A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Sziasztok,
Ciki, de én már az ebéden is túl vagyok. Pedig hogy megfogadtam, hogy hétfőtől visszafogom magam. :oops:

Zsuzsi, én nem írom le a napirendünket, mert abból sajna nem "tanultok"... Dávid is ritkán alszik el 11 előtt, hajnalban kel és utána egész délelőtt alszik.

DE: lenne egy ehhez kapcsolódó kérdésem:

Van olyan köztünk, aki egy szobában alszik a babával, és a baba átalussza az éjszakát? És mondjuk tisztán anyatejes, mert a tápszer lassabban emésztődik, így lassan éhezik meg a gyerek?

Csak azért kérdem, mert én se tudnám sokszor, hogy Dávid ébren van (illetve félálomban inkább) ha nem aludna mellettem, és nem ébrednék fel minden rezdülésére. Ja és ha nem szokta volna meg, hogy ilyenkor azonnal megsimogatom, vagy betakargatom stb. Mert nem sír.

ÉS néha enni is azért kap éjjel, mert ha már úgyis mindketten felébredtünk, és úgyis "tömni" kell...

Annyira szép a hó, hogy én ma már nőgyógyászhoz is szívesen megyek, csak kimehessek:)

Szép napot,
Móni
monke

Ági, picit megnyugtató, amit az oltásról írtál.. mi szerdán megyünk.
Remélem, tényleg nem lázasodnak be. A mi védőnőnk láz esetén fél Nurofen kúpot ajánlott, de a tájékoztató szerint az csak 3 hónapos kortól adható
:(
monke

Sziasztok!

Mi valamikor karácsony körül költöztünk vissza a hálónkba a Petra szobájából. Míg egy szobában aludtunk én is ill. mi is folyton keltünk hozzá. Éjszaka is 3-4 óránként evett. S miután átköltöztünk áttért arra egy pár éjszaka után, hogy csak egyszer kel, olyan 3 körül. Lehet, hogy van ébren ő is, de nem hallom, vagy az is lehet, hogy a félálomból nem ébresztem. Azóta többet alszik az biztos. Le sem merem ítni, nehogy elszóljam magam, de először aludta át az éjszakát. :) Én annyira boldog vagyok. :) És most az előbb először fogta meg a tigrist. :) Lehet érzékennyé váltam, de elkönnyeztem magam. Annyira édes volt és ma próbál gagyarászni elég sokat. Jó hatással van rá a hóesés! :)

Az esték nálunk már a hazajöveteltől így zajlanak: (leszámítva kb 3-4 hasfájós estét)

Ő olyan 6-7 körül kér mostanában rendszeresen enni és leggyakrabban ébren van már ilyenkor, de képes fél8-kor bealudni. Mi 8-kor (akkor lett vége az Áll az álkunak :)) kezdjük az előkészületeket. Vetkőzünk, olajozunk, játszunk és eközben apa megcsinálja a vízet, aztán fürdés (eleinte én fürdettem, aztán apa, majd apa a nagykádban most két napja velem fürdik a nagy kádban, apa meg asszisztál), és utána öltözés már elég régen apával.

Olyan 9-ig tart ez a szertartás, azután szopi kb. fél10-ig, büfi apával és apa teszi le. Eleinte volt sírás, de féltünk sokáig babusgatni, mert úgy gondoltuk, hogy nem szeretnék egy nagyon hosszú elalvási procedúrába belemenni. Annyi gyerek volt/van a környezetünkben, akit órákig kell altatni. Szóval fél10 körül letesszük és max egyszer kell a cumit visszaadni neki, és alszik utána. Ma már nem sír letevéskor.

Valamelyik nap anyukámnál voltunk. Olyan édes volr Petra. Megéhezett és átmentem vele a kis szobába, de nem kapcsoltam fel a lámpát, félhomály volt. Szopi végén elkezdett ásítozni én meg ott hagytam, hogy biztos álmos. Időnként ránéztünk, ő csendben nézelődött a félhomályban. Majd egyszer leesett: azt hitte, hogy este van és aludni kell.:)) Nálunk nap közben mindig világosban van és általában szól is valami, és csak az esti lefekvéskor van csönd és félhomály. :)

Jó hosszúra sikerültem! Bocsánat az ömlengésért!

Köszönöm a priviket. :)
petra09

Zsuzsi, mi 8kor fürdetünk, utána van a tápszeres pótlásos történet, kicsit fenn van még Márk, aztán bealszik rajtam általában, és 10-fél 11 fele sokszor én ébresztem enni, ilyenkor általában egy cicicelég neki és bealszik rajta.Ekkor már nálunk is félhomály van, tv lehalkítva, stb.

Móni, nem ciki a korai ebéd.Hétköznap én is korábban ebédelek általában.

Judit, örülök, hogy Petra is átvészelte az oltást.
Remélem nem lesz lázas.

Csajok, tesóm átkonvertálta az ezer éves 100 folk celsius paff a bűvös sárkány lemezünket cd-re, ma hallgatjuk először, Márk hangosan sikongat rá, megzabálooooooooooooooooom olyan édi.

puszi,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

:) az a baj, Kata, hogy én még várhatóan "ebédelek" vagy kétszer... szóval nemcsak korán, de sokat is eszek nagyon.

Köszi, Judit, hogy leírtad a tapasztalataidat, és "ömlengj" nyugodtan:)
Nagyon drága lehet Petra

És még 1x erről az elalvásos témáról... Zsuzsi, ha nem lenne a cumi, szerintem Dávid se maradna meg csendben az ágyában este...
monke

A Paff a bűvös sárkány tényleg jó "cucc"
:P

Van ízlése Márknak.
monke

Móni, mi is egy szobában alszunk (egyelőre nem kivitelezhető a különszoba), és hát csak anyatejes, és ő sem alussza át az éjszakát, legjobb esetben is 4 óránként kel (képtelen vagyok jobban "megtömni", hiába van még tej a cicimben, ha már nem kér, nem hajlandó tovább enni). De én jóval lustább vagyok Nálad, csak akkor kelek fel hozzá, amikor hallhatóan nyeldeklik és nyöszörög már több perce, ha csak picit "csönget álmában", nem megyek oda hozzá. Szóval nem hiszem, hogy azért kelne Dávid is gyakrabban, mert betakargatod, stb.
Grat az éjszakát átalvós babákhoz :)

Én is igyekszem többnyire úgy letenni (kivéve azt a fürdés utáni fél órát), hogy még éber, de már nagyokat pislog, hogy ne szokjon hozzá az ölbenalváshoz. Hasrafordítom, ha nyöszörög, kap cumit, meg egy kis simit, és az esetek nagy részében el is alszik így, ha már tényleg elég álmos.
Judit, de jó, ezt az együtt fürdést mi is szeretnénk kipróbálni, élvezi Petra? Olyan jó lehet, lassan úgyis kinövi a kis kádat :)

Móni, lázra mi "suppositorium noraminophenazoni"-t kaptunk (tök egyszerű neve van... :D:D), annak a betegtájékoztatójában nincs kor kikötés.
Mexalent vettünk még régebben, az 3 hós kor alatt orvosi rendelvényre, de adható.
gigilina

Kata, mi is letöltöttük azt az albumot, mert szoktam neki énekelni a Paffot, és a Túró rudit is (nagy túrórudi zabálók vagyunk) :D :D
gigilina

Ági:
első este nem igazán élvezte, vagyis nem sírt, de az örömet sem láttuk rajta. Lehet a víz is meleg volt egy picit. A tegnapi már egész jól sikerült. Szerintem kb 20 percig fürcsiztünk. Csak olyan kis lüke :), folyamatosan fordítja az arcát bele a vízbe és inna. Pohárból, üvegből bezzeg nem issza meg a vízet. :) Még valahogy azt kellene kivitelezni, hogy hason legyen a vízben, de erre a technikára még nem jöttünk rá. Ötlete valakinek?

