A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

hildácska!
A Telki kórházban szinte azonnal tudnak fogadni, 10.000ft a kezelés, én is oda mentem mikor sos kellett, aztán nem lett semmi baj. Nagyon kedvesek és pontosak. Megéri a gyors vizsgálat, hidd el!
emerenc

hildácska!
A Telki kórházban szinte azonnal tudnak fogadni, 10.000ft a kezelés, én is oda mentem mikor sos kellett, aztán nem lett semmi baj. Nagyon kedvesek és pontosak. Megéri a gyors vizsgálat, hidd el!
emerenc

Oh emerenc elvittem előled a laptetőt... :( :( :( Pedig ez most a tiéd, úgyhogy nyisd ki az ablakot mert küldöm!!! :lol:
kkata23

kata a keddi nap viszonylag csendes, érezd magad mázlistának. :lol:
emerenc

kata: Köszi, már betört! :lol:
emerenc

Nem baj, csak hasson... :lol: :lol: :lol:
kkata23

kkata23,

hűha, tényleg hányra is kell mennem. Valamikor 9 után azt hiszem. Egyébként Győrben lakom, és a háziorvosom pápai. Ráadásul 2 megyét is érint, így nem könnyű.
De azt hiszem a Telekit felhívom.
hildácska

Óh, Emerenc te egy angyal vagy.

Interneten beírtam keresőbe a nevet, kidobta az elérhetőséget, és már hétfőre kaptam is időpontot. Így legalább ha minden jól megy kedden már a Dévainak tudom vinni a papírokat.

És ha jók az eredmények, akkor akár a hónap végén újabb beavatkozást is megcsinál. Nem tudok neked elég hálás lenni.

Köszönöm, köszönöm.
hildácska

hildácska, én is így jártam. Dévai megvizsgált, csomó van a mellében, diónyi! Ő mondta, hívjam a Telkit, mert az a leggyorsabb.
Pénteken hívtam, hétfőre kaptam időpontot, hétvégén már temettem magam. :lol: Hétfőn, tök kedvesen megvizsgáltak és kiderült, hogy hálisten csak egy izom csomóról van szó! Ne izgulj, minden rendben lesz! :wink:
emerenc

Köszönöm az érdekelődést. ma megvolt az UH, Dévisz 6 tüszőt látott ebből 3 db. nagyjából egy szinten volt, kb. 12mm-esek, 2db. 8 mm és egy pici 5 mm-es. Dévisz szerint a nagyok a nyerők, de ha sok húst eszek, a kicsik is felzárkózhatnak.Így tömöm magam rántott hússal meg helyben futok, amíg valamelyik szomszéd be nem szól.
Hétfőn megyek legközelebb, akkor vércsapolás is lesz...

Emerenc , örülök, hogy ilyen nyugisan telnek ezek a várakozásteli napok, nekem a Kaáliban azt mondták, kis séta lehet, emelni és hajolni, na meg meleg kádfürdőt venni tilos...

Hildácska, jól tetted, hogy nem hagytad annyiban, minden kiderül hamarosan, de biztos semmi komoly. Amúgy felháborító az orvos hozzáállása, látod erre is jó ez a fórum, most már jó kezekbe kerülsz.
zsuzska69

Hildácska! Remélem kiderül, hogy semmi gond és kezdhetsz!

Zsuzska! Nagyon jó a tüszősereg, csak igy tovább!

Emerenc, Sajó! Nekem öcsém 11 éves, de ha itt alszik, mind a mai napig fel kell hivni anyut két nap után!!! :lol: Egyébként amúgy is olyan kis áldott jó gyerek, emiatt sajnos hátrányba is kerül néha a suliban, nem nagyon tudja magát megvédeni a mindenféle gonosz támadások ellen. Ha meg nagyritkán megteszi, a tanár rá jobban kiakad, mert ő nem szokott ilyen lenni... Dehát könyörgöm nem azzal a gyerekkel kéne elbeszálgetni aki állandóan verekszik???
No mindegy, csak le a kalappal a csajszk előtt, hogy birták négy napig!!! :D

Kép
kislibus

Jó reggelt!

