
Most lehet, hogy az én fejem van túlságosan kiszellőztetve, de nekem úgy tűnt, hogy Nóri poénból írta ezt a biosz könyves dolgot, csak úgy lazán, meg minden, nem oktatni akart. :roll: :roll:
Vendég

Amugy sziasztok!
Meg en is egyben. Tegnap visszaertunk Anyaektol, visszaolvastam, ma delelott nyominger voltam, ezert nem irtam, azutan Kristofot vittuk vedooltasra. Most ismet hazaertunk es ismet visszaolvasvan egy friss nezetelteresbe csoppentem.

Rolunk: asszem vizesedek. Furi volt vasarnap reggelre, hogy elvileg ket kilot hiztam egy het alatt, pedig csak felet szoktam. OK, zabaltam is. De annyit nem. Hetfo reggelre mar az ujjamon szoritott a gyuru, a labam is fura volt. Mentem epp vedonohoz. Kiderult, hogy 3,5 kilot hiztam negy het alatt, mondtam neki, hogy ez epp masfellel tobb, mint amennyit nekem kellene, raadasul ez par nap alatt lett meg. Megnezett: megerositette, hogy vizesedek.
De minden mas OK.
Anyaek szerint a fejem is feldagadt. Nah, koszonom a bokokat. Inkabb nem akarok errol beszelni. :evil: :evil: :evil:

Amugy miert van az szerintetek, hogy tobb, mint 15 kiloval konnyebb vagyok most, mint Kristoffal voltam szules elott, megis ugyanakkora balnanak tunok ruha nelkul???
Ez igy nem fair. Meg nem is kedvezo.
Vendég

Nóri, mi ez a névtelenség :wink:
ne izgulj Lilla is ekkora fejjel rendelkezett ilyenkor, szép nagy feje lett, de kifért :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Lányok!

EBBŐL ELÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉG!

Hormonoktól túltengő hisztis p..ák vagyunk! Ne sértődjünk mr meg minden vackon! :D

Edit!
Szerintem nem volt semmi bántó abban, amit Névtelen Nóri írt, épp csak ami neki már tapasztalat, az nekünk még újdonság! És nyilván hogy nehéz írásban megfogalmazni a cinikusan/ironikusan humoros gondolatokat! :)

Nóri!
Tekerjél vissza közénk ezerrel, mert irgum-burgum lesz!
:twisted: :twisted: :twisted:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri: mé lettél névtelen??? nem sértődőm, csak ma kicsit fos napom volt. az urammal kicsit összepöröltünk. írtam neki egy bazi, bocsi, nagyon hosszu emailt. és a végén feltettem neki a kérdést, hogy akkor hogyan tovább.... :roll: mind1, hosszu történet. csak olyan vagy mint én. isteni érzékkel beletalálsz mikor nem kéne beszólni :lol: de segáz. tudod,h szeretlek! :D :D

Edit

Kép
ézsóné

Huhh csajok! Jó témák... :lol: Nekem is olyan husis lett, mint amikor kislány koromban olyan jó kis hurkás voltam és akkor is ilyen kis husis nunim volt :lol: :lol: :lol:

Látom megint dráma van :roll: Ediiiiit! Ezek a hormonok. :lol: Nóri nem úgy gondolta... :roll: Nehogy megsértődj... Egyébként ahogy Nóri is írja, imádom a stílusod én is. Ilyesmi vagyok én is, vagyis voltam... Tényleg mostanában nagyon visszafogtam magam :shock: Megkomolyodtam a terhességgel? :roll:

Na megyek megnézem a feltett képeket utána meg sütök egy kis sajtos sonkás táskát vacsira :lol: Nyamika...

bellerreni
Eger

most te sértődsz meg? az ember már nem is kérheti magát kicsit? :wink: :twisted: na. csajjé. virtuális ölelés. télleg rakok fel képet a bulámról ha ezt így folytatod.

Edit

Kép
ézsóné

kérheti=kéretheti. vagy nem tudok már magyarul. :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

A Tena Extrát hol vettétek és ki mennyiért?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

gyógyszertár, de már nem emlékszem. olyan 2rugo lehetett, de alhangon. 28db-os.

Edit

Kép
ézsóné

csajok. most Nóri télleg igy bepockolta magát? gmail-en a táblázatból ki akartam keresni a számát, hogy rácsörögjek, hogy segáz, és nincsenek ott az adatai, kiszedte őket. :shock: :shock: :shock: na király, most jó szarul érzem magam. poénból kérettemmagam, helyette jól belegázoltam a lelkébe. :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Csajok!

Mi ez a paprikás hangulat?? Szerintem is poénnak szánta Nóri, de hát igen a hormonok. :shock:

Tessék szépen kibékülni!!!!