Hason egyébként sem szeret lenni. Ő is, mint Anna enné azt ami alá van terítve, ha pedig magamra rakom, akkor engem. Tegnap voltak nálunk bendégek, nekik már 8 hónapos a lányuk. Az ő védőnőjük az tanácsolta ilyen esetre, hogy a tv előtt tegyék hasra, mert az leköti és észre sem veszi, hogy hason van. Nekünk még nem sikerült kipróbálni, mert vagy éhes volt és enni kellett, vagytele volt a hasa, vagy aludt! :) EZ a kísérlet még várat magára.... meg hát az az igazság, hog yidegenkedem is attól, hogy én tegyem tévé elé..... nem tartom jónak, pedig imádja nézni... Szopihoz ki is kell kapcsolni, mert hakezd telni a hasa, akkor elfordul a tévé felé... Innen már csak egy lépés a chips és a cola ;) :)
A védőnő szerint, aki ezt javasolta az az 5-10 perc nem árt a szemüknek, míg hason vannak...

Mi még nem voltunk oltáson, az Ágiék voltak. Szorítok, hog yne lázasodjon be!!

Mi elvileg jövő héten megyünk, ill. jön a doktornő, mert vasárnap tölti a két hónapot.

J.
petra09

Ági,

nem hiszem, hogy attól kell többször, mert odamegyek hozzá... hanem hogy ÉN kelek azért gyakrabban, mert hallom, hogy ő mocorog, ezért gondolom, hogy rossz alvó.
Pedig talán nem is rosszabb alvó, mint egy "átlag" kéthónapos baba. Már ha van ilyen.

Meg fogom kérdezni azt a szép nevű gyógyszert a dokitól:)

Köszi!
M
monke

Kata, aranyos lehet Márk! :) Mi még csak Halász Juditot hallgattunk, egyelőre csak az van meg.... :(

Aludni még egy ezeréves Republic válogatásra tud nagyot... lehet, hogy annyira unja... :))
petra09

Chips és kóla témakörben:)
Judit, én mindennap megiszom egy alkoholmentes sört (tejszaporítónak, meg mert szeretem is).

Tegnap este bevillant, hogy Dávidka is megszereti így az ízét, ergo: egy jövendő kocsmatölteléket nevelgetek.
:P
monke

Akkor majd kocsmáznak Petrával! :) Bár ő még csak a mangós Holsten-nél tart! :)
petra09

Judit, a mangós holstein is keserű? Megittam egy sima alkoholmenteset a múlt héten, hát majdnem kitaccsoltam tőle, de a tejért mindent, megittam, de még egyszer nem lennék képes rá, nekem túl keserű. De ha van, amelyiknek jobb íze van, hátha az bejönne...

Móni, nem arra gondoltam, hogy Te keltegeted Dávidot, hanem hogy ez egy amolyan oda-vissza folyamat, mivel ha kicsit nyöszörög, odamégy, akkor úgymond hozzászokhat ahhoz, hogy megnyugtatod, így máskor is megébredhet egy kis simiért, vagy vmi ilyesmi, nem igazán tudom jól elmagyarázni.
Vmi ehhez hasonlóra gondolok: a szomszédaink mesélték, hogy olyan 3-4 hónapos kora körül az addig éjszakát átalvó nagyobbik lányuk egyik éjszaka felkelt, és nyűgösködött, és mivel dajkálták, onnantól kezdve több hétig minden éjjel ez volt a műsor, alig aludtak, mert rájött, hogyha sír, foglalkoznak vele. A kisebbiknél már nem követték el ezt a "hibát", az első két éjszaka kemény volt, de utána megtanulta a kislány, hogy hiába sír, nincs eredménye, és leszokott róla.

Egyébként tényleg nem biztos, hogy rosszalvó Dávid, olvastam valahol, hogy a babáknak nagyon más az alvásritmusuk, mint a felnőtteknek, több az éberséghez közeli fázisuk alvás közben, amikor mocoroghat, stb., szóval ez teljesen normális!
Pont tegnap este beszéltük a párommal, hogy ez az alvás közbeni mocorgás, helyezkedés vmi ösztönös dolog, mert ahogy mi is elzsibbadunk és átfordulunk a másik oldalunkra felébredés nélkül, úgy Bene is ezt csinálja már most, gondolom, ha kényelmetlen neki, ficeregni kezd és talál egy másik, jobb pozíciót.

Na, kicsit belelohaltam magam a témába :wink:

Judit, hasonfürdést még nem próbáltuk, nem tudok tanácsot adni... de Bene is fordítja bele a vízbe az arcát :wink:

A tv-t én nem vetném be, de próbálom valahogy felkelteni a figyelmét (színes, zajos dolgok), de az esetek legalább felében én sem járok sikerrel, de próbálkozni kell :)
gigilina

Ági: a mangós az fini édes. :) Én a barna sörrel jártam úgy, mint Te, de hősiesen iszom néha esténként egy pohárral.
petra09

Móni, Márk éber alvásával akkor szembesültem először,mikor anyukáméknál voltunk,ott a kiságya az én régi szobámban van és nagyon roszzul alszok én is ha ott vagyunk.
Olyan kis furi hangokat hallat,nyöszörög,közben meg csukva a szeme,én meg lesem ilyenkor.
Te hálózsákban altatod amúgy Dávidot?Mert Márk napközben simán lerúgja a plédet,de éjszak hálózsák van rajta illetve kispaplannal pocakig betakarom, sose rúgja úgy le.
Többszöri ebéd, nos én inkább már uzsonnának hívom,mikor 2 körül megéhezek:lol: Azt vettem észre,ugyanannyit eszek mint terhesen,ez azért gáz.

Hason fekvést Márk nagyon nem csípi,én is erőltetem amúgy, de 5 perc után ordítás lesz belőle.

Halász Judit :lol:

Mangós sör-t a normál sörök közt keressem, vagy üdítőnek minősül?

Alkoholmentes sört én is iszok,nálunk a tescoban akciósan 99 ft a Buckler már egy ideje.

Na lányok, ma 5re vállaltam tanítványt először november óta, nagyon kíváncsi leszek, Márk hogy viselkedik, most kidőlt, attól tartok délután tiszta hiszti lesz.
Pedig délelőtt megbeszéltem vele, hogy ha akar új rucikat meg játékokat,akkor jónak kell lennie :lol:

pusz

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Mi is újra itt, csak nekünk is elég mászkálós volt a hétvégénk, meg ha párom itthon van és netezik, akkor nem jutok géphez :)

Nálunk az esték úgy zajlanak, hogy kb 5-kor eszik, utána fél 9 körül megyünk fürdeni és 9 körül kezdünk enni. Először szopi, utána tápszer (most már általában minden etetéskor mérem a tejcsi maitt, ha nem hisztis, mert úgy könnyebb a tápszert adagolni). Tegnap pl annyira éhes volt, hogy szopi után még 90 ml vízből készített tápszert megivott (ami kb 105 mi folyadék) utána kidőlt. Általában a délutáni evés után nem alszik, akkor elvan 15-20 percig magában, majd helyváltoztatás, kis beszélgetés, gagyogás és ismét elvan magában. És olyan 7 körül elkezd ő is hisztis lenni. Semmi sem jó neki, gondolom már álmos olyankor, de nem bír aludni. Ilyenkor ölben is sír. Ekkor próbálok neki cumit adni, azzal néha elbóbiskol, de legtöbbször nem :D Ha nagyon hisztis és semmi nem jó neki, akkor bekerül a kiságyba sírni, mert elkapatni nem szeretnénk :( Szar hallgatni, de előbb utóbb abbahagyja, ha máskor nem, hát akor mikor fürdeni megyünk, mert a fürdés minden problémát megold :D Utána elvágták a hisztit :D