Van pár kérdés ami nem bír nyugton hagyni, és agyalok. Így jár akinek van ideje. :D
Csomó dolgot hallani, hogy a lombik babák "mássabbak"lesznek, mint a természetesen szülöttek. Itt van rögtön ez a cikk is a babanet oldalon, hogy hajlamossabbak a cukorbetegségre stb.
De ami a legjobban aggaszt, hogy még régebben jártam egy talpmasszásnál, természetgyógyásznak vallja magát, és nála találtam kinyomtatott füzetetcskét, arról, hogy mennyire "károsíthatja" a mesterségesen születtek az emberiséget, mert rossz géneket visznek tovább és olyan születnek meg akiknek, nem kellene...stb még más hajmeresztő és felháborító hülyeség volt leírva, én akkor csak annyit tettem, hogy a szemeláttára összetéptem az összes füzetet és magamból kikelve kiabáltam, hogy ez már egyszer meg történt a történelemben, hogy egy örült kitalálta, hogy vannak ember csoportok akik károsak ránk nézve. Tudjuk az eredményt...meg is fenyegettem a nőt, hogy feljelentem stb. (nem tettem)
De ami igazán foglalkoztat, hogy a gyerek nyilván fogja már tudni, hogy született amikor iskolás lesz, nem lesz ez ok arra, hogy hecceljék? Vagy addigra már annyi lombikos gyerek lesz, hogy fel sem tünik? Mit lehet a gyereknek mondani? Hogyan lehet a barom emberektől megvédeni? Csomó kérdés kavarog bennem, lehet, hogy a hormonok teszik? Még ez így sosem fordult meg a fejemben.
A másik ami foglalkoztat, fél ampulla ovitrellt kellett beadnom, fél megmaradt, mit csináljak vele? Szemétbe nem dobhatom, mert nem üres, ki nem önthetem, mert így is túl sok hormon kerül be a csatornákba, nem tisztitható. Gyógyszertáraknál le lehet adni? Ti,hogy oldjátok meg? A férjem képes most aludni, még horkol is, amikor engem ilyen világ megdöngető kérdések foglalkoztatnak. :lol: De komolyan,miért kell ennyit agyalni..... :roll:
Bocs, hogy így Rátok zudítottam ezt az egészet, de a férjem csak egy lépéssel tud előre gondolkodni, ami nagyon pozitiv, de én mindig legalább tízzel elörébb vagyok...ami nem biztos, hogy mindig elönyös. :wink:
emerenc

Emerenc,
De aranyos vagy :)

A másikon írtam neki a beülti utáni időszakkal kapcsolatban, olvastadn? Ide akartam, de akkor kidobott a net, és már nem jöttem vissza akkor.

Zsuzskának is írom (ugye te kérdezted?): nekem ugyan szerencsére (nem bírok elég hálás lenni ezért) csak egy beültetésem volt, én én utána 2-3 hétig konkrétan semmi nem csináltam. És ez iszonyat jól esett, mert előtte volt folyamtosan a két inszem meg az egy lombik, és már eléggé fáradt voltam munka mellett. Naphosszat fetrengtem, olvastam (előre megvettem olyan- történelmi- könyveket, amiket imádok), sorozatokat néztem, aludtam rengeteget, és nagyon sokat gondoltam az egyszer visszakapott babámra. És szuperül éreztem magam, 2 hétig egyáltgalán nem izgultam, valahogy olyan nyugodt voltam, úgy érztemtem mindent megtettem, innentől már csak bíztatnom kell a babámat, de ezt a 'harcot' már sajnos nem tudom helyette megvívni. Szóval csak drukkoltam neki folyamatosan.
Na most meg akkorát rúgott belém, ahogy ezeket a sorokat írom :)
A beülti után 3 napig nem is nagyon keltem fel. Főzni nem főztem, anyukám szállította a kaját. 3 nap elteltével estébként fél órára elmentünk sétálni a férjemmel és a kutyákkal, de nekem ez eszméletlen jól esett, mert amúgy minden nap sétálok, és már hiányzott. Szóval ezt sem kell erőltetni, aki nem szereti.
És rengeteg hús (nekem 60 dk volt az adagom, túlstimu miatt), és 3-4 liter folyadék.

Emerenc a ma reggeli gondolataidról:
ezek bennem is felmerültek, még a lombik előtt. De ugye tudod, hogy ez butaság? A lombik babák egyáltalán nem lesznek másabbak, illetve azt sokszor hallani, hogy sokan közülök nagyon intelligensek, de azért én erre sem vennék mérget. Ugyanúgy 'készülnek', mint a rendes babák, csak itt nem a leggyorsabb ér magától célba, hanem a leggyorsabban a biológus pécézi ki. Miért lennének mások???
Nekem egyszer beszólt valaki, amikor a fagyasztásról beszéltem (tudod nekünk vannak fagyasztott embrióink), hogy szerencsétlen gyerek, milyen tudatalatti emlékei lesznek majd... hogy hogy indult az élete. Én nem hiszem, hogy ez benne van egy gyerekben. Azt viszont hiszem, hogy ha a gyerek nagyobb lesz, és megtudja, hogy a szülei mennyire szerették volna, hogy ő legyen, és mennyi mindent megtettek ennek érdekében,, az az ő lelkében csakik pozitív hatással bírhat! Képzeld el, ha neked azt mondják a szülied, hogy évekig orvoshoz jártak, ilyen meg olyan vizsgálatotok estek át, csak hogy megszülethess... szerintem ez jó. A saját bőrömön tudom az ellenkezőjét (én 'becsúszott' baba voltam), hogy ez milyen rossz, és mennyivel jobb lenne, ha tudnám hogy nagyon akartak a szüleim.
A statisztikák egyébként pedig már félelmetesek. Most nem emlékszem a pontos számra, és nem akarok hülyeséget írni, de mintha 5%-a a gyerekeknek ma már mesterséges megtermékenyítéssel születne. És ez az arány rohamosan nő!
Amúgy meg én nem hiszem, hogy a suliban ez téma lesz a gyerekeknél...

