A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Viki!

De, jó az alaprajz. Az is ekkora, csak nem Dunára néz. :lol: 1M-t lehet alkudni belőle. De ahogy említettem, itt nagyobb összeg kell a belső felújításra, mert 90-es évek elején épült és alu vezetékek vannak a falban, ami most nem korszerű. Radiátorokat is kell cserélni, meg miegymás. Mi ugye dunait vettünk 14-ért. Erre 6-7M-t kb ráköltünk. De ebben benne van, hogy vadi új bőrkanapénk van, sütőnk is van. A nagy tétel bútorból a konyha meg a fürdők lesznek. Illetve a gardrób. De ebben az árban már drágább parketta és csempék vannak. Sőt, van ami elég horror lesz.
De nekünk nagyon jó, mert ha ugyanezt akarnám egy saját házban, az alsó hangon 60M lenne. És akkor még nem beszéltem medencéről, meg ilyenekről. És még nyírhatnám a füvet is éjjel-nappal!

Még ha az üzemanyag költséget is hozzáadom, akkor is megéri kiköltözni. Nem beszélve arról a tényről, hogy most kicsik a Bambik, most vagyok otthon. Most kell a kert, a nyugi, a játszótér, a jó levegő. Mire előteremtem álmaink házának az árát, beledöglünk, elválunk vagy megöljük egymást a kis lakásban!
És emellett ha sikerül eladni mindent, akkor elmondhatom, hogy van két autónk, megfelelő méretű otthonunk. Nem vállaltuk túl magunkat és ha Isten is így akarja és marad hasonló a jövedelmünk, akkor minden évben bele fog férni egy-egy nyaralás, hétvége. Ki tudom fizetni a gyerekek iskoláztatását. És ennél nagyobb gazdagságra nincs szüksége egy embernek.
Vendég

Csipi!

Sudocrem tényleg jó. Viszont baromira szárít és mivel van benne valami sebgyógyító hatóanyag sok kislánynak benő tőle a puncija. (nem egyet ismerek ilyet, pedig elsőre kamunak gondoltam)
Mi is használjuk, de csak sebre, égésre és gyulladt, piros popsira. De állandó popsikrémnek nem ajánlom. Én a miénket nagyon szeretem, amit ír a dokinéni. Nem a szokványos I-es, vagy III-as krém.
Vendég

Zarja még nem írt, de ha megtudok valamit rögtön írok.

bellerreni
Eger

zabszem van a seggemben úgy izgulok!!!!
Vendég

csipike: Én a köldök hintőport olyantól kaptam, akinek azért kellett megvennie mert a Jánosban nem adtak. Vagy legalábbis mikor bent voltam nála, akkor pont a másik csajtól kérte kölcsön. Erre azért nem számítanék, mármint hogy majd adnak. Úgy vettem észre, hogy nem túl adakozóak.

nóri: Akkor is irigy vagyok. :D A 12,5 millás jó lenne nekünk is, de a felújításra már akkor sem maradna lóvénk. Nekem most a védőnéni azt mondta, hogy a sudocream már akkor az igazi, ha kipirult a popsija. De szerintem lehet hogy nem fogom apát rohangáltatni a popsikrémmel, a kapott csomagban lesz egy sudcream kicsiben. Odabent jó lesz az. Ezt a punci-benövést én is kérdeztem a védőnőtől, de ő még nem hallott iyen esetről. Pedig csak nem mondanák, ha nem lenne alapja.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri, :shock: ezt most hallottam 1x. Eddig én is a gyógyszertárit használtam és meg is voltam vele elégedve, de a barátosném beszélt erre rá,h milyen szuper (2 lánya van). Na, akkor csak óvatosan bánok vele.

Kakti, én nem emlékszem, h szerepelt a listán - bár már 1 valag listát kaptam és lehet, h keverem.

Kép
csipike09

FIGYELEM!!!!!! Megvan az első baba

idézem:

"8:55-kor megszületett Torma Levente Csaba, 3150grammal, 50centi, mama és baba is jól vannak, apa örül. Az érzéstelenítőről lecsúsztunk"

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
zuzmooo

Fiús anyukaként a punci-összenövés miatt aggódnom nem kell ugyan, de én spec állandóra használom a sudocremet első perctől kezdve. Nekem gondom meg nem volt vele.
Igaz, hogy nem is erzekeny boru gyermeket nevelek. Fogzas idejen van kipirosodott popo, egyebkent nincs.
Nem kremezek minden pelenkazaskor, este es reggel fixen, napkozben egyszer. Ha pirossag van, akkor a maradek ket peluscserekor is.
Vendég

Gratula Anitának!
Vendég

Na ne úgy képzeld, hogy volt-nincs luk! Persze az apák hogy örülnének!!! :lol:
Hanem egy vékony hártya képződik a bejáraton. Van aki alapból hajlamos rá, van akinek a túlsúly okozza (babánál) és a krém is besegíthet. Persze nem mondom, hogy 100% hogy benő tőle!