Én ezzel a 4 órűs napirenddel kiegyezek :) Így lehet tervezni. Mondjuk pár napba beletelt, míg megszokta, volt sírás rendesen. MErt lusta volt enni, így bealudt, keveset evett és korábban éhes lett. Pár napig csináltam, hogy mindig negyed-negyed órával tovább hagytam nyűglődni, így elértük a 4 órát (de nálunk is olyan volt, hogy délelőttönként másfél óránként éhes lett). Na, onnantól hogy ez a napirend nagyjából beállt már nincs annyi hasfájás, rendszeresebb a kakilás, stb. Olyankor van hasfájás, ha nem kakil rendesen (ezt mondjuk megértem, mert én is ilyen vagyok).
Ezt a 4 órás periódusra áttérést onnantól kezdtük el, hogy éjszaka már egy evésköznél eltelt a 4 óra. MErt ha este tud rendesen enni és utána aludni 4 órát, akkor máskor is tudnia kell :D Zord szülők vagyunk :D:D:D Először délután és este sikerült átállni a 4 órára, utána meg már délelőtt is.

Akkor van gond, amikor elcsúszik éjszaka a napirend és korábban kel, akkor este van egy plussz evés (tegnap is ez volt). Délután 4-kor evés, utána 7-kor, majd 9-kor fürdés és utána evés megint)

Na, megyek, mert idő van :D

Majd még próbálok jönni és reagálni :D

Puszi

Mangora

Kép
mangora

Kata: :) aranyos ez a megbeszélés. Azt mondják, hogy többet megértenek, mint gondolnánk... :) Még be is jöhet akár! :)

A mangós sör a söröknél van. Nem tudom, hogy melyik tescoban hol van, a csapeliben egy külön rész van az alkoholmenteseknek, és ott van. Holstenben van még almás, epres és citromos is.

Jó étvágyat akkor Nektek is! ;) Én is annyit vagy még többet eszem, mint a terhesség alatt. Ez nem ér!!!!
petra09

Hi,

Monke, mi egy szobában alszunk, Gréta a kiságyban, csak anyatejen él, mi is jó alanyaid lennénk kérdésedre, de számomra teljesen érthetetlen a jelenség, hogy mi még csak reggel ébredtünk. Borsnál viszont örök titok lesz a megoldás, Vele mindent kipróbáltunk, sehogy sem alszik jól. Ringatóról írok, még összeszedem a gondolataim.

Kankalin, mi azt vettük észre, hogy van egy holtpont a gyereknél, amikor a fáradság átcsap túlpörgésbe. Már ilyen korban is megfigyeltük, ha nem alszik el ha fáradt, akkor teljesen kikészít minket, ahogy írtad, már-már mi vonszoljuk magunkat, a gyerek meg még csak a dajdajozás felénél jár. Útlevél: ne is mond, ráadásul tízszeresébe kerül, mint otthon. Ezért mondták az itteni magyarok, hogy ők a gyereket kicsempészték az országból és odahaza intéztek neki mindent. Mi ezt nem merjük megcsinálni, jó itt nekünk, nem szeretnénk problémát a hatóságokkal.

Katicat, ...a 22 éves (lelki) koromba nem is a 2 gyerek lenne a ciki, inkább a 9 évi házasságom nem tudnám belepaszírozni :lol: :wink: . És bejött a pihiszék, ahogy ígértem????????????????

Krisztinaa, egy barinőm az esküvőjükre olyan ajándékot kért mindenkitől, ami arra emlékezteti, akitől kapta. Tőlünk utikönyvet kaptak Svájcról és egy nyaralást nálunk, voltak is itt :D . Ami tetszett még az ajándékaik közül: testvérétől 3 alkalmas borkostoló tréning "ha már szeretik a bort tudják mit isznak" címszóval, és egy másik barátjuktól tandemugrást kaptak (egy alkalmat). Azóta én ilyesmikre gondolok ajándék ügyben.

...ezzel kapcsolatban jut eszembe:
hozzátáplálásig ha segíthetek tippet adni, (mármint, hogy Ti mit kérjetek): azóta barátnőm az ilyesmi ételpároló is: http://www.edigital.hu/Etelparolo/Tefal ... 42516.html :lol: szerintem jobb ízű a zöldség így megcsinálva, nincs kényszerérzete az embernek, hogy sózza vagy cukrozza a baba ennivalóját. (Magunknak is sok kaját csinálok benne)
(a link nem a legjobb árú, csak ez sikerült láthatóan berakni)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2010.01.18 14:37-kor.

Kép
Kép
friday

Ja, azt elfelejtettem, hogy a 4 órás időközhöz fontos volt a mérlegelés, mert innen láttam hogy eleget eszik ahhoz, hogy kibírja.

Kata, kazánszerelő :twisted: :twisted: :twisted:

Zsuzsi, milyen kávéfőzőt rendeltél? Én már annyira innék egy jó kis kávét, lehet nekem is be kéne újítanom? A nescafé már nem elégít ki :D

Tényleg Szilvi, mi lett a hűtővel? Lehet hogy csak lemaradtam, hogy írtad...

HuSzilviről és Csabiról tudunk valamit?

És Dorkáékkal mi újság?

Kriszti, Anna továbbra is gyönyörű :) Már menne Marci udvarolni :D Nagyon kis vagány srác ám :D:D:D

Edina, hajrá kistesó :) Irigylem a bevállalásotokat!

Na, kiviszem Marcit levegőzni így kaja után, ha elalszik, akkor még jövök :) Igaz, hoy a textilmózest kinőtte, azért még beletuszkolom :) Már megrendeltem egy bundazsákot, amit a sportkocsiba bele lehet tenni, hogy ne kelljen a mózes :)

Ági vagy Judit írtátok hogy már együtt fürdötök a picivel? Hogyan, engem érdekelne :) Már én is alig várom, de nem tudom még a hogyant elképzelni. Pl mennyi vízben? Hogyan mosdatjátok úgy meg, stb?

Mangora

Kép
mangora

Hali!!!

Megvan az ajándék.
Egy feldobox ajándékot kapnak,12 kastélyszállóból választhatnak egy hétvégét.Szerintem eljegyzésre ez elég romantikus ajándék :D én elfogadnám. :D :D

Ma véletlenül belekaptam Anna szemébe öltözés közben.Alig tudtam megnyugtatni,együtt sírtunk :cry: úgy sajnáltam.Bár szerintem nagyobb volt az íjedelem /na ezt biztos nem írtam helyesen/ mint a fájdalom.

A fiúkat várjuk udvarolni,szép sorban :D :D :D :D

Az együttfürdés engem is érdekel!!!!!!Én is akarom!!!!

