A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

Blankakuckó:

Kép

és a nagy és okos bátyjai :lol: :lol:

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Lányok!
Itt tanakodunk Apával.
Akik tettek fel képet a babaszobáról, mindenkinél azt látjuk, hogy viszonylag lent (gondolom, középen) van az ágyrács illetve a matrac. Mi legfelülre tettük (ezért pl. a rácsvédő nem is fér el). Most melyik a praktikusabb szerintetek? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti
mi felülről a 4. pöcökbe állítottuk, kb a felénél van az egésznek.

ha nem akarsz rácsvédőt egyelőre nem gáz, később kell egyre lejjebb rakni hogy ki ne essen a kölkec.

addig meg nem kell hajolgatnod :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Igen, én is így gondoltam.
Igaz, nekünk csak 3 állása van a kiságynak. :) De mi most legfelülre tettük - pont a hajolgatás miatt.
Lehet, hogy rosszul gondolom, de az első időben úgyis úgy fekszik/alszik, ahogy letettem, nem? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hahó!

Nóri, ez az első hozzászólásos ötlet tetszett. ;) :) Tényleg egy kis csapattá formálódtunk itt a fórumon, vannak, akik közt talán még barátság is kialakult vagy lesz folytatása ennek a történetnek. Menyi mindenről szó volt, mennyi mindent megosztottunk egymással már. Azért nem semmi ez az időszak egyikünk életében sem, és hogy idegen emberek ennyire összefogjanak, izguljanak, örüljenek egymásnak, ez tényleg szuper! Na jó, ez már lehet, hogy kezd csöpögős lenni picit (de ha mond valamit én már egy reggeli tévé műsoron is pityeregtem; ismerős nem?! :)) Szóval tudnak valamit ezek a kis pocaklakók! :)

Edit, Te is holnap mégy CTG-re? A Vasas Szent Péterbe? Csak azért kérdezem, mert holnap 10-kor nekem ott lesz az első CTG-m. Jó lenne összefutni! :)

Minden még dolgozónak, babaszoba-szépítgetőnek, lakásfelújítónak, átköltözőnek (és még bizonyára van egy csomó teendő) sok sikert és kitartást!

Már babázóink/gyermekeseink :), de jó már nektek! :)

Kép
erusverus

SziasztoK!

Megnéztem én is a kis Zarja-bébi fotót is, nagyon édesaranyos.
És csatlakozom a sárgák táborához (már akik az irigységtől sárgák)! Pedig nekem még igencsak sok van hátra...

Nekünk alapból két állás van a kiságyon, egy fent, egy lent. Ígyhát fent van kezdetben.

Ktc: én megfogom kérdezni a dokit, hogy kell e írni szülési tervet, mert amit leírtál- az normál esetben (elmondásuk szerint) így is működik náluk. Valójában semmi extra kérésed nincs, csak ami természetes.

Kép
zsizell

Kakti: nekünk a legfelső állásban van a kiságy, de a rácsvédőnk is keskenyebb, így pont elfér. Akkor fogjuk lentebb engedni, ha már nagyon mocorgós lesz Benő :)
zuzmooo

Köszönöm a válaszokat. Az a helyzet, hogy mi is megbeszéltük az anyakönyvvezetővel, de a kivonatba meg nem írta bele. :evil:
Vendég

Nálunk ez a név-kérdés anno elég sokkoló volt. :)
Bementünk a hivatalba, hogy akkor:
- Szeretnénk összeházasodni.
- Jó, mikor?
- Miinél hamarabb.
- Hát azért egy hónapot mindenképp várni kellene!
- Oh, annyi azért belefér. :)
Aztán odaadtuk a papírjainkat, és kint kellett várnunk kicsit a folyosón.
Egyszercsak kijött a nő:
- És hogy fogják hívni a gyereket?
Hát látnotok kellett volna Zoli arcát. :D Döbbent fejjel rám nézett. Én a nénire, és megkérdeztem:
- Többet tetszik tudni, mint mi?
Erre elkezdett nevetni, hogy nem-nem, csak nem veszem fel a férjem nevét, és be kell írni, hogy a leendő gyerekek melyikünk családnevét kapják majd meg. :)
De mi azóta is röhögünk ezen! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

agic: Még január végéig dolgozol? :shock: Te bentről mész szülni? Nem semmi vagy. Nekünk apasági nyilatkozatunk van, azt nem rég csináltattuk.