Az ovitrelle-t le lehet adni patikában, ezen ne izgulj!

Amúgy jónak tartom a férjed hozzáállását, hogy mindig csak a következő lépéssel foglalkozik. Én ezt Dévainál tapasztaltam először, sose lehetett tudni mi lesz majd, csak hogy most mi lesz a követekező... és így valahogy sokkal jobb volt szerintem.

Nagyon drukkolok neked!

Kkata,
Megkaptam ám az sms-t, köszi, csak akkor kóma voltam és nem bírtam válaszolni! Nézem ma este a Magellánt :)
Mázlista vagy a kedden, nem kell előbb menni, csak az időpontra :)
vjulcsi

Emerenc,
Azt a természetgyógyászt pedig, akinél ilyet olvastál.... huh, most majdnem nagyon csúnyát írtam. Tudatlan, ostoba barom, szépen megfogalmazva.

Férjem is járt egy 'gyógyítóhoz' pont a lombik előtt. Na ez a nő beszélte rá a férjem, hogy ne kezdjük el a lombikot, várjunk 3 hónapot, mert higyjük el hogy ezalatt az ő segítségével sikerülni fog a gyerek. Nagy viták voltak, de belementem végül (ez volt ugye júniusban). Elmentem én is ehhez a nőhöz a férjemmel. Folyamatosan járt a szája a 'gyógyítás' alatt (nem értem hogy tudott közben koncentrálni- illetve tudom, sehogy), és elmesélte, hogy a nővérének nem jött össze a baba, több lombikja volt, de szerencsére (!) egyik sem jött össze. Gondoltam azért mondja ezt, mert utána sikerült a csajnak természetesen a baba- de nem, soha nem lett gyereke! És ez az idióta mégis örült, hogy nem jött össze a lombik. Kérdeztem, miért? Válasz: mert szerinte túlságosan kontrollált a terhesség a lombik alatt, és ez nem jó.
Nem kcisit voltam ki, erre a nő a végén mondta nekünk, hogy nekem nem kell többet mennem kezelésre, mert teljesen egészséges vagyok, a férjemnek persze kell. Na nem volt hülye a nő, látta, hogy én átlátok az egész hülyeségen, férjem meg hisz benne (mert annyira szeretne meggyógyulni, és ez jobb a lelkének).
MÉg az a szerencsre, hogy Dévai konkrétan azt mondta, hülyék vagyunk, ha nem indulunk... és végül mégis indultunk akkor.

Na bocs a szófosásért, csak azt akartam érzékeltetni, hogy az emberek általában semmit nem tudnak a lombikról, és ezért nagyon sok hülyeséget mondanak, de ezzel nem szabad foglalkozni.
vjulcsi

Na most elolvastam ezt a babanetes cikket:
a lombikébik általában kisebb súllyal születnek :) Haha, jó vicc. Valahogy nem ezt látom a környezetemben. Max azért lehet szerintem, mert arányaiban sokkal több az ikerterhesség, és ők valóban ált. kisebb súllyal születnek, de az egykékre amennyire én látom ez sem jellemző. Persze én nem vagyok kutató...
vjulcsi

Sziasztok!

Emerenc! Szerintem se aggódj ilyen kérdések miatt, mert a természetes szelekció ilyenkor is működik, különben mindenkinek elég lenne egyetlenegy kezelés, és 100% lenne a sikerességi ráta... De nem igy van, ebból is tudjhatjuk, hogy ilyenkor is csak a legrátermettebb embrikék maradnak meg!
Hogy mit és mennyit mondja a gyereknek? Én ezt ugy oldottam meg (bár tudom nem lombik, de azért mégis...), hogy a terhesnaplómat neki irom. Ebben van egy felyezet a legelején "Sokáig vártunk rád" cimmel. Ebben leirtam neki, hogy mennyi ideje szerettük volna őt, és hogy a Jóisten mellett egy orvosnak is segiteni kellett, hogy ő lehessen. De nem irtam le részletesen, ha kiváncsi lesz rá, majd elmesélem neki. Az osztálytársainak csak akkor kell megtudnia, ha ő is akarja, egyébként ilyesmiről biztos nem beszélgetnek, ellenben a pedagógusok némelyikével (főleg az idősebbekkel) vigyázni kell, mert onnantól, hogy megtudja, hogy a gyerek lombikbaba már nem úgy kezeli. Ezt sajnos pont egy óvónőtől volt szerencsétlenségem tapasztalni. De szerencsére ez ritka és egy őszinte beszélgetés tud rajta segiteni, hogy ne legyen gond ebből. Az olyan pedagógusok akik meg nem megértőek a témában valószinűleg amúgy sem a pályára valók...
Kérdezd meg a háziorvost, hogy leadhatod-e neki, mert nekik van fertőző ledobójuk. De a gyógyszertárnak is kell legyen, az persze más kérdés, hogy megengedik-e, hogy oda bevidd.