Kép

Kép
krisztinaa

Együttfürdés:

Én lezuhanyzom előtte, meg fürdőruci alsót felveszek. Lehet, hogy ezeket nem kellene.... de inkább óvatos vagyok!
Első este kevés vízet engedett a párom. Az nem volt jó, mert igazából bele sem ért Petra, nagyobb macera volt, mint kintről. Tegnap este viszont majdnem a túlfolyóig engedtük. Így már jó volt, mert tudtam az ölembe ültetni, akkor szinte nyakig ért neki a víz, meg picit előrehajolva jól lehet úsztatni a hátán. Így csak a tarkója és a feneke alatt van a kezem, a fejét, a kezeit és a lábait is szabadon tudja mozgatni. Egyelőre még csak ennyi pozíciónk van, de próbálkozunk még! :) Még a hasamon ill. a mellkasomon szeretném hason megpróbálni. Ez a terv estére, ha ő is úgy akarja. :) Mosdatni pedig úgy mosdattam, hogy a fenekét áttettem a lábamra,a tarkójánál tartottam és a szabad kezemmel mosdattam.
Apa pedig a kád szélén úszómesterkedik! :) Szerencsére menteni még nem kellett! :)

Petra nagyfranc ma! Ha nem lát elnézelődik. Az előbb odamentem hozzá, mert annyira édes volt,hogy úgy éreztem, azonnal össze kell puszilgatnom.... hát, már csak a síró gyereket tudtam puszilgatni. Ahogy meglátott azonnal sok problémája lett..... :)

Nálunk is 4 órás időközök voltak és mérlegeltem mindig, de pár napja elégy gyakori, hogy csak nyolcvanat eszik, akkor persze nem bírja ki a 4 órát... és hiába tudom, hogy kevés, nem hajlandó többet enni...... Neked van vmi ötleted? Te mit csinálsz, ha keveset eszik? Erre sem találtam még megoldást!
petra09

Hi,

Ringató, http://ringato.hu/: imádta a gyerek, én is. Ott indul a véleményem erről, hogy minden elismerésem azok számára, akik a 0-3 éves korosztálynak megpróbálnak bármit is csinálni. Mi sok helyre elmentünk ilyen órákra (3 hónapos korától), 16.kerületbe, 15.-be, nagyobb Ringató rendezvényekre pl. a Fonóba. A legfontosabb számomra, hogy a gyerek élvezte, én pedig azt élveztem benne, hogy tényleg segít a korosztályának megfelelő együtt játszást megtanulni (mert be kell vallanom, nem születtem eme képességgel). Volt olyan személy, akitől nekem nem tetszett az óra, de tényleg az a legfontosabb, hogy a gyerek szeresse, ettől még visszajártunk ugyanoda is.

Még valakik, akiktől le vagyok/vagyunk nyűgözve: http://kolompos.hu/ A Kolompos együttestől. Mikor verseket, mondókákat kezdtek tanulni nagyon szuper program. Volt olyan, hogy a hazautázásunkat úgy terveztük meg, hogy el tudjunk menni koncertjükre.

Paff a bűvös sárkány is király, elő is keresem :D , köszi, hogy szóltatok :wink:

Kép
Kép
friday

Judit, köszi a fürdésre a tapasztalatokat, várjuk a többit is. Apát este megkörnyékezem, hogy mit szólna hozzá? Hamarosan rákényszerülünk, mert ha kinyújtja a lábát a kádba Marci, akkor koppan a feje, kinővi a kiskádat is :D Milyen fürdetőt használsz Petrának, még mindig a gyógyszertárit, amit a doki írt fel? Vagy abban is váltottál?

Nemevésre több trükköm is van. A legfontosabb az ok, ha éhes, akkor eszik :D Nálunk a legnagyobb probléma a lustaság. Sokszor (bár egyre kevesebbszer van) hogy belealszik a kajába. Nemcsak a cicizésbe, hanem a cumisüveggel a szájában is képes bealudni. Ha látom rajta, hogy már nyűglődik, akkor elveszem tőle, felteszem a vállamra büfizni, ettől sokszor magához tér. Ha nem, akkor leteszem a játszószőnyegére (hogy ne melegítsük egymást, mert a hűvöstől felébred könnyebben) ott hagyom kicsit szunnyadni és kb 10-15 perc alatt magához tér és így folytatjuk!

A másik trükk, hogy ha nem eszik semmi áron és mondjuk másfél-2 óra múlva újra ébred, akkor nem kap rögtön enni. Ha sír, akkor hagyom. Így fogja megtanulni csak szerintem, hogy akkor egyen, amikor itt az ideje.

Most ezért megkövezhettek, de szerintem a rendszeresség a gyereknek is fontos, nekünk meg áldás, mert tudunk hozzá igazodni! Fényévekkel változott az én hangulatom attól is, hogy erre nagyjából sikerült átállnunk!

Kriszti, ajándékötlet szuper, én is örülnék ilyennek a helyükben! Már akartam is javasolni hasonlót, csak még nem írtam le :D Elfelejtettem az előbb :(

Friday, köszi a ringatós tippet, megnézegetem. Nekem is az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom hogyan is lehetne lekötni, mi az igazán "játék" az ő korának megfelelően. MErt elcsacsogok neki, de sok újat nem tudom hogy abból tanul-e :D Csak hallgatja az anyja süket dumáját :D

100 folk celsius meg Halász Judit nekünk is megvan, de még csak gépen, ki kéne írjam cd-re és úgy tudjuk jobban hallgatni. Ahhoz hogy énekelni tudjam neki, nekem is újra kell tanulnom :D De emlékszem, hogy én is ezeken nőttem fel és szerettem :D

Mangora

Kép
mangora

Sziasztok!

amit eddig elolvastam,arra reagálok gyorsan,aztán olvasok tovább!

Zsuzsi
esti program: evés 7-kor,aztán játék. Fürdés 8-kor,aztán 8:30-körül vacsi, egy kis játék még,aztán legkésőbb 9:30-kor már elalszik. De van úgy hogy még a cicin bealszik...
sajnálom az esti hisztiket! Nálunk is elő szokott néha fordulni,de az általában akkor van,amikor nem éhes,én meg mindenáron meg akarom etetni! :oops: :P Na,ekkor szokott hisztizni,hogy vegyem már észre magam. :lol: Ezek után alszik reggelig. és a regelli szopi után is lenyom még legalább 3 órát.

Móni
Gréta velünk alszik a szobában,de a saját ágyában,és csak tisztán anyatejes,és már majd 1 hónapja átalussza az éjszakákat. Persze éjjel énn sokszor felkelek,amikor nyöszörög,vagy csak betakargatom,na meg nem győzöm visszarakni a helyére,mert állandóan keresztbe fordul az ágyban. De ő erre fel sem ébred... :P
Persze előfordul az is,hogy néha hajnalban már rágja a kezét ezerrel,mert éhes,de ilyenkor még csukva a szeme. Na,ilyenkor a szájába nyomom a cumit,mert ugye alvó gyereket nem keltünk fel! :D alapon,de általában ezek után magától ébred egy fél óra elteltével. Ja,és a hajnal az már inkább reggel,mert ez az ébredés igaz ritkán,de úgy 5-5:30 körül szokott lenni. Alap esetben pedig 7-7:30 körül ébred.

Új Kata
üdv,gyere nyugodtan!

Ági,Judit
küldöm priviben az iwiwes elérhetőséget,jelöljetek be!

Krisztina
Megnéztem a baba ruhás honlapot amit a múltkor ajánlottál. De én még soha nem vettem használt ruhát. Mit jelentenek azok a minőségére vonatkozó kifejezések. Nem kell félni attól,hogy nagyon használt rucit veszek így?

Friday
én is kérem szépen a blogod címét! :wink:

Kata
akkor nagyon ügyi kisfiad van neked is! Grat a pihenős éjjelekhez! Hogy van a medencéd és a hátad?

oltásokhoz sok szerencsét mindenkinek,és lázmentességet! :wink:

Nekünk sajna már mindjárt itt van a 3. hós oltás is...