ktc: Monyo írogat egy másik fórumba is és még tegnap egyben voltak.

juti: Szép lett a babalak és a fiúk is aranyosak.

kakti: Nekünk a kiságyban ez a legfelső állása a fekvőfelületnek. Én raktam volna feljebb, de nincs lyuk hozzá. Aztán a végén mi sem fúrtunk bele. Szerintem addig jobb minél feljebb van, amíg nem olyan könnyű lehajolni. És így elfér a rácsvédőnk is.

Várjuk majd az új babaszobákról a képeket.
vicky79
Budapest III. kerület

erusverus: nem, nekem ez a 3ik ctg-m lesz már, vagy 4ik, nem is tudom, de én makón szülök, ott csinálják. a vasas szent péterbe már nem kell mennem többet. 8)

Edit

Kép
ézsóné

Ja, Edit, azt gondoltam, hogy Neked ez már nem az első CTG-d lesz... :D Csak, gondoltam, ott végzik Neked is. Később aztán beugrott, hogy emlegetted Makót is... No, mindegy, hülyülök...
:roll:

Kép
erusverus

Megmutitom a falvédőt, amit készítettünk közös erővel, és naaagy szeretettel a kis Samukának, hogy nehogy megfázzon a fal mellett. Ott volt Anya, Lacibácsi (pótapa), Zsoltim, Nagymamim, és az értelmi szerző - azaz én. :D
Kép

Kép
zsizell

Zarjának és Anitának és persze a férjeknek is :wink:
gratulálok a babákhoz!
Sok szerencsét,boldogságot,tejcsit!!!

Szinti

Kép
Kép
szintus

Zsizell!
Nagyon édes a falvédő!
Így meg különösen, hogy közös erővel jött létre Samuka kedvéért :wink:

Kattkat

Kép
kattkat

Judy, nagyon tetszik a kiságy, olyan igazi csajos!