Kép
kislibus

Emerenc: én is hallottam olyat, hogy a lombikos gyerekek mások (nem a szó lejáratott értelmében): Ők szebbek, mint az árokparton "összelökdösött" társaik. Nyilván semmi elfogultság nincs a dologban. :D
Ami a "selejt" gének továbbvitelét illeti, én pont ellenkezőleg gondolom. Nem érdekel, ha valaki most megbotránkozik a szavaimon, de meggyőződésem, hogy az életmódunkban történt változásokkal sikerült az evolúcióba olyan módon beavatkozni, hogy pont a megfelelő genetikai változatosságot produkáló, értelmes pároknál lett probléma a gyermeknemzés, ezzel szemben a beltenyészett, agyilag zokni népeknél potyognak a gyerekek számolatlanul. Tudom, a Földön az IQ állandó, csak egyre többen vagyunk rá. Na ez az, ami rájuk tökéletesen igaz. Ha rajtuk múlna, sosem lépne az emberiség egyről a kettőre, mert nem túl bonyolult emberkék, viszont az elkövetkezendő évtizedekben el fogják árasztani a fejlett világot az ehhez az éghajlathoz fejletlen hozzáállásukkal és ha a mostani tendencia folytatódik, egy sáskajárás utáni, lepusztított termőföld képét mutatja majd a most még szép Európa. Bárki, aki a lombik ellen van (egyes elvakult egyházi emberkék és társaik), az a tudatlansága folytán ezt a folyamatot gyorsítaná fel. Czeizel nem egyszer mesélt a tv-ben olyan országokról, ahol a házasságok több, mint fele elsőunokatestvérek között köttetik. Gyerek van dögivel, de olyanok is. Ha valaki fél a selejttől, akkor ott prédikáljon, ott akarjon változtatni ahelyett, hogy azokat csépeli, akik ezellen a folyamat ellen még küzdenek, amíg tudnak. :!: A probléma nem az, hogy mi selejtek vagyunk (sőt), hanem az, hogy az életmódunkban bekövetkezett negatív hatások - ahogy a többi szervünket is - a szaporító szervrendszert is kikezdték. Jó eséllyel mindennek a táplálkozás a kulcsa. Főleg a bevitt vegyszerek, hormonok, az egyre nagyobb UVB sugárzás, a tápanyagban egyre szegényebb ételek miatt van a gond, nem is beszélve a rengeteg stresszről és a gyermekvállalás idejének a kitolódásáról, amit a kényszer szül. Nyilván itt mindenki jobb esélyekkel indult volna, ha 13 évesen kezdi a próbálkozást, de normális helyeken olyankor még iskolába szokás járni és azon illik töprengeni, hogy "mi szeretnék lenni"? Azon egyszerű oknál fogva, hogy a gyerekünkről tudjunk gondoskodni (ha a 15 tesójával együtt iskolaidőben, mezitláb rohangál a szomszéd veteményesében, az nem gondoskodás!) és hogy belőlük is lehessen valaki.

Bocsánat, de ez kikívánkozott belőlem. :oops:
szimba

Én sem gondolom, hogy rosszabbak lennének, teljesen egyetértek Szimbával. én nem csinálok titkot abból, hogy lombik programban veszek részt, a környezetemben mindenki tudja és drukkol. Én csak akkor bizonytalanodok el amikor nagyon ostoba, átlagon aluli emberek, egyébként magukat nagyon okosnak tartják, ilyen eszement hülyeségeket terjesztenek. Az ember tehetetlen az emberi butasságal szemben. Ez az egyetlen dolog ami ki tud hozni a béketűrésemből!
Julcsi: Persze, hogy a férjemnek van igaza, ezt probálom én is , mindig lépésről-lépésre haladni.De időnként előre futok, aztán lépegethetek vissza. :lol:
emerenc

Szimba,nagyon jól szóltál!!!!!
Remélem egy két ilyen"okos"ember is betéved egy ilyen fórumra(bár nem sok esélyt látok rá :lol: ),és elgondolkozik mindezen!!!(vagy egyszer kerüljön ilyen helyzetbe..)Bár Julcsi hsz-ből látom,h vannak emberek,akiknek még a saját családjukban bekövetkezett nehézség sem nyitja fel a szemüket!(szeretnék ilyen testvért.. :x )
Szorítok mindenkinek!!!
Emerenc++++++++++++++++
Micikém,remélem haladsz "pótolandó"papírokkal!!!
Puszi.

Kép
cs.andi

Sziasztok!