Ma voltunk súlymérésen,mert Grétus néha még tiltakozik a cici ellen. Tejcsi van bőven,minden szopi után fejnem kell. Ja,amúgy nálunk nagyon megritkultak a szopik. Már csak 5x eszik egy nap,de kb. 3 napja a nyelvével hangosan elkezd cuppogni amikor éhes! :P így már egyértelműen jelzi a kaja időt. És már nem 3-4 óránkét eszik, hanem 4-5 óránkét. Ja, és 61 cm a csajszi! :lol:

Na,megyek olvasok tovább! :wink:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Dy: Gréta mekkora már? Jók a 4-5 órás időközök! Egy kicsit irigykedem. :)
Mangora: jó tipp a letevés! Eszembe sem jutott, hogy úgy hűvösebb van, és az is felébresztheti. Azt hiszem,hogy holnaptól megpróbálok visszaállni a 4 órás közökre. Reggel, a nagyobb alvás után nem akar gyakrabban enni? Én azt vettem észre, hogy a második ébredés után van két két órás kajcsi és azután általában megvannak a 4 órás közök, vagyis fürcsi előtt egyre gyakrabban kér egy bónusz szopit. Ha jobban belegondolok kétszer tart 4 órát. :) :) Holnaptól megpróbálom a délelőttöket lassan gatyába rázni! :) Ha 1,5-2 óra múlva ébred, akkor mennyi ideig hagyod sírni? Ebben a sírás témában teljesen azonosulok/unk Veled. A párom szüleinek legnagyobb ellenzésének ellenére is... Anyum megérti, de elég nehezen viseli, de ők nem tudják elfogadni. Okoznak is elég fejtörést... :(
Már Johnsonst használunk. Valamelyik csomagban volt egy minta, azt kipróbáltam, és nem lett semmi baja tőle. Ezen felbátorodva vettünk egy nagyobbat. Lehet azt mondjátok, hogy hülye vagyok, de nekem úgy hiányzott az illatos baba... :oops:

J.

Judit

Kép
petra09

Móni
én soha nem ittam meg a sört,de mióta szoptatok,majd minden nap én is megiszok egy alkohol menteset. Hogy legyen jó sok tejcsi,na meg kívánom is! :oops: :lol:

Zene hallgatás
youtube.com mi itt szoktunk zenét hallgatni,mert itt minden megtalálható! Nekünk a rebublic-os micimackó, a lencsi lány,és a moncsicsi a kedvencünk,de minden evők vagyunk! :lol:

Hason fekvés
igaz ritkán van Gréta hason,de szereti. Érdekes ő inkább ilyenkor nézelődik,és a hátán fekve eszik meg mindent... Pelenka,csörgős,plüs figura, a pulóver nyaka,ha el tudja csípni,a bundazsák szőrméje....

Hason fürdés
Gréta ilyenkor bőszen szipákolja a nagy ujjamat,meg a rajta lévő vizet. :P

Együtt fürdés
tök jó!!!! Csak sajna ez nálunk majdnemhogy kivitelezhetetlen,mert én csak forró vizben tudok fürödni... Igaz Gréta is szereti a meleget,ős is 40-41 fokos vízben fürdik,de ez nekem még hideg... :?

Babaprojekt
tegnap hallottam a rádióban egy műsort,és a császáros szülésről volt szó. azt mondták,hogy 1,5 év kell a teljes sebgyógyuláshoz a következő terhességig.... :evil: Nos,de majd megmondja a dokim. Apropó Vick, neked nem azért nyilt meg a sebed,mert túl korán lettél terhes? mármint az előbb említett 1.5 évhez képest.
3. gyerek? igazából ikrekre hajtunk! :lol: :lol: :lol: de ha nem jön össze,akkor még talán vállalunk babát. De szerintem az nagyban függ majd attól,hogy a következő baby mennyire lesz jó gyerek... :P

Na, jó sokat írtam most én is.... :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Judit
4720 gramm, és 61 cm. Illatos baba? én meg sem vártam a 6 hetes kort, vagyis jobban mondva előtte pár nappal kezdtünk el mi is Johnsons-t használni. Most vettem másodszor,mert az első nagy flakonnal már elfogyott. :D

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Kata, remélem rendben megy majd a tanítás! Márkra vigyázz addig vki, vagy ott lesz Melletted?

A ringatóról nekem is sokan meséltek, csak dícsérték. Szerintem majd mi is kipróbáljuk :)

Bene alszik egész nap, nem tudom, a hótól vagy az oltástól.. biztos együtt a kettő :shock: De láza nincs eddig szerencsére.

Petra cuki, ez ám a huncut viselkedés :) Ebből is látszik, hogy okosodik a drága :) Köszi, hogy leírtad az együttfürdést, vmelyik nap szerintem kipróbáljuk mi is :)
És a sör-infot is, asszem következő bevásárlásnál feltankolunk :)

Kriszti, ez tök jó ajándék, imádom a kastélyokat, tényleg nagyon romantikusak, biztos nagyon fognak örülni neki :)
Én is karmoltam már meg öltöztetés közben Bene karját, hát, mi is együtt sírtunk :(

Mangora, ez a negyed órás húzás jó ötlet, ha megint visszaállna a két órás evésköz (pár napja már 3-4 óránként kér csak), akkor ezt tuti bevetem. A trükkök is jók, készi! Már miért köveznénk meg ezért?? :) Ok, hogy mindent a gyerekért, és pont ezért, neki is jobb, ha kiegyensúlyozott anyukája van :)

Lányok, a több kajálásért ne legyen azért akkora lelkifurdalásotok, kell a tejcsi gyártáshoz is a kalória rendesen! Még akár több is, mint a terhesség végén. Nálam inkább az a baj, hogy a nass nagyon sok, folyton rájárok a csokira... :wink:
gigilina

Dy,nagyon jó álapotban vannak a ruhák.Nem látszik hogy használt.
Annának csak turis ruhái vannak,imádom azokat a márkákat /George,Mark&Spencer,Mini Mode,Tiny Ted,Next/.Van vagy 2 új rugija is,de egy felvevés után bolyhos lett :D

Ami a babsírást illeti én egyáltalán nem bírom,besokkolok tőle.Szerencsére Anna nem is sír csak ha tényleg baja van.Boldog babát akarok!!!

Annyira nem izgat a nappali napirend,kaja után bárhová el tudunk menni több órára,végigalussza a kiruccanásokat.Itthon meg mindig el lehet foglalni valamivel pl forgó,játszószőnyeg,nemsokára hinta :D na és persze anya :D :D
Az éjszakai pedig eddig egész jól alakult.

Ma is egész nap éhes volt,már napok óta nem bír ki még 2 órát sem evés nélkül.Éjszaka meg kibír 10-et nem értem.De lehet hogy akkor úgy kiéhezik hogy pótolni kell.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!!

Gyorsba jövök mert ébredezik a kis drágám!! Jól vagyunk szerencsére, védőnőnél is minden okés, szépen gyarapodunk!!

Sűrű volt a hétvége, anyukámék , tesomék voltak is, aztán csavarogtunk ! De majd ma megprobálok visszaolvasni és írni is!!

Apuci msot három hónapig, 1 tól éjjel 10 ig fog dolgozni a fönökei kitalátlák, úgyhogy jó sokat lesz velünk!! :cry:

Esti pancsi egyedül !! Na mindegy ez van na mennem kell !!

Sietek vissza

puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Sziasztok!