Zsizell, a ti falvédőtök is isteni, az meg olyan édes kispasis :D
lara

Sziasztok

Itthon vagyok úgyhogy mesélek

Péntek hajnali 4 magasságában elfolyt a víz,de fájások nem voltak így hát nem is indultunk el.
Tettünk vettünk itthon de semmi elmentünk sétálni csavarogni de semmi.
Nah neki álltunk lépcsőzni fel a 10.re le-fel-le-fel, semmi.
Este 8 magasságában jöttek a fájások szép lassan 10percesek lettek.
Nem indultunk el mert még leállhat.
23.45után szépen 5percesek lettek és kitartóak. pakolás irány pécs.
01.15-re pécsen voltunk. útközben 5perces fájások amik 1percig tartottak .
Beértünk ott várt a szülésznő Elvira. Bevitte Esztert megvizsgálták minden a legnagyobb rendbe. 1újnyira volt tágulva.
Elvira elkezdte tolni a Homeos cuccokat közben befeküdtünk az alternatívba ami tényleg szuper. Onnan később kiküldtek minket mert át kellet adni egy anyukának aki 4ujasra volt tágulva és ö medencébe akar szülni.
Eszter haza akart jönni nem akar ott lenni. Eszter tudta hogy még nincs itt a szülés ideje de hát innen már nem volt visszaút.
Fájások maradtak de nem volt hosszú kitartó.
Ez ment 5 és fél órán keresztül.
8.25-kor Jött a doki megvizsgált és közölte hogy nem tágult ezért jönnie kell az Okxytocinnak .Eszter nagyon kibukott sírt, ő ezt nem akarja haza akar jönni.
Sikerült kis vidámságot belebeszélni, Elvira is mondta hogy nincs más választás.
Bekötötte azt a szart és jöttek is a fájások nem is kicsit. Poklok-pokla volt ami onnan kezdődött. Kapott Eszterkém egy szurit ami kicsit lazított kicsit kábává tette.
Nem írom le hogy az Oxytocinak milyen hatás van mert akkor nem akartok majd szülni de kössétek fel a gatyát.
10.25 doki megvizsgálta újra Esztert 3,5ujnyira tágult.
10.30ig ott voltam bent Eszterel masszíroztuk, burogatuk ,sétáltattuk csináltunk minden amit lehet. Annyira összetörtem ekkor már hogy be küldtem a dúlát hogy tartsa Eszterbe a lelket.
Dúla végig ott volt felválta voltunk Eszterrel érdemes volt felfogadni javaslom minden először szülőnek.
Kicsit ki mentem levegőzni meg bőgni stressz kicsit kiütött Ezt a fájdalmat túlélni?!végig nézni?!
10.50kor beszéltem pár szót Elvirával hogy van Eszter mondta minden oké baba buksija már félig tapintható, egy órán belül meg van a baba.
Gondoltam,hogy be megyek de ez a dúla csak nem jött ki és addig én nem mehetem be:D
Aztán 11.10kor kijött és mondta hogy gratulál a Bulcsúhoz.-) nah akkor bementem Eszterhez adtam neki egy hatalmas pusszit  aztán mentem a gyerkőchöz míg öt stoppolják.
Esztert nagyon megviselte hogy nem úgy alakult a dolog ahogy azt szerette volna de Kriszta a felkészítő hogy az otthon szülések 10% ugyanígy végződik.
A dokiról annyi csak mocskosul meg kínozta Esztert olyan szinten lekezelően bánt vele hogy az nem igaz. Semmibe vette az Eszter akaratát úgy beszélt vele mint a kutyával.
Azért él még ez a faszkalap mert nem voltam bent. De ha az élet egyszer úgy hozza akkor olyan verést kap hogy nem teszi zsebre és ezt garantálom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mikor össze stoppolták Eszterkémet 2órát maradtunk a szülő szobán majd le vittek minket az osztályra és azóta ott vannak. Baba nagyból jól van,de majd Eszter elmeséli talán már kedden a többit.
Most megyek pakolok és megyek vissza hozzá
Az első 3kép Sziasztok
Kép Kép Kép

zarja

Jahhhh Zsolti voltam:-) még mielőtt megijednétek hogy Eszter volt aki irt:D:D:D

zarja

uhh, Zsolti, köszi, hogy jelentkeztél. sajnálom, hogy ilyen tusko volt a doki. Esztinek mond meg, hogy le a kalappal előtte, millio puszi, és nagyon várjuk! És gyönyörűséges a babátok! Ja, és te is ügyi voltál!!!!!!!!!!! Nem is kivánhatna magának rendesebb férjet!

Edit

Kép
ézsóné

Zsolti, megkönnyeztem a történetet. Sajnálom hogy tuskó volt a doki. :( Puszi Eszteréknek!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Zsolti: jó, hogy jelentkeztél. Esztit és Bulcsit üdvözöljük és sajnálom, hogy a doki miatt nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt elképzeltétek, de nagyon erősek voltatok.
Vendég

Zsolti: hát ez elég szörnyűségesen hangzott! Úgy sajnálom, hogy nem Eszter elképzelései szerint alakultak a dolgok. :( Azért így szülés előtt jobban örültem volna egy egyszerűbben lezajló szüléstörténetnek :shock:
Mindenesetre nagyon ügyesek voltatok! és a lényeg, hogy már túl vagytok rajta, innentől jöhet a bódogsáááág! :D