Lehet ,hogy furcsa , de szerintem nem olyan nagy baj, ha az emberek kicsit idegenkednek a művi dolgoktól. Megmondom őszintén én is így voltam vele. Én , ha vki kérdez a gyerekvállalásról és olyan viszonyban vagyok vele akkor egyből elmondom mi a szitu és ,ha kérdeznek butaságot akkor felvilágosítom, hogy történik ez.Persze a rosszindulatú megjegyzéseket nem kell figyelembe venni. És igaza van Szimbának, hogy az esetleges genetikai "gyengeséket" amik a lombiknál nem szelektálódnak sokszorosan kiegyenlítik azok a társadalmi környezeti hatások amikben a "mi" gyerekeink felnőnek. Nagyobb valószínűsége van , hogy akinek lombikkal születik gyermeke az sokkal több törődést kap amíg felnő és ezáltal hatalmas előnyhöz jut ,a családipótlék emeléséért összehozott társánál, de még ,ha nem is sarkítjuk ki ennyire, csak egy átlag családdal hasonlítjuk össze akkor is.
Emerenc,
Te meg ne ilyeneken gondolkodj!! Biztasd akicsit, hogy jól bújjon el valami jó kis rejtekhelyre és csak az uh-n integessen ki onnan :))

Andi,
meg van minden papírom, jövő pénteken kenet és ,ha az negatív akkor február elején indulok.
Láttam ám a képeket, csak most babonából nem akartam írni oda.
Engem azért Peti jobban elbűvölt, mint a cica az az igazság:)))
Olyan a cicátok , mint Szimba , a Szimba család névadója :))
Peti nagyon nagyfiú már! Nagyon kedves mosolygós :)
miciona

Julcsi, köszi a jótanácsokat !
érdekes a téma, ami felevetődött a fórumon.,A lombik ellenzőit megnézném egy jó 50 év múlva, mikor is szerintem már a gyerekek fele ilyen módon fog megszületni, éppen a Szimba által felvázolt környetzeti károk miatt. Most is megfigyelhető, hogy rengeteget romlik folyamatosan a férfiak spermaszáma és ez a jövőben is így lesz, mert a föld kizsákmányolása, pusztítása tovább folytatódik,miközben tömjük magunkat a rengeteg rákkeltő adalékannyaggal, a tüdőnkbe pedig jó sok szmogot szívunk.Én személy szerint igyekszem környezettudatosan élni (szelektív hulladékgyűjtés,minnél kevesebb méreg, vegyszer használat a mindennapokban) sokan kiröhögnek, de nekem így tiszta a lelkiismeretem.Az emberek agyát kellene átprogramozni, de mindent a pénz és érdekkapcsolatok irányítanak.

Nézzük meg a fejletlen országokat, ahol szinkronban élnek a természettel., semmiféle szaporodási problámájuk nincs...

Én sem így terveztem az életemet, de így alakult, most már sok mindent másként csinálnék, pl.már a20as éveim elején gondolnék a családalapításra.. Eleinte titok volt hogy lombikozni jártunk, de most már nyiltan vállalom családban,munkahelyen sőt büszke vagyok rá..Sokan drukkolnak is nekünk...Az meg nem érdekel egyesek mit mondanak a hátam mögött, az őket minősíti...
Holnap megyek UH-ra már érzem hogy elég nagyok a tüszők, rendesen feszítenek így ma már repedésgátlót is be kell lőnöm...

Emerenc hogy vagy?
zsuzska69

Sziasztok!

Emerenc!No akkor megynugtattunk ugye?? :D Cicasimi még van 1000-el?

Miciona! Jövő heti kenethez drukk, meg a februári kezdéshez is!

Zsuzska! Kiváncsi leszek hány tüsző lesz! Hajrá!

Mi jövő szerdán megyünk, remálem addigra nem lesz sztrájk, mert a kocsi közben teljesen használhatatlan lett...

Kép
kislibus

Köszi Kislibus.
Egy kérdésem, hogy melyik patikában azonnal hozzájutni a kiírt hormonokhoz, mert itt Zuglóban néha 2 napot is kell várni és hétfőn még biztos ír receptet és állandó stresszben vagyok, idejében itt lesz-e....
zsuzska69

Zsuzska,
a délibe mindenképpen, de volt, hogy a nyírő patikájában vettük meg a vérvételkor és ott is volt mindig ami kellett.
Eszed a husikat?

Emerenc+++++++++++++

Kislibus,
szerintem megegyeznek a sztrájkolok addigra!
miciona

Köszi Miciona, eszem a húst, de már nehezen csúszik, két napja kirántottam több mint egy kiló karajt, most fogy el..
Az jó ha van a Nyírőben gyógyszer, mert holnap vérvételre is küld.Ráadásul még holnap dolgozom, pedig nehéz ülni is, úgy feszítenek a petefészkeim...

Megyek hajat mosni, már ami megmaradt, mert a 3 lombik óta a fele hajam kihullott. Ti is tapasztaltatok ilyen mellékhatást?
:cry:
Meg a stimu alatt hangulatingadozást?
Sokat zörrenek össze a párommal, túlérzékeny, sírós vagyok, hol meg túlságosan fel vagyok dobódva, mint egy mániákus depressziós...
zsuzska69

Sziasztok!