Köszönöm a szívélyes fogadtatást mindenkinek!
A lányosok táborához csatlakozok Míra Anett nevű csöppemmel. November 12-én született 3700 grammal és 54 cm-rel. Viszonylag nagy korkülönbség van a gyerkőceim között, nagylányom 10,5 éves, fiam mindjárt 6. Így aztán mindig újrakezdő vagyok, és az évek múlásával egyre aggódóbb szülő szerepét játszom.

Be kell vallanom, mérlegfüggő vagyok! :oops: Na ezután már van min aggódni, ha minden rendben van is. Ahogy itthon mondják, ha nincs gond, én majd csinálok magamnak!

Nálunk az esték eléggé ramatyul telnek. Ez elejétől fogva így van. Délután 5 körül kezdődik a maratoni nyűglődés. 8-ig szoptatok, ringatok, 'mi a fene bajod van?'-ozok. Után fürdés, majd 10-ig szopi, ezerszer bealszik, nem tudom felkelteni, bezzeg, ha ágyat ér a feneke... És kezdjük az elejéről. De cserébe onnan reggel 4-ig alszik.

A nap nagy részét páratlanul viszem, férjem 6.15-21.15 távol van. Állítólag dógozik!

Hívjatok nyugodtan Katinak, így nem keveredünk Katával.

Na jó, lelövöm magam, sok ez így egyszerre.

Kati
bfkata

Judit, babaillatot én is szeretnék :) Mi is jonsonst vettünk, de még nem mertem használni, mert azt mondta a védőnő h maradjunk a gyógyszertárinál...
Nálunk is úgy volt, hogy kétszer 4 órát bírt ki kezdésnek (az éjszakait és a délutánit) délelőtt meg este még a két órákat, de szép lassan kialakult mindegyik és így 5x eszik egy nap! Nálunk a délelőttel rájöttem az volt a baj, hogy a hosszabb éjszakai alvás után hajnalban csak cicit kapott és így persze elaludt de hamarabb ébred és uténa egész délelőtt evett :D Miután rájöttem hogy ez a baj, azóta hajnalban is kap pótlást, így már kibírja :D
Az meg hogy mennyi ideig hagyom sírni változó, van hogy a cumival át tudom verni 10 percekre, de van hogy elég ha játszunk és elterelem a figyelmét vagy egy hosszabb pelenkázás közben kis tornával, de 15-30 percet között próbáltam kihúzni az időt. Szóval azért próbálom azt, hogy ne csak sírjon :D Rájöttem hogy sokszor volt, hogy ő is csak megszokásból akarta a cicit, azóta már hozzászokott hogy ébredés után nincs egyből kaja :D Kis játék, pelenkázás, stb és csak utána evés.

Edina, én is olvastam olyat, hogy császár után többet kell várni, de tényleg kérdezz rá a dokitól!!!

Szilvi, örülök hogy minden ok volt a védőnőnél! Hogy sikerült az egyedül vezetés (mármint kettesben Mátéval :D)?

Mangora

Kép
mangora

Szilvi, még egy ötlet.Pűrod munkája miatt :twisted: :twisted: :twisted: de talán megoldás, ha átértek a reggeli fürdésre, akkor hármasban vagytok. Bár lehet ez hülye ötlet, nem tudom...

Mangora

Kép
mangora

Kati, gratulálunk a 3 gyerkőchöz! Nem csodálom, hogy újrakezdőnek érzed magad, de azért gondolom a tapasztalat segít! Miért vagy aggódó??? Mérlegfüggőség még nem baj :)
Párod beosztása :twisted: :twisted: :twisted:

Mangora

Kép
mangora

Fürdető:A gyógyszertárit én is utáltam.Most Chiccot vettem az 0+os,utána Babe jön az is jó piciknek is.Sampont meg a Babe koszmó ellenit használjuk.

Kép

Kép
krisztinaa

Köszi a gratulációt. Aggódás: az első 'jógyerek' volt, háromóránként evett, órát lehetett hozzá igazítani. Mérleg sem kellett. A második ugyan nyűgösködőbb, de kiszámítható. De Míra! Mindig rinyál valamiért. Tele a hasa, tiszta a pelus, mégsem jó semmi, alig alszik napközben, szundizik 10 perceket. És jönnek a kérdések, mi a baja??? Na és erre a jótanácsok: biztos még éhes v. a hasa fáj v. unatkozik v. elkényezteted... Na ez aztán összezavarja az anyai ösztöneim, jön a kételkedés. :?

Fürdetés: Nagylányom veleszületett ekcémás. Nála csak a gyógyszertári fürdető volt jó kb. 2 éves korig. Minden másra kiütéses volt. Utáltam, mindig csúszott tőle, lemoshatatlan volt, de vitathatatlanul jót tett. A többinek semmi baja nem volt a márkásaktól, Míránál Gabit használok. Szép a bőre, az arca kicsit száraz, néha hámlik. A védőnő javasolta, kenjem mosdatókenőccsel, mint testápolóval. Bevált!
bfkata

Popsikrém?Mit használtok?
Anna popsija csak a Bepanthent viseli el.Még a Babét kipróbálom majd.A sudocerm és a gyógyszertáritól pöttyös :( Pedig rögtön roty után cserélek.

Kép

Kép
krisztinaa

Kriszti, Marcinál is csak a bepanthen krém jó a popsira, minden mástól pirododik, pedig már kétfajta gyógyszertárit is kipróbáltunk a védőnő tanácsára, mondván az olcsóbb, de nem vált be :(

Kati, így már érthető az aggódás, de előbb-utóbb Mira is beáll egy rendre, az a lényeg, hogy bízz magadban és az anyai ösztöneidben!!!

Mangora

Kép
mangora

sziasztok,

üdv Edina és ToldiSzilvi, újra köztünk :lol:

Mangora reggeli fürdetés ötlete nem rossz amúgy.
Mondjuk az esti meleg fürci azért is jó, mert elvileg a melegtől be kéne ájulni a drágáknak.
Ha anyuéknál vagyunk, ott reggel fürdik Márk, mert este mindig jövés-menés van.

Mangora,nagyon ügyi vagy a 4 órás átállással,az időhúzáson én is próbálkozok, de nem adom fel.

Edina, ikrek, szuper.Gréti szépen gyarapodik tényleg.
Hátam tegnap cefetül fájt,tuti éreztem a hóesést, a hatalmas foltom meg kezd eltűnni szerencsére.
Én is rendeltem már használt rucit és eddig meg voltam elégedve mindennel.
Olyat nézz, aminek az állapotára azt írják újszerű.
A hosszú éjszaka után Márk is megéhezik nagyon, de utána 2-3 órákra képes visszaaludni a délelőtt folyamán, így akkor főzök,takarítok,vasalok.

Kati, írj magatokról jó sokat!Hogy viszonyulnak a tesók egymáshoz?
Van segítséged?

Ági, mai nagy durmolás tuti a hóeséstől van.