Kép
zsizell

Zsolti: szuperek voltatok! Köszönjük a beszámolót. Sajnálom, hogy nem úgy alakult, ahogy Eszter szerette volna :( Nagyszerű kispapa voltál! Remélem az én férjemben is lesz ennyi erő és kitartás, hogy segítsen majd nekem! Sok puszit és ölelést küldünk Eszternek és Bulcsinak is! Kép
zuzmooo

Jajj hát én is küzdök most a könnyeimel, pedig mikor olvasgattalak benneteket, hogy minden szaron elbőgitek magatokat, nem is mertem írni, hogy engem nem sok minden hat meg az utóbbi hónapban.
Gondoltam, érzéketlen pics@ lett belőlem, de Zsolti hát kösz, hogy az irományoddal ráébresztettél, hogy mégsem.:oops:
Doki :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Nagyon tündéri Bulcsi! :D

Kattkat

Kép
kattkat

Bulcsi-papa: Millió puszi nektek. Sajnálom a dokit. Ez választott orvos volt, vagy az ügyeletes? Szörnyű lehet hogy egy ember ennyire meg tudja keseríteni a dolgokat. Azért már túl vagytok rajta és mindenki egészséges. És ez a lényeg.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsolti-Eszti, le a kalappal előttetek. Nagyon ügyesek voltatok. Sok boldogságot szeretetet és tejcsit nektek! Bulcsi gyönyörű, stram fiúcska, akin nem is látszik meg a nehéz küzdelem árán bújt ki.
Elég szomorú, h egy orvos így viselkdik egy szülő nővel :twisted:

Zsizell, nagyon vagesz kis falvédőt alkottatok :wink:

Judy, nagyon cuki a kiságyatok :D

Na, mi túl voltunk a mai CTG-n....semmi. Vérnyomi ok, vizelet ok, vmi olyat mondott a szülésznő, h lehet hogy öregszik a méhlepényem a görbe alapján :shock: Ezt végül is honnan látja 1 CTG-ből???? Következő jelenés szerda.

Edit, lábaid hogy vannak? Neked is bepirosodik az egész lábad amikor eltünik a bokád?

Kép
csipike09

Én azt hittem az első pár sorból,h Eszter ír... Sajnálom,h igy alakult. Az idő majd megszépiti a dolgot.↲Én nem készülök megélni a fájdalmat meg ilyenek. Sejtem a dokinak is az volt a baja,h Eszter elképzelései kevésbé korszerűek,vagy hatékonyak,mint amit ő tanult. A szabály az szabály kéremszépen! Az orvosok többsége elítéli az alternativ hozzáállást. Én a választott dokimban teljesemd megbízom szakmailag. Emberileg is rendben van. Szóval kb ő azt csinál velem,amit akar. Persze,tudom,h elvileg nem egészséges telenyomni a gyereket minden szarral (pl. Oxy, eda) de nekem is kb olyan szülésem lett volna ezek nélkül,mint Eszternek. Én meg olyat nem szeretnék! Én elejétől végéig 6órát töltöttem vele, és kicsit sem fájt. Lelkileg meg hatalmas,pozitív élményem maradt róla,ami nagy hatással van a mostani érzéseimre is. Én nem elítélem azokat,akik Eszterhez hasonló elképzelésekkel mennek szülni. Mert lehetett volna olyan,amilyet ö szeretett volna. Csak mint már mondtam,hiába a fasza jóga légzés, a homeopátia és a tudatos miegymás,ha nem úgy alakulnak a dolgok. És ezt azért mondom,h senki ne legyen csalódott.
Vendég

Nóri: osztom a véleményed. Csak most pont az jutott eszembe, hogy mi van ha úgy járunk, mint Anita, és lecsúszunk az érzéstelenítőről :shock: :shock: :D

Kép
zsizell

Zsizell: ha en ugy jarok, mint Anita es azert nem kapok erzestelenitot, mert nem lesz ra ido, akkor ossze fogom rakni a ket kezem es vad imadkozasba kezdek, hogy az osszes kesobbi szulesem (ha lesz meg) epp ilyen legyen.
Hidd el, nem olyan borzaszto am erzestelenito nelkul szulni, ha a nelkuliseget az okozza, hogy szep fajasokkal olyan gordulekenyen es mintaszeruen tagulsz, hogy egyszeruen nem fer bele az idobe!