De én azért nem azt használnám, mert a legbrutálabb pelenkakiütést is megszünteti. Viszont nem hinném, hogy aki minden nap ezt keni ugyanolyan hatásfokkal műkszik a dolog! De ez csak saját vélemény. Amúgy tényleg nagyon jó.

Na itt van:
Benzil-benzoát, benzil-cinnamát: elősegítik a hámsejtek növekedését, gyorsítják a hámképződési folyamatot

ez van benne. Én alapból nem gondolnám, hogy erre minden nap 10szer szüksége van a bőrnek. Bezzeg ha tényleg gáz van, nagyon hatásos!!!!
Vendég

Anita!!!!!

Tiszta szívből gratulálunk!!!! Leventét meg üdvözöljük ezen a világon!!!
Vendég

Éljen! Éljen! Éljen!
Gratulálunk Anitának! És várjuk a képeket! (Lassan meg lehet kezdeni a babafotók mappát a képek közt!)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Popsikrém: DM-es zöld. http://www.dm-drogeriemarkt.hu/content/ ... ylove.html Igaz, ez is elég nehezen kenhető, s mi a kipirosodott popsit kenjük vele, de szerintem kezdő krémnek is nagyon jó.

Ronci, akartam kérdezni, hogy magzatvízelfolyáskor ha mentőt hívok, akkor tuti, hogy a legközelebbi kórházba visz, s nem a választottba, ugye? És a fájások megindulásakor mi a helyzet? Hogyan lehetne azt megoldani, hogy MINDENKÉPPEN a választott kórházba vigyenek? Lehet erről valamilyen papírt íratni a dokival? Azt kötelesek figyelembe venni?

A nagy izgalmak közepette majdnem megint elfelejtettem utólagosan Boldog névnapot kívánni Roncinak, s Boldog szülinapot Erusverusnak!

Kép
ktc

Gratulálok a topik első babájának! Kívánok erőt, egészséget a családnak és sok tejcsit a picinek!

Kép
Kép
molmar

Anita! Szívből gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez aztán gyors volt!
ktc

Anita: Nagyon sok boldogságot kívánok a kis jövevényhez!!!!
Vendég

KAtica!

Nekem azt mondták, hogy a dokinak írnia kell egy "üzenetet" a mentősöknek a kiskönyv utolsó oldalára, hogy szülés esetén melyik kórházba vigyenek. Csak akkor visznek a legközelebbibe, ha nagy a gáz. A dokim be is írta. Azt mondta, nem szokott ebből gond lenni, oda visznek, ahová kéred, de ha nagyon kekeckednek, kicsit meg kell őket kenni, és akkor visznek, ahová akarod! (Bocs, Ronci, de nyilván van olyan, akit csak így lehet meggyőzni.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én most raktam ki egy 960 db-os 3D földgömb puzzlet. Már jojózik a szemem :) , de nagyon jó lett.
Vendég

Anita!

ÓÓÓÓÓriási gratula!!! Jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Azért ez a gyors 7cm.re tágulás érdekelne majd, ha ide jutsz. :P :P :P :P :P

Zarja! Hajrá, ügyi vagy!!!!!!

Edit! Apukád :( Kitartás!

Nóri! Gratula a szép lakáshoz!

Bori!Gratula az autóhoz!

Zuzmoo! Gyönyörű a vonatos falatok!

Mindenkinek jó pihizést!

Móni

Kép
kokonya

Garattulálok Anitának és az egész családnak!

Kép

Kép
csipike09

Anita! Nagy-nagy gratula Leventéhez! Jól beelőztétek Esztert. Ugye tudsz buktát sütni? :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Ja!
Ezt már én is írni akartam! :lol: Anita lóg egy nagy tepsi buktával! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Katica, nekem is beírta a doki a kiskönyvembe a mentősőknek, h a Jánosba vigyenek.

Kép
csipike09

Csipi!
Megkaptad a privit?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

A buktát el is felejtettem. Márpedig csak én vagyok a közelben (esetleg Ronci) Kénytelen leszek mindet egyedül megenni a topic nevében :lol:
zuzmooo

Anita! Hatalmas gratula nektek. Sok sok egészséget kívánunk! :lol:

bellerreni
Eger

Nos akkor kezdjük:
Kép
Vendég

Kakti, köszi a privit. Ezek szerint a szülőszobára is kell pelust vinni a gyereknek?

Ha Zarja is megszül ma, akkor jan 15-e világoskék nap lesz ennél a topiknál :D :D :D :D (bár, ha nem, akkor is :D )

Kép
csipike09

Na a nagy izgalomra legyűrtem 2szelet nutellás minikalácsot... :oops:
Kár volt 5kor vacsizni...
Vendég

Igen, Csipi!
Sajna elég szarul áll a szülészet anyagilag!
mindjárt írok még vmit!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én ettem egy fánkot :oops: :oops:

Pammutról tudunk valamit?