Na, Márkot 4kor megetettem, pont be akartam altatni és a tanítvány 10 perccel előbb jött :oops:
Na ringattam a kezembe szegénykémet, de szerencsére bealudt,még mindig alukál a kanapén a nappaliban :lol:
Sajnos segítségem nincs hétközben, apa 7-nél előbb nem ér haza.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Úristen, mennyit írtatok, csak ámulok!
Nem fogok tudni mindenre reagálni, de átolvastam és köszönöm mindenkinek, hogy leírtátok az estéket. Adtam nektek szép kis munkát, ugye? :wink:
Nálunk is hasonló, fürdés fél 8-fél 9 között (ahogy a párom hazaér, ugyanis ő fürdet), talán ezt rontottuk el :oops: , aztán kaja, majd büfi és ha szerencsénk van, nem sír, ha nincs, akkor sír. Aztán megnyugtatásképp és elaltatásul újabb kaja, ha szükséges és ha elfogadja. Nem hiszem, hogy éhes lenne, mert tegnap pl. evett fél 10 után, elaludt fél 12-kor és fél 6-kor tulajdonképpen én keltettem (na jó, mocorgott, nyitogatta a szemét).
Mi is egy szobában alszunk, Zsófira még sosem kelt egyikünk sem, én bezzeg jó gyakran nézegetem, hogy nincs-e nyitva a szeme, nem éhes-e stb.
Félre ne értsétek, nekem az éjjeli etetéssel semmi bajom nincs, az esti sírás esik rosszul, mert nem tudok segíteni. Friday, pont úgy érzem néha, ahogy írtad, rosszabb napokon a helyzet pedig olyan mint Katiéknál.

Móni, mi volt a nőgyógyásznál?

Kata, hogy sikerült a tanítás?

Használtruhák: mellettünk van egy angol turkáló (Háda), ott a Krisztina által írt oldalon lévő dolgok jóval olcsóbban kaphatók. Néha beszaladok, de a párom nem szereti, ha ilyet veszek. Egyébként vettem én is olyan új rugit 3e-ért, hogy 2 mosás után szégyelltem Zsófira adni. A plüss rugdalózókat szeretem.

Etetés-időköz: nálunk de. és kora du. megvan a 4 óra, aztán estefelé csökken 2-3 órára, ahogy igényli. Ma. pl. fél 6., 9, 13,17.

Olyan jót aludtunk du., majdnem 3 órát! Erőt gyűjtöttünk az estéhez, mindketten. :wink:

Na, majd jövök még, csak átolvasom még egyszer, hogy mit írtatok.

P.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hoztam pár képet Zsófusról. Kép Az első udvarló :-)
Kép Hogy figyel! Kép Vigyori

Gondolom, az azért látszik, hogy elöl haj még mindig nincs, de már nő, hátul és középen pedig szép hosszú.

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Ez a Ringató-dolog engem is érdekel. Már nézegettem baba-mama tornát, klubot itt a környéken, van bőven, csak egyedül nincs kedvem. Gyűjtöm az erőt!
Már nem tudom, ki írta, hogy nem tudja, hogyan kell játszani a babával, ne ezt én is érzem néha.

A Paffot most értettem meg, hogy milyen szomorú, a múltkor hallgattuk és majd elsírtam magam ott, hogy "egy napon Jani nem jött többé el" és "barát nélkül" stb. stb.

Móni, mondtam én, hogy össze kell kötni a gyerekeinket, Zsófi is egész de. durmol :-)

Remélem, nem voltam félreérthető, én imádom Zsófit :-)

Kimondta az első szó, többször is: Apa
Hogy az Apja milyen boldog lesz!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Kata, neked sem lehet egyszerű egyedül egész nap az első babával. Én már kezdem megszokni az egyedüllétet, 5 éve dolgozik így a párom.
Tesókérdés: Pollikám már nagylány, de most nagyon tetszik neki a 'babázás'. Sajna elérte a kamaszkor küszöbét. Tudod, a sírós-megsértődős-mindenkinekjócsaknekemnem kort.
A fiam jobban megsínyli, ő volt a kicsi. Most hirtelen fel kell nőnie a bátyó-szerepbe. Pont a múlt héten bukott ki a féltékenység, dőlt az oviból a panasz. Itthon is magasról tojt le mindent, nem hallgatott ránk, mintha meg sem hallaná a kéréseket. De ez az én hibám, nem jó irányba tereltem a tesó-ügyet. Most mást próbálok.

Tanítvány még jó hogy nem etetéskor jött. Gondolhatna rá!

Krisztinaa: Mi gyógyszertári kikeverős boraxos popsikenőcsöt használunk. A borax fertőtlenít és megelőzi a gombásodást. Nagyon bejött és olcsó. Utazáshoz nem ideális, mert tégelyes, oda a babacsomaggal adott sudocremet használjuk. Azt is bírja.

Ajjaj! Ébredezik legkisebb csemetém. Alig alszik napok óta, mire elalszik, mennem kell a skacokért, fel kell keltenem, nem veszi jónéven!!!

Vajon beszúrja a vonalzót is?

Kép
Kép
Kép
bfkata

Kata, örülök, hogy jól sikerült a tanítás végül :D Azért kíváncsi lettem volna a tanítvány arcára, mikor óra közben altatod a gyerkőt :D Nem csodálkozott?

Zsuzsi, még jó, hogy jó anya vagy. Amúgy én írtam, hogy nem tudom hogy kell játszani a picikkel :D Én is keresem a csoportos foglalkozások lehetőségét! Az a baj, hogy itt minden elég messze van. Ja, és nem egyedül mész, hanem Zsófival! És Zsófi is gyönyörű kiscsaj :D Szőke kis hercegnőnk! Marcinak is ilyesmi a haja. Elöl alig van, hátul meg hosszú :D

Kati, én is egyedül vagyok Marcival itthon. Párom van hogy hajnalban elmegy és csak késő este ér haza. Azért fürdetésre mindig igyekszik itthon lenni, akkor játszik is Marcival, de általában 7 körül itthon van!
Én 8,5 éves voltam, mikor öcsém született, úgyhogy átérzem amit Polliról írsz! Remélem Alexel az új taktika beválik :D
Amúgy Marcim sem sokat alszik napközben, max 2-3 órát, de azt változó hogy hogyan. Legtöbbet akkor alszik, ha autóban van, na akkor mindig alszik :D

Mára bedugulok!

Mangora

Kép
mangora

Ja, Kati, a vonalzók jók lettek :lol:

Mangora

Kép
mangora

Zsuzsi, pont ugyanilyen játszószőnyegünk van nekünk is!!!! :D
Zsófi pedig tündéri kiscsaj! :)
gigilina

Mangora, csodálkozott, de miért jött előbb,pont az a pár perc hiányzott már csak...

Zsuzsi, tüneményes és hogy figyel :lol:

Kati, szép nevű csemeték.

na megjött apa,

megyek

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Csak egy gyors tipp, egyelőre csak átolvastam :o A gyógyszertári fürdetőkrémet össze lehet főzni kb ugyanannyi vízzel. Ha összefőtt, akkor olyan mint a tejszín, de ami jó benne, hogy ha beleöntitek folyékony szappanos flakonba, akkor lehet úgy használni, mint a folyékony szappant.

Bocsi az okoskodásért! :)

Judit

Kép
petra09

Sziasztok!

Na itt vagyok, jó sokat írtatok alig bírtam visszaolvasni!

Elöször is üdv az újaknak! Én is zug olvasó voltam ,aztán én is csatlakoztam!J

Mert ez egy NAGYON SZUPER KIS FORUM CSAPAT!

Zsuzsi , írtad h érdekelne néhány babás foglalkozás!! Engem is érdekelne, ha gondolod mehetnénk együtt is valamerre, mert h írtad h a Madarász korházhoz laktok közel, hát mi se lakunk onnan messze és kocsival rövid idő alatt oda tudok érni!! Már ha gondolod ez csak egy ötlet!! Sőt még talizhatnánk is ! Itt nálunk van baba mama klub péntekenként majd oda fogunk elmenni, itt van az utcánkba!! :-) !!!
Máté is a bephantent bírja csak, de ma vettem neki plus verziót mert picit be van repedve a nyilása, kérdeztem a védőnőt h vajon mitől lehet mondta h erősebb puki vagy kaka berepesztette, ó szegénykém úgy sajnálom őt biztos fáj neki, így most ezt használjuk meg minden pelus cserénél gyógyszertári krémmel popo mosás, de most már alakul szerencsére, mert nagyon fájhatott neki mert mikor bekentem neki mindig befeszített és beleremegett, nagyon sajnáltam őt!!! Na ebből azt akartam neked írni h elolvastam ezt a kenöcsöt és írja h ekcámára is jó ha gondolod kiprobálhatod .. mert ha a babák popsijára meg mellre is lehet kenni akkor sztem kenheted a kezedet is vele, ezzel a behpanten plussal!!