En azt mondom, hogy ilyen szulesem legyen. Nem kell nekem erzestelenito, ha harom ora alatt kivajudom a magamet. Ha fajni akar, akkor fajjon csak, de ne tartson sokaig, ne kelljen varni, hanem sodorjanak az esemenyek es teljen villamgyorsan az ido.

En epp emiatt nem keszulok EDA-ra. Ha olyan lesz most is a szulesem, mint az elso volt (qva eros fajasok, de rovid vajudas, tokeletes tagulas), akkor inkabb legyek dogrovason harom oracskat, minthogy dupla annyi ideig tartson a folyamat ugy edaval.
Ha szarabbul fogok tagulni, ha azt josoljak, hogy most nem szabadulok olyan hamar, akkor elgondolkodom rajta, nem zarom ki a fajdalomcsillapitast. De bizom benne, hogy nem igy lesz.
Vendég

Hello Csajok!

Uhh micsoda szüléstörténet... Nekem is jobban esett volna egy könnyű szülést olvasni így szülés előtt, de örülök, hogy végül minden jól alakult és az a lényeg, hogy jól van Eszter is meg a pici is. Majd megszépülnek az emlékek ebben biztos vagyok. Megédesíti a kis mackómanó :lol: Várjuk vissza Esztert nagyon és sok szok puszi neki is meg Bulcsinak is. Jah és Bulcsikának még sok tejcsit kívánok :lol:

Szépek a babaholmik. A falvédő is meg a babasarok is. :lol:

Mi is voltunk a szülésznőnél. Nagyon kedves aranyos, rendes, mindent elmondott, igaz a szülőszobába nem tudtunk bemenni, mert éppen voltak bent, de nem baj, így is másfél órát beszélgettünk. Mondta, hogy pihenés ezerrel, még 2 hetet ki kell húzni, utána már lehet kicsit sétálgatni, de addig legalább tartsuk benn a picit, hogy ne legyen koraszülött... Hát ha már ő is ezt mondja akkor tényleg vigyázni fogok magamra.... Azt hittem egy kicsit túl van csak dramatizálva ez az egész, de nem. Úgyhogy pihenek amennyit csak tudok. Amin meglepődtem, hogy itt nem pártolják az EDA-t, csak császárnál használják, itt olyan fájdalomcsillapítót adnak, amit szerintem Eszter is kapott inkább bódító, mint fájdalomcsillapító. Hát végig izzadt a tenyerem :lol: huhh milyen lesz majd ha ott tartunk, hogy megyünk szülni... Félek naon.. :shock:

Na megyek hajat mosni, ma már lehet nem jövök, holnap jelentkezem.

Pápá, szép estét

bellerreni
Eger

Jah egyébként osztom mind Nóri, mind Bea elméletét. Nálam is ilyen legyen :lol:

bellerreni
Eger

Ahogy lesz úgy lesz - csak lenne már :lol: A fájdalom nem a barátom, de Eda sem feltétlenül az - de jó tudni, hogy van segítség - és ebből kiindulva rossz lenne tudni, hogy nincs segítség. Nekem még szerencsére?sajnos? sokat kell izgulnom addig.