Kép
csipike09

Gondolom még kórházban vannak! Csak írt volna, ha kint van a trónörökös! :D
Akárhogy nézem is a táblát, Anita asszem buktát fog sütni!!!! :lol:

Jesszus, Anita csak 6nappal van előttem elvileg! :shock: :shock:
Nem, én nem szülök jövő héten!!
Bár apa örülne, mert mehetne kártyázni! :twisted: :twisted:
Vendég

Anita!!! Gratula kis Leventéhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ktc!!! mi általában abba a kórházba visszük a kismamát ahova kéri, kivéve ha koraszülésről van szó illetve életveszélyről, mert akkor az előírás szerintibe lehet csak vinni..én sose nézem a kiskönyvet, csak megkérdezem, hogy hol akar szülni és én abba a városba viszem ahova mondja..mivel nálunk 3város jöhet szóba alapból... ugyhogy elvileg oda visznek ahova kéred..amíg nincs baj..onnantól ők döntenek.
Kakti! nem haragudtam meg a borravalós témán.. nálunk ez normális és elfogadott, hogyha adnak akkor el kell fogadni és annyi fele osztani ahányan a kocsin vagyunk. még nem vettem észre, hogy kedvesebb lennék tőle, de én amúgyis kedves vagyok mindenkivwl, aki nem szemétkedik velem..

Kép
Kép
ronci

Egyszer volt egy interjú végzős orvostanhallgatókkal. Alapból elítélték a hálapénzt. De azt mondta az egyik, hogy amíg jobb cipőt vehet belőle a gyerekének, amit a sima fizuból álmában sem tehetne, akkor igenis elfogadja majd... :cry: És mennyire igaza van!

Ma kifizettem az ügyvédnél 300eFt-ot 20perces melóra. Tudom, van mögötte ezer év tanulás, de neki a széklába többe kerül, mint ez a lakás, amit vettünk... Nem mondom egy szóval sem, hogy sajnálom tőle, mert bizti megdolgozott érte, csak ilyenkor érzem, hogy ehhez képest az orvosokat meg szarba se veszik.
(a saját ügyvédünk meg csak köpködött utána a nagy nemzetközi cégekre és az ott dolgozó kis ügyvédecskékre, akik minden bizonnyal nem a legjobb tanulók voltak az egyetemen, de sikerült benyalni magukat egy ilyen helyre. Az évfolyamelsők nem ilyen helyeken kötnek ki...)

Na nagyon elkalandoztam! :roll:
Vendég

Anita, gratula, és sok tejcit! LEvi, üdv ezen a világon! :P

Edit

Kép
ézsóné

Nóri, megkuksiztam a kecót. -nagyon tuti és szép helyen van!

Na megyek csicsikálni, hajnalban még benézek mi van Zarjáékkal.

Kép
Kép
molmar

Mindenki alszik????? :roll: Na jó, kivéve Eszterék meg Anitáék!
Vendég

Anita!

Szívből gratulálok Levi babához! :)
Sok boldogságot és rengeteg tejcit!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Anita!

Szívből gratulálok!

Kép

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Nóri!

Én még nem...bár velem senki sem törődik itt :cry:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Még én sem...

De, mi törödünk veled Benettke...mond el mi bánt

Kép
csipike09

Látom mégis feladtátok :wink:

Akkor én is elvonulok ágyikoba...

Kép
csipike09

Én most borulok le az ágyról, úgyhogy majd holnap jövök. Gondolom addigra Bulcsi is kibújik. Jó éjt!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na akkor én leszek nő a gáton! Még virrasztok! Bár gondolom Reni is alszik,nem tud írni!
Vendég

még én is itt.... :roll:

Edit

Kép
ézsóné

itt...
Vendég

Jó reggelt!

Hmmm... még nem történt semmi. Remélem minden rendben megy Zarjáéknál, szorítok nekik.

Kép
Kép
molmar

sztem már túl vannak rajta! Csak Reni szunyál,vagy még nem küldtek smst.
Vendég

A próféta szóljon belőled! 8)

Kép
Kép
molmar

Jo reggelt!
Látom, nagyon aktivkodtatok az ejszaka.
En aludtam. Bevallom oszinten, hogy en minden ejszaka alszom. hA megebredek, akkor is gyorsan visszaalszom. Kristoffal csak ket honapot ejszakazgattam, azota nagyon ritkan van, hogy rosszul alszik, de egyet megtanultam: gyorsan el kell aludni, amint lehet, mert nem tudni, hogy mikor lesz ra lehetoseg ismet. :D :D

Jah es a sok szules hatasara azt almodtam, hogy bementem a korhaza (az angolokhoz) most, ennyi idos terhesen es mondtak, hogy ne is menjek haza, mert szulok. De en nem akartam meg. Oszinte leszek: most meg remalomnak tunt az, amit bo egy honap mulva nagyon fogok varni.

Izgulok Zarja miatt. Mikor lesz mar hir???
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?