Mangora jól sikerült a kiruccanás, 3 x is votlunk el, Máté nagyon élvezte, néha néha sírt csak fel!! Megyünk máskor is, csak ne essen a hó, bár imádom csak vezetni nem szeretek ilyenkor!
Örülök h nektek már kezd beállni a napirend! Nekünk még változó!

Nálunk este 7 felé pancsi, aztán kajcsi fél8-8 felé, 9-10 között teszem le aludni, kel 1-fél 4 között ez változó mert 90% ba puki, büfi, kaki miatt kel fel mert van h félig alszik a pelenkázon v, nem cicizik sokat ebből gondolom h nem éhes igazából, de nem fáj a pocakja mert olyanokat trottyol, meg pukizik h csak na!!!ált ba 6-7 felé kel még utána még visszaalszunk a kajcsi után 9 fél 10 ig kb, aztán fent van el van a pihiszékbe, v sír, v nézelödok v kiságy. Ált 11-13 o között szoktunk menni sétálni, ekkor alszik míg kint vagyunk az tutti aztán ha bejövünk változó! Evés , játék, szundikálás,aztán pancsi nekünk kb ilyen egy nap. Ált 2.5 3 o ként eszik, éjjel van egy hosszabb mikor tovább bírja! Sokszor van h leteszem és egy fél óra –oóra múlva csuklik v jön még büfi v puki, de ált büfizik és ennek ellenére.Ekkor v visszaalszik v sír és akkor pelus csere és kajcsi míg bealszik ez ált 10 perc ! DE alszom vele reggel is! Így általában, megalszom ha össze –vissza is de a 6 órát legalább és az elég nekem!! EGYütt szoktunk takarítani ekkor hol beszundit, hol sír, hol nézelödik de elvagyunk!

Mi is hagyjuk néha sírni , pl ma de is sírt aztán nézte a pörgöt, és a zenéjére bealudt egy órára!!

Friday én is várlak haza, megvárunk a talival csokikát én is szeretem, de csak azóta mióta terhes lettem meg most!!!

Én is sokat eszem és föleg este amikor nem volna szabad, de hát ez van napközbe szinte eszembe se jut,csak az ivás, föleg édességet kívánok, de visszább kellene vennem mert még van 10 kg felesleg rajtam!!!

Vick te írtad h Vincét hason altatod és hason is alszik éjjel?? Máté is szeret ha olyan kedve van akkor jó nagyokat alszik , de a dokinéni meg a védőnő mondta h éjjel ne mert nagyobb a bölcsőhalál esélye, hát jól rám ijesztettek!! Nem is mertem éjjelre úgy letenni!! Pedig lehet h jobban aludna!!

Kata örülök h minden okés volt a dokinál!!

Ja Zsuzsi, örülök h a hallás dologgal kapcsolatban minden okés Zsófival, gondoltam rátok!! Mondtam h nem lesz semmi baj!!

Baba fotok gyönyörűek, mindegyik nagyon kis cuki baba!!

Lányok jövünk majd udvarolni!!!

Máténak is jó sérója van, két oldalt alig van, most nő az új, középen van jó sok meg hátul is, hátul meg olyan mint aki most jött a fodrásztól ,mert olyan mintha tök egyenesen le lenne vágva!!

Mi külön alszunk Mátétól, de a szobája tölünk egy lépésre van és itt van a szekrényemen az örző így hallom minden rezzenését és persze rohanok át, de nem keltem fel csak úgy mint Zsuzsi, meg Móni és a többiek!!

Mi 4 én megyünk oltásra, mert a dokinéni nincs jövö héten, remélem nem lesz semmi baj tök jó akik már túl vannak rajta!!

Én is néha a johsons baby fürdető és samponnal fürdetem őt meg van amikor a gyógyszertárival, de úgy vagyok én is vele mint Kata h hiányzik a fini illat, megszoktam a korházba, mert ott is ezzel fürdették láttam egyszer, ja és ott tudjátok h mivel fésülték a bébiket, olyan kefével ami úgy nézett ki mint a cipőkefe, vicces volt mikor megfésülték Mátét vele úgy nevettem!!

Hát a hütő kampo neki mármint h nem lehet megcsinálni itt volt a szerelő, megprobált rajta mindent, és valószínüleg szigeteléssel van vmi baj, úgy hogy felhívtam a szervizt mert még van rá garancia 3 év még jó hogy a párom megnézte mert mikor vettük megkérdeztem ez eladót és mondta h csak egy év van rá a fenéket 3 , úgy elmehetnek a …. !!!Szerdán jön a garanciális szervizes, drukkoljatok csajok nagyon remélem megjavítják v kicserélik!!!!

Kata Kazánszerelővel kapcsolatban igazad volt h elküldtétek, amúgy visszajött már???Megjavították???

Játszószönyeget a sogornőm varrja már nekünk, már nagyon várom!! Láttam már alakulóban van!!

Móni, mi volt a dokinál?? Ja írtad h tetszett Máté rugija, a macis, múlt héten szombaton vettem a háda turiba, amit írt Zsuzsi is, nekünk nagyon sok rucink van onnan, nagyon szeretem én is onnan szoktam öltözködni!
Mi ruháink java részt használt mert kaptunk, örököltünk úgyhogy nem kell sokat vennem szerencsére!!!

Tegnap elvoltunk a tescoba vettem Máténak két pulcsit meg két bodyt jó kis leárazás van most!

Képzeljétek ma apa elment és vett egy szagelszívót nekem mert még az hiányzott a konyhámból, nagyon édes volt, holnap de fel is szereli majd!!!

Azt mondta ma a védőnő h ne adjak neki semmi mást, csak anyatejet, se vizet ,se teát!!! Ha úgy érzem h szomjas adjak neki tejcsit!!
Kiprobáltam a paff… Máténak és tetszett neki, köszi az ötletet Kata!!!

Tudjátok min töröm a fejem h kéne vennem egy hordozó kendőt, eddig abszolút elleneztem, pedig jó hülye voltam mikor a sogornőm felajánlotta az övét én meg mondtam h nem kell, erre nem eladta a tesz veszen, a fenébe, most jól szidom magam!!!! Nézegetem a neten, nem olcsók!

Krisztina, a licitálással én is leálltam mert soha nem sikerült megnyernem semmit, úgy hogy feladtam! Mi tortát kaptunk eljegyzésre egy ágyba feküdtünk ketten a férjemmel, ágy forma volt a torta és marcipánnal volt bevonva mint egy ágytakaró aztán két figura, párom és én !! DE vicces volt anyosoméktól kaptuk!!

Tudjátok min töröm a fejem h egy hivatalos fotossal csináltatok róla pár dögös fotot, beállítottotat!!!

Na mára már bedugulok jó sokat írtam egy kézzel mert itt alszik most rajtam !!!
De hát így jár az aki nem tud írni egy két napig!!
Ennyit tudtam emlékezetből!

További szép estét!!

Puszika

Sz

[url=http://picibaba.hu]Kép[/

Puszika

Szilvi
toldiszilvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?