Kép
zsizell

jajjj, amúgy köszi a falvédő dicséreteket :oops:

Kép
zsizell

Nóri: szerintem Eszternek elsősorban nem az orvos szakmai döntéseivel volt problémája, hanem a lekezelő stílusával (legalábbis ahogy Zsolti ítrta).
Még az egyetemen, nőgyógyászat gyakorlaton beláttam a színfalak mögé és sajnos azt láttam, hogy elég sok nőgyógyásznak rémes a hozzáállása a nőkhöz... :( És még az a "jobbik eset" ha csak egymás között mennek az undorító poénkodások... de van olyan is aki a páciensel se viselkedik normálisan. Egy olyan kiszolgáltatott helyzetben, mint a szülés, (különösen első szülőnél, aki azt se tudja mi-hogy-merre fog történni) mégtöbb empátiára és törődésre lenne szükség...
Ezt nekem orvosként mégszörnyűbb látnom, mert amilyen hülye vagyok, magamra veszek mindent, amikor az orvosokat szidják (mindegy melyik szakmát) és háborog az érzékeny kis lelkem... miközben nagyon jól tudom, hogy van olyan "kolléga" aki nagyon is megérdemelné a Zsolti által beígért verést is... :cry:
zuzmooo

Sziasztok!
ööö
Felgyorsultak itt az események.Ahogy elolvastam Zsolti 'élménybeszámolóját' ((ELÖSZÖR IS GRATULA A BABÁHOZ!!!)))
nekem az volt az első gondolatom:
Magamnak sem kívánnék könnyebb szülést.Aztán olvastam a kommentjeiteket, és ezekszerint ennél lehet könnyebben is szülni???
Tudom, hogy nem így tervezte.Tudom, hogy pénteket végígkínlódta otthon.Tudom, hogy bunkó volt vele az orvos.
Én már lelkileg napok óta arra tréningelem magam, hogy ugysem vagyok felkészülve, majd jöjjön aminek jönnie kell, találkoztam már sok bunkó orvossal-tisztelet a kivételnek :!: -biztos szar lesz, de majd a szülésre koncentrálok.
Vannak persze terveim, nagyon,de tényleg, nagyon szeretnék EDA. nélkül szülni, csak kinyomom.Biztos fájni fog......
De ha oxytocin kell akkor jöjjön.....
még 13 napom van hátra.
üdv mindenkinek:zsó
pcd1985

Jajj, sajnálom hogy Zsolti ilyen rosszul élte meg a dolgokat :roll: :roll: az idő és Bulcsú majd feledteti.

csajok, én nem tudom mitől függ a dolog. ezek szerint nekem állati mázlim volt eddig. nem jártam semmiféle jógára, légzésre semmire. egyik szülésnél sem kaptam semmit, se edát, se oxit. az első meglett 2,5 óra alatt, igaz kicsi volt 2700. a másodiknál a vajúdás alatt homeos bogyeszokon kívűl szintén semmit nem kaptam, 5 óra alatt lett meg, igaz nagyobb is volt 3200.
málnalevélteát ittam az elsőnél rengeteget, ott gyakorlatilag nem is éreztem a fájásokat. másodiknál nem mertem már teázgatni csak hébe-hóba. az fájdalmasabb volt, de nem bántam, mert így jobban megéltem a szülést.
viszont én is így voltam, hogy a választott dokiban nagyon megbíztam. szülésznőm nem is volt fogadott, én is úgy vagyok mint Bea, hogy inkább hagyjanak békén, meg amúgy csinálom amit mondanak.

hát, nem tudom most hogy lesz, 5 év eltelt, azt mondják ez olyan mintha megint első szülés lenne....

Zsizell
falvédő nagyon tecc...kár hogy nekem nincs ilyesmikhez semmi érzékem...

Ja, örülök hogy tetszik a kiságy...legalább ennyi kis nyugodt helye legyen szegénynek. mert itt néha bolondokháza van a 3 hapsitól :lol: :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Zsolti, nagyon büszkék vagyunk Eszterre, hogy ilyen strammul végigicsinálta ezt a nem könnyű szülést! Megértem a csalódottságát, de annyi öröme fog Bulcsiban telni, hogy reméljük majd gyorsan feledni fogja azokat a részeket, amik nagyon megviselték. Ti mindent megtettetek, hogy úgy alakuljon, ahogy ő megálmodta (hiszen, akár már 20 órával korábban is berohanhattatok volna).