Mindenkinek ezer puszi!

Fekszem ezerrel, hogy benn tartsam még néhány hétig a kis lurkómat. De így is sokat gondolok Rátok!

Mindenkinek nagyon-nagyon drukkolok!
Emerenc, most -ha jólemlékszem-csak Neked kell a tapiragi ++++++ ugye? Hajrá egyke!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Zsuzska,
A gazdagréti patikában mindig mindent megkaptam, Apánktól 2 percre van, a buszvégállomásnál.

Nekem is hullott a hajam, és pont ugyanilyen hangulazingadozásaim voltak. Volt, hogy szinte eufórikus állapotban voltam attól, hogy megint kaptunk egy esélyt, volt, hogy teljesen kétségbeesett voltam.

Drukkok mennek mindenkinek, de most elsősorban Emerencnek!
vjulcsi

Zsuzska: A hangulat ingadozás,színte velejárója. Sajnos engem nagyon meg viselt pszhihésen, ahogy Julcsi is írja, gyógyteát ittam lefekvés elött közvetlen, sokat segitett. Amikor már jártam akupunktúrára teljesen meg is szünt az ideg ingadozás.
A gyógyteák a DM ben is kaphatóak, lehetőleg ne filteres változatott vegyél.Herbária tea, levendula tea ami nagyon jó idegnyugtató és az orvosi citromfűtea, ami plusz még antibakteriális hatásu is. Levendulának kellemessebb az íze. :wink:
emerenc

Ja, hajhullás, elfog múlni, nekem már régebben is hullot a hajam de minden féle vitaminokkal korrigáható. Majd úgy is kell a várandósság alatt szedni vitamint, akkor helyre jön. :wink:
emerenc

Köszönöm a drukkokat, Mindenkinek!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy szurkoltok Nekünk!
Tegnap este nagyon fura élményben volt részem: A petefészkembe mintha tűvel szúrkáltak volna, minden egyes szúrás után belém nyilalt, úgyhogy összeis rándultam. Mi a fene.
Remélem fészkelödik az én Egykém......De még van legalább 9 nap, hogy fény derüljön az igazságra. :D úgy izgulok!

Zsuzska, nagyon drukkolok Neked! Még annyi, hogy érdemes a környezeteddel megbeszélni, hogy most neked elég nehéz a hangulatodat befolyásoni, hogy ebben a pár hétben, inkább hallgassanak. Nekem be vállt. A férjem ha valamiben nem értett egyett, fel emelte a bal karját a feje fölé, szó nélkül, és jót röhögtünk, elég komikus volt.
emerenc

Hildácskka: Ha végeztél a Telki kórházban, jelentkezzél, mert kiváncsian várom, hogy, hogy vagy. Szorítok, hogy minden rendben legyen!
emerenc

Sziasztok,

új "tag" vagyok ezen a lapon. Férj vagyok, és jövő héten megyünk elő látogatásra a Dévai Úrhoz úgy, hogy már minden vizsgálat készen van (a nőgyógyász jó cimbije a dévainak és mindent megcsináltunk előre). Szerintetek így mi a további menetrend? Kicsit izgulunk, milyen a doki, környezet, stb.

Valamit tudtok mondani?

Köszi

Laci
aggodóférj

Sziasztok!

A mesterséges megtermékenyítéssel kapcsolatban nekem mindig egy Madách idézet jár a fejemben:
"Nagyon vénül az ember, ha lombikhoz tér, midőn organizál."
Lucifer mondja a Falankszter képben.
Végül is én sem tartanám ideálisnak, ha a régi jól bevált módszert ( :lol: ) a lombikkal történő szaporodás váltaná fel.
Mindig elképeszt Madách zsenialitása, hogy mennyi mindent látott előre: az űrsétát, a személyi számot és a lombikprogramot is.
A történelem során minden új dolognak akadtak ellenzői szép számmal, akik a világvégét emlegették, ha már ezt is, meg azt is lehet.
A világvége azonban csak nem akar bekövetkezni, így aztán szépen halad előre a világ. Újabb és újabb dolgokat fedez fel az emberiség, egyre több betegséget tudnak gyógyítani, beteg, működésképtelen szerveket kicserélni, cukor betegeknek mesterségesen humán insulint elöállítani, stb..
A lombikprogram is gyógymód. A reprodukciós képesség elvesztésének a gyógymódja. Lehetőség, amit igénybe lehet venni, vagy nem. Mindenki dönthet arról él-e vele. Mi úgy döntöttünk, élünk vele, igénybe vesszük az orvostudomány nyújtotta segítséget. Mások meg ne szóljanak bele a mi dolgunkba, söpörjenek a maguk házatáján! Különösen olyanok akik "gyógyítónak" adják ki magukat!