Reni: hogy csinálod ezt a nagyon finomnak tűnő vacsorát?? :)
Vendég

kismaki: azon lennék...ha olvastad fenti soraimat.

Edit

Kép
ézsóné

Persze, hogy olvastam. :wink:
Vendég

Edit!
Küldtem PÜ-t.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jelentkezett Névtelen barátnőnk! :lol: :wink:
Vissza fog térni! Remélem! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hé csajok, nemááááá. :roll: Amúgy ha higgadt fejjel visszaolvassátok a szópárbajt, szerintem mindketten vagány, vicces hozzászólásokat közöltek, senkinek semmi oka megsértődni.M eg ha jól látom, már túl is vagyunk ezen. Mindenki érzékenyebb, én pld. tiszta sírós lettem az utóbbi napokban.

Mondja tegnap a párom a híradó alatt, hogy milyen lehet annak a szegény nyíregyházi picinek, épp hogy világra jött és elvesztette az anyukáját. Hát nekem megeredt a könnyem ezerrel.

Lara: az újraélesztős tanfolyamot elcsesztem. Kaktinak volt igaza, jövő héten lesz. Így jár, aki nem írja fel magának, hanem az emlékeire hagyatkozik. Kakti, Ti jöttök jövő héten?

Zsizell: a TENA M-s bugyi combtőnél nekem is bevág. Gond egy szál se, majd kicsit elmetszem. A bugyi+betét kombinációból ezért már az L-s méretűt vettem. Mondjuk röhej, mert terhesség előtt 36-os bugyikat hordtam. Vagy mi lettünk iszonyú nagyok, vagy szar a méretezés.

Voltam DM-ben és az eladó csaj felhívta a figyelmemet rá, hogy van valami babaklub féléjük. A lényeg az, hogy ki kell tölteni egy adatlapot, meg bemutatni a baba születési anyakönyvi kivonatát és akkor adnak egy csomagot termékmintákkal meg kuponokkal illetve csomó akciójuk is van. Lehet, hogy csak marketingfogás, de szerintem nem veszíthetünk vele, érdemes lenne kipróbálni.

Úgy irigyellek Titeket, hogy ilyen sokat tudtok hozzászólni én most is pörgök, mint a búgócsiga, napi egyszer jutok netközelbe. Ma voltam dokinál, Hanna végre megmutatta a nuniját. És visszafordult, ismét lefelé van a fejecskéjre. Lehet, hogy az Avatar mégis jót tett, mozgásra inspirálta. Doki 2500-2700 g-ra tippelte, más eredményt nem mondott. Két hét múlva megyünk az Istenhegyire, majd ott megmondják pontosan. Én 3450-re tippelek, 52 cm-rel.

Holnap meg megyek védőnőhöz, meglesz az első NST.

Kép
juci-77

Juci!

Igen, Megyünk jövő héten!
16:00-tól kezdődik az előadás a János Kórház Auditóriumában. Utána is érdemes maradni, mert a Szoptatás lesz a téma a szülésfelkészítőn. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

edit: Én is akarok venni másik pelenkázó lapot a fürdőbe. Úgy praktikusabb lesz, mert nem kell állandóan hozni-vinni.

zarja: Köszi a szoptatós párna töltési technikát. Így tényleg gyorsabban haladtam. Nem lett teljesen tele, de sokkal jobb lett, mint volt.

zuzmoo: Értem, pedig ez jó megoldás lehetett volna.

ildi: Én is a tesz-veszen vettem a 90E-s szopis melltartót. De most lehet hogy nem is kell majd ekkora. A csajszi sem használta. Akkor neked adom, mert nem volt valami drága. Sajnos akkor megint nem találkozunk. Szrájk idején oda fogsz érni olyan korán? Én most a péksütiket hanyagolom és azért hiányzik pl. a kakaós csiga. A durum tészta nem gond nálam. A fehér liszt annál inkább.

pcd: Nekem azért praktikusabbnak tűnik a szopis melltartó. Nem kell alúl kinyomorítani belőle a mellem.

kakti: Vaterán. Már nem emlékszem az árára, de csak fél csomag, remélem 10 db. elég lesz ebből. Utána majd használom az éjszakait.

Ne már csajok. Most mi van? Egy pár órát nem vagyok és mi van itt. Ejnye-bejnye. Ez a csontfájás nekem is meg van. Elég car érzés. Képzeljétek, a másik fórumban megszült egy csajszi, aki később lett terhes mint én...Hármasikrei lettek és egész szép nagyra megnövesztette őket. Három kislány. Biztos édesek, csak még nem kaptunk róluk képet.

Megyek megsasolom a képeket.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?