Valóban ultraparasztság az orvos részéről ebben a szituban visszaélni az anyuka kiszolgáltatott helyzetével. Én régen sokkot kaptam a vérvételtől - ezt a terhesség kinevelte belőlem - és szabályosan remegem, meg folytak a könnyeim, amikor szúrtak. 30 évesen ez már több, mint ciki volt, de nem tehettem róla, nem tudtam szabályozni. Normális esetben nagy a szám, és ha közértben, orvosnál, munkában, bárhol, nem úgy bánnak velem, ahogy az normális lenne, hamar eljutok oda, hogy kikérem magamnak és jól megmondom a véleményemet. De amikor vérvételnél basztattak, hogy ne hisztizzek, soha nem tudtam kiosztani a nővért, mert annyira kivoltam pszichésen. Na egy szülés ennek kb. 1000xese lehet. Nincs annál gusztustalanabb, mint ebben a szituban lekezelni a kismamát. A Szent Imrének állítólag más a szemlélete, de azt tuti, ha nálam mégis ilyen lesz, Apa nem fogja türtőztetni magát, pedig békés egy természet. De a családja az szent. Talán jobb is, hogy Zsolti nem volt bent, ki tudja, hova fajulhat egy ilyen vita.

Egyébként ha már van oxitocyn, akkor majdnem biztos, hogy fájdalomcsillapítás is kell mellé, mert számomra a természetes szülés ott véget ér, hogy többszörösére növelik a fájdalom intenzitását. A szülés évezredek óta természetes folyamat, de a tágulásnak megvan a maga ideje. Tényleg az oxitocynt vissza lehet utasítani? Illetve mi a veszélye annak, ha lassan tágul egy kismama?

Katica: nagyon komplett kis szülési tervet írtál, szerintem mindenre kiterjedő. Világos, pontos elvárásokat fogalmaz meg, mondhatni, ez volna a normális együttműködés mama-kórház között.

Kakti: nálunk is a felsőn van a kiságy, nem is fér bele a szép kis rácsvédő, amit vettem. Majd ha eggyel lejjebb lesz. Egyelőre szerintem nem kell, úgyhogy nem hajolgatok, inkább nem lesz rácsvédő.

Kép
juci-77

Halihó!

A mai napot végiglustultam, csak ebédelni keltem fel - kaptam öcséméktől sorozatot dvd-n, azt nézem :oops:

Édes a Bulcsi baba, jó volt képen is látni! Sajnálom, hogy nem ment minden úgy, ahogy Eszter és Zsolti szerette volna, de túl vannak rajta, és mindenki jól van, ez a lényeg. Nagy ölelést küldök Eszternek, Zsolti!

A fájdalomtól én is be vagyok tojva rendesen - még egy fogtömést sem bírok ki érzéstelnítés nélkül, és elviselhetetlen vagyok, ha fáj vmi, úgyhogy ha lehet, én is kérnék edát, most így gondolom. Más a helyzet, ha marha gyorsan jön a baba, és nincs rá idő, de...
Na, nekem még messze van, úgyhogy nem parázok előre.

Berci marhára aktív mostanában, állandóan rúgkapál, egyszerre a hasam két oldalán (nem tudom hogyan és mijével csinálja :) ), és olyan nagyokat, hogy ugrál a hasam. Ha valami hozzáér a hasamhoz (ágy, asztal, apja karja) annak nekimegy, mint a faltörtő kos :)

Jövő héten én is elkezdek rácsvédőt hímezni, mert nem való, hogy semmit nem handmade-elek ennek a gyerkőcnek, mint mindenki más :) Kockásfülű nyúl mintákat találtam, azzal fogom kihímezni, remélem jó lesz (és kész lesz, mire jön :)) nagyon szeretem a kockásfülű nyulat :lol:

szép estét Kép

boruska

Zsolti, hatalmas gratula nektek, gyönyörű a pici fiú!
AZ első szülésemnél nekem is volt szerencsém az oxitocinhoz...tényleg brutális! A másodiknál már nem kellett, igy az összehasonlíthatatlanul könnyebb volt és harmad annyi fájdalommal járt.