Sajo
sajo

Üdv kedves aggodó férj! :lol:
Nagyon jó, hogy még egy fiú erősíti a csapatot! :lol:

Gondolom lesz egy vizsgálat UH a feleségednél, elmondja a Doki, hogy mit gondol. Lesz a Te részedről is egy sperma vizsgálat, ha eddig nem volt. Kifogják deríteni, hogy mivel kezdtek, "sima" hormongyógyszeres kezelés, inszemináció, vagy lombik. Mindent elfog mondani Dévisz. Nagyon jó kezekben lesztek, vagytok! A környezet kellemes, többnyire sokat kell várni, erre készüljetek fel, de megéri. :wink: Én kezdetektől nála vagyok, már volt 6 inszeminációm és most egy lombikom, csak jót tudok mondani.
De jönnek majd a többiek és ők szerintem még pontossabb "leírást" adnak. :D
Sok sikert kívánok!
emerenc

Sziasztok!

Kedves Laci ,nagyon jól tetted, hogy ide találtál :)
Most már csak arra szeretném a fiúkat megkérni, hogy nehogy nyissanak egy "Dévais apák" topikot is :)
Laci, ha megvan minden vizsgálat lelet, akkor az nagy lépés ahhoz, hogy elkezdhessétek a programot. Bár nem vagyok biztos benne, hogy nem kaptok még egy-két beutalót, ahogy Dévait ismerem. Miután átnézi ő is a leleteket, valószínű egy ultrahangot csinál a párodnak és megbeszélitek, hogy milyen lehetőségeitek vannak. Ez ugye függ attól, hogy eddig miért nem jött össze a baba, milyen irányú problémák vannak. A Dévai Klinika honlapján végig tudjátok olvasni, hogy mi micsoda a legegyszerűbb ovuláció indukciótól az ICSI-ig.
Mindenképpen gyertek ide is sűrűn és , ha bármi kérdésetek lenne bátran tegyétek fel. Mivel van már 2 fiú a topikon ők is sokat tudnak segíteni Neked.
miciona

Kedves Laci! Üdv köztünk!

Én is férj vagyok. Aggodalomra semmi ok, Dévainál jó kezekben vagytok! Én még nem vagyok elég gyakorlott a témában, de nagyjából el tudom mondani: menstruáció 2. 3. 4. napján vérvétel (a hormonszinteket ellenőrzik, hogy mennyi hormoninjekciót kell adjanak), az 5. napon van a beállítás, kezdődik a stimuláció, kb. egy hétig tart, két három naponta vérvétel (hormonszint mérés) és ultrahang ellenőrzés (hány és milyen nagyságú tüsző érlelődik), esetleg tüszőrepedés gátló injekciót is adnak, az érett petéket leszívják (ekkor Neked is rendelkezésre kell állnod), feleséged aznap délutánig az intézet vendége lesz. A leszívott petéket megtermékenyítik és 3 napig érlelik, majd visszajuttatják az anyaméh védelmébe, ahol remélhetőleg beágyazódnak.

Remélem kielégítő választ tudtam adni, ha nem kérdezz bátran, itt a topikban igyekszünk segíteni amiben tudunk!

Sajo
sajo

Emerenc drága, hogy vagy?
A petefészek szuri lehet a hormonoktól is , de ne ess abba a hibába , mint én , hogy egész nap jeleket kerestem.Nem szabad! Most már kicsit sétálhatsz is a vérkeringés miatt, de azért mértékkel!
Amúgy a szurkálásokat nem az ovulációst, hanem utána a méhben én az előző lombik óta érzem néha-néha. Úgyhogy szerintem ez volt mindig is csak előtte soha nem figyeltem rá.
Nem a jelek számítanak, hanem ,hogy elhiszed, hogy elindult a kicsi szépen osztódott, beágyazodott .
miciona

Na tessék! A csajok beelőztek!

Jól tették, mert én csak az IVF eljárást mondtam el. Remélem hallunk még Rólatok!

Sajo
sajo

Laci,
igen az fontos ,amit Emerenc ír, hogy igaz, hogy kapsz időpontot, de itt ez nem úgy működik, mint más magán klinikán, hogy akkor biztos fogadni is tud. Talán ez bosszantó lehet, de ,ha belelátsz a Főorvos Úr egy napjába akkor látod, hogy ez nem hanyagság, vagy pontatlanság miatt van, hanem ,mert Ő csinál mindent az Intézetben. És mikor már terhes gondozásra jártok hozzá ,akkor fogjátok csak érezni, hogy azért jó, hogy nem küld el (persze nem kötelező nála szülni),csak, ha te ragaszkodsz hozzá, pedig megtehetné, hogy ő csak a műtéteket csinálja, meg a reggeli ultrahangokat. Ezzel szemben reggel ő nyit 7.30-kor és ő zár mikor végez (este 8-10 között). Közbe meg folyamatosan szól a telefon és nem minden embert lehet időpontra hívni, mert aki kezd annak a mensi első napján kell jelentkezni ,ami ugye aznap derül ki ,hogy melyik nap is. Tehát így van olyan nap, hogy estére beesik plussz 3-4 ember is, van ,hogy senki.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára miciona 2010.01.18 12:29-kor.
miciona

Nem baj Sajó!
Viszont a lombikból jól vizsgáztál :))))))
miciona

Kérdés:
használtatok vmit kenet előtt, hogy tuti negatív legyen?
Nekem van colpo cleaner pezsgő tablim, meg egy cickafarkos irrigátoros cucc ,meg Betedin kúp. Nem tudom melyik lehet hasznos. Esetleg valami tapasztalat?
miciona

Miciona!
Drága vagy!
sajo

Miciona

Igen, használtunk, mert a Dévisz féle krémek nem voltak hatásosak. Nálunk a Canesten hüvelykrém tui htást hozott! :D

Sajo
sajo

Szia Laci! 8)

Sajnos senki sem tudná megmondani, hogy mi várható nektek legközelebb Dévainál. Mivel nem tudjuk, hogy pontosan milyen vizsgálatok voltak eddig, illetve azok milyen eredményt hoztak, ezek miatt milyen újabb, célirányos vizsgálatok szükségesek, a történetetek még legalább 8 irányban folytatódhat. A továbbiakban minden attól függ, hogy az eddigi eredmények melyik eljárás felé mutatnak. A spermavizsgálat alapján elképzelhető, hogy csak egyetlen megoldás van, de ha azzal nincs gond, további vizsgálatok várhatók és jó pár módszer szóba jöhet. Nincs olyan, hogy szokásos menetrend, mert egyetlen rossz eredmény is elég ahhoz, hogy minden boruljon és akár több hónapig tartó szünet következzen.

Az a legfontosabb, hogy legyetek türelmesek. Szoktassátok magatokat ahhoz a gondolathoz, hogy akár órákat is kell várni (hiába mentek időpontra), de higgyétek el, megéri. Szerintem nem fogtok csalódni. 8)
szimba

Laci!

Szimba is fiú, Veled együtt hárman vagyunk merész férfiak a csajok között. Szimba tudását e témában lassan tudományos cím adományozásával kell elismerni, mert fantasztikusan felkészült és körültekintő!
sajo

Emerenc,

Most értem haza. Óh, annyira boldog vagyok. Az ultrahangos "néni" annyira kedves és barátságos volt. Elmondtam neki, hogy miért kerestem fel, azt mondta akkor jó alaposan "szemügyre" vesz.
Azt mondta teljesen normális minden, nagyon szépek a szöveteim...
Azt mondta a cici szétnyílás oka lehet, egy kis gyulladás, ami lehet, hogy van is, vagy pedig a stimu gyógyszerek.
Azt mondta beszéljek az orvosommal, mutassam meg neki is, ő is mondjon rá valamit. De ő valami gyulladás csökkentő kenőcsöt javasolna.
Úgyhogy most hatalmas lelkesedéssel megyek holnap Déviszhez, az se baj ha inszemmel folytatjuk, csak folytassuk.
hildácska

Sziasztok!

Laci, üdv a csapatban :)

Micike,
Én nem használtam semmit, és valahogy nem is ajánlom. Nekem is van colpo cleanerem itthon, de így lombik előtt nem kockáztatnék, nehogy nagyobb baj legyen belőle....
Akkor már inkább innám a cickafark teát, vagy valami hasonlót.
na de nem biztos ám hogy jól gondolom! :)

Hildácska,
örülök a jó eredményednek!Drukk holnapra!
vjulcsi

Sziasztok!

Hildácska! Örülök nagyon, hogy minden rendben! Drukk a holnaphoz, hogy kezdhess!

miciona: Kamilla tea:gyulladásra, és ez az orvosi citromfű,amint írtam antibakteriálishatású is. A cickafark tea szerintem ebben az esetben nem oszt szoroz. Régebben ciszta ellen íttam, de a ciszta nem tudott róla. De eltudom képzelni az intim zuhanyhasználatát, kamillával. De gombára csak amit Sajo ír. Azt csak brutális eszközökkel lehet eltántorítani. Szerintem vess be amit tudsz, a műtétig még van idő. Meg akkor is kapunk elég brutált. Azt a két ezüstpapiros csodát.
emerenc

Emerenc,
a cickafark nem tea formában van, hanem irrigátorba tölthető :)
Gombám nem volt soha szerencsére, de olyan mintha kicsit felfáztam volna és megőrülök, ha vmi megint közbejön. Bár pénteken megyünk és marad még idő a kezdésig, de ugye kb. egy hét mire eredmény lesz.
Julcsi,
köszönöm Neked is a tanácsot! Kiváncsi vagyok milyen lesz Szonjus szobája, majd mindenképpen tegyél fel képet.
Hildácska,
látod fölöslegesen izgultál! Örülök, hogy minden rendben!
miciona

Hoppá! Laptető!
Bár tudjátok a horoszkóp a mániám, de a babonákban nem hiszek, azért azt mondom, hogy örülök, hogy Emerenc neve került az első sorba :))))))))))
miciona

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?