Juti, a málnalevél teát hol lehet kapni?

Nóri, te csinálod a gátmasszázst? Minden nap? Én is vettem Weleda olajat.
lara

Helló Csajok!

Leszakadt a hátam, de nagyjából elkészültünk a babaszoba falának dekorálásával. Most már igazán csajos lett! :oops:
Még a héten lehet, hogy felteszek egy-két plusz motívumot, de ha úgy látom, teljesen kész van, akkor rögtön fotózom, és megmutatom nektek. :)

Még egy kérdés:
málnalevél teát mikor kezdjem inni? És kezdjem egyáltalán? (Lara: minden gyógynövényboltban kapható és sok patikában is)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lara, gyógyszertárban és gyógynövényesnél. Van filteres és ömlesztett.
Én is megvettem már, de csak ennyi...

Kép
csipike09

kakti: betöltött 36. héttől, napi 6-7dl elosztva.

Edit

Kép
ézsóné

én már vettem málnalevél teát (gyógynövényboltban) és asszem a 36. héttől javasolják.
Mondjuk csak szálasat tudtam venni, nem filtereset, így azon filózok, mennyi kell egy adagba...

boruska

lara!megkérdeztem pénteken, és vácon nincs h1n1 karantén
pcd1985

Kakti, nekem a 36. héttől ajánlotta a szülésznő. És én nem tudom, hogy idd-e. Még én sem ittam belőle... Tapasztaltabbak?? Érdemes?

Kép
csipike09

Amúgy meg azt szerettem volna még írni, hogy az összes rettenetes élmény ellenére minden tiszteletem Eszteré! Bízzunk benne, hogy Bulcsi feledteti a sok rossz élményt, és néhány év múlva boldogan várjátok majd a kistesót is. :wink:

Juci:
akkor kedden találkozunk? 16:00-kor kezdődik az újraélesztős dolog, utána meg a szoptatásos cucc. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Málnalevél: Én tegnap óta iszom. Van, aki azt mondja, ráér a 38. héttől, de megkérdeztem a szülésznőt, ő a 36. héttől ajánlotta.
És a gátmasszázst is - mindennap - nagyon pártolta. Ők eleve alkalmazzák külön kérés nélkül is a kórházban, mert gátvédelem a koncepció, és azt mondja, érezhető, hogy melyik kismama végzett otthon "előtanulmányokat".

Kép
juci-77

megint előjött a tudatlanságom:
miért "féltek" annyira az oxytocintól??? :?:
az nem meggyorsítja a folyamatot??
én az érzéstelenítéstől félek......
pcd1985

Kakti: igen, újabb kísérletet teszünk az auditórium megismerésére :D

Kép
juci-77

Oxy: Én csak az elméletét tudom, erről a már szültek tudnának többet mondani. Amit hallottam: evileg egy fájás 1-1,5 perc közötti időtartamig tart. Hogy kinek mennyi, egyénfüggő, de csak ennyi ideig tart, nem tovább. A vajúdás alatt a fájásidők rövidülnek le, vagyis az az időtartam, ami az előző fájás befejezése, és a következő kezdete között van. 10, 5, 3, 2 perc. A fájás viszont sztenderd 60-90 másodperc. Én valahogy úgy képzelem, hogy van valami elviselhetetlen fájdalom, ami ugyankkor kiszámítható, hogy még pld. 20 másodperc van belőle vissza, és aztán elernyed a szervezet. Viszont az oxitocyn mivel gyorsít, gyakorlatilag szünetidőt veszi el a mamától, magyarán nincs mit várni, hogy mindjárt vége, mert egybefolynak a fájások. És amit az ember kibír egy percig, azt nem feltétlenül bírja 10 percig egyfolytában.

Anyukák, hogy is van ez? :roll:

Kép
juci-77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?